מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץ אותהליך אוסטובליסתי בילדהרוחמה23/03/2009
בתי בת12 ובחודש ינואר בחלו כאבי תופת ברגל ימין באמצא ירך. מפוי עצמות לא נתן תשובה חד משמעתית. "קליטות מוגברות בטיביה ימנית- טיבו אינו ברור-שברי מאמץ, תהליך אוסטובלסתי אחר? ממליץ המשך בירור" רופא אורטופד שאצלו אנו במעקב, בחליט על סמך צילומי הרנטגן שזהו תהליך של שבר מאמץ (הילדה אינה ספורטאית- זו שאלה שנשאלה). מה שמדאיג אותי , שלמרות המנוחה מזה 3 חודשים החלו כאבים נוספים = במרפקי הידיים, בברכיים בחגורת הכתפיים - ואני שואלת אולי יש טעות באבחנה?? אשמח אם תיעץ לי, תכוון אותי בעוד רעיונות לטייפול. אולי עוד צילומים או בדיקות דם. זאת ילדה בריאה. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב "בעצם"
ד''ר אודי לבל23/03/2009רוחמה שלום. הנושא קצת מסובך וייחודי מכדי לדון בו כאן. קליטת יתר נקודתית במפוי עצם תמיד חשודה כגידול ושבר מאמץ יכול להיות מאוד דומה. אם אין רקע של מאמץ, כמובן ששבר מאמץ לא בא בחשבון וצריך לחפש סיבה. אני מציע לפנות לאורתופד שעוסק בתחום הזה (לרוב אורתופדיה-אונקולוגית) ולבצע אצלו את הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה פנימיתמיכל22/03/2009
בני בן ה1.5 שנים הולך מזה מספר חודשים עם כפות רגליים מופנות פנימה. רגל ימין בצורה ניכרת יותר. האם ניתן לעשות משהו? האם ישנם השלכות עתידיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עם סבוב פנימי של הכפות
ד''ר אודי לבל23/03/2009מיכל שלום. יש סקירה על הנושא באתר של בי"ח "שערי צדק" בתחום אורתופדיה-ילדים. לעצם העניין סבוב פנימי של כפות הרגליים נפוץ מאוד ולרוב חולף עם הצמיחה. כדאי להראות לאורתופד ילדים ולשקול איתו אם זה בגדר הנורמה או קצת חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת עצם הבריחמיכל22/03/2009
בני בן ה-4 שבר את עצם הבריח ביום חמישי לאחר שנפל ממגלשה בגובה 1.5 מטר בגן. במיון נאמר לי שאין הרבה מה לעשות, מלבד מתלה. האם ישנם דרכים שניתן לעזור לו - בייחוד בלילה (האם עליו לשכב ללא כרית או על משטח גבוה?), כמה זמן בדר"כ לוקח לאיחוי השבר? האם צפוייות בעיות עתידיות בקשר לתפקוד היד והכתף כתוצאה מהשבר? מתי כדאי ללכת לבדיקת רופא אורתופד ע"מ לבדוק התקדמות האיחוי? בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח
ד''ר אודי לבל22/03/2009מיכל שלום. השבר בעצם הבריח מתאחה מהר ולרוב ללא בעיות. הכאב ייחלש מאוד תוך כשבוע. אני לרוב לא מבצע צילום ביקורת - זה פשוט מיותר. התכונני להופעת מלאות מסוימת באיזור השבר. הדבר הזה נקרא קאלוס והוא בנוי מעצם חדשה שצומחת באיזור השבר. זה ייעלם תוך כחצי שנה. לרוב הכל עובר ללא כל בעיה תפקודית. אני מזמין את הילדים לאחר כעשרה ימים רק לצורך דיון עם ההורים, שאלות וכיוצא בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשוק ימין בתינוק שנה ו4 חודשיםמיטל20/03/2009
שלום, בני בן שנה וארבעה חודשים סדק את שוק ימין ובעקבות כך שם האורטופד גבס על רגלו למשך שבועיים. ביום שהוציאו לבני את הגבס היה לו חום גבוה ומתוך חשש לזיהום באזור הסדק אושפז , אך התברר שבסוף היה לו דלקת בגרון ורלית אך בעקבות כך התחיל את שיקומו רק ארבעה ימים נוספים לאחר מכן. כעת הוא בלי גבס כבר שבוע הוא מצליח לעמוד לבד אך הוא לא ממש יציב וגורר את רגל ימין וכף רגלו מופנית כלפי חוץ. האם ככה זה אמור להיות? מה אוכל לעשות על מנת לעזור לו להתחיל ללכת תקין. מדובר בילד שהתחיל ללכת כבר בגיל שנה והוא היה ממש רץ לפני הגבס. בבקשה ממך אשמח לקבל כל תשובה איך אוכל לעזור לבני לעבור את התקופה הזאת יותר בקלות. האם רצוי פיזיותרפיה כי האורטופד שלו אמר כי רק לאחר חודש אם ימשיך הצליעה נתחיל בטיפול. לא כדאי להקדים תרופה למכה? תודה מראש ויום טוב:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר מרק אידלמן20/03/2009שלום , בנך לא זקוק לשום עזרה ( בוודאי לא לפיזיוטרפיה).צליעה תהיה עוד שבוע-שבועיים ואחרי זה הוא וגם את תשכחו מהסיפור.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרירת רגלייםאלון18/03/2009
שלום בני בן 7.5 שנים , התלונן זמן ארוך על כאבים בכפות הרגליים ,לאחר התייעצות עם אורטופד ילדים רכשנו לו מדרסים לכף הרגל (עם הנקודה הכחולה) היום מספר חודשים אחרי , מעיד כי יש הקלה ,אך שמתי לב (אולי זה גם היה לפני) כי למשל בזמן עלייה או ירידה ממדרגות קיים קושי וסרבול במיוחד בירידה ממדרגות הדבר ניכר בהשוואה לילדים אחרים שיורדים או עולים ממדרגות . כמו כן לאחר שמוריד נעליים אחרי יום לימודים ,הוא גורר רגליים משל יש לו מגלשיים על הרגליים ,ממש מחליק את הרגליים על הרצפה ולא מבצע צעדים רגילים כשהוא נשאל מדוע הוא הולך כך? הוא עונה: כי כואב לו . אשמח לשמוח חוות דעת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירבול בהליכה
ד''ר אודי לבל21/03/2009אלון שלום. התיאור שלך מורכב משתי בעיות אפשריות- האחת כאב והשניה ליקוי כלשהו בהליכה. אני מציע לתת לרופא ילדים לברר בעיה כזו. תן לרופא/ה להתרשם ולהחליט אם יש כאן בעיה ממש, ואם כן, איך לברר אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקרסול רגל שמאל לבן 3.5קרן17/03/2009
שלום רב, בני בן 3.5 ולפני כשבועיים התעורר בוכה בבוקר מכאב בקרסול שמאל ולא יכל לדרוך על הרגל במשך כל היום, לבסוף לקחנו אותו למוקד שיראו אולי זו דלקת, בדקו אותו גם רופא כללי וגם אורטופד+ספירת דם והכל היה תקין והוא שוחרר ולמחרת הלך כרגיל, (לא יודעת אם זה קשור אבל לאחר יומיים חלה בוירוס עם חום גבוה לשבוע) כעת הוא בריא אולם פעם ביומיים שלושה בערך מתלונן כשמתעורר בבוקר על כאב באותו מקום והבוקר סיפר לי שכאב לו גם בלילה. בגן מתנהג רגיל ולא מתלונן הוא רץ בבית אחה"צ קופץ ומשתולל. שאלתי היא מה לעשות כשתיארתי את זה לרופאת ילדים התגובה היתה שאלה כאבי גדילה או שהוא גמיש יתר ולכן יש לו כאב ושאמשיך כרגיל. בגלל שאני אמא לחוצה אני שואלת מה לעשות האם ללכת לאוטופד ילדים להמשך בדיקה או שאין צורך? מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי קרסול אחרי מחלה ויראלית
ד''ר אודי לבל18/03/2009קרן שלום. כאבי מפרקים אחרי מחלת חום (עד כשבועיים) נפוצים מאוד וייתכן שזה מה שקרה. אני מציע שאם התלונה לא תחלוף תוך כשבועיים תגשו להבדק אצל אורתופד או רופא ילדים. זאת בהנחה שהמצב כרגע בשיפור, אם לא - גשו בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה ואימוניםמיכל16/03/2009
ידוע שטכניקות לא נכונות בפעילות גופנית כגון הרמת משקולות עם גב לא זקוף או עם הטיית הגב/ צוואר בעת הרמת משקולות, כפיפות בטן עם כיפוף הראש לפנים יכולה לגרום נזק לחולויות שיכול לפגוע בגביהה. שאלתי כיוון שיש סקאלה מאוד רחבה לחומרה של פגיעה בחוליות מעקמת ועד מצב של פריצת דיסק, מהיכן מתחילה הפגיעה שיכולה לפגוע בגביהה. כמו כן אשמח לדעת כיצד ניתן לאבחן פגיעה כזו שיכולה לפגוע בגביהה, האם יש סימנים שהמתאמן יכול לחוש בעצמו לפגיעה כזו, כמו כן אם חשים כצת כאב עמום בצוואר שמשתחרר ע"י הטיית הראש לצדדים עד הישמע קול פיקוק, יכול להוות סימן לנזק כל שהוא. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק גופני בעת אימון בחדר כושר
ד''ר אודי לבל16/03/2009אלי שלום. קיימת אפשרות להזיק לצמיחה או למרכיבים אחרים של מערכת השלד-שריר בעת פעילות בחדרי כושר. במידה שאתה מודאג מאפשרות של נזק בעת שאתה מתאמן, כדאי שתתיעץ עם המאמן בחדר הכושר. אם זה לא נראה לך מספק מקצועי - קיימים מספר מרכזי רפואת ספורט בארץ שאליהם תוכל לפנות כדי להיבדק - למשל בבי"ח מאיר, בבי"ח הדסה, איכילוב ומכון וינגייט -אלה מוכרים לי ויש ודאי נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילה ואימונים
מיכל25/03/2009ד"ר לבל שלום.
אני יודע שקצת קשה לענות על השאלות ששאלתי במסגרת הפורום, אבל אני לא שאלתי מה לעשות ולמי לפנות, מן הסתם מתוך מה שכתבתי ניכר שאני יודע מהם הטכניקות הנכונות, השאלות שלי הם יותר בשביל ידיעה אבל חשוב לי לדעת אותם, אז אם תוכל לענות לי על השאלות אפילו רק ברמה תיאורטית אודה לך מאוד.
בתודה מראש,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות אחת על השניהנורית15/03/2009
בני בן 4.5 נולד עם אצבעות אחת על השניה בשני כפות הרגלים, כאשר בכף רגל ימין הבעיה חמורה יותר. בזמן שאני נוגעת לו בכף הרגל הו נרתע ואינו מאפשר לי לגעת לו בכפות הרגליים. לא ברור לי האם הרתיעה היא פסיכולוגית יותר או כתוצאה מכאב באזור. אך אין ספק כי יש לו רגישות יתר באזור. ברצוני לדעת האם קיים סד שיכול לסייע לו ביישור אצבעות כפות הרגלים או שהפרוצדורה היא ניתוחית בלבד. אשמח לקבל את חוות דעתכם,נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד''ר מרק אידלמן15/03/2009שלום , קרוב לוודאי מדובר בתסמונת curly toes (אי-איזון בין גיד מכופף ומיישר).
לא זכור לי שבספרות כתוב שיש כאב באצבעות.קיימות חלוקי דעות בקשר לטיפול:רוב רובם ממליצים מעקב בלבד, למרות שניתן ליישר אצבע בעזרת חיתוך הגיד המכופף.
ניתחתי רק חולה אחד , כל השאר איך שהוא הסתדרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר אצל ילד בן 5 וחציאורטופדיה10/03/2009
שלום! היום הבן שלי בן 5 וחצי שבר את עצם הבריח בכתף שמאל באימון ג'ודו. רציתי לשאול כמה זמן יקח עד שיוכל לחזור לפעילות כי עוד שבועיים וצחי אנחנו נוסעים לדרום אמריקה ויש לנו טיסה ארוכה אני מפחדת שיהיה איזה שהוא סיבוך. האם אסור לו ללכת לגן 3 שבועות אפילו אם כבר לא יכאב לו. תודה דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח (קלויקולה)
ד''ר אודי לבל10/03/2009דבורה שלום. שבר של עצם הבריח אינו מסוכן, מבריא מהר ולא מעורר סיבוכים כמעט אף פעם אצל ילדים. אפשר לשלוח את הילד לגן עם מתלה ואח"כ בלעדיו ברגע שאתם ההורים חשים עם זה נוח. השבר הזה לא דורש קיבוע ממשי היות שהעצם עטופה בשרוול עבה ונותרת בעמדה שמאפשרת כמעט תמיד איחוי מצוין. אין מה לחשוש מטיסה - שלושה שבועות הם לרוב זמן מספיק להפחתה ניכרת בכאב. לגבי חזרה לג'ודו - החליטו לפי מצב הכאבים ועדות רנטגנית לאיחוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בברך שמאלמלי08/03/2009
בני בן 11 בעת כיפוף מהיר של הברך חש בכאבים חדים. היינו אצל אורטופד ובצילום רנטגן -תקין. בני בחוג כדורגל. קבעתי תור נוסף לאורטופד. רציתי לדעת מה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פתאומי בברך בגיל 11
ד''ר אודי לבל10/03/2009מלי שלום. הסיבות האפשריות רבות. ברוב הגדול של המקרים לא נגרם נזק משמעותי וסיבת הכאב היא מתיחה של רצועה או צביטה של מעטפת המפרק בעת תנועה. אלה גורמים לכאב פתאומי שלרוב נרגע אחרי מספר ימי מנוחה ולא מפריע לחזרה לספורט. במקרים נדירים חבלה זו נובעת מבעיה מולדת בסחוסי הברך או קרע של אחד הסחוסים. טוב שקבעת תור להמשך מעקב - צריך להתרשם האם הילד מחלים או שאירעה פגיעה משמעותית בסחוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך לילדה בת 10יובל05/03/2009
הילדה שלי (10) נמצאת בחוג אתלטיקה כבר יותר משלוש שנים. לאחרונה היא מרגישה כאבים בברך שמאל וקושי ביישור הרגל - גם מגע במפרק הברך גורם לה כאב. בהנחה שיש שחיקה בסחוס - האם ישנה אפשרות שהגוף יבנה את הסחוס הפגוע מעצמו ללא טיפול תרופתי או כירורגי? האם פגיעה בסחוס אצל ילדים היא בלתי הפיכה? האם צריך להוציא אותה מחוג האתלטיקה ולתת לברך לנוח? האם יש צורך בפניה לאורטפד המומחה לילדים או לפנות לאורטופד שקופת החולים מפנה אותי? תודה. -יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקדמת הברך
ד''ר מרק אידלמן07/03/2009שלום , אכן הרבה פעמים כאב בקדמת הברך אצל מתבגרים נגרם כתוצאה מ"שפוף" הסחוס.רק במקרים מאוד קיצונים סחוס נשחק ממש , בד"כ ניתן למזהר הנזק על ידי פיזיותרפיה ותרגילים .נדיר שיש צורך בניתוח,אך יש לזכור שסיבות לכאב בקדמת הברך רבות , וקודם כל יש להבחן סיבה.כדאי מאוד להגיעה לאורטופד ילדים ולבצעה גם צילום ברך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהשרון05/03/2009
בתי בת שנה וארבעה חודשים אחת מתאומים החלה ללכת, אנחנו לא בשלב של נעליים עדיין אני מאמינה בין שבועיים לחודש היא תתחיל לרוץ וזה יהיה הזמן המתאים לקניית נעליים. אני יודעת שקיים נעל לצעד ראשון השאלה שלי כמה זמן ילד צריך לנעול את אותה נעל לצעד ראשון, האם קיים דבר כזה לאחר חודש פחות או יותר ואז רצוי להחליף נעל או לא בהכרח? מודה לך על תשובתך אמא מאושרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים ????
ד''ר אודי לבל05/03/2009שרון שלום, אני מתקשה לתמוך בסוג נעליים מסוים. אפשר לתת לתינוק/ת ללכת יחף או עם גרביים, אין יתרון בנעילת נעל. כולנו חשופים לפרסומות של גופים מסחריים, ודעות של שכנים, סבתות, מטפלות, רופאים - תוכלי לבחור למי להאמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Dysplasia acetabular leftז'אנה04/03/2009
שלום רב תינוקת שלי בת חצי שנה בגיל חודשיים הובחן אצלה Dysplasia acetabular left והיא הייתה 6 שבועות עם כרית פרייקה לאחר מכך רופא הוריד לה כרית וביקש לחזור בגיל 6 חודשים כרגע הובחנה הבעיה שוב (מימין 26, שמאל 30) ונתן לה מרשם למכשיר ג'ורדן לא הצלחנו למצוא מידה מתימה השאילה שלי האם יש מכשירים אחרים שיכולים לטפל בבעיה או טיפול שונה כמו פיזיוטרפיה או תרגילים מסוימים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספלזיה במפרק הירך
ד''ר אודי לבל04/03/2009ז'אנה שלום. מה שאת מתארת לא ממש ברור לי אבל אני מניח שמדובר בדרגה קלה עד בינונית של DDH בלי פריקה.
ראשית כמו בתשובה לשאלה הקודמת - בעיות כאלה (כמו אי מציאת מכשיר מתאים) צריך להביא בפני הרופא המטפל. הפורום לא יכול לפתור בעיה אישית של משפחה כמו איפה לקנות מכשיר ג'ורדן.
אם יש לתינוקת דיספלזיה היא צריכה טיפול!! אם לא תלשבש מכשיר ג'ורדן או משהו דומה המפרק עלול לצמוח לא טוב.
לפי נסיוני אין בעיה לרכוש מכשירים כאלה מכול גודל. אל תבזבזו זמן - תרכשו מכשיר וגשו לרופא להתקין אותו. ככל שהתינוקת גדלה - הטיפול יותר קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד פרקי ירכייםאלונה04/03/2009
שלום רב,בני בן 5 שבועות וביצעינו בדיקת אולטראסאונד פרקי ירכיים -ירך שמאל תקין אך בפרק ירך ימין אלו הממצאים: גג גרמי: לקוי גבול עצם עליון: שטוח כיסוי סחוסי:מוסט TYPE לפי TYPE IIIA ;GRAF רציתי לדעת מה משמעות ממצאים אלו? מאוד דואגת, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי US
ד''ר אודי לבל04/03/2009אלונה שלום. לפני הכל - חשוב מאוד מאוד לדבר עם הרופא המטפל. אם אין לו עניין או זמן לזה- תמצאו (לדעתי) מישהו אחר. אי אפשר לנהל טיפול בלי תקשורת בין ההורים לרופא.
לעניננו - דרגה 3 לפי גראף היא פריקה של ראש עצם הירך מתוך המכתש שלה, ומצריכה טיפול - לרוב אנו ממליצים על רתמת פבליק שגורמת להחזרת הראש לתוך המכתש ולאחר "התייצבות של המפרק" זאת אומרת ש אינו יכול לפרוק יותר, מפסיקים את הטיפול. בלי טיפול - המצב יחמיר ומפרק הירך יישאר בפריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי ירכייםנעמי01/03/2009
שלום רב בתי בת 3 חודשים, בוצעה בדיקה אולטרסאונד של פרקי ירכיים תוצאות הבדיקה: גג גרמי מספק גבול גרמי מעוגל וגג סחוס רחב (רק ברגל שמאל , רגל ימין תקין). המלצת האורתופד להתחיל בטיפול חגורות. ביצענו בדיקה נוספת אצל אורתופד מומחה ואצלו הבדיקה הייתה תקינה טען שיש הבדל מינורי ברגל שמאל שלדעתו יסתדר עם הזמן ואין צורך בחגורות. שאלתי היא האם התקנת החגורות יכולה להזיק במידה ואכן תוצאות האורתופד השני נכונות. האם יכול לקרות שרופא אחד ימליץ על חגורות ורופא שני רושם שהבדיקה תקינה. מה ניתן לעשות? מאוד מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי אולטראסאונד
ד''ר אודי לבל01/03/2009נעמי שלום. הממצא בבדיקה הראשונה מכיל רק תיאור וללא מדידת זווית אלפא. כאן לא המקום לדון במשמעות גג גרמי מעוגל וכל זה. כמו בהרבה ממצאים רפואיים יש "תחום אפור" נירחב, בו חלק מהמטפלים יעדיפו להתחיל טיפול וחלק מהם יעדיפו לעקוב ללא טיפול. אני לא אוכל לשפוט מי צודק. טיפול בריתמה אם מבוצע נכון אינו מזיק, אך הוא עולה כסף ומציק לתינוקת ולהורים. אני מציע להחליט על מטפל אחד (יותר נחמד או מסיבה אחרת) וללכת איתו, תוך ידיעה שיש החושבים אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)