מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות?יוני18/04/2008
ד'ר שלום,
אני חרד בכל פעם שהרבה אנשים רואים אותי,או שאני עולה על במה אני ממש לחוץ,ואיך שנוגעים בי אני קופץ אני ממש רגיש כזה.
כשאני עולה לע במה אני אדום ואני רועד פיזית מה עושים לזה?
-איבדתי את אח שלי לפני 3 שנים. האם זה קשור?
תודה,יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליוני
ד''ר חיים היילפרין19/04/2008אתה סובל מ"פחד קהל". החדשות הטובות הן שניתן לצאת מזה באמצעות טיפול פסיכולוגי ייעודי קצר-מועד בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. מדובר במספר מצומצם של מפגשים ואשמח לעזור לך בזה. (וכן, ישנה אפשרות שמותו של אחיך קשור להתפתחות התופעה.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסמיכל18/04/2008
שלום רב,
אני בת 21 ובריאה באופן כללי,
מאז ומתמיד סבלתי מחרדת קהל ומחוסר בטחון ברמות הכי גבוהות.
לאחרונה הציעו לי המון אנשים שכדאי לי לנסות את התרופה ציפרלקס.
אינני לוקחת כדורים בדרך כלל והאמת שחשבתי שהתרגלתי לחיים בצל הפחד המתמיד אבל לא ממש אכפת לי לנסות.
אז רציתי לדעת האם ציפרלקס מוכחת כיעילה להגברת הבטחון הכללי והאם אכן התרופה איננה דורשת מרשם רופא?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיכל
ד''ר חיים היילפרין19/04/2008אין שום סיבה שתתרגלי לחיים "בצל הפחד המתמיד"... הציפרלקס (שהוא אכן תרופה החייבת מרשם רופא) עשוי למתן את רמת החרדה אבל איננו הפתרון האופטימאלי. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, מרבית המטופלים בחרדת קהל נפטרים מהבעיה תוך מספר מפגשים וללא כל טיפול תרופתי. (הטיפול התרופתי רק ממסך את הגורמים לחרדה ולמעשה עלול לקבע אותה ולהוסיף בעייתיות משל עצמו. מסיבות אלה, אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת.
מיכל20/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדודו16/04/2008
שלום רב,
אישתי בהריון והיא חרדה מאוד. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להקל עליה?
איך עלי להתנהג? זהו הריון ראשון שלנו ואני גם דואג.
היא בחודש ה5.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדודו
ד''ר חיים היילפרין17/04/2008נשים רבות חוות חרדה במהלך ההריון. אני ממליץ לכם לגשת לפסיכולוג, רצוי מטפל קוגניטיבי-התנהגותי, שילווה אתכם במהלך ההריון. אשמח לסייע לכם בעצמי בשיחה או שתיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממכוניותעינב13/04/2008
שלום, בזמן האחרון מתחזק אצתלי פחד להידרס במעברי חציה, לכן אני לא חוצה את הכביש עד שכל המ\כוניות עוצרות, לעיתים מעדיפ ה ללכת בצמתים פחות הומים, אני לעיתים אף מדמיינת בראש תסריטים נוראיים השדורים למכונית, שמכונית פוגעת בי, בגלל זה אני גם מקפידה לא לדבר בפלאפון בזמן מעבר חציה, האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעינב
ד''ר חיים היילפרין14/04/2008זה נורמאלי לפחד מהסכנות שבכביש, והלוואי שכולם היו ערים וחרדים לכך כמוך - הדבר היה מונע ללא ספק תאונות רבות. עם זאת, אם את מוטרדת מעיסוק מוגזם בנושא, כדאי לך לפנות לפסיכולוג שיסייע לך לראות את הסכנות שבכביש באופן מאוזן יותר. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אותך...
רני16/04/2008גם אני הייתי במצב דומה, עם חרדה קצת שונה. הבעיה היא כשזה מתחיל להציק ביומיום.
אני ממליצה לך לקרוא את הספר- "חלומות היפנוטים" ואז לנסות טיפול. לי זה מאוד עזר.
אפשר למצוא אותו בחנויות הספרים, או תחפשי עליו באינטרנט. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מסירוסאייל08/04/2008
עברתי כריתת אשך לפני חודשיים, זאת לאחר תקופה רעה של דכאון ואני תמיד חושב שזה עונש בגלל שלא למדתי להעריך את עצמי מספיק ... יש לציין שרוב הזמן אני דיי "חסר תחושה", עייף ומעופף... כל הזמן חושב על מה שקרה בעניין האשך ומפחד לאבד את האשך השני ולהיות מסורסי...
אני אמור לעבור ניתוח השתלת אשך תותב בחודש הבא, מאמין שישפר לי את מצב הרוח...
מעוניין בעצה, עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאייל
ד''ר חיים היילפרין08/04/2008פחדיך מוצדקים לאור הטראומה שעברת... קשה לעבור משבר כזה ללא ליווי מקצועי, ועצתי לך היא לגשת לפסיכולוג שיעזור לך לעבד את הטראומה ולשקם את חייך. אשמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מציקהבן 2607/04/2008
שלום, לפני כמה שנים הייתי במצב שונה ממה שאני כיום, לא הייתי מגדיר את איך שהייתי אפילו במלה בן אדם כי לא הייתי כזה. לא חשוב, בקיצור עבדתי בעבודה מסויימת והעבודה הזאת לא היתה "כשרה" כל כך וכיום אני בן אדם, ולעולם לא אעבוד בעבודות כאלו. מהעבודה בעבר קיבלתי רכב מסויים צמוד אליי.
כיום אני לא עובד כרגע, אבל אני מעוניין לקנות רכב מאותו יצרן ומאותה שנה ומאותה דגם של הרכב שהיה לי אז מהעבודה, זה פשוט רכב מדליק ואני ממש רוצה אותו. אבל...
כיום אני לא נמצא עם החברים והחברות שאז הייתי איתם בתקופה שהיה לי את האוטו מהעבודה ה"לא כשרה" ואני פוחד שכאשר אני אקנה את אותו אוטו אז שחבריי וחברותיי לשעבר יראו אותי עם הרכב ושהם יחשבו שאני עובד עדיין בעבודה הלא כשרה, כי זה הרי אותו אוטו שהיה לי אז מהעבודה. להסביר להם שאני לא עובד שם יותר זה מעט בעייתי כי אני לא בקשר איתם כבר זמן רב ופתאום לבוא אליהם רק בשביל "להבהיר" להם את המקרה זה יראה מעט מוזר. זה לא שזה כל כך מפריע מה יחשבו עלי אבל שאני חושב על זה שיהיה לי את אותו הרכב שאז היה לי ואולי הם יראו אותי איתו אז אני נהיה פתאום במצב נפשי מוזר מעט, זה מן לחץ כזה ומן הרגשה שכאילו אני לא עצמי וזה מעיק עלי ומפריע לי וזה ממש יושב בתוך המוח. אני ממש רוצה את האוטו הזה. מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוטו וחרדה
ד''ר חיים היילפרין07/04/2008נראה שהדילמה בעניין האוטו גורמת לך למצוקה חרדתית משמעותית, ואני ממליץ לך לגשת ולטפל בזה עם פסיכולוג העובד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הטיפול יוכל לסייע לך גם בהחלטה מה לקנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פסיכיאטר יכול לעזור לי ?
בן 2608/04/2008אני מטופל אצל פסיכיאטר האם הוא יכול לעזור בעיניין הזה ? ( אני לא מוכן לקחת עוד כדורים כי אני כבר לוקח שני כדורים ביום, ריספרדל ופרוזאק )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוטו וחרדה
ד''ר חיים היילפרין09/04/2008כדאי לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך ובמקביל לגשת לטיפול פסיכולוגי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בן 2609/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מדיכאוןהילה07/04/2008
שלום ד"ר הילפרין, בכל חג אני נאלצת להיגרר למשפחות זרות, חברים, ולפעמים זה מאד כיף אלך תמיד אני הבודדה, זאת שבאה לבד לאירוע, זאת שאין לה חבר, זאת שצריך לשדך לה, לדאוג לה, משפחתי אינה נוהגת לחגוג את ליל הסדר, לכן אני לרוב מתגלגלת לבתים אחרים, בהם אני מאד נהנית, אך אני חוששת מהחזרה הביתה, מסיום החג ותחושת הדאגה והחום, אז מתחילות התהיות שלי להתחזק ואף לדכא אותי, כיצד אני יכולה לצאת מהמעגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להילה
ד''ר חיים היילפרין08/04/2008"דיכאון החגים" הוא תופעה מוכרת, במיוחד אצל אנשים בודדים - הקונטרסט שבין הבדידות והעצב (הקשים ממילא בכל ימות השנה) לבין המפגשים המשפחתיים והשמחה בחגים נעשה לעיתים קשה מנשוא. הפתרון המיידי הוא להשען על מערכת התמיכה החברתית הקיימת - חברות, ידידים, מטפל תומך וכיו"ב. הפתרון בטווח הרחוק יותר הוא כמובן חבר לחיים והקמת משפחה משל עצמך. אם את מתקשה במציאת חבר ו/או בבניית קשר משמעותי, כדאי לך להסתייע בפסיכולוג. אשמח לעזור לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה - האתר של ד"ר ברוך אליצוראליקו04/04/2008
לד"ר היילפרין שלום!
אני סטודנט לעבודה סוציאלית במכללת ספיר. לפני שנה יזמתי בהתנדבות הקמת אתר להתמודדות עם מתחים וחרדות של דוקטור ברוך אליצור. היוזמה היתה לאפשר לכל תושבי שדרות, הסטודנטים במכללת ספיר וכל אדם לשפר את דרכי התמודדות עם תופעות החרדה. באתר ישנם ארבעה תרגלי הרפיה ומגוון רחב של שיטות תירגול להפחתת חרדות.אני ממליץ לחלק מהפונים לפרום שלך להכנס ולהתרשם. האתר הוא בהתנדבות וללא מטרות רווח.
בהצלחה אליקו. baruch-elitzur.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יישר כח... אתר מומלץ!
ד''ר חיים היילפרין05/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתרמי03/04/2008
אני בן 25 ויש לי חרדה חברתית קשה ביותר.
קשה לי לצאת מהבית אפילו לסופר. אם זאת, אני עובד בקרבת אנשים כל היום ועל כן סובל רבות.
ניסיתי כדורים לא עזרו.
לפסיכולוג אין לי כסף בכלל בכלל.
רציתי בבקשה טיפ או טיפים מה אני יכול לעשות כדי לטפל בעצמי בחינם?
האם אני יכול ללמוד כיצד לא להיות חרד מהאינטרנט? או אולי ספרים?
אפשר עזרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרמי
ד''ר חיים היילפרין04/04/2008אתה יכול לקרוא באינטרנט על טיפול עצמי בחרדה חברתית בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (יש הרבה יותר חומר באנגלית, אם אתה שולט מספיק בשפה זו). עם זאת, עצתי לך היא לגשת לטיפול פסיכולוגי באחת מהתחנות לבריאות הנפש (בחינם) או דרך קופת החולים בה אתה חבר (בתשלום מסובסד של כמאה ₪ למפגש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה מיונים מאז הצבאד``ר חיים היילפרין03/04/2008
שלום יש לי טראומה מיונים מאז הצבא, וזה מפריע לי ביום יום, ברגע שאני רואה יונה אני בורחת, קופאת ולא מסוגלת לתפקד, ליד מקום עבודתי יש הרבה יונים ולכן אניח הרבה מאחרת או לא יוצאת הביתה בזמן, איזה טיפול יכול לעזור לי?
למירב
ד''ר חיים היילפרין04/04/2008הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי ייעודי בפוביה, בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, בטכניקה שנקראת דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו בבקשה:\ליהי31/03/2008
אהבתי ילד שלא יכולתי להיטות איתו היינו ידידים היינו אחרי זה חברים בשקט
כי חברה שלי אהבה אותו ולא רציתי לריב יאתה...ועוד חברה שהייתה יאתו פעם כעסה עלי אז היינו בשקט כזה הווא תמיד היה אומרלי שהוא לא יוותר עלי שהוא אוהב ואתיי סיפרתי לו את האמת שכשהוא היה אם חברה שלי רציתי אותו מהתחלה חברה שלי טובה שאני מספרת לה הכל סיפרתי לה את הסיפור והיא אמרה לי הוא ילד מניאק את תיראי שאת תיסבלי ועכשיו מה הוא סיכסך ביני לבין חברה זאתי שאהבה אותוו ורבתי איתו הוא סיפר לשניה שאני רציתי אותו בהתחלה כולם רבו איתיי ואני מבואסתת ממש כיאילו אני מבינה שחברה טובה צדקה והכלל..
איך יוצאים מהחרדהה אני מרגישה מתוסכללת ימים קשים ריבים אם חברוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לליהי
ד''ר חיים היילפרין02/04/2008את מתארת מצוקה קשה, לא חרדה... את צריכה הנחייה כיצד לשפר את קשרייך החברתיים ועלייך להפנות את השאלה לאתר העוסק ביחסים בין אישיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהורות ולא להיות אבא טובד``ר חיים היילפרין30/03/2008
שלום רב,
אני גבר בן 33. יש לי חרדה מהורות - אני מפחד שהתינוק ייקח לי את החופש, שאני לא אהיה אבא טוב, שאני לא אעמוד בציפיות ועוד. יש לי את החרדה הזו כבר מגיל 20 וקצת. כיום התחתנתי ואישתי אומרת שהיא רוצה להיכנס להריון עכשיו.
אני לא יודע מה לומר לה. איזה טיפול יכול להתאים לי?
לטל
ד''ר חיים היילפרין31/03/2008הפחד מהורות טבעי ושכיח... אחרי הכל, מדובר בהתחייבות ואחריות טוטאלית. עצתי לך היא לגשת לפסיכולוג למספר שיחות שיסייעו לך עם ההחלטה. אשמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה/דיכאוןסיגל27/03/2008
שלום!
בעשור האחרון עקב דיכאון וחרדה דגש על חרדה טופלתי בתרופות כמו לוסטרל רמי וציפרלקס
(150 מ"ג -לוסטרל 15 מ"ג ציפרלקס) אשר גרמו לתופעות לוואי- עצבנות, חוסר שינה ותיאבון מוגבר
קיצוניים ביותר, ניסיתי שילוב של רמי ו וטרזדון עם הנ"ל אך גרמו לנפילה במצב הרוח וישנוניות.
בעצת הרופא המטפל לאחר חודש של ניקוי הגוף מתרופות עברתי לאיקסל (150 מ"ג) תופעות הלוואי
התגברו והפכו לבילתי נסבלים(לחצים וזרמים בראש).
בלי טיפול לא שורדת, חזרתי ללוסטרל אך במינון של 50 מ"ג - בילתי ניסבל גם במינון הנמוך ביותר.
רופא המטפל הציע שילוב של טופמקס מה שמאוד הרתיע אותי אחרי כל מה שעברתי ובידיעה כי לטופמקס תופעות לוואי בלשון המעטה.
לאחרונה נוטלת פירור מלוסטרל 1-2 פעמים בשבוע והרגעה (לוריון) על מנת לשרוד מה שגורם להתדרדרות במצב.
קראתי על תרפיה התנהגותית מה שלא נראה ללא טיפול תרופתי אשר נמנע ממני.
מה עושים? האם נגרם לי נזק עקב הטיפול התרופתי?
אודה על התייחסותך בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסיגל
ד''ר חיים היילפרין30/03/2008הסבל שאת מתארת אופייני לאנשים הסובלים מחרדה וניגשים תחילה לרופא המשפחה או לפסיכיאטר (שרושם להם תרופות) במקום לפסיכולוג (המטפל בתרפיה התנהגותית). חבל ומיותר! מרבית הסובלים מחרדות נפטרים מהבעיה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותית קצר מועד וללא כל טיפול תרופתי. הטיפול התרופתי רק ממסך את הגורמים לחרדה ולמעשה עלול לקבע אותה, ומוסיף בעייתיות משל עצמו. (אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.) קשה לומר מבלי להכירך אם נגרם לך נזק עקב הטיפול התרופתי (מעבר לאמירות הכלליות שלעיל), אך ברור שכדאי לך לגשת לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי. אשמח לסייע לך בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהריוןניצן26/03/2008
שלום וברכה.
אני בת 39 , נשואה בפעם השניה יש לי בן מנשואים קודמים בן 15 הריון ספונטני תקין. אני היום מטופלת ביחידת ה-IVF אני מנסה להרות מזה כשנה.
התחלתי את הטיפול כולל הזרקות גונאל, ורבוטריל והשבוע ביצעתי הזרעה בפעם הראשונה. אבל אני נמצאת במתח /חרדה מאז ההזרעה .
ברצוני לדעת אם:
1. האם זה טבעי הלחץ הזה? אולי הטיפולים ההורמונליים יוצרים אותו? האם זה יוכל להפריע למהלך הריון אם יהיה ?
2. האם יש משהו טבעי /הומופאטי שאוכל לקחת בתקופה זו ?
תודה ניצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לניצן
ד''ר חיים היילפרין27/03/2008המתח שאת שרויה בו טבעי לגמרי. הסיבות הן הורמונליות ונפשיות כאחד. מתח נפשי אכן עלול להפריע להריון וודאי שהופך אותו לתקופה הרבה פחות נעימה. התרופה המומלצת היא טיפול פסיכולוגי תומך ולאו דווקא תרופה כלשהי – עצתי לך היא לגשת לפסיכולוג שילווה אותך בתקופת הטיפולים וההריון, עד ללידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני אדע מה יש לבחור?סיוון26/03/2008
את התואר"אני שקרן"
דקה אני יסביר למה כוונתי..
איך אפשר לדעת חוץ מהאינטואציה שקיים סוג כזה של
שקרנים מניפולטיבים ובעלי סחטנות רגשית?
הכרתי משהו,שיש לי אינטואציות,שהוא עוטר את הכתר של השקרנים המניפולטיבים.
אבל מצד שני
שאני לא ממש בטוחה עם הוא חובק את הכינוי
שהולם לו בתור שקרן
איך יודעים ואיך ניזהרים?
ויש סימנים בכלל לשקרן הכפייתי?
תודה מראש
סיוון
ד"א הינה שלל התפתחויות לגבי מה שעברתי על קצה המזלג:
העלם הצעיר שזכה בכינוי "החתיך של השיכבה" היה בחור שלמד איתי בכיתה, והוא היה תלמיד חדש והוא התקבל מהר לחבר'ה הם אהבו דאוונים וסתלבט ולא ללמוד ודברים כאלו אז הוא הלך איתם. היה לו גם חבר שלא אהב ללמוד ודירדר אותו חבר חתיך וגם בעצמו
היה יפה תואר
הוא היה מין דון זואן כל הבנות היו סביבו היתה לו באותה תקופה חברה
הוא היה רגיל שכולן סביבו
שהוא אומר משהו הן צועקות "אמן"
הבנת את הטיפוס?
עכשיו שהוא פגש אותי אני לא התיחסתי אליו ולא הגבתי כזה מהר. עד במהרה הוא הבין וקלט שאני לא דומה לכל הבנות סביבו שאני אחרת משחשב.
ולא נירגשת וקופצת מכל פוזה או אמירה שלו
למרות שהוא היה פופולרי ואני לא
אז הוא התחיל במחמאות וכל זה
מחמאות,חיוכים,קריצות עיין,בקשות שאני אתן לו חומרי לימוד הוא ישב שולחן לידי וכבר שניכנסתי לכיתה היתה לי הרגשה כך
ממש דיבר עליי ליד המורים אמר שהוא מעיריץ ומעריך אותי,שאני חכמה
ממש התידד וניסה לאט לאט אבל בטוח לכבוש אותי
אגב הוא גם בחור מיני באופי שלו
אז הוא ניסה לגעת בי דרך לי על הרגל
נגע בשיער
נתן לי צ'פחות בגב
כאלו
אני העפתי לו את הידיים שלו ממני
והוא לא וויתר
חבריו באו אליי כל הזמן לשגע אותי
שהוא אוהב אותי ומתביש לבוא אליי וכל זה
כל יום ממש קרציות סביבי
היו
אז אני נותת לך דוגמאות מה הוא עשה לי
הוא היה נותן לי צ'פחות על הגב ואומר לי "זה כואב?" עניתי "לא" הוא נתן עוד אחת וחייך
הוא היה מביט בי בעיניים ודורך לי על הרגל שארדוף אחריו
הוא היה שם לי את הקפוצון על השיער על הפן ואמר לי "חבל על הפן שעשו לך"
כי הערתי לו משהו לגבי השיער שלו בצחוק
הייתי צוחקת עליו ואומרתת לו שהוא דומה לוואן גוך כי הוא שם פלסטר באוזן
הוא לא היה רוצה שאלך ממנו ומתווכח איתי
שאני אבוא איתו ורוקע וקופץ עלרגליו
אני לא ידעתי מה הוא רוצה הוא שיגע אותי
יום אחד הוא החבר'ה שלו באו אליי והוא בא ישב לידי וניצמד אליי צמוד והתרחקתי ועוד פעם הוא ניצמד ושוב התרחקתי ושוב ניצמד
ליד בהחברקה לעשות לי דאוונים קטעים
יום אחד אני הולכת למורה בשיעור
כולם למדו
הוא אחז בי מהחולצה קרב אותי אליו ואומר לי "את לא הולכת"
הוא ישב על הכיסא אני עמדתי והרגשתי את הרגליים שלו צמודות לשלי
ממש הצמיד אותי
אחז בי חזק
אמרתי לו "תן לי ללכת אני צריכה ללכת ואומרת למוןרה משהו אל תידאג זה לא עלייך"
הוא אמר לי "את לא הולכת את נישארת כאהוא אמר לי "את לא הולכת את נישארת כאן" הוא הביט עליי על העיניים ועל הגוף
וזרק אותי לקיר
כאילו הייתי כדור
קבלתי מכה בגב אבל זה כלום לאומת ההשפלה
הוא תמיד היה בא לשיעור ספורט ביגללי
ומפריע הוא וחבר שלו
הוא הביט עליי הצחיק וכאלו
ואמר לחברה שלי
"היא רצה יפה" והתחנן שארוץ בשבילו
והוא היה יושב ומביט עליי רצה
כל אלו אולי רמזים קטנים שמסבירים לך את ההתנהגות שלו
למה אתה חושב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסיוון
ד''ר חיים היילפרין26/03/2008כדאי לך להפנות את שאלותיך לאתרים מתאימים יותר, כאלה העוסקים בזוגיות, יחסים בין אישיים וכיו"ב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)