פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת התעמלות בגיל מוקדם על צמיחה
    מיכל
    12/11/2008

שלום רב, בהמשך לשאלה הקודמת.האם חשיפה בגיל מוקדם (5 ) להתעמלות קרקע /מכשירים, יכולה להיות השפעה על התפתחותו הפיזית של הילד. (גובה,חזה קטן וכדו') אשמח לתשובתך או הפנייתך למקורות שאוכל למצוא מידע בנושא. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התעמלות בגיל מוקדם

ד''ר אודי לבל
    14/11/2008

מיכל שלום. הנושא מורכב ונחקר המון. יש השפעות רבות על המצב ההורמונלי, ומרכיבים אחרים וזה בתלות בגיל הילד ובכמות העיסוק וסוג הספורט. תוכלי למצוא מאמר סקירה שזכור לי בעיתון הרפואה (בעברית, קיים ברשת) וכן אם תחפשי בכל מנוע חיפוש - תוכלי למצוא בלי בעיה. בנוסף יש יחידת ספורט לילדים בבי"ח מאיר שהצוות בה בודאי ישמח לקבלך לייעוץ. בבי"ח הדסה יש יחידה לרפואת ספורט וכמובן בוינגייט - יש לי פחות מידע עליהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליע ה לאחר מחלה וירלית
    הילה
    12/11/2008

הילד שלי חלה במחלה וירלית כלשהיא מלווה בצינון ושיעול כמה ימים לאחר המחלה הוא התחיל לצלוע. צליעה חלשה שלא כואבת לו, לא מורגשת בגן. אבל אני שמה לב אליה היא מאיטה את הריצה וההליכה שלו. זה קרה כבר 3 פעמים בשנה וחצי האחרונה. (פברואר שנה שעברה, לפני 3 חודשים ועכשיו) רציתי לדעת האם כל פעם שהוא יחלה בצינון הוא יתחיל לצלוע? והאם צריך בירור אורטופדי התייעצתי עם הרופא המטפל שאומר שלא צריך אורטופד תודה מראש הילה

לקביעת תור
    סגירה
    צליע ה לאחר מחלה וירלית

הוספת תגובה

• צליעה אחרי מחלה ויראלית

ד''ר אודי לבל
    14/11/2008

הילה שלום. צליעה (שמקורה לרוב במפרק הירך) נפוצה אחרי זיהום ויראלי - צינון או שלשולים. למרות זאת - אירוע חוזר זו הפעם השלישית ברצף - זה מצב מעט חריג. הייתי מציע בכל זאת לברר את העניין קצת יותר לעומק. חשוב להבין מה המפרק הכואב, והאם יתכן שזה לא ממש בגלל צינון אלא גם בלי קשר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US ירכיים ואגן
    סוזי
    10/11/2008

שלום רב!! בבדיקת US אצל אורטופד ילדים נמצא אצל בתי בת 6 שבועות איחור פיזיולוגי מסוג 2A + לפי גרף מימין משמאל 1B אגן מעט אלכסוני. בנוסף יש לה הגבלה בסבו בראש לימין גוש בשריר SCM (ע"י מישוש) מעדיפה לישון על הגב על הלחי השמאלית ועל הבטן על הלחי הימנית כל שאר הממצאים הם תקינים/סימטריים/שווים ויציבים הוזמנו למעקב /בדיקה חוזרת בעוד 8 שבועות האם יש לנו בעיה? הרופא שביצע את הבדיקה לא נתן הסבר מדויק אשמח לקבל פרטים בנושא. האם בגיל חודש וחצי ניתן כבר לשים את בתי במנשא בטן? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    US ירכיים ואגן

הוספת תגובה

• טורטיקוליס

ד''ר אודי לבל
    10/11/2008

סוזי שלום. הרשי לי לדלג מיד לבעיית הצואר היות ששני הממצאים בסקירה הסונוגרפית הם בגדר התקין ומצריכים רק עוד בדיקה. לגבי מנשא - איני רואה בזה בעיה. כתבתי כאן בעבר שאלה שבהם הרגליים מפוסקות נראים לי מתאימים יותר מאשר אלה המצמידים את הרגליים (דמויי ערסל).
    גוש בשריר הצואר (SCM הוא קיצור) נפוץ אצל ילודים וגורם להטיית צואר מולדת והעדפת סבוב לצד אחד. אנחנו קוראים לזה טורטיקוליס. לרוב הממצא נספג וכדאי לבצע תרגילים לסבוב הצואר בהתמדה בכדי למנוע קיצור של השריר. כל תנועה שהילד הצומח לא מבצע - יוצרת קיצור של השריר הסמוך. זה יכול להביא לאסימטריה של הפנים וזה לא יפה. שוב אני מדגיש שזה ברוב המקרים עובר במהרה. הסיבה לגוש כזה אינה ברורה, האם זו תוצאה של מתיחת השריר בעת הלידה ודימום או קרע שלו, או שזה איזור בשריר שלא התפתח היטב - בכל מקרה לא להזניח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב, כאבים בכפות הרגליים לילד
    הילה.פ
    09/11/2008

בני בן ה 10 סובל מזה שבועיים מכאבים חזקים, אינו יכול ללכת. זהו התקף שני הקודם היה לפני 8 חודשים ואמר לנו האורטופד שזה שייך לכאבי גדילה. הכאבים גם בזמן מנוחה. בבדיקודת דם ראומטואיד פקטור 8.9, אנטיסטרפטוליזים הראה 389. רופא המשפחה אמר שהכאבים הם מהחיידק. הוא נתן טיפול בוולטרן ואקמול. אני מפחדת לתת את הוולטרן בכדורים 100 מ"ג. אודה לך אם תתיחס לבעיה (טיפול ואם צריך לבקש מהרופא לעשות עוד משהו ) ואיך אפשר לפתור אותה. הילד נעדר מבית הספר כבר שבוע ימים. בברכה רוחמה

הוספת תגובה

• לרוחמה

ד''ר מרק אידלמן
    09/11/2008

שלום ,
    נירא גם לי ש100 מג לילד בן 10 זה הרבה.
    יש לא מעט סיבות לכאב שאת מתארת, בכל מקרה לי נירא שעדיין לא נעשה בירור מעמיק.
    אני ממליץ לך בחום לפנות לראומטולוג ילדים (או עד שתקבלי תור עליו תפני לרופא ילדים מנוסה).
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אידלמן תודה, קבעתי תור.

הילה.פ
    09/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על העקבים
    אמא
    08/11/2008

שלום רב, כאשר בני בן החמש הולך הוא דורך על החלק הפנימי של העקבים (כלומר, נראה מאחור כאילו הוא דורך על צידה הפנימי של כף הרגל בלבד). האם יש צורך לקחתו לאורטופד לבדיקה או שמא מדובר במשהו שיסתדר עם הזמן? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על העקבים

הוספת תגובה

• תשובה לאמא

ד''ר מרק אידלמן
    09/11/2008

שלום ,
    רוב הסיכויים שלילד שלך יש גמישות יתר ומשני לזה תופעה שאת מתארת.
    לא לדאוג, ברוב המקרים תופעה הזאת תעלם עם הזמן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת לילדי בן שנתיים...
    רחל
    05/11/2008

שלום, הילד שלי בן שנתיים, ילד עם עיכוב התפתחותי נעשו לובדיקות מוח והכל תקין. הילד התחילך ללכת בגיל שנה וחצי עד היום ההליכה מסורבלת, שכמה ימנית בולטת מהשנייה וממש!!, הולך כאשר מקמר את הכתפיים, גבוהה פי כמעט2 מילדים בגילו(נמצא גם במעקב גנטי) אבל כל הבירוריםלוקחים המון זמן מדובר על חודשים. לפני חצי שנה גילוחשש לעקמת שאמרו זה נדיר נורא לגילו הקטן,נעשהציום ואכן עמוד השדרה עקום. אורטופד שלו חיכיתי חודשים אמר לי שהוא לא יודע מה זה, עקמת? עצם שגודלת לא טוב? בעיה מוחית? - כאשר עשינו לו בדיקות שיצאו תקינות M.R.I., HHG , ד"ר מה עלי לעשותאני כבר מרגישה אבודה מבפנים ..מה אפשר לעשות על מנת לגרום לילד ללכת בצורה רגילה שתיתן לו ביטחון,שחיה?חוג? מה אתה ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת לילדי בן שנתיים...

הוספת תגובה

• לרחל

ד''ר מרק אידלמן
    07/11/2008

שלום,
    האיים לאחר הדמיית ע"ש נאמר לך שאצל ילד יש עקמת?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת ה-PERTHES
    דינה
    04/11/2008

שלום, לבני בן ה6 וחצי אובחן פרטס, האם יש סיכוי שזה יסתדר מעצמו ללא ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת ה-PERTHES

הוספת תגובה

• מחלת פרטס

ד''ר אודי לבל
    04/11/2008

דינה שלום, המחלה על שם Legg-Calve' Perthes (שלושה רופאים) היא נזק לראש עצם הירך הצומח. קיימת דילמה טיפולית מאוד מורכבת בעיקר בילדים בגיל 6-10. הדילמה משקפת את התוצאות הלא טובות של חלק מהילדים והקושי שלנו להחליט מי באמת צריך טיפול שחורג מפזיותרפיה ואולי מנוחה. כדאי לך להכנס לאתרים בעברית או אנגלית ולקרוא קצת, זה נושא מאוד מורכב. אני חושב שבהעדר מידע חד משמעי על דרך הטובה ביותר כדאי לך לדבוק ברופא שעליו את סומכת וללכת עם הדרך שלו. כמובן בתנאי שייתן הסבר טוב על השיטה שלו ועל מה היא מבוססת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH
    מירי
    03/11/2008

שלום שמי מירי אני אמא לאושר תינוקת בת חודשים הופנו לUS פרקי ירכיים ,עקב פישוק רחב ואסימטריה של הקפלים . יש לי שתי שאלות : 1. אם הכן זה הממצא מה זה אומר. 2. מהו הטיפול . תודה והודה על תשובתך ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה
    DDH

הוספת תגובה

• מה זה DDH

ד''ר אודי לבל
    03/11/2008

מירי שלום כדי לחסוך הסבר ארוך - היכנסי לאתר "ביה"ח שערי צדק" במחלקות אשפוז - אורתופדיה פדיאטרית יש דף הסבר מאוד מפורט להורים. אם יהיו שאלות - אשיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH

מירי
    04/11/2008

ד"ר לבל שלומות! תודה על תשובתך, קראתי בעיון את דברי ההסבר שבאתר אליו הפנת אותי. מדובר שם בעיקר על ילדים שיש להם הגבלה בפישוק. במקרה שלנו הפישוק רחב מדי ומלווה באסימטריה של קפלי הירך והילדה מאד גמישה . לא הצלחתי להבין מה הבעיה ? איך מטפלים בה? כאילו זה מקרה הפוך מהנאמר בהסבר. אודה לתשובתך מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DDH

מירי
    05/11/2008

ד"ר לבל שלומות! תודה על תשובתך, קראתי בעיון את דברי ההסבר שבאתר אליו הפנת אותי. מדובר שם בעיקר על ילדים שיש להם הגבלה בפישוק. במקרה שלנו הפישוק רחב מדי ומלווה באסימטריה של קפלי הירך והילדה מאד גמישה . לא הצלחתי להבין מה הבעיה ? איך מטפלים בה? כאילו זה מקרה הפוך מהנאמר בהסבר. אודה לתשובתך מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסוק רחב

ד''ר אודי לבל
    09/11/2008

מירי שוב שלום, אכן המצב הנפוץ הוא פיסוק רחב ובכל זאת כל אסימטריה היא דבר חשוד - כדאי לבצע US ולראות ששני מפרקי הירך נמצאים במקומם ואם כך - אז הילדה סתם גמישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לפני ניתוח
    שלומי
    02/11/2008

שלום רב, בני בן 5, במעקב רגל קלובה מלידה טופל ע"י גבסים סדים ונעל ציר ישר. נשקלת אפשרות העברת גיד TA לעמדה לטראלית לשיפור מנח אינברסיה. בבקשה תרגום וחוות דעתך בעניין תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לפני ניתוח

הוספת תגובה

• העברת גיד בהמשך לטיפול בקלאב-פוט

ד''ר אודי לבל
    03/11/2008

שלומי שלום. העברת גיד השריר הטיביאלי הקדמי במהלך הטיפול בקלאבפוט היא הליך מקובל. שריר זה הוא המרים העיקרי של הקרסול וכף הרגל בעת העברת הרג לפנים בצעידה. אם לאחר טיפול בלאבפוט בגבסים סדרתיים נותרת הטיה של הכף לכיוון הפנימי, אנחנו מציעים בגיל מתקדם להעביר (בחלקו או כולו) את הגיד לחלק החיצוני של הכף, כך שכאשר ירים את כף הרגל הוא יבצע זאת בהטיה "החוצה" זו פעולה די פשוטה, כרוכה בקיבוע של הגיד לעצם אחרת בכף הרגל מאשר זו שהו בדרך כלל מחובר בה, אבל בסך הכל שמירה על תפקודו הרגיל. אחרי הניתוח מניחים גבס שימנע מתיחה של הגיד עד שיתאחה למקומו. התוצאה לרוב טובה והכף מתיישרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להעברת גיד טיביאליס קדמי

ד''ר אודי לבל
    15/01/2014

הילה שלום. לפני הכל - הנושא נשמע לי חשוב מספיק בכדי לשבת עם הרופא/ה המטפל/ת שלכם לדון בכל השאלות שלך. התשובות שאני אתן לך, נכונות למטופלים שלי, ופחות למטופלים של אחרים.
    העברת הגיד מהווה טיפול להקטנת ההישנות של הטיית כף הרגל בקלאבפוט. אני החלט חושב שכדאי לבצע לפני כיתה א. ועל כל שאר הפרטים כדאי לדון עם מי שינתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן

ד''ר אודי לבל
    15/01/2014

אתם כמובן מוזמנים להיפגש גם איתי במרפאה לדון בזה, בלי קשר להמשך הטיפול אצל מי מטפל בכם ברציפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים פונות פנימה בגיל 3.
    שרון
    02/11/2008

שלום, בני בן 3 שנים וחודשיים. בעת שהוא רץ ניתן להבחין בבירור כי כפות רגליו פונות מעט כלפי פנים. בהיותו בן מספר חודשים ביקרנו ביקור שגרתי (כנדרש בגיל זה) אצל אורטופד שבדק ומצא כי הכל תקין. באיזה גיל כפות הרגליים אמורות להתיישר? האם יש צורך להבדק שוב בשלב זה? תודה, שרון

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר מרק אידלמן
    02/11/2008

שלום,
    כבר מספר פעמים עמדה שאלתך בפורם ,אך אענה לך שוב:קיימות 3 סיבות לתופעה:
    1.כפות רגליים עקומות(כנירא שזאות לא בעייה של בנך)
    2.סיבוב פנימי של שוקיים
    3.סיבוב פנימי של ירכייים
    באופן כללי : אין צורך בשום טיפול ברוב המקרים, עם השנים רורב הילדים מסתדרים עד גיל /10 שנים.
    אין הוכחה מדעית שנעליים מיוחדות , סדים או תרגילים עוזרים בטיפול(לא נחוץ).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיקה של סוליית הנעל - בעיה?
    חגי
    02/11/2008

בתי שוחקת את נעלי הספורט בצורה לא אחידה - הנעל נשחקת באיזור העקב כלפי פנים (נראה כאילו היא עומדת כשכפות הרגליים עקומות כלפי חוץ) האם זה סימפטום לבעיה?

הוספת תגובה

• שחיקה אסימטרית של הסוליה בנעל

ד''ר אודי לבל
    02/11/2008

חגי שלום, שחיקת נעל אסימטרית ושחיקתה בכלל כמובן מצביעה על שפשוף הסוליה בתבנית ייחודית, אבל קשה לגזור מזה דברים פשוטים. אולי הסוליה לא התאימה לתבנית ההליכה שלה? או שהנעל גדולה לה (בארוך ברוחב או בגובה) יתכן שהיא שוחקת אותה בשלב ה- swing כשהיא מעבירה את הרגל באויר, ויתכן שבשלב הנחת הרגל. לסיכום - אם משהו מאוד חריג בלי נעליים - אני מציע להראות זאת לרופא. אם לא, היא תצטרף למשפחה הגדולה של שוחקי הנעליים - אין לנו הרבה מה לעשות עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר

ביתי בת השנה וחצי נפלה בשבוע שעבר במעון על היד. בבית החולים אובחן לה שבר סופרקונדילרי מסוג gartland 3 והיא עברה ניתוח שחזור סגור וקיבוע בשני מסמרי קירשנר. לאחר הניתוח היא קובע וגובסה בכל היד. שאלתי נוגעת לסיכויי ההחלמה מניתוח מסוג זה לתינוק ולמשמעויות לאחר מכן? האם מנסיונכם יש סיכון להפרעה בגדילה של העצם? האם יש סיכון לגדילה עקומה, פגיעה במערכת העצבים , פגיעה בלתי הפיכה וכיוצ"ב?? כיום לאחר ארבעה ימים הילדה איננה מסוגלת כלל להניע הגפה - האם נורמלי האם יכול להצביע על נזק בלתי הפיך?? אנא תשובתכם המפורטת אנו ממש חרדים לשלומה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר

הוספת תגובה

• שבר סופרא-קונדילרי במרפק

ד''ר אודי לבל
    02/11/2008

גיל שלום. אכן שבר מסוג זה הוא עניין מלחיץ. הוא נפוץ מאוד - למעשה כנראה הסיבה הכי נפוצה להרדמה כללית לצורך שחזור שבר בילדים. השבר עובר באיזור דק של עצם הזרוע, מעט מעל סחוסי המרפק. יש שם איזור דק למדי בין שני שקעים - קדמי ואחורי שמאפשרים את התנועה התקינה של המרפק. אנו מקבעים את מרבית השברים בשתי סיכות דקיקות דרך העור לתוך שני חלקי העצם השבורה. נדיר למצוא פגיעה עצבית - ואם היא קורית אנו מבררים זאת לעומק. לגבי עמדה לקויה - מנסיוני היא לא נדירה - אבל למעט ילדים גדולים בהרבה מביתך - הצמיחה מתקנת את העיוות הזמני. הפרעת צמיחה מאוד נדירה. בעת הביקורת במרפאה שתתרחש בטח בין 7-10 ימים מהניתוח, יש לשאול את כל השאלות ולודא שבאמת הכל בסדר בצילום - ואם משהו לא תקין צריך לשפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המנומקת והמרגיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זקוף
    יניב
    31/10/2008

שלום , קוראים לי טום ואני בן 13 וחצי , ויש לי בעיה קטנה , אני התחלתי ללכת ממש לא זקוף בזמן האחרון , דבר ראשון , אני לא יודע אם זה חשוב אבל לפני איזה שנה הייתי עם 13 קילו יותר ממה שאני היום , עשיתי דיאטה חריפה והורדתי משקל כבד בכמה חודשים , וירד לי גם איזה 5 קילו של מסת השריר .. ועכשיו לבעיה , הפטמות שלי התנפחו מכיוון גיל ההתבגרות , ומאז אני כל הזמן מנסה להסתיר את זה, ולכן אני הולך לא זקוף , עם הגב ובעיקר עם הכתפיים , וזה ממש משגע אותי , חברים מעירים לי על זה ואני מפחד שזה יתפתח לגבנת בגב. אני ניסיתי לשים את החגורות בצורת השמיניות האלו אבל הם לא ממש עוזרות לי , האם יש לך דרכים שאני יוכל בערתם להתרגל ללכת זקוף ? זה ממש חשוב לי תודה מראש , טום .

לקביעת תור
    סגירה
    לא זקוף

הוספת תגובה

• הליכה כפופה

ד''ר אודי לבל
    01/11/2008

טום שלום. כל הכבוד על הכנות. אל תדאג, גיל ההתבגרות מכיל גם הרבה דברים נעימים, זה רק עניין של קצת זמן. אני מדלג על כל ענייני הגב - כי אתה יודע את הסיבה, וזה לא נורא, זה יעבור. מה שאני מציע - ואת זה אני מציע להרבה מתבגרים - לעסוק בספורט, זה יפתח את שרירי החזה ועניין הפטמות ייראה פחות וגם תדמית הגוף שלך תשתפר, וכמובן כשתהיה יותר שרירי גם הגב יזדקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא אני עוסק בספורט אבל ..

יניב
    01/11/2008

אני הולך למכון כושר . אבל הבעיה היא שאני הולך לא זקוף ומעירים לי על זה ואני שומע הרבה פעמים "זה יתפתח לך לעקמת " ואני מפחד מאוד שזה באמת מה שיקרה. לאבא שלי גם יש עקמת בגב , אבל זה היה בגלל שהוא צמח מהר , בבר מצווה שלו הוא היה 1.85 ובגלל זה צמח לו עקמת . אבל בכל מקרה אני ממש מפחד שזה יקרה לי מהסיבה שאני לא הולך זקוף , האם אני יכול להסיר חשש מליבי , או לעשות משהו בנידון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב כפוף ועקמת

ד''ר אודי לבל
    02/11/2008

יניב שוב שלום. אין קשר בין הליכה כפופה להתפתחות עקמת. אם אתה מאוד גבוה - בדוק אצל רופא אם אין לך עקמת ודע שאצל בנים זה די נדיר. קשה לעיתים לעבור את גיל ההתבגרות, אבל לאט העניינים נרגעים והכל נהיה נעים, הגוף מתייצב וגם החיים הפחות פיזיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות: מזרון ואורך מיטה
    טלי
    30/10/2008

בני בן שנה וישן בלילה בלול כי אנחנו מעדיפים שיישן בחדר שלנו ואין שם מקום למיטה. המטפלת אומרת שזה אסור כי: 1. התינוק צריך לישון על מזרון עבה כמו מזרון של מיטות תינוקות, ומזרון של לול אינו מספיק ולכן גורם נזק לגב. 2. בגלל שאורך הלול הוא בכ 20 ס"מ יותר מאורך התינוק (והוא הרבה פעמים ניצמד עם הראש לקצה הלול) אז זה פוגע בצמיחתו לגובה. האם יש אמת בטענות האלה?

הוספת תגובה

• מיזרון ואורך מיטה

ד''ר אודי לבל
    01/11/2008

עינת שלום, מחקרים פסיכולוגיים הראו שהיצמדות תינוק לדופן קשורה לאינסטינקט שלהם להיצמד... לגבי המיזרון - חישבי על בעלי חיים שישנים רק על מצעים קשים וזה כנראה היה גם המצב של בני האדם עד לפני כמאתיים שנה. אין שום מחקר שמראה שטיב המזרון משפיע על הגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר במרפק לבת שנה
    שרון
    29/10/2008

שלום רב,

אצל בתי בת השנה ושבעה חודשים אובחן שבר בקונדיל הלטראלי של המרפק, היד הושמה בסד גבס (למשך שבועיים) שהוסר היום, היד עדיין לא מצליחה להתיישר אולם לא הפנו אותנו לפיזיוטרפיה. מה עלינו לעשות בשלב זה? האם להתעקש על פיזיוטרפיה? האם לעשות משהו בבית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר במרפק לבת שנה

הוספת תגובה

• שבר במרפק

ד''ר אודי לבל
    01/11/2008

שרון שלום, שבר בעמודה (קונדיל) הלטרלית (צידית) במרפק די נדיר בגיל הזה ודי קשה לאבחן אותו. בשברים ללא תזוזה (זה בודאי המצב אצל הבת שלך) אנו מניחים בד גבס לזמן קצר ואחר כך מאפשרים תנועה לפי היכולת. הסיבה להפחתה בטווח התנועה היא ה"קאלוס" - זו עצם חדשה שמצפה את האיזור השבור ובשל כך מפריעה ליישור וכיפוף מלאים. היא נספגת בהדרגה וטווח התנועה חוזר לתקין. אין שום צורך בפזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה