פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נטלי
    14/05/2008

אני בת 16 ויש לי חרדות חברתיות. רציתי לדעת האם זה יפריע לי כשאמצא בן זוג. שאלתי היא האם בדרך כלל אנשים עם חרדות חברתיות חרדים גם מבן זוגם?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנטלי

ד''ר חיים היילפרין
    15/05/2008

אנשים עם חרדות חברתיות בד"כ אינם חרדים מבן הזוג. עם זאת, חרדה חברתית עלולה להפריע לך למצוא בן זוג וביחסים עם בן הזוג (לפחות במידה שהחרדה שלך תגביל אתכם ביציאות וכד'). אך מדוע שלא לטפל בזה? במקום לתהות על העתיד, את יכולה להפטר מהחרדה החברתית לתמיד במספר פגישות מצומצם עם פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רענן
    11/05/2008

לד"ר שלום רב

אני בן 25

אתמול היה לי ריב גדול אם המשפחה,לאחר הריב כל צד שמאל כאב והמשיך לכאוב

מלווה בתחושה לא טובה כלל וחולשה,עד היום עכשיו בצהריים.האם זה יכול להיות

עצבים או לחץ ללא הפסקה ? ניסיתי לשתות תה,מים ,לקחתי אופטלגין לנסות להרגיע

זה לא עזר.

בתודה
    עידו

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לעידו

ד''ר חיים היילפרין
    12/05/2008

כן, מדובר בתסמין שכיח של לחץ/ מצוקה. שתיית מים ואופטלגין לא ממש עוזרים - בפעם הבאה נסה התעמלות (רק אם אתה רגיל להתעמל באופן קבוע... שעה של ריצה, למשל, היתה לגמרי משכיחה את הריב). אם אינך מתעמל באופן קבוע, זה הזמן להתחיל. ישנן גם טכניקות הרפיה רבות שאתה יכול ללמוד. אם ההתמודדות עם הלחץ מעיקה עליך לאורך זמן, עצתי לך היא לגשת לפסיכולוג לקבלת סיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    שרית
    09/05/2008

שלום אבי יצא לפנסיה לפני מס חודשים ומאז הוא סובל מחרדות קשות ירד במשקל בצורה דרסטית ואף ישן המון. הוא בן 53 והתדירות של החרדות הפכו לתדירות יום יומית

מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לו

האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור ואיך אני מוצאת פסיכולוג טוב בדחיפות (הוא לא מוכן דרך קופ"ח)

הוא היה אצל רופא משפחה מס פעמים והרופא נתן לו כל מיני תרופות הרגעה שגורמות לו בעיקר לישון יותר

אנו גרים באזור שהם ראש העין

אשמח אם תוכל להפנות אותי בהקדם לגורמים שיוכלו לעזור

תודה מראש

שרית

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• לשרית

ד''ר חיים היילפרין
    11/05/2008

כן, אביך אכן זקוק לטיפול. איני יכול להמליץ על מטפלים ספציפיים בקרבת מקום מגורייך (ובכלל), אך את מוזמנת לחפש באלפון הפסיכולוגים באתר http://www.psychology.org.il/public/index.asp או באתר של איט"ה אחר מומחה לטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 - חרדה
    אור
    09/05/2008

שלום ד"ר, ברצוני לשתף אותך בתי בת 9 תמיד היו לה פחדים לישון- המתבטא שאסור שאמא חלילה תירדם לפניה, מחשבות שהוריה לא ימותו ועוד. אך בשבועיים האחרונים זה החמיר והתגלתה חרדה שמטרידה אותה והיא שעור גופה נדבק לחפצים, לאנשים והיא נכנסה להיסטריה של בכי צעקות, וטוענת שאף אחד לא מבין אותה ומאותו יום היא לא מוכנה ללכת לבית הספר וגם בימים חמים אלו החליטה להסתובב עם כפפות כדי לחסוך את המגע. ילדתי הייתה השבוע בבית הספר בשיחה עם היועצת והמורה כולם הבינו שצריך להיות שם בשבילה .וכן גם התחלתי במקביל שיחות עם פסיכולוגית , והיא החליטה שצריך לגשת לפסיכאטר.
    אנחנו כהורים לא יודעים מה נכון לעשות ומה לא. והאם החרדה הזאת שהשתלטה עליה היא גם תיעלם. בעצם האם יש פתרון? האם זה יכול להתפרץ בהמשך חייה לסירוגין.
    מחכים בדחיפות לתשובה ממך תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9 - חרדה

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר חיים היילפרין
    11/05/2008

בטיפול הולם הילדה תיפטר מהחרדות בתוך מספר שבועות ולתמיד. והצעדים שנקטתם הם בדיוק מה שהייתם צריכים לעשות – לקחת את הילדה לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי. ב"טיפול הולם" כוונתי שעל הפסיכולוג המטפל בילדה להיות מומחה לטיפול בבעיות חרדה אצל ילדים, המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

אור
    18/05/2008

שלום ד"ר, בהמשך לילדתי אכן הובחן כפי שאמרת מחשבות טורדניות ocd' והוחלט על טיפול תרופתי חצי כדור של פריזמה ובמקביל שיחות עם פסיכולוגית קלינית ( קוגנטיבית התנהגותית), השאלה שלי, קראתי את תופעות לוואי ופירוט על התרופה קצת נבהלתי, למרות שהתחלתי כבר 3 ימים ויש שיפור היא הורידה את הכפפות ויותר השתחררה לא במאה אחוז למרות שאני יודעת שיש לתרופה השפעה בין שבועיים לשלושה, אך ביום הראשון שהיא התחילה עם הכדור אמרתי לה שבהמשך היום היא תרגיש הרבה יותר טוב. האם התרופה יש השפעה כה מהירה וחשוב לציין שמבחינה חברתית מאוד קשה לה.
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

ד''ר חיים היילפרין
    19/05/2008

הילדה מגיבה למכלול הצעדים שנקטת, וזה כבר טוב. בהמשך הטיפול הפסיכולוגי והתרופתי בה יתעוררו אצלך באופן טבעי שאלות נוספות ואני ממליץ לך להפנות אותן ישירות לפסיכולוגית ולפסיכיאטרית המטפלות בילדה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לביאור כוונות.
    שירי
    07/05/2008

אני חוששת שאיני מבינה את כוונתך בהחמצה באבחנה.
    אני רואה פסיכולוג ופסיכיאטר.
    הפסיכולוג הבין מדברי שיש לי OCD והפסיכיאטר גם לאחר מספר מפגשים המליץ בתחילה על פרוקסטן, לאחר מכן רסיטל ואחרי ששני אלה גרמו להפרעות נוראיות בתפקוד המיני, רשם לי ציפרלקס.
    כמו כן הבנתי שכל התרופות ממשפחה זו גורמות לבעיות בתפקוד המיני, אחת יותר אחת פחות, אני יודעת שתהיה לי בעיה אפילו לנסות לברר מרוב פחד.
    ועוד הפסיכיאטר ממליץ על טיפול של לפחות שנה, ובוא נניח שאני נוטלת את התרופה שנה, ללא יכולת להגיע לאורגזמה.. מה אחר כך? לא יהיו לי בעיות פסיכולוגיולת בתחום המיני? לא תהיה סוג של טרואמה?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לביאור כוונות.

הוספת תגובה

• לשירי

ד''ר חיים היילפרין
    08/05/2008

לא יהיו לך בעיות פסיכולוגיות או טראומה בתחום המיני לאחר שתפסיקי לקחת את התרופה – אבל יתכן והקושי הפיסיולוגי להגיע לאורגזמה ימשיך (ראי למשל בלינק http://en.wikipedia.org/wiki/Post_SSRI_Sexual_Dysfunction). אבל, כאמור, יתכן ואינך צריכה כדורים – מדבריך הבנתי שאינך מטופלת בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ולכן המלצתי לך, בתשובה לשאלתך, להיוועץ עם פסיכולוגי המטפל בגישה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• it can last for months, years, or s

שירי
    08/05/2008

Sometimes indefinitely

כלומר לפעמים חוסר התפקוד המיני יכול להמשך לנצח.

ואם כך הדבר

אין מצב שבעולם שאני אטול את הרעל הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה שהגעת לידי החלטה...

ד''ר חיים היילפרין
    09/05/2008

כמעט לכל תרופה או פרוצדורה רפואית יש מחיר (השפעות לוואי שליליות), ויש לשקול היטב את התרומה לעומת המחיר. אני איני יכול להמליץ כאן על גופים מסחריים, אבל די קל למצוא אותם באינטרנט. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD חרדה והתבודדות
    שירי
    07/05/2008

בת 25 בקושי עובדת, לא מצליחה לסדר את השעון הביולוגי, הולכת לישון בדיוק ב4 לפנות בוקר כל יום מתעוררת לקראת הצהריים. אם אני לא ישנה מספיק אני עצבנית ולא מסוגלת לתפקד כלל.
    אין לי חבר ולא היה, אני בחורה מאוד מושכת, מחילים איתי המון, אבל אף אחד לא נשאר, לא רוצה להשאר באופן רציני. גם חברות אין לי.
    גם בתחום הלימודים, קושי רציני, לא מקבלים אותי לשום מקום עם הנתונים שלי.
    כמובן שהחברה מתייחסת אלי כאל עצלנית, מה שאינו נכון. לפני מבחנים אני סובלת מה OCD ואף במהלך המבחן עצמו.
    נרשמו לי פרוקסטן בהתחלה שגרם להפחתה בכפייתיות ולעליה בביטחון העצמי בסביבות חברה.
    אבל הייתי מאוד מאוד מאוד עד לאין קץ באופן חמור, מתוסכלת מכך שאני לא יכולה להגיע לאורגזמה!
    זה בלתי מתקבל על הדעת מבחינתי.

אני לא יודעת מה לעשות. נרשם לי ציפרלקס אבל אני ממש מפחדת לקחת אותו. הוא יושב לי כאן מול העיניים, אני מסתכלת עליו והוא מסתכל עלי... אני לא רוצה לוותר על האורגזמה שלי, החיים שלי עד עכשיו היו מספיק נוראיים, אני לא רוצה לוותר על הדבר היחיד הזה שגורם לי הנאה ומהווה הרבה ממה שאני. האם טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי יכול להוציא אותי מהכפייתיות או שאין לי מוצא? הפסיכולוג שאליו אני הולכת ממש לוחץ עלי לקחת את הכדורים. שאלתי אותו "אולי אני לא רוצה להצליח? הוא אמר " קחי כדורים ונטפל בזה אחר כך".

לקביעת תור
    סגירה
    OCD חרדה והתבודדות

הוספת תגובה

• לשירי

ד''ר חיים היילפרין
    07/05/2008

נראה לי שמדובר כאן בהחמצה אבחנתית וטיפולית כאחד, וכדאי לך בהחלט לפנות לפסיכולוג המטפל באוריינטציה קוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדת בריאות
    ירון
    06/05/2008

שלום רב,
    אני סובל מסימפטומים גופניים רבים (לא התקפי חרדה "קלאסיים" אלא תחושות המלוות אותי כל הזמן) אשר על פי הרופאים נובעים מחרדה. נכנסתי למצב של חרדה מעצם העניין הבריאותי שכן קשה לי להתחרר מהמחשבה שיתכן שמשהו לא תקין איתי פיזית. יצויין כי אני מתעורר כמעט כל לילה לאחר שלוש-ארבע שעות שינה במשך החודשים האחרונים ומרגיש סחוט לגמרי במהלך היום. מעיון בתשובותיך לשאלות דומות לא ברור לי האם הגישה המועדפת לטיפול היא שיחות או שילוב של שיחות ותרופות ? אציין שאני מלא בחששות מטיפול תרופתי ורוצה להימנע מכך ככל הניתן...אשמח לדעתך. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדת בריאות

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר חיים היילפרין
    07/05/2008

כצעד ראשון אני מציע לך לגשת לטיפול שיחתי אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בכך. יש סיכוי טוב שלא תזדקק לטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש רופא המשלב הפנוט בטיפול
    צפורה
    06/05/2008

בני בן 16 סובל מדכאון ומחשיבה אובססיבית מעונין לקבל טיפול בהפנוזה.
    האם יש באפשרותך להמליץ לנו על רופא (פסיכולוג או פסיכאטר) המשלב הפנוזה בטיפול?.
    רצוי רופא מאזור ירושלים .
    תודה

הוספת תגובה

• לצפורה

ד''ר חיים היילפרין
    07/05/2008

איני רשאי להמליץ (לפרסם) רופאים או פסיכולוגים ספציפיים. ניתן למצוא מספר רב של מטפלים בהיפנוזה באמצעות מנועי החיפוש באינטרנט ובאלפונים מקוונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהעתיד
    ורוניקה
    03/05/2008

שלום,אני בת 13,אני יודעת שאני קטנה לפורום וכל זה אבל אין אצלי הפסקה מחרדות.
    אני דיי מוכשרת ואני לא רוצה לבזבז את הכישרון שלי,אני מפחדת שאני יגע להיות בת 25 20 ובלי שום כיוון,ובסוף אני יגיע לאיזה משרד עלוב.
    אני יודעת שאני קטנה,אך בבקשה,תיקחו אותי רציני! אני לא מפסיה לבכות על זה, תמיד אני רואה להקה אהובה ואני מתחילה לבכות,איך זה שהם מפורסמים והם כל כך צעירים(והם התחילו בגיל 15 את הקריירה).
    ממש קשה לי.אולי לא יודעת מה קורה לי אבל ברגע זה אני בוכה.

לא יכולתי להסביר יותר טוב אני לא יודעת איך לנסח את הבעיה.
    אין לי למי לפנות.

שמישהו ישלח לי תגובה לאימייל בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהעתיד

הוספת תגובה

• לורוניקה

ד''ר חיים היילפרין
    04/05/2008

הצטערתי לשמוע כמה את כואבת וחרדה... מצוקה נפשית אינה תלויה בגיל – אבל גם טיפול פסיכולוגי אינו תלוי בגיל! כדאי לך לדבר עם הוריך על הצורך שלך בטיפול, ואני רוצה להאמין שכאשר ישמעו על מצוקתך הם ימצאו עבורך פסיכולוג ויסכימו לממן את המפגשים. אם את רוצה אוזן קשבת בזמן אמיתי, את תמיד יכולה להתקשר לער"ן, בטלפון 1201.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה
    תמר
    02/05/2008

שלום רב,

לפני מס' שנים בזמן שהותי בחו"ל, הייתי מעורבת בסיטואציה לא נעימה (לא אפרט).
    לאחר מכן החלו לי חששות כי גרמתי בעקיפין נזק לאדם שלא היה קשור למקרה, למרות שהאפשרות כמעט ואפסית .

לאחרונה שב המקרה לרדוף אותי ויש לי מחשבות בלתי פוסקות על הנושא הגורמות לי לחרדה.
    אציין כי אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי שעוזר לי מאוד.
    לאחרונה הוצע לי להשתמש בתרופה נוגדת חרדה (במקביל לטיפול כמובן).

שאלתי היא האם ניתן לטפל בשיטה קוגניטיבית – התנהגותית במחשבות בלתי פוסקות ובחרדה מסוג זה?

בברכה ,
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדה

הוספת תגובה

• לתמר

ד''ר חיים היילפרין
    04/05/2008

כן, ניתן לטפל במחשבות אובססיביות ובחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשתחרר
    נ.
    30/04/2008

אני נלחמת בהתקפי החרדה מזה ארבע שנים. למרות זאת הם לא מרפים ממני ועתה הם באים בתחפושות שונות כלומר בכול פעם אני חווה סיפטומים אחרים.

למשל לימדתי את עצמי שדווקא פעימות לב חזקות מראות שיש לי לב חזק וזהו ההפך הגמור להתקף לב, מאז אין יותר פעימות לב חזקות בזמן ההתקף.

יחד עם זאת אני מנסה בכול כוחי להתמיד בפעילות ספורטיבית הליכה של 40 דקות ביום בכול פעם שאני חוזרת מההליכה אני מרגישה מסוחררת וחושבת לעצמי הנה משהו רע עומד לקרות, אני יודעת עמוק בתוך ליבי שזו בדיוק המטרה של התקפי החרדה - להושיב אותי בבית ולמנוע ממני את אותן פעילויות שמסבות לי קצת נחת . כיצד אני משתחררת מפחד זה, כיצד אני אשנן לעצמי שהליכה לא תגרום לי נזק

לקביעת תור
    סגירה
    להשתחרר

הוספת תגובה

• לנ.

ד''ר חיים היילפרין
    01/05/2008

המחשבה הראשונה שעברה בראשי למקרא שאלתך היא – מדוע את נלחמת כבר ארבע שנים בהתקפי החרדה לבדך? מאמציך ראויים לכל שבח, אבל שתיים-שלוש פגישות עם איש מקצוע היו יכולות לפטור אותך מהבעיה אחת ולתמיד. עצתי לך היא לגשת לפסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד להפסיק לעשן
    מרינה
    23/04/2008

שלום רב, אני בתחילת הריון ויש לי חשש נוראי להפסיק לעשן, אני לא מאמינה שזה אפשרי בכלל, אני חוששת יות רממה שאנשים אומרים וחושבים מאשר מה שאני חושבת על עצמי, נראה לי שההרגל הזה נעשה חלק גדול מאד ממני ואני אולי מ]פחדת לאבד זאת

לקביעת תור
    סגירה
    פחד להפסיק לעשן

הוספת תגובה

• למרינה

ד''ר חיים היילפרין
    24/04/2008

אכן, קשה להפסיק הרגל שהוא למעשה התמכרות פיזית ופסיכולוגית קשה לניקוטין. (ניקוטין ממכר הרבה יותר מה"סמים הקשים"; למעשה, זו הסיבה שהחברה האנושית הצליחה להוציא אל מחוץ לחוק את הקוקאין וההרואין, אבל לא הצליחה עד כה להוציא את הסיגריות הרגילות מחוץ לחוק, למרות שנזקן גדול הרבה יותר.) למזלך, אין לך ברירה – העישון פוגע קשות בבריאותך ומקצר את חייך ולכן את חייבת לעצמך ולתינוק להפסיק לעשן לאלתר! כאשר תעשי כן תגלי שהשד אינו נורא כל כך. למרות הקושי, זה בהחלט אפשרי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר הפסקת רסיטל
    שרון
    21/04/2008

שלום, ברצוני לשאול האם יש תופעות לוואי לאחר הפסקת הרסיטל? אני בסיבוב השני שלי של הפסקת התרופה ואני חשה סחרחורות בתדירות גבוהה,גם בפעם הקודמת שהפסקתי לקחת את התרופה חשתי באותן תחושות. האם זה נשמע הגיוני?

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר חיים היילפרין
    22/04/2008

כן. את חווה אחת מתופעות הלוואי האפשריות לאחר הפסקת טיפול ממושך ברסיטל. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לנסות במקביל טיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (ראי תשובות דומות למטה)...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    שלומי מתל אבי
    20/04/2008

ערב טובבב..כמעט שנה וחצי יש לי בעיה שאני נמצא ליד אנשים וזה אני מדביש לדבר ליד כול אחד אני מדביש לגיד דברים וזה כי אני חושב שחושבים עלי דברים רעים אין לי בטחון בככל פעם היה לי בטיחון ממש עכישו אני מדבר לידבר ליד חברים ליד משפחה אתמול נגיד היתי עם המשפחה שלי בחג פסח ישבנו כולם בשולחן אני התבישתי לדבר אין לי בטחון להוציא מילה מהפה ליד דודים שלי הגדולים אני פשוט שותקקק לגמרי אולי מדבר דקה שתים וזהו אני לא יודע מה יכול לעזור לי זה נקרא חרדה?מזה יכול להיות יש לך איזה הצעות לתחיל להיות פתוח עם כלום ולא לדביש לדבר לידהם.?כי פעם אני היתי מדבר חופשי ליד כולם ולא היתי בישן בככל היתי חופשיי מקוה שתעזורר לי

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• לשמעון

ד''ר חיים היילפרין
    22/04/2008

אתה זקוק לעזרה מקצועית. עצתי לך היא לגשת, כמו גדול, לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל העובד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בטיפול הולם תוכל להיפטר מהבעיה בתוך מספר פגישות לא רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בריאות
    ענבל
    19/04/2008

להערכתי אני לוקה בחרדת בריאות.
    אני מגיעה מהתחום הרפואי, ולמרות שאיני אשת מקצוע מתחום הפסיכיאטריה, נדמה לי שיש לי את כל הסמפטומים לחרדת בריאות.

ניתחתי את הנושא, ואני יודעת מתי הכל החל, מייד אחרי שחוויתי טראומה ממשית של כמעט אובדן של אחד ילדי, לפני כשנה, מייד אחרי שילדתי את הצאצא האחרון.
    אחרי שעברתי את שלב הפוסט טראומה בדיוק כמו בספרות, התייעצתי עם איש מקצוע ונראה שהכל נגמר. חשבתי שהכל אחרי, אבל לא, החרדה החלה לתקוף אותי מחדש, והמצב רק מחמיר בתקופה האחרונה.

אני יודעת גם מה שורש החרדה, הפחד להשאיר את ילדי הקטנים ללא אם, זכרון נורא מתקופת ילדות, שבגיל 40 אמא נפטרה והשאירה את ילדיה לבד.

לא האמנתי שהגיל הזה יהיה משמעותי עבורי, חשבתי שאני מוכנה. תוסיף לכך שאני שנה אחרי לידה, שאני חלשה פיזית (עובדת משרה וחצי ואמא לקבוצת כדורסל גאה)

העניין, שאני מותשת מהחרדה, חייה בתוך תסמינים דמיוניים, מרגישה חלק מהם פיזית, עסוקה בזה כל כך הרבה שעוד מעט אין לי פנאי לשום דבר אחר. אני רק בת 40. איכות החיים שלי מדרדרת מיום ליום.

אני בטוחה בכוחי לטפל בעצמי, אבל אני זקוקה לכלים.

אודה על עצתך

ענבל.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בריאות

הוספת תגובה

• לענבל

ד''ר חיים היילפרין
    20/04/2008

את מודעת לכל כך הרבה, ועדיין אינך יודעת שבמצבך אינך צריכה כלים לטיפול עצמי (לפחות לא מהסוג שניתן לכתוב בכמה שורות כאן) אלא ליווי והנחייה של איש מקצוע? עצתי לך היא לגשת (שוב) לטיפול, ורצוי לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מספר מצומצם של פגישות מסוג זה יציידו אותך בכלים להם את זקוקה. אשמח לעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה