מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרלין ורדוקטיל בבקשה דחוףאילה.05/01/2008
שלום דר'
האם מותר שימוש בדרלין וברדוקטיל יחד?
אני בטיפול של רדוקטיל כחצי שנה 15 מג'.
מחר עלי להבחן בבחינה חשובה מאוד. בד"כ אני נוטלת (עם מרשם) כדור דרלין אחד כשעה לפני הבחינה לעיתים נדירות בלבד. שכחתי לשאול את הרופא כי הדראלין ברשותי מזמן,
האם ניתן להשתשמש בשתי התרופות יחד? האם יש להמתין זמן מסויים מנטילת תרופה אחת לשניה?
אם לא ניתן להשתמש בשתיהן יחד האם דיי שלא אטול את הרדוקטיל או שיש להמתין תקופה עד לפינוי של התרופה מהגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאילה
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008לא מצאתי מידע ספציפי לתגובה בין תרופתית בין הדרלין לרדוקטיל, כך שאיני יכול לשלול זאת. כדאי לך להיוועץ ברופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינותדני05/01/2008
מה הטיפול התרופתי העדיף לחרדת בחינות הגורמת להפרעה קשה בריכוז: קסנקס או ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדני
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008מאחר ומדובר בחרדה נקודתית, הקסנקס עדיף. עם זאת, תרופות ממשפחת הבנזודיאפינים בכלל, והקסנקס בפרט, עלולות לגרום לתלות פיזית ופסיכולוגית כאחד. (בעקרון, כל תרופה נוגדת חרדה בעלת השפעה מיידית עלולה לגרום להתפתחות תלות פסיכולוגית, שכן המשתמש נוטה לעשות בתרופה שימוש מונע במצבים בהם לא היה צריך אותה כלל – כמו אדם הנמנע ממעליות ללא כל סיבה אך מאמין בכל פעם שניצל בנס מאסון.) בכל מקרה, הטיפול המומלץ בחרדת בחינות הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ולא טיפול תרופתי בכלל. אני מטפל בחרדת בחינות בגישה זו ובד"כ פוטר סטודנטים מהחרדה בתוך שתיים-שלוש פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק לא יודעת מה משהו נדפ'קסוזי04/01/2008
נאנסתי לפני 9 חודשיים נכנסתי לדיכאון וחוויתי חרדות היתי אצל פסיכיאטר פעם אחת סיפרתי לו את המקרה הוא אמר לי טוב תיקחי ציפרלקס לקחתי במשך שבועיים זה רק הגביר לי תחרדות
חזרתי אליו הוא אמר לי תשמעי אין לך מה לעשות אצלי את בסדר תפני לפסיכולוג,ניסיתי מודאל פורטה פלוטין ,אני מגיבה לא טוב לכדורים ,עברתי 6 חודשיים מאוד קשיים ללא טיפול פסיכיאטרי אני העדפתי . בעייתי היום שאני חווה כבר 7 חודשיים האגשה של ניתוק מעצמי ואני מציינת שכבר 3 חודשיים אני ללא חרדות ולא מטולפת בשום תרופות ,יש לי מחשבות טורדניות על המקרה 24\7 כול יום ללא הפסקה פשוט נמאס אין לי חיים הניתוק הזה מתסכל אותי הרגשה כאלו אתה עושה הכול נורמלי ולא מרגיש נורמלי ,אני שואלת את עצמי מי אני איפה נעלמה האישיות שלי איפה סוזי פשוט
ריקנות כזאת ,ולפעמים עולים לי זכרונות למשל מה לבשתי כשהייתי קטנה או דברים או פריטים שאני זוכרת לפני 20 שנה זה מוזר זיכרונות לא רציונליות כאילו זה עולה לבד לא מובן לי תמיד לא זכרתי דברים מהעבר פתאום יש לי תחושות כאלו מוזרות ואני מציינת שאני מנותקת אבל ללא תסמיני חרדות או דיכאון עברתי את הסבל הזה ,אני רוצה להרגיש את עצמי בחזרה ואני עובדת על עצמי אני מודעת למקרה פשוט לא חוזר לי הרגשתי ,קשה לי לחיותבהרגשה שאני לא יודעת מי אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסוזי
ד''ר חיים היילפרין04/01/2008את חווה תגובות פוסט-טראומתיות האופייניות לנפגעות אונס. הדרך המומלצת להתמודד עם הטראומה היא טיפול פסיכולוגי (ולא פסיכיאטרי-תרופתי). טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית יסייע לך להתגבר על הטראומה והשלכותיה בתוך מספר פגישות לא רב ולהמשיך הלאה עם חייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הניתוק זה תגובה נורמלית ?
סוזי04/01/2008הרגשה כאילו את לא קיימת? אני מקווה לחזור לעצמי
שאלה:בערך ממוצע סטטיסטי כמה זמן עובר תגובה פוסט טראומתית לנפגעות תקיפה מינית
אני כבר 9 חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן
ד''ר חיים היילפרין04/01/2008ניתוק (dissociation) הוא תופעה שכיחה בתגובה לטראומה. התשובה לשאלתך אינה תלויית זמן אלא תלויית טיפול - אם היית ניגשת לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי לפני שמונה חודשים קרוב לוודאי שההשלכות הפוסט-טראומתיות היו כבר מאחוריך; ללא טיפול התגובות הפוסט-טראומתיות עלולות להתקבע ולהפוך לכרוניות. בשורה התחתונה, את זקוקה לטיפול הולם, וטובה שעה קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שלא איחרתי את המועד
סוזי04/01/2008האם יש לי עוד תקווה ד"ר אני מאוד רוצה להבריא לחזור לעצמי אבל כאילו אני לא יודעת איך
מתמודדים ונמאס מהמחשבות הטורדניות האלו אני מדברת עם עצמי מעודדת את עצמי
קשה קשה
אני רוצה את עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא, לא אחרת. בהצלחה!
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוק? והקשר לזיכרונות
סוזי08/01/2008אני מאוד מודעת לבעייתי והיא הניתוק ,מכחה לטיפול פסיכולוגי בבית חולים איכילוב
אני חוויתי פוסט טראומה כמו שאני יודעת היום.
שאלה : אני מנותקת כבר 9 חודשיים ,כאילו התרגלתי לזה בשבוע האחרון עולים לי זכרונות מהעבר
למשל אם אני מדברת עם מישהו פתאום עולים לי זכרונות לגבי עצמי או הרגשה של דברים מהעבר
זכרון ללא כול שליטה הכוונה, זה עולה לי לבד במוח ואני אומרת לעצמי למה אני פתאום נזכרת
בזה ואיך זה עולה לי לזיכרון.
מוזר פתאום אני מרגישה את עצמי ופתאום זה נעלם מה זה אומר? והזכרונות?
האושר שלי זה לחזור לעצמי כול כך התגעגעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כפי שכבר כתבתי לעיל
ד''ר חיים היילפרין09/01/2008ניתוק הוא תגובה שכיחה לטראומה. אני מניח שעם הטיפול שתקבלי גם תופעה זו תיעלם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצה בבקשה...תקוה03/01/2008
ילדתי את בני הראשון לפני כ4,8 שנים, בלידה קשה וטראומתית, מה גם שבאותה עת סבלתי משני סוגי מונו, ללא ידיעה, חוץ מהידיעה שמשהו עובר עלי ואינני יודעת מהו. במהלך הלידה נטלתי אפידורל שלא ניתן לי נכון ועלה לראש, מה שאומר שהרגשתי את כל מהלך הלידה, כולל הואקום בסוף והתפרים שלאחר הלידה. שכבתי חמישה ימים בביה"ח בלי יכולות לקום מהמיטה. לאחר טיפול נאות חזרתי לבית הורי, הגבתי קשה, הייתי חלשה ועייפה מהכל. בקיצור, המונו עבר, ולא התאוששתי ממנו. עד לא מזמן, כשגילתי שאני סובלת מפיברומיאלגיה, פניתי לרפואה טבעית, בעזרת צמחי מרפא ותזונה, נראה לי שכרגע אני חשה טוב בקשר לפיברומיאלגיה, ורוטצה להביא עוד ילדים. הבעיה שאני ללא מחזור מאז הלידה, ועלי להתחיל בטיפולי פוריות, אבל אין לי כוח נפשי וכוח לסבול את התהליך, פתאום אני שמה לב שכשמדברים סביבי על ילדים או לידות אני מתרחקת, בכלל נהיתי כזו סגורה בבית, אני לא עובדת כחצי שנה, ומאז הוקל לי נפשית, אין לי לחץ חברתי. וכשמספרים לי על מישהי שילדה אני מגלה שאני בוכה. פתאום חשבתי שהמצב שלי מתאים לפוסט טראומה, השאלה איך ולמי לי לפנות לבירור, יעוץ וטיפול??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לתקווה
ד''ר חיים היילפרין04/01/2008עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי (רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית). טיפול שכזה יסייע לך להתמודד עם התסמינים הפוסט-טראומתיים בתוך מספר לא רב של פגישות, וכדאי שימשיך וילווה אותך עד שתלדי את ילדך השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
תקוה05/01/2008האם קיים טיפול כזה דרך קופת חולים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעקרון כן,
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008אך איני בטוח שתופני למומחה המנוסה בטיפול בחרדות (כאמור, רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) - תצטרכי להיות ספציפית לגבי בקשתך ולוודא שאת אכן מקבלת את הטיפול לו את ראויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוה אומר
תקוה06/01/2008שבקופ"ח אין מומחים אלא סנדלרים מתחילים???
אם אני פונה דרך קופח עלי לבקש מרופא כלשהו הפניה, אם כן ממי??? איך פועלת הפרוצדורה בקופח?
וודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה את אמרת...
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008אני רק הצעתי לך לעשות shopping כדי להגיע לפסיכולוג הנכון (וזו, אגב, עצתי הראשונה לכל מי שמבקש טיפול פסיכולוגי). התשובה לשאלתך השניה תלויה באיזו קופה את חברה. ההפניה נעשית בד"כ דרך רופא המשפחה ו/או יחידת ברה"ן בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזרה בשופינג....
תקוה06/01/2008אני מאזור מודיעין ואשמח דווקא בפסיכולוגית, אני בקופח מאוחדת.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לתקוה
ד''ר חיים היילפרין06/01/2008התקשרי ל-03-5245541 ובקשי הפניה למטפלת קוגניטיבית-התנהגותית בחרדות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תקוה07/01/2008אני מבינה שזהו המס' בקופח מאוחדת, אכן כן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן. בהצלחה!
ד''ר חיים היילפרין09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה ...
תקוה10/01/2008אני מודה לך על כל הייחס,
איך אוכל לדעת על פסיכולוג שהוא טוב?
נתנו לי בקופה שם של דר אתי שחר, איך אני מבררת עליה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לך
ד''ר חיים היילפרין11/01/2008אתי שחר לא תטפל בך - היא רק תראיין אותך ותפנה אותך לפסיכולוג מתאים. בקשי ממנה מטפל קוגניטיבי-התנהגותי באזור מגורייך ולכי על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגעתי,
תקוה11/01/2008יישר כח גדול!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך....ליעד01/01/2008
בוקר טוב ..
וזה נכון ..
אבל אני כמעט וכל יום עוסקת בזה או שנתקעת בזה כשזה נכנס או שלא נכנסת לזה ברגע שזה נכנס וחושבת על דברים אחרים ברגע שזה נכנס ומרגישה הכי טוב שיש
ויש ימים שאני גם מנסה שלא להכנס ופתאום זה קשה
כבר חודשים עם לא יותר שאני מפחדת
וזה בכלל לא קורה ואני לא עולה לישון מרוב פחד שלא אקום בבוקר
וכשאני קמה אני שוב אומרת לעצמי ואם זה יקרה עכשיו
אני כבר לא מצליחה להבין את זה
ואתה חושב ששיחות יעזרו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למור
ד''ר חיים היילפרין02/01/2008כן, אני בטוח שטיפול שיחתי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית יסייע לך להפטר מהבעייה בתוך מספר פגישות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!נואשת30/12/2007
רוצה המלצות על פסיכולוגים קוגנטיבים באזור המרכז
יש אתר מרוכז עם פסיכולוגים ממולצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדנה
ד''ר חיים היילפרין31/12/2007נסי את האלפון באתר של איט"ה, http://www.itacbt.co.il/index.htm. אגב, גם אני מומחה לטיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, למרות שאיני חבר באיט"ה או מופיע באלפון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה?נירי29/12/2007
חיים שלום,
אני בחורה כמעט בת 21 מאז ומתמיד הייתי מאוד מאוד ביישנית בחברה והדבר מנע ממני לעשות דברים רבים שאני אוהבת כמו לרקוד ולהופיע..בסיום הבית ספר דווקא בגלל זה החלטתי להופיע בטקס הסיום ואכן הופעתי מול קהל של כמעט 1000 איש אבל עדיין מתתי מלחץ ופחדתי.
יש לי בעיה שכאשר אני מדברת עם אנשים במיוחד בנים שאני לא מכירה ובמיוחד אם הם מעניינים אותי אז אני ישר מסמיקה והופכת שתקנית וגם בבית ספר תמיד הייתי כזו ולכן תמיד החשיבו אותי "סנובית " ואני באמת לא ..יש לי המון חברות ואני רוצה לפתח שיחות אם אנשים אבל אני מתקשה ואני לא "אני" .לקראת סיום שירותי בצהל אף קיבלתי תעודת הצטיינות מטעם מפקד הבסיס והייתי צריכה לעלות לבמה וממש היה לי פיק ברכיים וממש התרגשתי.גם כשיצאתי עם בחורים ככל שהם עניינו אותי יותר כך התנהגתי ב"קרירות" והתרחקתי ..ולכן עד היום בעצם לא הייתי במערכת יחסים משמעותית וארוכת טווח..יש לציין שאין לי בעיה עם המראה החיצוני שלי וההיפך תמיד החמיאו לי מגיל קטן ואני מרגישה ויודעת שאני נראית טוב והציעו לי אף לדגמן.אבל תמיד יש לי ההרגשה שבוחנים אותי גם כשאני הולכת ברחוב קשה לי שלא לדבר בטלפון כך אני מרגישה בטוחה יותר כאילו אני לא לבד ופחות בוחנים אותי ואני לא אוהבת לצאת ולהסתובב לבד במקומות הומי אדם.
אני לא מבינה מה יש לי ומדוע אני כזו חסרת ביטחון שהרי אין לי בעיה עם המראה החיצוני שלי בכלל ואני בנאדם שיש לו הרבה מה לומר ואנשים שמכירים אותי באמת מאוד נהנים בחברתי. אני גם מתכננת לרדת לעבוד באילת ועצם המחשבה שאני אצטרך לעבוד מול קהל רחב ולעבור ראיונות מלחיצה אותי.
למה בעצם אני כזו?האם פיתחתי חרדה ומדוע בעצם? ומה אני יכולה לעשות?
אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לנירי
ד''ר חיים היילפרין31/12/2007את סובלת מחרדה חברתית (ברמה נמוכה, שהיא שכיחה מאד). למזלך, קל לטפל בבעיה בעזרת איש מקצוע, ואני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. הפסיכולוג יסביר לך ממה נובעת החרדה ויסייע לך להיפטר ממנה בתוך מספר מצומצם של פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נירי01/01/2008ראשית תודה על המענה.
והאם תוכל לומר לי היכן אוכל למצוא פסיכולוג המתמחה בשיטת טיפול זו באיזור אילת משום שאני עוברת לשם בעוד כשבועיים מהצפון ואיני מכירה שם אף אחד .ובנוסף כמה טיפולים אתה מעריך שאצטרך לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לנירי
ד''ר חיים היילפרין02/01/2008מספר הפסיכולוגים באילת די מצומצם, ואינני בטוח שתמצאי שם מטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. חפשי בדפי זהב המקומי ובררי ישירות מול הפסיכולוגים את מומחיותם וגישתם הטיפולית. בכל מקרה, מדובר בטיפול קצר מועד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוררליעד29/12/2007
שלום שמי מור ואני בת 17+
לפני כמה זמן התחיל לי מחשבות ופחד למות
כמעט בכל מקום אני נלחצת ופולשת לתוך זה
ויש ימים שאני לא עוסקת בזה אבל ברוב הזמן כן
אני לא יוצאת כמו שהייתי יוצאת פעם וכשאני יוצאת אני בקושי נהנת וחוששת. הפחד הזה אף פעם לא היה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למור
ד''ר חיים היילפרין31/12/2007את מתארת מצב די שכיח ונורמאלי (מי לא חושב לעיתים די קרובות על פחד ומות?), אך אם את מוטרדת, גשי לפסיכולוג שיסייע לך. בטיפול נכון ניתן להיפטר מהבעיה בתוך שתיים-שלוש פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותליאורה27/12/2007
שלום רב..
אני בת 26, לפני כ10 חודשים אבי נפטר ממחלת סרטן.
הוא היה חולה כ4 שנים,ואיכשהו זה נעשה חלק מהחיים
לעולם לא האמנתי שבסוף הגרוע מכל יקרה....(יותר נכון לא רציתי)
היתי מאוד קשורה עליו,וליוויתי אותו ברגעים האחרונים,ספרתי את נשימותיו האחרונות...
עבר כבר זמן,ואני עדיין לא מאמינה ..לא מעכלת ולא מצליחה לנשום...
הפכתי להיות אדם אחר לגמרי,אני מאוד אגרסיבית היום,לחוצה,עצובה ומדוכאת...
יתכן ובבוא היום אני אשלים עם זה ....
רק שקיימת בעיה גדולה מאוד ,שלפעמיים גורמת לי להרים ידיים .אני סובלת מאז מחרדות מאוד קשות,סיוטים,אני קמה עם זה וכך גם הולכת לישון,אם ואני מצליחה להירדם כמובן.החרדות קשורות באימי ואחי הקטן.אני כל הזמן מציירת תמונות איומות בראש שיקרה משהו.אני לפעמייםמתעוררת והולכת למיטתה לראות אם היא נושמת.זה מלווה אותי בכל יום וכל דקה. אין לי כח יותר...
פניתי לפסיכיאטר הוא טען שאני סובלת מחרדות קשות,ונתן לי רסיטל עוד לא ניסיתי אותו.משום מה יש לי תחושה שאדם נבון וחזק יכול לעזור לי יותר מהכדור.רק שאני לא יכולה להרשותלעצמי פגישות עם פסיכולוג. בבקשה תעזור לי ...אני כל כך עייפה ומרוסקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לליאורה
ד''ר חיים היילפרין31/12/2007את חייבת לטפל בעצמך, וחבל שהעלות הגבוהה מונעת ממך לגשת לטיפול! את יכולה לקבל טיפול פסיכולוגי גם באחת מהתחנות לבריאות הנפש (בחינם) או דרך קופת החולים בה את חברה (בתשלום מסובסד של כמאה ₪ למפגש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לאמיסיגל26/12/2007
היי,
אמי חלתה בסרטן לפני מספר שנים ולאחר שעברה תהליך כימותרפיות והקרנות, חזרה לשיגרה, צימחה שיער וכרגע נבדקת בכל חודש כדי לראות אם המחלה חזרה. בכל פעם שהיא נבדקת אני נכנסת לחרדות איומות שמא היא תקבל מחדש את המחלה, כי אני יודעת שאחרי מה שעברה היא לא תרצה לטפל בכך ולא תעבור שוב טיפולי כימותרפיה. אני לא יודעת כיצד להיות יותר אופטימית ופחות רגישה לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לסיגל
ד''ר חיים היילפרין31/12/2007תגובות חרדה פוסט-טראומתיות שכיחות מאד בתום הטיפול הרפואי במחלות מסכנות-חיים הן אצל החולה והן אצל סביבתו הקרובה. מסיבה זו (ואחרות) גם כשהטיפול מצליח מומלץ מאד להיעזר בליווי של פסיכולוג שיקומי. ממכתבך עולה שגם את וגם אימך זקוקות לכך ואני ממליץ לכן לפנות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחושךיונית24/12/2007
שלום, מה עושים עם ילדה שמפחדת מהחושך ולא מסוגלת ללכת בבית, גם עם מעט אור
ליונית
ד''ר חיים היילפרין24/12/2007פחדים מחושך (ובכלל) שכיחים ביותר אצל ילדים. אם הפחדים אינם חריפים (ואם אין רקע אובייקטיבי לפחד, כמו משבר בזוגיות ההורים וכד') אתם יכולים לעבוד איתה בבית באמצעות ספרים ייעודיים העוסקים בנושא (לקנייה בסטימצקי, למשל). אם אינכם חווים הקלה, כדאי לגשת עם הילדה למספר פגישות אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדותלי-את20/12/2007
היי
מאוד מעניין לקרוא את המאמרים את התשובות כמו כן יש לי תחושה שרפואת המשפחה לא מספיק עוזרת לחולים שלה מספיק ולא מכוונים אותם לצוות המיומן והמתאים פשוט עובדים כמו יצור קפה רק על בסיס תרופות אני חושבת שאים יותר תשומת לב הרבה חרדתיים לא יהיו בבעיה
כול הכבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מסכים לגמרי
ד''ר חיים היילפרין21/12/2007רפואת המשפחה הפכה למכונה לניפוק כדורים ושכחה את הדבר החשוב ביותר - לספק גם מזור לנשמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעידודנואשת20/12/2007
שלום אני בת 26
חשוב לי לציין שמאז ומעולם אני אדם שבריא בנפשו מלא שמחת חיים ואופטימיסטית בדמי ובנשמתי
לפני 3 שנים סבלתי מעייפות וחולשה קשים והובחנתי ע"י בדיקות דם כחולה במחלת היאפים, הייתי חודש וחצי בבית וחזרתי לשיגרה.
לפני חצי שנה שוב החלו הסימנים ובחודש האחרון זה החמיר ושוב בבדיקת דם נתגלו נוגדנים של המחלה.
בשלב מסויים פיתחתי חרדות שהפריעו לי לתפקוד היום יומי ורופא משפחה אחר אבחן שאני סובלת מדיכאון ולא ממחלת היאפים - לשניהם אותם תסמינים. והוא הציע שאפנה לטיפול פסיכיאטרי.
איך יודעים שזה באמת דיכאון ולא מחלת היאפים? אם לשניהם אותם תסמינים
ואני זקוקה לעידוד - זה לכל החיים??? ולמה פתאום זה קורה לאדם שתמיד היה מלא בשמחת חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למורן
ד''ר חיים היילפרין21/12/2007אנשים רבים עוברים את ילדותם ומתחילים את חייהם הבוגרים בצד השמשי של החיים, מלאי שמחת חיים ואופטימיות, ומחוברים פחות לצד הכואב של החיים (אם בגלל שלא ידעו כאב רב או בגלל שהדחיקו או התנתקו מרגשות לא נעימים). אבל החיים הבוגרים מזמנים משברים ולחצים קשים הרבה יותר – כמו מחלות – המלווים (לעיתים פתאומית) ברגשות לא מוכרים ומאיימים, כמו חרדה או דיכאון. חשבי על כל זה לא כאדם שהיה תמיד מלא שמחת חיים ופתאום נעשה דיכאוני, אלא כאדם צעיר ולא בוגר שנמצא בתהליך חיובי של צמיחה ובגרות ומתחיל לחוש את מלוא הספקטרום הרגשי שהחיים מזמנים, על הטוב והרע שבו. את לא צריכה טיפול פסיכיאטרי – את צריכה טיפול פסיכולוגי-צמיחתי שילווה אותך בתהליך ההתבגרות החשוב (והכואב) הזה. אחד הדברים הראשונים שמטופלים המגיעים אלי מדוכאים או חרדים לומדים זה שאין מדובר כלל בפתולוגיה אלא בתגובה בריאה לסיטואציה לא בריאה (כמו במצבך), ושהטיפול אינו יותר מאשר תהליך צמיחתי מילדות לבגרות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית..יסמין19/12/2007
היי ותודה על ההקשבה!!!
אני בת 21 ומשוחררת כ-7 חודשים מהצבא..
כל חיי אנשים הכירו אותי כאחת שתקנית כזו שאין לה הרבה מה לומר, וכמו כן גם לא ממש חברותית, למרות שלא הראתי את זה, זה לא שהייתי מין "עוף מוזר" כזה כי תמיד ידעתי איכשהו להסתיר את העובדה שאני מפחדת לדבר ברבים, אבל נמנעתי מלעשות דברים שאני אוהבת כמו לרקוד באופן מקצועי(שזה החלום שלי) או להתפרע ככה במסיבות, הרבה אנשים חושבים שאני סנובית אבל אני ממש לא..אני פשוט לא מסוגלת לפתוח את הפה כשיש יותר מחמישה אנשים בחדר גם אם אני מכירה אותם טוב..ואנשים לא מפסיקים להחמיא על איך שאני נראית אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה..
הבעיה הזו מפריעה לי היום יותר מהכל..אני אחרי הצבא ונמצאת כבר חודשים ארוכים בבית וכל זה בגלל שאני מפחדת לצאת לעבוד כי זה מצריך אנשים שישפטו אותי וימתחו עליי ביקורת..
חברים שלי ובמיוחד הוריי אומרים לי כל הזמן: "מה יש לך??את לא רוצה לקנות לך דברים? מה לא נמאס לך לשבת בבית כל היום"??אבל הם לא מבינים שככה אני בורחת מהבעיה הזו ולא אני ממש לא נהנית לשבת בבית..אני רוצה לראות עולם ואני רוצה לעבוד ולהרוויח כסף אבל לא יודעת איך לצאת מהברוך הזה..
ואין מצב להגיד להם על טיפול פסיכולוגי כי אני לא מוכנה שהם ידעו על זה..
אוף אז מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשני
ד''ר חיים היילפרין19/12/2007את אכן סובלת מחרדה חברתית וטבעי שהחרדה תתעצם אחרי הצבא (התקופה שאחרי השחרור קשה לצעירים רבים – הסרט נע של גן-ביה"ס-צבא הסתיים ופתאום צריך לעשות החלטות גורליות ולכבוש את העולם). את צריכה לדבר עם הוריך על טיפול פסיכולוגי בגלוי ובלי בושה (הם הרי ממילא חיים את מצבך וכן, את עדיין קסם של ילדה, עם כל הכבוד לבעיות שציינת). אם את מתעקשת שלא לספר להם, גשי לטיפול בלי ידיעתם - חבל על כל שבוע נוסף של סבל וחוסר מעש. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, ובמקרים כמו שלך את עשויה לחוות הקלה משמעותית תוך שניים-שלושה מפגשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש רק בעיה אחת..
יסמין20/12/2007האמת שהציעו לי לטפל בבעיה דרך פסיכולוג אבל העניין הוא שאין לי כסף לזה ואני ממש מרגישה שאני בין הפטיש לסדן, כי מצד אחד אני נורא רוצה לעזור לעצמי ואני דווקא חושבת שטיפול מהסוג שהצעת יכול להיות מצויין, אבל מצד שני זה לא מתאפשר לי מבחינה כספית.. וכרגע המצב הוא שההורים שלי לא נותנים לי כסף, כי הם כביכול רוצים שאני ארוויח אותו לבד..(וזה לא חס וחלילה שחסר אבל הם מתעקשים על העיקרון-מי שרוצה להשיג דברים חייב לעבוד)
והם צודקים אבל זה לא ממש עוזר לי שהם צודקים..:)
בכל מקרה אני מודה לך על הזמן ועל תשומת הלב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
...וזו בדיוק הסיבה
ד''ר חיים היילפרין21/12/2007שהצעתי לך לפתוח את הנושא עם הוריך – הרי אם רק תעיזי להגיד להם שהחרדה היא זו שמונעת ממך לצאת לעבוד, הם ישמחו לעזור לך כספית עם הטיפול, את תיפטרי מהחרדות ותוכלי לצאת לעבוד ולהרוויח באופן עצמאי, וכולם יהיו מרוצים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אתה צודק!!!
יסמין21/12/2007אני אפילו לא יודעת איך להתחיל להגיד להם את זה..
הם לא ממש שמים לב שיש לי את הבעיה הזו כי מול אנשים שאני מכירה אני מתנהגת בסדר..הם פשוט חושבים שאני עצלנית או מפונקת מידי בשביל לעבוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת19/12/2007
אני לוקה במחשבות טורדניות, בעיקר בנושאים חברתיים: איך אני נראית ליד אנשים, מה הם חושבים עלי וכדומה. המחשבות מקשות עלי את התפקוד בחברה מאוד. כשאני לבד בבית, אין לי שום מחשבות.
מה הבעיה אצלי ומהו הטיפול המתאים.
האם זה נכון שטיפול תרופתי מתאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר חיים היילפרין19/12/2007מחשבות טורדניות (ברמה שאת מתארת) הן אחד הפנים של הפרעת חרדה, מעין ראי המשקף את מצוקות חייך. קיים טיפול תרופתי שיקל מאד על התסמינים, אך זה יהיה בבחינת צביעת הראי בלבן במקום לטפל במצוקות שהוא משקף עצמן. מסיבה זו אני ממליץ לך כצעד ראשון על טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מטפל בגישה זו, כאמור, ובמקרים כמו שלך את עשויה לחוות הקלה משמעותית תוך מספר מפגשים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)