מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפרק ירךאור25/12/2008
שלום רב, בתי בת חודש וחצי והתגלתה אצלה פריקת ירך, להלן הממצאים: פיסטונינג+BARIOW חיובי משמאל type2a מימין, type d משמאל. בתי מטופלת ברצועות פבליק. שאלתי היא, האם המצב ברגל שמאל קשה מאוד, שלמרות הרצועות היא תצטרך לעבור ניתוח? מה הסיכוי לכך?? מחכה לתשובה בדחיפות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בדרגה D
ד''ר אודי לבל26/12/2008אור שלום, כמו בתשובה הקודמת כאן בפורום - לגבי מצב 2A - הוא כאמור חוסר בשלות מסוים. לגבי דרגה D - זה מצב בו בנוסף לחוסר הבשלות של המכתש בו נתון ראש הירך, נוספת גם אי יציבות - דהיינו ניתן לדחוף את ראש הירך מתוך המכתש. לא כל המטפלים מציינים תכונה זו ובגיל מוקדם היא ממצא לא נדיר. אני מניח שעם טיפול טוב (ובלי להסיר את הרתמה שלא לצורך) לא תהיה מניעה מהחלמה מלאה לגמרי בלי נתוח.
חשוב לזכור שמקרה כזה אצל יילוד במשפחה מחייב את ההורים ליידע את כל המשפחה בכדי לחפש מקרה דומה אצל כל תינוק שיוולד (נקבה או זכר). לזה אנחנו קוראים "סיכון משפחתי" (אני מציע להורים לבקש מהסבתא של התינוק ליידע את כל ילדיה לגבי הסיכון של ילדיהם ולודא שיבצעו אולטרא-סאונד לכל יילוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי ירךמור23/12/2008
שלום, בתי בת חודשיים וחצי , עשיתו US פרקי ירך עקב הפניה מטיפת חלב , ממצאים- הגבלה בפישוק צד שמאל , סונר מפרקי הירכיים לפי גרף: ימין תקין , שמאל type II-A אבחנה dysplasia actabular normal us hip rt it type iia הומלץ על טיפול מיידי בחגורת פבליק , שאלותי הן- האם זהו הטיפול המתאים? כמה זמן צריך להיוךת עם החגורות? האם תהיה פגיעה בהתפתחות ? האם יש דברים שאי אפשר לעשות עם החגורות? כמו מנשא( לא בערסול אלא בטן לבטן) האם יש לזה השלכות לעתיד? בנוסף - ישלה כליה אחת והכליה החסרה היא השמאלית, האם יש קשר בין הדברים? והכי חשוב - האם יש סיבה לדאגה או שזה משהו נפוץ ופתיר...? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בדרגה קלה
ד''ר אודי לבל24/12/2008מור שלום. אני מבין שבדיקה סונגרפית של מפרק הירך מצאה בצד אחד דרגה 2A (הדרגה הכי קלה בדירוג המקובל). יש שנוטים לטפל במצב כזה ויש שרק עוקבים. הטיפול הוא בחגורת פיסוק - לרוב מהסוג של פבליק אבל יש שמשתמשים בסוגים אחרים (לא ממש משנה). הקשר לבעיות כליה לא בטוח אבל אנחנו נוטים תמיד לחפש בעיות שלד אצל תינוקות עם ממצא חריג בכליות. לגבי מנשאים - אין מה להרחיב הרבה - ברגע שהרתמה תותקן תוכלי לראות באיזה מנשא נוח לשאת את התינוקת. אם את רוצה להתרשם - חפשי באינטרנט תחת השםPavlik harness ותוכלי לראות תמונות. לגבי משך הזמן והבעיות העתידיות תוכלי להכנס לאתר ביה"ח שערי צדק (בתוך אורתופדיה פדיאטרית יש דף הסבר להורים על DDH). בקצרה דרגת דיספלזיה כה קלה לרוב מחלימה מהר עם רתמת פיסוק ומפרק הירך תקין לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות העקמתיוסי22/12/2008
הגבתי להודעה שעניתה אבל כנראה לא ראיתה את זה אז הנה אני כותב את זה בהודעה חדשה האם תוכל לשאול את עמיתך ולברר לגבי השפעת המדרסים? הרופא אכן לא מדד את הזווית, אך נראה כשאני מתכופף את ההבדל בין השכמות[לדוגמא לאמא שלי שאין עקמת, אין הבדל] ומה גם שהלכתי לרופא והוא גילה את העקמת אחרי כאבי גב יום-יומיים. עד היום אני סובל מכאבי גם יום-יומיים כל יום, כל היום. אני לא לוקח תרופות ולא מתכוון להתחיל. וראיתי באחד התגובות שלך שעקמת קלה לא יכולה לגרום לכאבי גב? מה כן יכול לגרום שקשור לעקמת? יכול להיות שהעקמת היא בזווית שלוחצת על משהו וזה גורם לכאב? כי בעיקרון הבנתי שעקמת קלה לא גורמת לכאבים[מתגובות ואנשים שאני מכיר] אך משום מה אני סובל מכאבים בגב התחתון כל הזמן, בעיקר בישיבה. האם רופא משפחה יכול למדוד את הזווית או שמא צריך ללכת לאורתפד? התחלתי טיפול פיזיותרפי, אך באתי רק לשני מפגשים בגלל סכסוך עם המטפלת, כנראה שאני יצתרך להתחיל מחדש עם מטפלת אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר אודי לבל22/12/2008יוסי שלום. נראה לי שמגוון השאלות שלך מתאים יותר למפגש פנים-אל-פנים עם אורתופד. אסוף את הצילומים וקבע תור אצל אורתופד ושם תיבדק שוב, תימדד הזווית והרופא יבחן אם נראה שיש קשר בין הממצא בצילום לבין כאבי הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת בלאונט לבת שנה ו-11 חודשיםחלי22/12/2008
שלום.
ביתי בת השנה ו-11 חודשים סובלת מקשת ברגל שמאל,
2 רופאים שבדקו אותה טענו ש"זה יעבור עם הזמן", ואין שום ממצא חריג.
ביקשתי צילום וניגשתי לרופא נוסף לחוות דעת נוספת.
הרופא אמר שהזווית היא 11 מעלות, ויש להמתין 3 חודשים ולבדוק אם-
ישנה התפתחות לרעה.(אך אין ממצאיפ נוספים).
אבקש לדעת אם ישנם ממצאים נוספים שיכולים להעיד על מחלה, ממה נגרמת המחלה? האם יש קשר לתזונה? (למרות שביתי אוכלת הכל ).
האם אפשר בינתיים עד לצילום הבא לטפל או לשנות הרגלים כמו נעלי נוחות או פיזיוטרפיה?
ומה הטיפול במידה שהמצב בינתיים יחמיר חלילה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים מעוגלות (גנו-וארום)
ד''ר אודי לבל22/12/2008חלי שלום. תופעה של ברכיים מעוגלות אינה נדירה בגיל הזה. ברוב הגדול של המצבים אין לכך קשר לתופעה על שם בלאונט אלא מבנה רגיל של הברך אצל תינוקות. אין צורך בטיפול, לא נעליים מיוחדות, לא פזיותרפיה - כלום (כמו בעבר אני מפנה את הקוראים לספרון שכתב פרופ' סטהלי באתר global או בתרגום שלי לעברית באתר ביה"ח שערי צדק). תופעת בלאונט היא מחלה של לוחית הצמיחה של עצם השוק בחלקה העליון והיא גורמת לעיוות הדרגתי ומתקדם של השוק (גם כן להתעגלות). מצב זה לרוב דורש טיפול. כל שנותר לך לעשות הוא להמשיך להיות אמא טובה ולדעת שככל הנראה הברכיים המעוגלות פשוט יגדלו ישר. בעוד 3 חודשים או חצי שנה תבואי למעקב והדאגה תשאר מאחוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים ראשונות להליכה עם קלבפוטרבקה21/12/2008
האם יש צורך בנעליים ראשונות מיוחדות להליכה לתינוקת שנולדה עם קלב פוט בימין ומטופלת ללא חריגות מהפרוטוקול של פונזטי . כיום בת שנה, עדיין לא הולכת אך נעמדת ומחזיקה רהיטים והולכת צמוד להם? השאלה עקרונית אם יש צורך בנעל מיוחדת או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לילד עם קלאבפוט
ד''ר אודי לבל21/12/2008רבקה שלום - אני לא נוהג להמליץ על נעל מיוחדת לילדים שסבלו מקלאב-פוט, בהנחה שהתיקון הוא מלא. אנחנו עושים כל מאמץ להגיע לגיל הליכה עם תיקון מלא, ולכן אם עדיין יש עיוות צריך לחזור לסדרת גבסים. במקרים שהרגל לא מתוקנת היטב לעיתים צריך להשתמש במכשיר ליום ומכשיר ללילה. אלה לרוב מקרים חריגים של ילד עם בעיה כוללת יותר (קלאב-פוט טרטולוגי) או אחרי ניתוחים.. בילדים עם תיקון מלא - צריך להמשיך עם מכשיר לילה (דניס-בראון או מכשירים מקבילים),
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ו3 חודשים, נעלים?דנה21/12/2008
אודי או מארק שלום, בני הולך כבר חודש, הוא בן שנה ושלושה חודשים, הוא לעיתים אף "רץ"... מרוב ההמלצות השונות כבר אבדתי. חלק טוענים שכדאי נעל טרום הליכה, חלק שילך יחף וחלק ממליצים לרכוש נעלי צעד ראשון כדוגמת אלפנטן.אציין כי יש לו כף רגל גדולה וכשמדדנו לו אלפנטן צעד ראשון, נאמר לי כי הגודל המקסימלי הינו 22, ואכן נראה כי הנעל בול עליו ולא הייתי רוצה לרכוש כזו. מה ההמלצה שלכם ואנא מסרו הסבר כדי שגם אבין, כמובן שהייתי מעדיפה שימשיך ללכת גם גרביים, אך בימי החורף מחוץ לבית אין זה מתאפשר. תודה, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים?
ד''ר אודי לבל21/12/2008דנה שלום. למעשה משאלתך כבר ברור שאת מבינה את הדעות השונות ואני מניח שגם ברור לך שהרבה מידע מדעי לא תוכלי לקבל. אין לי אלא לחזור על הדעה שהבעתי כאן פעמים רבות (מוביל אותה בעולם המערבי פרופ' לין סטהלי) שמוטב ללכת בנעל הכי דקה והכי קלה שאפשר. כדאי לתת לילד ללכת יחף בכל מצב בו הנעל לא דרושה. דמייני למשל שמישהו היה מציע לך לשים לילד כפפות מגיל שנה והלאה - היית שואלת למה זה דרוש, ומה יקרה עם המגע המדויק שלו, ותחושת גופים שונים וטמפרטורה, ורטיבות מול יובש - כל אלה לבטח חשובים במגע יד, אז למה לא ברגל?. אני מציע לקנות נעל רכה, זולה ופשוטה ולהוריד אותה בכל רגע שאפשר. למזלנו אנחנו בארץ חמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות העקמתיוסי19/12/2008
שלום לכם. אני בן 17 והובחנתי כלוקה בעקמת, נטייה לצד שמאל והרופא לא חישב את הזווית כי אמר שזה לא משהו חמור. קניתי מדרסים ואני חש הקלה בכאבי הגב, אני רואה לשאול כמה דברים: 1.האם מדרסים מייצבים את העקמת ומפסיקים לחלוטין[כשאני לובש אותם] את התפתחות העקמת או רק מפחיתים את הכאב? 2.האם עקמת ממשיכה להתפתח אחרי גיל ההתבגרות? האם באותו קצב מהיר או לאט יותר או מפסיק לחלוטין? 3.באינטרנט אני רואה הרבה שיטות טיפול וחלק סותרים אחד את השני ויש הרבה טיפולים והרבה מעבדות ובכל אחד מהם יש 'מכתבי המלצה' וכולם נראים מנוסים וטובים, האם יש שיטה שאתם ממליצים אליה? או שהתרגילים זה מספק[כשהזווית לא חמורה] 4.לינק לתרגילים לחיזוק הגב יהיה מאוד נחמד, כי אחרי דיבור עם פיזיותרפיסטית הבנתי שהגוף הוא כמו אוהל ושהבטן&גב אחראים על היציבה שלנו, אני עובד כרגע על הבטן ומחזק אותה, ברצוני לחזק גם את הגב אך איני מכיר שום תרגילים לחיזוק הגב חוץ מתרגילים לגמישות הגב והרי זה לא אותו דבר, נכון.? תודה. יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר אודי לבל20/12/2008יוסי שלום. ראשית אני מקדים שהדיון הוא על עקמת שחומרתה מתחת לסף הדורש טיפול. הטיפול בעקמת משמעותית ומתקדמת הוא בסוגי מחוכים או בניתוח - רק אלה שני הטיפולים שיש לגביהם ביסוס מדעי מסוים.
טיפולים בעקמת שדרגתה קלה (מתחת לסף המקובל כדורש טיפול) הוא עניין ללא ביסוס מדעי ממשי. לגבי הסיכון להתקדמות - הסכוי נמוך מאד, בעיקר אם ההתבגרות המינית שלך מתקדמת (בגיל 17 ככל הנראה זה המצב). לגבי מדרסים - אין לי כל מידע אם הם עושים משהו. אם טוב לך איתם יופי. לגבי תרגילים - אין מידע מדעי שיש להם השפעה על התקדמות עקמת, או מניעת עקמת.
באופן כללי אני מציע לך לפנות לרופא שימדוד את מידת העקמת, הכיוון שלה (באיזה צד הקודקוד), ובין אילו חוליות. יתכן שהרופא שבדק אותך פשוט חושב שיש לך עקמת "זניחה" (שאינה ניתנת כלל למדידה) - ולכן לא תיאר לך אותה, אם כך אין לך עקמת!!. אם יתגלה לך שפשוט אין לך עקמת - אני מציע לעסוק בכל ספורט שאתה אוהב, בתדירות של 3 פעמים בשבוע לחצי שעה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת
יוסי20/12/2008האם תוכל לשאול את עמיתך ולברר לגבי השפעת המדרסים? הרופא אכן לא מדד את הזווית, אך נראה כשאני מתכופף את ההבדל בין השכמות[לדוגמא לאמא שלי שאין עקמת, אין הבדל] ומה גם שהלכתי לרופא והוא גילה את העקמת אחרי כאבי גב יום-יומיים. עד היום אני סובל מכאבי גם יום-יומיים כל יום, כל היום. אני לא לוקח תרופות ולא מתכוון להתחיל. וראיתי באחד התגובות שלך שעקמת קלה לא יכולה לגרום לכאבי גב? מה כן יכול לגרום שקשור לעקמת? יכול להיות שהעקמת היא בזווית שלוחצת על משהו וזה גורם לכאב? כי בעיקרון הבנתי שעקמת קלה לא גורמת לכאבים[מתגובות ואנשים שאני מכיר] אך משום מה אני סובל מכאבים בגב התחתון כל הזמן, בעיקר בישיבה. האם רופא משפחה יכול למדוד את הזווית או שמא צריך ללכת לאורתפד? התחלתי טיפול פיזיותרפי, אך באתי רק לשני מפגשים בגלל סכסוך עם המטפלת, כנראה שאני יצתרך להתחיל מחדש עם מטפלת אחרת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי קרוקסמאיה14/12/2008
הי, שמעתי ממספר אימהות שהליכה בנעלי קרוקס (בעיקר אצל ילדים) לא מומלצת בגלל תמיכה לא מספקת בכף הרגל ועקב כך הבירכיים "עובדות קשה יותר" וזה גורם לנזק בברכיים שיתגלה בשלבים מאוחרים יותר של החיים. הבנות שלי (בנות 5 ו-8) אוהבות מאוד קרוקס ופוסלות כל סנדל אחר בעונת הקיץ. האם זה נכון? תודה, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוקס?
ד''ר אודי לבל14/12/2008מאיה שלום. מחקרים כמו-מדעיים תוכלי למצוא על כל עניין זה מתחיל בסוכר חום מול סוכר לבן ונגמר בהשפעת כמות העננים בשמיים על הופעת קרחות. לגבי קרוקס - כמו כל מוצר שמישהו מרוויח ממנו ומישהו מפסיד - יש כמובן הרבה השמצות. חלקן אני מניח על ידי אנשים לא אינטרסנטיים שבאמת מאמינים בכל מני דברים. אין ספק שאנחנו מבינים מעט מהמכניקה של ההליכה. ואולי באמת יש בעיה?, לא יודע. המידע היחיד שאני מכיר - לא מדעי. המון אנשים הולכים עם זה ונוח להם - כנראה שזה לא עושה להם כאביםבגב, ברגליים או בברכיים. משהו מדעי? אני כאור לא מכיר. אני מכיר מחקרים מדעיים על מדרסים (שאינם מועילים לרוב, למעט לאנשים עם בעיות קשות בכפות הרגליים) - ובכל זאת כולנו משתמשים במדרסים ונעים לנו עם זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת קוהלראורי13/12/2008
בני סבל/סובל מצליעה ואי אפשרות לקפוץ על כף רגל ימין, בצילום נמצא שיש "שבר "בחלק הפנימי של כף הרגל, הרופא איבחן את הבעייה כתופעת קוהלר כף הרגל גובסה למשך שבועיים הגבס הורד אך הבעייה ממשיכה האם יש דרך נוספת לטיפול בבעיה האם הבעייה חולפת מעצמה, האם יש צורך להיוועץ ולנקוט דברים נוספים? האם הליכה ריצה על הרגל יכולה לפגוע ולהחמיר את מצב כף הרגל הילד בן 5 וחצי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קוהלר
ד''ר מרק אידלמן13/12/2008Kohler disease - מחלה שפוגעת בעצם הסירה אצל ילדים(לרוב בנים).הבעייה עקרית-חוסר הספקת דם לעצם בד"כ ,בגיל 6-9 שנים.למזלינו המשבר בהספקת דם לעצם הוא זמני , לכן לאחר מספר חודשים צרקולציה של דם חוזרת ואיתה גם מפסיקים כאבים באספקט פנימי של כף רגל.טיפול סימפטומטי(גבס הליכה /תחבושת,הורדת פעילות וכו').
הכי חשוב להפנים עובדה -הכל יעבור עם הזמן.
בברככה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר
אורי14/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה.אימא דואגת12/12/2008
שלום רב, בתי בת 16+ והיא נמוכת קומה. איני יכולה להגיד שזה בגנים שלה. שני ההורים בממוצע 1.70 והיא 1.41. בעיה זו מדאיגה אותי מאד כי רוב הבנות בגיל זה לפחות 1.50. כיצד אוכל לעזור לה? האם יש מתיחות שיסייעו לשלד להתפתח ולצמוח? כמו כן חשוב להדגיש שאיני מעוניינת בטיפול בעזרת ההורמונים. בתודה, רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה נמוכה
ד''ר אודי לבל12/12/2008אמא שלום. כפי שכתבנו כאן רבות, צמיחה לגובה היא ביטוי לגורמים רבים, לא הכל נגזר מגובה ההורים. צמיחת בנות מסתיימת כמעט לחלוטין שנתיים מהופעת המחזור. לכן אין לדון בכל טיפול הורמונלי שמטרתו צמיחה אם יכולת הצמיחה הסתיימה ("הורמונים"). לגבי הארכה אחרת - זאת אפשרית רק על ידי הארכת עצמות (בתהליך ניתוחי שנמשך חודשים רבים). טיפול כזה, למצב של קומה נמוכה - שנוי מאוד במחלוקת, זו דרך ארוכה וקשה שיכולה להוסיף מעט גובה. מדובר במכשיר חיצוני שמותקן בניתוח ומאריך את העצם - אם תחשבו שרעיון כזה מתאים לכם - דברו על כך עם אורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסים בברכיים בבן 15על09/12/2008
שלום רב, בני סובל בחודש האחרון מכאבים בברכיו ואובחן ע"י אורתופד כסובל משחיקת סחוסים. הרופא רשם לו תרופה בשם diacerein למשך 6 שבועות. האם אנו צריכים לגשת לאורתופד המתמחה בילדים או להשאר עם אורתופד כללי? האם התרופה אכן עוזרת לשיקום הברכיים? האם פיזיותרפיה עוזרת או טיפול אחר? בני מתאמן בחצי השנה במכון כושר. האם לאחר הדרכה, המתאימה לממצאי הבדיקה,הוא יוכל להמשיך להתאמן? תודה על תשובתכם ועל כל הדרכה שתוכלו לתת לי. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוסים בפיקות
ד''ר מרק אידלמן09/12/2008קרוב לוודאי מדובר בשחיקת סחוס בפיקה /ות (סיבה השחיכה ביותר לכאבים בקדמת ברכיים אצל מתבגרים).אם כן אני בד"כ מפנה לצילומי ברך בנוסף לבדיקה קלינית .אם כן בד"כ גם יש צורך בטיפול פיזיותרפי+ הדרכה איך לבצעה תרגילים בבית .אינני חושב שטיפול תרופתי בלבד יספיק.בקשר לחדר כושר קרוב לוודאי הוא יוכל להמשיך לאחר סיום טיפול פיזיותרפיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים למתחילרוני09/12/2008
בני (15 ח') התחיל ללכת (כמה צעדים בכל פעם) ואז קרה מקרה שהצריך אותו "לבלות" כחודש עם קיבוע יד. כמובן שההליכה נעצרה, הוא עבר למין זחילה משונה (חצי זחילה חצי ישיבה). הוא כן היה הולך עם תמיכה מאיתנו (יד אחת או שתיים). האורתופד לא המליץ על פיזיותרפיה עם הורדת הקיבוע. כעת - שבוע לאחר הורדת הקיבוע הוא עדיין נשאר עם אותה זחילה משונה, אני מרגישה שהוא מסוגל ללכת לבד, אבל הוא מפחד וממש לוקח לי את היד שלי ומחזיק אותה כדי שיוכל ללכת בבטחון. השאלות שלי: 1. מה טווח הגילאים הנורמלי לתחילת הליכה. 2. האם ניתן לנעול לילד כזה נעל של צעד ראשון (או אולי טרום הליכה)למרות שלא ממש הולך לבדו (רק למקרים שהולכים בקניון או במקומות ציבוריים שבהם זה לא הגייני ללכת עם גרביים בלבד ובימים קרים בעיקר). (הולך עם עזרה של יד ממני.. 3. מה עושים אם לוקח לו זמן להתרגל לעובדה שהיד שלו שוב חופשיה (להתרגל לקיבוע לא לקח לו הרבה זמן וזה גם לא הפריע לו להתנהלות היומיומית): ממשיך לזחול בצורה מוזרה, מעדיף שימוש ביד שהייתה חופשיה כל הזמן. 4. איזה נזק יכול להיגרם אם נועלים לו נעלי צעד ראשון לפני הזמן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר אודי לבל12/12/2008רוני שלום. ההליכה תתחדש בלי בעיה. במסגרת טיפול בילדים אנחנו לעיתים מעכבים פעילות כלשהי - למשל קיבוע יד בגבס בגלל שבר שמקשה על שימוש בה - הכל חוזר ומהר. גם ההליכה תחזור במהירות אין מקום לדאגה. לגבי נעליים - לטעמי - יחף או עם גרביים הכי טוב. מעבר לכך אין שום מידע "רפואי" שתומך בסוג נעל כלשהי. הכל מסחר. הזחילה תיעלם ברגע שינסה לחזור ללכת ויתפוס ביטחון. אין צורך להאיץ ואין צורך לתרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכת תינוקתנעמי08/12/2008
שלום ביתי בת 14 חודשים. החלה לעמוד בכוחות עצמה שנאחזת בחפצים ולזחול על 6 בגיל 6 חודשים. מתפתחת באופן המתאים לגילה, פרט להליכה. היא עדיין לא הולכת. יש לה FFA ן- ITT מימין- אנו במעקב של אורטופד והוא אומר שיש לחכות שתלך וזה כנראה יסתדר בגדילה. אני חוששת שזה מעקב את ההליכה. היא עומדת לבד ולפני כמה ימים עשתה כמה צעדים ומאז כלום. מאחר והיא הולכת ברחוב עם האוטו שלה, קניתי לה נעליים "צעד ראשון" ונראה שהרגל מאוד עקומה והיא לא מצליחה ללכת עם נעליים. אני ממש נואשת כל ילדי חברותי הולכים לפניה (חלקם בגיל שנה חלקם אף לפני). מה לעשות? האם זה נורמלי שהיא לא מצליחה ללכת על נעליים? האם ה- FFA - ITT מעקבות אותה? אשמח לתשובות אני ממש מודאגת. תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי היא כבר תלך...
ד''ר אודי לבל08/12/2008נעמי שלום. אנסה לכתוב בפשטות בלי הרבה אותיות באנגלית. תינוק או תינוקת הולכים כאשר יכולת האיזון שלהם במרחב מבשילה (שילוב של ראיה, תחושה, כח שרירי וקואורדינציה של כל זה במוח).עמידה על שתים היא עניין מאוד קשה. גיל 14 חודשים אינו חריג בכלל להתחלת הליכה. עצם עמידתה עם תמיכה מראה לך שאין לה כל בעיה להסתדר עם רגליים שיש להן מעט פיתול. למה את חושבת שיש חשיבות באיזה גיל היא תתחיל ללכת?, את הרי מעידה שהיא מפותחת מצוין. למה היא צריכה נעליים? - מה הן צריכות לתת לה? נעליים משמשות להגנה על הרגל מחום, קור, חפצים חדים - כל אלה קרוב לודאי עוד לא רלוונטיים לביתך - תני לה לעמוד בלי נעליים - היא תחוש את הקרקע, תפעיל שרירים, תניע כף רגל במימדים נורמליים בלי תוספת מסביבה. אין לי ספק שכמו כל תינוק/ת שמפותחת היטב היא תלך מצוין. לגבי הפיתול בשוק או בכף הרגל - כמעט תמיד זה חולף עם התארכות הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם זנב "מפוצלת"דקלה05/12/2008
נכדתי בת 3 שבועות. בהריון היו 2 סקירות תקינות לחלוטין.בשחרור לאחר הלידה הופנתה ע"י בית החולים לאורטופד ללא מידע חריג להורים. ((ההורים חשבו שזה שגרתי) רופאת ילדים אצלה ביקרו אתמול אמרה כי הסיבה היא כעין "התפצלות" של עצם הזנב(רואים חיצונית כעין משולש במקון סיום רגיל של עצם הזנב). הרופאה הפנתה אותם לאולטרה סאונד ומאוד הרגיעה אך לא פרטה. במה מדובר? יצויין כי התינוקת פעילה באופן מיוחד (מגיל שבוע מתהפכת מהבטן לגב). אשמח לקבל הבהרה כללית כדי לדעת מה מחפשים/מה יכולה להיות הבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא ב"עצם הזנב"
ד''ר אודי לבל08/12/2008נעם שלום, איני מצליח להבין במה מדובר. אני מציע להראות לאורתופד ילדים את הממצא ולשמוע מה דעתו. הסקרום שהוא הקצה המרוחק של עמוד השידרה לא ניתן למישוש בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל שטוחה ונוטה פנימהגלי04/12/2008
שלום רב, לילדתי בת ב=ה4.8 שנים יש כף רגל שטוחה, וממבט אחורי על העקב והקרסול, נרא כי המקום נוטה כלפי פנים, מבדיקה רופא נאמר כי היא זקוקה למדרסים, אני לא שלמה עם אבחנה זו, - חשוב! הרצון לבצע בדיקה הינו רק מאבחנת המראה בלבד, הילדה לא מתקשה בהליכה ולא מתלוננת על כאבים. אודה לייעוץ. תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכף הרגל
ד''ר אודי לבל04/12/2008גלי שלום. כמובן קשה לשלול אבחנה של רופא שבדק - וסבר שיש טעם במדרס. אני מציע לך ולכל הורה שמקבל אבחנה והצעת טיפול לשאול שאלות - מה מצאת? האם זו בעיה או רק מעט שונות מהנורמה?, מה המדרס צריך להשיג? אם אינך שלמה עם הבדיקה - פני לעוד רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)