מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצוקה נפשיתיוסי06/12/2008
שלום אני בן 23 וסובל ממחשבות טורדניות שגורמות לי סבל רב. לאחרונה אפילו אני לא מצליח ללעת לעבודה מרוב שאני מפחד שהמחשבות יתפסו אותי גם שם. יש לי מחשבות ממש נוראיות אבל בלי טקסים כך שאין מה שיוריד ממני את הלחץ. האם יכול להיות שזה OCD גם ללא הטקסים. אובחנתי ע"י פסיכיאטר כי זה חרדה ונתן לי ציפרלקס, לפני 3 שבועות התחלתי לקחת אך אני לא מרגיש שום שינוי, המחשבות האלו גורמות לי לסבל ואני לא מצליח לתפקד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליוסי
ד''ר חיים היילפרין07/12/2008ראשית כדאי לעשות קצת סדר בדברים: מחשבות טורדניות מאפיינות מגוון רחב של הפרעות חרדה (וגם מצבי מצוקה נורמליים); OCD שייכת למשפחת הפרעות החרדה; וסיפרלקס לוקח כשלושה שבועות להשגת אפקט קליני, כך שעדיין מוקדם מדי לקבוע את מידת השפעתו. בכל מקרה, כדאי לך מאד לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - כך תוכל להיפטר מהבעיה עצמה, יתכן מאד גם ללא כדורים. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית03/12/2008
שלום רב, אני אישה בת 35 ואני עומדת לפני כמה שינויים גדולים - מעבר לדירה חדשה עם הבעל, וכניסה לתפקיד חדש ומאתגר. אני חוששת שיהיה לי קשה עם השינויים. האם NLP או שיטות אחרות יכולות לעזור לי להתמודד בהצלחה עם השינויים? אםשר לקבל לדוגמה על רגל אחת, כמה טיפים להתמודדות עם השינויים הללו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדלית
ד''ר חיים היילפרין04/12/2008מאחר ופרסמת את ההודעה גם בפורום נוסף אותו אני מנהל - פורום טיפול משפחתי - התשובה תינתן לך שם. בכל מקרה, טיפול ב- NLP אינו הפתרון למצוקה מהסוג שאת מציגה - את התמיכה וההכוונה האופטימאליים תקבלי ממספר פגישות עם פסיכולוג קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחון עצמיניר30/11/2008
שלום רב, אני בחור בן 23 ומרגיש שבשנתיים האחרונות ירד לי הבטחון העצמי. אני מעוניין לחזקו ולשפרו, על מנת להשרות על עצמי תחושת בטחון כללית, מול אנשים, מול בוס בעבודה, אחריות, אחריות בעבודה, יוזמה, וכו'. לאיזה סוג של מטפל/טיפול עלי לפנות? תודה.
לניר
ד''ר חיים היילפרין30/11/2008תהליך צמיחתי כגון זה נעשה בד"כ בטיפול עם פסיכולוג קליני. מאחר ומדובר בטיפול ממוקד, כדאי לך לפנות לפסיכולוג המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, אין צורך ביותר מ-5 מפגשים לתפנית של ממש בדימוי העצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב אנשים שאלה בקשר לאפקסוריוסי29/11/2008
ערב טוב אנשים יקרים שאלה לי אליכם ב4-5 חודשים אחרונים סבלתי מחרדות כלליות ודיכאון לאחר שבעבר (לפני 5 שנים השתמשתי ב סרוקסט) והפעם היא לא כ"כ עזרה לי. הרופא המליץ לי לעבור ל אפקסור XR אין לי הרבה תופעות לוואי אך אחת התופעות (אני נותל תרופה זו כ 9 ימים) אני מרגיש מעין הרגשה כאילו אני לא מרוכז או שקשה לי לזכור דברים דברים שעשיתי אני מרגיש כאילו אני מנותק כזה מעצמי) למרות שאני יותר רגוע ופחות לחוץ והמצב רוח טיפה עלה לי. אני רוצה להדגיש שאני מתפקד רגיל , אני עובד , לומד , חברה , וכו.. אני לא יודע אם זה תופעת לוואי של האפקסור או שזה פשוט חרדה או חלילה משהו אחר
ליוסי
ד''ר חיים היילפרין30/11/2008תחושת "ניתוק" שכזו היא אחת התסמינים השכיחים של חרדה, ומדווחת גם ע"י מטופלים המשתמשים בנוגדי חרדה ארוכי טווח, כמו האפקסור. בכל מקרה, כדאי לך מאד לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - כך תוכל להיפטר מהבעיה עצמה, יתכן מאד גם ללא כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"רשי29/11/2008
שלום
לא בקשתי ממך טיפול אלה בקשתי לשאול לפי הערכתך שלך מה יכול להיות הסיבה שיש לי בתור רופא תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשי
ד''ר חיים היילפרין29/11/2008כפי שניתן להבין מתשובתי למטה, שי, גם ממני, כפסיכולוג, תוכל לקבל התייחסות מעמיקה יותר לשאלתך רק לאחר שאלמד לעומק את ההיסטוריה הרפואית שלך ואכיר אותך היטב ממספר שיחות פנים אל פנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לרופא משי חשובשי29/11/2008
שלום שוב כמו שאמרתי ניסיתי הרבה רופאים ולאף אחד אין תשובה מקצועית בשבילי מה שסיפרתי לך זה מה שאני מרגיש ועובר בלי שום דבר נוסף פשוט כול תרופה מבריאותית לנפשית שאני מנסה לקחת במינון נמוך זה מאוד משפיע עלי אני לא יודע מה קרה לי כי לפני כמה שנים המוח ומערכת העצבים היתה חזקה והיתי יכול לקחת הכול וכלום לא היה משפיע עלי והיום הכול משפיע ואני נעשה חיוור לבן מטושטש וסובל ומקיא כמו מסומם כאילו אני לוקח הרבה תרופות שבעצם אני לא לוקח כלום חייב להיות הסבר לזה כי הרופאים רוצים שאני יקח טיפול נגד חרדה אבל מה שאני מנסה אני סובל ורע לי אפילו במינון נמוך מאוד אני כבר לא יודע מה לעשות חייב להיות מישהו בארץ שאני יכול לפנות אלייו שהוא יפתור לי את הבעיה שלמה כול דבר שאני לוקח ומנסה לקחת זה משפיע עלי מאוד לא טוב למרות שכולם אומרים שזה אמור לא להשפיע אני בטוח שזה מקרא בודד שלך ד"ר למה שאני מספר לך אז תנסה להתיחס לזה ברצינות ולהתייעץ אם צריך כי בשביל רופאים פסיכיטרים אני חושב שאני עבודה לא קלה בשבילם אבקש תשובה מצקועית ורצינית תודה רבה.
לשי
ד''ר חיים היילפרין29/11/2008אלה מגבלות פורום באינטרנט, שי. להתייחסות מעמיקה יותר תוכל לקוות רק מפסיכיאטר או פסיכולוג שילמד לעומק את ההיסטוריה הרפואית שלך ויכיר אותך היטב ממספר שיחות פנים אל פנים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום הבן שלי סובל מפחד מהעבר לתיכוןרעות29/11/2008
שלום הבן שלי סובל ממפחד מעבר לתיכון. הוא כל הזמן אומר שכשיגיע לתיכון, לא ירצו בו ולא יהיו לו חברים, יעשו עליו חרם, שכולם ישנאו אותו וכל מיני...
אני כל הזמן אומרת לו שהיה בסדר ומעודדת אותו !!!
אבל מה צריך לעשות?? איך לתנהג ? האם זה חריג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרעות
ד''ר חיים היילפרין29/11/2008החשש מהמעבר לתיכון טבעי ושכיח, ונראה שאת מתמודדת איתו כהלכה. המשיכי לעודד את הבן שיהיה בסדר, ונסי לרדת לשורש הסיבות למצוקתו (כדאי לשם כך להתייעץ גם עם יועצת ביה"ס והמחנכת) - ככל שתביני טוב יותר את מקורות המצוקה, כך תוכלי לתמוך ולסייע לו טוב יותר. אם לא תראי הטבה עם הזמן, כדאי לך לפנות לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוג קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית השחי מידי פעםקובי27/11/2008
שלום שמי קובי ואני בן 36 רווק שסובל מחרדות ופוביות בזמן האחרון יש לי כאבים בבית השחי שבאים והולכים האם יש קשר בין השניים ?
לקובי
ד''ר חיים היילפרין28/11/2008לפני ששוקלים קשר נפשי יש צורך לשלול את קיומה של בעיה רפואית. גש לבדיקה רפואית, ואם הרופא מגיע למסקנה שהכאבים אינם נובעים מבעיה רפואית כלשהי אזי קרוב לוודאי שהם קשורים להפרעת החרדה ממנה אתה סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר
קובי28/11/2008אין באזור בית השחי פריחה או אדום או נפיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלקיחת תרופותשי27/11/2008
שלום אני בן 28 אני גם סובל מחרדות ומטופל רק בקסנקס 0.12 חמש פעמים ביום יש לי בעיה לקחת תרופות כי כול תרופה שאני לוקח משפיעה עליי לא טוב ואני מקיא וניהיה מסוחרר ומטושטש וסובל אפילו אקמול שאני לוקח חצי הוא משפיע עלי למרות שכול מי ששאלתי זה לא אמור להשפיע והרופאים אומרים שאני בחרדה על חרדה רציתי לשמוע את חוות דעתך על מצבי ולמה כול תרופה שאני לוקח מהחלשה ביותר ועד החזקה ביותר אני מרגיש טישטוש והרגשה שאני נופל ואני עם בחילות וגם מקיא כאילו שלקחתי מנת יתר של תרופות אבקש תשובה מקצועית ורצינית תודה .
לשי
ד''ר חיים היילפרין27/11/2008תופעה שכזו עלולה להגרם מסיבות פיזיות או נפשיות (או שילוב שלהן). לבירור האפשרות של סיבה רפואית עליך להיוועץ ברופא(ים) - ברופא המשפחה או בפסיכיאטר המטפל (או מומחים אחרים אליהם תישלח לבדיקה). לבירור הסיבה הנפשית עליך לגשת לפסיכולוג קליני שייקבל ממך תמונה מקיפה ויוכל גם לעזור לך להתמודד טוב יותר עם אותם גורמים. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטוראורן26/11/2008
שלום דוקטור היילפרין היקר זה אורן (המטופל שלך). כידוע לך התחלתי לעבוד בעבודה של השמן בתור סוכן. מצד אחד אני נורא שמח ומרוויח טוב מצד שני הדאגה החרדה הפחד הדיכאון חזרו כאחד ובגדול וזה מתבטא בדה ריאליזציה במיוחד בממקומות (ברחובות) מוכרים שנראים אחרת, שוב נכנס לחרדה מדברים פשוטים כמו רכיבה של אדם על האופניים וכול מיני דברים.
שאלתי היא האם להמשיך בעבודה הקשה בשני התחומים למרות החרדה, לעבוד בזה ויכול להיות שזה יעבור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאורן
ד''ר חיים היילפרין26/11/2008וודאי שכדאי לך להמשיך לעבוד... הלחץ (והסימפטומים) עליהם אתה מדווח נובעים ישירות מהעובדה ששידרגת את עצמך בעבודה (במילים אחרות, מדובר בתגובה צפוייה ל"לחץ חיובי"). לשאלות ותמיכה צור איתי קשר טלפוני - זה הרבה יותר פשוט מאשר להתכתב בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- = א נ י = חשוב לי מאוד...דליה24/11/2008
שלום אני בת 28 ,אני סובלת כבר כמה שנים מפחדים מחרקים באופן לא נורמאלי ניכנסת לחרדה ולחוסר שליטה... אני סובלת גם מתלישת שיער שהיא מגיעה מלחץ..כמו שהבנתי. נתנו לי לוסטראל של 200 ...האם תרופה זאת עוזרת למצבים כמו שלי...האם צריך משהו במגביל הכוונה לעוד תרופה... והאם 200 הוא מינון גדול או קטן..ואם זה לא עוזר מה בדרך כלל נותנים .. תודה רבה רבה ויום טוב.
לדליה
ד''ר חיים היילפרין25/11/2008לוסטרל היא תרופה נוגדת דיכאון (הניתנת גם במצבי חרדה) והמינון שניתן לך הוא המינון המירבי המקובל. כדאי לך לשלב את הטיפול התרופתי עם טיפול פסיכולוגי בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (בטיפול הולם ניתן להיפטר מהבעיות שאת מציינת גם ללא תרופות.) בפחד מוגזם (פוביה) מחרקים מטפלים בעיקר בטכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהבחור21/11/2008
יום שני הזה הייתי אצל הרופא והוא אמר לי שיש לי דפרסונליזציה מאז שזה התחיל אני חי בחרדה תמידית חרדה גדולה מאוד ואני לא משדר לסובבים שלי קרבה והם רואים את זה כסנוביות כאילו אני לא רוצה אותם אני נורא משעעמם והמצב רוח שלי במינוס ככה שלאף אחד לא אכפת ממני אני חי לבד עם חרדה ומחשבות שליליות (בבקשה אל תגידו לי לקחת תרופות נוגדי דיכאון או חרדה כי זה לא ירפא אותי מהדפרסונליזציה ) אני מרגיש נורא מיותר בכל מקום שאני נמצא בו ואני רוצה לדעת מה הסיכוים שאני אצא מהדפרסונליזציה (אני בן 18) מאוד לא נוח לי עם עצמי ואפשר לראות את זה עלי אין לי מינימום של אהבה עצמית ובטחון עצמי וכבוד עצמי מה שגורם לכך שאני נורא מפחד מאנשים אולי יצחקו עלי ולדעתי באמת שיש על מה לצחוק כי אני מתנהג בצורה מוזרה , כמה זמן זה ימשך ? ישנה אפשרות לדעת ? מה אני צריך לעשות ? יש אפשרות שכל החיים אסבול מזה? האם בשביל שיבינו אותי אני צריך להסביר לכולם מה זה "דפרסונליזציה" ולהסביר לכולם שאני חולה נפש? אני מחפש קצת הכוונה מבעלי נסיון כמוכם כי אני אבוד לגמרי תודה רבה
למר בחור
ד''ר חיים היילפרין25/11/2008דיפרסונליזציה היא תסמין ולא אבחנה. על פי מכתבך, קרוב לודאי שאתה סובל מהפרעת חרדה שהדיפרסונליזציה היא אחד מביטוייה. (הפרעת חרדה היא בעיה שכיחה מאד ואינה "מחלת נפש".) בכל מקרה, כדאי לך לגשת לפסיכולוג שיבהיר לך בדיוק מה קורה איתך, וחשוב יותר, יסייע לך להיפטר מהבעיה. אשמח לעזור לך בזה (גם ללא טיפול תרופתי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על היחס
בחור25/11/2008אין לי בעיקרון הפרעת חרדה , אבל הדיפי הוא זה שהכניס אותי לחרדה , הרופא נתן לי paroxetine , seroquel,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד גדולאהוד20/11/2008
היי.. לפני כ-3 חודשים חבר שלי חזר מהודו במצב פסיכוטי מאותו יום נכנסתי לטראומה שגם לי יקרה אותו דבר,אני לא מעשן סמים ובחיים לא נגעתי בזה אבל בכל זאת במחשבה הזאת הורגת אותי כל המצב הזה שבן אדם לא שולט בעצמו מאוד מפחיד אותי ואני חושב שאני משתגע. אני מטופל ע"י פסיכולוג כבר 3 שבועות עקב החרדות שאני משוגע או משתגע ושהכל דמיון ודברים כאלה, המצב רק הולך ומחמיר ואני מקווה שלא קורה לי משהו אחר שבאמת שמא אני משתגע. ביום שישי האחרון פניתי לפסיכיאטר שמטפל בבי"ח גהה והוא איבחן חרדה וטען כי זה ב100 %. המליץ לי רסיטל חצי כדור וביום שבת האחרון התחלתי לקחת וטרם מרגיש תגובה ולהיפך. האם באמת אני יכול להסתמך על מה שהרופא אמר שזה חרדות ולא מחלת נפש אחרת? האם יכולה להתפתח עקב החרדות מחלת נפש? כמה זמן עד שמתיחילם לראות שינוי עקב התרופות?
תשובה לאהוד
ד''ר אודי אורן20/11/2008לאהוד שלום,
הסבירות להתפתחות מחלת נפש אחרת הוא נמוך מאד. אם הרופא דיבר ב- 100% בטחון, הייתי סומך על האבחנה שלו. גם תאור התפתחות החרדה והסימפטומים מתאימים לאבחנה שקיבלת.
דבר עם הפסיכיאטר על האפשרות של הגדלת מינון ו/או הוספת תרופה שהשפעתה יותר מהירה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבזמן יקר20/11/2008
מה דעתך על רמוטיב? האם ממכר בכלל או פחות ממוצרים אחרים? האם חסרונות יותר או פחות מאחרים? שאלה נוספת: איזה סוג של טיפול תרופתי יתאים לי להורדת לחצים מחרדות ולהמשך אימוני ספורט במכון כושר אני בחור ספורטיבי מאד שסובל מחרדות שגורמות לי ללחצים בראש בזמן אימון ואחרי ארוחות לאחר טיפול של שבוע עם קלונקס התופעות נעלמו. כעט מחפש המשך טיפול והשאלות הם כמובן בקטע של היתעניינות של חוות דעת ובהמשך אפנה לרופט תודה
תשובה למירו
ד''ר אודי אורן20/11/2008למירו שלום,
איני רופא ולכן לא אוכל לענות לך על השאלות הנוגעות לטיפולים תרופתיים. פנה לרופא פסיכיאטר.
אני כן יכול להציע לך לשקול פניה לפסיכולוג המתמחה בחרדות.
טיפול ממוקד בשיטת ה-EMDR או הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי עשוי להפחית או אולי אפילו לבטל את הצורך שלך בתרופות נוגדות חרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיהאוריאל19/11/2008
אובחנתי על ידי פסיכיאטר כלוקה בהפרעת חרדה קשה עכשיו מה שקורה הוא ההפך מהחרדה תיארתי לפסיכיאטר את התסמינים הבאים 1מחשבות רצות מהר ללא שום הקשר בין אחת לשניה(מחשבות קופצות כאלה בלי שום קשר לסיטוצאיה מקום או זמן)וולא כול שליטה עליהם 2לפעמים נדמה כי אני משתגע בזה שאני רואה את בני משפחתי שונים כמובן שאני מודעע לזה שהבעיה היא אצלי 3לפעמים כול דבר בעולם נראה לי מפחיד לא ברור וחדש כאילו כמו תינוק שנולד עכשיו ולא יודע מה הולך פה בכלל(כמובן שכול הרגשות הם פנים איני מפגין משהו לבחוץ אם זה בדיבור ואם זה בתפקוד) 4 מרגיש מוזר תחושות דה זוו מוזרות כאילו אני לא בעולם הזה בכלל ויש לי מחשבות שווא שאינני מאמין להם אני בכל אופן לא רואה זאת בתור חרדה אלא כחלק מאיבוד שפיות רציני מה דעתך על זה?
תשובה לאוריאל
ד''ר אודי אורן20/11/2008לאוריאל שלום,
אני ממליץ לך להיות בקשר עם הפסיכיאטר שאיבחן אותך (ואני משער שנתן לך טיפול תרופתי).
הסבר לו מה קורה ובקש את עזרתו בלהבין מה קורה לך, ובמתן טיפול שיוכל לעזור לך מול הסימפטומים שאתה סובל מהם.
אני מעריך שטיפול מתאים יביא להקלה משמעותית בסימפטומים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ותוספת קטנה משלי
ד''ר חיים היילפרין20/11/2008בהתייחס לסייפא של שאלתך, כדאי שתפנים אחת ולתמיד את מה שאומר לך הפסיכיאטר - אתה אינך משוגע/ משתגע (מה שקרוי בשפה המקצועית פסיכוטי) אלא פשוט סובל מסימפטומים (קשים) של חרדה. צור איתי קשר אם ברצונך הבהרה מעמיקה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור חיים
אוריאל20/11/2008האם ניתן לטפל בזה ללא תרופות אולי בשיטה אחרת כי אמרתי לפסיכיאטר שמצבי החריף לאחר נטילה כשל חודשיים של ציפרלקס אני ממש מרגיש משוגע לא מבין לפעמים דברים מאוד מבולבל ומרגיש שאיבדתי את עצמי באמת הסיפטומים שרשמתי מעידים על חרדה כי קראתי חומר על פסיכוזות ונראה כי זה מה שמאיפיין אותי אתן דוגמא: לפני כמה ימים נסעתי ברכבי לאחר שאמי ביקשה שאביא לך חוט לפתיחת סתימה בכיור שמתי את החוט מאחורה והמחשבה שעלתה לי שהחוט יקבל חיות ויחנוק אותי זה נשמע הזוי ואני לא מאמין לזה אבל בכל אופן זה טוחן וגומר לי את המוח וגורם לי להרגיש שהשתגעתי או שאנינ נוסע בכביש ורואה רכב אחר שהוא בדיוק נראה כמו שלי אני אומר לעצמי זה אתה שם זה לא באמת אתה עכשיו נוסע זה אתה מסתכל על עצמך אני דיי עייף מהמצב הדבילי הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)