פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשוק,בקרסול ובכף הרגל
    מיכל
    15/09/2008

שלום רב, בני בן ה-10 מתלונן מזה כשבוע על כאבים בשוק ,בקרסול ובכף הרגל וגם בחלק האחורי של הברך. הקושי העיקרי שלו הוא בריצה ובקפיצות (אותן הוא לא יכול לבצע עקב כאב עז) אתמול בשיעור ספורט הוא טען שבתחילת הריצה הרגליים היו כבדות ורק אחרי מספר רגעים הם השתחררו. במהלך ה-10 ימים האחרונים הוא מאוד הגביר פעילות גופנית בעיקר ממצב של כמעט רביצה בחודש האחרון של החופש לרכיבה על אופניים ,משחקי תופסת יומיומיים ושעורי ספורט. בעברו ( עד לפני שנתיים) סבל מידי פעם מדלקת חולפת של מפרק הירך. היום בבוקר ניכרת ממש מעין צליעה .צליעה דומה היתה ביום שישי.אין נפיחות או אדמומיות במפרקים. אתמול בערב התחילו תופעות של התקררות ואני מציינת זאת למקרה שאולי אחת האפשרויות היא תגובת הגוף לוירוס כפי שקורה בדלקת חולפת של מפרק הירך. עד היום המשיך לשחק ולרוץ למרות הכאבים ואף היה לפחות יום אחד שלא כאב לו.היום נתתי לו הנחיה לא לרוץ וקבענו תור לרופא ילדים. נקודה נוספת לציון- בני בעל מבנה גוף רחב מעט והוא מעט מלא . הערכה שלי- עודף משקל של כ4-5 ק"ג. שאלותי: 1- האם בבדיקת דם ניתן יהיה לשלול בוודאות דלקת פרקים? 2- מה יכולות להיות הסיבות השונות לכאבים? 3- האם יתכן ומדובר בכאבי גדילה? (זה לא קורה בערב\לילה אלא בעיקר ביום במהלך פעילות) תודה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר מרק אידלמן
    15/09/2008

קרוב לוודאי כאבים ברגל עקב- הגברת פעילות ספורטיבית בתקופה אחרונה, אך אם כאב לא עובר תןך 3-4 ימים אני ממליץ לקחת לבדיקת רופא בק"ח.שום בדיקת דם לא יכולה לשלול בוודאות מחלה, לא סביר שבנך סובל מכאבי גדילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמעט שנתיים
    שרית
    14/09/2008

בני יהיה בן שנתיים בעוד כשבוע, ובתקופה האחרונה שמנו לב לכך שזרתות הרגליים שלו מתעקלות פנימה. לא נראה שזה מפריע לו להליכה אך מדי פעם הן נראות אדומות- כנראה מלחץ בתוך הסנדל. האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט שנתיים

הוספת תגובה

• תשובה לשרית

ד''ר מרק אידלמן
    15/09/2008

שלום שרית , אין סיבה לדאגה,בגיל שנתיים הכל דינמי ויכול להשתנות .במידה וזה לא מפריעה להליכה תמשיכי לעקוב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב קרסול
    ש.
    14/09/2008

כבר שנה וחצי שיש לי כאבי קרסול בצד שמאל.. הכאב הוא בגיד אכילס וגם בצד שמאל של הגיד.. אני בן 14 מתאמן בכדוריד 5 שעות בשבוע.. בזמן האחרון הכאבים התחזקו ובנוסף לתחבושת האלסטית שאני שם התחלתי לשים עלייה גם את התחבושת שמסובבים סביב הקרסול... וזה טיפה עוזר.. שאלתי היא למה כואב לי? ואיזה תרגילים אפשר לעשות בשביל לחזק את הגיד אם זה מה שצריך לעשות..

לקביעת תור
    סגירה
    כאב קרסול

הוספת תגובה

• כאבי קרסול בעקבות כדוריד

ד''ר אודי לבל
    14/09/2008

ש. שלום. יתכן החלט שהכאבים נובעים מעומס יתר על הגיד או מבעיה אחרת שאינה קשורה לגיד אכילס. מאחורי הקרסול ובחלק החיצוני שלו יש עוד שני גידים גדולים (פרונאים), שגם בהם יכולה להיות בעיה. כדאי מאוד לבוא לרופא להיבדק. לא כדאי שהעיסוק שלך בספורט יגרום לנזק (למשל קרע של אחד הגידים) - אני מניח שתזדקק לבדיקות הדמיה (צילום ולפי הצורך אולטרא-סאונד) ואז ניתן יהיה לקבוע ממה נובע הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בעקב הרגל
    איריס
    11/09/2008

ביתי בת ה 8 התלוננה על כאבים בעקב, במיוחד לאחר מנוחה וספורט מאומץ מזה מספר שבועות. נאמר לנו על ידי הרופא, שזה איזשהו תהליך גדילה של גיד אכילס עם השריר אשר עדיין לא הושלם, ושזה תופעה ידועה לגילאי 8 -11 אצל ילדים אשר מרבים בספורט. לא הבנתי במה מדובר, האם יש צורך לעקוב אחר זה, אחרי כמה זמן זה יעבור, ומה זה בכלל והאם יש לכך השלכות לעתיד? אודה על הסבר על הנושא והבנתו קצת יותר ומהו אופן הטיפול בבעיה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעקב הרגל

הוספת תגובה

• כאבי עקב בגיל 8 ומעלה

ד''ר אודי לבל
    13/09/2008

איריס שלום. אני מניח שמי שבדק חשד בתופעה על שם סבר (Sever disease) - בלי לדעת מה בדיוק יש לביתך, אתייחס קצת לתופעה.
    סבר תיאר כאבי עקב אצל ילדים לקראת גיל ההתבגרות שמתגברים בעת או אחרי מאמץ וקשורים כנראה למוקד הצמיחה של עצם העקב, שעטוף על ידי גיד אכילס (שהוא הסוף של שרירי הסובך ופועל להרמת העקב בעת הליכה). בגיל זה אנו נתקלים בסוגים שונים של מיחושים אצל הילדים - אשר קשורים למוקדי הצמיחה. למשל בקדמת הברך או בצד הפנימי של כף הרגל. מה גורם את הכאב לא ממש ברור - אבל זה חולף עם מנוחה ונעלם בהמשך ההתבגרות - e

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישה של חוליה
    לימור
    10/09/2008

שלום רב ביתי בת 10, סובלת לעיתים מכאבי גב תחתון. לאחר צילומי רנטגן ומיפוי עצמות, נאמר לנו ע"י אורטופד ילדים שיש לה גלישה של חוליה ברמה שבין 0-1. הוא אמר שאין מניעה לעסוק בספורט. עתה היא רוצה להירשם לחוג התעמלות קרקע ומכשירים, הכולל גם תרגול של "גשר" והקשתת הגב לאחור. האם יש מניעה שהיא תשתתף בחוג? תודה, לימור

לקביעת תור
    סגירה
    גלישה של חוליה

הוספת תגובה

• גלישת חוליה

ד''ר אודי לבל
    10/09/2008

לימור שלום. אני מניח שהאורתופד זיהה תופעה שנקראת בשם המצחיק "ספונדילו --ליסתזיס". זו תופעה בה חוליות המותן התחתונות (הרביעית או החמישית) אינן ממש זו מעל זו אלא אחת מהן גולשת קדימה. כך הגו כאילו מצוי מעט קדימה לאגן. הדרגות הן לפי רבעים מתוך כל שטח החוליה. מכאן שדרגה 0 היא - ללא תזוזה ודרגה 1 היא פחות מרבע. עולה השאלה מה הסיבה ואני תוהה אם ביררתם אותה. האם האורתופד זיהה דבר שנקרא "ספונדילו--ליזיס"? זה מצב שבו החלק האחורי של החוליה חסר או לקוי וזה מאפשר את הגלישה. אם זה המצב אולי לא כל כך מומלץ לעסוק דוקא בהתעמלות (אם כי המחקרים שנעשו בעניין הם בעיקר על ספורט מגע כמו היאבקות, פוטבול). בכל מקרה בדרגה כל כך קלה לרוב אנחנו לא ממליצים להפחית פעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בכף רגל ימין של תינוק בן 9 ח
    נטע
    07/09/2008

שלום רב, בני בן 9 חודשים, בגיל 5 חוד' אושפז עקב נפיחות ברגל ימין שהחלה מכף הרגל. לאחר אשפוז ובדיקות מרובות וללא חום !! נמצא חשד לאוסטומיאליטיס . טופל באנטיביוטיקה במשך 6 שבועות. לאחרונה חזרה הנפיחות אך רק בכף רגל ימין, שוב לאחר בדיקות דם שהיו תקינות כולל CRP רנטגן ואולטראסאונד לא נמצאו ממצאים מיוחדים. פניתי לאורטופד ילדים באיכילוב שם טופלנו באשפוז ושוב הוא לא חושב שזה משהו אקוטי, יכול להיות שמדובר בבעיה לימפטית או מחלה בשריר אבל לא זיהומית. מעוניינת לשמוע את דעתך בנושא אני מאד מודאגת והבדיקות של הרופאים באיכילוב לא נראות כמשביעות רצון ולא יורדים לעומק הבעיה. לא יכול להיות שאין פתרון לנפיחות שמופיעה ככה פתאום בתינוק שזוחל . יש לציין שזה לא מפריע לו ולא כואב לו . מה עושים?? אשמח לתגובה מהירה ועניינית בנושא. תודה נטע לי

הוספת תגובה

• נפיחות ברגל

ד''ר אודי לבל
    07/09/2008

נטע שלום, שאלתך היא דוגמא למקרה שממש אינו לדיון בפורום. מדובר כנראה במקרה מורכב שרופאים משכילים טרם פיענחו. אני מציע לך ולהורים עם בעיה דומה לפנות במקרים כאלה לרופא בעל סבלנות, להגדיר מראש שצריך יותר זמן מהרגיל ולנסות בעזרתו/ה להתקדם בבירור. כמובן שאת מוזמנת אלי, אם כי ודאי תמצאי גם משכילים ממני.
    (אשמח לדון בפורום בבעיות כלליות כמו מה זה אוסטיומייליטיס ואיך מאבחנים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים במפרקים
    נתי
    05/09/2008

שלום, ביתי בת 11 חודשים. היא זוחלת ועומדת ואף הולכת שנאחזת בחפצים. היא יושבת ישיבת W ולעיתים היא מיישרת רגל אחת. לאחרונה אני שומעת קליקים במפרקים שלה (ברכיים, ירך, כתפיים ונראה לי שגם בגב). האם זה חמור? ממה זה נובע והאם יש לטפל? (אגב עשתה אולטרה סאונד ירכיים והכל היה תקין). תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    קליקים במפרקים

הוספת תגובה

• קליקים

ד''ר אודי לבל
    06/09/2008

נעמי שלום. קליקים שמקורם בברך או בירך או בכל מקום אחר נפוצים מאוד אצל תינוקות. אין לכך קשר לקליק של מפרק הירך. אני לא תמיד מבין ממה הם נובעים וזה לא מעסיק אותי - זה פשוט עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דנה
    04/09/2008

שלום רב בני המתוק בן שנה ו4 חודשים. החל ללכת לפני קצת יותר מ3 שבועות שמנו לב כאשר הולך הבוהן של אחת הרגליים מופנית כלפי חוץ בצורה די בולטת (יותר מזוויץ של 45 מעלות) כאילו מנסה לשמור על יציבות בעזרת כך. הבוהן חוזרת מיד למקומה עם ישיבה/ תנוחה אחרת. כמו כן, הוא מקפל את ידו האחת כלפי מעלה תוך כדי הליכה על מנת לשמור על יציבות ומרבה ליפול... האם לדעתך לאור נתונים אלו יש לראות אורטופד ילדים? מה משמעות הבוהן? אני מאד חוששת ודואגת יש לציין שעם נעליים הוא מרבה יותר לפול ועדיין לא יציב ומגושם תודה דנה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה ראשונית

ד''ר אודי לבל
    06/09/2008

דנה שלום. אני נוטה לא להביע דעה על הליכה לפני שעברו כשלושה חודשים. בנוסף אני מציע לתת לתינוק ללכת יחף - למרות שזה חושף "פגמים" - אין מה למהר יש לו עוד המון שנים ללכת יפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות יציבות והליכה לילדה בת 5
    גלית
    03/09/2008

שלום רב, ילדה בת 5 עם חוסר יציבות קשה, כשהיא עומדת הרגליים פשוט הולכות אחורה, הליכה עם צליעה, יש ימים שהמצב הוא טוב יותר יש ימים שהיא בקושי יכולה לייצב את הרגליים וללכת. לפני שנה - הלכנו לאורטופד שלא ראה כלום , אמר לנו לגשת לניורולוג - (ד"ר ברק) תחילה אבחן את הילדה כהיפוטונית - אמר לנו לעשות הידותרפיה עם יוגה ובליווי של פיזיותרפיה. כעבור 10 חודשים המצב לא הדרדר אבל לא השתפר אפילו במעט. נגשנו שוב לניורולוג ילדים - ביקש לעשות MRI עמוד שדרה - ביצענו - יצא תקין. חזרנו אליו שוב - יש לו המון השערות - כמו טונוס שרירים מאוד גבוה, חוסר בוטימנים בעיה בעצמות כף הרגל , בעיית כולסטרול ועוד ביקש לבצע בדיקות דם. הוא ביקש גם לעשות MRI מח למרות שהוא לא רואה סיבה שנראית לעין שמעידה שזה מגיע מהמוח , הילדה שולטת על הסוגרים, אין שום בעיה בידיים או בראש, פיקחית והכל על פניו חוץ מהיציבות וההליכה נראה תקין. האם יש לכם איזו השערה מה זה יכול להיות ומה לעשות? אנו מודאגים ונואשים תודה מראש.

הוספת תגובה

• אי יציבות בהליכה

ד''ר אודי לבל
    17/09/2008

גלית שלום, ראשית אני מצטער על העיכוב. את מתארת בעיה שמקורה כנראה עצבי - ממקור מרכזי (מוח) או היקפי (נערכת העצבים ההיקפית) - בתחום זה עוסקים נוירולוגים של הילד
    - נראה שעניין מורכב, גם מבחינת הממצאים, וגם ההשערות לגבי האבחנה. פנו לעוד רופא ואחריו לעוד אחד - עד שתצליחו להתקדם בבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גב שיעור יתר בנקודה מסוימת
    ממי רביב
    02/09/2008

לילדנו בן השנה יש בעיות גמישות יתר וגב. הופננו לטיפול פיזיוטרפיה. לטענת רופא מאבחן הוא בפיגור התפתחות מוטוריקה גסה של חודשיים לערך. היום, במהלך טיפול פיזיוטרפי המטפלת ציינה בפנינו שיש שיעור יתר בנקודה מסויימת בגב והיא מרגישה שיש לו בעיה בגב ( יושב כפוף, לא עומד בכוחות עצמו). מה זה אומר שיש שיעור יתר בנקודה מסויימת בגב? על מה זה מעיד? תודה

הוספת תגובה

• נקודה שעירה בגב

ד''ר אודי לבל
    02/09/2008

גב' רביב שלום, איזור שעיר ובדרך כלל גם כהה, בגב יכול להיות חסר משמעות (hairy nevus) אך עלול להיות קשור למבנה לקוי של הרקמה העמוקה בין חוט השידרה לבין העור - כדאי לבדוק את העניין, ולשלול מום בעמוד השידרה. פנו לרופא הילדים לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט קלאסי ובריאות הגב
    נטע
    01/09/2008

בתי בת 11 רוקדת כבר 7 שנים בלט קלאסי. השנה המורה הציעה לה להצטרף לשיעורי פוינט (ריקוד על קצות האצבעות). אני מתלבטת אם להרשות לה - היא גבוהה, מלאה, לא זקופה במיוחד ויש לה קצת בטן. אני חוששת שזה יזיק לה לגב וליציבה. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    בלט קלאסי ובריאות הגב

הוספת תגובה

• בלט וביצוע פוינט

ד''ר אודי לבל
    02/09/2008

נטע שלום. נדרשנו לנושא הזה בעבר. מחד - שיעורי בלט כמו כל פעילות חוגים אינטנסיבית היא מרכיב חשוב בפעילות של ילדים-נערים ונערות. עם זאת סוגי פעילות שונים חושפים את הילד\ה לפגיעות שונות (למשל במרפקים בטניס, כתפיים בשחיה, וגם כפות הרגליים בריקוד). נערות רבות עברו את גיל ההתבגרות עם שעורי בלט כולל פוינט ללא כל נזק למפרקי כף הרגל. רבות גם מפסיקות לרקוד בשל קושי במרכיב הזה. כמובן שהאורתופד שבי מאוד לא אוהב את העמידה הזו, אך אם הריקוד הוא חייה - הנזק לא נשמע לי נורא, ואם בעתיד זה מה שיעסיק אותה כבוגרת - בכל עבודה כמעט יש סיכון ונזק. לגבי הגב והיציבה אין ספק שרקדניות מפתחות את שרירי הגו ולרוב אין להן בעיות בתחום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת מרפק
    אלי
    01/09/2008

לפני כשבועיים בני בן 9 חודשים פרק את מרפק יד ימין . המרפק הוחזר למקומו על ידי רופא ונאמר לי שהכל חזר למקומו והכל בסדר . במשך השבועיים האחרונים שמתי לב כי הוא ממעט להישתמש עם היד היד ניראית מעוותת וכשנוגעים לו ביד כואב לו מאוד. לקחתי אותו שוב לצילום והרופא טוען שהצילום בסדר גמור אבל הוא מבין שיש בעיה אבל לא יודע להסביר מה הבעיה ולכן הפנה אותי לרופא מומחה שאלתי היא אם בצילום הכל ניראה בסדר והמרפק חזר למקומו מה עוד יכול להיות ולפי מה שהבנתי מהאורטופד לאחר שזה חוזר למקום הילד לא אמור להרגיש שום כאב והיד לא אמורה להיות נפוחה ומעוותת תודה מראש אלי

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת מרפק

הוספת תגובה

• מרפק משוך pulled elbow

ד''ר אודי לבל
    01/09/2008

אלי שלום. אתה מתאר מצב שאנו מכנים בשלל שמות (כרשום לעיל ועוד כמה) ומתאר מצב שבו אחת מעצמות המרפק (ראש הרדיוס)נתקע בתוך רצועה שעוטפת אותו. במצב זה אין כל שנוי בממצא הרנטגני לפני או אחרי ההחזרה (שנעשית בעזרת מניפולציה כלשהי). לגבי המצב הספציפי של בנך, אנימ ציע לפנות לרופא לבדיקה ולברר מדוע לא שב התפקוד הרגיל של היד - אולי בכל זאת אירע שבר שלא זוהה בתחילה? יתכנו בעיות רבות אחרות, שאותן חייבים לברר בשיחה ובדיקה עם רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חרדה יקרה רציתי לשאול אותך

גם אמא חרדה
    17/07/2011

אמנם עבר זמן רב, אך אני מקווה שתקבלי הודעה למייל התראה על תגובה ותוכלי לענות לי. גם אצלי אנחנו במצב מאוד דומה ונתקלתי בשאלה שלך. רציתי לשאול איך הדברים הסתדרו? מתי התחיל ללכת? איך הוא היום? האם ישנם קשיים מוטרויים כלשהם? האם עשיתם בירורים נוספים כלשהם? אבחנה נוספת שקיבלתם? אשמח לכל מידע שתוכלי לתת. המון תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים עדיין לא הולך
    אמא חרדה מאוד
    31/08/2008

שלום רב, בני הוא תאום שנולד בשבוע 33+5 ימים. אנו גרים באנגליה וכבר בשבוע 6 לאחר הולדתו התבצע אולטראסאונד ירכיים שלא העיד על בעיה בירכיים. מאחר ובני אינו הולך ואפילו אינו מסוגל לעמוד בכוחות עצמו מבלי להיאחז במשהו (הוא הולך אך ורק בדחיפת כסאות והליכונים למינהם אבל כפי שציינתי לא בכוחות עצמו) ומאחר וכפות רגליו של בני נוטות החוצה, פנינו לאורטופד מחשש שהבעיה נובעת מכפות רגליו. האורטופד אמר שלדעתו יש לילד loose joints בירכיים וכן גמישות יתר בכפות רגליו. כל זאת על פי בדיקה פיסית בקליניקה. לא המליץ על אולטראסאונד או שום דבר מעמיק אחר. אמר שהילד אמור להתחיל ללכת עד גיל 20 חודשים פלוס זמן היותו פג. כלומר בעוד 3.5 חודשים. האם עלי להסתמך על דעתו של הרופא מבלי שביצע בדיקה מעמיקה? האם הינך ממליץ על קבלת חוות דעת שניה? האם בעיה של loose joints נפטרת מעצמה? האם אין שום טיפול שהיא מצריכה? אני חוששת שכל דיחוי בטיפול במפרקי ירכיו של בני עלול לגרום לבעיה קשה מאוחר יותר בבגרותו.. אנא המלצתכם/עצתכם. בתודה מראש ובברכה אמא

הוספת תגובה

• עדיין לא הולך בשנה +8ח

ד''ר אודי לבל
    01/09/2008

אמא שלום. הטקסט שלך ארוך ואני מקווה שלא פיספסתי משהו. אני מניח שאת פשוט שואלת אם מי שנולד בשבוע 33 ולא הולך עצמאית עדיין בגיל שנה +8 לוקה בבעיה קשה כלשהי. את מתארת שהוא הולך בדחיפת עצמים (כך שאת מבינה שהבעיה אינה שלדית) - דהיינו מה שעדיין לא מפותח דיו הוא שווי המשקל, השליטה העצבית על מערכת התנועה. מוטב כמובן לשמוע עוד דעה -הייתי מתייעץ עם רופא ילדים מתחום התפתחות הילד. אם כי על פניו אין כל חריגה במצב המתואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תפרט בעניין LOOSE JOINTS

אמא חרדה מאוד
    01/09/2008

במפרקי הירך..האם זוהי בעיה שלנצח תלווה אותו? האם זוהי בעיה פתירה? ממה נובעת בעיית שיווי המשקל? האם זוהי בעיה מוחית? מדוע שיווי המשקל שלו עדיין לא מפותח כאשר ילדים בגילו כבר הולכים בגיל שנה? תודה רבה בתשובתך.. אשמח לתגובה נוספת בברכה אמא סליחה אך התכוונתי שגילו של בני 18 חודשים ולא שנה ו-8 חודשים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר

ד''ר אודי לבל
    02/09/2008

אמא חרדה שלום. בעניין גמישות יתר - בעת הייעוץ בהתפתחות הילד - בקשו חו"ד גם על זה. קרוב לודאי הכל רגיל. מידת הגמישות של הרקמות שונה מאוד בין ילדים שונים. גיל שנה וחצי, אצל ילד שנולד בשבוע כה מוקדם - אינו גיל חריג להתחלת הליכה. אני מדגיש שהתיאור לא נראה חריג, אך בכל מקרה כדאי לעקוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אמא חרדה מאוד
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוית שכיבה בעגלת ילוד
    בקרוב אצלנו
    28/08/2008

אני בהריון, מחפשת עגלה לתינוק שעתיד להיוולד בחורף.
    מתעניינת בעגלה מדגם: mini baby jogger

באתרים בינלאומיים מצוין כי העגלה מתאימה מגיל לידה, ואילו מנגד שמעתי שישנם אורתופדים שטוענים שילודים צריכים לשכב בזוית של 180 מעלות בחודשיהם הראשונים, בעוד שעגלה זאת יורדת לזוית מקסימלית של 150 (!!!) מעלות בלבד.

אז למי להקשיב?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זוית שכיבה בעגלת ילוד

הוספת תגובה

• שכיבה בעגלה

ד''ר אודי לבל
    30/08/2008

שלום. לצערי אין לי דעה "רפואית" בעניין. אני לא שותף בדיונים המלומדים על אופני השכבה וצופה בפליאה בשנוי הדעות שמתרחש בכל מספר שנים. הסיבה לאי ההסכמה בין העוסקים ברפואת יילודים היא הדגש המשתנה שניתן לכל מיני תופעות בגיל המוקדם - מוות של היילוד, קשיי נשימה ורפלוקס ועוד. התייעצו עם רופא ילדים שיעדכן בדעה העדכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

בקרוב אצלנו
    30/08/2008

ד"ר לבל- תודה על המענה- אעשה כהמלצתך ואוועץ ברופא ילדים! אך שאלתי היא האם קיימת הסתייגות מזוית שכיבה קטנה מ-180 מעלות - מבחינה אורתופדית (שמירה על גב התינוק וכיו"ב)? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטו עלה לי על הרגל
    חייל
    26/08/2008

שלום, לפני כמה ימים אוטו עלה לי על הקרסול..יש כאבים.מנ יכולות להיות ההשלחות ומה טיפול? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אוטו עלה לי על הרגל

הוספת תגובה

• חבלת קרסול

ד''ר אודי לבל
    26/08/2008

חייל שלום. לפגיעתך יכולות להיות הרבה השלכות - פנה לרופא לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה