פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• בעיה,
    עדי
    19/12/2007

שלום לך חיים,
    יש לי בעיה שכל פעם שאני יוצאת בד"כ בלילה, אני יוצאת למקומות רועשים למקומות המונים אני מתחילה להרגיש מוזר, זה הרגשה שאני לא בידיוק יכולה להסביר מהי זה רק אני מבינה אף אחד לא מבין אותי כ"כ אבל אני פשוט מרגישה שאני נמצאת בתוך חלום כיאלו שאני מנותקת מכולם וכיאלו אחרי זה אני ישכח הכל, ואני מרגישה נורא רע בפנים, זה משהו מוזר שקורה לי הרבה כשיש רעש או בחושך זה גם קורה לי אבל לא בלילה כשאני ישנה אלא כשאני יואת בלילה ויש אורות חלשים ברחוב והרבה רעש ואנשים אני מתחילה להרגיש את זה, פעם אחת זה קרה לי והתחלתי לבכות כי ממש הרגשתי רע ומוזר ואחותי שטפה לי את הפנים במים קרים קרים ואחרי כמה שניות זה עבר, בקיצור אני מקווה שאולי אתה תבין מזה אומר..ותגיד לי מה עושים עם זה?<
    תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה,

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פתרון

ד''ר חיים היילפרין
    19/12/2007

לתחושה המוזרה הזו קוראים חרדה... ומה שצריך לעשות זה פשוט לגשת לטיפול. מדובר בתופעה שכיחה מאד, וניתן "להחלים" ממנה לגמרי בטיפול נכון. הטיפול המומלץ על ידי הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו שלך את עשויה לחוות הקלה משמעותית תוך שניים-שלושה מפגשים. ניתן לקבל גם טיפול תרופתי (באמצעות פסיכיאטר) אך איני ממליץ על אפשרות זו במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקשה?
    שמעון
    17/12/2007

שלום יש לי בעיה קטנה תמיד נגיד שאני הולך בחוץ וזה מטייל לא יודע למה אני מתבייש שאנשים מסתכלים עלי אין לי בטחון אפשר לקורא לזה ככה ולפעמים שאני עובר מול אנשים אני מזה מתרגש ומרגיש שאני עומד ליפול כאילו הנשמה יוצאת לי מהגוף עכשיו ואני מרגיש שאני חייב לשבת מה זה יכול להיות? ואיך אפשר להרים את בטיון גם החברים אני מתבייש לדבר לידם וזה לא כול כך לפעמים אני הולך למקומות ואני רוצה לדבר להוציא מילים לדבר עם כולם אבל אני פוחד שהם יגידו לי מה אתה רוצה אתה וכל זה...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקשה?

הוספת תגובה

• לשמעון

ד''ר חיים היילפרין
    18/12/2007

אתה סובל מחרדה, חביבי. מדובר בתופעה שכיחה מאד, וניתן "להחלים" ממנה לגמרי בטיפול נכון. הטיפול המומלץ על ידי הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, וברוב המקרים מטופלים חווים הקלה משמעותית תוך חמישה עד עשרה מפגשים. ניתן לקבל גם טיפול תרופתי (באמצעות פסיכיאטר) אך אני ממליץ על אפשרות זו רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    13/12/2007

האם העייפות בזמן השימוש בציפרלקס חולפת לאחר תקופת הסתגלות או נשארת למשך כל תקופת השימוש? האם אפשר לנהוג? אני עובדת פעמיים בשבוע בלילה ואיך אפשר להסתדר עם שעות נטילת הכדור?נ.ב רשמו לי מינון של 10 מ"ג ועדיין לא התחלתי להשתמש בהם עקב הבעיות שהעליתי בשאלתי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרוית

ד''ר חיים היילפרין
    14/12/2007

בדרך כלל תופעות הלוואי מורגשות יותר בתקופת ההסתגלות אך רבים מדווחים שהם עייפים יותר (בעיקר בערב) בזמן השימוש בתרופה. לא מדובר במגבלה בנהיגה ואם את עובדת שני ערבים בשבוע, תוכלי להמשיך לעשות כן. בכל מקרה, אני ממליץ לך לגשת לטיפול פסיכולוגי במקום לקחת תרופות; אני ממליץ על תרופות רק במקרים שבהם המטופל חרד או מדוכא מכדי להיעזר ביעילות בטיפול פסיכולוגי. אם את בכ"ז בוחרת בטיפול תרופתי, אין תחליף לתקופת ניסיון (של חודשיים-שלושה) שבה תחווי מכלי ראשון את השפעת התרופה עליך. תמיד אפשר להפסיק (בהדרגה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח בעייתי
    ד``ר חיים היילפרין
    12/12/2007

את הצגת את ההמשך לשאלתך פעמיים, ואני בטעות מחקתי את שתיהן... מכל מקום, אחיך אכן סובל מהפרעת חרדה, אך הבעיה החמורה יותר היא שהוא מתקבע מזה שנים בדפוסים של הפרעה אישיותית. לא קל לטפל באדם כזה, ומובן שבלתי אפשרי לטפל בו אם הוא עצמו אינו מעוניין בעזרה. זו הסיבה שציינתי ש"את חייבת להיות ערה למגבלות היכולת שלך, כאחות, לגרום לו להשתנות. את יכולה לעודד אותו לגשת לטיפול, אך עדיין אלה הם הוריך שצריכים להציב בפניו גבולות, לפחות כל עוד הוא גר בבית, ובין השאר, לדאוג לך שיטפל בעצמו". אם גם הוריך חלשים מכדי להציב בפניו גבולות, אין שום דרך למנף שינוי. המקסימום שאת יכולה לעשות בנסיבות אלה הוא להציע להוריך לגשת לייעוץ מקצועי כיצד לנהוג עם בנם. אשמח לפגוש אותם לפגישה אחת בה אסביר את בעייתו של אחיך לעומק ואציע להם דרכים לפתור אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    אח בעייתי

הוספת תגובה

• אח בעייתי -תגובה-

אורית
    12/12/2007

תודה רבה על ההתייחסות
    אדבר עם הוריי ואבקש שייקבעו איתך פגישה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים - רונן
    רוניי
    10/12/2007

שלום, שמי רונן. יש לי בזמן האחרון הרבה מחשבות ופחדים למות שפעם לא היו לי. אני מפחד לשבת בחברות של אנשים. פןחד מאנשים.
    מה אני צריך לעשות? האם אני צריך טיפול פסיכיאטרי? אני בן 18, לפני צבא.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים - רונן

הוספת תגובה

• לרונן

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2007

נראה שאתה מפתח הפרעת חרדה, יתכן מאד בהקשר של גיוסך הקרב לצה"ל. אתה לא צריך טיפול פסיכיאטרי אלא טיפול פסיכולוגי, רצוי קוגניטיבי-התנהגותי, שהוא אפקטיבי מאד במקרים כמו שלך. מדובר בטיפול קצר מועד וכדאי לך להתחיל אותו בהקדם (במקום להמשיך ולסבול ללא צורך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני

רוניי
    10/12/2007

אז אני לא צריך טפול בתרופות או משהו כזה זה התחיל לפני כה שנה
    וכול הזמן אני סובל מי זה פחד כזה פחד למוות פחד להיות משוגע
    פעם הייתי יוצא הרבה למסיבות היום אני לא יכול לצאת אפילו למסיבה אחת תמיד יש חששות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוניי

ד''ר חיים היילפרין
    11/12/2007

אולי אינך צריך תרופות אבל כאמור טיפול פסיכולוגי בהחלט מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    08/12/2007

האם חרדות ופחדים לא מובילים לדכאון? מדוע יש הפרדה בין הפורומים? לא ידעתי מה יותר מתאים לי אך לבסוף פניתי לפורום הנ"ל,
    שאלתי היא האם יש מצב לחרדות ופחדים במצב סמוי?
    בשנה האחרונה עברתי - פרידה מבן זוג,מלחמה,אימי חלתה בלוקמיה ולבסוף נפטרה,הריון של תאומים שהסתיים בהפלה ואני לא במיטבי ,הבסיס האיתן לחיי התערער ואף לא קייםאלא,פחד הישרדותי ברבדים שונים אשר מובילים להתנהגות אוטומטית מה.. עבודה-בית-עבודה..אין לי רצון לעשייה אך במחשבות הכול הפוך..ובעצם קיים בתוך תוכי חרדות ופחדים...
    מה עלי לעשות לצאת מהמצב הזה?
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר חיים היילפרין
    08/12/2007

דיכאון ו/או חרדה, ברמות שונות, הן תגובות טבעיות למכלול רחב מאד של גורמים מדכאים או מאיימים (כמו פרידה מבן זוג, מלחמה, אם שחולה בלוקמיה ולבסוף הולכת לעולמה או הריון של תאומים שמסתיים בהפלה), וודאי שהמצב החרדתי כשלעצמו מדכא מאד. ההפרדה בין הפורומים היא שרירותית, מעין "חלוקת עבודה" – אני מטפל כמובן הן בדיכאון והן בחרדה (ובכל תגובה רגשית אחרת מקשת הרגשות). אינני יודע למה התכוונת ב"מצב סמוי" אך ברור שמאד קשה להתמודד לבד עם שרשרת אסונות כמו אלה שעברת השנה, ואני יכול רק להמליץ לך בחום להיעזר באיש מקצוע שילווה אותך בתהליך השיקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר.

רוני
    09/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה ידע אודות הדחקות
    צביאל רופא
    08/12/2007

יכול לסייע בטיפול פסיכו-דינאמי בהפרעות דיסוציאטיביות?

לדוגמה: האם כאשר מטופל לא מדחיק את עצם ההפרעה שבעטיה הוא סובל מהדחקות חוזרות ונשנות של תכנים "מפחידים" במהלך חייו, זה עשוי לסייע לו בטיפול?

אם אכן כן, האם אפשר לקבוע שיש יתרון גדול של מטופלים שהם אנשי מקצוע המכירים את הספרות בנושא, על פני מטופלים שהולכים בחושך ואי אפשר אפילו ליידע אותם כי הם מדחיקים פעם נוספת ומצבם מחמיר?

לקביעת תור
    סגירה
    עד כמה ידע אודות הדחקות

הוספת תגובה

• לצביאל

ד''ר חיים היילפרין
    08/12/2007

ראשית, אני מאד מתרשם ממך, מהמאמץ שאתה עושה להיטיב עם עצמך ועם אחרים ומהמאמר שכתבת. תרפיית מציאות אינה זרה לאנשי המקצוע (במיוחד לפסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, כמוני), והיא אפקטיבית במיוחד בטיפול בהפרעות נוירוטיות (דיכאון, חרדה וכיו"ב) ופחות בהפרעות פסיכוטיות, כמו מאניה-דפרסיה (מטבע ההגדרה, התסמין הבולט ביותר בהפרעות הפסיכוטיות הוא הניתוק מהמציאות, וקשה לטפל בתרפיית-מציאות במטופל שאינו מסוגל להכיר במציאות!). לשאלתך, רצף ההדחקה נע מהנוירוטיים שאינם יכולים להדחיק כלל (אלה המדוכאים או המוצפים בחרדה) ועד לפסיכוטיים, שניתן לראות בהם את ההדחקה האולטימטיבית. האמנות שבטיפול היא להביא את הסובל לחיבור עם התכנים המודחקים – עם המציאות וכל ידע אחר העשוי לסייע – מבלי להציף אותו במצוקה ו/או לגרום לו להדחיק עוד יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא הבנתי מספיק

צביאל רופא
    09/12/2007

ראשית, תודה עבור תשובתך. היא חשובה לי.

שנית, לא הבנתי מדוע השיטה פחות אפקטיבית ביחס הפרעות פסיכוטיות (כמו מאניה-דפרסיה), הן השלב הכי חשוב והכי קריטי במציאותרפיה הוא 'הזיהוי המוקדם' של ההתקף - כאשר עדיין אין סימנים פסיכוטיים (כל עוד לא מדובר בסכיזו-אפקטיב).

חג שמח,
    צביאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2007

הגישה שלך אכן אפקטיבית בשני סוגי ההפרעות כל עוד יכול המטופל לזהות את התסמינים מבעוד מועד. הבעיה עם הפרעות פסיכוטיות, כפי שציינתי, היא שבמקרים רבים המטופלים פשוט אינם מכירים בבעיה (גם אם יזהו אותה). מאניים פלורידיים, למשל, לא מבינים מה בכלל רוצים מהם. לעומת זאת, גישתך דומה במובנים רבים לעיקרים הקוגניטיביים-התנהגותיים והרציונליים-רגשיים בהם מטפלים בהצלחה רבה בהפרעות הנוירוטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

צביאל רופא
    10/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות השיטה במאמר למיגור התקפי
    !
    04/12/2007

מצבי רוח. קראתי שמישהו שיש לו התקפי הפרעת מצב רוח מאניה דיפרסיה מצא שיטה למיגור ההתקפים. אני יודעת שיש אנשים בלי שום הפרעה פסיכיאטרית שחיים במשפחה עם מצוקות ואנשים עם בעיה פסיכיאטרית ועלולים לפתח דיכאון מודחק שמתפרץ ומאובחן כהפרעה פסיכיאטרית. רציתי לשאול למה אין טיפול פסיכולוגי או טיפול אחר שיסיר את המצוקה מאנשים שחייבים לשאת בנטל בלתי אפשרי ובעוני? למה אין מי שדואג לפחדים , טראומות, חרדות מצוקות ןכדומה כשאנשים מתמודדים מול אשפוז פסיכיאטרי או יותר נכון לא יכולים כבר להתמודד עם המציאות? למה החלק הזה מבין האנשים שבדיעבד מתאבדים לא מטופל בצורה נכונה? למה דיכאון שיוצא משליטה מטופל באמצעים פסיכאטריים ולא באמצעים מכילים ומבינים ועוזרים? למה פסיכולוגים לא מוחים על אופיו הנוקשה של הממסד הפסיכיאטרי שבחלק מהמקרים פשוט טועה?

הוספת תגובה

• ל-!

ד''ר חיים היילפרין
    04/12/2007

אני מסכים עם הזעקה הרטורית שלך עד כדי כך שחשבתי לתת לה פשוט להדהד בפורום ללא התייחסות מצידי. ובכל זאת, אגע בנקודות השונות בקצרה: ראשית, איני מכיר שיטה ל"מיגור" מאניה דפרסיה (מעבר להתערבות תרופתית בהצלחה חלקית). הבעיה העיקרית שאת מעלה בשאלותיך השונות – הסיוע לאנשים במצוקה נפשית – היא בעיה חברתית (ותקציבית) יותר מאשר שאלה של (היעדר) טיפול פסיכולוגי. אם הדברים היו תלויים בי, ילדים ובני נוער היו לומדים בראש ובראשונה כיצד להיות בני אדם מתפקדים ומאושרים (איך לאהוב את עצמם, איך לפתח יחסים בריאים עם אנשים שהם אוהבים וכיו"ב) ורק אח"כ לומדים, כנושאים משניים, את מקצועות ביה"ס. ומי אמר שלא מוחים כנגד הממסד הפסיכיאטרי? אם תקראי בתשובותי כאן בפורום, תיווכחי שאני ממליץ על טיפול פסיכיאטרי (תרופתי) רק במקרים הנדירים יחסית שבהם מטופלי חרדים מכדי להיעזר ביעילות בטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמאלה,למה זה קורה דווקא לי?!
    מורן
    03/12/2007

היי אני מורן בת 15 ..ואני לא יודעת איך לתאר את הפחד שלי אבל זה פחד..מאוד גדול
    מאז שאני קטנה פחדתי מרעידות אדמה..ראיתי פעם בטלויזיה את מה שהיה בטורקיה ואת כל ההרס..ואת כל האנשים מתחת להריסות..
    ומאז יש לי פחד טורדני מרעידות אדמה..
    כל פעם שאני שומעת את זה או רואה את זה כתבה על זה או משהו כזה אני ישר מתחילה לפחד אני בקושי נושמת ואני גם 24 שעות ביממה חושבת על זה בראש..
    אומנם בקטן אבל תמיד חושבת על זה.
    כל הזמן אני חושבת שיש רעידת אדמה ושאני רועדת ושעוד שנייה אני הולכת למות ושהתקרה תיפול עלי חס וחלילה
    ואני לא מצליחה לשחרר את הפחדים הייתי בעבר אצל הרבה פסיכולוגים אך כלום לא אז ורק חיבל לי ועכשיו אני פוחדת יותר
    מה אני צריכה לעשות?1
    אני בת 15 עוד לא התחלתי את החיים שלי אני לא רוצה להיות בסוף משוגעת ולא להתקדם לשום מקום
    ההורים שלי מיואשים ממני הם כל הזמן משמחים אותי ומנסים לעזור לי אך שום דבר לא עוזר.
    זה פוגע בי ובהם אני מנסה לא לפחד אבל כלום לא עוזר
    ואני לא רוצה לקחת כדורים או תרופות כמו מסוממת
    מה עושים?

הוספת תגובה

• למורן

ד''ר חיים היילפרין
    04/12/2007

את סובלת מפחד לא רציונאלי ותסמינים חרדתיים. לא תאמיני, אבל הרבה פעמים הפחד הלא רציונאלי הוא מעין דרך לבטא מצוקות אחרות לגמרי ואמיתיות מאד. לא ברור לי מדוע כל הפסיכולוגים שהיית אצלם לא עזרו לך – אני מטפל יום יום בתופעות כמו שלך (ללא תרופות, בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית), ובד"כ המטופלים חווים הקלה משמעותית בתוך שתיים-שלוש פגישות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    רינת
    01/12/2007

שלום לכם
    זו היא הפעם הראשונה שאני נכנסת לאתר זה אני לא יודעת אם זה נכון שנכנסתי ואם הסיפור שלי מתאים לפה . וזו היא הפעם הראשונה שאני מספרת את זה למרות שהיום אני אישה נשואה בת 29 +2 ועדיין שלב זה בחיי מטריד ורוצה לשכוח אותו .
    הסיפור שלי מחולק לשניים בילדות שלי כשהייתי בת 12-13 היה לי דוד שכל הזמן היה שיכור ותמיד היהכ אוהב לחבק אותי והיה פעמים שלא הרגיש והבחין שאני אחיינית שלו היה נוגע בי אם זה בשדיים או באיבר המין אבל הבעיה שאז הייתי שמחה אף פעם לא התנגדתי והיו פעמים שאני התחלתי בזה .
    - זה הסיפור עם הדוד שקרה כמה פעמים .
    אבל הבעיה שדבר כזה קרה גם עם הבן דודה שלי שהיה יותר קטן ממני שלפעמים כשישנו אצל סבתא היינו נאלצים לישון כל שניים ביחד וקרה פעמיים או 3 שהייתי בלי שירגיש בהתחלה שיכניס את היד לכיוון החזה .
    סיפור אחר גם עם בן דודה שיותר גדול ממני שאיתו הוא התחיל בזה אבל אני לא התנגדתי .
    ופעם סיפור עם בעלה של דודה שזה קרה רק פעם אחת שהוא הכניס את היד לכיוון איבר המין .
    כל הסיפור שסיפרתי אני לא יכולה להוציא מהזיכרון אני נגעלת כל פעם שאני נזכרת בזה כי מרגישה שזה קרה בגללי שאני רציתי את זה אף פעם לא התנגדתי ,כל זה קארה בערך בגיל שציינתי 11-13.
    אבל ישנ סיפור שקרה איתי בגיל יותר מבוגר בת 15 אני חשבת שאח שלי שהיינו ביחד ולבד בבית ניסה לנגוע בשדיים שלי ופה אני רצתי והתחלתי לבכות ההורים שלי ידעו על זה (האימא) ודיברה איתו והוא בא והתנצל ובאמת אני ידעת שזה קרה בלי שיתכוון לזה כי אני מכירה אותו אבל הבעיה שהוא עכשיו מחוץ לארץ יותר מ 10 שנים ואני עדיין חושבת על זה .
    האם אני אשמה למה זה קרה איתי, אני אף פעם לא התנגדתי, איך אני יכולה לשכוח , מה עליי לעשות
    אנא תעזרו לי .
    הסיפור השני הוא על הפחדים והסיוטים שאני עוברת כשאני חושבת על האנשים שאני אוהבת למשל אם ביום מסויים בני קרה איתו משהו (הוא בן 3.5 ) כל הלילה אני חושבת על זה ומתחילה להיות לי מין סרט של סיוטים שאם זה קרה או זה ומתחילה לבכות ... זה קורה לי המון .
    וגם למשל על אימא שלי שבגלל שהיא מעשנת אני כל הזמן פוחדת לאבד אותו וגם כן מין סרטים של סיוטים שלא עוזביןם אותי לשנייה בכי חזק .
    האם ישנו טיפול כלשהו , מה אפשר לעשות
    תודה וסליחבה על אורך ההודעה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• עוד התעייצות לנושא אחר

רינת
    01/12/2007

שלום
    זו הפעם הראשונה שאני נכנסת לאתר זה . היום אני בת 29 נשואה +2 . אני חושבת שיש לי מה שנקרא התקפי חרדה , זה התחיל בלימודים כשהייתי פןחדת להשיב לשאלות לא הייתי אוהבת שמורה יפתיע אותי בשאלות הייתי רועדת להשיב . אז לא חשבתי שיש ישנה בעיה חשבתי זה סוג של ביישנות .
    כשנכנסתי למכללה ללמוד והיו מבקשים להציג רפרט הייתי מטה מפחד כל הגוף רועד לא יכולה לנשום וגם מתחילה לגמגם ודפיקות לב חזקות ומהירות , וכאילו הייתי מכינה את עצמי ומדברת עם עצמי להירגע ואין משהו מפחיד ותירגעי את תהיי טובה ואין מישהו יותר טוב ממך אבל לא עזר . ברפרט שבו הייתי עם מישהי אחרת כלומר זוג היה פחות או יותר טוב אבל אם זה לבד היה נוראי .
    רק אז התחלתי להרגיש שיש לי בעיה וזה גם התבטא בכל דבר אם אני צריכה להרים טלפון לשאול מישהו מסוים לוקח לי שעות עד שאני מעיזה להרים את הטלפון ולדבר וגם אז דפיקות הלב שלי מהירות . בעלי התחיל לשים לב ותמיד היה אומר לי את לא צריכה להרגיש ככה אין מישהו יותר טוב ממך אבל לא יודעת למה זה קורה לי , למרות שאני יודעת שאני יכולה ויודעת טוב מאד תשובות אבל בכל זאת .אני היום עם תואר ראשון בחינוך לא מלמדת כרגע אבל בכל פעם שאני צריכה להתראיין כל מה שציינתי לעיל קורה איתי .
    האם אתם יכולים להגיד לי במה מדובר ואם ישנו טיפול מסוים .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינת

ד''ר חיים היילפרין
    03/12/2007

את מעלה מספר נושאים כאובים, שעיקרם ההתעללות המינית שעברת כילדה והחרדות מהן את סובלת. ראשית, תוציאי לך מהראש, אבל לחלוטין, שאת אשמה או אחראית למה שקרה לך בילדותך (גם אם נהנית מזה בזמנו). שנית, זה רק טבעי שעם משא טעון שכזה של אשמה, בלבול וכאב תסבלי מפחדים וחרדות מאוחר יותר. למזלך, את יכולה "להשתחרר" הן מטראומות הילדות והן מהחרדות בטיפול פסיכולוגי מתאים, ואני ממליץ לך בחום ליצור קשר איתי או עם מטפל אחר המתמחה הן בטיפול בקורבנות של פגיעה מינית והן בטיפול בהפרעות חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה
    אלי
    28/11/2007

שלום ד"ר. אני בן עשרים וחוויתי התקף חרדה בלי פחד מדבר מסוים הרגשת חרדה כללית וזה מתבטא ברעדה צמרמורת מחשבות שאתה הולך להשתגע ועוד שזה מתחיל בלילה ובערך עשר דקות זה התקף חזק ואח"כ זה יורד ונרגע זה פעם שניה שזה קורה לי אבל זה קורה התקף אחד פעם בשלושה חדשים. האם שייך לטפל בזה או להרגיע את המצב שלא יתדרדר. אם שייך בזה טיפול פסיכולוגי בכלל? אגב אני סובל מדכאון קל לפעמים שזה מתבטא בריחוף קצת כאילו שתית כוס יין וכן לפעמים יש לי פחד להיות בחברת אנשים לא מוכרים. כללית ב"ה אני מתפקד די טוב בשעות היום ומסתדר עם החברה ללא בעיות.
    אשמח לשמוע את תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

• לאלי

ד''ר חיים היילפרין
    29/11/2007

אתה מתאר מקרה קלאסי של הפרעת חרדה. מדובר בתופעה שכיחה מאד, וניתן "להחלים" ממנה לגמרי בטיפול נכון. הטיפול המומלץ להתקפי חרדה הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו שלך די בד"כ בשלושה עד שישה מפגשים כדי להשיג הקלה משמעותית. אתה יכול גם לקחת תרופות נוגדות חרדה (באמצעות פסיכיאטר) אך אני ממליץ על אפשרות זו רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם.. נא להיכנס
    דבורה
    27/11/2007

אני סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה שנה ג'. אשמח לקבל את עזרתכם בעניין הקשור לקורס בו אני לומדת העוסק בקבוצות תמיכה. הייתי רוצה לדעת למי מיועד פורום זה? לפי הכותרת אני יכולה להבין באופן כללי אך אשמח לדעת יותר. ובנוסף אשמח להבין יותר מה מטרתו של הפורום - האם הוא מהווה מקום להחלפת ידע ומידע, מקום לשיתוף רגשות וקבלת תמיכה ועזרה או דבר מה אחר? והאם זה כן עוזר בשיתוף החייות?
    אודה לכם מאוד אם תוכלו להשיב לי על שאלותי.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם.. נא להיכנס

הוספת תגובה

• שלום דבורה

ד''ר חיים היילפרין
    28/11/2007

הפורום מיועד לקהל הרחב. מטרתו - לאפשר לכל אדם לפנות ישירות בשאלה לאיש מקצוע המומחה בתחום. הפורום אינו מיועד להחלפת דיעות בין הפונים (אם כי כל אחד יכול ומוזמן להביע את דעתו) ובמובן זה הוא יותר מקור לידע ותמיכה מקצועיים ופחות לתמיכה חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    סוד
    25/11/2007

מתארגנת קבוצת תמיכה לסובלים מחרדות.

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• איפה? מי מארגן? האם זה בתשלום?

אב
    25/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר פרטים?

לאה
    27/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    ערן
    24/11/2007

ד"ר נכבד,
    אני בן 37 לפני כחודשיים עברתי היפוך חשמלי לסינוס כתוצאה מפירפור פרוזדורים וקצב 200 כעבור שבועיים אושפזתי שוב בעקבות חולשה לחץ בחזה והרגשה כללית ירודה.
    כמו כן אני נתקף בהתקפי חרדה דופק מהיר זיעה והרגשת אי נוחות כללית בזמן האחרון, מה עלי לעשות?
    אני רוצה לחזור למוטב (אף פעם לא הייתי חולה בצורה כזאת).
    תודה על העזרה
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• לערן

ד''ר חיים היילפרין
    24/11/2007

התקפי חרדה הם תגובה טבעית ושכיחה, כמעט מתבקשת, למצבים מאיימי-חיים כמו אלה שמזמנת מחלת לב. מומלץ לטפל ברכיב הנפשי באמצעות טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו שלך די לעיתים בשלושה-ארבעה מפגשים להשגת הקלה משמעותית. ניתן לקבל גם טיפול תרופתי (באמצעות פסיכיאטר) אך אני ממליץ על אפשרות זו רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ומחשבות שווא שלא עוזבות אותי
    קובי
    23/11/2007

פסיכיאטר נתן לי רסיטל 20 מ"ג שאני נוטל כל בוקר פעם אחת ביום ועד עכשיו 32 כדורים וזה לא משפיע עדיין ?

ונתן פרפנן 4 מ"ג נגד מחשבות טורדניות שאני לוקח כדור אחד ביום איזה 13יום וזה עדיין לא משפיע עליי

וגם לוריבן 1 מ"ג לפני השינה

השאלה שלי תוך כמה זמן הרסיטל והפרפנן ישפיעו עליי במלואם אני לא מתפקד ????????.

הוספת תגובה

• לקובי

ד''ר חיים היילפרין
    23/11/2007

השפעת הרסיטל והפרפנן מורגשת בתוך כשלושה שבועות, כך שאתה אמור כבר לחוש בהקלה כלשהי. אם אין הדבר כך, פנה לפסיכיאטר שנתן לך את התרופות ובקש את התייחסותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה