מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובה נעצראיתי02/05/2008
האם הגובה שלי נעצ.ר? לפי ההודעה הקודמת בה פירטתי בפירוט רב מה קרה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה
ד''ר מרק אידלמן02/05/2008אם אתה בן 16 , כן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי יריכיםמיכל30/04/2008
שלום, עשינו היום אולטראסונד לפרקי יריכים (בתי בת 7.5 שבועות) וזאת לאור המלצת הרופא ששחרר אותנו בלידה כיוון ששמע קליק בירך. האולטראסונד נראה תקין (לאור מה שהרופא אמר) אך הוא גם שמע קליק בירך.. ניסיתי להבין ממנו מה זה אומר קליק בירך ואם האולטראסונד יצא תקין והוא שמע קליק מה זה אומר. לצערי הוא היה קצת קצר רוח ואמר לי רק לבוא שוב לביקורת עוד חודש. רציתי לדעת מה ההשלכות של קליק בירך כאשר אולטראסונד תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליק בירך?
ד''ר מרק אידלמן02/05/2008שלום מיכל,
"קליק" בפרק ירך ניתן לשמוע, ויותר נכון להרגיש מתחת לאצבעות הבודק כתוצאה מהכנסת ראש הירך הפרוק בתוך המפרק בחזרה .קליקים יכולים להיות ממקום אחר : ברך לדוגמה (בלי שום קשר לפריקה של ראש הירך ).קליקים בברך תופעה שכיחה יחסית אצל תינוקות, ולדעתי זה מה שרופא שמעה בבדיקה (אם אכן US פרקי ירכיים תקין).לא זכור לי שראיתי פריקת ראש הירך עם קליק ןUS פרקי ירכיים היה תקין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- clubfoot טיפולבשלב הנעלייםרבקה29/04/2008
ביתי כבר חודש עם הנעליים אחרי סידרת גבסים לקלבפוט בימין. ההנחיה היא 23 שעות ביום לנעול. שאלתי היא אם בזמן שאני מניקה אני יכולה לעסות את כף הרגל ולתפוס אותה בזוית שהנעל תופסת וגם להאריך את גיד אכילס וזה לא יחשב כזמן של השעה ללא הנעליים?. לפי ההגיון שלי לא צריכה להיות עם זה בעיה כי אני עושה את אותה הפעולה של הנעל רק יותר טוב- בתוספת מגע. אך אני אינני מומחית כמובן ולכן חשוב לי לדעת את דעתכם בנושא. הרופא שאנחנו מטופלים אצלו איננו קרוב אלינו לכן אני שואלת כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן להתקין FAB לקלאבפוט
ד''ר אודי לבל30/04/2008רבקה שלום, אם היית מטופלת אצלי לא הייתי מתנגד לרעיון שלך. כדאי לקבל איזור ממי שמטפל בכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכתףחן28/04/2008
שלום רב,ביתי בת שלושה שבועות והיא נולדה עם שבר בכתף,רציתי לדעת האם יהיו לכך השלכות בעתיד ? האם היא תסבול מכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באיזור הכתף בעת לידה
ד''ר אודי לבל29/04/2008חן שלום ומזל טוב. שברים סביב הכתף נפוצים בעת לידה. השכיחים הם שברי עצם הבריח (קלויקולה) ועצם הזרוע (הומרוס). לרוב ההחלמה מהירה מאוד וללא סיבוכים. לגבי כאבים - תינוקות מרגישים כאב בהחלט. עם זאת הם זזים מעט והשבר אצלם מחלים בקצב מואץ מאוד (תוך שבועיים בערך יש אחוי ראשוני). צריך להשתדל לתמוך את התינוק בלי הרבה לחץ על האיזור השבור. מרכיב נוסף הוא מעקב אחר תפקוד היד לאחר החלמת השבר בכדי לודא שלא נלווית לשבר גם בעיה עצבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נעצר?איתי28/04/2008
שלום שמי הוא איתי ואני נער בן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ60 דקות ועוד 10 דקות רוכב על אופניים.לאחר מכן הייתי עושה אימון משקולות ארוך ואינטנסיבי שבו הייתי מרים משקלות כבדות יותר ממה שצריך לדוגמה במקום 16קילו 30 קילו והייתי עושה חזרות כ100 ללא סטים.בזמן האימון הייתי בן 15 ממש התחלת גיל 15
מאז הפסקת האימון במכון השרירים שלי נהיו מאוד רכים כמו גבינה עד כדי כך שאני לא יכול אפילו לרכב על אופניים כי זה ממש קשה לי לדווש. הייתי אצל רופא שאבחנתו הייתה שאין לי כלום נתן לי פיזיותרפיה עם תרגילים לבית לעשות. יש לי כמו כן קיפוזיס קלה מגיל 14.
יש לי כאבים בג ככל הנראה מהעומס יתר ורציתי לשאול את השאלה העיקרית האם הגובה שלי יכול היה להיעצר אגב הפעילות של המשקולות במכון הכושר? אני עשיתי כמו גן צילום רנטגן שלילי והנה אבחנת האורטופד:
ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים
אבחנה משוערת:
BACKACHE
האם הסחוסים שלי והמפרקים שלי נפגעו ?קודם כל תודה על התשובה המפורטת אני מודה לך מקרב לב.
שנית איפה היא הלינקה שלך? ובקשר לגובה של ההורים שלי אמא שלי היא 164-165
אבא שלי הוא מטר 62 מ63 .
עכשיו אני הגובה שלי מאז גיל 15 שבו אני בטוח שדי גבהתי הוא 181 מגיל 16 אני לא גובהה.
בצילומי רנגטן של הגב והצוואר שלי לא מצאו כלום בקיצור מהי דעתך ואיך אוכל בוודאות לדעת שהוגבה שלי לא נעצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתי
ד''ר אודי לבל29/04/2008אנא שאל שאלה ברורה, הדיון כאן אינו מחליף פניה לרופא בכל עניין אלא מכוון לדיון בנושא שמעניין גם קוראים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ע"פ גודל כף רגל.אלישבע28/04/2008
בני בן 9 מידת הנעליים שלו גדולה יחסית 38 , אך הוא נמוך לבני גילו .
האם ניתן לדעת ע"פ מידת כף הרגל את גובהו בעתיד? האם הנתונים שמסרתי יכולים להעיד על כך
שיהיה גבוה/ממוצע ?
בעלי 175 ס"מ ואני 167 ס"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה בסיום הצמיחה
ד''ר אודי לבל29/04/2008אלישבע שלום. חישובי הגובה הצפוי בבגרות מתבססים לרוב על גובה ההורים והכפלה במקדם מסוים הקשור למין (בת/בן) - ברור שלפי שיטה זו כל הבנים וכל הבנות לזוג הורים צריכים להיות באותו הגובה. לגבי גודל כף הרגל - אני לא מכיר שיטת חיזוי כזאת. שיטה קצת יותר מדויקת היא לפי עקומות צמיחה (גובה). אם יש לך 3-4 נקודות של הילד שלך על עקומה קבועה (יש עקומות באינטרנט), אפשר לחזות באופן מאוד מדויק גובה סופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוסעדי27/04/2008
שלום רב ! בנותיי התאומות כמעט בנות 4, ולשתיהן יש פלטפוס בכפות הרגליים. שאלותיי הן:
1. האם יש הכרח בהליכה בנעליים גבוהות עם כריות אוויר? אם כן, איזו נעל היא המומלצת ביותר?
2. האם הליכה ללא נעליים בבית גורמת "נזק" כלשהו?
3. האם יש צורך במדרסים או בטיפול אחר , או שמא הפלטפוס יכול לחלוף עם גדילתן?
בתודה מראש על מתן התשובות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "כף רגל שטוחה"
ד''ר אודי לבל27/04/2008עדי שלום. זו הזדמנות להעלות נושא כאוב. "פלטפוס" זה כנראה מונח או שיבוש של מונח בגרמנית, שנותר מימי ההגמוניה הגרמנית של הרפואה בארץ - המונח והמשמעות הבריאותית שלו, רצוצים מאוד. אני מציע לחדול להשתמש בו בעיקר מכיוון שאין כל הוחכה שיש בעיה בריאותית עם כף רגל שטוחה. בודאי שאין כל רע בהליכה יחפים - להיפך זה כנראה בריא מאוד ולא משנה אם על משטח קשיח או רך. הקשר בין סוג המנעלים וקשת כף הרגל לא ברור - ככל הנראה אין לכך השפעה. ולגבי "דוקטור האם זה יעבור..." - התשובה היא שהילדים לרוב דומים להורים, אם אצל ההורים זה לא קיים, סביר שגם אצל הילדים זה יחלוף (ולהפך). לסיכום, למעט במקרים של עיוותים קיצוניים במבנה כף הרגל, אין קשר בין גובה הקשת (גבוהה או שטוחה) לבין כאבים, נזק לברכיים, לגב, כאבי ראש, בחילות, עקמת בעמוד השדרה, סחרחורת בעמידה ממושכת (את כל אלה אני שמעתי...). השפעתם של מדרסים על אותן הבעיות עצמן - גם היא קלושה (רוב המחקרים על מדרסים קשורים במחלות ממש של כף הרגל ולא במצבים שפירים). אשמח לתגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי האבחנה?הדר26/04/2008
ברצוני לקבל הסבר לאבחנה הבאה:
intoeing bit VDRO
מודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנות וקיצורים
ד''ר אודי לבל27/04/2008הדר שלום, אני מתנצל בשם ציבור העוסקים ברפואה - השימוש בקיצורים לא מובנים מבטא התנשאות שאין לה מקום בתקשורת עם המטופלים (אני לא ציני אלא רציני).
VDRO - פירושו וארוס-דרוטציה-אוסטיאוטומיה - חיתוך של עצם (לרוב הירך) והטייתה לכיוון וארוס (לכיוון אמצע הגוף) ותוך סיבוב. זה קיצור מקובל לפעולה ניתוחית בירך הקריבנית לשיפור היחסים בין מכתש מפרק הירך, לראש עצם הירך.
bit הוא בודאי שיבוש של bil - בילטרל, שני הצדדים.
המונח intoeing - הטיית אצבעות הרגליים פנימה (לכיוון מרכז הגוף)
גם אני חוטא בקיצורים האלה, שנוחים בעיקר לתקשורת בין אנשי רפואה, ומקשה על המטופל להבין. צריך להשתדל לעבור עם הרופא על מה שכתב ולקבל הסבר על מה שלא ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת דברים מהידאורנה23/04/2008
שלום, כפות ידיה של בתי בת השמונה מאד חלשות, פעמים רבות דברים נופלים לה מהיד כי כבד לה, היא לא יכולה לאחוז דברים לאורך זמן. האם אימון בבית יכול לשפר את יכולת התנועה והכוח ביד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת דברים
ד''ר מרק אידלמן23/04/2008ארנה שלום,
לפני שמחליטים לאמן ולטפל ,צריך להבין למה נופלים לה חפצים , למה ידיים חלשות ( האיים הם באמת חלשות ?).הייתי ממליץ לך קודם כל להבדק אצל רופא ילדים טוב, ואם יש חשד כל שהוא אז גם אצל נירלוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים שפונות פנימהכרם21/04/2008
שלום רב
ביתי נולדה לפני חודש וחצי עם כפות רגליים שפונות פנימה. אלטרסונד של פירקי ירך שלל בעיה האגן. הסבירו לי שזה כתוצאה מהישיבה שלה ברחם. נישתי לשלושה רופאים שנתנו לי רק תרגילים להכוונת כפות הרגליים החוצה. לאחותי לפני 32 שנה עשו גבס בגיל ארבעה חודשים ונאמר להם שהגיעו מאוחר מדי לטיפול. אני חוששת שדחיית האפשרותצ לגבס תפגע ביכולתה להסתדר. מה לעשות? רק רופא אחג מכולם העלה בפני את אפשרות הגיבוס האחרים בכלל לא.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימי של כפות הרגליים ביילוד
ד''ר אודי לבל22/04/2008כרם שלום. הטיה של הכפות לכיוון המרכז (אנחנו מגדירים כ- סבוב פנימי) נפוצה מאוד, אין לה קשר לבעיות מפרק הירך, וכפי שהוסבר כאן בדיונים קודמים היא יכולה לנבוע מפיתול בכל אחד מחלקי הגפה - עצם הירך, עצם השוק וכפות הרגליים. הנפוץ בילודים הוא - כף הרגל. שם יש להבדיל בין מצב קשה שכולל עיוותים אחרים ואנחנו קוראים לו clubfoot - גם עליו יש כאן הרבה דיונים, או מצב קל שנקרא forefoot adduction (הטיה של קדמת כף הרגל). במצב זה אכן תרגילים לרוב מספיקים. עם זאת, היות שהיו דעות שונות - אנא המשיכי מעקב ובררי עם הרופאים המטפלים האם אין מקום בכל זאת לטיפול בגבסים סידרתיים או מכשיר לסיבוב חיצוני דוגמת denis-browne-splint - דעי שהתועלת בשיטות אלה לא מאוד מרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בדניס בראון וגיבוסים
ג'סיקה23/04/2008האם אתה סבור ששיטה זו אינה אפקטיבית? במידה ולא, מה כן אפקטיבי לפור פוט אדקשיין או לקלאב פוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH/CDHבר21/04/2008
שלום,
בתי בת חודשיים. מזה 4 שבועות מטופלת ברתמת פאבליק. עפ"י US נראה שיפור מ- 2C ל- 2A. עד כה לא היינו מורידים את הרצועות בכלל, גם לא לאמבטיה. כעת הרופא אשר להוריד את הרצועות לחצי שעה פעמיים ביום.
האם טיש חשיבות בהורדת הרצועות פעמיים ביום? האם זה חשוב על מנת להרגיל את הילדה להיות בלי רצועות או שניתן להוריד רק פעם ביום לצורך אמבטיה?
שאלה נוספת - מה הבדל בין CDH ל-DDH?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH/CDH
ד''ר מרק אידלמן21/04/2008שלום בר,
אין הבדל מהותי בין CDH (רשאי תיבות ?ongenital dysplasia of the hip )לDDH -
developmental dyspalsia of hip
יש רופאים שמשמתשים במוסג יותר ישן -CDH ויש כאלה שמאמינים שDDH "מכסה" את הפתולוגיה טוב יותרת .
כעת לדבר יותר חשוב:אני מאפשר הורדת רצועות ל20 דקות ביום לאמבטיה בלבד(בדרגת חומרה 2A ניתן להתפשר ל30 דקות ללא בעיות).העיקר-לא לאפשר זמן ארוך יותר כדי כל הזמן "להחזיק" ראש הירך משוחזר.כמה בדיאוק זמן חופש לתת לילד ברצועות- תמצאי המון דעות בקרב אורטופדים ילדים (בין 15 דקות עד שעה ביום).לדעתי לא חשוב עם את מחלקת "זמן חופשי" לפעם או פעמיים ביום-העקר שרצועות יהיו 23 שעות ו30 דקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
בר22/04/2008במשך 3 שבועות לא הורדנו בכלל את הרצועות, אפילו לא לאמבטיה. כשהורדנו אותן לאחר 3 שבועות ראינו שנשארו סימני לחץ על השוקיים. זה נראה כאילו שהרצועות היו מהודקות מדי. השוק באזור הרצועה דק יותר מהאזור שהיה חופשי.
האם זה מסתדר עם הזמן? האם דורש טיפול? (האורטופד שלנו בחופשה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול ברצועות (דר' לבל)
ד''ר אודי לבל22/04/2008בר שלום, לגבי סמני לחץ מהרצועות זה רגיל ויחלוף מהר. הרגליים יתחזקו ויתעבו עם צמיחת השריר. הסימנים הם עדות לטיפול טוב וקפדני שהוא המפתח להצלחה ברתמת פבליק. אני מסכים עם דר' אידלמן - כאשר ראש הירך יציב, אפשר כבר להוריד לרחצה, אבל.... לא כדאי מעבר לכך, הסכנה שראש הירך ישוב להתנדנד פנימה והחוצה מהמכתש שלו - היא רבה. חייבים לשמור על היציבות ואח"כ כבר ניתן יהיה להתחיל "גמילה" הדרגתית מהמכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בר23/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על קצה אצבעותשאלה20/04/2008
נכדי בן 3 , תקופה ארוכה הולך על קצה אצבעות, בעיקר כשהוא יחף. גם כשאני מעירה לו זה לא עוזר. מה הסיבה שמתהלך כך , מתי זה מפסיק והאם זה יגרום לנזק?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות אצבעות
ד''ר מרק אידלמן20/04/2008שלום רב,
הליכה על קצות האצבעות תופעה מאוד שכיחה וברוב המקרים אצל ילדים קטנים אנחנו לא מגלים סיבה .אצל ילד בן 3 שנים עם התפתחות תקינה קרוב לוודאי אין צורך בטיפול מיוחד ונסתפק במעקב בלבד.חשוב בבדיקה לבדוק אם קיים קיצור גיד אכילס,אם אכן קיים קיצור אני מפנה ילדים גם ליוץ נירולוגי פורמלי( סבירות שהוא ימצא פתולוגיה נירולוגית אצל ילד עם התפתחות תקינה לא גדולה).
טיפולים מתחילים אצל ילדים עם גיד אכילס נוקשה-פיזיוטרפיה ,לפעמים גבסים,ואצל ילדים גדולים שלא מסתדרים -יש אינדיקציה להארכה של גיד .
לפי תאורך לא נירא שנכד שלך יזדקק לטיפול מיוחד.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף הרגל.יוני18/04/2008
ד'ר שלום,
אני מרגיש לפעמים שכף הרגל שלי את קצרה ואחת ארוכה,בהליכה אני מרגיש את זה בהליכה או בריצה.ויוצא שאני הולך עקום.
עם זה קשור:הנעלים שלי עקומות לכיוון פנימה שוקעות כזה.
יש לי נטייה בגב עליון וכתפיים לנטות קדימה כפוף כזה בכלל העמידה שלי.
תודה,יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוני
ד''ר מרק אידלמן19/04/2008יוני שלום,
אם כל מה שכתבתה נכון-שווה לקפוץ לבדיקת ארוטופד "face to face "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהבתיה17/04/2008
שלום, בתי הולכת על רגל אחת באופן אינטנסיבי ועל השניה נאה כאילו היא מפתחת צליעה, האם יכול להיות משהו זמני שקשור בגיל התבגרות (היא בת 12)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה בגיל 12
ד''ר מרק אידלמן17/04/2008בתיה שלום,
בגיל 12 שנים צליעה על רגל אחד יכולה להיות סימן של מספר מצבים שדורשים בירור.האיים בתך סובלת מאודף משקל?
אם התשובה כן , אני ממליץ לבצעה צילום אגן( הייתי בכל מקרה מבצעה צילום הזה כדי לשלול פגיעה באגן על רקע DDH ).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליים לבתימיכל - אמא14/04/2008
שלום רב. בתי בת ה4 וחצי מתלוננת זה זמן על כאבים ברגלים. חשוב לציין שהכאבים מופיעים בערב בלבד. לפעמים מתלוננת פעמיים בשבוע ולפעמים גם יכולה להתלונן פעם בשבועיים.
בתי ילדה בריאה, שמחה וזה לא משפיע כלל על חייה במהלך היום יום. לפעמים אני חושבת שאולי אלה כאבי גדילה או אפילו עייפות. גם לי כואבת הרגליים אחרי יום עמוס וקשה. בכל מקרה לא לקחתי כמו שאומרים את החוק לידיים ולקחתי אותה לאורטופד ילדים. זה עשה לה בדיקה במרפאה וציין שגם אם אני אעשה את הפעילות שעושים הילדים ביום יום - גם לי יכאבו הרגלים. הוא הנחה אותי לקחת שמונה שבועות ולספור כמה פעמים היא מתלוננת על כאבים. עבר שבוע והיא התלוננה כבר פעמיים. הרופא אמר שאם נעבור את ה16 פעם (שאז סביר להניח שאני אכנס להיסטריה) כדאי לעשות לה מיפוי עצמות. שאלתי היא, האם בדיקה כזו מפחידה לכל הדעות היא אכן הבדיקה הראשונה שצריך לעשות?? אין בדיקות דם? צילומים? ובכלל בדקתי במלא פורומים מה אנשים כותבים ולרוב באמת מדובר בכאבי גדילה וזה חולף. האם יש דברים אחרים שאני צריכה לשים לב אליהם? שוב מציינת שהיא ילדה בריאה, ללא חום, שמחה ופעילה. תודה מראש על תשובתך. מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fכאבי רגליים
ד''ר אודי לבל15/04/2008מיכל שלום. אני מניח שלא אחדש לך הרבה, אך אנסה להגדיר אילו מצבים מבחינתי אינם חשודים כמשהו מסוכן....
הכאב הוא סימטרי או שמופיע פעם מימין ופעם משמאל, הוא ברגליים, מופיע מעצמו בערב או באמצע הלילה, וחולף עם חיבוקים, עיסויים או אקמול - כך שהילד/ה נרדם, אינו נמשך בבוקר, הוא בעל תבנית "אופיינית", ובבדיקה במרפאה אין כלום!!! - אני לא ממשיך ברור (ולא מבצע הדמיות כלשהן) אלא מסביר להורים שאיני יודע ממה הכאב, שהוא ממצא שכיח אצל ילדים, ושצריך רק להיות עירניים לכל שנוי באופי הנ"ל - כל שינוי כזה צריך להביאם עם הילד מיד לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)