פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• היי
    koron27
    25/03/2008

יש לי חרדה מוזרה שמלווה אותי הרבה זמן, וזה קשור לאכילה ושתייה,
    קשה לי לאכול ולשתות, אני מבוהלת, הקושי גודל בסביבה ציבורית,
    נתקלתי בבעיה דומה, מספר פעמים באינטרנט.
    לאחרונה המצב החמיר, ויש ירידה בתאבון, והמנעות בד"כ מאוכל..
    הפסקתי טיפול בפריזמה לאחר (חודש - חודשיים). וכמה זמן אחרי ההפסקה הרגשתי הקלה
    ואיני יודעת אם בגלל זה? עכשיו חזרתי למצב ההתחלתי
    כבר 4 ימים לוקחת ציפרלקס.בתקווה שיהיה שיפור
    האם ניתן לעשות עו משהו במצב הזה?

תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקורון27

ד''ר חיים היילפרין
    26/03/2008

הציפרלקס אמור לסייע לך בתוך שבועיים-שלושה. בכל מקרה, הייתי מציע לך לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי (שיחתי), רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות!!!!!!1
    ---
    24/03/2008

עשיתי בדיקות לפני איזה שבועיים.....דם,סוכר ,שתן ועוד דברים

יש לי בעיה בשתן, יש לי דלקת......אין לי ברירה חוץ מלקחת כדורים!!!!!1
    אבל זה מפחיד אותי רצח!!:S:S

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות!!!!!!1

הוספת תגובה

• זה בסדר לפחד...

ד''ר חיים היילפרין
    25/03/2008

אבל אל תתן לפחד למנוע ממך לקחת את הכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה שיאשימו אותי במשהו שלא עשיתי
    ח.נ.כהן
    23/03/2008

יש לי סכיזופרניה פרנואידית ו-OCD,והיום הייתי בבית מרקחת של קופ"ח ,ונראה לי שהיד שלי נגעה בחלון.מייד חשבתי על זה שיהיו שם טביעות אצבעות שלי על החלון ואם תהיה פריצה יאשימו אותי על לא עוול בכפי.
    בגלל המחשבה הזאת התחלתי לנגוע בחלון עם המרשמים כדי לשחזר אם באמת נגעתי בחלון או לא,ואז נכנסה לי לראש מחשבה נוספת שיש שם מצלמות ואם תהיה פריצה ויראו שנגעתי בחלון עם המרשמים יקשרו אותי סתם כך לפריצה אם תהיה.
    בכדי לכסות על המעשה של הנגיעה בחלון עם המרשמים התחלתי לנגוע עם המרשמים גם בדברים אחרים שהמצלמות יקלטו גם את זה ויראו שלא רק בחלון נגעתי.
    לא מצליח להוציא מהראש את המחשבה ועד שאני אדבר עם הפסיכיאטרית שלי אשמח ליעוץ לגבי העניין,ועד כמה מציאותי מה שאני חושב.

בתודה מראש.

הוספת תגובה

• לח.נ.כהן

ד''ר חיים היילפרין
    24/03/2008

ודאי שאין לך מה לדאוג. מדובר מעבר לכל ספק רק בתסמין של ההפרעה שלך, והדרך היחידה להפיג (במידה) מחשבות שכאלה היא באמצעים תרופתיים... תצטרך להמתין בסבלנות לשיחה עם הפסיכיאטרית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

ח.נ.כהן
    24/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מגברים
    טניה
    23/03/2008

שלום רב, יש לי פחד מגברים, אני נרתעם מגילויי כוח ועוצמה ולרוב אני לא ממשיכה בקשרים עקב כך, איני פנויה לפתוח את המרחב שלי לאחר וברצוני למצוא מטפל שיעזור לי בכך, אך יש לי דעה קדומה על פסיכולוגים שהם לא מיעצים אלא מקשיבים בעיקר משקפים, האם יש פסיכולוגים יותר מכוונים, מאמנים שאתה מכיר באזור ת"א?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מגברים

הוספת תגובה

• לטניה

ד''ר חיים היילפרין
    24/03/2008

את צודקת לגבי הדעה – מסיבות שכאן אינו המקום לפרטן, מרבית הפסיכולוגים בישראל בעיקר מקשיבים ומשקפים במקום לייעץ ולהנחות באופן אקטיבי... לדבר ולהוציא החוצה את ההיסטוריה הכואבת (לעיתים בפעם הראשונה) חשוב ביותר, אבל לדוש ולמחזר את אותה ההיסטוריה מבלי לקבל הנחייה וכלים כיצד לנהוג באופן בריא נואל עוד יותר. אני עובד עם לא מעט "ניצולי טיפול" מיואשים, במקרה הטוב, וניזוקים ממש, במקרה הגרוע, מגישה זו. ככלל, אני ופסיכולוגים אחרים העובדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) מעורבים הרבה יותר בטיפול, בהכרה שללמד את המטופל/ת לחיות באופן בריא חשוב עוד יותר ממיחזור ההיסטוריה. את יכולה לפנות אלי ישירות או לחפש באלפון איט"ה ( אגודת המטפלים ב-CBT) שמות נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס להתקף חרדה
    סיגל
    17/03/2008

אני סובלת בתקופה האחרונה מהתקפי חרדות, אמנם קלים אבל גורמים לקושי בנשימה וללחץ
    הרופאה נתנה לי קלונקס וזה באמת עזר לי בהתקף האחרון.
    האם לקחת את התרופה הזו בכל פעם שיש לי התקף או שיש טיפול אחר?
    אני יודעת שלא מומלץ להשתמש בתרופות כאלו...
    אשמח לתשובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס להתקף חרדה

הוספת תגובה

• לעינב

ד''ר חיים היילפרין
    18/03/2008

הקלונקס מקל נקודתית על הסימפטומים אך אינו מקדם את פתרון הבעיה עצמה. במקרים רבים, השימוש בתרופה גורם לתלות פסיכולוגית מיותרת ולא רצויה ואפילו להתמכרות פיזית. מסיבות אלה, הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ולא טיפול תרופתי. (אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.) במקרה כמו שלך ניתן "לצאת מזה" בתוך שניים-שלושה מפגשים ואשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטי לילה
    אפנונית
    15/03/2008

שלום. בתי בת 4 וחצי סובלת מזה זמן מסיוטים בלילה. היא מתעוררת ומדברת רק שאינני מבינה אותה.אני מנסה לשאול ולדובב ללא הועיל. רופאת ילדים אמרה לעקוב, לקחת טימי להרגעה ולהפחית אצלה פעילות בשעות שלפני שינה. זה לא עוזר.איך ומהו הטיפול המומלץ? האם זה טבעי וזה יחלוף? זה כבר חצי שנה ויותר.

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטי לילה

הוספת תגובה

• לאפנונית

ד''ר חיים היילפרין
    17/03/2008

בתך נמצאת בגיל שבו רוב הילדים מגלים פחד (ממפלצות, מחושך, מללכת לבד לשירותים וכד') ועלולים גם להתעורר מסיוטים. בהנחה שהסיוטים אינם קשורים לטראומה כלשהי, איני רואה מקום להתערבות מיוחדת ויש לצפות שהתופעה תחלוף מעצמה. אם בתך מבטאת פחדים גם לפני השינה, את יכולה לקרוא איתה ספרים ייעודיים להתמודדות עם פחדים בגיל הרך. בכל מקרה שמורה לך האפשרות לגשת איתה לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות ופחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארכנופוביה!!! עזרה!!!
    אני
    12/03/2008

שלום,
    אני סובלת מפחד מבעית מעכבישים. (קשה לי אפילו לכתוב את המילה..). הדבר מתבטא כמובן בכך שקשה לי לסבול את נוכחותם לידי, אני נהיית חיוורת ולפעמים ממש מקבלת "פיק ברכיים". הלב דופק מהר ולפעמים אני ממש היסטרית. אחר כך כשהסיטואציה חולפת, אני עדיין בחרדה ובודקת כל הזמן אם לא קפץ לי על הגב אחד/ אם באמת סילקו אותו/ אם אין עוד אחד בחדר וכו'.. אחת הבעיות הקשות ביותר שיש לי - בתקופות של לחץ בחיים יש לי חלומות בעתה בהם "הם" מככבים וזה באמת הדבר שמפריע לי יותר מכל, כי מדובר בחלומות קשים מאד! סליחה על האורך, אבל אוסיף דבר אחרון, אני כן בנאדם רציונאלי שמבין ש"הם בסה"כ מפחדים ממני" וכו' אני פשוט לא מצליחה להתגבר! מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    ארכנופוביה!!! עזרה!!!

הוספת תגובה

• ארכנופוביה

ד''ר חיים היילפרין
    13/03/2008

את פשוט צריכה לגשת לטיפול... פוביות כגון פחד מעכבישים שכיחות מאד וניתנות לטיפול בקלות ע"י מטפל העובד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית בטכניקה שנקרא דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהפנוזה לחרדות
    רני
    12/03/2008

הבנתי שטיפול בהיפנוזה יכול לעזור לחרדות ולפחדים, לקח לי הרבה זמן להחליט לנסות ובכלל לבדוק טיפול בנושא.
    קיבלתי פרטים של ד"ר שהיא מטפלת בהיפנוזה ממשהו שטופל אצלה בהצלחה. ממנו הבנתי שהמצב שלו היה הרבה יותר גרוע משלי... והוא ניסה הרבה טיפולים לפני זה שלא הצליחו, עד שהוא הגיע אליה והוא היה ממש מרוצה. אז אני חושבת גם להתחיל עם הטיפול הזה, כל דבר שיעזור... רק שגם זה ממש מפחיד אותי. לא ההיפנוזה, כמו העניין של ללכת לטיפול, בנוסף מאוד היה חשוב לי לדעת שאני הולכת למישהו מוסמך ולא סתם מטפל...
    מישהו מכם מכיר את הטיפול?
    התנסתם בכך? עזר לכם? ספרו לי בבקשה...
    ***השם הושמט בעריכה - נא לא להוסיף פרטים שיש בהם פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי***

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בהפנוזה לחרדות

הוספת תגובה

• למיכאלה

ד''ר חיים היילפרין
    13/03/2008

הטיפול המומלץ בחרדות ופחדים הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, לא טיפול בהיפנוזה. ההיפנוזה היא אחת הטכניקות העשויות לשמש את המטפל אך אינה מקובלת ככלי המועדף או השכיח לטיפול בחרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה
    יוסי
    12/03/2008

שלום ,

אני צריך עזרה דחוף אני פשוט במצב לא טוב , ואני לא יודע מה לעשות. אני בן 24

אני עברתי טראומה לפני שבועיים שקשורה לאישפוז בעקבות מחלה . כתוצאה מהאישפוז הזה שכלל כמה טיפוליים מאוד פולשניים , נכנסתי

לטראומה מאוד קשה. אני מתקשה לנשום כל רגע שאני נזכר בזה , מזיע , כואב לי באיזור החזה ליד הלב , יש לי סיוטים נוראיים ממש , לא מצליח להתרכז , עולים לי בראש

כל מיני דימיונות שמחרידים אותי.

קיבלתי עם השיחרור מביה"ח כדור בשם ציפרלקס, אך אני מפחד לקחת אותו כי אני לא בטוח שזה מתאים לי כיון שמי שרשם לי את זה הוא אינו פסיכיאטר.

האם הכדור הזה הוא מתאים לי ? האם יש הגדרה פסיכולוגית למה שאני עובר ? האם יש לך המלצה לפסיכיאטר באיזור ירושלים ?

בבקשה עזרה ..

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה

הוספת תגובה

• ליוסי

ד''ר חיים היילפרין
    13/03/2008

אתה חווה תגובת חרדה פוסט-טראומתית (...כך קרויה האבחנה), שהיא תגובה טבעית ושכיחה לטראומות (=אירוע מאיים או מסכן חיים). הטיפול המומלץ במקרים שכאלה הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (ולאו דווקא טיפול פסיכיאטרי/ תרופתי), ועצתי לך היא להתחיל טיפול שכזה בהקדם. אשמח לעזור לך, אם יש לך אפשרות להגיע לבאר יעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מטרידה. בבקשה יעוץ.
    אלכס
    10/03/2008

שלום לכום. יש לי בעיה שמטרידה אותי. מצטער אם זה קצת ארוך. אני בן 19 ויש לי חברה עוד מאט בת 18.אנו מאוהבים וכבר שנה וחצי ביחד. הכל טוב ויפה,אבל...יש לה הרבה ידידים. יש לה ת'קטע שהיא נמצאת יותר זמן בחברת ידידים שלה במקום חברות. היתה תקופה שהיא היתה דבוקה לאיזה "ידיד הכי טוב" שלה.זה הטריד אותי.לא כי אני מפחד שהיא תבגוד בי,כי זה לא יקרה, אלא פשוט כי היא עם בן. יש לה חברות,אבל היא מתראה איתן פחות. עם אותו "ידי הכי טוב" היא מתראה פחות כרגע, הוא פינה את מקומו לידיד אחר. בימים האחרונים יש לה קטע שהיא נפגשת עם איזה אחד,"החתיך של המקיף" אם יורשה לי לומר..הוא דומה לאיזה גולש אמריקאי פריקי,"קול" כזה. הידיד ההכי טוב הקודם לפחות היה דומה לחבית שומן (סורי אבל זה עובדה..) אבל החתיך החדש הוא בדיוק ההפך. כאילו מה,זה נורמלי בכלל שיש לה חבר שנה וחצי והיא ככה "על ימין ועל שמאל" נפגשת עם בנים בערב/לילה בפארק ליד הבית או משהו?!?! אולי תיהי כבר נורמלית ותיפגשי עם בנות?! במקיף שלה יש מספיק בנות חמודות שיכולות להיתידד איתה, אבל לא! היא תלך עם הבנים! ועוד איזה בנים,,הדובדבן שבקצפת...
    דיברנו על הרבה. היא אמרה שככה היא,וזה עוד מהגן ככה,היה לה אפילו שם ידיד טוב שהיא נהגה לשחק איתו. בקיצור ככה:"יש לי ידידים,אני לא רוצה שתחבול אותי באזיקים ושרשראות,תתמודד עם זה".ותמיד היא אומרת לי שהיא אוהבת אותי,ואני מרגיש שזה נכון. יומר לזכותה שאני לפחות מכיר את כל אותם בנים והיא מספרת לי על הפגישות.חשובה לה הכנות. אבל תאמינו לי...לפעמים הייתי מעדיף פשוט לא לדעת...סליחה שזה ארוך.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מטרידה. בבקשה יעוץ.

הוספת תגובה

• לאלכס

ד''ר חיים היילפרין
    11/03/2008

שאלתך אינה בדיוק מעניינו של פורום זה אבל ניחא - בשורה התחתונה, אתה צריך לשקול עד כמה קנאתך עולה על אהבתך לחברה. אתה יכול לשוחח איתה על רגשותיך ולהציב בפניה את הגבולות הנראים לך, אבל אז אתה מסתכן בהרחקתה עד כדי פרידה... לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף ביותר!!!!!!!
    גלית
    08/03/2008

ד"ר שלום רב!

יש לי ילדה בת שמונה שלדעתי היא בחרדה ואצלה זה רק החמיר ,אני מנסה בקצרה ,אצלה כל פחד זה מתבטא בהקאות ואני חושבת שמזה זה הפך לפוביית הקאות,בבית ספר היא תלמידה מצטיינת אין שום בעיה,לחוג ריקוד היא הולכת .אבל היא לא מוכנה לעלות לנסיעה באוטו היא לא מוכנה לישון אצל הסבתא הכל מתקשר להקאות אני מרגישה שגם עולמי נעשה צר עלי ועל בעלי כי לא מוכנה לנסוע לשום מקום היינו צריכים לנסוע עם חברים והילדים לאילת ולא נסענו כדי לא לעבור את סיוט הנסיעה היא כל מטר רוצה לעצור ולצאת מהאוטו.גם לא פיתה אותה ששני אחיה גרים באילת (מנשואיו הראשונים של בעלי).זו ילדה שאהבה מה שנקרא את החיים אמרתי לה שאני אתן לה פראמין והיא יודעת שזה עוזר כלום לא מפתה אותה ,כל דבר מתקשר להקאות ועוד דבר היא לא רוצה שאף אחד יישן אצלנו בבית. כל מה שקשור בחברות בבניין לרדת למטה לשחק והכל בטריטוריית הבית זה בסדר אם צריך לנסוע למשפחה אז גם אנחנו נענשים ויושבים בגללה בבית.
    רציתי לשאול אם כדאי ללכת לפסיכיאטר ולפתור זאת בכדורים?
    כי אין ספק זו חרדה.ומה שכתבתי זה בקצרה מאוד.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף ביותר!!!!!!!

הוספת תגובה

• לגלית

ד''ר חיים היילפרין
    09/03/2008

אני ממליץ לך להתייעץ תחילה עם פסיכולוג המומחה לטיפול בחרדה אצל ילדים. שילוב של טיפול תרופתי הוא אפשרות שכדאיותה תשקל ע"י הפסיכולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה!!!!!!!

גלית
    09/03/2008

אתה מטפל בילדים? אני תושבת ראשון לציון ואינני יודעת מי פסיכולוג מומלץ,אשמח לקבל עצה והכוונה לפסיכולוג.

תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

ד''ר חיים היילפרין
    09/03/2008

כמובן, אני מטפל גם בילדים בקליניקה בבאר יעקב (לא רחוק מכם) ואשמח לעזור. צרי איתי קשר בטלפונים שלעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש רופא שמנסה להרוג אותי
    יוחנן
    08/03/2008

בימים אלה אני מקבל חיסון פעיל לכלבתשל 5 זריקות.הזריקו לי כבר 3 ובאחת מהן (זאת שעשו לי במיון.כשהשאר במשרד הבריאות) שמתי לב שיש שני בקבוקונים שמוחדרים למזרק ושצבע החיסון צהוב-בז'.
    בחיסון ה-3 צבע החיסון נראה לי שקוף וכמותו קטנה ביחס לגודל הבקבוקונים,ונכנסתי לחרדה שמא הרופא עשה לי בכוונה (הוא ערבי ואני יהודי) והשמיט בקבוקון אחד ושהבקבוקון שהזריק לי בעצם מכיל נגיפי כלבת חיים שידביק אותי בכלבת.
    המשפחה שלי אומרים שבגלל הסכיזופרניה הפרנואידית רק נדמה לי שהוא עשה בכוונה,אבל אני די בטוח.וגם אם לא עשה בכוונה אולי טעה והזריק לי נגיפי כלבת חיים.

האם ידוע לכם אם אחד הבקבוקונים מכיל נגיפי כלבת חיים?
    ומהו באמת צבע החיסון?
    והאם גם אתם כמו המשפחה שלי חושבים שאני רק מדמיין?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    יש רופא שמנסה להרוג אותי

הוספת תגובה

• ליוחנן

ד''ר חיים היילפרין
    09/03/2008

מידע טכני אודות החיסון נגד כלבת תוכל לקבל אצל רופאים העוסקים בכך. בכל מקרה, לי נראה לחלוטין בלתי סביר שהרופא ניסה להרוג אותך... המשפחה צודקת - אתה (שוב) מדמיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ופחד
    חגית
    07/03/2008

שלום,

1. יש לי כל הזמן חרדות ומחשבות לא חיוביות על העבודה בזמן שאני לא בעבודה , אני נורא רגישה כל פיפס פוגע בי, וחבל כי אני בחורה מאוד מוכשרת ואני לא רוצה שזה יפגע בי.
    באיזה דרך הייתם ממליצים לי להתמודד עם זה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ופחד

הוספת תגובה

• לחגית

ד''ר חיים היילפרין
    08/03/2008

הדרך הטובה ביותר היא לגשת לטיפול פסיכולוגי בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה.

חגית
    08/03/2008

אשמח גם שתעזרי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, צרי איתי קשר במספר שלעיל...

ד''ר חיים היילפרין
    09/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגית אני הייתי ממליץ גם לך וגם לשאר

אביב
    20/03/2008

להיכנס לאתר
    ***הכתובת הושמטה בעריכה - נא לא להוסיף הודעות שיש בהם פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי***
    ואני סמוך ובטוח שזה יוסיף קצת ליידע שלך ואולי יוריד
    ממך את החרדות החוזרות והנשנות שאת סוחבת עימך.

אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    דניאלה
    05/03/2008

שמי דניאלה אני גרה באשקלון. עקב המצב אני באי שקט.
    בנוסף, אני מתחתנת בעוד חודש ואני מאוד לחוצה מהכל..
    מה אני יכולה לקחת מהרופא?
    הוא הציע לי לוריוון. האם כדאי השימוש בו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• לדניאלה

ד''ר חיים היילפרין
    06/03/2008

השימוש בלוריוון כדאי אם לא תיקחי את הכדור יום יום ו/או על בסיס קבוע אלא רק בשעת הצורך (נאמר, אחת לכמה ימים). שימוש יומיומי ממושך בלוריוון עלול לגרום לתלות פיזית ופסיכולוגית בתרופה. בכל מקרה, המלצתי במקרה שלך היא לא טיפול תרופתי בכלל, אלא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, שילווה אותך לפחות עד החתונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאלה מזל טוב

בוסמת
    13/03/2008

מזל טוב לרגל נישואייך . בקשר לפחדים וללחצים זה טוב סימן שאת מאוהבת.
    אבל אם את פוחדת יתר על המידה ישנןמספר הצעות לי עלייך והן:
    1. לעשות מיקלחת חמה במשך 30 -15 דקות ולמרוח קרם גוף.
    2. לעשות הליכה למשך זמן שאת תקבעי עד אשר תרגעי.
    במידה ושתי ההצעות לא עובדות את תוכלי לקחת את הכדור שהמליצו לך עליו ובמינון הנכון על מנת לא להתמכר לכדור.

ושוב מזל טוב.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה קשה במשפחה
    מיטל
    04/03/2008

שלום ד"ר , אבי חלה במחלה קשה, הוא יצטרך לעבור טיפולים כימותראפיים קשים, אני בהריון בחודש שביעי (לאחר שההריון הראשון נכשל) .
    מאז שנודע לי (אתמול) אני כל היום חושבת עליו, בוכה ומוטרדת - מוצאת את עצמי מתעסקת רק בזה ומחפשת דרכים לעזור לו. אני לא ביקרתי אותו, אני לא נכנסת לבתי חולים כי אני בהריון. קשה לי לדמיין את אבי במצב כזה ואני מלאת פחדים ורוצה בכל מאודי שהוא ייצא מזה.
    מה ניתן לעשות כדי להתגבר על המתח הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה קשה במשפחה

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר חיים היילפרין
    05/03/2008

הדבר הנכון ביותר עבורך הוא לגשת לפסיכולוג קליני שילווה אותך (בתמיכה והנחיה) לאורך ההריון, הלידה והטיפול באביך. אין עצות-קסם במקרים שכאלה...
    אני מאחל לאביך החלמה שלמה ולך הריון תקין ולידה קלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד והריון

בוסמת
    13/03/2008

עם לאביך יש פלאפון עם מצלמה או לקרוב משפחה תוכלי לראות את אביך למספר דקות.
    מזל טוב לרגל הולדת הילד או הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה