פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה כללית
    ירון
    11/02/2008

שלום
    אני בן 23.7 ואני כל הזמן פוחד שאני חולה או פוחד על הבריאות שלי וזה מציק לי מאוד ואני מאוד חרד בגלל זה למרות שכל הבדיקות תקינות
    שאלתי היא איך אפשר לטפל בזה?(אם אפשר גם בדרך טבעית ע"י מאכילים מרגיעים וכדומה)
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה כללית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לירון

ד''ר חיים היילפרין
    12/02/2008

אתה סובל מהפרעת חרדה שכיחה הקרויה היפוכונדריה (ברמה קלה) - דאגה אובססיבית לבריאות. הטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (אין דרך טבעית מזו, ומאכלים מרגיעים אינם מקלים את הסימפטומים.) עצתי לך היא לגשת לטיפול כמו גדול, וטובה שעה קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוצדק מבדידות
    יוליה
    10/02/2008

שלום, אני חרדה לעצמי בעניין הבדידות מפחדת להיות לבדי כל החיים, אני בת 33 ואין לי חברים,
    משפחתי גרה רחוק ואיני בקשרים חברתיים כלשהם, אני די בודדה ומאד חוששת לגבי העתיד

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוצדק מבדידות

הוספת תגובה

• ליוליה

ד''ר חיים היילפרין
    11/02/2008

לא טוב היות האדם לבדו... מצוקתך מובנת (ומוצדקת, כדבריך) וכל מה שאת צריכה זה לפרוץ החוצה ממעגל הבדידות. לא ברור משאלתך מדוע אינך עושה כן. אם יש לך קושי ליצור קשרים (באמצעים הרבים הקיימים - דרך האינטרנט, פעילויות חברתיות וכיו"ב), כדאי לך לגשת לטיפול ולפתור את הבעיה. אשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה.
    אני
    08/02/2008

שלום.
    לפני כחודש תקף אותי התקף חרדה בזמן העבודה,זה כלל גלי קור,חוסר תחושה בידיים,דופק מואץ,קוצר נשימה,סחרחורות ובחילות. פניתי לקופת חולים והרופא אמר שהכל בסדר ושלח אותי הביתה לנוח.

השבוע,שלושה שבועות לאחר המקרה,תקף אותי עוד התקף כשנסעתי עם חברים במכונית...ותחושה של חולשה בגוף נמשכה גם שעתיים לאחר המקרה.
    הלכתי אל רופא משפחה,והוא אמר שזה יעבור והוא לא ממליץ לי לקחת כדורים מכיוון שאני עדיין צעירה (אני בת 18).
    יום למחרת תקף אותי עוד התקף,אבל ברמה פחות חמורה...בזמן נסיעה במונית.
    ואתמול תקף אותי עוד התקף רציני,שוב,בזמן נסיעה עם חברים.

כל השבוע אני מרגישה חלשה,עייפה...כל שגרת החיים שלי נהרסת מהפחד שיתקוף אותי עוד התקף באמצע שום מקום.

רציתי לדעת האם יש דרכים לטפל בבעיה שלא קשורות לטיפול תרופתי או פסיכולוגי (אני אמורה להתגייס עוד שבועיים ואם אעבור טיפול פסיכולוגי יש מצב שלא יגייסו אותי.) שיעזרו לי להתגבר על התקפים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה.

הוספת תגובה

• התקף חרדה

ד''ר חיים היילפרין
    09/02/2008

את יכולה ללמוד יותר על התופעה (למשל באתר www.baruch-elitzur.com) אבל הדרך הריאלית היחידה להיפטר מהתקפי החרדה שלך היא טיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (גם אני לא ממליץ על טיפול תרופתי במקרה כמו שלך.) הבעיה ו/או הטיפול לא אמורים לפגוע בגיוסך לצבא ואת גם יכולה לקבל את הטיפול במסגרת שירותך הצבאי. אם תרצי, אשמח לעזור לך בפגישה או שתיים עוד לפני גיוסך, באופן שבמועד הגיוס כבר תחווי הקלה משמעותית ואולי כל הסיפור יהיה מאחוריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריך התייעצות מקצועית...
    דור
    06/02/2008

אז ככה:

אני בן 19 ועומד להתגייס לצבא בעוד כחודש ימים...ואני משתמש במכשיר האנדרו פניס כבר 4 חודשים.
    למרבה המזל הצלחתי להגדיל את איבר מיני בכמעט 1.5 סנטימטר עד כה...וכעת איבר מיני הוא 14.8
    יש לי חרדה נוראית מנושא המקלחות בצבא..כי כאשר איבר מיני לא עומד הוא ממש אבל ממש קטן ודק...ואני הולך הרבה למכון כושר ותמיד נכנס למקלחות של הגברים ואני פשוט רוצה להתפשט ולהתקלח ו"להכין" את עצמי לצבא...אבל אני פשוט מתבייש...
    אני נוטה לחשוב על זה המון...זה מעסיק אותי המון..אני ממש מפחד מהרגע הזה שבו אני יהיה פשוט צריך להיות ערום מול אנשים...ואני באמת רוצה להגיע למצב שבו אני שלם עם הגודל של איבר מיני...מה לעשות?

תודה

דור

הוספת תגובה

• לדור

ד''ר חיים היילפרין
    07/02/2008

ראשית, חשוב שתדע שהאורך הממוצע של איבר זקוף הוא 14 ס"מ, כך שעובדתית אתה נמצא במקום טוב באמצע (ויותר) ביחס לשאר הגברים. חשוב גם שתדע שיש שני סוגים של איברי מין אצל גברים - לחלק מהגברים איבר המין השומר על אורך מסויים גם כשאינו זקוף ואילו אצל אחרים המנגנון משוכלל יותר ואיבר המין מתכווץ לגמרי כשאינו זקוף - אבל שני הסוגים מגיעים בזיקפה לאותו האורך! אלא מה, כשגבר בעל האיבר המשוכלל (מכווץ) פוגש במקלחת גבר בעל איבר השומר על אורכו גם ללא זיקפה, הוא בטוח שיש לשני איבר הרבה יותר ארוך... ואין זה כך.
    מכל מקום, בושה לגבי איבר כזה או אחר היא תסביך שכיח אבל ומיותר לחלוטין - אדם בריא חי בשלום עם עצמו (ועם מגבלותיו)... אם יש לך עדיין קושי בעניין זה, כדאי לך לפנות לפסיכולוג לעזרה והוא כבר יוציא אותך מזה בתוך מספר פגישות. תרגיש חופשי ליצור גם איתי קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסות
    צחי
    05/02/2008

שלום, האם יש טיפול לפחד מטיסות שהוא לא בעזרת כדורים?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מטיסות

הוספת תגובה

• כן

ד''ר חיים היילפרין
    07/02/2008

הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, וקיימים בישראל מספר מרכזים בהם ניתן טיפול יעודי בבעיה שכולל שימוש במדמה מציאות וירטואלית המאפשר להיפטר מהפחד בתוך פגישה או שתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    חי
    03/02/2008

עברתי משבר נפשי בו אימי נפטרה לי מול העיניים מאז סבלתי מהזיות טראומות ומחזה המוות נגלה כל הזמן מול עיניי עם מראות נוספים קשים.
    טופלתי בריספרדל 1.5 כדור ליום. יש לציין שחל שיפור במצבי אך לאחרונה אני סובל מאוד מפחדים לדוגמא: הפחד שיקרה משהו, פחד שאסע וחס וחלילה אפגע במישהו דברים שלא היו קודם לטראומה אותה חוויתי.כיצד אוכל לטפל בפחדים ובחרדות? אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• לחי

ד''ר חיים היילפרין
    04/02/2008

הדרך הטובה ביותר היא לגשת לטיפול פסיכולוגי בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו ובדרך כלל פוטר מטופלים מפחדים מהסוג שאתה מתאר בתוך שתיים-שלוש פגישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות
    תמר
    02/02/2008

אימי נפטרה לפני כ- 5 חודשים והודיעו לי על כך בלילה מאותו היום אני סובלת מדופק מהיר לא הצלחתי להירדם בלילות ולעיתים הרגשת חום ביד שמאל. הלכתי באופן פרטי לטיפול וקבלתי פריזיום אותו אני שותה 1 בוקר חצי חצהריים ואחד ערב. יש לציין שתחושת הדופק המהיר חלפה, אך לעיתים הרגשת החום ביד שמאל חוזרת. מאז מותה של אימי אני סובלת מפחדים, כל פעם אני חוששת שיש טלפון בשעה מאוחרת החשש והפחד שיקרה משהו למשיהו קרוב, מספיק שכואב לי לי הראש אני כבר פוחדת שיש לי איזושהי מחלה. כיצד אוכל לטפל בפחדים ובחרדות על מנת שאוכל לחזור לעצמי כפי שהייתי טרם אובדן אימי. יש לציין שקודם לכן לא סבלתי מחרדות, בעיות שינה עשיתי בדיקות כלליות והכל בסדר.
    אודה לך מאוד על ההיענות.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר חיים היילפרין
    04/02/2008

זה טבעי שאירוע טראומתי יעורר תגובות חרדה פוסט-טראומתיות. כפי שציינתי בתשובה קודמת, הדרך המומלצת להתמודד עם החרדות היא לגשת לטיפול פסיכולוגי בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו ובדרך כלל משיג הקלה משמעותית בתוך מספר פגישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרגיש טוב/חרדות
    מור
    02/02/2008

ד"ר שלום
    אני מקבשת את עזרתך בעלי מזה כ-6 שנים יש עליות וירידות בהרגשתו
    הוא כל הזמן חושב שאולי הוא חולה אולי הוא עומד לקבל התקף לב או סרטן במוח או אולי יש מחלה אחרת שהוא לא יודע עליה או אולי אידס או כל מחלה שאפשר להעלות על הדעת . הוא מרגיש כאבים בבית החזה, הזעה, לחץ, קושי לנשום, כאבים ביד שמאל כל סימן שרק אנו יודעים לגבי התקף לב. הוא נבדק מספר רב של פעמים, הזמנו ניידת טיפול נמרץ מספר פעמים, רופא הבייתה שבדק וכל הזמן התשובה היא שלילית לגבי כל המחשבות כביכול עומד לקבל התקף לב, לפעמים אני פשוט לא מסכימה לזמין רופא באמצע הליילה אני משכנעת אותו לישון ובסוף הוא יושן לפעמים עם עזרה של כדור כלונקס אבל הוא נרדם ובבוקר הכל עובר הוא הולך לעבודה, בזמן האחרון הוא מאד לחוץ כל הזמן אומר שהוא לא מרגיש טוב הוא עשה מספר רב בדיקות דם וכל מיני בדיקות שמראות הכל תקין, הוא מתעורר באמצע הליילה בקפיצה ואומר אוו אוו אני לא נושם או לא מרגיש טוב הלב שלי הלב שלי ואני מרגיעה אותו וברוב הזמן זה עובר לפעמים אני קשה איתו וכועסת תלך לשון דיי אתה מפריע ואז ממשיכים לשון, והרבה פעמים הוא מתקשר מהעבודה וממשיך להתלונן לא מרגיש טוב אני לא יודעת מה עושים כי הרופאים אומרים שהכל בסדר, הבדיקות מראות שהכל בסדר. יש לציין שהוא בן 40 ולקח תקופה ארוכה פלוטין מודל וקלונקס לפני מספר חודשים הוא הפסיק לקחת פלוטין בהצעת הרופא ועכשיו הרופא אמר לו להפסיק מודל כך שמספר ימים הוא לא לוקח מודל הוא לוקח רק חצי קלונקס לפני השינה.
    התלונות שלו גם הרגשה לא טובה מצב רוח לא טוב ריקנות לפעמים מרגיש שהגוף והעצמות ברגלים ידים ריקים רע לו ואני לא יודעת מה לעשות
    ושוב הוא אומר בטוח יש לי משהו שהרופאים לא רואים או לא מוצאים
    שאלתי מה עושים?
    האם לא יכול לקרוא מצב של שועל שועל ובסוף באמת נפספס משהו גרוע בלב או במקום אחר.
    אנא מה דעתך?
    תודה
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרגיש טוב/חרדות

הוספת תגובה

• למור

ד''ר חיים היילפרין
    04/02/2008

את מתארת מצב אופייני לאדם הסובל מהיפוכונדרייה שאינה מטופלת כהלכה. הטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי (שיחתי) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ממה שכתבת עולה שבעלך טופל בעבר רק תרופתית, וחבל – הוא היה היום במצב טוב בהרבה אם היה עובר במקביל גם טיפול פסיכולוגי.) לגבי השועל (זאב?), לאור הבדיקות שבעלך עבר אני מניח שהוא בריא פיזית; גם אם קיים סיכוי עקרוני שמשהו רפואי פוספס, הרי האבחנה של היפוכונדרייה עומדת בעינה ללא ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות
    אני
    02/02/2008

שלום. אני בן 20, כרגע עתודאי, ואני בהרבה מבוכה משתף פה בבעיה (שלא הייתי מעז לשתף לולא הייתי מבין מהיא). כבר כמה שנים שהייתי חרד מלראות ילדים, מאחר שחשבתי שהם גורמים לי משיכה מינית. היו פעמים שהצלחתי להפגש עם ילדים ולדחוק את המחשבות, אולם היו פעמים בהם הייתי מבוהל מעצמי. ברור לי (גם בעקבות חומר שקראתי על העניין) שאני לא פדופיל ולעולם לא אפגע בילד! מאז שהבנתי את הבעיה נרגעתי- המחשבות פחתו. האם הן ישובו לפקוד אותי? מה כדאי לעשות? מבהיל אותי לחשוב שהגעתי למצב כזה...

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

• לעתודאי החרד

ד''ר חיים היילפרין
    02/02/2008

אתה חרד מהמחשבות החודרניות דווקא בגלל שלא נתת להם לגיטימציה... זו בעיה שכיחה, וניתן להפטר ממנה בתוך פגישה אחת בטיפול שיחתי. צור איתי קשר בטלפון שלעיל ואשמח לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רון
    31/01/2008

אני לא עברתי ברית מילה. כיום אני בן 25 ויש לי חרדה כזו שכשאגלה את זה לכל אחת שאצא איתה היא לא תרצה אותי

החרדה הזו חודרת לי לחיים.אני חושב עליה כמה פעמים ביום כל יום. האם חרדה ברמה כזו זה טבעי, ומה הטיפולים האפשריים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרון

ד''ר חיים היילפרין
    01/02/2008

לא מדובר כאן בחרדה אלא בחשש טבעי מדחיה. עצתי לך היא לא להתבייש ופשוט לומר לבחורה שאתך את האמת. יש סיכוי טוב שזה לא יפריע לה כלל, אך אם אמנם תמצא שהחשש שלך מוצדק ומדובר במכשול של ממש, יהיה עליך לשקול את הצטרפותך לנורמה המקובלת בישראל ולעבור ברית מילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים
    תמי
    29/01/2008

שלום, אני חורקת שיניים בלילה מתוך שינה, האם זה מעיד על משהו פסיכולוגי לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים

הוספת תגובה

• כן.

ד''ר חיים היילפרין
    29/01/2008

חריקת שיניים בלילה עשויה להגרם ממתח נפשי. הפתרון, במקרים הקשים, שמור דווקא לרופאי השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי התנהגותי קבוצתי
    ירון
    27/01/2008

שלום רב,

האם טיפול התנהגותי קבוצתי בOCD יעיל כמו טיפול פרטני? יותר/פחות יעיל?

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר חיים היילפרין
    27/01/2008

זה תלוי באיכות הטיפול. טיפול קבוצתי מיומן יעיל לא פחות מטיפול פרטני (ובעלות נמוכה יותר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    24/01/2008

שלום,

אני בת 19, חיילת כרגע, ויש לי שאלה לגבי מחשבות כפייתיות.

זכורה לי תקופה לפני כמה שנים בה היו לי מחשבות כפייתיות של 'אם אני לא אעשה ככה יקרה ככה', הן מאוד הטרידו אותי (לא השביתו אבל הציקו) , בסופו של דבר אחרי כחצי שנה נפטרתי מהן. העניין שכח לכמה שנים, ועכשיו היו שנתיים שבהן היה משהו שהפריע לי 'בקטנה', והדאיג אותי (לא גרם לי לחרדה כל יום, אבל כל יום חשבתי עליו, והיו מספר פעמים שהוא מאוד הכביד עלי וגרם לי לחשוב מה לא בסדר), עד שלפני כמה ימים קראתי על המינוח 'מחשבות פולשניות' והבנתי את פשר העניין. כרגע אני בסדר. האם יש טעם לפנות לייעוץ בכדי לברר מהו העניין, או שהדבר מיותר כרגע?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לנ.

ד''ר חיים היילפרין
    25/01/2008

אם הדבר מטריד אותך, יש טעם לפנות לייעוץ (יותר נכון, לטיפול פסיכולוגי) גם כדי "לברר מהו העניין" אבל בעיקר כדי לטפל בבעיה באופן שתפטרי ממנה לתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD
    לי-את
    24/01/2008

דר שלום

סליחה על הבורות אבל מה זה OCD.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• Obsessive compulsive disorder

ד''ר חיים היילפרין
    25/01/2008

או הפרעה כפייתית, שבה אדם חווה מחשבות טורדניות שאינו יכול להפסיקן ו/או עסוק בהתנהגויות חוזרות ונשנות באופן כפייתי, ללא צורך או באופן המזיק לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי-את
    25/01/2008

תודה לפרופסור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מקשר זוגי
    גליה
    22/01/2008

אני חושבת שיש לי חרדה מקשר, או מגברים. איני מצליחה לפתח קשר, אני חוששת משיחות ומגע, נרתעת מגברים מלאי ביטחון ועוד. האם טיפול פסיכולוגי מספיק או שצריך גם כדורים<?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מקשר זוגי

הוספת תגובה

• לגליה

ד''ר חיים היילפרין
    23/01/2008

אין שום עילה לטיפול תרופתי במקרה שלך! עצתי לך היא לגשת לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל קוגניטיבי-התנהגותי המתמחה בטיפול בהפרעות חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה