מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהסיגל23/10/2007
שלום דוקטור,
אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 8 חודשים
אני לוקחת כבר חודשים Alpralid 0.5 , זה עוזר לי אבל לא לגמרי , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים האלה .
אולי יש איזה תרופה אחרת בשביל שההרגשה תעלם לגמרי ?
תודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדנה
ד''ר חיים היילפרין24/10/2007התרופה שאת לוקחת (המוכרת יותר כזאנקס או אלפרוקס) מיועדת להקלה נקודתית בסימפטומים ולא ל"תחזוקה" קבועה למשך חודשים. אחת הבעיות עם תרופה זו וחברותיה למשפחת הבנזודיאפינים היא שהן נוטות לאבד מהאפקטיביות שלהן עם הזמן ועלולות לגרום להתפתחות התמכרות פיזית ופסיכולוגית. (אני מתייחס לסוגיה זו ביתר הרחבה באחת התשובות למטה...) כדאי לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי החלפת האלפרליד בתרופה נוגדת חרדה ארוכת טווח (כמו סיפרלקס ואחיותיה) אך המלצתי לך היא לגשת לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בבעיה ולהיפטר (בהדרגה!) מהכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדוקטור הכי חתיך שראיתיליטל22/10/2007
חזק ואמץ דוקטור
חברי לשעבר נקשר בבאר יעקוב בעקבות מאניה דיפרסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחמאות
ד''ר חיים היילפרין23/10/2007קצת מביך, ליטל, אבל תודה על העידוד.
(ביתי והקליניקה שלי נמצאים אמנם בגבעת חוטר בבאר יעקב, אך אני איני קשור מקצועית למרכז לבריאות הנפש שבישוב.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פבוקסיל לילד בן 11סיגלית21/10/2007
לבן שלי יש חרדות מהמלחמה אנחנו גרים בצפון ושנה שעברה הוא לא היה פנוי לילמודים אנחנו בטיפול אצל פסיכוטרפיסטית, הלכנו ליעוץ אצל פסיכאטר הילד גם עם בעיית קשב וריכוז ומקבל רייטלין לפי המלצתו הוא שינה לו את הריטליין לריטליין LA והמליץ לתת לילד שלושה חודשים כדורי פבוקסיל של 50 מ"ג ברצוני לדעת האם הכדור יכול לגרום לתופעות בעתיד והאם באמת כידאי לתת לילד בגיל זה כדורי לחרדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסיגלית
ד''ר חיים היילפרין22/10/2007פבוקסיל הוא תרופה הפועלת בדומה לפרוזאק ומומלצת בארה"ב לשימוש במקרים של הפרעה כפייתית (OCD). בארץ היא עדיין ניתנת גם כנוגדת חרדה. כמו לכל תרופה, גם לפבוקסיל יש השפעות לוואי שונות, אך לא ידוע לי על תופעות לוואי או אחרות לטווח הרחוק (מעבר לתקופת השימוש בתרופה). בטיחותה של התרופה לילדים לא נחקרה לעומק. השאלות הרלבנטיות כאן הן, האם הילד מאובחן כסובל מ-OCD? האם התרופה הביאה לשיפור של ממש? איך הילד מתמודד עם השפעות הלוואי? בכל מקרה, חשוב שהילד יטופל במקביל בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי ייעודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי פוביקסיל
סיגלית22/10/2007הילד עדיין לא קיבל את הכדורים והוא מקבל טיפול פסיכולוגי שיחתי פעם בשבוע הובחן כפוסטרואמה
מהמלחמה יש לו חרדות ברגע שיש מזג אויר סוער מפחד מאוד מרעמים כנראה מרעש הקטיושות, עדיין אנחנו לא בטוחים בקשר לכדורים קצת מפחדים מכדורים לדיכאונות בסך הכול הוא ילד וכפי שאתה אומר עדיין אין מספיק מחקר לגבי תגובה בילדים, ולכן אין אפשרות לדעת מה זה יגרום בעתיד הרחוק בגיל ההתבגרות למשל? האם לא אפשרי לטיפול רק בשיחות ? החשש שלנו מזה שהילד מסתמך יותר מידי על עזרה של כדורים ומבקש אותם כי הוא שמע את חוות הדעת של הפסיכיאטר. האם לדעתך יש אפשרות להמשיך בשיחות בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לסיגלית
ד''ר חיים היילפרין23/10/2007כללית, ברוב המקרים אכן יש בכוחו של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ייעודי להכחיד חרדות ללא עזרה תרופתית. (לא ברור מדבריך אם "הטיפול השיחתי" שהילד מקבל הוא אכן כזה.) אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר חיים היילפרין
סיגלית23/10/2007תודה רבה על הייעוץ. מקווה שזה יעזור לי בהחלטה.
יום נעים.
סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש איזהשהו טיפול ... ?ארי20/10/2007
ערב טוב ,
האם יש איזהשהו טיפול להמנע ממני להזיק לעצמי ( לחתוך , לשפוך משהו חם , ... ) ?
אני כן מטופלת (כמעט חודש) בשיחות ע"י פסיכיאטר וגם כן תרופות , אבל עד עכשיו שום דבר לא מונע אותי מלהזיק לעצמי מתי שיש דחף לכך ...
תודה ולילה טוב ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזק עצמי
ד''ר חיים היילפרין21/10/2007את מטופלת מזה כמעט חודש בפסיכותרפיה ותרופות, שהן בין האפשרויות המומלצות יותר לאדם במצבך. מוקדם מדי לשפוט את תוצאות הטיפול (גם התרופתי) בטווח של פחות מחודש. אם בכל זאת לא תחושי בקרוב הקלה, לפחות, יתכן והמטפל ו/או גישתו הטיפולית אכן אינם מסייעים לך וכדאי לך לעשות shopping למטפל אפקטיבי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהלאה18/10/2007
שלום,
אני סובלת זמן רב מדיכאון וחרדות מהקיום הכלכלי.
הייתי מאוד רוצה להצטרף לקבוצת תמיכה באזור המרכז.
האם מישהו מכיר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה לחרדות
טמיר28/10/2007היי גם אני במצבך נשוי עם משפחה ומרגיש די בודד בעולם. לבת הזוג "נמאס" מהשטויות שלי וכו' וזה מכניס אותי להסתגרות ובדידות יתר. אני אדם עדין נפש ורגיש אוהב לעזור לזולת.
מה דעתך
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קבוצות תמיכה
ד''ר חיים היילפרין30/10/2007יש באזור המרכז מספר קבוצות תמיכה העשויות לענות על צרכיכם... הדרך הפשוטה ביותר ללמוד אודותן, כולל תיאור מפורט ודרכי התקשרות, היא להקיש בגוגל "קבוצת תמיכה" ולעקוב אחר האפשרויות הרבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםהילה18/10/2007
היפוכונדריה זה גם נקרא סוג של חרדה? או שזה פשוט מחלה פסיכולוגית?
אני לא מצליחה להפטר מזה.. כל פעם אחרי שאני חולה באים לי הפחדים האלה ואני לא ישנה בלילה כמה חודשים עד שאני נרגעת לבד. אני מפחדת מרופאים, ממבחנים, כשאני רבה עם חברה או משהו הדופק שלי פתאום עולה ואני מתחילה להזיע בידיים ואני פשוט לא יודעת למה זה קורה לי.
אני מפחדת מכל דבר בעצם והגעתי למסקנה שיש לי טראומה מהמון דברים בחיים וזה פשוט מעיק.
אפילו כשההורים שלי לא עונים לי אני ישר מתחילה להכנס ללחץ ואני מתקשרת כל דקה ומסתובבת בבית חסרת מנוחה ומרגישה משוגעת.
כל כאב שיש לי אני חושבת שזה משהו מסוכן ואני פשוט לא יכולה להמשיך לחיות בפחד\=
אם יש הצעות כלשהן אני אשמח כי אני ממש נואשת..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להילה
ד''ר חיים היילפרין18/10/2007היפוכונדריה אכן שייכת למשפחה הענפה של הפרעות חרדה, ואין צורך להיות נואשת – כל מה שאת צריכה לעשות זה פשוט לגשת לטיפול. טיפול פסיכולוגי בבעיות מהסוג שאת מעלה (בעיקר טיפול קוגניטיבי-התנהגותי) עשוי "לרפא" אותך במספר פגישות לא רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכדור לניטיןאמא17/10/2007
ד''ר היילפרין שלום,
האם חצי כדור לניטין 3 מ''ג להרגעה ונגד חרדה , שנלקח פעם בשבוע יכול לגרום לתלות
פסיכולוגית? או שבכזה מינון אין סיכוי להתמכרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגילי
ד''ר חיים היילפרין18/10/2007תרופות ממשפחת הבנזודיאפינים בכלל, והלניטין בפרט, עלולות לגרום לתלות פיזית ופסיכולוגית כאחד. בעקרון, כל תרופה נוגדת חרדה בעלת השפעה מיידית עלולה לגרום להתפתחות תלות פסיכולוגית, שכן המשתמש נוטה לעשות בתרופה שימוש מונע במצבים בהם לא היה צריך אותה כלל. (כמו אדם הנמנע ממעליות ללא כל סיבה אך מאמין בכל פעם שניצל בנס מאסון.) לקיחת התרופה רק פעם בשבוע, אבל בקביעות, מפחיתה את הסיכוי לתלות פיזית, אבל מעידה כשלעצמה שמדובר כאן יותר בהרגל (מעין "מה שבטוח") מאשר בצורך (או תרומה) של ממש.
ולידיעה כללית, טיפול פסיכולוגי נכון פוטר ברוב המקרים את הצורך בשימוש בתרופות נוגדות חרדה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת קהלAGI16/10/2007
אני חרדה בהופעה בפני קהל בפורום חדש וגם מקורב מה הטפול המומלץ
חרדת קהל
ד''ר חיים היילפרין16/10/2007עומדות בפניך מספר אפשרויות. לטיפול נקודתי בתסמינים את יכולה להשתמש בתרופה נוגדת חרדה כמו דרלין (באמצעות מרשם רופא בלבד). התרופה משככת את פחד הקהל ומאפשרת לך שליטה רצונית ומיידית, אך אינני ממליץ עליה מאחר וקל לפתח תלות (פסיכולוגית) בתרופה שלא לצורך. אפשרות אחרת, היא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני ממליץ על אפשרות זו, וברוב המקרים טיפול נכון יסייע לפונים להיפטר מהבעיה תוך פגישות ספורות בלבד. אפשרות שלישית היא להצטרף לקבוצות אנשים הנפגשות במיוחד למטרה זו. בארה"ב ישנן זה שנים אגודות כמו Toastmasters או Hopeful Talkers המסייעות לאנשים להיפטר מפחד קהל. בישראל הנושא פחות ממוסד אך מתקיימות מדי פעם סדנאות או קורסים המאפשרים למשתתפים לתרגל באופן הדרגתי ומבוקר עמידה בפני קהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)