מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח לקיים יחסי מין עם חברתיאלמוני18/07/2010
אני וחברה שלי ניסינו לקיים יחסי מין מספר פעמים אבל אנחנו לא מצליחים, אני לא מצליח להחדיר את הפין, אני אולי מסוגל להכניס קצת ואז היא צועקת שכואב לה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במישגל
אורית פס19/07/2010חשוב שתפנו לטיפול מיני,יחסי מין אמורים להנות ולא לכאוב,קיימות תסמונות כאב אותן יש לאבחן ואז לתת מענה,כל אשה והמענה המתאים לה,יש פתרונות ,אך פנו למומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אחרי לידהמעיין18/07/2010
שלום אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול בעיניין סקס אחרי לידה.
אני כ-8 שבועות לאחר לידה ראשונה, רגילה, טבעית.
לאחר 6 שבועות נבדקתי אצל רופאת הנשים שציינה שהכל בסדר.
היה חתך אחד ספונטי שהחלים כאילו לא היה.
אומנם, בפתח הנרתיק אני מרגישה עם האצבע מאין גושים קטנים...
ובכל מקרה הסקס ביני לבין בעלי ממש על הפנים.
האיבר לא רטוב מספיק, אך את זה לפחות אני מצליחה לפתור עם קצת וזלין...
והבעיה העקרית היא רפיון של שרירי הפות/התרחבות.. אני בכלל לא יודעת להבדיל בין התרחבות לרפיון אשמח להסבר...
האם זה תקין 8 שבועות לאחר לידה ראשונה, טבעית, ורגילה שהפות יהיה רפוי?
בעלי מצליח לגמור, אבל כמובן שהוא מרגיש שזה לא כמו פעם (לפני הלידה)
לי קשה להרגיש את איבר מינו בתוכי, ורק עי גירוי הדגדגן אני "פתאום" מרגישה שהוא בתוכי...
מה כדאי לעשות בעיניין הרפיון / התרחבות?
האם שימוש אישי שלי בויברטור/ביצים סיניות יכול לחזק את השרירים?
ממש אובדת עצות...
תודה לכל עזרה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס אחרי לידה
אורית פס19/07/2010כן, תירגול של שרירי רצפת האגן עם ביצים סיניות או בדרך אחרת יכול להועיל.
אל תילחצי ,לא כל אשה חוזרת למצב של מוכנות ליחסי מין בדיוק כשהרופא אישר זאת,ואכן, ניתן להנות לא רק בחדירה אלה גם באמצעות גרוי ידני\אורלי של הדגדגן, אז לבינתיים פשוט תשנו טכניקות גרוי,כך עושים כמשהו משתנה ...מתגמשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין נושא נדושמ.א.17/07/2010
שלום אבקש להתייעץ בנושא קיום יחסים עם אשתי אני בן 54 ואשתי בת 61 ב- 4 השנים האחרונות קיום יחסים הפך לנושא הכי נדוש בבית כל מאמץ מצידי לדובב אותה לקיום יחסים עולה בתוהו ואם עושים משהו היא ניהנת ( לא מקחישה זאת ) אבל צריך להתחנן אליה בכל פעם . אני חם מזג אך לא כופה עליה לקיים יחסים וגם לא בוגד בה אני עובד עצות אנא עזרתכם תודה מ.א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למ.א.
אורית פס19/07/2010נשים רבות בגיל של אשתך מדווחות על ירידה בחשק המיני,לעיתים קשור לתחושת יובש ,אי נוחות ואף כאב בחדירה,יש לכך פתרונות אך כדאי לעבור אבחון כדי לתת את הטיפול הכי יעיל ומדויק עבורה ולשם כך כדאי לה [ועדיף ששניכם] לפנות למרפאה לטיפול מיני,שם תעבור בדיקה ותישאול מקיף להבין מה מציק לה וכיצד לשפר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני מוגנת?ויאולטה16/07/2010
חיברתי שתי חפיסות, בחפיסה הקודמת שכחתי את הגלולה הלפני אחרונה ועברו 12 שעות, השלכתי אותה לפח. ההגנה פחתה אבל האם בגלל שלא הייתה הפסקת ווסת בין החפיסות, גם בחפיסה הנוכחית אני לא מוגנת?
2. למרות שחיברתי את החפיסות [השבוע זה קרה] יש לי הפרשות חומות, נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
ויאולטה17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל השאלות על גלולות ואמצעי מניעה
19/07/2010למרות שזה קשור למין ומיניות - שאלות אלו מתאימות יותר לפורום רפואת נשים השכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לכםתותי16/07/2010אחרי כמה זמן מאז שהתחלתי ליטול גלולות, אני מוגנת מהריון?
כעת אני נוטלת גלולה שמינית במספר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררצוי בחודש הראשון להשתמש
ד``ר עידן מיליצ`ר17/07/2010גם בקונדום...למרות שיהו כאלו שיגידו לך שאת מוגנת מתחילת הנטילה...
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש באיבר המיןבני15/07/2010היי.
בזמן האחרון התחיל לי יובש וקליפה עם קילוף על הכיפה של הפין וגם באשכים כמו מין יובש , יש לציין שאני מגלך פעם בשבוע את כל האזור ממש את הכול את האשכים ,את הפין, וגם את השערות למעלה , אני מאד הייגיני ושומר על נקיון+החלפת תחתונים כל יום , מקלחות ,וכו'.
מה עלי לעשות?
יש תכשיר רפואי שאני יכול לקנות ללא מרשם?
זה גם מגרד לפעמים!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריובש - כנראה מהגילוח
16/07/2010כדאי שתמרח קרם לחות טוב פעם פעמיים ביום באיזור. אם היובש ממשיך לאחר כשבועיים כאלו - גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא גמרתי מעולם(עזרה בבקשה)רותי14/07/2010שלום,אני בת 23 נשואה מזה שנה... שכבתי בסך הכל עם 2 גברים בחיים שלי ואף פעם לא חויתי תחושה עילאית כמו שכולן מגדירות. מעצבן אותי לחשוב על זה שאני לא גומרת....למה? בחיים לא אצליח לגמור?
מה עושים? ניסינו הכל מהכל ואין לא הולך! יכול להיות שבחיים לא אצליח לגמור? לפעמים אני נהנית מהסקס, ובחדירה ממש לא אלא אם כן משמנים זוית אחורנית ואז אולי...אשמח אם תתנו לי תשובות מה לעשות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא יכולה לגמור תשובה
בני15/07/2010היי.
כנרא שאת לחוצה ולא רגועה , או שבעלך מלחיץ אותך לגמור.
את כנראה לפני שאתם עושים את זה בא לך במחשבה "היום אני אגמור"
לא כך הדבר!
תנסי להרגע אל תחשבי ע זה יש דבר בסקס שנקרא "משחק מקדים",
תתחילו עם מסאג',ושימון הגוף בשמן ארומטי,תדליקו נר, תעמעמו את האור, ממש אווירה רומנטית ,ואז בעלך יכול לאונן לך או שאת לבד וזה יגיע פשוט לא לחשוב על זה .
מקווא שעזרתי יום טוב!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אחת יכולה ללמוד לגמור!
16/07/2010נשים בדרך כלל אינן חשות גירוי בתוך הנרתיק בזמן חדירה. נשים יכולות להנות מחדירה וחלקן גם להגיע לאורגזמה, אבל אצל הרבה מהן ההנאה המינית היא לא מהחיכוך של הפין בנרתיק, כי תאי העצב בחלק הפנימי של הנרתיק מועטים. כלומר, תחושת התסכול שלך משותפת לזו של נשים רבות. נשים רבות מרגישות מליאות, קרבה, אך לא את התחושה העוצמתית שהן מאמינות שצריך לחוות. נשים זקוקות להשקעה רגשית ולהתעלסות לפני חדירה כדי להיות באווירה מתאימה וכדי להנות מהחדירה.
האם את נהנית מיחסי מין בגירוי חיצוני בלי קשר לחדירה? האם את מגיעה לריגוש גבוה? האם את מאוננת ויודעת מה את אוהבת? האם את מגרה את הדגדגן? האם את מכוונת את החבר שלך איך לגעת בך? ולבן זוגך - האם הוא מרגיש שאת לא נהנית בזמן החדירה? האם אתם מדברים בפתיחות על החוויות המיניות שלכם כדי להכיר אחד את השני, לכוון אחד את השני איך לגעת ואיך להתנועע?
בכל מקרה - כדאי שתתיידדי עם הדגדגן שלך ותלמדי היטב את הוראות ההפעלה שלו, אם עדיין לא עשית זאת. תוספת של ג'ל סיכוך רק יכולה להואיל. למדי גם את בן זוגך מה נעים לך שם. זהו האיבר היחיד בגוף האדם שמטרתו היחידה לגרום ההנאה, ולצורך כך צייד אותו הטבע בעצבים מרובים. קראי עוד בנושא בספרה הנפלא של לוני ברבך-גרפילד - "לעצמך - מיניות האישה".
אם העצות לא יסייעו והתסכול שלך יישאר בעינו, כדאי שתפני עם חברך למרפאה מוסמכת לטיפול מיני כדי לאבחן מה הסיבות למה שאת חשה. יש מצבים כמו שאת מתארת של ניתוק מנטאלי מהגוף בזמן יחסי מין. בכל הסיבות האלה אפשר לטפל. תוכלי למצוא מטפל מיני מוסמך או מרפאה מוסמכת דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא גומר בחדירהשירן14/07/2010יש לי יחסים נפלאים עם בת הזוג שלי וסקס מדהים (אני בן 46)
אני מצליח לגמור בממוצע רק פעם אחת מתוך 5 פעמים בהם אנו עושים סקס ובדר"כ זה במין אנלי. במין רגיל כמעט בלתי אפשרי בשבילי. אני כן מצליח לגמור באוננות (גם אז דורש ריכוז ומאמץ)
נדמה לי שדרוש לחץ / חיכוך מסוים שאי אפשר להשיג בסקס רגיל.
האם יש פתרונות? הצעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשפיכה מעוכבת
16/07/2010התופעה שאתה מתאר קרויה בעגה המקצועית – שפיכה מעוכבת.
הקושי לגמור, אינו נעוץ במידת משיכתך אל חברתך או בדרגת הגירוי, אלא כנראה במעצור רגשי כגון, צורך בשליטה.
שימוש בקונדום ותרופות מסוימות עשויים אף הם להקשות על הגמירה. עובדה שאתה מצליח רק במין אנאלי ובאוננות - שם המגע והחיכוך חזקים יותר.
בעיה רווחת ביותר בין זוגות הינה תקשורת לקויה בתחום המיני. בעיות בתקשורת יכולות להוביל הישר ללקוי תפקוד מיניים. המטרה היא המגע האמיתי והכן. במידת הצורך כדאי לפנות יחד לטיפול מיני-זוגי על ידי אנשי מקצוע מוסמכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה לתשובהעומר14/07/2010אני מקיים יחסי מין עם גברים הרבה זמן,אני פס והבעיה היא שהחור שלי גדל בגלל הסקס ואני פחות נהנה ומרגיש את החדירה של הגבר ..
מה עושים ?יש דרך להקטין את החור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראין דרך להקטנת החור אבל....
ד``ר עידן מיליצ`ר15/07/2010נסה לכווץ את שרירי פי הטבעת ואולי זה יעצים את התחושה...
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעותסיוון13/07/2010שלום רב
האם ידוע לכם היכן ניתן לרכוש טבעות להרחבת פי הנרתיק ?
כי יש לי וגיניסמוס של הפתח או משהו כזה ככה הרופא טען
והוא אמר לי לרכוש טבעות אלה
אבל אין לי שמץ מהיכן
אודה על התיחסות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנסי לברר בפורומים של הכנה ללידה,
מישהו15/07/2010יש כל מיני אפשרויות בינהן בלון שמתנפח להרחבת הנרתיק.
בקיצור בפורומים של הכנה ללידה תמצאי מידע לגבי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לרכוש ערכה להרחבת הנרתיק
ד``ר עידן מיליצ`ר17/07/2010לטיפול בוגיניזמוס בסופר טבע צפון בת"א. יהודה מכבי 52 ת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצת מוזרה אך חשובהסיון13/07/2010יש לי ידיד טוב שאני חושדת שבת זוגו הנוכחית היתה גבר ועברה שינוי מין זאת על בסיס מראה חיצוני,קול גברי והתנהגותה. נאמר לי שאותה בחורה גומרת כשהיא משפריצה (לא יודעת באיזה מידה) אני לא מכירה מצב כזה כשאני מגיעה לאורגזמה ורציתי לדעת אם קיימת תופעה כזאת או שזה אופייני לאנשים שעברו שינוי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשפיכה נשית
16/07/2010מדובר בתופעה מוכרת. מה שאת מתארת זו כנראה שפיכה נשית, אשר יכולה ללוות אורגזמה בעת גירוי של נקודת הג'י. כאשר אישה שוכבת על הגב ורגליה מפוסקות, ניתן להגיע אל נקודת הג'י שלה תוך הכנסת אצבעות אל הנרתיק והכוונתן אל החלק העליון. הגירוי המרבי מושג ע"י תנועה דומה ל-"בואי הנה" עם האצבע. כנראה באיזור זה מצבור עצבי עשיר, כולל אותם עצבים המובילים אל הדגדגן בכבודו ובעצמו.
בעת גירוי מיני נקודת הג'י עשוייה לגדול מקוטר של מטבע בן עשר אגורות עד לקוטר של מטבע בן חצי שקל. בחלק מהנשים גירוי הנקודה עשוי לגרום הרטבה מרובה, כפי שאת מתארת. האזור גדוש בנוזל שאינו שתן או נוזל נרתיקי, אשר מקורו בדפנות השופכה (לא בנרתיק). בעת האורגזמה נוזל זה זורם החוצה ומרטיב. זה לא קורה בכל הנשים, רק בחלקן ולא צריך להוות מטרה אצל אלו שלא חוו זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מקיום יחסי מיןויקה13/07/2010שלום,
אני עם בן זוגי כבר 4 שנים. אני פוחדת מאוד מקיום יחסים מין איתו.
הלכנו לסקסולוג, אשר אמר לנו שיש צורך באימון באיזה שהם מכשירים שיש אצלו. אבל אני דיי נגעלתי מעיניין זה, מאחר והמכשירים הנ"ל (הם באים במידות, מצר הולך ונהיה עבה יותר) אינן חד פעמיים, אלא לשימוש כל המטופלות. אומנם עברו חיטוי, אך המחשבה עדיין מגעילה.
בינתיים אני תרגלתי באמצעות אצבעות. התחלתי עם אצבע אחת והמשכתי לשתי אצבעות.
השאלה שלי היא, האם כדאי לי ולבן זוגי לנסות שוב לקיים יחסי מין? בן זוגי פוחד ששוב זה יהיה כישלון, ושוב הפחד שלי ישתלט על כל הגוף ויחסום כל כניסה אפשרית של איבר המין.
יש לציין שהסקסולוג המליץ לא לנסות, עד לסיום הטיפול אצלו.
אבל מאחר ואני מאז לא הלכתי אליו, אלא תרגלתי בבית, נגמרו לי "רעיונות" לתרגול.
אודה לעצה, הכוונה, לי ולבן זוגי.
אנחנו מאוד מוטרדים ואובדי עצות. ובן זוגי פוחד מכשלון, מאחר וזה גורם לו להרגיש דחוי ולא רצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמקפיצה ומבקשת חוות דעת
ויקה15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להמשיך את הטיפול הסקסולוגי
16/07/2010המרחיבים והאצבעות הםן חלק טכני בטיפול, אך החלק הרגשי לא פחות חשוב ומחייב מפגשים שוטפים (בייחוד לאור הרקע שאת מתארת).
חשוב לקבל טיפול סקסולוגי מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייהרותי זוארץ13/07/2010לצורך הכנת כתבה דרושים זוגות המקיימים יחסי מין מדי יום, למעוניינים אנא צרו קשר עמי רותי זוארץ-0523688015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמי מקיים יחסי מין כל יום?!
16/07/2010כתבה שעשוייה לעניין את כולנו - ודי לחכימא ברמיזא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מתאים לידוד דוד13/07/2010אני בן 23 ואני גומר מהר -2 דקות.. איזה טיפול הכי יכול להתאים לי?
אני לא יודע אם הגמירה זה רק מהלחץ או גם מדברים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבאיטיות על שפיכה מהירה...
16/07/2010שפיכה מוקדמת היא בעיית התפקוד המיני הנפוצה ביותר בקרב גברים. קשה לאמוד את שכיחותה, אך כנראה קרוב לשליש מהגברים סובלים מתופעה זו. מדובר במצב בו הגבר מרגיש שאינו יכול לשלוט בעיתוי השפיכה ולגמור בזמן שמתאים לו, עובדה הגורמת לו (ולעיתים רבות גם לבת זוגו) מצוקה. יש המגדירים זאת כשפיכה בזמן שהוא פחות מדקה מרגע החדירה (במצב של תנועה מתמדת בנרתיק).
הבעיה נובעת ברובה ממקור רגשי, כגון, סף גירוי נמוך, היסחפות, חוסר ריכוז, הרגל נרכש וכדומה. לאחרונה מדברים גם על מרכיב ביולוגי, כגון, חוסר איזון במערכת הסרוטונין במח. טיפול הבחירה הוא טיפול מיני הכולל גם התייחסות למצוקה בה השופך המהיר מצוי, וגם עבודה על תקשורת מינית בין בני הזוג. בין השאר כולל הטיפול תרגול עצמי (ולאחר מכן עם בת הזוג) באוננות, ובהמשך בחדירה, בדרגות קושי הולכות ועולות. התהליך מתואר בפירוט בספרה של ד"ר הלן זינגר קפלן - פז"מ (כיצד להתגבר על שפיכה מוקדמת), בהוצאת 'ביתן'. מניסיוני, קשה ללמוד שליטה בשפיכה בלימוד עצמי, ורצוי איש מקצוע שיכול לבחון את התפתחות רמת השליטה ולקדם בהתאם. היזהר משרלטנים.
על פי הצורך ניתן לשלב בטיפול תרופות נוגדות-דיכאון ממשפחת תרופות הקרוייה SSRI, שכן לחלקן תופעת לוואי של השהיית השפיכה (כנראה דרך פעולה על סרוטונין אותו ציינתי קודם). אני כמטפל משתמש בהן לעיתים כתוספת בשלב הלמידה. לגבי המידע אליו נחשפת לאחרונה בעיתונות היומית, אני מניח שמדובר בדיווחים על פריליג'י (דפוקסטין) שהינה התרופה הראשונה שפותחה ספציפית לטיפול בשפיכה מהירה ונמצאת בשימוש נרחב ובהצלחה ברחבי אירופה ובקוריאה, אך טרם אושרה לשימוש בארץ. אני משתמש במרשם ואישור מיוחד (הקרוי 29ג') על מנת לתת אותה. אני בטוח שכאשר אישור כזה יתקבל, הכותרות בעיתונים היומיים יהיו גדולות בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גם זה נקרה שפיכה מוקדמתחיים12/07/2010שלום אני בן 22 ומכיוון שאני מסורתי,מעולם לא הבאתי ביד.
הבעיה היא שכשאני רואה סרט כחול או משהו בסגנון,אני מסוגל לגמור רק מלהסתכל בלי לגעת באבר.ולפעמים רק ממחשבה מלוכלכת אני יכול לגמור אפי' בלי לראות כלום.
חבר אמר לי שזה נקרה שפיכה מוקדמת זה נכון?יש מה לעשות?אני עוד לא נשוי אבל מה יהיה כשאני יתחתן איך אפשר ככה לעשות סקס אם מיד אני יגמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשפיכה מוקדמת
16/07/2010מוגדרת לפי מה קורה ביחסי מין, ולא על סמך החוויות שאתה מתאר.
על זה אמרו חז"לנו - די לצרה בשעתה ודי לשפיכה בעטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)