מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני סובלת ממחשבות טורדניותיפית21/11/2007
אני סובלת ממחשבות טורדניות שמאוד מציקות לי,שמעתי על ה5HTPואני שואלת האם זה יכול לעזור לי.כמו כן אני שואלת אם זו תרופה כימית או תוסף מזון והיכן אפשר להשיג אותו ואם צריך מרשם מרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפית
ד''ר חיים היילפרין22/11/2007HTP-5 היא חומצת אמינו המהווה שלב ביניים בייצור סרוטונין, שהוא נוירוטרנסמיטר מרכזי בויסות מצבי רוח. יש טענות (מבוססות למדי) שצריכת החומר משפרת דיכאון, טענות פחות מבוססות שהוא מקל על התקפי פאניקה, וגם ממצאים המעידים שהוא עלול דווקא להעצים חרדה. לא ראיתי מחקר המצביע על הקלה ממחשבות טורדניות. במינונים קליניים יש לתוסף המזון הזה גם תופעות לוואי שחלקן חמורות ומצריכות מעקב רפואי. השורה התחתונה היא "לא, תודה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשן גראסאבי21/11/2007
שלום רב ד"ר
אני מעשן גראס כל יום כבר 7 שנים
בזמן האחרון אני הפכתי לחרדתי: אני מפחד שיראו אותי עם העיניים האדומות, מפחד ממקומות הומים, מפחד להסתכל לאנשים בעיניים כדי שלא יראו שאני סטלן.
אני לא יכול ולא רוצה להפסיק לעשן.
מה אני יכול לעשות בכל זאת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסטלן החרד
ד''ר חיים היילפרין22/11/2007ישנם שלושה דברים שאתה יכול לעשות בתור התחלה – להפסיק לעשן, להפסיק לעשן או להפסיק לעשן! אתה כמובן יכול להמשיך לעשן ופשוט להוסיף תרופות נוגדות חרדה (או סמי רחוב ממריצים) – אבל איני ממליץ על כך, גם לא כבדיחה. מצטער, אבי, אינני איש בשורה; אתה מכור לסם שהורס לך את המוח לאט אבל בטוח ואם תמשיך לעשן קרוב לוודאי שהחרדה רק תתעצם ויש לך סיכוי טוב (סטטיסטית) גם לפתח פסיכוזה (להשתגע). עצתי לך, הכנס את עצמך לכפר גמילה ושם יטפלו, בין השאר, גם בחרדות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית19/11/2007
שלום,
אני בת 23
יש לי חרדות חברתיות קשות. קשה לי לעלות לאוטובוס, להיכנס לסופר, ללכת לעבודה ועוד. מהם סוגי הטיפולים המומלצים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוגי טיפול
ד''ר חיים היילפרין20/11/2007שני סוגי הטיפול העיקריים בחרדה הם טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי (ע"י פסיכיאטר).
קיימות שתי משפחות עיקריות של תרופות נוגדות חרדה – נוגדי חרדה קצרי-טווח (כמו הזאנקס, וובן, לוריבן, אסיוול, ווליום) ונוגדי חרדה ארוכי טווח (כמו הסיפרלקס, סיפרמיל, פאקסט, אפקסור). היתרון בתרופות לטווח קצר הוא השפעתן המיידית (בתוך כחצי שעה), מה שמאפשר לך "לשלוט" בחרדה באופן רצוני ומיידי; חסרונן העיקרי שהן נוטות לאבד מהאפקטיביות שלהן עם הזמן ועלולות לגרום להתפתחות התמכרות פיזית ופסיכולוגית. היתרון בתרופות לטווח הארוך הוא מיעוט יחסי של תופעות לוואי, והן אינן גורמות לפיתוח תלות. במקרים כגון שלך, הטיפול המומלץ על ידי הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ולא טיפול תרופתי. (אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.) אני מטפל בגישה זו כבר 23 שנים, וברוב המקרים הבעיה נפתרת בתוך שבועות עד חודשים ספורים (של פגישה לשבוע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר
אורית21/11/2007ענית לי תשובה מקיפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי17/11/2007
כאשר בתי בת ה-16 נוסעת באוטובוס או שהיא נמצאת בקניונים גדולים או בנסיעות באוטו היא לא מרגישה טוב היא מרגישה שם שהיא לא נושמת טוב ובמקרים קיצוניים ושהיא עומדת להתעלף .
כאשר היא מתרגשת מדברים מסויימים היא סובלת מבחילות ומהקאות ורוב הזמן זה קורא לה בבצפר. ולאחרונה היא גם סובלת לפעמים מדקירות בצד שמאול.
לפי רופאת המשפחה אין לה כלום והיא המליצה על פסיכולוג.
האם לדעתך זה יכול לעבור לה לבד עם הזמן או שהיא חייבת פסיכולוג כדי שזה יעבור.?
בתודה מראש נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לנירה
ד''ר חיים היילפרין18/11/2007בתך חווה התקפי חרדה (כוונתה של הרופאה היתה שלילדה "אין כלום" מבחינה רפואית). מדובר בתופעה שכיחה מאד, וניתן "להחלים" ממנה לגמרי בטיפול נכון. וכן, היא חייבת פסיכולוג כדי שזה יעבור; ללא התערבות, ההפרעה נעשית חמורה יותר עם הזמן. כאמור למטה, הטיפול המומלץ על ידי הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו של ילדיך די בד"כ בשלושה-ארבעה מפגשים כדי שיחזרו לעצמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
טלי19/11/2007רציתי לדעת מה זה טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית
בתודה מראש נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית
ד''ר חיים היילפרין20/11/2007הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוא שיטת טיפול המבוססת על ההנחה שמקורן של הפרעות כמו חרדה ודיכאון הוא בדפוסי חשיבה ("קוגניציות") שגויים. בגישה זו (להבדיל מהמודל הרפואי) חרדות ודיכאון אינן מחלות, אלא דפוסי חשיבה והתנהגות נלמדים שניתן לשנותם. הטיפול ממוקד בהווה (שלא כמו בגישות הפסיכודינאמיות, כמו הפסיכואנליזה), וכולל זיהוי של דפוסי החשיבה השגויים והחלפתם בדפוסים בריאים. התהליך עצמו דומה ללמידה, ומדגיש תובנה ויישום בשטח. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוא קצר-מועד (במקרים רבים די ב- 2-10 פגישות, במקום שנים בגישות הקלאסיות) והוא נחשב ליעיל ביותר מבין הגישות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDירון17/11/2007
שלום רב,
האם תרופות נחוצות יותר לטיפול בOCD מאשר בהתקפי חרדה? כאילו האם OCD נחשבת לבעיה עמידה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לנתי
ד''ר חיים היילפרין18/11/2007מניסיוני, כן. מרבית המטופלים המגיעים אלי עם התקפי חרדה חווים הקלה משמעותית בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בתוך מספר פגישות, ללא צורך בטיפול תרופתי; אלה הסובלים מ OCD, לעומת זאת, דורשים בדרך כלל התערבות ארוכה יותר, והטיפול התרופתי מסייע להם לקצר את התהליך משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי16/11/2007
לבני בן ה-13 היה בלילה הרגשה שהוא לא יכול לנשום סחרחורות ועיקצוצים בידיים ישר לקחתי אותו למיון עשו לו את כל הבדיקות וראו שהוא בריא. נתנו לו שם שקית לנשום לבפנים וזה עזר לו (הם אמרו שזה חרדה)
לאחר מכן הם שחררו אותו כי הוא הרגיש טוב.
היום הוא שוב מרגיש את אותם תסמינים והשקית כבר לא עוזרת לו.
רצית לדעת מה לעשות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לנירה
ד''ר חיים היילפרין17/11/2007אכן נראה שבנך החל מפתח התקפי חרדה. מדובר בתופעה שכיחה מאד, וניתן "להחלים" ממנה לגמרי בטיפול נכון. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו של בנך די לעיתים בשלושה-ארבעה מפגשים. ניתן לקבל גם טיפול תרופתי (באמצעות פסיכיאטר) אך אני ממליץ על אפשרות זו רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משברי חרדותרועי13/11/2007
אני נתקף חרדות ופחדים כל הזמן אני מהמוזרים שלא מתחברים איתם אני משחק אותה cool אבל אני ממש סמרטוט אני מקבל חרדה מלעמוד על שלי אני לא מסוגל ללכת עד הסוף אני פוחד לשאול שאלות ואני פוחד מטעויות ומזדעזע ממש מטעויות בקטע הזוי מה אני יכול לעשות אנא עיזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרועי
ד''ר חיים היילפרין14/11/2007מה שאתה יכול לעשות – ממש חייב לעצמך – זה לגשת לטיפול! כמי שבעבודתו השוטפת מסייע לאנשים במצבך "לצאת מזה" בתוך פגישות ספורות, חבל לי לשמוע שאתה חי כך את חייך. חשוב שתראה את החרדות והבעיות בדימוי העצמי בקונטקסט הנכון – כתהליך צמיחתי – ותהליך שכזה קשה לעשות ללא יד מכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות טראומות ופחדיםלי-את07/11/2007
ראשית מזל-טוב
האוכלוסיה שלנו זקוקה היום יותר מתמיד למישהו שיקשיב להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תודה. מסכים.
ד''ר חיים היילפרין08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא חרדתית לארבעה בניםאמא ל-407/11/2007
שלום, אני אמא לארבעה בנים קטנים (הגדול בן 9) אבל אני מוצאת את עצמי מבזבזת הרבה זמן ואנרגיה על מחשבות טורדניות לגבי מה יהיה איתם בצבא. אני מאוד חוששת להם ודואגת איך הם יעברו את הצבא בשלום. ברור לי שזה טיפשי ואסונות יש בכל מקום וגיל, אבל הדאגות שלי מרוכזות בעיקר בצבא. זה לא מפריע לי בתפקוד היומיומי או בשמחת החיים אבל אין יום שעובר שאני לא חושבת על זה מספר דקות ומשתתקת מדאגה ואז אני מדחיקה את מחשבותיי וממשיכה הלאה. זה מפריע לי, מה לעשות?
לאמא ל-4
ד''ר חיים היילפרין08/11/2007הילדים הם האוצר הכי יקר שלנו – ליתר דיוק, הם כל החיים שלנו – ואך טבעי שנדאג להם מאד ונחשוב כל הזמן על ביטחונם. זה מאד שכיח ונורמלי שהורה יחשוב במהלך היום, מדי יום, על ביטחון ילדיו, ובמיוחד פנטסיות על תרחישי אסון או שכול! רובנו גם נוטים לתעל את מכלול הדאגות שלנו למוקד מסוים (תאונות דרכים, הטרדה מינית או טראומות אחרות להן נחשפנו בעבר) – והמוקד השכיח ביותר לדאגות הורים הוא השירות הצבאי. המחשבות נעשות "טורדניות" רק כאשר אנו לא נותנים להן לגיטימציה! במילים אחרות, אין כאן שום בעיה של ממש כל זמן שאת לא מסתבכת עם זה ש"אני לא אמורה בכלל לחשוב על זה" או "אני אובססיבית מדי לגבי זה" וכד'.
עצתי לך – אמרי לעצמך שכל הדאגות האלה הן רק ביטוי לאהבה הגדולה שלך לילדיך, ולכן אין גם דבר טבעי מזה שתחשבי כל הזמן על ביטחונם (כולל תרחישי אסון בצבא או כל מחשבה קיצונית אחרת). ברגע שתתני למחשבות האלה לגיטימציה, כל העניין יהפוך מאובססיה כביכול לדאגה רבה, משתקת לפעמים אולי אבל טבעית, צפויה, מתבקשת ומובנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה !! מועקה פחד !!!משה05/11/2007
אז ככה אני בחור בן 29 היתה לי חברה , 4 שנים אני פרוד ממנה שנה לערך
פעם באיזה חודש יוצא לנו להיפגש וכאלה היא באה כמה שעות והולכת , חשוב לציין אנחנו לא שוכבים. איך שהיא הולכת ממני אני מתחיל לשקובע במין בועה של מועקה כזאת פחד כזה כאילו סוף העולם מגיע , איך לי חשק לראות אנשים לא לשמוע אנשים לא לעשות כלום סתם לשבת במיטה ולפחד, לא יודע איך להסביר את ההרגשה אבל משהו שאני לא מאחל לאף אחד, (חשוב לציין שיש לי עוד רגשות אליה)
עכשיו שאלתי היא זה קורה לי בגללה ?
יש פתרון לדבר הזה ?
ואם אני רוצה להיפגש איתה מבלי שזה יקרה לי ?
אולי יש כדורים או משהו?
מה בכלל קורה לי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למשה
ד''ר חיים היילפרין06/11/2007ברוך בואך למועדון הפופולארי בו חברים אדם אחד מתוך חמישה – אתה חווה התקפי חרדה. חשוב על התקפי החרדה כדרך שלך להתחבר לכל אותן רגשות לא נעימים הקשורות לפרידה מהחברה. למזלנו, יש פתרונות מצוינים לבעיה הזו (גם כדי שתוכל להיפגש עם חברתך לשעבר ללא מורא), והמלצתי הראשונה היא שתיגש לטיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, וברוב המקרים מטופלים חווים הקלה משמעותית תוך שלושה עד שמונה מפגשים. ניתן לקבל גם טיפול תרופתי (באמצעות פסיכיאטר) אך אני ממליץ על אפשרות זו רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מצטערת שלא יוכלתי ...מת למות04/11/2007
ערב טוב ,
אני ממש מצטערת לא יוכלתי לחכות עד מחר , סליחה ...
אני בשום אופן ופנים לא הולכת להתחרט על ההחלטה שלי –שכנראה תהיה היום ! –
ללכת סוף סוף מהעולם האכזר הזה - !
באמת , וברגע שאני עומדת ל... על מה אני צריכה לחשוב ?! מה היו בכלל שווים כל ה- 24 שנות הללו שבהם "חייתי" ?!
וכמובן התשובה תהייה כלום , כן כלום ... רק הייתי סובלות וסובלת עד אינסוף , צועקת ואף אחד לא שומע אותי ! בוכה ושום דמעה לא יורדת , ... הכל בחיי מזויף ... אז בשביל מה "לחיות" ?! בגלל זה ?!!! לא נראה לי שיש משהו שווה ?!
יום טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתה למות
ד''ר חיים היילפרין05/11/2007תשובה מאוחרת בפורום אינטרנט היא מענה עלוב לקריאה לעזרה מיידית – עדיף כבר להתקשר לטלפוני החירום, כמו לע.ר.ן. (טל. 1201)! את זקוקה, ראשית, לסביבה תומכת שתשמור עליך מלעשות שטויות (ובאחריות, התאבדות היא ללא ספק השטות האולטימטיבית – אני מוכן להסביר לך למה ביתר פירוט אם תצרי איתי קשר בטלפונים שלעיל), ובטווח הרחוק מעט יותר, לטיפול פסיכולוגי צמיחתי שיאפשר לך לעבד את מצוקות העבר באופן שתוכלי לחיות חיים אוטנטיים ומאושרים. (כן, זה אפשרי – אני חווה זאת עם מטופלי יום יום.) את רק בת 24, ומעבר לכאב העמוק שלך יש כל כך הרבה שאת פשוט אינך יודעת. אם רק תתני לעצמך צ'אנס ותלכי לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Xanaxlina04/11/2007
שלום,
לפני 6 שנים עברתי טראומה קשה, לא המקום לפרט. מייד נתנו לי כדורי Xanax. 0.5 פעמיים שלוש ביום.. ואז נאלצתי לעזוב את הארץ. לאורך השנים לא היה באפשרותי לקבל שום טיפול לטראומה והתמודדתי עם זה בכוחות עצמי. רק שהמשכתי לקחת את הכדורים האלה לכל אורך 6 השנים. היתה תקופה שניסיתי להיגמל מהם בהדרגה ועד שהצלחתי להפסיק לגמרי. אחרי כשלושה חודשים בזמן שהייתי ברחוב הומה אדם הרגשתי שהכל מסבובב, שמעתי קולות והרגשתי שאני נופלת. לקחו אותי לבית חולים ואז אמרו לי שזה בגלל הגמילה מהכדורים הנ"ל ואמרו להמשיך לקחת אותם. אני היום לוקחת 0.25 ליום. יש לך מושג איך להגימל מזה לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך נגמלים מזנקס
ד''ר חיים היילפרין05/11/2007זנקס שייך לקבוצת נוגדי חרדה קצרי-טווח ממשפחת הבנזודיאפינים, ואמור לשמש להקלה סימפטומטית נקודתית בלבד – הוא במפורש אינו מיועד לטיפול יומיומי למשך שנים! תרופות מסוג זה נוטות לאבד מהאפקטיביות שלהן עם הזמן ועלולות לגרום להתפתחות התמכרות פיזית ופסיכולוגית. המלצתי לך היא לעבור טיפול פסיכולוגי בחרדות (בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) כדי להיפטר אחת ולתמיד מהבעיה, ובמקביל להיגמל (בהדרגה, אבל סופית) גם מהכדורים. (אני מצליח לעיתים לחולל את המהפך הזה כבר בתוך פגישה אחת או שתיים בלבד, באמצעות שינוי הפרספקטיבה של המטופל/ת!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירושלים
דיצי02/02/2008אני בבעיות משפחתיות ואישיות וזה הרבה זמן שאני לוקחת אלפרוקס כדור ליום הקלונקס לא עזר לי כמו האלפרוקס. לא נראה לי שהתמכרתי היות וכאבי הראש שלי הם מהטרדות ודאגות אין סופיות. האלפרוקס עוזר לי מאד מאד ומקל על כאבי הראש שלי שהם כתוצאה של לחץ. אני לא לוקחת מעבר ל - 2 ליום בבוקר ובלילה . האם כמות כזו יכולה לגרום ולפגוע לכבד? או כל נזק אחר?
יש ימים (והם ובדדים שאני לא לוקחת שום כדור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדיצי
ד''ר חיים היילפרין02/02/2008מהסיבות שצויינו לעיל, לא מומלץ לקחת אלפרוקס באופן קבוע. ישנם נוגדי חרדה ארוכי טווח (כמו הסיפרלקס) שהם בטוחים הרבה יותר לשימוש בטווח הארוך. בכל מקרה, הפתרון הנכון יותר לבעיתך הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. (אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.) לגבי הנזק לכבד, אני מציע לך להיוועץ ברופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, המשך לתשובה Xanax
lina06/11/2007תודה על התשובה.
אני מוכנה לעשות הכל כדי להיגמל פעם לתמיד מהכדורים האלה.
שאלתי כמה רופאים בלונדון ואמרו לי שזה כמעט בלתי אפשרי.
ירדתי בכוחות עצמי מ 0.5 ל 0.25
אבל איך להפסיק לגמרי זה מסובך ובמיוחד לאור מה שקרה פעם שעברה כשהפסקתי את הכדורים. היה לי התקף חרדה קשה אחרי שלושה חודשים.
אם יש אפשרות לקבל את הפרטים שלך וטלפון לאימייל שלי. אצור קשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יצירת קשר איתי
ד''ר חיים היילפרין06/11/2007מספרי הטלפון שלי נמצאים בסוף פסקת הקרדיט של מנהל הפורום למעלה...
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגים עסק יקרק.ה03/11/2007
יש לי בעיה בריאותית שהתגלתה לפני 13 שנה - מחלת הנפילה בעבר סבלתי מחרדות עצומות וטופלתי . ענין החרדות במחלה זו תמיד קיים אך אצלי תלוי בתקופה בחיים לאחר טיפול ממושך החרדות פחתו ב-90% אך לאחרונה כשבחיי הופיעו מתחים שונים כתוצאה מבעיות בעבודה, בבית וכו' החרדות שוב התעוררו לפעמים עד כדי שיתוק בפעילות יום יומית.
מה לעשות?
כיום איני יכולה לממן טיפול פסיכולוגי באופן מלא למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאו דווקא...
ד''ר חיים היילפרין05/11/2007את יכולה להשיג טיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים שלך בעלות של כ-100 עד 160 ₪ לפגישה (הנחה של 50-75% מהמחיר המקובל לשעת טיפול באופן פרטי), או אפילו בחינם, דרך השירותים האמבולטוריים במרכז לבריאות הנפש בסביבת מגורייך. הטיפול בבעיה שציינת אינו מצריך התקשרות ארוכת טווח בכל מקרה – אני למשל מציע טיפול קצר-מועד וממוקד בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (כ 5-10 פגישות) כך שההוצאה הכוללת אינה גבוהה יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרים על OCDירון03/11/2007
שלום רב!
האם אתה יכול להמליץ על ספרי עזרה עצמית מומלצים באנגלית לOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
ירון05/11/2007האם לדעתך בOCD אפשר לטפל רק עם טיפול התנהגותי וללא תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטיפול המומלץ ב-OCD הוא טיפול משולב
ד''ר חיים היילפרין06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהדנה קיבוץ קרי24/10/2007
אני אשה נשואה , סובלת מזה 2 שנתיים , חרדה ופחד חתונות קיניונים מפגשים של קבוצה ולפעמים פחות מזה ?
בשנה האחרונה הבעיות הלכו והחמירו סחרחורות אפילו איבוד שווי משקל ,הרגשה של קור וחום, בשינה מין רעידה או התכווצות , עם רעש של בן אדם נוחר, ראש מתוח , להסתובב או לעשות תנועות מהירות מאבדת שווי משקל ומרגישה שהולכת להתעלף , אודה אם אקבל עזרה ,או המלצה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה
ד''ר חיים היילפרין25/10/2007את סובלת מתסמינים קלאסיים של התקפי חרדה (ודפוס הימנעויות אופייני), וחבל מאד שלא ניגשת לטיפול כבר לפני שנתיים, כאשר התחלת לפתח את תסמיני החרדה. מדובר בתופעה שכיחה מאד, וניתן "להחלים" ממנה לגמרי בטיפול נכון. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, וברוב המקרים מטופלים חווים הקלה של ממש תוך שלושה עד שמונה מפגשים. ניתן לקבל גם טיפול תרופתי (באמצעות פסיכיאטר) אך אני ממליץ על אפשרות זו רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)