מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהסיגל02/03/2008
קישורים ממומנים
שלום דוקטור ,
אחרי כל הבדיקות מקיפות שעשיתי כמו : גסטרוסקופיה , CT גרון, רנגן, US , בדיקות דם , ממוגרפיה , א.ק.ג.
יש לי הרגשה כבר שנה וחצי של גוש בגרון וחנק .
אני לוקחת כבר שנה ALPRALID 0.5 פעמים ביום זה קצת עוזר לי אבל לא לגמרה , רציתי לציין שאני מאוד רגוע אין לי דיכאון . היתי אצל פסיכיאטר , היא נתנה לי בנוסף ציפרלקס 0.10 ואחרי זה אמרה שבעוד 4 שבועות התרופה תשפיע ולהפסיק עם ALPRALID .
עבר כבר 3 חודשים ציפרלקס בכלל לא משפיע עלי , הפסקתי לקחת אותו ונשארתי עם ALPRALID אבל המינון שאני לוקחת כבר הפסיק להשפיע .
יש לי שאלה , אני ממש לא מבינה עם אין לי דיכאון , למה יש לי תחושה כזאת כבר כל כך הרבה זמן והכדורים לא עוזרים ? הפסיכיאטר אמרה שתופעה כצאות נקראת : GLOBUS ISTERICUS
איך מטפלים בדבר כזה ?
תודה מראש - גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגל
ד''ר חיים היילפרין03/03/2008נדמה שהנשק היחיד בו לא השתמשת הוא טיפול פסיכולוגי.... לאחר שכל הבדיקות שעשית לא העלו ממצאים, נראה שהאבחנה היא נפשית ומדובר בתגובה ללחץ (גם אם אינך ער לכך). עצתי לך היא לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. יש סיכוי טוב שטיפול קצר-מועד בגישה זו יצליח מעבר לציפיותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד והיסטריהענת01/03/2008
שלום,
אני בת 30, לאחר שלא נהגתי 8 שנים מאז שהוצאתי את הרישיון, החלטתי לקנות רכב. לקחתי מספר שיעורי רענון והרגשתי ביטחון על הכביש. עד קבלת הרכב שאלתי מההורים את רכבם בשישי שבת (לנסיעות קצרות בלבד). תמיד הרגשתי איזשהו פחד לפני הכניסה לרכב וגם אחרי הנסיעה עדיין ליווה אותי הפחד (אבל הפחד היה נסבל). שבוע לפני קבלת הרכב החדש, הסתבכתי לצאת עם הרכב של ההורים מחנייה וקראתי לאבא שלי שיכוון אותי, איך שהוא כיוון אותי דפקתי לו את הרכב, הדפיקה לא הייתה רצינית, אבל הרעש היה חזק והוא התחיל לצרוח עליי "הרסת לי את האוטו... מה את עושה... וכו'", נכנסתי להיסטריה נוראית לא הסכמתי לנהוג באותו ערב ואח שלי החזיר את האוטו לחנייה. שבוע לאחר מכן קיבלתי את הרכב שלי, נהגתי איתו מרחק קצר ויצאתי מהרכב מכוסה בזיעה ורועדת כולי. ומאז לפני כל נסיעה אני נכנסת להיסטריה ופחדים. היום נהגתי שוב ברכב אחרי שבוע שלא נהגתי, אני מרגישה שאני נוהגת טוב, אבל הפחדים לפני ואחרי הנסיעה פשוט הורגים אותי (פחד, היסטריה, עצבים, ממש אי אפשר לדבר איתי לפני נסיעה- יש לציין שבמהלך הנהיגה אני רגועה יחסית הכל מתנקז לפני ואחרי הנהיגה). יצאתי היום מהרכב עם תחושת מחנק נוראי ודמעות בעיניים, עליתי הביתה ופרצתי בבכי.
אני לא יודעת איך להתמודד עם הפחדים וההיסטריה שנכנסה בי, לא יכולה לסבול את ההרגשה הזאת לפני ואחרי כל כניסה לרכב. וההורים והחברה מסביב מלחיצים אותי "את צריכה לנהוג כמה שיותר זה מה שיוציא לך את הפחד" אבל הם לא מבינים את ההרגשה שיש לי ואת ההיסטריה. לא יודעת מה כבר לעשות?? מה לא בסדר בי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לענת
ד''ר חיים היילפרין02/03/2008את סובלת מחרדת נהיגה. התופעה שכיחה למדי (ודי מוצדקת, בהתחשב בנפגעים הרבים בכבישים) ומתפתחת בעיקר לאחר טראומה הקשורה לנהיגה (בדרך כלל תאונת דרכים). ההורים והחברים צודקים, במקרה זה – אסור לך להימנע מלנהוג בגלל הפחד אלא להיפך, עליך להמשיך ולנהוג למרות החרדה, תחושת המחנק וכו'! אם לא תיכנעי לחרדה ותמשיכי לנהוג, תגלי די מהר שאת נרגעת ושתסמיני החרדה שוככים. את מוזמנת בכל מקרה לפנות אלי לטיפול או לגשת למטפל אחר בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?איזה אחד26/02/2008
שלום יום חמשיי אני מתחייל לעבוד וכול זה מתחיל עבודה וכול זה ואני יהיה בחברת אנשים למרות שאני תמיד ככה ועכישו אני מתחיל לעבוד באיזה אולם פה בבאר שבע אני בן 17 ויענו אין לי בטיחון לדבר עם אנשים ווכל זה אנייייייי חסר בטחוןן יש לכם איזה טיפים לתת לי שיחזור לי הבטחון ושאני ידבר עם כולם בלי לדביששש כי אני מזהה בלי בטחוןן כבר שנה וחצי ככה וזה מונע מממני לעשות דברים שאני רוצהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטחון עצמי
ד''ר חיים היילפרין28/02/2008קשה לתת טיפים על רגל אחת. אני ממליץ לך לטפל בבעיה באופן בוגר/ מקצועי/ רציני יותר - גש כמו גדול למספר פגישות עם פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בלא מעט נערים בגילך, ואני מניח שגם בבאר שבע ניתן למצוא מטפל מתאים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנואשת26/02/2008
שלום אני מטופלת בהפרעות חרדה ע"י כדור ציפרלקס 10 ג"ר, כדור אחד ביום
בשבועיים הראשונים של הטיפול לא היה לי תאבון כנראה כתוצאת לוואי של הכדור ואחרי זה התפתח לי רעב מוגבר מאוד.
מאז אני כל הזמן רעבה, יש לי ממש דחף לאכול ואני מודאגת כי התחלתי לעלות במשקל ואני לא מצליחה לשמור
אשמח מאוד!!!! לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשלי
ד''ר חיים היילפרין28/02/2008כדאי לך לשאול ישירות את הרופא המטפל בך. בכל מקרה, הטיפול המומלץ בהפרעות חרדה הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, עם או בלי טיפול תרופתי, אך לא טיפול תרופתי לבדו. אני מטפל בגישה זו כבר 23 שנים, ובמרבית המקרים הבעיה נפתרת בתוך מספר פגישות. (אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשושנה25/02/2008
שלום, בתי בת 25, סובלת מחרדה כללית,למדה באוניברסיטה וכמעט סיימה.הפסיקה את הלימודים בשל חרדה ואי שקט, טופלה בהמון תרופות.היום לוקחת רק קלונקס אחד או שנים ליום.היא מתלוננת כל הזמן על תשישות, חוסר עניין,בעיות בריכוז ובקיצור, לא מצליחה לתפקד.כבר 3 שנים בבית. המצב הזה מלחיץ אותי ואני שנחשבת לחזקה, מרגישה שאני מתמוטטת,נכנסת לחרדה ודאגה לעתידה.
שאלתי היא, ממה לדעתכם, נובעות הבעיות של בתי. האם ייתכן שהיא עדיין חרדה, כי היא כל הזמן מנדנדת את הרגל.האם זה בגלל הקלונקס(הרי מדובר בכמות מזערית)?
איך אני אמורה להתמודד עם המצב?אני כל הזמן דואגת מה יקרה בעתיד.
אנא, עזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה היקרה
דניאלה25/02/2008רציתי רק לומר לך שמה שתיארת..מאוד נגע לליבי כי אני במצב ממש זהה לשל הבת שלך..אני גם תחלתי לימודים והפסקתי ואמא שלי היתה רבה איתי כדי שאמשיך לפחות לסיים ..וכיום אני שנה בבית בלי עבודה קבועה ובלי שום כיוון..את הצלחת להסביר את זה ..אני לא ידעתי איך להסביר והאמת שנורא התרגשתי ממה שרשמת והכי כאב לי שבתור הילדה הכי אהובה בבית לא הצלחתי לתת להורים שלי את הגאווה הכי קטנה לפחות..וזה נורא כאב לי לראות את אימי בכל החיים עבדה ולמדה בחריצות ובלי לרחם על עצמה ..שככה רואה את הבת שלה..ונורא ריגש אותי לקרא את מה שרשמת..פתרון אין ..אני משאירה זאת לידיים טובות ומקצועיות..ואולי גם אני אלמד מיזה דרך כיוון..
ואם לומר עוד דבר אחד..מהצד של הבת (= שלי) אני יכולה לומר לך שזה מצב ממש מתסכל והיא לא עושה לרגע בכוונה או מתעצלת..אני מאמינה שבתור אמא אוהבת ודואגת תנסו לפעמים לתת לה תהרגשה של אוהבים ולא מתייאשים והרגשת הבנה..
זה מה שאני יכולה לומר מנסיון שלי לצערי.
מאחלת לכם בריות ומקווה שיכולתי לעזור במקצת..לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשושנה
ד''ר חיים היילפרין26/02/2008חבל שבתך טופלה בשעתו ב"המון תרופות" ולא על ידי פסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הפרעת החרדה ממנה היא סובלת פגעה בדימוי העצמי שלה וגרמה לה לפתח דפוס הימנעות נרחב. הטיפול התרופתי מקל על הסימפטומים אך אינו פותר את הסיבות לחרדה ובדרך כלל פוגע עוד יותר בדימוי העצמי. זו הסיבה שבתך פרשה מלימודים וכבר שלוש שנים בבית ואינה מתפקדת.
גם היום, הפתרון המומלץ לבתך הוא טיפול פסיכולוגי. אשמח לפגוש אתכן (כן, את שתיכן) לשיחה שבה אוכל ללמד אתכן על התופעה וכיצד ניתן להתמודד איתה בתוך מספר מצומצם של פגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלום לד"ר הלפרין.דניאלה24/02/2008
שלום,
שאלתי את עצתך לפני כמה זמן..זה דיי הרגיע אותי..תודה!
רציתי רק לשאול איך אני מוצאת מטפל התנהגותי מומחה ..דרך הקופה או אפילו לא דרך הקופה ..איך יודעים אם הוא נותן מענה לבעיה או סתם..מעביר פגישה אחר פגישה..
מקווה שלא סיבכתי יותר מידי..
נ.ב.
אם לבנאדם יש קצת מכל מיני חרדות למיניהם - מה זה אומר?..האים זה קשור למשהו תורשתי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדניאלה
ד''ר חיים היילפרין25/02/2008כדי למצוא מטפל דרך הקופה יש להתקשר למוקד (מוקד בריאות-הנפש, אם יש כזה) ולבקש הפנייה. בדרך כלל תופני לפגישה אחת עם פסיכולוג ממיין והוא כבר יפנה אותך למטפל מתאים שיראה אותך בהשתתפות הקופה. חשוב מאד לעמוד על כך שתופני לפסיכולוג קליני המומחה לטיפול בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. רוב הסיכויים שעם מטפל שכזה לא תעבירי את הזמן סתם מפגישה לפגישה...
לגבי שאלתך השניה, לכל דבר בחיים, כולל חרדות, יש רכיב תורשתי; אבל התפתחות הפרעת חרדה קשורה תמיד להשפעות הסביבה - לילדות, להתנסויות וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני מקווה שזה יתבצע לפי
דניאלה25/02/2008מה שאמרת..שיתנו לי פסכולוג התנהגותי קוגנטיבי ולא מה שהם מחליטים..אתה בטוח שיש רופא ממיין?..אני יודעת שיש מוקד טלפוני שמהם אפשר לבקש תור לאיזה רופא שאתה רוצה אבל מיכאן ולפסיכולוג ממין אני ממש לא יודעת..אם יש..לא מנסה להוריד מערך התשובה הטובה והמעניננת שענית לי..פשוט רק אומרת מה שידוע לי
מקווה שלא שיגעתי יותר מידי..
נ.ב. תודה רבה גם לגביי השאלה השניה שענית לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זאת את שצריכה לעמוד על כך
ד''ר חיים היילפרין26/02/2008ולוודא שתקבלי את הפסיכולוג המתאים לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הלפרין..אחרון אחרון..
דניאלה26/02/2008..עם כל הכבוד..למה לי לא הצעת ..לבוא אליך לפגישה??...שתוכל לעזור לי?
זה כמו הבעיה של הבת של שושנה לא ?(חלק לפחות)..או שמא אני מתוסבכת מידי ..עבורך.?!?
זה לא מתוך כעס ..סתתם מסקרן..
תודה על כל התשובות
התנצלותי..
לא התכוונתי להשמע חצופה..ראה את ההודעה כמבוטלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה בסדר...
ד''ר חיים היילפרין28/02/2008מאחר ושאלת מפורשות על טיפול דרך קופת החולים, והטיפול דרך הקופה זול משמעותית מאשר באופן פרטי, הנחתי שאת מעוניינת בטיפול רק דרך הקופה. כמובן מאליו, אשמח לטפל בך. ניתן ליצור איתי קשר בטלפונים שלעיל (בפסקת הקרדיט שבראש האתר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- םחד גבהים אצל בן 8רוית23/02/2008
בני בן 8 וחצי. שמנו לב כי הוא חווה פחד גבהים במהלך טיולים משפחתיים בשנתיים האחרונות.
האם יש דרך לטפל בכך בגיל זה? אם כן איך והיכן? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוית
ד''ר חיים היילפרין24/02/2008פחד גבהים הוא תגובה טבעית הטבועה בכולנו. ניתן להתגבר עליו בחשיפה הדרגתית המאפשרת רצף מצטבר של הצלחות. יש צורך בהרבה עידוד וסבלנות, ללא קיצורי דרך, וכמובן בלי לחץ, כפייה או השפלה. במקרים קיצוניים ניתן לפנות לטיפול ייעודי (כמו במכון fearless).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד גבהיםמירב23/02/2008
שלום,
לפני ימים ספורים שמתי לב שבתי,בת ה-3, מגלה סימני פחד גבהים. עד אז היא היתה מטפסת על המגלשות הכי גבוהות ללא כל פחד,או יותר נכון עם רמת פחד רגילה לגילה.כיום גם כשהיא יושבת על כסא בר בבית היא פוחדת וגם נמנעת מלעלות על המגלשה שבגינה.
האם זה פחד טיבעי בגיל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למירב
ד''ר חיים היילפרין24/02/2008טבעי לגמרי. הורים רבים גאים מאד באומץ ליבם של ילדיהם בני השנה-שנתיים, המסוגלים לרדת במגלשות גבוהות וכיו"ב ללא פחד, ומאוכזבים מכך שדווקא כשהם גדלים "נכנס בהם פחד". בפועל, מה שקורה הוא שכשהילדים מאד קטנים הם פשוט אינם יודעים להעריך נכונה את הסכנה, ורק מאוחר יותר, עם התפתחות שכלית ורגשית נוספת, הם מתחילים לחוש ולבטא פחד. אין לי ספק שבתום תקופה קצרה של עידוד ותרגול, גם בתך תשב על כסא הבר ותחזור לגלוש בגינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על שהרגעת אותי!!!
מירב24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שלוםנעמה21/02/2008
מאז שהעליתי את השאלה שלי אליך,התחלתי לחשוב ברצינות בנוגע לחזרה לטיפול,בתקווה מוצלח יותר ובעיקר אחר.
הסיבה שאני מטרידה אותך שוב היא ההתלבטות בנוגע לבחירת מין המטפל.העניין הוא שהענייני שיחות אינטימיות אני מרגישה הרבה יותר נוח עם נשים.
והשאלה אם זה גם רלוונטי לבחירת מין המטפל.
מבחינת המומחיות שלך ושיטת הטיפול אתה "תפור לי בול",אבל נדמה לי שעם מטפלת העניינים יזרמו יותר טוב,כלומר, אני לא ארגיש צורך להסתתר מאחורי מסכות של התיפייפות.
ציינתי כבר שבצבא היה לי פסיכולוג גבר ואיתו הטיפול כשל,ותמיד היתה התחושה :"אם הוא היה אישה הייתי יכולה גם להפתח בעניין הנ"ל או הזה..אבל הוא לא וחבל".לכן,נדמה לי שמלבד השיטה שלא התאימה לי היתה גם החמצה גדולה מבחינת מיצוי הטיפול שהיתה קשורה אל הכנות והפתיחות החלקית שלי.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלונה
ד''ר חיים היילפרין22/02/2008מין המטפל רלבנטי בעיקר במטופלות שחוו בעברן פגיעה בידי גברים (כגון נשים מוכות וקורבנות אונס) או כאלו הסובלות מהפרעה המושפעת ממתח מיני, קושי בהצבת גבולות וכד'. מין המטפל אינו רלבנטי בעקרון בטיפול בחרדות, פרפקציוניזם, דימוי עצמי וכו'. תחושתי היא שאם בצבא היית פוגשת במטפל מיומן העובד בגישה המתאימה, הייתה נוצרת כימיה באופן טבעי והיית נפתחת בפניו ללא קושי. כפי שהמלצתי לך למטה, גם אם אינך מעוניינת בטיפול ארוך טווח (מכל סיבה), עדיין כדאי לך להגיע אלי לשתיים-שלוש פגישות ש"יפתחו את עינייך".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה פרנואידית ו-OCDh.c20/02/2008
כל היום אני עסוק בחרדות ובטקסים שונים ובמחשבות רדיפה ועכשיו מטריד אותי יותר מכל העניין הבא:
אשתי אוספת אטבי-כביסה מבחוץ שחלקם לפחות נופלים מבית של שני אחים עם איידס ואחד לפחות עם הפיטיטיס B או C,ואפשר שהיה על האטבים דם.
אמרו לי שזה לא מדבק למרות שאשתי שמה את האטבים בשקיות אוכל פתוחות ואפילו אם יש על האטבים דם,גם אמרו לי שזה לא מדבק אם יש על האטבים דם ולאחד מבני משפחתי יש שריטה או פצע שבא במגע עם האטב.
אבל מה קורה כשאשתי תולה תחתונים לייבוש ושמה את האטבים בדיוק באזור אברי המין הזכריים והנקביים.אפשר להידבק במחלות הנ"ל אם היה על אחד האטבים דם או זרע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי אפסי.
ד''ר חיים היילפרין20/02/2008עם זאת, אם אתה עסוק כל היום בחרדות וטקסים ובמחשבות רדיפה, כדאי לך מאד לטפל >בזה< (או לשפר את הטיפול)!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.אני בטיפול פסיכיאטרי
h.c21/02/2008ובזמן האחרון יש מגמה לטפל בי יותר אינטנסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה זה נמצא? לא שמעתי עליו
h.c21/02/2008אחרי 35 שנות OCD וטיפולים מכל הסוגים כולל אישפוזים קשה לי להאמין שאפשר לעזור לי תוך זמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליד בית שמש, סיפרה לי מישהי שהיתה..
משה21/02/2008סיפרה לי מישהי שהיא בעצמה ועוד כמה שהכירה שם השתפרו מאד מהשיטה שלהם, קשה להאמין שזה יכול לעבור תוך כמה חודשים, אבל אני מחפש באינטרנט ובינתיים לא מצאתי אף אחד שהגיע לשם ואמר שלא עבד...
הנה האתר שלהם:
www.ocdcenter.org.il
(תלחץ על עברית מצד שמאל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
h.c21/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת לימודיםנעמה18/02/2008
שלום,
אני בת 21,מטופלת בלוסטראל כשנתיים.
לפני שנתיים, בסוף כיתה יב, אובחנתי כסובלת מחרדה עם מרכיבים דיכאוניים.זאת לאחר שעברתי ניסיון התאבדות על רקע לחץ מבחינות בגרות(אם כי סיימתי עם תעודת הצטיינות,ונותר לי להשלים רק 2 מקצועות שלא ניגשתי אליהם מהפחד שלא אצליח כשהמגנים שלי היו מאיות!)יש שלציין שהייתי תלמידה טובה,לא מבריקה אולם אחת שמשיגה ציונים טובים אחרי "חרישה" ומאמצים לא קטנים.כל זה עלה לי בדאגות ,חרדות,מעי רגיז ומה לא לאורך כל החטיבה והתיכון(ואפילו יסודי!!).
אני נורא פוחדת ששוב אשקע למצב של דיכאון-חרדה כשיגיע הזמן שלי ללמוד במכללה-אוניברסיטה.היית ממליץ למישהי עם רגישות גבוהה בכל הנוגע לתחום הלימודים-מבחנים ללמוד במקום מלחיץ כל כך?או שאולי עדיף לוותר על ההשכלה ולהיות איזו מזכירה-זבנית ולא להלחיץ את עצמי כל כך?כי מבחינתי,לימודים עד כה,היו ממש טראומה(מלווה בהרבה מחשבות אובדניות)...ומצד שני,חבל לי "לזרוק" את ההישגים של התיכון ולא לעשות בהם שימוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלונה
ד''ר חיים היילפרין18/02/2008ממש כואב הלב לקרוא כיצד בחורה מוכשרת כמוך הורסת לעצמה את החיים בגלל ציונים. וודאי שכדאי לך למצות את כישרונותיך וללמוד לימודים אקדמיים, אבל לפניכן את חייבת לטפל בפרפקציוניזם שלך!! אשמח לעזור לך בזה – מדובר בבעייתיות בדימוי העצמי הניתנת לשינוי מקצה לקצה בתוך כחמש עד עשר פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מלימודים
נעמה18/02/2008תודה על התשובה.
שכחתי לציין שעברתי כבר טיפול של שנה עוד בצבא ע"י פסיכולוג קליני מומחה.לפי דעתי, הטיפול היה פסיכו-דינאמי בעיקר ולא ממש עזר.הרבה כימיה לא הייתה ביני למטפל...
יכול להיות שטיפול פסיכולוגי פשוט לא עוזר לי?(לאור הניסיון הכושל בעבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לנעמה
ד''ר חיים היילפרין19/02/2008לצערי אני מוצא את עצמי מטפל בלא מעט ניצולים של טיפול פסיכודינאמי....
לגופו של עניין, אני בטוח שטיפול הולם יעשה מהפכה בחייך. הצעתי לך לעיל את עזרתי בדיוק מסיבה זו - את תביני (ותחווי) את השינוי בתוך שתיים-שלוש פגישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מרעידות אדמה!!!!HELP :)17/02/2008
מאז שהרגשתי את רעידת האדמה לפני 4 שנים התחלתי לפחד, אבל לאט לאט זה נשכח ועבר לי.....
מאז האחרונה אני כל הזמן מפחדת, קשה לי לישון..אני אפילו לא רוצה להיות פה :( אני ממש מפחדת מזה. אני כל הזמן חושבת על הרעידה הבאה, שאפילו שמעתי מכל מיני אנשים שהיא תהיה בעוד ימים ( אני לא מאמינה בזה ממש, כי אי אפשר לדעת) אבל הפחד משתלט עליי בכל זאת....אני לא מצליחה לתפקד.....אני לא רוצה לחיות פה. אני לא רוצה למות.
אני בכיתי לא מעט והרבה פעמים אני מרגישה כאילו יש רעידת אדמה ואני רועדת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רעידות אדמה!!!!
ד''ר חיים היילפרין18/02/2008את סובלת מפוביה (פחד לא רציונאלי) מרעידות אדמה. למזלך, מדובר בתופעה שכיחה וקלה לטיפול בידי פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו שלך רוב המטופלים משתחררים מהחרדה בתוך כשלוש עד שמונה פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובל מפחד של רעידות אדמה ?
קובי19/12/2008אני לא מתפקד רגיל בחיי היום יום שלי אני בן 36 רווק ולוקח תרופות נגד הפחד הזה אם יש לך מסנגר אז אני אשמח להתכתב איתך המסנגר שלי הוא :[email protected] והשם שלי הוא קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לקובי
ד''ר חיים היילפרין20/12/2008אין לי מסנג'ר אבל אתה מוזמן לשוחח איתי בטלפון... 08-9281224.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מגנביםקרן17/02/2008
שלום,
אני אם לילדה בת 7. לאחרונה ביתי מגיעה למיטה שלי ושל בעלי באמצע הלילה באופן קבוע בטענה שהיא פוחדת שיהיו גנבים בבית . היא ישנה בחדר לידינו עם אחיה ותמיד שנתה היתה רצופה וחזקה. ניסינו לתת לה להיות קצת איתנו ואז לחזור למיטתה או לשכב לידה עד שתירדם אך היא היתה מגיעה שוב למיטתנו בטענה שכל הגוף רועד לה מפחד. שאנחנו ההורים שלה ושנעזור לה. חשוב לציין שלפני כן היו לה פחדים מלהפוך לחרשת ולפני כן הרבתה לדבר על סבה ז"ל שנפטר בהיותה בת שנה. נושא המוות מאד העסיק אותה והיתה נתקפת בחרדות ובבכי בגעגועיה אליו על אף שלא הכירה אותו כלל.
אנו מתייחסים ברצינות לפחדיה. מה לעשות עם הלילות , האם לאפשר לה להשאר איתנו כל הלילה , מה נכון לעשות? אשמח לתגובה.
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקרן
ד''ר חיים היילפרין18/02/2008אני ממליץ לכם לגשת עם הילדה לפסיכולוג המטפל בחרדות אצל ילדים. (אתם זכאים לטיפול דרך קופת החולים.) בטיפול והנחיה נכונים ניתן להיפטר מפחדים שכאלה בתוך מספר מצומצם של פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופחדיםשאול16/02/2008
שלום, לאחרונה יש לי לחצים וחרדות על דברים רבים ואני לפני גיוס לצבא, ומאז יש לי לעיתים קרובות כאבי ראש קלים ועייפות שמעולם לא הרגשתי לפני כן, האם יכול להיות קשר לחרדות ולחצים אלו לכאבי הראש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום בן,
ד''ר חיים היילפרין17/02/2008כן, כאבי ראש עלולים להופיע במצבי לחץ, וסביר שאתה מגיב למתח סביב גיוסך מתקרב לצה"ל. כדאי בכל מקרה להתייעץ גם עם רופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שאול18/02/2008תודה על תשובתך,
כמו שאמרתי כמעט כל יום אני מרגיש לחוץ בזמן האחרון וזה גם קשור לצבא, גם פתאום נהייתי מין בן אדם שפוחד ממחלות, הכאבי ראש שכמעט מופיעים כל יום שכנראה נגרמים מהלחץ גם הם עצמם מלחיצים אותי וגורמים לי להרגיש שמשהו לא בסדר איתי, עברתי גם מספר בדיקות עקב זאת ראייה בדיקת דם וכו' והכל יצא תקין, ואני פשוט לא מצליח להוציא את ההרגשה הזו המראש וכשאני כן מצליח והראש שלי נקי לזמן מה זה חוזר עוד פעם, יש לך עצה מה כדאי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. לגשת לטיפול פסיכולוגי.
ד''ר חיים היילפרין19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לתשובתך ד"רירון12/02/2008
אין לי כסף לגשת לפסיכולוג האם אתה מכיר מישהו או גוף מסוים שעוזר בתמורה סמלית או ללא תמורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לירון
ד''ר חיים היילפרין13/02/2008אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם באחת מהתחנות לבריאות הנפש או דרך קופת החולים בה אתה חבר בתשלום מסובסד של כמאה ₪ למפגש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)