מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטה בחזה ימיןנירה02/05/2009
ביתי בת 4 יש לה בליטה מצד ימין
היא מאובחנת בדלקת פרקים
אבל הבליטה מופיעה ברוב המקרים וזה כואב במיוחד עאם יש חום
בצילום רנגן תקין
כדאי לעשות MRI.?
.אני מכיר ילדה עם אותה אבחנה אבל היה לה בליטה בשוק וזה לא היה סרטני הוציאו לה כי האבא התעקש
וכל החומים והכאבים עברו.
מכירים תופעות כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כשברקע דלקת פרקים
ד''ר אודי לבל02/05/2009ניר שלום. שאלתך לא מספיק ממוקדת. אני מבין שלילדה אובחנה דלקת-פרקים?. דלקות כאלה יכולות להיות מסוגים שונים - העיקריים שביניהם 1. דלקת מפרקית שגרונית (זו שקשורה לזיהומים בלוע ולנזק במסתמי הלב) 2. דלקת ראומטואידית - משהו שדומה לדלקות המפרקים של המבוגרים.
אים כאן קיצורי דרך! צריך לשוחח על העניין עם רופא/ה המפרקים שלכם - להסביר מה הופיע ולחשוב איך לברר את העניין
לגבי MRI - משהו כללי. בכל תקופה בני אדם ממצאים שיטות הדמיה חדשות שיכולות כביכול לפתור כל שאלה אבחנתית. בתקופתנו זהו ה- MRI. מערכת ממוחשבת שמפענחת הדים-מגנטיים. אין כאן הוקוס פוקוס. בסך הכל מקבלים תמונה כלשהי שמייצגת משהו אבל גם לא רואה המון דברים. היא לא מהווה תחילף לבירור רפואי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על תשובתךסמיון28/04/2009
שלום דוקטור
רק רציתי להודות לך על תשובה
ולשאול מה פירוש של אותיות בדרגת פריקה
לבת שלי יש type 2a בצד שמאל
זה נקרא שמתקדם טוב? ומה נחשב נורמל?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר type2a
ד''ר מרק אידלמן28/04/20092a -זאת דרגת חומרה לפי אולטרסאונד(דרגה הכי קלה, יש חלוקי דעות אם בכלל צריך לטפל ברצועות).מקובל כן לטפל אצל ילדים עם 2A דו"צ ומעל גיל חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה כח הופעל כדי לגרום לפריקת מרפקנירה27/04/2009
בני בן השנתיים פרק את המרפק כתוצאה ממשיכה של הגננת.
הגן טוען שהיא משכה בעדינות, אני רוצה לדעת אם זה סביר.
זאת פעם ראשונה שהוא פורק מרפק כך שלא היתה אמורה להיות רגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "פריקת מרפק" בגיל שנתיים
ד''ר אודי לבל28/04/2009נירה שלום. בגיל כזה לא מתרחשת ממש פריקה במרפק. משיכה פתאומית באמה בגיל זה (עד 5 שנים בערך) יכולה לגרום למשהו כמו היתקעות של מרכיב גלילי של אחת מעצמות המרפק בתוך רצועה שחובקת אותה. אין לזה קשר דוקא למשיכה חזקה, הגננת צודקת...
אצל ילדים עם נטיה לתופעה הזו צריך להמנע ממשיכה או הרמה באמה, מומלץ לאחוז בבית החזה.
המצב לא מסוכן ולרוב חולף גם ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לילדדנה27/04/2009
ילדי בן 8 החל לפני כחודש לסבול מכאבי גב, והיום בבוקר נתפס לו נורא הצוואר האורטופד שילדי נלקח אליו טוען כי הכאבים הם כתוצאה של גדילה (הילד אכן גבה התקופה האחרונה) האם גם כאבי הצוואר קשורים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב וצואר
ד''ר אודי לבל28/04/2009דנה שלום. הגישה הכללית לכאבי גב בילדים היא "מחמירה" דהיינו - כל כאב דורש בירור. בניגוד לגישה אצל מבוגרים שם לרוב לא מבצעים בירור אלא מטפלים לפי חומרת התלונה (משככי כאבים ופיזיותרפיה). אצל ילדים אנחנו טוענים שלרוב אפשר למצוא סיבה... מנסיוני ברוב המקרים גם אצל ילדים אנחנו לרוב לא מוצאים סיבה ואני נוקט בגישה הדרגתית, לרוב מתחיל במעקב קצר עם ניהול יומן-כאבים ואם זה נמשך ונראה משמעותי - מבצע בירור הדמייתי עד זהוי הסיבה. אני נוטה לא לקרוא לכאבי גב כאבי-גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צוואר
דנה29/04/2009תודה לך דר על התשובה וחג שמח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספלזיה דרגה B2מיקה23/04/2009
ביתי בת 3 חד' עם דרגת דיספ' ברגל ימין בלבד דרגה B2 וצריכה רצועות. היא אינה רגילה לישון על הגב האם ניתן לישון על הבטן עם הרצועות?
האם ניתן להרגיל אותה לרצועות בהדרגה ביממה ראשונה?
האם ניתן לבדוק אפשרות של טיפול בכרית במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ד''ר מרק אידלמן25/04/2009שלום ,
יום ראשון ברצועות יכול להיות לא פשוט ל'מטופלת" וגם למשפחה.העניינים יסתדרו ללא ספק.
1.כדאי לא לישון ברצועות על הבטן( הרצועות לא תעבדו בתנוחה הזאות).
2.כדאי מיום הראשון להיות ברצועות 23 שעות 45 דקות ( 15 שעה לאמבטיה).
3.כרית במקום רצועות אופציה מקובלת , אך אם כבר כנית רוצעות הייתי ממשיך איתם( בכל זאות רצעות נכשבות לgold standard ).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FFA?נילי23/04/2009
שלום רב,
בני היה בפגיה עקב משקל לידה נמוך (1845) נולד בשבוע 35+4 במכתב השחרור מבית חולים נכתב "בדיקה אורטופדית תקינה פרט לFFA היות וא היתה לנו שיחה עם רופא, אשמח לקבל הסבר מהו ffa? האם זה דבר המצריך טיפול מעקב? האם זה תופעה שכיחה אצל תינוקות הנולדו במשקל לידה נמוך?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FFA
ד''ר אודי לבל23/04/2009נטע שלום. אני משתמש בקיצור הזה למונח forefoot adduction (אני מניח שגם אחרים) ומשמעו הטיה של קדמת כף הרגל לכוון האמצע, לרוב מצב שדורש מעקב - בכדי לודא שהוא חולף. אם לא חלף ייתכן שיידרש טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליסקרן21/04/2009
שלום רב, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי, סובל מטורטיקוליס לצד שמאל, אני עושה איתו תרגילי פיזיותרפיה, ושמה אותו די הרבה על הבטן, הוא מחזיק את עצמו מאוד יפה, אבל עדיין מסתכל בעיקר לצד שמאל, במיוחד כשישן. איך אוכל לדאוג לכך שמצבו ישתפר, האם להחליף את הפיזיותרפיסטית? אני מפחדת שהוא יצטרך ניתוח. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
ד''ר מרק אידלמן21/04/2009שלום ,
אל תדאגי , ב99% טורטיקוליס יעבור עד גיל שנה.תמשיכי לבצעה בנוסף לפיזיותרפיה במכון תרגילים בבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
קרן21/04/2009תודה רבה, תוכל בבקשה להמליץ לי על מכון פיזיותרפי שמתמחה בתינוקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית ראשנעמה21/04/2009
בני בן 3 חודשים. מלידתו מטה ראשו יותר שמאלה וגם ישן כך. אני שמה חיתול מגולגל בצד זה מידי פעם כדי שיהיה במרכז.כשהוא רוצה פונה ימינה בלי בעיה. בצד שמאל זה גרם לראש להיות קצת שטוח,פחוס, מה לעשות? האם צורת הראש תסתדר?[אני לא רואה ברחוב אנשים עם ראש לא סימטרי..]
האם זה בהכרח "טורטיקוליס"[קראתי באנטרנט על דבר דומה] מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית ראש
ד''ר אודי לבל21/04/2009נעמה שלום. אכן העדפת צד נפוצה אצל תינוקות, וזה לרוב מלווה בפחיסה מסוימת של הגולגולת בחלקה האחורי. טורטיקוליס הוא מצב בו התינוק ממש מוגבל בסיבוב הצואר לצד אחד. הגבלת סיבוב יכולה לנבוע מנזק סב-לידתי לשריר המסובב של הצואר והיא חולפת לרוב עם תרגול תנועות והתארכות השריר. העדפת צד קשורה לבעיה במיקוד ראיה שמתבטאת בצורך להטות או לסובב את הראש בכדי להשיג מיקוד טוב של הראיה. לסיכום - כדאי שבנך יבדק (לא דחוף) אצל רופא ילדים, ובכל מקרה אפשר כמו שאת מתארת לאלץ אותו להשען על חלקים שונים של הגולגולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית פישוקאמא21/04/2009
שלום רב,
בתי בת הארבעה חודשים החלה היום טיפול באמצעות כרית פישוק. היא צריכה להיות עם הכרית 24 שעות ביממה פרט לזמן אמבטיה והחתלה.
נראה שבזמן שכיבה (עם הכרית) על הגב נוצרת מעין הקשתה- האם זה לא יכול לגרום לנזק לגב?
כאשר שוכבת על הבטן, הרגליים מורמות למעלה...
איך אדע ששמתי את הכרית בצורה נכונה? (ביקורת רק בעוד חודש וחצי)
איך נכון להשכיב אותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בכרית פיסוק
ד''ר אודי לבל21/04/2009אמא שלום. אני לא יודע בדיוק באיזה מכשיר אתם משתמשים - יש בשוק סוגים רבים. לא יגרם כל נזק לגב משכיבה עם הכרית (על הבטן או על הגב, או בטיולון באלכסון). אם יש לך חששות בקשר להרכבת הכרית לאחר רחצה את צריכה לחזור לאורתופד שהמליץ על הטיפול וללמוד להניח אותה נכון. שמוש לקוי יכול להזיק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברצועות פבליקסמיון20/04/2009
שלום רב
בתי בת חודשים וחצ תהיה י מטופלת ברצועות פלביק לפחות עוד חודש שלם עד לבדיקה הקרובה
הרופא אמר להיות ברצעות כל הזמן מלבד זמן לאמבטיה שזה בערך 15 דקות ביום...
מכל המאמרים ופורומים התרשמנו מחשיבות רבה של שכיבה על הבטן כמה זה גורם להתפתחות
מוטורית ומשפיע אחרי זה לכל השלבי התפתחות עתידים..
השאלה שלי .. האם ניתן בכל אופן להשכיב אותה על הבטן אפילו ברצועות .?.
ואם לא מה השלכות עתידיות למצב הזה?
בנוסף האם כל הנושא של פריקת ירך יכול לחזור שוב ואם זה ישפיע על זחילה ,הליכה ותפקוד רגיל
של הילדה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמיון
ד''ר מרק אידלמן21/04/2009שלום ,
אין להשכיב ברצועות על הבטן ( אתה פשוט מבטל בתנוחה הזאת פיסוק של רצועות).לא ראיתי שום בעיות מזה שתינוק שכב על הבטן ברצועות.
אינני ראיתי איחור רציני בהתפתחות ילדים שטופלו ברצועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקה בעצם הירךערן19/04/2009
שלום
בגיל חודשיים וחצי אובחן אצל בני CDH בדרגה 4
מאז הוא מטופל בחגורת פבליק וכיום בעודו בן חצי שנה השתפר מצבו
והוא הגיע לדרה 2B , לפי הבנתי בדרגה 1B קרי הדרגה אחרי 2B כבר אין צורך בחגורה.
האם מורידים את החגורה בשלבים ז"א בהדרגה? אם כן כמה זמן מרגע הגיעו לשלב זה עד
סיום תפקידה של החגורה?
אשמח לקבל תשובה במהרה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברצועות
ד''ר מרק אידלמן21/04/2009שלום , מצבכם טוב מאוד,בד"כ טיפול נמשך עד שפרק תגיעה לדרה 1 .אין להוריד רצועות עד שפרקי ירכיים לא יהיו תקנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברך לילד בן 4אבי18/04/2009
לפני מספר ימים עשינו טיול לבריכת המשושים עם הילד שלנו שהוא בן 4. הקטע חזרה הוא כ-25 דקות טיפוס שרובו הוא מעין עליית מדרגות (רק כמובן עם אבנים וסלעים) ובמהלכו ביצענו מספר עצירות מנוחה. הילד הפגין חריצות גדולה וממש רץ וטיפס את הקטעים (בין מנוחה למנוחה) אבל בערב הוא התלונן על כאבים בברך. במקום שהוא הצביע על הכאב לא שמתי לב לפצע או חבלה אבל בהחלט יכול להיות שהוא החליק וקיבל מכה תוך כדי טיפוס.
הוא שב והתלונן על כאבים באותה הברך גם בימים האחרונים והשאלה שלי מה הסיכוי שזה כתוצאה ממאמץ ולא מחבלה? אם זה יכול להיות ממאמץ, האם לפנות לאורטופד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים אחרי מאמץ
ד''ר אודי לבל18/04/2009אבי שלום. קשה אומנם לקבוע מה הסיבה לתלונה אבל ההקשר נראה לי ברור - המאמץ היה חריג ולכן צפוי שהתלונה קשורה לכך. כדאי להמתין, ואם לאחר כמה ימים עדיין כואב - לקחת את ילד לבדיקה. זכור שילדים קטנים מתקשים מאוד לתאר כאב או למקם אותו ולכן אולי אלה כאבי שרירים ("התכווצות שרירים")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברגלי O ובכפות רגליים מוטותנעמי גמליאל16/04/2009
שלום,
בתי נולדה עם רגלי O וכפות רגליה מוטות פנימה. טופלה בגבס ונעליים הפוכות עד שמלאו לה שנתיים. נשללה בעייה נוירולוגית. במעקב אצל אורטופד בכיר. האורטופד אמר שאין טיפול נוסף שיכול לעזור לילדה ושאט אט מצב הרגליים ישתפר אך ייתכן ותשאר סטייה קלה פנימה. לטענתו המקרה שלה אינו טעון ניתוח.
כיום, בתי בת חמש.
האם מומלץ בכל זאת לבצע טיפול כלשהו או שאכן יש להתאזר בסבלנות לשיפור במצבה?
תודה,
נעמי גמליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימ של כפות הרגליים
ד''ר אודי לבל16/04/2009נעמי שלום. אני מבין מהתיאור שלך שהמצב לא ממש חמור. סבוב פנימי סימטרי של כפות הרגליים, ועגלוליות של הברכיים (וארוס בשפה האורתופדית), הם מצב נפוץ ולמעשה חלק מהילדים הם כאלה ועם הצמיחה המצב משתנה (או נשאר במידה מסוימת). אני מבין שהתייעצתם עם רופא שמבין בנושא, וככל הנראה המצב אינו מצריך טיפול. המצב יוצא הדופן נקרא מחלת-בלאונט ואז הברכיים מאוד מאוד כפופות לכיוון קו האמצע (עם סיבוב פנימי שלהכפות). במצב זה דוקא כן צריך לטפל היות שהוא דוקא מחמיר ככל שהילד גדל. לאור זאת - כדאי לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינהרוני15/04/2009
לרופאים שלום רב,
חמי מעוניין לקנות לבני בן השנתיים טרמפולינה, אך הוא חושש כי קפיצה מרובה (לפחות פעם ביום) עשויה להזיק לו לברכיים או לגב בשל גילו.
אשמח לקבל חוות דעתכם בקשר לשימוש בטמפולינה בגיל זה
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמפולינה לקפיצות
ד''ר אודי לבל15/04/2009רוני שלום. אני לא מכיר בעיה שנגרמת עקב קפיצות בטרמפולינה. כמו כל משחק כדאי (אני מניח) לא להגזים, ובנוסף אני נתקל בהרבה ילדים שסבלו משברים בידיים כשקפצו החוצה מהטרמפולינה. זאת לדעתי הבעיה העיקרית עם המשחק הזה - כדאי להקפיד על ריפוד טוב מסביב. אולי למישהו אחר כאן בפורום יש מידע אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריץ בעכוזנעמה11/04/2009
בני בן 3 חודשים. החריץ בין העכוזים שלו אינו עולה ישר בקו חוט השידרה אלה נוטה ימינה. לפני שבועיים עשינו u.s בשאלת הגבלה בפיסוק ורופאת u.s אמרה שאין בעיה. מדוע החריץ נוטה ימינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריץ
ד''ר מרק אידלמן11/04/2009אל תדאגי .חלק מילדים נולדים עם תופעה שאת מתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)