מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המון תודה ...סמיון11/04/2009
שלום דוקטור,
תודה על תשובתך הקודמת, רציתי לשאול עוד שאלה קטנה, שכחתי לציין שבתי מטופלת ברצועות
פבליק, כרגע בשלב גמילה,
יכול להיות שבעקבות הטיפול ישנו עיקוב התפתחותי-היא עדיין לא מרימה ראש טוב במצב שכיבה
על הבטן-בת חודשיים ושבוע. וזה שהראש נוטה לצד ימין יכול להיות שזה טורטיקוליס?
יש לציין ש פריקת ירך בצד שמאלי גם-זה מצביע על בעיה התפתחותית בכל הצד השמאלי? או שאין
קשר בין 2 הדברים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחותי?
ד''ר אודי לבל12/04/2009אנה שוב שלום. אכן הטיפול ברתמת פבליק מעכב מעט את ההתפתחות אבל זה זמני והתינוקת תשיג את הכל ברגע שתסיים את הטיפול. לגבי רושם של הגבלה בסיבוב הראש - חכי מעט, סיימי את הטיפול ברצועות ואז תני לרופא הילדים להעריך אם יש בעיה. באופן כללי בעיה במפרק הירך השמאלי אינה קשורה לבעיה כוללת בפלג הגוף השמאלי. חשוב לגדל את הילדה באופן רגוע, לתת לה זמן להתפתח ולהבין שילדים תמיד גדלים ומתפתחים, אם יש עיכוב קטן, לא נורא היא תתפתח ותשיג גם אותו, בגיל כל כך צעיר יש המון דברים אצל התינוק שהם לא סימטריים, או לא לפי הסדר שכתוב בספרי ההדרכה להורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-שבר בשושר כף יד-יךדי בן 6סיגל10/04/2009
לפני שלושה שבועות בני שבר את היד, היום הורדנו את הגבס והרופא אמר שיש זוית של 25-30, אני נורא בלחץ אינני יודעת מה ההשלכות ומה ניתן לעשות אשמח לקבל ייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זווית 30 מעלות לאחר השבר
ד''ר מרק אידלמן10/04/2009כנירא שבר היה בעצם הראדיוס בחלק הקרוב לשורש כף יד.אם זויית אכן 30 מעלות יתכן ויש צורך בטיפול.מניסיוני רוב השברים באיזור הזה מתחברים ומתיישרים במשך שנה לאחר השבר ולא גורמים לשום נכות עתידי.
עצתי: תראי את הצילום לאורטופד ילדים מנוסה(לזה בדיוק מיועד מושלם של ק"ח)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר שורש כף יד
סיגל14/04/2009דרך אגב זוית השבר היא 22 מעלות, לא ברור בדיוק מדבריך האם כן נזקק טיפול או כדאי להמתין כי זה עובר ומסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר שורש כף יד-ילדי בן ה-6
סיגל14/04/2009ביקרנו אצל ד"ר פנסקי אורטופד מומחה לילדים לדבריו כפי שאתה אמתרת אין צורך בהתערבות כלשהי ושזה מסתדר מעצמו, ביקרנו גם ביה"ח תל השומר ושם ראה אותו ד"ר בר ואמר פחות או יותר אותו הדבר, שניהם המליצו על תומך , שמנו לו לפי מידה למה הדבר תורם?, האם אנחנו יכולים להיות רגועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
ד''ר מרק אידלמן14/04/2009כן יכולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר שורש כף יד
סיגל16/04/2009רב תודות לך וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת ירך ? אנא תגובתכם .דניאל10/04/2009
שלום רב וחג שמח
לבתי בת חודשיים וחצי אבחנו בטיפת חלב אי שיויון באורך הרגליים 0.5 ס"מ. ניתן בוודאות להבחין בכך + אי סימטריה בכפלים. רגל שמאלקצרה יותר.
אני יודעת שיש לבצע US ולהמשיך משם- יש לנו תור אחרי החג.
אני לחוצה מאוד עקב חומר שקראתי בנושא .
אשמח לתובנות עד כה.
בכבוד רב
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר מרק אידלמן10/04/2009אין שום סיבה להכנס ללחץ.חשוב לבצעה US פרקי ירכיים , הבדל 5 מ"ם לא נירא משמעותי ובכל מקרה יש לבצעה הארכה מחדש בגיל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת תשובה דחוף,,, תודהסמיון07/04/2009
שלום ,דוקטור
אני אמא לילדה מדהימה בת חודשיים , בבדיקה אחרונה בטיפת חלב, רופאה שבדקה את הילדה
אמרה שיש לה טונוס שרירים נמוך , וראש נוטה לצד ימין..
השאלה שלי:
מה כדאי לעשות עלמנת לאשר את הראש.. והאם מומלץ לעשות פיזיאוטרפיה בגיל כזה קטן
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס נמוך
ד''ר אודי לבל07/04/2009אנה שלום. אין שום דבר דחוף במה שאת כותבת. ההערכה שהטונוס של הילדה נמוך היא הערכה. יכולתנו לחזות משהו אצל תינוקת בגיל חודשיים מועטת מאוד. אני מציע לעשות מה שמליצו לך. לא להילחץ הילדה תיגדל והכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט בת שנה ועדיין לא זוחלתהילה07/04/2009
ביתי בת 11.5 חודשים עדיין לא זוחלת ולא יושבת , יש נטיה של הרגלים ושל כפות הרגלים פנימה האם ניתן לעשות משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט שנה בלי ישיבה וזחילה
ד''ר אודי לבל07/04/2009הילה שלום. את מעלה שאלה של "התפתחות הילד" - קשה מאוד לענות על השאלה האם משהו חריג בלי לבדוק את התינוקת ולהעריך. האם זהו חלק מדפוס כללי של עיכוב בהתפתחות או משהו שעוד לא הושג בתוך מכלול התפתחותי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה SDHהילה06/04/2009
שלום
בני בן ה 5 חודשים היה עם רצועות PAVLIK מגיל חודשיים ועד היום.
בעקבות שיפור (כרגע 1B בשתי הרגליים) הומלץ להתחיל גמילה
תחילה שעתים בשבוע שבוע לאחר מכן 4 וכך הלאה להוסיף שעתיים כל פעם.
שאלתי היא מה משמעות הגמילה הזאת? מה בעצם עומד מאחורי זה? אם הרגל בעצם תקינה למה לא מורידים את הרצועות מיד ומשאירים בלילה בלבד או משהו בסגנון?
האם יש בכך סכנה אם הוא יותר שעות ללא הרצועות?
המון המון תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס...cdh כמובן.....
הילה07/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מרתמת פבליק (DDH)
ד''ר אודי לבל07/04/2009הילה שלום. תהליךה"גמילה" נובע מהרצון להאריך את תקופת הטיפול עם פחות עיכוב התפתחותי שנובע מהשהות עם הרתמה. לכן כל הזמן שהתינוק ברצועות הוא משמעותי וזמן ההסרה- הוא זמן להתפתחות מוטורית.אפשר לחפף ולהחזיר רק בלילה, כדאי לדבר על זה עם המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית המון תודה ועוד שאלונת
הילה07/04/2009קודם כל המון תודה.. וסליחה שאני מציקה עם זה רק חשוב לי לדעת שאני לא עושה טעות...
במצב של 1B אם אני שמה לו את הרצועות רק בלילה זה מגדיל את הסיכון לפריקה מחודשת? האם בכלל יש סיכוי כזה? האם זה בעצם מסכן אותו?
מה שחשוב לי בעצןם להבין זה- אם הערך של 1B זהו ערך תקין למה ממשיכים בעצם עם הרצועות?
תודה רבה רבה שוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה - המשך
ד''ר אודי לבל08/04/2009הליה שוב שלום. דרגה 1 (ה- B הוא ערך די משני) היא מצב תקין, אבל המפרק גדל ועלול להתפתח לא טוב - הרי מזה הכל התחיל..., לכן אל תפסיקי טיפול על דעת עצמך - חייבים לעשות את זה בהדרגה ובמעקב צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך שמאל לילדה בת 4ורד02/04/2009
שלום,
ביתי בת 4 החלה להתלונן על כאב בברך שמאל (תמיד אותה ברך).
בפעם הראשונה לפני כשבועיים הייתי איתה ופתאום היא החלה לבכות ולהתלונן על הכאב החד.
הכאב חלף לאחר דקות ספורות. לאחר כשלושה ימים שוב התרחשה סיטואציה דומה (ללא חבלה כלשהי) בנוכחותי.
אתמול הגננת סיפרה שבמהלך היום קרה אותו דבר בשלוש הזדמנויות שונות (בעת מנוחה, לא השתוללות). היום בבוקר התלוננה על כאב אבל ללא בכי, שחלף לאחר שתי דקות.
כבר הייתי אצל רופאת ילדים שבדקה את הברך ולא ראתה כל דבר חריג.
הופננו לספירת דם ושקיעת דם (עשינו בבוקר) תוצאות יהיו בערב.
אני מודאגת...
האם ספירת דם ושקיעת דם יודעים להצביע על מחלות נוראיות שרצות לי בראש?
האם רופא היה יכול בבדיקות שכאלו לשלול אותן?
אשמח לתשובתך המהירה ככל שניתן,
ורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד''ר אודי לבל03/04/2009ורד שלום. כאבי ברך אצל ילדים קטנים, באופי כזה (התקפי, בעיקר אחרי השתוללות) קשורים לרוב במשהו מפרקי וכדאי לברר את התופעה, אם היא לא תחלוף מעצמה. צריך גם לבדוק את מפרק הירך, מכיוון שבעיה במפרק הזה לרוב תתבטא בכאב בברך בגיל הזה. התמונה לא נשמעת מחרידה. כדאי לערוך בירור עם אורתופד ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף יד לבן שנתייםmaria01/04/2009
שלום,
בני בו 2.3 נפל לפני 6 ימים בגן. בצילום הראשון והשני ביום למחרת לא ראו את השבר ורק ביום החמישי מאז הפציעה אחרי שמצב של כף היד לא השתפר אלא להיפך החמיר, נעשה צילום חוזר ואובחן שבר בעצם מסרק 4 ללא תזוזה. האורטופד שבדק את הילד התיעץ עם אורטופד נוסף והם החליטו לא לשים גבס או תחבושת כי זה רק יפריע לילד.
הילד כבר 6 ימים עם כף יד נפוחה והוא בקושי משתמש בה.
יש לנו ביקורת חוזרת במרפאת אורטופדיה בבית חולים בעוד 3 ימים (בביקורת לפני 4 ימים הם טענו בטעות שיש לילד פריקת מרפק והם לא ראו את השבר).
השאלה היא האם זה בסדר להשאיר שבר ללא גבס או תחבושת?
האם זה בסדר שכבר 6 ימים היד נפוחה ומתי זה אמור לעבור? או שכדאי לפנות דחוף לרופא אחר?
כמה זמן לוקח להחלים לגמרי מהפציעה וחזור לפעילות רגילה?
תודה
מריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם המסרק ביד
ד''ר אודי לבל01/04/2009מריה שלום. את מתארת חבלה שבה ככל הנראה נגרם שבר באחת מעצמות המסרק בכף היד(מטקרפוס) של ילדך בן השנתיים. זה ממצא מאוד נדיר!!, האם ידוע לך כיצד הוא נפגע?. אם ברור שהיתה חבלת מעיכה (למשל דלת נסגרה על היד) - זה מסביר לך את הנפיחות, והשבר, ותומך בכך שעיקר החבלה היא ברקמה הרכה. אם לא ברור איך זה קרה - כדאי לברר, או להטיל ספק באבחנת השבר (לא תמיד הרופא האחרון צודק, לפעמים ה"טועים" הראשונים צודקים יותר). בהנחה שהאבחנה נכונה, שבר של המסרק הוא לרוב יציב מאוד ולא דרוש קיבוע משמעותי עבורו, אפשר להניח סד גבס (מצד אחד) אבל זה מאוד מסורבל לתינוק קטן. לגבי התמשכות הנפיחות - אצל תינוקות גב-כף-היד רגיש לכל תהליך כמו מכה, עקיצה, או זיהום ומגיב מיד בנפיחות רבה. זה סביר ויעבור. בעת הביקורת כדאי לשאול פרטים נוספים כמו חזרה לפעילות וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלימלי31/03/2009
שלום
בתי בת חודשיים וחצי בביקור בטיפת חלב הפנתה אותו הרופאה לבדיקת אורטופד מחשד ל DDH וזאת בגין הגבלה בפיסוק,בבדיקה ידנית שביצע האורטופד אמר לי שלדעתו הוא שולל את זה ,קפלי העור בשתי הרגליים וגם האורך שווה והוא חושב ש-90% אין בעיה אבל הפנה אותי לאולטרה סאונד ואני התקשרתי לקבוע תור בבי"ח הכרמל (אני בקופת חולים כללית ורק שם מבצעים אולטרה סאונד תינוקות)ונאמר לי לכאורה שאין תורים לפני ה-21 למאי!!!בגלל החגים ואיך שהבנתי שככל שמגלים מוקדם יותר הטיפול יהיה יותר יעיל וקל,ולכן אני מעדיפה לבצע את הצילום באופן פרטי רק שאינני מכירה איפה ניתן לבצע כי אני רוצה רופא מומחה ,אנא עזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם US
ד''ר מרק אידלמן31/03/2009קודם כל תרגעי, US פרקי ירכיים ניתן לבצעה בחיפה לא רק בבי"ח כרמל.תנסי לקבועה תור לפרופ.ביאליק בק"ח ארמון/ברמב"ם כל יום ראשון בבוקר,בזבולון פעם בסוף החודש ואם לא תמצאי שום מענה אז תתקשרי ל8732227 למזכירה שלי.
השבוע כולם בחו"ל , נחזור לפני החג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהU.S ברמב"ם
מלי01/04/2009תודה על העזרה אבל גם ברמב"ם אמרו לי שאין אפשרות לפני ה-10 למאי אז מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS ברמב"ם
ד''ר מרק אידלמן02/04/2009ביום ב 13.04.09 עם התחיבות לרמב"ם בשעה 8.30 בבוקר אקבל אותך.
אני כעת בפורטוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS רמב"ם
מלי05/04/2009המון תודות דוקטור,אני אהיה אצלך בדיוק בזמן,חופשה מהנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעדים ראשוניםרונית31/03/2009
שלום רב,
ביתי בת 11 חודשים. התיישבה לבדה בגיל חמישה וחצי חודשים, התחילה לזחול ולעמוד לבד בגיל שישה חודשים ו - 3 שבועות.
מאז חלה התקדמות רבה ביציבה ובחוזק שלה, במשך זמן מה היא כבר עומדת ללא צורך להחזיק או להישען (עד שהיא שמה לב לכך, ומיד מחפשת במה להחזיק..) כמו כן, החלה לעשות צעד או שניים תוך כדי מעבר בין חפצים.
לעיתים קרובות הולכת תוך כדי שהיא נאחזת ביד אחת בנו או בקירות וחפצים.
לפני כשבועיים, ניסתה מספר רב של פעמים באותו היום ללכת - בין 2 ל - 6 צעדים, שאותם עשתה כמובן לבדה, מבלי להישען (תוך שאנו מעודדים אותה).
מאז, חלה "נסיגה" והיא מנסה הרבה פחות מבעבר להתקדם בהליכה. כשאני מנסה לעודד אותה ללכת אליי צעד אחד-שניים מבלי להישען, היא בוחרת לעבור לזחילה.
רציתי לשאול -
האם זה בסדר?
האם עליי לנסות ולעודד לצעוד אליי אותה או שלהימנע מכך?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה מהליכה לזחילה
ד''ר אודי לבל01/04/2009רונית שלום. התופעה מאוד נפוצה. הרבה תינוקות חוזרים לזחול קצת כשההליכה לא מספיק מהירה עבור מה שהם רוצים להשיג. זחילה היא תנועה מצוינת לתינוק ואין שום סיבה לעודד הליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDHדנה30/03/2009
שלום רב,
בני בן 3 חודשים. לפני כחודש בבדיקת אולטרסאונד של מפרקי הירך נאמר לנו ע"י הרופא האורתופד שהמפרק השמאלי אינו תקין ב - 100% ועלינו לבוא למעקב. בביקורת השבוע הממצאים היו מפרק ירך ימין TYPE1 ומפרק ירך שמאל TYPE 3B. נאמר לנו כי עלינו להגיע לביקורת בעוד 3 שבועות וכי אם לא יהיה שינוי במפרק השמאלי יהיה צורך בטיפול ברצועות (פבליק). מקריאה על הנושא באינטרנט למדתי כי למהירות הטיפול יש חשיבות רבה להצלחתו. שאלתי היא האם נכון להמתין (בני יהיה כמעט בן 4 חודשים) או שאולי יש מקום להתחיל בטיפול מיד? כמה זמן אמור להימשך הטיפול באותן רצועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בדרגה מתקדמת
ד''ר אודי לבל30/03/2009דנה שלום. משהו לא ממש ברור בתאור המקרה. ראשית ביצעתם בדיקה ראשונה בגיל חודשיים - קצת מאוחר לטעמי אבל סביר, אני לא מבין מה האורתופד מצא בפעם הראשונה?, זה לא מסתדר לי עם דרגה 3 בבדיקה חוזרת (דרגה זו היא פריקה מלאה של המפרק השמאלי!!, אני לא מכיר מונח בשם 3B ...), בכל מקרה גם אם הכוונה היא לדרגה 2B (שפירושו דרגה 2 מעל גיל 3 חודשים)- יש להתחיל טיפול מיד, אין מה לחכות. אני מציע לחזור לאורתופד שאני מניח שהוא מבצע את האולטראסאונד (ואם לא, לדעתי מוטב לטפל אצל מי שמבצע את ההדמיה בעצמו), ולברר איתו את הפרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH
דנה30/03/2009אני מניחה כי האורתופד (שערך גם את ההדמיה) טעה בהדפסה ואכן הכוונה ל - 2B (בשני המפגשים הוא התייחס לליקוי כקל). אנו אכן נחזור אליו להתייעצות. תודה רבה על ההתייחסות וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למנשאדניאלה28/03/2009
שלום, מאחר והבנתי שאורתופדים שוללים מנשא בו התינוק בתנוחת ערסול, רציתי לדעת
1. האם מומלץ להשתמש במנשא בו התינוק עם רגלי צפרדע במקום?
2. האם בכל זאת ניתן לערסל את התינוק במנשא לפרקי זמן לא ארוכים, נניח שעה ביום?
(בני בן 3 חודשים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו תנוחה מומלצת במנשא
ד''ר אודי לבל29/03/2009מיכלאה שלום. כדאי לא להכליל "מה אורתופדים ממליצים" אנחנו מאוד מתקשים להסכים על משהו. לאלה העוסקים בטיפול בתינוקות יש רתיעה מתנוחה בה הברכיים צמודות ומועדפת תנוחה בה הרגליים בפיסוק וכפיפת ברכיים (כמו כריעה). לכן מנשאים בהם הרגליים נכנסות לחורים והילד יושב על הישבן יותר אהובים עלינו (SNUGLY למשל). למרות זאת לתינוקות מעל גיל כשלושה חודשים שאין להם בעיית מפרקי ירכיים (כמעט כל התינוקות) לא נראה שיגרם נזק כלשהו מתנוחה של הצמדת ברכיים למשך חלקים שונים של היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקב בעור בחוליות עצם העצהאריאל28/03/2009
שלום לפורום אורטופדיה ילדים
התינוקת שלי כבת שלושה חודשים עם נקב בעור בתחילת הישבן בחוליות הסקרל כנראה, עוד מלידתה. אין סימני זיהום בנקב או חום. איזור העור מסביב לנקב ובישבן שעיר וצהוב.
רופא הילדים סבור שמדובר בסינוס והפנה לUS לSACRAL עם המלצתו לנו לניקוי קל באיזור הנקב.
התינוקת נולדה בלידה רגילה במשקל 2.2 קילו והתפתחותה תקינה על פי צוות טיפת חלב והרופא ילדים.
כהורים, אנו מודאגים ומענויינים לדעת
1. אם תופעה זו קיימת אצל תינוקות
2. אם יש צורך בבדיקות נוספות מעבר לUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד''ר מרק אידלמן28/03/2009שלום,
יש מקרים שקשה לדון בפורום בלי לבדוק ילדה וללא תוצאות הדמייה.מקרה שלך אחד מהם.מצטער.
דבר אחד בטוח : מפני שמדובר בחוליות הסקרליות אין פגיעה ביכולת הליכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשיםשני26/03/2009
שלום רב,
ביתי בת 11 חודשים התחילה לעמוד וללכת מסביב לחפצים שמתי לב שלכף רגלה השמאלית יש נטיה כלפי פנים ונראה לי שזה מפריע לה ביציבה. רופאת המשפחה אמרה שאין מה לעשות ושלכל אחד יש את צורת ההליכה שלו - דבר שנראה לי די מוזר ולכן שאלתי היא האם יש דרך בכל זאת "לתקן" את הרגל בצורה של פיזיוטרפיה או נעל הפוכה (כך שמעתי) האם בשלב זה כדאי לפנות לאורטופד ילדים או להמתין מעט ולראות אם יש שיפור או האם ככל שמטפלים בבעיות כאלה יותר מוקדם יותר קל לפתור אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר מרק אידלמן28/03/2009שלום , אםי כף רגל תקינה, קרוב לוודא מדובר בסבוב פנימי של שוקיים.אין צורך בשום טיפול מפני שסיבוב בד"כ נעלם בגיל 3-5 שנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גדילה - חדר כושראירית25/03/2009
לפני מס' שעות חזרתי עם בני בן ה15 מאורתופד בעניין עקמת. (תוצאות- "עקמת מזערית" שלא צריכה לקבל איזשהו טיפול)
בני מתאמן בחדר כושר כבר במשך 3 חודשיים, האורתופד אמר שהוא לא ממליץ ואף אוסר על בני ללכת לחדר הכושר מכיוון שטען שפעילות זו פוגעת בגדילה.
קראתי בכמה מאמרים שזה מיתוס מופרח ולא נכון.
רציתי לקבל חוות דעת נוספת בעניין זה, ומה כדאי לעשות בנוגע לזה.
תודה, אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירית
ד''ר מרק אידלמן26/03/2009שלום ,
מסכים עם משפת שזה מיתוס מופרח!
מאמץ מדורג לא יזיק לילד, אך יחזק מערכת השרירים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להשיך את אימוניו כרגיל
אירית26/03/2009מצד אחת אמרת שזה לא מפריע לגדילה אבל מצד שני אמרת שזה כן מזיק למערכת השרירים.
אז אתה ממליץ להמשיך את האימונים של בני בחדר הכושר?
תודה רבה מראש, אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירית
ד''ר מרק אידלמן28/03/2009בוודאי להמשיך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)