מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת כתף אצל בן 8מעיין27/06/2008
בני בן 8 עבר פריקת כתף , עשו לו רדוקציה במיון ועכשיו הוא עם קשירה למשך חודש+ לקיבוע. שאלתי: 1. האם פריקת כתף עשויה להיות סוג של רגישות מולדת? היות ואבא שלו סבל פעמים רבות במפריקות כתף חוזרות ונשנות.... 2. אם התשובה היא חיובית מה עושים? איך מונעים זאת , הרי מדובר בילד שאוהב מאוווד לשחק כדורסל.... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף אצל ילד
ד''ר אודי לבל28/06/2008מעיין שלום. פריקת כתף בגיל 8 נדירה מאוד. פריקת כתף קדמית שכיחה אצל מבוגרים צעירים. ההחזרה מבוצעת על ידי מתן משככי כאב, ומרפי שרירים ומשיכת הזרוע חזרה לתוך מקומה במכתש של עצם השכמה. הסיכון לפריקה חוזרת הוא נושא חשוב לדון בו עם הרופא המטפל ואין כאן חשיבות אם לאבא היו או לא היו פריקות - הילד "הוכיח" שיש לו נטיה לפריקה ובכך צריך לדון. לגבי משך הקיבוע - הנטייה היא לקצר מאוד את משך הקיבוע וכדאי לברר עם המטפל את משך הקיבוע המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתליאת26/06/2008
שלום, כיצד אני יכולה לשים לב אם לבני בן החמש יש עקמת? נראה כאילו הוא הולך מעט כפוף ואני לא רוצה שימשיך ללכת כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת וכיפוף לפנים
ד''ר אודי לבל26/06/2008ליאת שלום. ראשית אסביר שבתוך "עולם האורתופדיה" המונח "עקמת" מתייחס להטיה לצד, ולא לפנים או לאחור. זה מקביל למונח הלטיני סקוליוזיס שאנו משתמשים בו רק לתיאור עקמומיות רב-מימדית שכוללת הטיה לצד עם פיתול (ומרכיב משני של כיפוף או יישור). כיפוף לפנים או זקיפות יתר של חלקי עמוד השידרה לא נכללים בזה. ולעצם העניין - אם בנך כפוף לפנים יותר ממה שנראה לך סביר - כדאי שייבדק על ידי רופא. אני לא ממליץ להורים להציק לילדיהם באופן קבוע במילים "תשב-זקוף" קשה לי להאמין שזה ישפיע על מבנה הגב, זה לרוב בטוי לאי שביעות רצון שמקורה בדברים אחרים וגם הילד מרגיש את זה... כמו בכל בעיה בריאותית - אם זה מדאיג כדאי לבדוק ולטפל במידה שיש משהו ממשי, או להרפות אם אין כל בעיה אמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים עקומות לתינוקמיכל23/06/2008
שלום, בני בן 7 וחצי חודשים, נעמד בתמיכה מזה שבועיים. רגליו של בני מעט עקומות למטה(שוקיים) וכאשר הוא עומד בפיסוק ורגליו נראות עקומות עוד יותר. יש לציין כי לי יש מבנה רגל כזה וגם להוריי וכך נראו רגליי כשהייתי תינוקת.חמותי הלחיצה אותי ואמרה לי כי יש לבדוק זאת כי הדבר בעייתי. יש לציין כי היינו בביקור שגרתי אצל רופאת ילדים אשר העמידה אותו על רגליו ולא ציינה כי יש בעיה (גם לא שאלתי). האם אכן מדובר בבעיה או שלכל התינוקות הרגליים נראות כך בהתחלה? (גם החיתול הרי מפריע). המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים עקומות?
ד''ר מרק אידלמן24/06/2008מיכל שלום,ראשית אם לך והוריך יש מבנה דומה של רגליים -אז זה ממש לא בעייה.
ועכשיו ברצינות :עד גיל 3 שנים מבנה של רגליים (בד"כ רגלי O )משתנה לטובה אצל רוב הילדים, כך שלדעתי אין צורך להלחץ.במידה ואת לא רואה שיפור בגיל 3 שנים תגשי לאורטופד ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לגיד מקוצרנועה22/06/2008
שלום,
בני בן ה-9 הולך לעיתים קרובות על קצות האצבעות, על רקע ליקוי בויסות חושי. בבדיקה אורטופדית שעבר בגיל 4 לא נמצאה כל בעיה ולא היתה הגבלה בתנועה שתסביר זאת.
כיום הגיד מקוצר במידה כזו שהומלץ לנו על-ידי שני אורטופדים על ניתוח להארכתו כיון שלא ניתן להאריך אותו בטיפול פיזיוטרפי בגיל זה. האם זה נכון?
יש לציין שכשהוא רץ או שם לב במיוחד - הוא מסוגל לדרוך גם על העקב.
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לגיד מקוצר
ד''ר מרק אידלמן22/06/2008נועה שלום,
כדי לענות לך איבאקטיבי על שאלתך מה לעשות אני צריך לדעת עד כמה גיד קצר( יש דרגות חומרה ).
במידה ואכן קיים קיצר משמעותי אין מנוס מניתוח.נכון גם שבגיל 9 שנים עם קיצר גיד אמיתי אין שיפור גדול מפיזיותרפיה ותרגילים .במידה ו2 אורטופדים (ילדים?) החליטו שילד יצתרך הארכת גיד -קרוב לוודאי שזה נכון.
ניתוח יחסית פשות ולא מסובך:ברוב המקומות עושים אותו בצורה סגורה עם חתכים מינימלים , יש לקבע רגל בגבס הליכה למשך 5-6 שבועות .
אך שוב , לא בדקתי ילד , לכן קשה להיות אובאקטיבי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ddh ומנשאדנה20/06/2008
שלום רב
בתי בת 3 וחצי חודשים. בגיל 6 שבועות ב-US פרקי ירכיים נמצא DDH מסוג 2C בצד שמאל. היא טופלה בכרית פישוק במשך 6 שבועות, ולאחר ביקורת רופא ו-US חוזר נאמר לנו כי המפרק "הסתדר" אולם עדיין יש להמשיך ולשים את הכרית בשעות הלילה למשך חודש ימים.
שאלתי נוגעת למנשא- האם לאור הממצאים הללו קיימת כיום מניעה לשאת את הילדה במנשא? האם ישנן תנוחות/מנשאים מומלצים יותר או פחות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא ו- DDH
ד''ר אודי לבל20/06/2008דנה שלום - ראשית אם המפרק תקין אין כל סכנה שיהפוך ללא-תקין. שנית מנשא שנושא את הרגליים בפיסוק (כמו רוב מנשאי הבטן) יוצר בדיוק את התנוחה הזהה למכשירי פיסוק טיפוליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
דנה20/06/2008תודה על התגובה המהירה. כוונתי היתה לגבי תנוחות ערסול למיניהן, בהן הרגליים מקופלות. אם הבנתי נכון, אין סכנה שמפרק תקין ייפגע מנשיאה בתנוחות שכאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל22/06/2008שוב שלום. כאמור קשה להגביל תינוק להיות כל הזמן בפיסוק - וזה תפקיד מכשירי הפיסוק, לכן אנו מניחים אותם במקרה שהדבר הכרחי ופריקה עלולה להתרחש כל רגע. במצבים אחרים אין להערכתי כל בעיה אם בחלק מהיום הרגליים צמודות כמו בתוך ערסל (או מנשא רוחבי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי Xרוני19/06/2008
שלום,
לבני בן השלוש (עוד מעט) יש רגלי X באופן די בולט.
יש לציין שיש נטיה כזאת במשפחתו של בעלי אבל נראה לי שאצלו זה קצת יותר בולט.
שאלתי היא האם כדאי לראות אורטופד, האם בכלל יש מה לעשות במקרה כזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי X
ד''ר אודי לבל20/06/2008רוני שלום. אנ ימניח שכוונתך ל ברכיים נוגעות זו-בשו ושוקיים מתרחקים (קרסולים רחוקים) אנחנו מכנים את זה בלטינית גנו - ולגוס. מצב נפוץ, בעיקר אם בני משפחה אחרים בנויים כך. כדאי בהחלט להבדק, גם אם הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סימטריה קפלי עכוז לד"ר לבליפעת19/06/2008
שלום רב,
בתי בת שלושה וחצי חודשים ורופאת טיפת חלב איבחנה אצלה אי סמטריה בקפלי העכוז, במצב שכיבה על הבטן מתיחת הרגליים והצמדתם נראה שישבן אחד יותר נמוך מהשני, היום בצהריים הייתי בבדיקה אצלך במרפאה ודי נרגעתי לנוכח אבחנתך כי כמעט בטוח שאין חשש ל-DDH, אך נותרתי עם המון שאלות וחששות עקב האי סימטריה ועל כן כמה שאלות:
1. ממה נובע המצב הנ"ל? איך אמור להסתדר עם הזמן? האם יש צורך במעקב?
2. אם אכן (בע"ה) ישללו DDH למה כן ניתן לייחס את האי סימטריה?
תודה רבה , לילה טוב!
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בקפלי הרגליים-עכוז
ד''ר אודי לבל20/06/2008יפעת שלום ראשית שלילת DDH היא רק על ידי US כיום ולכן - הקפידי שהתינוקת תיבדק. כל דיון על הסיבה לאסימטריה - חייב להתבסס על שלילה מוחלטת של התופעה הנ"ל. מכאן לאסימטריה בכלל - במחקר שבוצע פעם על מתגייסים לצבא (לא בארץ) נמצא שהפרש של מידת גודל אחת בנעליים - מאוד נפוצה - זו דוגמה לכך שהגפיים שלנו לא לחלוטין זהות. חלק מההבדל במימדים הוא מולד וחלקו "נרכש". הסיבות המולדות קשורות לרוב בשונות במבנה כלי הדם בגפה כך שאספקה מואצת תביא לצמיחת יתר של גפה (ולהפך) הקפלים החיצוניים הם בשבילנו סימן נוח בתנוקות קטנים - אנו מניחים שרקמת השומן שלהם סימטרית ולכן הקפלים יהיו זהים - אך יש הרבה תינוקות שאצלם זה סתם לא זהה (הסתכלי על קוי כף היד - הם גם לא סימטריים) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד18/06/2008
שלום רב,
בני מתעקש ללכת עם נעלי הפקקים של הכדורגל כל הזמן. האם זה יכול לגרום לו נזק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עם נעלי כדורגל
ד''ר אודי לבל18/06/2008דוד שלום. אני מניח שלא יגרם כל נזק משמעותי. תוך זמן מה יהיה לו לא כל כך נוח והוא יפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הבריח אצל פעוטlili11/06/2008
בני בן 11 חודשים שבר את עצם הבריח, האם יש צורך לקבע את היד במשולש, או בבד תליה? האם לאחר כשבועיים כשהשבר יתעחה לגמרי תהא לו הגבלת תנועה כלשהיא בעקבות השבר ? והאם לאחר כשבועיים כשהשבר יתחבר יהיה צורך בפיזיוטרפיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח אצל פעוט
ד''ר מרק אידלמן12/06/2008מניסיוני אין צורך בשום קיבוע בגיל כ"כ צעיר(שבר מתחבר תוך כמה ימים ).לא מצפה לבעיה תפקודית בעתיד עקב שבר בעצם הבריך , בוודאי אין צורך בטיפול פיזיותרפי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצנ על אורטופד ילדיםדנה09/06/2008
שלום רב,
האם אפשר לקבל שם של אורטופד ילדים מומלץ באיזור ר"ג-גבעתיים-ב"ב?
עדיף של קופ"ח מכבי אבל אם לא אז פרטי
(באתר של מכבי אין חלוקה לפי התמחות האורטופד ולכן אני לא יודעת מי הוא אורטופד ילדים ומי לא)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטופד ילדים
ד''ר מרק אידלמן10/06/2008בספר מכבי , בטוח תמצאי שמות של אורטודפים ילדים במרכז.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH/CDH לא מאובחן מטופלדגן מור09/06/2008
בן 33.
מגיל ילדות 6-8 סובל מכאבים בירך/אגן ובעיות בהליכה ובריצה. קיימת (מאז עד היום) מגבלה בכיפוף ברך עד 70-80 מעלות. בעבר גיל 10 אובחנתי כי אני סובל מהמנגיומה בירך (ע"י רופא כלי דם). נותחתי בירך במטרה להוציא את ההמנגיומה. הניתוח לא עזר הכאבים לא עברו, מגבלת התנועה נשארה. בגיל 18 עברתי ניתוח נוסף (הפעם ע"י אורטופד) במטרה להסיר הידבקויות של הניתוח הראשון (לא נמצאו ממצאי המנגיומה) על פי אבחנתו הכאבים ומגבלת התנועה נבעו מהידבקויות שנוצרו כתוצאה מהניתוח הראשון. האורטופד לא סיים את הניתוח מסיבה לא ברורה.
1. האם יכול להיות שאני סובל מDDH/CDH לא מאובחן?
2. האם יכול להיות שגידול כלי הדם שיש בירך הינו מעקפים טבעיים של כלי דם ע"מ לפצות על כלי דם טבעיים החסומים כתוצאה מDDH/CDH לא מאובחן.
3. האם יש דרך לאבחן?
4. האם תוכל להפנות אותי לרופא שינסה להקל על הכאבים הקשים הכרוניים שאני סובל מהם. (יורד ל70% אחרי ETOPAN 400 MG)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ירך
ד''ר אודי לבל09/06/2008דגן שלום. ראשית התיאור שלך מורכב, ומעט אישי לדעתי מכדי לעניין גם אחרים - איני רואה קשר בין מה שאתה מתאר ל DDH בילדותך. אני מניח שקיימת אצלך פגיעה מורכבת עקב הבעיה המקורית ועקב הניתוח. אני מציע לפנות לאורתופד ולבצע הערכה כוללת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קנקים/פיקים" אצל תינוקת בת שנה +קרן07/06/2008
שלום רב,
בתי בת שנה וחודשיים התחילה ללכת לפני כשלושה שבועות (לבד). לפני כשלושה ימים אני שומעת ומרגישה שיוצא לה "קנקיים/ פיקים" חזקים מהברך.
מה הדבר ואומר והאם עליי לקחת אותה לאורטופד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנקים סביב הברך
ד''ר אודי לבל08/06/2008קרן שלום, התייחסתי בעבר לתופעה הזו, המקור לא לחלוטין ברור - מעבר של גידים מעל נקודות גרמיות או משהו אחר - לא מאוד חשוב. איני יודע על משמעות בריאותית כלשהי של הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליס קלדנה07/06/2008
שלום רב,
בתי בת 5.5 חודשים נולדה בקיסרי עקב מצג עכוז. הריון ולידה תקינים. אובחנה כבעלת טורטיקוליס קל לצד שמאל.
האבחנה היתה לפני כחודשיים ביוזמתנו, ומאז מטופלת במעקב בפיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד של מכבי. לצערי אני לא רואה שום שיפור. על הבטן ועל הגב מזיזה היטב לשני הצדדים, אבל בשכיבה על הגב, תמיד אוזן שמאל נוטה לכתף שמאל.
הבעיה היא שלא נתנו לי ממש מגוון של תרגילים אלא בעיקר מתיחה ע"י החזקתה בצורת "גיטרה". מאוד קשה לי להרים אותה ככה כי זה מכאיב לי בגב ורציתי לדעת מה עוד אוכל לעשות על מנת לשפר את המצב. איזה עוד תרגילים יש? אוטוטו היא תנסה להתיישב ואז זה בוודאי יורגש הרבה יותר. אני מאוד דואגת כי אני כל הזמן רואה את זה מול עיני וזה מפריע לי.
מה לעשות?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
אסתי08/06/2008הי דנה,
אולי זה לא המקום לתת את התגובה שלי, אבל בתי סול נולדה עם הפגם הזה, ובמקרה הגעתי לטיפול בדיקור סיני אצל מישהי שמתמחה בטיפול בתינוקות. תוך שני טיפולים נפתרה הבעיה, ולא הייתי צריכה לעשות פיזיוטרפיה לילדה שלי.
אין לי את הפרטים של המרפאה כיון שעברו כמה שנים מאז, אבל תנסי להגיע למרפא בדיקור ולהתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס ממושך
ד''ר אודי לבל09/06/2008אסתי שלום. ראשית אסביר למי שלא מתמצא שטורטיקוליס הוא מצב של סיבוב או הטיית הצואר בקביעות או מדי פעם בצורה לא סימטרית. הגרומית כפי שבעבר פרטתי כאן הם - בעיה בשרירי הצואר, או הפרעת ראיה או שמיעה שמעודדת את התינוק לסובב את הראש לצורך שיפור מיקוד הראיה או שיפור השמיעה. בילודים שכיחה בעיה בשרירי הצואר אולי בהקשר של לידה קשה או בעיה מולדת בשריר.
אכן כשמצב כזה לא חולף במהרה - הוא מדאיג, ראשית כי ישנה בעיה שלא חולפת ושנית מכיוון שאסימטריה של נמח הראש יכול כשלעצמו לגרום בעיות כמו קושי במיקוד הראיה, אסימטריה של הפנים ועוד.
מכאן - העדר השיפור דורש להערכתי בדיקה חוזרת. לפי הממצא כדאי להתקדם לטיפול. יתכן שהמצב למעשה משתפר אך את, האמא, עדיין מודאגת וגם זאת סיבה טובה להערכה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בפטישון חיצוני בקרסול רגל ימיןיטבת07/06/2008
שלום רב בתי בת התשע שברה את רגלה והיתה עם גבס - שבר פטישון חיצוני קרסול רגל ימין לאחר הורדת הגבס ישנה אצל הילדה הגבלת תנועה והיא אף צולעת. הלכתי איתה לאורטופד ילדים והוא נתן לה הפניה לפיזיוטרפיה. הוא גם אמר שהילדה תצטרך להיות במעקב כי לפי צילום השבירה ייתכן מצב שהגדילה ברגל ימין תהיה שונה מהגדילה ברגל שמאל. (שוב באיזור פטישון חיצוני בקרסול. תוך כמה זמן ניתן לדעת האם קצב גדילת הרגל היא שונה? האם יש מצב לצליעה עקב כך ואם כן מה עושים? האם ההליכה תשתפר כי כרגע הילדה הולכת לא טבעי עם הרגל. אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול
ד''ר מרק אידלמן07/06/2008שלום,במידה ושבר עבר דרך לוחית הצמילה , יתכן פגיעה בצמיחת הקרסול, אך יש לזכור שאלו מצבים נדירים יחסית.איננני מתרגש מצליעה זמנית אחרי הורדת הגבס, זה טבעי, ואני גם לא מפנה ילדים לשום פעזיותרפיה, ילדתך תסתדר יפה גם בלי PT .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפקלילי06/06/2008
שלום, בננו בן 5, נפל ושבר את המרפק. לאחר צילום המרפק הוחלט לאשפזו למשך יממה לצורך השגחה.אנו חוששים להתפתחות המרפק והיד עצמה, האם יש סיכון לעיכוב או עיוות כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק
ד''ר מרק אידלמן07/06/2008שלום לילי,
כדי לענות לך נכון אני צריך לדעת יותר פרטים : סוג השבר, תזוזה וכו'.רוב השברים בגיל 5 שנים מסתדרים ללא בעיה תפקודית בעתיד(remodeling effect ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)