מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 10 הליכה על קצות האצבעותדינה03/12/2008
שלום, ביתי בת 10 והולכת על קצות האצבעות בשתי הרגליים, כבר מגיל קטן מאד.ברור אצל אורטופד הראה גידים קצרים ברגליים. האורטופד טוען שאם זה לא עבר עד עכשיו אין סיכוי שזה יעבור וכי צריך לנתח על מנת להאריך את הגידים. האם זה באמת המוצא האחרון? האם אין סיכוי שהיא תלך רגיל במשך הזמן? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות אצבעותנ
ד''ר מרק אידלמן04/12/2008אכ בגיל 10 שנים הליכה על קצות האצבעות לא תקינה וכנירא יש קיצור הגיד.עצה פרקטית : תגשי לעוד חו"ד של אורטופד ילדים : אם תקבלי אותה דעה -יש צורך בניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד פרקי ירכייםשיפרה02/12/2008
שלום ילדתי לפני כ4 חודשים, לא ביצעתי לביתי אולטראסאונד פרקי ירכיים. מה לעשות? האם ניתן עדיין לבצע את הבדיקה? האם לגשת בכל זאת לאורטופד? אשמח לקבל את תשובתכם בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
ד''ר מרק אידלמן04/12/2008שלום , אל תהיה בלחץ:בטוח ילדתך עברה/עבר בדיקה קלינית בבי"ח לאחר הלידה.חובה לבצעה US פרקי ירכיים במצבים הבאים -לידת עכוז,סיפור משפחתי של נעק מולד בפרק ירך ,בעיות כפות רגליים וטורטיקוליס.אם אין לך את הרקע הזה בנוכחות בדיקה קלינית תקינה אין צורך בביצוע US .ואם את עדין לא שקטה תגשי לרופא ילדים ותקבלי הפנייה ( עדיין לא מאוחר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת ןחדר כושרמשה01/12/2008
אלו תרגילים מומלצים בחדר כושר לבן 17 שיש לו עקמת? באלו מכשירים להשתמש? מה לא לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת וספורט
ד''ר אודי לבל01/12/2008ניקול שלום - באופן כללי אין כל מגבלה למישהו עם עקמת לבצע ספורט. עם זאת היות שהמקרה הספציפי לא מוכר לי (למשל אם נותח/ה לאחרונה) אני מציע לודא עם האורתופד המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת וחדר כושר
משה02/12/2008ובכ"ז, האם ישנם מכשירים מומלצים שיכולים לישר את הגב או לגמש אותו או לחזק יציבה ובקיצור - תרגילים שיקלו על הגב ויפחיתו כאבי גב בגלל העקמת. בני לא נותח מעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל02/12/2008ניקול שלום. עקמת היא שם כללי לעיוות במבנה עמ"ש. קשה מאוד מהשם בלבד להבין מה החומרה, מה היו הטיפולים עד כה וכיוצ"ב. איני מכיר מכשיר כושר שבעזרתו עקמת תתישר. עם זאת חיזוק שרירי הגב בהחלט מומלץ ובתנאי שזה נעשה על דעת הרופא המטפל. עקמת קלה אינה סיבה לכאבי גב - ואם יש כאלה- יש לחפש את הסיבה. מקובל להפנות מטופלים עם עקמת שאינה דורשת טפול במחוך או ניתוח, לטיפול פזיותרפי לחיזוק שרירי הגב, שיפור יציבה, והקניית הרגלי תנועה טובים. ישנם פזותרפיסטים שמתמחים בעבודה עם נערים/ות שיש להם עקמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ללא אגודל ביד שמאלנוני01/12/2008
שלום לכולם, בסקירת מערכות מוקדמת אשר בוצעה בשבוע ה- 15+3 התגלה מום בעובר. ביד שמאל נצפו 4 אצבעות ללא אגודל בארבעת האצבעות יש 3 מפרקים. ליד האצבע נראה כי יוצא חלק בשרני ללא מפרק אשר עפ"י דעת הרופא הוא כנראה עומד לינשור. 1.ברצוננו לדעת כיצד ניתן להתמודד עם בעיה זו? 2. האם זהו מום חמור וחריג? הרי, תפקוד האגודל הוא כ- 45% מתפקוד שאר העצבעות. 3. כיצד נוצר פגם כזה? במשפחה הכל תקין אין מומים ולא מחלות תורשתיות. 4. האם יש ילדים שנולדו כך? האם הילד יוכל לנהל חיים רגילים? הרי שבראשית חייו התפתחותו תיפגע משמעותית בעקבות מחסור באגודל? יש לציין כי יש לנו ילדה בריאה אשר נולדה בלידה רגילה אודה לכם אם תשיבו במהרה יש לציין כי אנו מטופלים אך נקבע לנו התיעצות עם אורטופד ילדים וכירוג רק בעוד שבועיים ולכן נשמח לקבל את האינפורמציה הראשונית על מנת לדעת לקראת מה אנו עומדים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומי אצבעות בסקירה תוך רחמית
ד''ר אודי לבל01/12/2008נוני שלום. הנושא מורכב ורגיש-בעיקר מכיוון שחסראצבעות יכול להיות נלווה לבעיות אחרות. המקום הנכון לייעוץ לדעתי הוא מרפאה לייעוץ גנטי - שם מכירים מצוין את בעיית הדחיפות ואת מגבלות הדיוק של הסריקה התוך רחמית. פנו לאחד ממרכזי הייעוץ הגנטי. אני מניח שאורתופד ממוצע (כמוני) יתקה לענות על שלל השאלות שעולות עם ממצא כזה - אנחנו פשוט לא עוסקים בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי30/11/2008
בני בן שנה ומאז שהתחיל ללכת שמתי לב שכף רגלו פונה מעט החוצה...לפני כמה חודשים הייתי אצל אורטופד שאמר שזה תקין...אבל משהו בליבי לא מניח לי - האם כדאי לי לקבל חוות דעת שניה? האם בגיל כזה יש מה לעשות בלי לפגוע בהתפתחות של הילד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב חיצוני של כף הרגל
ד''ר אודי לבל30/11/2008טלי שלום, אל תתלבטי - שמעי עוד חוות דעת, אין לי ספק שהכל תקין אבל תמיד כדאי להיות רגועים. באופן כללי חריגות קלות בסיבוב הכפות פנימה או החוצה נפוצות מאוד, לעיתים בכל רגל כיוון שונה. הן משתפרות בעת הצמיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בןמירב26/11/2008
שלום רב, אני חייל בן 21 מזה כשנתיים בצבא. אני שירתתי עד לא מזמן כלוחם. באפריל האחרון הייתי מעורב בתאונת דרכים כאשר אני נהגתי בהאמר צבאי ונתקעתי בהאמר שלפני במהירות נמוכה, הייתי חגור ועם קסדה. 3-4 ימים לאחר מכן התחלתי לחוש בכאבים עזים בגבי. מכאן, אני סובל מהכאבים הללו באופן יום-יומי ואני נוטל משככי כאבים בשם ארקוקסיה. קשה לי מאד בתפקוד אפילו בבית אני בגימלים כבר חצי שנה. אני ממעיט בישיבה ומעדיף לעמוד/ לשכב. אני בקושי יוצא מהבית בשל הכאבים בנסיעה.. עברתי בדיקות כגון: מיפוי עצמות, סי טי ואמ אר איי. להלן תשובות האמ אר איי: 1. ציסטה קטנה ע"ש טרלוב בגובה S3-S2 משמאל ללא חשיבות קלינית. 2 הדיסק D10-D11 מעט מונמך עם יצירת קיפוזיס קל בגובה זה. בקרע קטן מרכזי ללא לחץ על החוט. מה זה אומר והאם זה מסביר כאבים אלו? תודה מראש, בן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים שונים
ד''ר אודי לבל26/11/2008בן שלום. אני מציע להפנות שאלות בפורום מתאים. כאן אנחנו דנים בבעיות אורתופדיות של ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני23/11/2008
שלום רב, אני בת 40 ורוצה לעבור ניתוח לקיצור קיבה. האם ניתוח כזה יכול להעלות הסיכוי לאוסטאופורוזיס? ואןם כן, כיצד ומדוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיבה וספיגת סידן
ד''ר אודי לבל23/11/2008חני שלום, אני מציע להפנות שאלה זו לפורום כירורגיה כללית או אנדוקרינולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הליכה עם קלב פוטרבקה20/11/2008
האם יש עיכוב בגיל ההליכה לתינוקות שנולדו עם קלב פוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת הליכה אחרי קלאב-פוט
ד''ר אודי לבל22/11/2008רבקה שלום, התחלת ההליכה אצל תינוקות מתרחשת בין גיל כ- 9 חודשים לגיל שנתיים. לא נתקלתי במשהו שחורג מזה בילדים מטופלים. אם כי אולי ללא טיפול היו מתחילים מוקדם יותר. בקיצור - שום דבר משמעותי. בתקופה הארוכה של שימוש במכשיר דניס-בראון אני מעודד את ההורים להשכיב על הבטן ולעודד זחילה - אין לילדים בעיה לזחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול עמדת וארוס(varus genu )אלכס20/11/2008
שלום דוקטור, בת שלי בת שנה ושבע חודשים.לפני כ- 3 חודשים היינו אצל אורתופד מסיבה שסמתי לב שהרגליים שלה עקומות (וארוס).אורתופד נתן אפנייה לאולטראסאונד,שחזרנו אליו שוב ,אז הוא בדק את הדיסק( רטגן) ואמר שיש לה בעיה(עמדת וארוס).נתן לנו אפנייה לאורתופדיה ילדים - אסף הרופא, חיכינו לתור כמעט חודש פלוס.נכון להיום עברנו לארצות אברית וכה נצטרך לעבור כל הפרוצדורות. ורוצה לציין ,שעד גיל שנה הרגליים שלה היו רגילות בלי שום נטייה לעקומה,התחילה ללכת כמעט בגיל שנה. השאלה שלי מה הוא הטיפול במקרה שלנו? אשמח לקבל תשובה ממך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וארוס?
ד''ר אודי לבל22/11/2008אלכס שלום - נוכל לעזור אם תתאר מה יש לילדה - זה לא ממש ברור מהתיאור. מה נראה לכם עקום?, מה הילדה עושה כיום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crpאורלי18/11/2008
שלום ד"ר בני בן שנה וארבעה חודשים אושפז לפני כשלושה שבועות עקב צליעה ברגל שמאל וכאבים עזים, בברור שנערך התגלה במיפוי תמונה המחשידה לאוסטאומיאליטיס של האפיפיזה הדיסטלית של הפמור. קיבל טיפול ATB תוך ורידי עד ה - 6/11/08 וקיבל טיפול פומי עד יום א' האחרון (עוד שבועיים בבית), סה"כ נראה שמרגיש טוב. זהו חלק מסיכום הביקור אתמול בבמחלקה האורטופדית בביה"ח לצורך ביקורת. לאחר הביקור במרפאת בית החולים קיבלנו תשובה שביצענו באותו הבוקר ושאליה נשלחנו ע"י רופאת הילדים - CRP 0.83 כאשר ראיתי שהנורמה היא 0.0-0.3 ממה שאני מבינה קיימת עדיין דלקת בעצם, מה עלינו לעשות? לפנות לבית החולים?, לרופאת הילדים? ומה אומרת התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות CRP וזיהום בעצם
ד''ר אודי לבל18/11/2008אורלי שלום. זה דיון פומבי ואני מרחיב מעט. זיהום חיידקי של העצם/פרק הוא מצב לא נדיר אצל ילדים. מקורו בפיזור של חיידק בזרם הדם וצמיחה שלו בתוך מפרק או עצם. הטיפול במצב כזה מתחלק בין רופאי הילדים (הטיפול התרופתי) לבין האורתופדים של הילדים - שמספקים טיפול ניתוחי כמו שטיפה של מפרק מזוהם או נקוי איזורי עצם מזוהמת (נדיר). המדד העיקרי להצלחת הטיפול הוא הבראה של התינוק - חזרה להליכה תקינה, אכילה, מצב רוח. אח"כ באים מדדים אחרים כמו - שנוי רנטגני, חום, ובדיקות מעבדה שונות. CRP הוא חלבון שרמתו בדם עולה במצבי דלקת (או זיהום) ורמתו יורדת כסימן להחלמה או האטה של תהליך דלקתי. הרמה שאת מציינת נמוכה מאוד. אם כי ישנם אומנם הבדלים בערכי הנורמה בין מעבדות). אני מציע להתקשר למומחה מחלות זהומיות-ילדים שטיפל בכם ולהתייעץ עימו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בסלקל לתינוק מגיל 0נילי17/11/2008
יש לי שאלה לגבי תינוק מגיל 0 בסלקל (של חברת מקסי קוזי אם זה משנה). הבנתי שיש זמן מקסימלי (חצי שעה - שעה ליום) שיותר ממנו לא מומלץ להשאיר תינוק בסלקל. ברור שכל זמן הנסיעה התינוק ישאר חגור בסלקל, אבל מה לגבי שאר היום ? אני שואלת כיוון שבמקסי קוזי יש אפשרות להוציא את הסלקל מהאוטו כשהתינוק בתוכו ולהרכיבו על העגלה. האם זה נכון? עד איזה גיל זה לא בריא? מה יכול להינזק? גב התינוק? תודה רבה, נילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא
ד''ר אודי לבל17/11/2008נילי שלום, עניין המנשאים חוזר בשאלות באתר זה. אני קורא לכל ההורים בעלי הדעה- שיסבירו מדוע הם חושבים כך או אחרת על מנשאים - אני מודה שלי אין הרבה דעות בעניין (אין לי כבר ילדים קטנים ואני לא ממש חשוף למידע הזה). עניין שיש לי לגביו דעה, הוא העדפתי שתינוקות בגיל מאוד מוקדם ישארו בפיסוק ירכיים - זו תנוחה שמבטיחה שמפרקי הירך" יבשילו" היטב. אני לא מחבב עטיפת תינוקות בברכיים ישרות וצמודות זו לזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שאלתי לגבי סלקל...
נילי19/11/2008שלום ד"ר, אני שאלתי על סלקל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים במפרק אצל ילדה בת 9.5יפעת16/11/2008
שלום, בתי בת 9.5 מתעמלת שנה רביעית בהתעמלות קרקע, בריאה לחלוטין. בחודש האחרון היא מתלוננת שכל פעם שהיא מנסה ליישר את יד ימין, לאחר שהיד מקופלת זמן מה, נשמע קליק. היא טוענת שזה לא כואב אך מעצבן. השאלה אם יש סיבה לדאוג, והאם יש קשר להתעמלות קרקע (מתעמלת פעמיים בשבוע). אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים במרפק
ד''ר מרק אידלמן16/11/2008שלום ,
ש חלוקי דעות מה הסיבה אמתית לקליקים במפרקים.רוב רובם הקלקים אסימפטומטים , לא גורמים לכאב ובעייה תפקודית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא מסוג מינשריאלונה14/11/2008
הבן שלי בן שבועיים . אני נושאת אותו בתנוחת עירסול במנשא מסוג מנשרי זהו מנשא מבד והתינוק נמצא בתנוחה עוברית כולו מקופל ומעורסל. הוא מיד נרגע ונרדם.רציתי לברר האם מנשא זה בריא מבחינה אורטופדית ואינו גורם לנזק כלשהו והאם יש הגבלה בזמן נשיאה אודה מאוד לתשובה אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מנשא
ד''ר אודי לבל14/11/2008אלונה שלום, אין לי מידע על בעיה כלשהי עם מנשא כזה. ובכלל יש מעט מאוד מידע בדוק בתחום שינה, עריסות, מזרונים תנוחות וכיו"ב - הרוב אגדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נמשארי בריא לתינוקירון13/11/2008
הבן שלנו בן שבועיים ומאוד נינה כשאנחנו לוקחים אותתו עלינו במינשארי ( מינשא בד) הוא מתקפל כמו עובר וישן כמו מלאך. האם אין בכך פגיעה בעמוד השידרה או איברים אחרים? האם יש להגביל את הנשיאה בזמן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג המנשא
ד''ר אודי לבל14/11/2008ירון שלום, התייחסתי למעלה לעניין מנשאים, אולי תוכל לפרט יותר מה המנשא הזה? אולי תוסיף תמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד לילד בו שנתיםמאיר פלק12/11/2008
בננו בן השנתיים שבר את שתי העצמות באמת יד שמאל בצילום היה נראה שיש קצת תזוזה האורטפד רק שם גבס על היד בלי להזיז קודם את העצמות למקום הנכון, וזמן אותנו לביקורת בעוד 4 ימים האם התהליך הוא נכון ? האם אין סיכוי שהעצמות יתחילו להתחבר עקום ? תודה מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באמה בגיל שנתיים
ד''ר אודי לבל14/11/2008מאיר שלום. שבר בעצמות האמה בגיל כזה כמעט תמיד מסתיים ללא כל בעיה. לרוב אין צורך לנסות לשחזר את עמדת העצמות היות שהן עטופות שרוול רך שאינו נראה בצילום וזה, מבטיח שהעצמות ישארו במגע טוב ואחוי טוב כמעט בכל עמדה. לעיתים בטווח הקצר יש עיוות מסוים של האמה אך הוא חולף עם התארכות העצם. ביקורת בטווח של 4 ימים היא בהחלט סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)