פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת גבס לילדה בת 4
    רונן
    05/10/2008

שלום רב, בתי בת הארבע שברה את השוק (סדק בטיביה ושבר בפיבולה) וכרגע מגובסת מהאצבעות ועד מעל לברך. אורתופד ילדים הורה לנו לחזור כעבור 3 שבועות על מנת להוריד את הגבס. יש לי שתי שאלות בהקשר זה: 1. איך נעשית הורדת הגבס? ע"י גזירה או באמצעים אחרים? 2. האם יש חשיבות להורדת הגבס במסגרת מרפאת אורתופדיה ילדים (בשניידר למשל...) או שאפשר להוריד את הגבס במרפאה אורתופדית בקופת החולים? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדת גבס לילדה בת 4

הוספת תגובה

• שבר בשוק וגבס

ד''ר אודי לבל
    06/10/2008

רונן שלום. ראשית הזמן לקיבוע עם גבס נשמע סביר לגבי שבר בשוק בגיל ארבע. אני נוהג לראות כל ילד עם גבס תוך 5-7 ימים משלל סיבות (לחץ בגבס, התרופפות שלו עקב ירידת נפיחות, שבר בגבס במיקומי המפרקים ועוד). בביקור זה אני מבצע צילום ביקורת ומודא שעמדת השבר תקינה. אם הכל תקין אפשר לקבוע תאריך הסרה לגבס. לגבי מיקום ההסרה - איני יכול לדמיין אורתופד מומחה אינו יודע ויכול לעשות זאת. לגבי צורת ההסרה - היא נעשית במסור - זהו מכשיר רוטט (לא מסתובב) שהרעידה שלו מפוררת את הגבס, בהמשך הריפוד הפנימי נחתך במספריים. המכשיר גורם הרבה רעש ופחד אבל לא נזק גופני. השיקול אם לפנות לבי"ח לילדים או למרפאה קהילתית קשור בבטחון של הרופא המטפל בתחום הרפואי בו הוא עוסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה: גובה
    אנונימית
    05/10/2008

שלום רב, הנני מודאגת מהגובה שלי ולכן החלטתי לפנות אליכם. אני בת 15 ועשר חודשים (בנובמבר 16) ויש לי בעיה שדי מציקה לי והיא הגובה שלי. נכון לעכשיו גובהי הוא 1.50-1.51 והייתי שמחה להוסיף עוד כמה ס"מ לגובהי. אני מודעת לכך שהגובה הוא גם על רקע גנטי, אימא שלי 1.68 שזה גבוה יחסית לאישה ואבא שלי הוא די נמוך 1.65 אך למרות זאת אחי הגדול הוא 1.85. כמו-כן שמעתי שאחרי גיל 16 כמעט ולא גובהים כי קצב הגדילה וההתפתחות יורד. מדי פעם אני עושה כול מני מתיחות שמעתי שזה יכול לעזור. האם יש לי עוד סיכוי לגבוה ? האם יש משהו שיכול לעזור לי בכך? עד איזה גיל בערך גובהים? תודה מראש. שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה: גובה

הוספת תגובה

• גובה

ד''ר אודי לבל
    06/10/2008

אנונימית שלום. בגיל זה סיכוייך לצמוח לגבוה קלושים. האם עברו כבר שנתיים מאז התחיל מחזור הווסת שלך? זהו בדרך כלל פרק הזמן בו מסתיימת סופית הצמיחה. לגבי הארכת גפיים - תוכלי לדון על כך עם אורתופד. מדובר בתהליך קשה וארוך ובאופן כללי מאוד לא מקובל לבעלי קומה נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהליכה
    נעם
    01/10/2008

ביתי בת שנה וחודש הולכת כשהיא נעזרת בהליכונים או בנו. כאשר היא הולכת שתי כפות הרגליים שלה מופנות כלפי חוץ. (בערך בזוית של 45 מעלות). האם זה עלול להעיד על בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהליכה

הוספת תגובה

• תשובה לנעם

ד''ר מרק אידלמן
    01/10/2008

שלום,בגיל 13 חודשים הליכה הזאת לא יצאת דופאן.לא מעט ילדים נורמלים עדיין לא התחילו ללכת בגיל הזה.בקשר לזווית כפות רגליים : כנירא שלבתך קיימת סיבוב של שוקיים החוצה, לכן משני לסיבוב זה כפות ה רגליים נראים מסובבות.אל תתרשגש, גם את זה יסתדדר בעתיד(ברוב המקרים).
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיחה של החלק המדיאלי של לוחית הצמי
    מיכאל
    26/09/2008

שלום ושנה טובה, בני בן 12 כתוצאה מתנועה לא נכונה,הופיעו לו כאבים ורגישות מעל האחז הטיבלי בברך שמאל. בצילומים ברגל שמאל -פתיחה של החלק המדיאלי של לוחית הצמיחה -אפיפיזיוליזיס דרגה 1. אין נפיחות. האורטופד גיבס את הרגל לשלושה שבועות. שאלתי היא האם זה הטיפול הנכון במקרה זה?

הוספת תגובה

• פתיחת לוחית הצמיחה

ד''ר אודי לבל
    27/09/2008

מיכאל שלום. אתה מתאר חבלת ברך שהתבטאה (בצילום רנטגן) בהרחבת המבנה של לוחית הצמיחה העליונה של עצם השוק (טיביה). המצב הזה הוגדר לפי סולטר-והריס כסוג 1. אלה שברים דרך לוחית הצמיחה והם לא גורמים נזק קבוע ללוחית. אכן קיבוע למספר שבועות הוא טיפול נכון. אח"כ צריך יהיה לודא צמיחה תקינה של הלוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בלוחית הצמיחה בברך

מיכאל
    27/09/2008

כמה זמן אחרי הורדת הגבס לילד בן 12 שמשחק כדורגל בקבוצה מותר לחזור לפעילות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר לחזור לספורט

ד''ר אודי לבל
    28/09/2008

מיאל שוב שלום, קצת קשה להתחייב בעניין הזה והשיקול הוא מאוד "קליני" , אני מניח ששבועיים בלי גבס ובלי כאבים היו מעוררים בי ביטחון שאפשר להתחיל לחדש ספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה סופי
    עידן
    26/09/2008

שלום רב יש לי שאלה בקשר לגובה אני בשבלי התפחות אי בן 17.8 חודש ויש לי שאלה מתי אפסיק לגבוה באיזה גיל בדרך כלל הגברים מפסיקים לגבוה?הגובה שלי אבי 86 של אמי 65 ושלי 82.5 משו כזה היתי רוצה לדעת מה יהיה הגובה הסופי שלי? והאם אגבה עוד?אמרו לי שעושים את החישוב לפי הגובה של אבא ואמא ואז יודעים לאיזה גובה יגיע בדיוק אז מה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    גובה סופי

הוספת תגובה

• מתי מפסיקים לצמוח

ד''ר אודי לבל
    27/09/2008

ניסים וכל שאר המודאגים שלום. צמיחתנו לגובה קשורה בהתארכות הרגליים (עצמות הירך והשוק בעיקר) והתארכות עמוד השידרה. גובה הילד נקבע על ידי הרבה גורמים - וביניהם גם גובה ההורים - אבלכמו שתראה מיד בין אחים (בנים לאותם הורים) יש הבדלי גובה. מובן שזה תלוי גםבמין, ובהאטות צמיחה בעקבות מחלות, תזונה, עקות שונות ועוד. בגיל 17 רוב הבנים כבר כמעט סיימו לצמוח והבנות בודאי. יוצאי דופן הם אלה שהתבגרותם המינית מאוחרת (למשל הופעת שיעור, שינוי בקול) כשנתיים לאחר הופעת סימנים אלה - אין כמעט התארכות. איני מכיר אותך אבל אני יכול לניח בבטחון רב שלא תגבה יותר מס"מ אחד עד שניים אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל עקומה
    נעמי
    25/09/2008

שלום, ביתי בת שנה. עדיין לא הולכת. היא זוחלת, עומדת והולכת בתמיכה כשאוחזת בחפצים. יש לה רגל אחת שטונה כלפי פנים ויש לה צורת בננה בכף הרגל בצד החיצוני. כמו כן נראה שיש לה נטיה של השוק כלפי פנים FFA לימין. היינו אצל אורטופד כאשר היתה בת 7 חודשים והוא אמר לנו לחכות שתלךץ מאחר ונראה לי שאין שיפור היינו אצלו שוב והוא לא נתן תשובה חד משמעית מה כדאי לעשות. הוא אמר שגבס יכול לשפר אך לא בהכרח כמו כן הוא אמר שיתכן שיפור ואז נסיגה. הוא אמר שהעיווט של השוק יכול להשתפר עם הגדילה . שאלתי אותו האם ממליץ גבס אמר שהוא זורם איתנו... לא הבנתי כולם, מה לעשות. האם גבס עוזר ברוב המקרים, האם ילדתי תיהיה צולעת? אשמח שתעזור לנו קצת. תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    רגל עקומה

הוספת תגובה

• רגל עקומה

ד''ר אודי לבל
    27/09/2008

נעמי שלום. איני מתיימר להצליח לאבחן ולהסביר הכל מתוך התיאור שלך. גם אני נוטה לחכ להליכה "בשלה" כשיש הטיה כלשהי של הכפות או מבנה חריג. הטיה פנימה של כפות הרגליים לא פשוטה לטיפול. הילד רוצה ללכת ולא מעוניין בכל מיני מכשירים שיבצעו הטיה הדרגתית של הכף לכיוון המתוקן, והרי אנחנו מתבססים על צמיחה (לכיוון הנכון) כך שהכל איטי מאוד וממושך. אני מציע לחכות להליכה עצמאית, ואז לפנות לאורתופד וכמובן לשמוע עוד דעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעצם הזנב
    אפרת
    24/09/2008

לבתי בת 10 ,מתעמלת וספורטאית, החלו לאחרונה כאבים בעצם הזנב. בבדיקת דם אובחן כי אין דלקת זיהומית. בבדיקת אורתופד נראה כי עצם הזנב ארוכה מעט ובולטת החוצה. ואולם, הכאבים הופיעו כאמור רק באחרונה, ומופיעים לא רק בישיבה. האם הדבר יעלם מעצמו? האם יד דרך טיפול שמרנית? האם יש בכך כדי למנוע ממנה פעילות ספורטיבית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעצם הזנב

הוספת תגובה

• כאב בעצם הזנב

ד''ר אודי לבל
    24/09/2008

אפרת שלום. קשה לי לעזור ב שאלות כאלה בפורום. כאבים באיזור זה דווקא אופייניים למבוגרים ואנו מתקשים להבין ממה הם נובעים. באיזור זה יש אמנם חלק מנוון של עמוד השידרה (הסקרום והקוקסיקס - הזנב) אך גם מערכת העיכול, הרבה רצועות עצבים גדולים. הכל צפוף מאוד ומקור הכאב קשה להפרדה. אני מבין שבוצע בירור לחיפוש מקור דלקתי ולא נמצא. קיימות בדיקות שמטרתן לברר אם יש תהליך כלשהו בעצם ולעיתים זה עוזר במציאת הגורם. אני נוטה לשבת בסבלנות עם הילדה ולתשאל לעומק הבעיה ובהמשך לבדוק גופנית (וזה לא איזור פשוט...) - לרוב אפשר לאפיין טוב יותר את מהות העניין ואז גם לתת המלצות טיפוליות. אין ברירה אלא לשוב ולשאול את מי שבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאורטופד
    אורנה מוסינגר
    23/09/2008

הילדה שלי בת 3.7 וההליכה שלה גמישה מידיי אני חשבתי שיש לה פלטפוס מיפני שהקרסוליים שלה כאילו קורסות פנימה . אז לקחתי אותה לרופא אורטופד ד'ר שגב ,אצלנו באילת והוא אמר שאין לה פלטפוס ולא קריסה יש לה רק גמישות יתר . האים באמת אין מה לעשות ? האים ההליכה שלה תישתפר אים הזמן? אני נותנת לה לעשות פעילות יום יום בגני שעשועים בכדי שתחזק שרירים דרך אגב היא גבוהה -98 ס'מ ,ורזונת-13 קילוגרם.האים ניתן ליפנות למומחה או שזה באמת יסתדר? עים נעלי ספורט היא הולכת טוב יותר מאשר עים סנדלים. 050-2119279 תודה מראש אורנה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאורטופד

הוספת תגובה

• כפות שטוחות

ד''ר אודי לבל
    24/09/2008

אורנה שלום. אחד הנושאים הכי מדאיגים את ההורים הם כפות רגליים שטוחות או קורסות. נכתב על כך המון, זו לא מחלה. אין בכך כל בעיה. ככה הן רגלי הילדים - גמישות, רכות, עם שומן רב בתחתיתן. לא רק ש"אין מה לעשות" לא צריך לעשות דבר - הרגליים תקינות. כל נסיון לקשור את זה לכאבי גב, ברכיים ושטויות אחרות - הוא קשקוש.
    צריך להבדיל בין כף שטוחה שהיא מצב תקין לכף מעוותת - ולכן כדאי להתייעץ עם אורתופד - כאמור כמעט תמיד הכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע על אצבע
    אחת
    22/09/2008

היי מאז הלידהחודש וחצי שמתי לב שבכף הרגל שמאל של בני אצבע 5 מטפסת על אצבע 4 בתחילה חשבתי שזה יעבור שכן כשאני מסדרת את זה זה מסתדר לכמה דקות וחוזר מה עושים במצב כזה?האם זה ניתן לשינוי?

לקביעת תור
    סגירה
    אצבע על אצבע

הוספת תגובה

• אצבע מטפסת

ד''ר אודי לבל
    24/09/2008

אחת שלום, התופעה שאת מתארת נקראת באנגלית overriding toe (אם תרצי לחפש מידע באנגלית) והיא מאוד נפוצה אצל ילדים. בדרך כלל זו האצבע הקטנה רוכבת על הרביעית. הסיבה היא הטיה של המבנה הגרמי (הגלילים שבונים את האצבע) שלאצבע 5, שהיא די מנוונת אצלנו. בגיל מוקדם (עד הליכה) אנחנו מחכים ללא טיפול וברוב המקרים התופעה נעלמת. בגיל ההליכה אפשר לטפל באופן ניתוחי אם זה ממש מפריע (פצעים וכיו"ב). נסיונות לדחוף את האצבע למקום לא מועילים, וגם לא חבישות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מתחילה ללכת..
    אורית
    20/09/2008

שלום רב, ביתי בת שנה והחלה את צעדיה הראשונים לבד. עוברת מרהיט לרהיט מס' צעדים (עד 6 צעדים לא יותר) העניין הוא ששמתי לב שהיא לא דורכת באופן מלא על כף רגלה השמאלית ואף מכניסה את כף הרגל השמאלית כלפי פנימה בעת ההליכה.(לא בצורה חדה מאוד) האם זוהי בעיה שאני צריכה להציג בפני רופא אורתופד או להמתין וזה יסתדר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה מתחילה ללכת..

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

ד''ר מרק אידלמן
    21/09/2008

אל תדאגי , צורות שונות של הליכה קיימות בגיל בתך , הליכה פחות או יותר יציבה מסתדרת לקראת גיל 3 שנים .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים פונות כלפי פנים בהליכה

אורית
    19/10/2008

שלום ד"ר ביתי בת שנה וחודש הולכת כבר בכוחות עצמה אך לאחרונה מס' אנשים מהמשפחה מעירים את תשומת ליבי לעניין צורת ההליכה שלה. כשביתי הולכת רגליה נוטות כלפי פנים, גם רגל ימין וגם רגל שמאל ונאמר לי שכנראה שיש איזושהי בעיה ושצריך לפתור את זה כדי שרגליה לא יישארו עקומות ושוקייה יבלטו החוצה בעתיד. בכ"ז קבעתי תור לאורתופד ילדים אך עד אז, האם ניתן לעשות משהו בנדון ואם כן מה עושים בד"כ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגללים פונות פנימה

ד''ר מרק אידלמן
    19/10/2008

שלום,
    קיימות 3 סיבות לתופעה שאת מתארת:
    1.כפות רגליים מעוותות(כנירא שזאות לא בעייתך)
    2.שוקיים מסובבות פנימה(הכי נפוץ בגיל בתך)
    2.ירכיים מסובבות ומשני לזה כפות רלגיים בסיבוב פנימי בעת הליכה.
    אף אחד מבעיות הללו לא דורשת טיפול מיוחד(ברוב המקרים).לקראת גיל 4 שנים ניתן לקבוע בוודאות סיבה , אך יש לזכור שב90% תופעה נעלמת ללא שום טיפול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה להתיישב בגיל 3 חודשים
    צ'אמפה
    19/09/2008

בני בעוד שבוע בן שלושה חודשים וכבר מנסה בכוח להתיישב כשהוא אוחז ביידנו , הוא דוחף את גבו וראשו ומתיישב . הוא ממש מתעבן לעיתים בשכיבה בזווית על טרמפולינה או עלינו. האם לאפשר לו לשבת או שזה מוקדם מידי וכדאי לחכות חודש? תודה רבה

הוספת תגובה

• ישיבה בגיל מוקדם

ד''ר אודי לבל
    24/09/2008

שירי שלום. מאוד קשה למנוע מתינוק לבצע פעולות. ישיבה דורשת בעיקר הבשלה של שיווי המשקללדרגה שמאפשר ייצוב של הגו. זה תהליך הדרגתי, שיבשיל בזמנו. אם בינתיים הוא רוצה להתרומם לישיבה - שינסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת גב התחתון
    אורלי
    18/09/2008

הי, שמי אורלי ויש לי ליד בן שמונה כרגע לפני כארבע שנים גילו לו עקמת בגב בתחתון, אנו במעקב אך אומרים שאין טיפול. האם נכון שאין והאם טוב שהילד בחוג שחייה פעמיים בשבוע. מה עוד אפשר לעשות, הבנתי שאפשרי גם פייוטרפיה, האם כדאי בנוסף לשחייה לשלב את הפיזיוטרפה? הייתי מעוניינת בהתייעצות מומחה הנמצא באיזור חיפה/ עפולה אם תוכל להמליץ. תודה אורלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת גב התחתון

הוספת תגובה

• עקמת מותנית בגיל מוקדם מאוד

ד''ר אודי לבל
    19/09/2008

אורלי שלום. אקדים קצת רקע, עקמת היא ברוב הגדול של המקרים תופעה שמופיעה בגיל ההתבגרות אצל בנות. היא משתרעת לרוב על מרכז הגב עם עקמת עיקרית לאחד הצדים (לרוב ימינה) ועקמת משנית שמחזירה את הראש למצבו המאוזן מעל לישבן. עם זאת מיעוט מן העקמות מופיעות בגילאים אחרים, לכיוונים אחרים ולעיתים עם מחלת רקע ולא כמצב מבודד. מקרים נדירים אלה דורשים בירור. את מתארת ממצא יוצא דופן, עקמת בגב המותני שאובחנה בגיל4 לערך - כדאי "להתחבר" ליחידת עמ"ש כלשהי להעמקת הבירור, המעקב ולפי הצורך - טיפול. בירור קצר יגלה לך שברוב בתי החולים יש יחידות כאלה - פני לאחת מהן. גם בצפון הרחוק חלים כללי הרפואה התקינה - הקפידי לקבל מידע מלא, תוכנית טיפולית, הסבר על כל תהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OSGOOD SHALTTER
    סער
    17/09/2008

בני כבן 12.5, עסק בספורט (כדורסל וכדורגל) באופן אינטנסיבי אובחן כסובל מ- OSGOOD SHALTTER והומלץ לו להמנע מעיסוק בספורט כלשהו למשך 6 חודשים. עובדה זו גורמת לו למורת רוח גדולה מאוד וכן לעליה במשקל. האם לא ניתן להמשיך העיסוק בספורט יחד עם טיפול אחר או התקן כלשהו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    OSGOOD SHALTTER

הוספת תגובה

• תופעת אוזגוד-שלאטר

ד''ר אודי לבל
    17/09/2008

סער שלום. תופעה זו שנקרא לה כאן בקיצור OSD היא אחת מקבוצת התופעות שהוזכרו כאן בעבר כמו כאבי עקב, או מקומות אחרים בכפות הרגלים או המרפק - שמעוררים כאב אצל מתבגרים. הסיבה היא עומס רב (מיקרו-טראומה) על אזורי צמיחה שבגיל זה מפותחים מאוד. הדילמה בתופעת OSD היא האם ספורט אינטנסיבי יכול להזיק (ואולי אף לקרוע את לוחית הצמיחה של עצם השוק העליונה - tibial tuberocity )?, כמעט שלא תואר מצב כזה אך הכאב יכול להחמיר מאוד. למטופלי אני ממליץ לשקול בעצמם (הורים-ילדים) כמה ספורט לאפשר לפי מידת הכאב. תואר שימוש בתומכי ברך שונים - אבל רובם די מקשים על משחק. אני מציע גם - אם יש כוונה להמשיך להתאמן במשחקי כדור - להשתתף בפעילות שאינה כרוכה בכיפוף רב של הברכיים (וכששאר הילדים מתאמנים למשל בכריעה - הילד שלכם יקלע לסל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפות רגליים נפוחות
    דורין
    16/09/2008

כפות הרגליים שלי כבר כמה חודשים מתנפחות אחרי עמידה או כל כמה צעדים בהליכה רגילה בבית ללא שום מאמץ, אפילו בישיבה, רק ברגע שאני במצב שכיבה ישר בלבד לאורך זמן יורדת הנפיחות, אם אני במצב שכיבה והרגליים מקופלות או בתנוחות(בשינה על הצד) הנפיחות לא יורדת רק כאשר הם במצב ישר. *פרטים עליי-אני בת 20, עברתי בדיקת אולטרסאונד בכפות הרגליים והם יצאו תקינות, מצב הבריאותי שלי תקין+עברתי לאחרונה בדיקות דם שתוצאתן תקינות, אני נמצאת בתת משקל (כרגע בתהליך עלייה במשקל), שעות השינה והאכילה שלי היו הפוכות בגלל בילויים, הכוונה שאני ערה מהערב עד הבוקר ואז חשה עייפות וישנה כל היום, לפיכך האכילה שלי מתחילה מהלילה וללא אכילה במשך היום והתעוררות לשתיה מרובה במהלך כל היום, קיים לכך קשר לאי ספיקת לב או ישנם סימנים שלפיהם אוכל לדעת לאיזה כיוון זה קשור? בעת שהנפיחות יורדת רק במצב ישר אשמח מאוד לקבלת ניסיון עזרה כי כעת אין באפשרותי ללכת לבדיקות נוספות(אני אחרי תאונה בראש ובמנוחה בבית) תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    כפות רגליים נפוחות

הוספת תגובה

• לדורין

ד''ר אודי לבל
    17/09/2008

דורין שלום,ראשית הפורום נועד לבעיות של ילדים. שנית אנחנו מנסים לדון בנושאים שיעניינו יותר מאדם אחד - כאשר העסק נהייה קצת אישי ומפורט מדי - הוא לא מתאים לפורום פומבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגלים "עקומות"
    מתוק
    16/09/2008

שלום רב, בתנו בגיל 2.9 ש'. לאחרונה שמנו לב שרגליה "עקומות" - הברכיים נפגשות ויוצרות V בשוקיים. כשהיא הייתה תינוקת שלחו אותנו לבדיקת אורטופד ונאמר לנו שהכל בסדר ורק לאחרונה זה נראה שהמצב החמיר. נשמח לשמוע המלצה לטיפול. בברכה ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    רגלים "עקומות"

הוספת תגובה

• רגלי X

ד''ר אודי לבל
    17/09/2008

מתוק שלום. ילדי ישראל (והוריהם) נחלקים לשתי קבוצות - אלה בעלי רגלי 0 (וארוס) שאצלם הקרסולים נוגעים והברכיים מרוחקות, ואלה עם רגלי X (ולגוס) שאצלם הברכיים נושקות והקרסולים מרוחקים. - בשתי הקבוצות ההורים דואגים ורוצים לרפא את הילדים מבעייתם. רובם המכריע של הילדים אינם בעלי כל בעיה. זוהי השונות הרגילה בין בני אדם. ציר הברך משתנה במהלך הצמיחה וגם שונה בין משפחות ובתוך המשפחה. רק במקרים מועטים המצב נקשר לבעיה בריאות אמיתית כמו חסר ויטמין D, או הפרעה גנטית במבנה העצם. פנו לאורתופד והוא יעריך אם המצב בגדר הרגיל או חריג ואז יש צורך בבירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה