מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיסתי לא משתלבת במשפחהריקי02/10/2018
אנחנו משפחה גדולה וחמה. בקשר אחד עם השני כל היום - אחים, בני דודים, דודים, סבים, כולם. אחי התחתן עם מישהי שפשוט לא מתאימה למשפחה, היא כאילו לא רוצה ולא מנסה להשתלב איתנו. מן הסתם זה מרחיק את אחי ולנו זה מאוד מפריע, וניסינו באמת שניסינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיסתי לא משתלבת במשפחה
Simona Pelleg02/10/2018ריקי יקרה שלום
כפי שכתבת עשיתם כל שיכולתם. אני רוצה להאמין שהזמן יעשה את שלו. כרגע אין לך הרבה מה לעשות.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי חוזרת בתשובהאופירה27/09/2018
הבת שלי חוזרת בתשובה... מבחינתי זה בגידה בכל הערכים שהיא גדלה עליהם. אני מאוד מתנגדת לדת בכלל ולאופן שבו המדינה מתנהלת לפיה. אני אוהבת את הבת שלי אבל היא כבר התחילה עם סנקציות עלינו וביקורת על אורח החיים שלנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי חוזרת בתשובה
Simona Pelleg27/09/2018אופירה יקרה שלום
ליבי איתך על הקושי הגדול כאשר ילדינו עוברים מהפך באורח חייהים.
השינוי הוא תהליך שכל המשפחה נחשפת אליו בדרך זו או אחרת.
ממליצה ומקווה שתצליחי לשמור על אורח חייך שלך ושל בני ביתך ולהשאר למה שאת מאמינה ולמצוא את דרך המלך ליחסים בינך לבין בתך. הרבה סבלנות.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור לאחיינים עם המחלה של האםפז25/09/2018
גילו לאחותי את המחלה... יש לה שני ילדים, הקטן 9 הגדולה 13. איך אני כדודה יכולה לעזור להם במהלך התקופה הקשה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזור לאחיינים עם המחלה
סימונה פלג26/09/2018פז יקרה.
מצטערת לקרוא על המחלה של אחותך.
איך לעזור? לתמוך, להיות שם בשבילם, לענות על שאלות שנשאלות בהתאם לגיל כמובן, סבלנות ושמירה על שגרה עד כמה שאפשר.
בריאות ווהחלמה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלות יתר של הילדאיריס20/09/2018
אני אלמנה, יש לי תאומים, בן ובת, בני 30. הבת יצאה מהבית ללימודים אקדמיים, התחתנה ועכשיו בהריון. הבן שלי לעומת זאת עדיין בבית, הוא אמנם עובד אבל אני מממנת לו הכל - רכב, טלפון וכדומה. טוב לא בבית והוא לא מראה סימנים שהוא רוצה לצאת בזמן הקרוב אם בכלל... אני לא יודעת מה לעשות איתו, בשבילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות יתר של הילד
סימונה פלג20/09/2018איריס יקרה.
להפסיק לממן. נכתב בפשטות אך אין דרך אחרת להגיד את הדברים.להפסיק לשרת אותו
הוא עובד שיממן לעצמו את החיים. וזה בתור התחלה. לאחר מכן שיצא מהבית
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים לא מקבלים את הקשרעינב16/09/2018
אני בקשר עם בחור שאינו יהודי וההורים שלי לא מקבלים את הקשר. אני אוהבת אותו לרוצה להיות איתו אבל קשה לי לשלם את המחיר המשפחתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים לא מקבלים את הקשר
Simona Pelleg16/09/2018עינב יקרה שלום
קבלת בן או בת זוג הם תהליך לא פשוט בלי קשר עם זה יהודי או לאו. כל שכן כשמדובר בקשר מסוג זה.
את צריכה להיות חזקה ולנתב בין אהבתך לבין הורייך שקשה להם.
כי יש פה מחיר מצד כולם.
שיהיה המון בהצלחה
בברכת שנה טובה חתימה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים משפחתיים רגישים לפני פיצוץאסף12/09/2018
קצרה היריעה מלפרט פה את כל הסאגה המשפחתית, אבל בקיצור - אחרי נתק של 15 שנה נותר קשר בין המשפחה שלי לבין דודה שלי. אבא שלי, אח של אותה הדודה, נפטר לפני יותר מעשר שנים. נראה שבין אחותי לדודה שלי יש כל מיני חיכוכים סמויים שעל פני השטח לא נראים קשורים למערכת היחסים ביניהן אלא לתפיסות עולם - ימין-שמאל, דתי-חילוני, והן כל הזמן מתגרות אחת בשנייה ומרגיש שהן עושות דווקא. לא אני זה שיצרתי את הקשר מחדש אלא דווקא אחותי, אבל נראה שהיא זו שמזמינה את הפיצוץ ששוב ינתק ביניהן את הקשר. אחותי רוצה שאהיה בצד שלה ולא מקבלת את זה שאני נותן לה תשובות ניטרליות או חמור מזה כאלה שמצדדות דווקא בדודה, הדודה לא מדברת איתי על זה באופן ישיר אלא זורקת הערות סרקסטיות על המצב. אני חושש שהקשר ביניהן לא יחזיק מעמד וחמור מזה- יהיה שוב ניתוק מכוער שממנו כבר לא תהיה דרך חזרה. יש לציין שכולנו אנשים בוגרים, אחותי ואני בגילי ה-30 ודודה שלי מתקרבת ל-60. מרגיש תקוע באמצע ומנסה להיות ניטרלי ככל הניתן אבל זה מאוד מכביד עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות במשפחה.
סימונה פלג12/09/2018שלום אסף.
כפי שציינת מדובר באנשים בוגרים. ולך אין שליטה על התנהגותם והתיחסותם אחד אל השני.
הייה נאמן לעצמך ועשה מה שנראה לך ראוי . מעבר לזה , זה לא בידיים שלך.
בברכת שנה טובה
ופחות מריבות
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא לא מוצא עצמו בפנסיהעומר06/09/2018
אבא שלי יצא לפנסיה, מיד לאחר מכן הוא מצא עבודה בתחום שלו לפרויקט שנמשך כמה שנים ועכשיו הסתיים. הוא מרגיש ממש אבוד ואני לא יודע איך לעזור לו, אני מפחד שהוא ייכנס לדיכאון. הוא מנסה להעסיק עצמו בכוח אבל נראה שהוא לא באמת נהנה מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא לא מוצא עצמו בפנסיה
סימונה פלג07/09/2018בוקר טוב עומר
אביך צריך ללמוד עכשיו חיים חדשים. זה לוקח זמן. אתה יכול להציע לו פעילויות שונות בעירך. שמיועדים לגיל השלישי.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודעת שהבן שלי גיימעיין04/09/2018
אני אמא לנער בן 17, אני יודעת שהוא גיי. כאילו אני לא יודעת בוודאות אבל אני ממש בטוחה שכן. הוא גדל בסביבה מאוד ליברלית וגיי פרנדלי, בין זוגות החברים הכי טובים שלי הוא זוג חד מיני. אני רוצה להניח שהבן שלי יודע שאצלנו אין פה עניין של 'קבלה' כי זה פשוט לא רלוונטי. עם זאת, הוא לא אומר לנו כלום. אני מניחה שהוא עוד בתהליך שלו, ואני לא רוצה ללחוץ עליו בשום צורה, אבל אני משתוקקת שידע שאני יודעת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יודעת שהבן שלי גיי
סימונה פלג05/09/2018מעיין יקרה שלום.
תני לזמן לעשות את שלו.
כשהוא ירגיש שיגיע הזמן לספר , הוא יספר.
ויזכה באמא מכילה , מקבלת ואוהבת.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי התנהלות המשפחה המורחבתסיגלית01/09/2018
שלום רב,
אני ובעלי בשנות השבעים לחיינו, שלושה בנים נשואים, שמונה נכדים מגיל שנה עד 12. בעבר הלא רחוק היינו נפגשים אחת לשבועיים לארוחות שישי משותפות. לאחרונה המעטתי במפגשים אלה כי זה הפך להיות יותר ויותר קשה, ואני צריכה מספר ימים כדי להתאושש ממפגש כזה. כמובן שמידי פעם הם באים אלינו, אך לא ביחד, ושמתי לב שגם להם המפגשים האלה קשים בגלל הבלגן והרעש שעושים שמונה נכדים בדירה לא גדולה. אני מרגישה נקיפות מצפון וחשה אשמה כי נראה לי שבגללי הילדים והנכדים לא נפגשים מספיק, מצד שני כשאני כבר מזמינה את כולם אז זה לא יכול לבוא בשבת והשני לא יכול בשישי ובסוף זה מתבטל. אני כמובן משתדלת לראות את הנכדים כמה שיותר, נוסעת אליהם מידי פעם וחלקם גם גרים בקרבת מקום. אגב, אנחנו כמעט ולא מוזמנים אליהם, הם אנשים מאוד עסוקים, עובדים מאוד קשה ואני בהחלט מבינה. הם גם לא יוזמים לבד מפגשים משותפים וכל המצב מאוד מפריע לי ולא ממש יודעת מה לעשות.
אגב, יש לי שני נכדים אחים שרבים ללא הרף עד להחלפת מכות נמרצות ותוך כדי הורסים דברים בבית, חוץ מזה יש לי גם נכד אוטיסט מתוק, שמקבל התקפי זעם, וזה עוד יותר מקשה.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות המשפחה המורחבת
סימונה פלג01/09/2018סיגלית יקרה שלום.
אני מנסה לתאר את הכנס המשפחתי בביתך ומרגישה את העומס והקושי בביקור.
אני יודעת שזה אידאלי שכולם ביחד ויש אווירה נעימה ונינוחה, אך לא תמיד זה קורה, וזה באמת קשה.
אני ממליצה לך להקשיב לתחושותייך, ולדעת שזה בסדר גמור לא להזמין את כולם ביחד, וזה בסדר גמור גם לא לראות את המשפחה בתדירות גבוהה. אתם צריכים לשמור על הכוחות והבריאות שלכם כאנשים מבוגרים, ולהקל על עצמכם על ידי וויסות הביקורים כראות עיניכם.
אני מציע לנסות ליזום יותר ביקורים אצלם, בתיאום מראש, במקום האירוח אצלכם, וזאת למרות שהם עסוקים. דאגו לכך שכל ביקור יהיה קצר ונחמד. כמו-כן, הקפידו להיות איתם בקשר טלפוני רציף.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזור לאמא שלי?דרור30/08/2018
אבא שלי חולה אלצהיימר, הוא במוסד כבר כמה שנים. אנחנו שלושה ילדים, שניים מאיתנו עוד בבית אבל הקטן תכף יוצא גם ללימודים בעיר אחרת. אני נשאר לבד עם אמא שלי והיא הפכה ממש לזומבי, היא מתפקדת אבל לא חיה. היא גם תכף יוצאת לפנסיה ואני לא יודע מה יהיה איתה. אני בעצמי בלימודים ועוד מעט אסיים ואני לא רוצה להמשיך לגור איתה אבל אני לא יודע מה לעשות כדי לעזור לה להתאושש ולחזור לעצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזור לאמא שלי
סימונה פלג31/08/2018בוקר טוב דרור היקר
אני מציעה למצוא עזרה מבחוץ שיהיה עם אמך. אפילו לכמה שעות. דרך אגב, יש לך זכויות לקבל עזרה. תשאל בביטוח לאומי, לשכת הרווחה. הם יתנו מענה מדויק יותר לגבי העניין.
דבר שני וחשוב מאוד, אני שמחה שאתה מודע לזה שאתה לא רוצה להשאר לגור בבית, ולצאת לחיים משל עצמך. אני מעודדת אותך לכך.
הרצון שלך שאמך תתאושש, ראוי מאוד. יחד עם זאת עלייך להבין רצון שינוי יבוא אך ורק מהאדם עצמו. אנחנו יכולים לרצות ולעזור לו. אך רק לאדם עצמו יש את היכולת לעשות זאת.
בכל זאת מה אתה יכול לעשות?
להציע ללכת למקום שיש בו חוגים או פעילות לגיל הבוגר.
אם יש משהו שהיא אהבה בעבר, לנסות לחבר אותה לדבר הזה.
כשאתה יוצא לחיים עצמאיים משלך. להיות איתה בקשר יום יומי טלפוני. לבוא לבקר אותה. ,לצאת איתה מדי פעם ביחד לבילוי משותף. ששניכם תאהבו.
המון בהצלחה
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מגונן יתר על המידהנעמי28/08/2018
אמא שלי נפטרה לפני כמה שנים, אח שלי הגדול נשוי וגר בחו"ל, זה רק אני ואבא שלי. אני גרה מחוץ לבית כבר כמה שנים. אבא שלי מתקשר אלי כל יום, אם אני לא עונה הוא ממש נלחץ, יכול להתקשר לחברות שלי. כשאני אצלו בבית אני צריכה לדווח לו לאן אני יוצאת ועם מי ומתי אני חוזרת. הוא לא יירדם עד שאחזור, אז פשוט הפסקתי לצאת כשאני אצלו. אני עוד מעט בת 30 ואני לא רואה איך זה יכול להשתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מגונן יתר על המידה
סימונה פלג28/08/2018ערב טוב נעמי.
אכן השיפור יבוא אך ורק ממך. למה כוונתי? כשאנחנו רוצים ליצור שינוי כלשהו. זה יבוא אך ורק מעצמינו. לא נול להשפיע על האחר. מה כן. עצם ההתייחסות האחרת שלנו למצב מסוים יכולה להשפיע על הצד השני.
נראה שאביך מגונן יתר על המידה וזה מה שמעסיק אותו כל היום. שהרי את היחידה שבאמת נמצאת לידו, לצידו.
לדעתי אם את רוצה לצאת לאנשהו, צאי, תבלי. בלי קשר אם נרדם או לא נרדם.
אם הוא מתקשר לחברותייך כל הזמן. הן צריכות להחליט מה לעשות עם הטלפונים האלה.
אנני אומרת חלילה לא להתיחס למה שקורה ומה אביך עושה. נהפוך הוא. היי בת נאמנה, דואגת ואוהבת לאביך לצד נאמנות ורצון למה שאת רוצה לעצמך.
היי שלמה עם כל יציאה לבילוי. והוא יצטרך ללמוד לחיות עם זה. אך,,,שימי לב. היי שלמה עם מה שאת עושה. כשאת תנהגי מהמקום הזה. זה המסר שיעבור אליו.
בבררכת
שנה טובה. סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר של אמא שלי לביתנילי26/08/2018
מצבה הבריאותי של אמא שלי לא טוב ואני רוצה שהיא תעבור לגור אצלנו. בעלי ממש לא מוכן לזה בגלל כל מיני סיבות, חלקן הגיוניות יותר ואחרות פחות. אני לא יודעת איך לשכנע אותו... בכל זאת מדובר בבריאות ובביטחון של אמא שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר של אמא שלי בבית
סימונה פלג27/08/2018בוקר טוב נילי יקרה
אני אענה לך מהמקום האישי שלי.
אני הייתי באותה סיטואציה לפני כמה שנים. הורי עברו לגור איתנו , ביחידת דיור שהייתה לנו בחצר. אבי ז"ל היה מאושר ושמח. אמי חייה התהפכו. היא לא הרגישה בנוח, לא היה לה טוב, היא קיטרה כל הזמן. והחיים שלנו התהפכו בהתאם.
אחרי שנה ו7 חודשים הם חזרו לביתם.
מסקנתי כבת, כמנחה, כאדם.
להוציא אדם מבוגר מהבית שלו, מהטריטוריה המוכרת לו. היא דבר לא נכון ולא בריא.
שימי לב , בטרם אמך עברה לגור איתך, ישנם כבר חילוקי דעות בינך ובין בעלך. זה לא ילך וישתפר עם הזמן, אם אמך תגור אתכם. נקודה למחשבה.
הייתי בודקת איך אפשר לעזור לאמא בדרכים אחרות, ולהיות איתה בקשר יום יומי. דבר שאני מניחה שאת עושה.
המון בהצלחה ובריאות
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מינית בגיל התבגרותאמא א26/08/2018
היי
ביתי בת 15, חיטטתי לה בוואטסאפ בלי שהיא יודעת כמובן וראיתי שהיא רשמה למישהי שאני לא מכירה שהיא נמשכת לבנות 95% אבל עדיין לא בטוחה בזה היא מבולבלת,מה אני צריכה לעשות עם המידע הזה? אך אני יכולה לעזור לבת שלי לקבל החלטה כזאת שיכולה לשנות חיים? זה ברור לי שהאי בגיל התבגרות והכל מבולבל אצלה,גם האינסטרגם הזה משגע אותם היא יוצרת חברויות מוזרות עם בני נוער הזויים הם מקימים קבוצות שהם בכלל לא מכירים אחד את השני,בקיצור פרוגרום.
אז נא לכוון אותי מה אני עושה עם הזהות המינית.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית בגיל ההתבגרות
סימונה פלג27/08/2018בוקר טוב אמ א
ההתמודדות שלנו כהורים לילדים בגיל ההתבגרות היא אתגר לא קטן מילדינו שמתמודדים בעצמם עם גיל זה.
זהות מינית היא נטיה מולדת בעיני.
אם היחסים בינך לבין בתך פתוחים, טובים, יש תקשורת טובה. הייתי נגשת לנושא בדרך עקיפה לא עקיפה. למה כוונתי?
בזמן טוב של שתיכן, לשתף אותה על סרט טוב ששמעת עליו, או על מקרה ששמעת או קראת וליצור שיחה עם בתך. לדעתי בשיחה כזו תוכלי לגשש לאן הדברים מובילים. לראות ולהרגיש מה היא מרגיש ה ומה עובר עלייה.
אך
לפני שאת מנהלת או יוזמת שיחה, איך את מרגישה? מה עובר עלייך בתור אם ובתור בן אדם?
האם את חושבת שאת פתוחה ויכולה לשוחח עם בתך באופן גלוי ,פתוח ומקבל?
חשוב שהשיחה תהייה מספיק נינוחה ומאפשרת מבחינתך.
כדי שבתך תרגיש אותו דבר.
בברכת שנה טובה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנות של הדינמיקה המשפחתיתנטלי23/08/2018
בגלל כל מיני סיבות גיסי עבר לגור איתנו. היה אמור להיות כמה שבועות ואנחנו כבר בחצי שנה ונכון לעכשיו היציאה שלו לא נראית באופק.
הוא גר ביחידה משלו, הוא נהדר עם הילדים ועוזר המון בבית, אבל הדינמיקה המשפחתית מאוד השתנתה וקשה לי עם זה. לא נהייה רע יותר, אבל זה אחרת כשבעלי עם אחיו ביחד וכשיש שלושה מבוגרים בבית. גם בגלל שהוא הרבה עם הילדים, שזה נהדר, הוא הפך לדמות סמכותית שלפעמים עולה על הסמכות ההורית שלנו. אין לי בעיה עם זה שהוא צלנו, מאוד אוהבת אותו ואנחנו מסתדרים מצוין, גם השינוי של הדינמיקה הוא לא שלילי, פשוט קשה לי עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנות של הדינמיקה המשפחתית
סימונה פלג23/08/2018שלום נטלי.
אין ספק שיש קושי בהרכב כזה של משפחה.
לדעתי וזו הזדמנות נהדרת לקראת השנה החדשה לעשות ישיבה ולהגדיר מחדש את הכללים והציפיות.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי לא מוכנה שאעבור לחו"לנועה21/08/2018
אמא שלי אלמנה כבר הרבה שנים. אח אחד שלי גר בארצות הברית ואח אחר גר רחוק. אני גרה באותה העיר של אמא שלי ואנחנו מתראות הרבה ומדברות הרבה. יש לי הזדמנות לנסוע לחו"ל לתקופה ממושכת, דבר שמבחינתי הוא הישג ומשהו שאני מאוד מעוניינת בו, אמא שלי מתנגדת נחרצות. היא מאוד שמחה על זה שקיבלתי הצעה כזו אבל היא אומרת שהיא לא תעמוד בזה אם גם אני אסע, נכנסת ללופ של רחמים עצמיים ובדידות. אני ממש לא יודעת מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלי לא מוכנה שאעבור לחו"ל
סימונה פלג22/08/2018בוקר טוב נועה
כאמא אני יכולה לכתוב ,כמה קשה כאשר הילדים עוזבים את הבית. יחד עם זאת ,אין מה לעשות. אתם גדלים ואנחנו צריכים ללמוד לשחרר ולאפשר לכם לגדול, לצמוח ולהתפתח בזכות עצמכם.
רק לך יש את התשובה האימיתית איך לעשות זאת, להתגבר על רגשות האשם או והרחמים על אמך. ולהחליט בכל זאת לקחת את ההזדמנות ולסוע.
אני מסבה את תשומת ליבך לנקודה נוספת , אם תרגישי שפיספסת את ההזדמנות מהסיבות של מצפון ,לדעתי זה ילווה אותך ויהיה בינכם כל הזמן.
צריך הרבה כוחות נפש.והשלמה פנימית: "עכשיו זה הזמן שלי". בעידן של היום התקשורת קלה ואת יכולה להיות בקשר עם אמך יום יום.
מקווה שתגיעי להחלטה שתהיי אתה שלמה.
בברכה,
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?