מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שם משפחה לילדה בת 5דנה15/01/2019
אחייניתי בת 5.5 הוריה גרושים שנתיים. לאחרונה אמרה שבגן קוראים לה בשם המשפחה של אימה מלפני הנישואין וזה מעצבן אותה. לידיעתינו שם משפחתה הוא השם מלפני הגרושין כלומר שם משפחתו של אחי. יתכן ואימה חזרה לשם משפחתה הקודם ושינתה גם לבת.איך מתנהגים במקרה כזה? האם מותר לאימה לעשות זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם משפחה לילדה בת 5.
סימונה פלג16/01/2019דנה שלום,
לגבי החלטה של האמא האם שינתה השם? לשאול יקרה. פשוט מאוד לשאול ישירות.
לגבי החוקיות של החלפת השם. אין לי תשובה לתת. אין לי מושג.
בבברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל אחד מצפה מהשני להשתנותיפעת15/01/2019
אחותי ובעלה מאוד לא מתאימים אחד לשני, מאוד אוהבים או לפחות אהבו, אבל לכל אחד יש אופי מאוד אחר וסגנון חיים אחר. שניהם הקריבו הרבה אחד בשביל השני אבל עכשיו המצב ביניהם הולך ומחיר. אני רואה את זה מהצד וממש כואב לי, כל אחד מהם מצפה מהשני להשתנות בלי לשנות את עצמו, אני חושבת שזה היה עוד מהתחלה וכשהם התחתנו כל אחד מהם האמין שהשני ישתנה ואז הכל יהיה מושלם. זה פוגע הרבה בילדים שלהם ואני כדודה וכאחות לא בטוחה מה אני יכולה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אחד מצפה מהשני להשתנות
סימונה פלג15/01/2019יפעת מקסימה ערב טוב,
כפי שאת כותבת " לא בטוחה מה אני יכולה לעשות...."
יקרה, אינך יכולה לעשות דבר. זה העבודה שלהם והאחריות שלהם לעשות שינוי.
אני ממליצה ללכת למפגשי הדרכה על מנת לקבל כלים והכוונה לשפר את מערכת היחסים ביניים ובראש ובראשונה בינם לבין עצמם באופן אישי קודם. כי השינוי מתחיל מהבן אדם עצמו ולא מהאחר.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר קבלה מהמשפחה של בעליאילנית13/01/2019
עוד מאז שהתחלנו לצאת המשפחה של בלעי לא פרגנה לקשר שלנו. אנחנו כבר חמש שנים יחד, התחתנו לפני שנה ושום דבר לא השתנה. זה לא משפיע עלי ביום יום אבל כשאנחנו מתארחים אצלם או הם אצלנו אני מקבלת רק פרצופים והערות עוקצניות על כל דבר - הבית, האוכל וכו'. אני מאוד מנסה שזה לא ישפיע עלי אבל לא מצליחה וזה גורם לי להיות מאוד מתוסכלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר קבלה מהמשפחה של בעלי
סימונה פלג13/01/2019אילנית יקרה שלום
מאחר וזה מצב שנכנסת אליו ביודעין. אין כאן שינוי מהרווקות לנישואין. אני מציעה לך , לבריאותך הנפשית והפיזית. לקחת נשימה עמוקה. לא לקחת ללב. את הרי יודעת שזה המצב, אז פשוט תכבדי מהמקום שלך. וזהו.
לא תשני עכשיו משהו. אבל היי בן אדם, אל תכנסי למריבות או ויכוחים או התרגזויות. לדעתי זה לא יוביל לדבר.
זה שלהם, לא שלך
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת לא סולחת לאבא שלהחדווה10/01/2019
הבן שלי בגד באשתו, יש להם שלושה ילדים. הם מנסים לעבוד על הזוגיות, גרים באותו בית אבל בחדרים נפרדים. הנכדה הגדולה שלי בת 14 הבינה שזה מה שקרה והיא עושה חרם על אבא שלה, רצתה לעבור מהבית לחברה או לסבתא השנייה אבל אמא שלה הצליחה לשנמע אותה לרדת מזה בינתיים. בעקבות זה גם הקשר שלי איתה ירד, למרות שאני לא אשמה בעוולות של הבן שלי... הילדה צריכה לעבור את התהליך שלה עם אבא שלה ואני לא רוצה להתערב בזה, אבל עצוב לי עליו, עליה וגם עלי שגם אני מקבלת ריקושטים מההתנהגות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת לא סולחת לאבא שלה
סימונה פלג10/01/2019חדווה יקרה ערב טוב.
כמו שתיארת וכתבת, מצב לא נעים וזה תהליך שכל אחד ואחד צריך לעבור. ויש השלכות על כל אחד ואחד מבני המשפחה המצומצמת והרחבה כאחד.
הרבה כוח יקרה.
בינתיים, נסי להכיל לאהוב לתת ממה שאת יכולה וממה שמאפשרים לך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה מנותקת מהמשפחה שלישחר08/01/2019
אני גרה בחו"ל כבר קרוב ל-10 שנים, התחלתי בלימודים ונשארתי. אני נשואה בלי ילדים. כל המשפחה שלי בארץ, יש קשר רציף בעיקר עם אמא שלי אבל לא כל כך עם אחים שלי שכבר יש להם ילדים. יש הווי משפחתי בארץ שאני לא חלק ממנו, גם כשאני מגיעה לארץ אני מרגישה לא קשורה. אני יודעת שכל עוד אני לא גרה בארץ יהיה קשה לחזק את היחסים אבל זה לא הופך את זה לפחות כואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה מנותקת מהמשפחה שלי
סימונה פלג08/01/2019שחר יקרה שלום
אכן יש איזשהו נתק מהסיטואציה שאת מתארת ואני מבינה שכרגע אלה פני הדברים.
המשיכי לעשות את המקסימום למען ישאר הקשר בינכם.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי לא יוצא מהדיכאוןעינב06/01/2019
בעלי פוטר מעבודה ומאז הוא רובץ בבית ללא מעש, בדיכאון,לא מתקלח, לא עוזר בבית ועם הילדים. הילדים רואים אותו ולא מבינים מה עובר עליו ואני לא מצליחה להסביר להם יותר מדי את המצב, גם כמה בכלל הם צריכים לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי לא יוצא מהדיכאון
סימונה פלג06/01/2019עינב שלום, ילדייך כבר חווים את המצב של בעלך, כך שהם מרגישים וזה גלוי.
לדעתי כדאי לפנות לרופא מטפל , מישהו צריך לראות אותו.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים להתרגל לזה שיש ילדמדי03/01/2019
לי ולבעלי הייתה זוגיות מושלמת עד הלידה, גם בהריון היינו מסונכרנים על הכל, אבל הגיע הילד והכל השתנה, אנחנו כאילו לא משדרים על אותו גל. לשנינו קשה להסתגל למציאות החדשה אבל אנחנו לא מצליחים לעשות יחד את השינוי אלא כל אחד לבד ואנחנו מתרחקים אחד מהשני וזה כואב לי ואני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחים להתרגל לזה שיש ילד
סימונה פלג05/01/2019מדי יקרה ומקסימה.
נגעת לליבי במה שכתבת.
הגעתו של ילד למשפחה זה מהלך מטלטל . פשוטו כמשמעו. לוקח זמן להתרגל לשינוי הגדול הזה. כל אחד מכם לומד את התפקיד החדש שנכנס עתה לחייו.
יחד עם זאת, אין סיבה להשאר בתחושה שאת מתארת יקרה.
אני חושבת שכמה שיחות של הדרכה, הרגעה והכוונה יטיבו עימכם.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי סבלנות לילדים שליליאת01/01/2019
אמא לארבעה ילדים, הכי קטן בן 3 והכי גדולה בת 10. עובדת משרה מלאה. כמובן שאני מאוד אוהבת אותם אבל לאחרונה הם משגעים אותי, לא מקשיבים לי, כל אחד עושה מה שבראש שלו ולא עוזרים בשום דבר בבית למרות הבקשות, הדרישות, הציוויים. אז זהו, נגמר לי הכוח אליהם ואין לי יותר סבלנות, מחכה לרגע שהם כבר ילכו לישון ועזבו אותי בשקט... זו לא דרך לחיות או לגדל ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי סבלנות לילדים שלי
סימונה פלג01/01/2019ליאת יקרה ערב טוב,
צר לי לקרוא על הקושי שאת חווה. וזה באמת קשה.
אני מציעה לקחת כמה מפגשים אצל מנחה שתוכל להוביל ולהאיר לך את הדרך להתגבר על התחושה שאת חווה וללוות אותך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שהיא מקטינה את הקשיים שליתהל30/12/2018
בת 22, השתחרתי לא מזמן מהצבא ועכשיו אני בשנת השלמות של לימודים לקראת אוניברסיטה. אני מרגישה שאני לא יכולה להתלונן אן להגיד שקשה לי בלימודים וככה זה היה גם בצבא, כל פעם שאני מעזה לפתוח את הפה אמא שלי ישר קופצת ואומרת שכשהיא הייתה בצבא או כשהיא הייתה בלימודים ובמקום לתמוך בי ולעודד אותי היא רק מקטינה אותי ואת הקשיים שלי. במקום לשמוח על זה שהחיים שהיא נתנה לי קלים יותר משלה, היא מבטלת את הקשיים שאני מתמודדת איתם... את יכולה לנחש מה התגובה שלה כשאני אומרת לה שזה מה שאני מרגישה... אני עובדת אבל לא מספיק כדי לצאת מהבית ואני ממש לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה שהיא מקטינה את הקשיים שלי
סימונה פלג30/12/2018תהל יקרה
מרגש לקרוא את הרצון שלך להצליח, ללמוד, להיות עצמאית ולגדול כבן אדם,
קחי נשימה עמוקה, אל תשתפי את אימך במה שאת מרגישה או חווה, תמעיטי בשיתוף.
ודבר שני, אל תקחי ללב יקרה. זה נשמע קל להגיד, אבל זה לא. זכרי: " זה שלה, לא שלך" התגובות שלה.
המשיכי ללמוד, לעבוד ולחתור לעצמאות וביטחון.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא שמעדיפה את הילדים של הבן האחראילנה27/12/2018
חמותי מעדיפה באופן מובהק את הילדים של הבן השני שלה ולא את הילדים שלי ושל בעלי. אני לא יודעת למה והילדים ממש מרגישים את זה, לא רוצים לבוא אם יודעים שבי הדודים שלהם שם. בעלי גם שם לב לזה אבל הוא לא רוצה להתמודד עם אמא שלו. זה פוגע בי אבל זה לא העיקר, אני בעיקר דואגת לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבתא שמעדיפה את הילדים של הבן האחר
סימונה פלג28/12/2018אילנה יקרה שלום,
כמה כואב לנו כאשר אנחנו מרגישים באפליה נגד הילדים שלנו, יחד עם זאת , אין לנו מה לעשות הרבה, כביכול, כי אין לנו שליטה על הצד השני.
מה כן יכולים לעשות?
אם הנושא עולה מצד הילדים, להסביר להם , בלי יותר מדי התנצלויות או הסברים, שאהבה מתבטאת בצורה שונה לכל אחד ואחד מאיתנו. וזה בסדר גמור.
אם יש אפליה מודעת , כמו מתן מתנות או פינוקים לחלק מהילדים ולחלק לא. לא להסכים ולדבר על כך בגלוי עם הסבתא.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת הזוג מתחזקת ולוקחת איתה את הילדיםאריאל25/12/2018
שנינו באים מבית מסורתי, היא תמיד הייתה יותר חזקה ממני בעניין הדת. בשנה האחרונה היא הולכת ומתחזקת ומושכת איתה את הילדים ואני מרגיש שאין לי מקום יותר. מבחינתה היא לא מבינה מה הבעיה כי שנינו מאמינים ושומרים כשרות ושבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת הזוג מתחזקת ולוקחת איתה את הילדים
סימונה פלג25/12/2018אריאל שלום
אני מאמינה וממליצה שעליכם לדבר על השינויים בפתיחות. לשתף ולעלות את החששות והדאגה בנושא של התחזקות אשתך.
בין אם זה אופן עצמאי או בעזרת גוף שלישי, לפני שהדברים יהפכו להיות יותר קיצוניים.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע איך לדבר עם הבת שליאריאל23/12/2018
אני אלמן, יש לי שלושה ילדים, הקטנה בת 34 ואני מאוד דואג לה מבחינה זוגית, היא גם לא מוכנה לדבר על הנושא ומתעצבנת בכל פעם שרק רומזים על זוגיות או על בן זוג. אני לא יודע איך לדבר איתה על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע איך לדבר עם הבת שלי
סימונה פלג23/12/2018אריאל יקר שלום,
אל תדבר איתה על כך. תכבד את רצונה ופרטיותה.
כשתרצה לשתף אותך אני בטוחה שתעשה כך.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לעשות מאמץלירי20/12/2018
אח שלי גר בחו"ל עם המשפחה שלו. לאבא שלי יש יומולדת 70 ואמא שלי רוצה לעשות לו הפתעה ושניסע כולנו לחו"ל כדי שכל המשפחה תהיה יחד, היא רוצה שזה יהיה בתאריך עצמו ושזה יהיה ליומיים שלושה, לא יותר מזה. אבל התאריך לא מתאים לאח שלי והוא אפילו לא עושה השתדלות ולו הכי קטנה לבוא לקראתנו. אנחנו נוסעים אליו, לא מבקשים ממנו חלילה לבוא לארץ. זה ממש מבאס את אמא שלי ולא משנה מה אני ואחותי אומרות לו, הוא בשלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן לעשות מאמץ
סימונה פלג20/12/2018לירי יקרה ערב טוב
ראשית מזל טוב לאבא.
שנית : תחגגו פה ביחד. אם אין רצון למאמץ, השתדלות, תחגגו פה. או שתארגנו משהו אחר שנראה לכם. חבל על הויכוחים והמריבות.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הסכמה בנוגע לשימור הזיכרוןאסתי18/12/2018
אמא שלי נפטרה בשנה שעברה, אנחנו מנסים למצוא דרך לשמר את הזיכרון שלה, יש המון רעיונות נהדרים כמו קניית חלקה בקק"ל, מתן מלגה על שמה וכדומה, אבל אנחנו, הילדים, לא מצליחים להגיע לפשרה ולהסכמה. כל אחד חושב שהרעיון שלו הכי טוב ומייצג אותה בדרך הטובה ביותר. ככה היה גם בבחירת המצבה ואני ויתרתי ואני לא מוכנה לוותר הפעם ואני כבר ממש נואשת. גם ככה זה נושא שקשה לי להתמודד איתו וזה ק מכביד על העניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הסכמה בנוגע לשימור זכרון
סימונה פלג18/12/2018אסתי יקרה שלום.
תנחומיי .
אני לא יודעת כמה אוכל לעזור לך בנידון. מפני שכל אחד מושך לכיוון שלו. ועד שלא תיהיה איזשהי הסכמה, זו באמת בעיה. אולי אולי לפגוש מישהו שיוכל לגשר בינכם?
בברכה
סימונה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה למצוא הווי משפחתידורין16/12/2018
המשפחה שלי לא מאוחדת, כל אחד במקום שלו חיים את החיים שלו, יש בינינו קשר אבל אין מה שנקרא "הווי משפחתי", לי זה מאוד מפריע ואני מנסה לייצר לנו אחד כזה, דרך מפגשים משותפים, העלאת זכרונות ודברים כאלה. אבל לא כולם בעניין ומתייחסים אלי כנודניקית וזה מאוד מעציב אותי, אני לא יכולה להכריח אותם לשתף פעולה אבל לי זה מאוד חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה למצוא הווי משפחתי
סימונה פלג16/12/2018דורין יקרה ערב טוב.
אני מתארת לעצמי שהרצון ליצור אווירה משפחתית חמה והמציאות שכל אחד בעיניניו כואב.
אני ממליצה לך להתחיל בחגים וכל שישי ראשון בחודש. לא בתדירות גבוהה מדי,אך להתמיד בהזמנה. ויכול להיות שאם הזמן יפנימו ויבואו. אל תלחצי עליהם או תנדנדי, פשוט תזמיני.
המון בהצלחה
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?