מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבים מתמשכים בין האם לבתאמיר01/07/2018
הבת שלי חיילת, בת 20, היא ואמא שלה לא מסתדרות כבר מתחילת גיל ההתבגרות, לי ולבת תמיד היה קשר טוב ואני מנסה לדבר לליבה שתהיה יותר סלחנית לאמא שלה. המצב אינו משתפר, גם עכשיו כשהיא כבר גדולה. היא עוד מעט משתחררת ואני ממש מפחד מהיום שבו היא תחזור לגור בבית כל הזמן... אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים מתמשכים בין האם לבת
סימונה פלג01/07/2018שלום אמיר,
אתה מתאר מערכת יחסים ארוכת שנים של מריבות. מערכת שאני מניחה מעכירה את האווירה בבית. אני מאמינה שגם לבתך וגם לאישתך לא נעים ולא פשוט. לדעתי כדאי להיוועץ עם מישהו מקצועי שיטפל וינחה אתכם במצב הנוכחי. והחשוב , לא פחות, רצון מצד בתך ואישתך לרצות להסתדר האחת עם השניה.
אשמח להתעדכן.
בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלמן עם שתי בנות מתבגרותזאבי28/06/2018
אני אלמן טרי... יש לי שתי בנות מתבגרות ואני ממש לא יודע איך להתנהג איתן עכשיו... מאז שאשתי נפטרה כל אחת מהן בעולם שלה, וגם אני למען האמת, יש זמן משותף אבל כל אחד בחייו, מרגיש שאני לא יכול להחזיק את המשפחה יחד בלי ליצור דינמיקה חדשה שאני לא יודע איך לייצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמן עם שתי בנות מתבגרות
סימונה פלג28/06/2018ערב טוב זאבי,
תנחומיי.
כל שינוי שנחווה בחיים יקח לו את זמן ההסתגלות שלו ולמידה החיים החדשים. כל שכן איבוד בן משפחה. כפי שכתבת זה טרי כל כך. וכל אחד עובר את האבל הפרטי שלו. יש אימרה " הזמן עושה את שלו". כתבת שיש זמן משותף, גם אם נדמה שאתם לא ביחד וכל אחד עם עצמו. עצם העובדה שאתם במצב הפיזי יחד. זה טוב. וטוב שתמשיך עם זה. אני מאמינה שדינמיקה חדשה ומשתפת יותר בין שלושתכם תיווצר. תמשיך לעשות את הדברים שאתם עושים ביחד. ועוד משהו חשוב זאבי. אני רוצה שתאמין ושתדע אתה יכול ליצור דינמיקה חדשה אחרת. הרבה סבלנות.אני בטוחה שתוכל להגיע לליבן של הבנות. אשמח להתעדכן.
בברכה, סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר חזק מאוד עם הסבתאהלית26/06/2018
אמא שלי עוזרת לי הרבה עם הילדים, האמצעית שלי בת 7 מאוד מאוד קשורה אליה. כשהיא לא מרגישה טוב או כשהיא במצב רוח רע היא רוצה רק את סבתא ושמעתי אותה כבר כמה פעמים קוראת לה בטעות "אמא". אני חוששת שאולי הקשר חזק מדי, אם יש דבר כזה, וכן אני לוקחת את זה אישית שהיא מעדיפה אותה על פני.. לא רוצה לחבל להן בקשר חלילה אבל האם צריך לצנן אותו במקצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר חזק עם הסבתא
סימונה פלג26/06/2018הלית היקרה שלום,
מה שלומך? כסבתא יחסית חדשה. ממש פחדתי שהנכדה שלי לא תאהב אותי. ולמה שכן?? ובתי ילדה, והפכתי להיות סבתא. עם הזמן למדתי ובנינו , אני שמחה שמהר מאוד זה קרה. לעולם לא אוכל לתפוס את מקומה של בתי, כשם שהיא לא תוכל לתפוס את מקומי. לכל אחת מאיתנו בתפקיד החדש יש את המקום שהוא רק שלו.
ובכל מה עושים. מאחר ואימך עוזרת לך הרבה. ואת צריכה עזרה זו. הייתי חושבת איך למצוא את זמן האיכות עם בתך, לעשות איתה דברים שהיא אוהבת. לבלות איתה , לחוות אותה. בכלל באופן כללי, לעשות איזשהו זמן קבוע ואישי עם כל אחד מהילדים.
אשמח להתעדכן, בברכה
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בשינה גיל שנתיים ו3חודשיםחן23/06/2018
שלום,
בני בן השנתיים היה נרדם בצורה מדהימה היינו מקלחים הוא היה רואה את תוכנית הלילה מצחצח שינה נכנס למיטה לילה טוב מאמא ואבא והולך לישון בכיף ללא שוה ריב בשעה 20:00
בשבוע וחצי האחרונים זו נהייתה מלחמת עולם צרחות נוראיות ובכי של לא בא לי...ורק אחרי התעקשות שלנו, שלא התייחסנו והמשכנו לקחת אותו למיטה אחרי שעה וחצי הוא מסכים להיכנס למיטה. כמו כן גם לאחרונה גם בבוקר בגן שאני משאירה אותו בבוקר הוא בוכה מאוד וזה גם משהו חדש.כמו כן חשוב לציין כי שום דבר לא השתנה בחייו.
הפחד שלי שזה יושב אצלו על חרדת נטישה או על משהו אחר חמור ובמקום לעשות טוב אנע עושה לו נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בשינה
סימונה פלג24/06/2018בוקר טוב חן.
מה שלומך? סביבות גיל השנתיים הוא אתגר חדש להורים בו הילדים מגלים את עצמאותם , רצונם, דעותיהם ובמידה מסוימת גם את המודעות שלהם לדברים מסוימים. אין ספק שבשבוע וחצי האחרונים משהו עובר על בנך. הן בתחילת היום כשצריך להיפרד ממך בגן .והן בלילה שההרדמה לא הכי נעימה.
את כותבת על פחד מחרדת נטישה, האם יש סיבה לכך? האם חווה נטישה איזושהי לדעתך? או שמע משהו?
אחד הדברים שאני אוהבת להמליץ להורים כדי לדעת מה קורה עם הילד הוא לשחק איתם משחק תפקידים.את הילדה בגן הוא כמו הגננת. ככל שהדימיון עולה , לזרום איתו ולשמוע אותו. או בדרך אחרת על ידי בובות חיות, ליצור משחק האנשה. ומשם אולי תוכלי לשמוע שבדרך אחרת לא יצא.
לגבי השינה. אנני יודעת מה הסיבה לשינוי. דרך אגב, זה לא חריג שיש שינויים בהרגלי השינה אחרי תקופה של שינה טובה וחלקה. כמובן שאם יש סיבה צריך לדעת מה. טיפים לגבי השינה.
אם יוצא כל פעם מהמיטה - להחזיר אותו למיטה. לא להיכנס להסברים או כעסים או דיבורים. לתת חיבוק, להרגיע. ולהחזיר למיטה. לגלות את הנחישות לצד אותו חיבוק אוהב. המשמעות של החיבוק לתת הרגשה שהוא לא לבד, שלא כועסים עליו.
אשמח להתעדכן איך הולך.
בבברכה, סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול הילדים בין ההוריםיפעת21/06/2018
אני ובעלי בהליך גירושין, יש לנו שלושה ילדים, הבינוני רוצה לעבור לגור עם אבא שלו. חוץ מזה שזה מעציב אותי מאוד, אני מפחדת על הקשר שלו איתי ועם האחים שלו. לא רוצה לצאת נגדו אבל מתקשה להשלים עם הרצון שלו... אשמח לעזרה ולתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול הילדים בין ההורים
סימונה פלג21/06/2018צהרים טובים.
אני מעריכה את גישתך לא לצאת נגד הילד ולהתנגד לרצונו לגור עם אביו.גירושים הם חוויה מטלטלת עבור כל אחד מבני המשפחה.ואני מבינה שמאוד קשה לך. אני מאמינה שבגישתכם לסיטואציה תוכלו להראות לילדים שאפשר להמשיך להיות בקשר ואפילו יום יומי. בטלפון, וואצפ וכו. זה בהחלט בידיים שלכם לדאוג שיהיה קשר טוב בין האחים. ברור שצריך שיתוף פעולה בינך לבין בן זוגך לשעבר. המון בהצלחה. בברכה, סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות בוגרות שלא מסתדרותמירה20/06/2018
יש לי שתי בנות בוגרות, בשנות ה-30 לחייהן. מאז שהן קטנות היחסים ביניהן מאוד בעייתיים, למרות שהיו תקופות טובות תמיד הייתה סכנת התפוצצות. עכשיו הן לא מדברות כבר כמה חודשים, אני אפילו לא יודעת על מה הפעם, וזה ממש שובר לי את הלב... אני לא אהיה פה לעד לגשר ביניהן וזה מאוד מדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיות בוגרות שלא מסתדרות
סימונה פלג20/06/2018שלום מירה,
כמה כואב לנו כשהילדים לא מסתדרים. את כותבת שבנותייך לא הרבו להסתדר מאז הן היו קטנות. ומגיע גיל שלנו ההורים אין שליטה על התנהגותם, בחירתם, מעשיהם של ילדינו. כאם המקסימום שתוכלי לעשות , לדעתי, לא לקחת עמדה לצד אף אחת מבנותייך ולתת להן את היחס והאהבה השווה לכל אחת מהן. בנותייך גדולות ואני מאמינה שאם הן תרצנה לשפר את מערכת היחסים בינייהן. הן תדענה לעשות זאת. אני מאוד מבינה את דאגתך ומאחלת לך לראות אותן ביחסים יותר טובים. בברכה, סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפות של תינוק למשפחהמירב10/05/2018
הי
אנחנו הורים ל 4 ילדים - תאומות בנות 7.5 תינוקת בת 1.8 ותינוק בן שבועיי שהצטרף למשפחה.
ברצוני לקבל יעוץ לגבי בת ה 1.8 ביחס להצטרפות תינוק למשפחה.
היא נמצאת איתנו בבית ואינה במסגרת חינוכית. אני הייתי איתה בבית מגיל לידה , ונכנסתי לשמירת הריון. בעלי בחצי שבתון ונמצא איתנו 3 בקרים בשבוע. עובד בערבים. הקטנטונת מוקפת אהבה והמון תשומת לב גם מצד המשפחה המורחבת.
מאז הולדת התינוק היא מתקרבת אליו, מלטפת, קוראת לו בשמות חיבה, מזעיקה את כולם שהוא בוכה. מעולם לא הראתה סימני קינאה או מצוקה גלויים לעין. ואנחנו מצידינו ממשיכים להרעיף אהבה.
אך הליחות נראים אחרת.. היא מתעוררת המון, בוכה, קוראת לנו. לא מנש מסבירה מה היא רוצה. רק בוכה.
ברור כי היא עוברת משבר מסויים שבא לידי ביטוי בשינה.
מה עלינו לעשות
כיצד ביכולתינומלהקל עליה את השינוי במשפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטרפות תינוק למשפחה
ד``ר חיים היילפרין10/05/2018אינכם צריכים לעשות דבר מעבר למה שאתם כבר עושים להקל עליה. המשיכו להרעיף עליה אהבה והיו סבלניים איתה ועם הבכי שלה בלילות ...עד שתחזור לישון כרגיל. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות תינוק למשפחה
סימונה פלג20/06/2018שלום מירב,
ראשית מזל טוב להולדת בנך.כשתינוק חדש מצטרף למשפחה. כל המשפחה עוברת שינוי. אין ספק ככל שאנו יותר גדולים אנו מבינים את השינוי. לא אומר שקל יותר אך ישנה הבנה. לילד בן שנה ושמונה חודשים. קשה יותר לעכל ולהבין. וזה יתבטא בהתנהגות שלא היתה עד כה. וזה מצב לא קל. הייתי מוצאת זמן לבלות עם ביתך אחד לאחד.זמן אישי איתך. למרות שהיא מוקפת באהבה. להיות איתך לבד. דבר נוסף שהייתי מציעה כשהיא בוכה בלילה. ויכול להיות שאתם עושים זאת, לא לשאול אותה שאלות אלא לחבק . לנסות להריע במגע ולא במלל. ו...הדבר החשוב סבלנות יקירה.לוקח זמן להכיל שינוי. להבינו , להתרגל אליו. המון בהצלחה, בברכה, סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך בונים זוגיות תקינה כאשר הדוגמא האישית שלילית?אורית25/12/2017
שואלת בשביל חברה טובה-
ההורים שלה חיים יחד רק בשביל הילדים, יש הרבה מתחים, ריבים וכעסים בבית, אחד מההורים דתי והשני פחות ועל הרקע הזה יש הרבה חיכוכים אם כי לא רק עליו, בקיצור אין דוגמא אישית לזוגיות טובה.
חברה שלי בחרדה מנישואין, היא חוששת שתשכפל את הזוגיות הלקויה הזו, שהיא לא תדע איך ליצור קשר תקין ואמיתי, שהיא לא תצליח, שלא יהיה לה שלום בית.
הרי יש ילדים שחיו במשפחה שכזו והקימו בית עם אותו חוסר שלום בית, ויש ילדים שהצליחו לקטוע את הרצף הזה ולשנות ודווקא בגלל הרקע הזה ידעו מה לא לעשות והצליחו. מה יוצר את ההבדל ביניהם?
מה היא יכולה לעשות בשביל לא להגיע למצב הזה? אשמח לחיזוקים, טיפים ועיצות מה לענות לה ומה באמת היא יכולה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודל הורים לזוגיות
טלי מנדיוק25/12/2017שלום רב,
למטופלי אני נותנת בדרך כלל דוגמא של בתי הקולנוע המצויים היום.
ומזכירה שבסינמה סיטי יש 21 בתי קולנוע.
בכל אחד מהם סרט אחר....
בו בעת יכולים להיות 21 סרטים....
ולשאלתך:
בית הקולנוע שלך עם "הסרט" המוקרן בו
שונה לגמרי מבית הקולנוע של הוריך ו"הסרט" המוקרן שם.
בשני בתי הקולנוע יש סרט שונה
סיפור שונה
שחקנים שונים
מוסיקה שונה... וכו
מקווה שעניתי על השאלה דרך המשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים. אני משתגעת הרבה פעמים.שירלי02/12/2017
לד"ר היילפרין וגברת מנדיוק שלום ותודה מראש.
נהייתי סבתא לפני כשנה וחצי. אין אושר גדול מזה.
אבל יחד עם האושר, פעמים רבות אחרי שההורים והילד באים לבקר, אני מתוסכלת ויוצאת מדעתי. קודם כל אציין, שמדובר בזוג מאוד ערכי ואכפתי. זוג שעובד ועושה הכל למען הילד, אבל בקטע של התפתחות רגשית, שניהם לא שיא המפותחים. הם שניהם גם מאוד טובי לב ממש ברמות גבוהות. הם שניהם גם מתנדבים בארגונים שונים ואוהבים לעזור לכולם. ועכשיו אגיע לנקודות הכואבות. אני מרגישה שגם האבא- חתני וגם האישה בתי, והייתי אומרת יותר הבעל, מרגישים שהם צריכים לבדר ולהעסיק את הילד כל הזמן. למשל, יכול להיות שהילד משועמם, וקצת בוכה, ואז הוא מיד בא ומנסה לבדר אותו. וזה כל הזמן ככה. הרבה פעמים הוא גם ממש ירים אותו גבוה וגם ידגדג קצת כדי שהוא יצחק. אני בלבי פנימה ממש נגד זה, אני חושבת שילד צריך לצחוק כאשר הוא רוצה לצחוק. כמובן, שצריך לשמח את הילד, ולא צריך כל הזמן לבדר אותו. ונראה לי שבסופו של דבר זה גם מקשה עליהם, כי זה יכול להיות שעות שהוא קצת בוכה פה ושם וכל הזמן הם מרגישים שצריכים לגשת אליו ולבדר אותו. וזה מוציא אותי מדעתי. אני בעד לעזוב את הילד , לתת לו לשחק עם משחקים וגם אם הוא רגע בוכה, אני בעד גם לדבר איתו ולהסביר לו דברים אפילו שהוא תינוק. אני רוצה גם לומר שכולם מאוד אוהבים אותו, כולנו נותנים לו נשיקות וחיבוקים באהבה ובחום.
כאשר אני מנסה לפעמים להעיר להם בעדינות, הם לוקחים כל דבר קשה. אני ממש נכנסת לדכאון מזה. אגב, הילד תמיד נראה שמח ואהוב, אבל כאשר אני נמצאת איתם שעות רבות, נגיד שהם באים אלי ליום, יומים, אני משתגעת. האם יש לכם איזו שהן עצות? אני רוצה לציין גם ששניהם אינטלגנטים, רק הם לא תמיד מספיק מבינים ברגש. ושוב הם עושים הכל למען הילד, הם רצים לקנות לו כל מה שצריך וגם נותנים לו הרבה אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים
ד``ר חיים היילפרין02/12/2017כדברי האמרה הידועה, עליך לשנות את מה שאת יכולה לשנות ולקבל את מה שאינך יכולה לשנות. במידה שיש לך השפעה על בתך וחתנך, למדי אותם "בעדינות" מיומנויות הורות בריאות יותר. במידה שהם אינם מוכנים\ רוצים\ מסוגלים, תצטרכי ללמוד לחיות בשלום עם המגבלות ולהסתפק בעובדה שהדברים ישתנו עם הגעת הילד השני, הניסיון והבגרות שהם רוכשים וכו'. ובהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני ומטפל זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שירלי02/12/2017המון המון תודה!
איך לומדים לחיות בשלום, עם דברים שקשה לשנות, או שאי אפשר לשנות. אני מאוד אוהבת את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לומדים
ד``ר חיים היילפרין03/12/2017קשה ללמד את זה בתשובה קצרה בפורום אינטרנטי, אך מניסיוני די בפגישה אחת בת שעה כדי ללמוד זאת ואשמח לסייע לך. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני ומטפל זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב המון תודה , ותודה על התשובה המהירה!
שירלי04/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע עמוק בין אחים בוגריםהדר28/11/2017
אשמח לקבל המלצות על מסגרות טיפול או מטפלים פרטיים אשר עוסקים בקרע במשפחה בדגש על שנאת אחים (בוגרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע עמוק
ד``ר חיים היילפרין01/12/2017על פי חוקי הפורום אני מנוע מלהמליץ על מטפלים ספציפיים (וגופים מסחריים בכלל). אשמח לתת לך המלצה אם תצרי איתי קשר טלפוני. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני ומטפל משפחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך התיעצות עם טלי מנדיוק.יוכי10/10/2017
שלום רב טלי,
כתבת שיש לשלול צפייה או חשיפה של ילדים ובני נוער לפורנוגרםיה.ילדיי חשופים וצורכים פורנוגרפיה בבית האב בימי הסדרי הקשר הכוללים לינה.
איך לדעתך ניתן להפסיק את החשיפה והצריכה בבית האב ובכלל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
טלי מנדיוק12/10/2017בס"ד
ערב טוב,
מציעה לבקש מהאב לשלול זאת. באם לא עוזר להכניס לתמונה עורך דין / פקידת סעד / בית משפט.
בברכה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר באלימות במשפחה?לינוי18/09/2017
שלום,
אני נשואה ואימא לבת שבע ובת שמונה. בשנה האחרונה בעלי מקלל אותי, צורח עלי, וזורק דברים. אני מרגישה מאויימת. לרוב זה בנוכחות הבנות. האם מדובר באלימות? אני מטופלת אצל פסיכולוג, במידה ואספר לו על כך, האם הוא מחוייב לדווח? מה ניתן לעשות? אני ממש חוששת וחשה בושה גדולה.
לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות במשפחה
ד``ר חיים היילפרין04/10/2017כן, מדובר באלימות, אלימות מילולית ואלימות פיזית נגד חפצים. הפסיכולוג שלך אינו מחוייב לדווח על כך וכדאי מאד שתספרי לו הכל. (להבדיל, אם שוטר היה מוזמן על ידך הביתה ורואה חפצים זרוקים ושבורים על הרצפה, הוא היה חייב לפי חוק לעצור את בעלך בשל ראיות נסיבתיות לאלימות, גם אם היית מתנגדת לכך). אינך צריכה להתבייש בהתנהגות בעלך - הוא זה שצריך להתבייש - אך וודאי שעליך להגן על עצמך ועל ילדיך מפני האלימות שלו, ותלונה במשטרה והמעצר המנדטורי שיבוא בעקבותיו הם התחלה מצויינת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעלה לדיון ענין האונס והמשפחהבן23/08/2017
שלום רב
אקצר ואומר כי אין מילים לתאר את מה שעבר ועובר על הנאנסת, שישפיעו עליה אולי אפילו עד סוף חייה, והטיפול היא המרכז בכל חייב לציין שהיה זה במסגרת של יחסים קצרים בניהם. אין חולק על כך. לדיון אני מעלה שאלה שלא מתיחסים אליה כמעט בכלל. נניח שלקורבן ההרוס יש משפחה , בעל וילדים. יסכימו איתי כולם שגם הם קורבנות לאונס , להבדיל, איפה הפגיעה בהם באה לידי ביטוי?? מה עובר על הבעל שאישתו הייתה כל עולמו? האם יש לו זכות קטנה ולו קטנה להרגשה שגם הוא נאנס, מתיחסים בכלל לנפש המנוצת שלו. הרי הם היו אחד, ובשניה כל עולמו קרס והתרסק לשברים קטנים של כלי זכוכית. זה אינדבידואלי אני יודע, אבל מה קורה במצב שבו הפסיק לתפקד, לעבוד התנתק מחבריו ובסל בערה פנימית שנים. וכשהוא פונה לרשויות לקבלת תשובות מנפנפים אותו כאילוההיה כלב רחוב. הרי ברור שחיי הזוגיות לא יחזרו לקדמותם. וקיים סיכוי גבוה שגם המשפחה תתפרק. והיכן הפגיעה האנושה בילדים בגילאים קטנים אומנם אבל מבינים. הרי חייהם פנו למסלול אחר. איפה ממוצבת המשפחה כולה למעשה שמרגישה ולוקחת חלק קשה התמודדות קשה. אף אחד לא סופר אותם. תגובת החברים ושלכם חשובה לי כי אני מאמין שלא כך צריך להיות. האם לא קמה למשפחה הזכות הטבעית לתבוע אזרחית על נזיקין, בהנחה שבפרקליטות החליטו לא להגיש כתב אישום? זה פשוט מקומם . אנא התיחסותכם. בן תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל המשפחה
טלי מנדיוק23/08/2017שלום רב,
אכן משפחתה של הקורבן נפגעת באופן קשה ומשמעותי. בטח ובטח שמדובר בבעל שאשתו נפגעה באופן אלים שכזה.
מסכימה איתך שלא רק הקורבן הישיר צריך לקבל סיוע, אלה כל המעגל הקרוב והמשפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מינית
טלי מנדיוק18/09/2017שלום רב,
לשאלתך /פניתך ממליצה לפנות למרכז לאלימות במשפחה הקרוב לאזור מגוריך.
שנה טובה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות הצפייה בפורנו לילדים ובני נועריוכי29/07/2017
שלום לפורום,
אבקש את חוות דעתכם על הסכנות של צפיית ילדים ובני נוער בסרטי פורנו ומה נכון להורים לעשות בעניין זה.
תודה
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים
טלי מנדיוק30/07/2017שלום רב,
תשובתי היא חד משמעית - לאסור / לשלול כל צפייה של ילדים בסרטי פורנו.
זהו תוכן המעוות את המחשבה אודות יחסי אהבה / זוגיות / יחסי אישות ועוד.
מסוכן מאוד. ומזיק מאוד.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות
יוכי30/07/2017שלום טלי,
האם צפייה בפורנו של ילדים ובני נוער יכולה להוביל לבצוע של פגיעות מיניות או להיות קורבנות של פגיעות מיניות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
טלי מנדיוק30/07/2017בודאי.
צפייה של ילדים בפורנו יכולה להביא רק לתוצאות שליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צער גידול הורים - בעיות כספיותחסויה22/05/2017
שלום רב
אנחנו משפחה גדולה 6 אחים נשואים כולם עם ילדים וקשיי היום יום אך שורדים וטוב לנו .
הבעיה עם ההורים שלנו .(ואח אחד גרוש שגר איתם.)
ההורים ירשו הרבה והפסידו כל מה שהיה ושיש להם חלק בהימורים וחלק בכך שחיו מזה (כי לא עבדו תקופה ארוכה מאוד כיום מתפרנסים מזקנה ונכות בלבד) הם עברו לגור בשכירות רחוק מכולם כדי שלא ידעו עליהם כלום.. אך לאחרונה כבר לא נשאר להם כסף אפילו לשכירות כולנו תפסנו קצת מרחק מהם בגלל שהם לא הקשיבו כשביקשנו מהם להפסיק להתפזר ושיחשבו על העתיד שלהם.
בימים האחרונים הם פונים אלינו בבקשת עזרה כספית טוענים שהם במצב לא טוב ונשאר להם עוד חודש בלבד לשכירות ולאחר מכן הם נזרקים לרחוב אך אנחנו לא מאמינים להם שזה עד כדי כך..
מה אפשר לעשות מצד אחד אין לנו אמונה בהם ומצד שני נקרע הלב לשמוע
(לאחר שיחה עם אחיי אף אחד מהם לא מוכן לתת מענה כספי כי יודעים שזה ילך להימורים..)
מה אפשר לעשות???
האם יש אפשרות לעזור להם לפחות בדיור באיזה שהיא דרך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צער גידול הורים
ד``ר חיים היילפרין23/05/2017אתם צריכים להתאגד כספית ולממן את שכ"ד הוריכם (באופן חלקי או מלא) באמצעות קשר ישיר עם משכירי הדירה. כך תבטיחו שהם לא ייזרקו לרחוב, מצד אחד, ומצד שני לא יבזבזו את הכסף על הימורים וכו'. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר ומטפל זוגי ומשפחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?