פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרדנות של ילדה מאומצת
    איילת
    13/12/2018

הבת שלי בת 22, מאומצת. נראה שהיא עוד רחוקה מלעבור את גיל ההתבגרות או שזה לא גיל אלא איך שהיא. עניין האימוץ משמש אצלה קלף כבר הרבה שנים והיא משתמשת בו כדי לערער על האימהות שלי ועל מה אי בשבילה ומה היא בשבילי. חשבתי שזה יעבור עם הגיל אבל זה רק הולך ומחמיר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרדנות של ילדה מאומצת

הוספת תגובה

תמונה

• מרדנות של ילדה מאומצת

סימונה פלג
    13/12/2018

איילת יקרה ערב טוב.
    נכון כתבת , בשבילינו הילדים תמיד יהיו ילדים גם כשהם לא. ובכל זאת, יש גיל שהם כבר הופכים להיות בוגרים ולא ילדים באמת. ובתך אינה ילדה.
    השימוש בטיב האימהות אינו מביא לשום תוצאה ובטח לא לתקשורת והבנה בניכן. אני מציעה לך כאם, אם כל הקושי לא להיעלב, לא להיפגע, ולא לתת לאמירה זו במה.
    בברכה
    סימנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כל הנטל נופל עלי
    שירז
    11/12/2018

אני הצעירה מבין שלושה אחים, אבא שלי נפטר לאחרונה ואמא שלי סובלת מבעיות בריאותיות רבות ועכשיו אחרי אבא שלי גם מדיכאון. אני היחידה שדואגת לאמא שלי, גם מבחינת חברה וגם מבחינת כלכלת הבית. האחים הגדולים שלי בכלל לא מעורבים, אחד גר מחוץ לעיר והשנייה גרה קרוב אבל פשוט אין לה כח לזה. אני לא רוצה לנטוש את אמא שלי אבל אני מותשת ואני לא יכולה יותר לעשות הכל בעצמי, זה גם עולה לי בחיים הפרטיים שלי

לקביעת תור
    סגירה
    כל הנטל נופל עלי

הוספת תגובה

תמונה

• כל הנטל נופל עלי

סימונה פלג
    11/12/2018

שירז יקרה שלום
    כואב לי לקרוא שאלה פני הדברים. יחד עם זאת את לא יכולה להמשיך לקחת את כל העול על כתפייך. מכל הסיבות. ואת לא יכולה להכריח את אחייך לעזור. זה צריך לבוא מהם.
    אני מציעה שתבדקי אפשרויות לעזרה נוספים. אולי משהי שתבוא להיות איתה וגם פעילות שאמך יכולה ללכת במהלך היום.
    אולי להתייעץ אפילו עם עובדת סוציאלית.
    כל הכבוד לך על העזרה והטיפול באמך.אבל את חייבת למצוא את האיזון בין חייך הפרטיים לבין הטיפול באמא
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התגברות על בגידה של בן הזוג
    נעם
    09/12/2018

בן הזוג שלי בגד בי, היה משבר קשה אבל החלטנו שאנחנו מתגברים על זה. מאז עברו כמה שנים, התחתנו, יש ילדים והכל כאילו נשכח. אבל מדי פעם עוד עולים בי חשדות ואני פתאום חושבת שלמרות כל האושר שיש לי מהשפחה שיצרנו, אולי לא עשיתי את הבחירה הנכונה שנשארתי איתו...

הוספת תגובה

תמונה

• התגברות על בגידה

סימונה פלג
    09/12/2018

ערב טוב נעם.
    אין ספק כאשר נפגעים פעם אחת. אין ספק שהשקט והביטחון יורדים.
    גם אם את חושבת שעשית בחירה לא נכונה, ואני מדברת על כל נושא, לאו דווקא על בגידה. תמיד אפשר לדבר על הדברים ולשנות אותם.
    אני מציעה על הדרכה על מנת לגשר על התחושות שאת חווה ועל מנת לעזור בזוגיות.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לקראת נסיעה משפחתית לחו"ל
    יסמין
    04/12/2018

אבא שלי הזמין אותי ואת אחותי לנסיעה לחו"ל, שתינו בנות 30+, אנחנו עוד לפני הנסיעה וכבר יש מחלוקות וריבים - מה עושים, מה רוצים לעשות ודברים כאלה. עוד לא על המטוס ואני כבר מתחרפנת, ממשהו שהיה אמור להיות כיף ומיוחד זה נראה כאילו זה עומד להיות סיוט...

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת נסיעה משפחתית לחו"ל

הוספת תגובה

תמונה

• לקראת נסיעה משפחתית לחו"ל

סימונה פלג
    04/12/2018

יסמין יקרה ערב טוב.
    מאחר ואת יודעת שיש חילוקי דעות בינך לבין אחותך. קחי צעד אחד אחורה ואל תכנסי למקומות האלה.
    אל תכנסי לויכוח או ריב. אני בטוחה שיש כמה נושאים שעולים שאת יכולה לא לריב בגינם.
    עשי את הבחירה שלך מה כמה מתי את משתפת פעולה למעגל הויכוחים שנוצר והחליטי שאת לא שם.
    יש לך יכולת לבחור יקרה.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צפייה בתכנים פורנוגרפיים בפלפון
    מיכאלה
    01/12/2018

שלום רב ,
    בפלפון של הבן בגיל 11 נמצאו טכנים פורנוגרפיים. אנחנו הורים גרושים . האב רכש פלפון לבן ובקשתי ממנו שידאג לתוכנה שחוסמת טכנים אלימים.אודה על יעוץ לנו ההורים מה לעשות והגיד לילד שלנו ומה הנזקים הנגרמים כתוצאה מצפייה בטכנים מיניים אלימים.
    בתודה, מיכאלה

הוספת תגובה

תמונה

• טכנים פורנוגרפיים בפאלפון

סימונה פלג
    01/12/2018

מיכאלה ערב טוב,
    אני מאוד מבינה את דאגתכם לחשיפת בנכם לתכנים אלה. ובצדק.
    ראשית חשוב לי להגיד, לאור הסיטואציה שתארת, לא להטיח אשמות אחד בשני, אלא להתרכז יחדיו איך מדברים עם הילד.

אני מציעה שיחה גלויה וכנה על דעתכם והידע שלכם בצפיה בסרטים אלה. להסביר שמה שרואים בסרטים אלה זו לא המציאות, הסרטים מסלפים ומעוותים את המציאות. למצוא או ליצור את האווירה הנכונה כמו הליכה, כדי להסית את תשומת הלב מהמבוכה משיחה זו.

בנוסף אני מציעה לך לקרוא מאמר שכתבתי באתר זה על צפיה בסרטים פורנוגרפים. "כיצד מדברים עם ילדים על פורנוגרפיה."

בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיבור בין הבת לאשתו של האבא
    אורית
    29/11/2018

אני גרושה כבר הרבה שנים, הגרוש נשוי בשנית ויש לו משפחה משלו, הוא בקשר טוב עם בתנו המשותפת ואני שמחה על כך. לבת שלי יש קשר טוב עם אשתו של אבא שלה ואני מעודדת את זה, אבל בזמן האחרון היא יותר ויותר פונה אליה ואני לא יכולה שלא להיעלב ולהרגיש מחוץ לעניינים. אני והיא בסדר אבל הקשר מאוד ענייני ולא אישי או אינטימי לעומת מה שנראה לפחות הקשר שלהן. אני חלילה לא רוצה לחבל ביחסים שלהן (למרות שחשבתי על זה לא פעם...) אבל אני אשמח לקבל עצה איך להתמודד עם זה ביני לבין עצמי ואיך לחזק את הקשר ביני לבין הבת שלי

הוספת תגובה

תמונה

• חיבור טוב בין הבת לאשתו של האבא

סימונה פלג
    29/11/2018

אורית יקרה שלום
    בינך לבין עצמך יקירה. את תמיד תהיי האמא שלה. לא משנה כמה ומה מישהי אחרת תעשה את תמיד תהיי האמא.
    אני מציעה לעשות איתה שיחות, זמן קבוע של שתיכן אחת לאחת. לשמוע אותה ולשתף אותה בדברים שאת עוברת, עבודה, חברות. ליצור תקשורת של שיתוף ועשיה של דברים שאתם אוהבות לעשות יחדיו.

בהחלט לא לנסות לחבל בקשר.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בגידה בזמן קשיים בזוגיות
    דנה
    30/10/2018

שלום לכולם
    אני בגיל ה30+ נשואה 7 שנים +2בנים
    במהלך שנות הנישואין היו קשיים על רקע פערים בהשקפות עולם, קשיים בגידול הילדים....
    לפני חצי שנה לאחר ריב קשה הכולל קללות והשפלות החלטתי לעצור את זה ונסעתי לאמא שלי עם הילדים.
    במהלך השבוע הראשון בעלי לא יצר קשר ולא שאל לשלומם של הילדים.
    לאחר עידוד של המשפחה הוא יצר קשר וחזרתי הביתה.
    ראיתי שאנחנו לא מצליחים לשוחח בכלל.
    לפתע גיליתי התכתבויות עם נשים. אחת מהםן הייתה בעבר בקשר רומנטי איתו.
    בבירור ראשוני על הבחורה טען בעלי " אני הייתי לבד, הייתי חייב לדבר עם מישהו"
    בסופו של דבר גיליתי שהשיחות יתנהלו עוד שלושה חודשים נוספים. (רק שיחות ללא מפגשים)
    במקביל התחלנו תהליך של פרידה וחזרנו לאחר חודשיים לנסות שוב.
    בזמן הפרידה ניהל רומן פיזי עם אישה נוספת.
    עכשיו הכל מאחורינו,
    אני בתוך הלב סלחתי אבל מרגישה שאני לא במקום הנכון מבחינה התפתחותית שלי.
    אשמח לשמוע חוות דעת על כל ההתנהלות שהייתה.

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה בזמן קשיים בזוגיות

הוספת תגובה

תמונה

• בגידה בזמן קשיים בזוגיות

סימונה פלג
    28/11/2018

דנה יקרה ערב טוב,
    מתנצלת על איחור התשובה. משום מה לא ראיתי את שאלתך. סליחה.
    ועכשיו לענינך:
    לדעתי ההתנהלות עברה למקום של חוסר אמון והרגשה כבדה ביחסים. למרות שהיתה פרידה. לדעתי משהו באמון נסדק. וכשיש סדקים זה פתח לקרעים. ולדעתי ייעוץ , הדרכה, טיפול יכולים לעזור או להאיר את המקום בו אתם נמצאים.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מוציאים אנרגיות עם מכות
    גליה
    27/11/2018

יש לי שלושה בנים - 13,11,8. הם כל הזמן הולכים מכות אחד עם השני, הם אומרים שזה בצחוק ושהם מוציאים אנרגיות, אבל לפעמים הם יוצאים ממש חבולים וגם כשאחד אומר שהוא לא רוצה יותר השניים האחרים לא מוותרים לו, בעיקר הגדולים לקטן... לא מצליחה להפריד ביניהם. ניסיתי ענישה, ניסיתי תגמול על התנהגות טובה, שום דבר לא עוזר...

לקביעת תור
    סגירה
    מוציאים אנרגיות עם מכות

הוספת תגובה

תמונה

• מוציאים אנרגיה עם מכות

סימונה פלג
    27/11/2018

גליה שלום,
    הייתי מנתבת את הוצאת האנרגיה כפי שהם מגדירים בפעילות ספורטיבית. אביזרים שאת יכולה להשיג, שק אגרוף לדוגמא.
    לגבי "הוצאת האנרגיה " על הילד הקטן, חד וחלק לעצור זאת ולהפסיק.
    ברגע שאת רואה שמתחילה הקטטה, לעצור אותה מיד. זה דורש ממך קצת מעקב צמוד על מה שעומד לקרות. אך זו הדרך, לעצור בטרם..
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הילדים עוזבים את הקן
    ניבה
    25/11/2018

אלמנה, אם לשלושה. הגדולים עזבו את הבית כבר לפני כמה שנים ונשארתי עם הקטנה. שבוע הבא היא נוסעת לטיול הגדול ואני מרגישה ריקנות ועצבות. אני יודעת שזה חלק בלתי נפרד מהחיים ואני שמחה שהיא יוצאת לדרך עצמאית משל עצמה, אבל אני לא יכולה שלא להרגיש בדידות תהומית...

לקביעת תור
    סגירה
    הילדים עוזבים את הקן

הוספת תגובה

תמונה

• הילדים עוזבים את הקן

סימונה פלג
    25/11/2018

ניבה יקרה שלום
    אכן ,זה קשה כשהקן מתרוקן. מצאי לך פעילויות שאת אוהבת לעשות. התחברי לקבוצות בפייס שמענינות אותך, חוגים, אם יש באזור מגורך פעילויות מענינות.
    אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו ואת תמצאי את המקום שיעשה לך טוב ועניין.
    אם את סבתא, התחברי בפייס לקבוצה של סבתות שהיא מאוד פעילה לא רק דרך המסך.
    בברכה סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שהות ממושכת מדי של אחותי
    אלמוג
    22/11/2018

אחותי הגיעה לביקור בארץ והיא מתארחת אצלי, היא פה כבר שבוע ויש עוד שבוע לפנינו. אני מאוד אהבת אותה אבל היחסים בינינו מתוחים והשהות שלה קשה עלי. אין לה מקום אחר להיות בו כרגע ואני גם לא אגרש אותה, אני לא יודעת איך אשרוד עוד שבוע ככה...

לקביעת תור
    סגירה
    שהות ממושכת מדי של אחותי

הוספת תגובה

תמונה

• שהות ממושכת מדי של אחותי

סימונה פלג
    22/11/2018

אלמוג יקרה
    ליבי ליבי איתך. עוד שבוע וזהו. זכרי כל יום שעובר לא חוזר על עצמו.
    קחי נשימה עמוקה וזכרי זה רק שבוע.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא מצליחים להתארגן בבוקר
    ניקול
    20/11/2018

אמא חד-הורית לארבעה ילדים, כל בוקר מתחיל ונגמר בהיסטריה, מודה שבעיקר מהצד שלי אבל זה בגלל שאני הילידה שאכפת לה שכולם יגיעו בזמן למסגרות, איך אפשר להתארגן במהירות וביעילות ובלי ליצור התנגדות מצד הילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחים להתארגן בבוקר

הוספת תגובה

תמונה

• לא מצליחים להתארגן בבוקר

סימונה פלג
    20/11/2018

ערב טוב ניקול
    1. לשבת עם הילדים ולתכנן טבלת מטלות של כל ילד וילד.
    2. להאמין בעצמך שאת מסוגלת לקחת פיקוד ומארגנת את הילדים.
    3.לשתף הילדים בתהליך.
    ולזכור , גם אם יהיו התנגדויות. זה מתחיל במה שאת משדרת לילדים.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כלתי נחלמת על המקום שלה אצלי עם הבת שלי
    שרה
    18/11/2018

עוד לפני החתונה כלתי הייתה כמו בת בית אצלנו, אני אוהבת אותה מאוד והרגש הדדי. הבעיה היא שבאיזשהו מקום היא נלחמת עם הבת שלי על האהבה שלי אליה, דבר שהוא לא הגיוני מבחינתי. הבת שלי פגועה ואני מרגישה שלא משנה מה אני אעשה אני יוצאת קרחת מכאן ומכאן

הוספת תגובה

תמונה

• כלתי נלחמת על המקום שלה אצלי

Simona Pelleg
    18/11/2018

שרה יקרה ערב טוב
    אכן סיטואציה לא נעימה כלל, לכל אחת ואחת מכן. לדעתי תני את מה שאת יכולה ממקום הוגן ושאת שלמה איתו. את השאר זה כבר לא בשליטתך יקרה. את לא יכולה לקחת עלייך את ההתנהגות וההתיחסות של כלתך ובתך על עצמך. הן מספיק בוגרות לכל מצב שקורה כדי להסתדר או להבין את ההשלכות על התנהגותן זו כלפי זו.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הבת עוד זקוקה לעזרה כלכלית
    יעל
    14/11/2018

אני יודעת שאנחנו חיים בתקופה אחרת, שהמחירים עלו והסטנדרטים ישתנו, אני אפילו לא יעז להגיד "כשאני הייתי בגיל שלה..." אבל הבת שלי בת 35 ועוד זקוקה לעזרה כלכלית ולסיוע כספי מאיתנו והדבר שאפילו מטריד אותי יותר זה שהיא לא מתביישת לבקש. כמובן שניתן לה כמה שהיא צריכה במסגרת היכולות שלנו, אבל אני לפעמים מרגישה שהיא עוד מתבגרת שרואה בנו כארנק...

הוספת תגובה

תמונה

• הבת עוד זקוקה לעזרה כלכלית

Simona Pelleg
    14/11/2018

יעל יקרה שלום
    שיתפת בנושא מאוד חשוב. עם המציאות הלא קלה בה אנו חיים עצוב שילדינו לא יכולים להסתדר בכוחות עצמם. אבל..... את מציינת את הקלות שזה בתך מבקשת עזרה וזה בהחלט נותן למחשבה איפה הגבול ועד כמה. לדעתי את צריכה לעשות חישוב מחדש למתן העזרה לבתך ולדבר איתה על כך.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ההורים שלי חושבים שאני מקרה אבוד
    נדב
    11/11/2018

אני בן 29, סיימתי תואר ואני מחפש עבודה במרכז. אני אוהב לנסוע לחו"ל לפסטיבלים, עושה מדיטציה וויפאסנה, מעולם לא הייתה לי זוגיות שנמשכה יותר מכמה חודשים. ההורים שלי לא מבינים אותי, הם לא מבינים את אורח החיים שלי, מציקים לי על זוגיות וחושבים שהבחירות שלי לא נכונות, חושבים שויפאסנה ומדיטציה זה מוזר וטבעונות זה לא בסדר וכן הלאה. אני מצדי חי את החיים שלי וחושב שאני ממש בסדר אבל הם פשוט לא מבינים

הוספת תגובה

תמונה

• ההורים חושבים שאני מקרה אבוד

Simona Pelleg
    11/11/2018

נבד היקר שלום.
    טוב לך. זה מה שחשוב יקירי.
    פשוט וקל. אתה שלם עם אורך חייך.
    תהנה ותשלים עם זה שלא כולם יבינו ויקבלו כפי שהיית רוצה. כולל ההורים.
    חיה את חייך באהבה.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הילד משליט טרור על ההורים
    דליה
    08/11/2018

אני מאוד אוהבת את הנכד שלי אבל הוא מפונק ושתלטן וממש רודה בהורים שלו. אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל לעשות סצנה והוא יודע שהוא יקבל מה שהוא רוצה, הוא מאיים על ההורים שיעשה דברים אם לא יקבל מה שהוא רוצה, הוא אפילו גזר לכלתי את כרטיס האשראי אחרי שהיא סירבה לקנות לא משהו שהוא רצה!!! ההורים יודעים שיש בעיה אבל הם לא עושים עם זה כלום, ככל שאני יודעת, והם לא אוהבים שאני מדברת איתם על הנושא

לקביעת תור
    סגירה
    הילד משליט טרור על ההורים

הוספת תגובה

תמונה

• הילד משליט טרור על ההורים

Simona Pelleg
    08/11/2018

דליה יקרה ערב טוב.
    לסבא וסבתא כואב לראות התנהלות לא נכונה בבית בנו או בתו. אך הרבה אין מה לעשות. במיוחד כשההורים לא אוהבים שמדברים איתם על כך.
    אין ספק שהדרכת הורים מתבקשת . אך... זו צריכה לבוא אך ורק מהם. עד אז....
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה