מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בעצם הבריח בכתףמנחם02/06/2008
בני בן 9 שבר את עצם הבריח בכתף שמאל שמו לו רצועה מהצוואר ליד מאז האירוע צווארו מוטה הצידה באופן בולט והוא לא מסוגל להתיישר , הטיפול שהומלץ לנו על ידי רופא הקופה הוא הליכה עם רצועת שמניה ועדיין אין שיפור מה עלינו לעשות כדי שהשבר יתאחה בצורה טובה והצוואר יחזור יחזור להיות ישר,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר עצם הבריך
ד''ר מרק אידלמן05/06/2008מנחם שלום רב.
בגיל 9 שנים מתלה בלבד -טיפול מקובל ונכון לבצעה.אם ילד לא סובל מתלה פשות - ניתן להחליפו, ניתן גם לקנות מתלה בחנויות אורטופדיות ( יותר רך , יותא נוח).לא זכור לי שאי פעם היה צורך בטיפול אחר, פוטנציאל החלמה לאחר שבר בגיל בנך מצוין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת בעצמות השוקייםענבל02/06/2008
לבתי, בת חודשיים, קשת בעצמות השוק, שהיא חריפה יותר ברגל ימין (אסימטריה בין הרגליים).
רופא אורטופד אמר שזה לא חריג. האם זה עלול ליצור בעיות בעתיד - בעיות בהליכה, אורך רגליים שונה? האם נדרש טיפול או שזה עשוי להסתדר מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשתיות בעצמות השוק
ד''ר אודי לבל02/06/2008ענבל שלום. גיל חודשיים הוא מוקדם מאוד מאוד לקביעת קשתיות של עצמות השוק. אמנם ישנם כמה מצבי מחלה שבהם השוקיים מעוגלים לכיוונים שונים. בהנחה שהרופא בדק, וזה בגבול התקין לגילה, זה כנראה לא המקרה של קשתיות הקשורה למחלה כלשהי אלא סתם מבנה כזה - בכל מקרה המשיכי במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסוק יתר קל אצל תינוקתרותם01/06/2008
מה זה בדיוק פיסוק יתר- אצל תינוקת בת כמעט שלושה שבועות? מה המשמעות? למה יכול להתפתח? האם עוד יכול להסתדר לגמרי או שה רק ישאר באותו מצב או יחמיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסוק יתר
ד''ר אודי לבל01/06/2008מיה שלום. אני מניח שאת מתייחסת למפרקי הירכיים. אני לא מכיר בעיה כזו. גמישותו של תינוק בן 3 שבועות מאפשרת לרוב להשעין את ירכיו לצדדים על המזרון. זה תקין. הגמישות פוחתת עם הגדילה ועם ירידת השפעת ההורמונים של אמא על התינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם02/06/2008רופא הילדים הוא שקבע שיש פיסוק יתר קל ולא אמר שום דבר מעבר לכך אז גם אני יכולה רק לשער שמדובר בירכיים. מעבר לכך יש לי עוד שאלה: הוא ציין שהתינוקת לא מחזיקה את הראש (יחסית לגילה כמובן ולא באופן אבסולוטי)- האם יש לבדוק זאת או לעשות משהו בנדון או להמתין ולראות אם יש שיפור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזקת ראש
ד''ר אודי לבל02/06/2008שוב שלום, אני מניח שבעניין החזקת הראש בגיל חודש אין הרבה מה להתרגש, המשיכי במעקב ושמעי בעצת הרופא הוא ודאי מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרלטינהנטלי01/06/2008
לביתי בת 3 מצאו תוך כדי מחלת השני ,דלקת משתי האגנים היא מטופלת במקסין כבר שבוע
ומחלת השנית נעלמה.
אתמול שכחתי לתת לה מקסין ובבקר התלוננה על כאבים.
רופא המשפחה המליץ להמשיך בטיפול .האם ללכת לבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר אודי לבל01/06/2008נטלי שלום, אני מצטער אבל ממש לא מצליח להבין מה את שואלת. האתר נוגע לשאלות שמעניינות עוד הורים. אם יש משהו דחוף - גשי בבקשה לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- club footלילך01/06/2008
שלום ד"ר,
בסקירה הראשונה שנערכה בשבוע 15+1 נמצא חשד ל CLUB FOOT ברגל שמאל של העוברית.
זה הממצא היחיד החריג בסקירה.
כפי שהוסבר לי ע"י הפרופסור בגלל שמדובר בממצא יחיד המשמעות העתידית, במידה וזה לא תנוחתי אלא קבוע היא גיבוס או ניתוחון קטן לאחר הלידה.
באיזה גיל אחרי הלידה מומלץ לטפל, מה הההשלכות של ממצא זה מבחינה אורטופדית ?
תודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - clubfootרבקה29/05/2008
שלום למומחים לCLUBFOOT
ביתי שתחי' נמצאת בשלב הנעליים 23 שעות ביום למשך 3 חודשים. נותרו לנ עוד 3 שבועות.
לפי מה שקראתי מפונזטי יש הדרגתיות בהורדת הנעליים. יכול להיות שאני טועה או שזה לא תמיד כך בכל מקרה אנחנו מטופלים אצל מומחה בתחום ולפי הנחיותיו בתום 3 חודשים עם 23 שעות יש לרדת רק ללילה- 12 שעות עד גיל 3 או 4. אני סומכת על הרופא שלנו מאוד וכמובן שמחה על ההקלה הזו אך דואגת שמא יש משהו בלהוריד בהדרגתיות. מה דעתכם המקצועית? האם יש מקרים שכך ומקרים שאחרת?
אודה לדעתכם
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממכשיר אבדוקציה בקלאבפוט
ד''ר אודי לבל30/05/2008רבקה שלום. הפרטים בעניין ביתך לא ממש עקרוניים כאן - אלא הצורך להקפיד על הפרוטוקול של הרופא המטפל. יש הנוהגים להאריך ויש המקצרים. לא נראה לי ממש עקרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים לילד בן 7רותי29/05/2008
שלום לכם
הבן שלי סובל מכאבי רגליים בעיקר בברך.
כל פעם זו רגל אחת ולא שתיהן, אתמול הוא ממש צלע, וכאב לו מאוד.
הייתי אצל אורטופד שבדק אותו ולא מצא כלום, אך בכל זאת היפנה אותנו לרנטגן, ושם לא נמצא כל מימצא.
יש לציין כי הוא מאוד גבוה לגילו הוא מעל לממוצע.
מה זה יכול להיות, האם כאבי גדילה, אני זוכרת שלבנים האחרים לא כאבו הברכיים, ושייכו את הכאבים שלהם לכאבי גדילה.
הבן שלי כותב בצורה לא רגילה, הוא כאילו כותב מהכתף ולא מהיד, ואמרו לי המרפאה בעיסוק שחגורת הכתפיים שלו חלשה, מה אפשר לעשות על מנת לעזור לו בכך??
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לשאלה שלי????
רותי30/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליים בגיל 7
ד''ר אודי לבל31/05/2008רותי שלום, אתייחס לכאבי הרגליים. כאבים כאלה, שמציקים פעם מימין ופעם משמאל, באופי שחולף מעצמו, פעם כואב ופעם נעלם - מתאימים מאוד ל"כאבי גדילה" כמו שכתבתי כאן בעבר, אנחנו לא ממש מבינים מה זה. אבל זוהי הרפואה - אנחנו מטפלים במה שאנחנו מבינים ומסוגלים לשנות. לכן הרופא מבקש צילום שבערתו נשללים תהליכים מוכרים בעצם. במה שלא מובן לנו אנחנו לא יודעים לטפל, ומציעים לתת משכך כאבים ולהשגיח. המצב הזה נפוץ בקבוצת גיל זו ובשלב הצמיחה המהירה. חשוב מאוד להיות עירניים לכל שנוי בדפוס הכאב - צד אחד בלבד, כאב קבוע, גוש, חום מקומי, הזעה בלילה, או חוסר תיאבון ואיבוד משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
רותי31/05/2008בהמשך לשאלתי, על כאבי הרגליים של הבן שלי
האם כאבי גדילה יכולים לגרום לצליעה של הרגל?
כי זה מה שקורה בעצם, הוא פשוט צולע עם הרגל שכואבת לו ותמיד זה כאבים בברך.
רציתי לציין שהוא מאוד מאוד גבוה לגילו, הוא גבה עכשיו במשך חודשיים עוד 4 ס"מ.
תודה
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הולך אחרי ספייקההילה28/05/2008
שלום רב ,
בני בן ה 3 שבר את הירך לפני 6 שבועות , היה עם גבס ספייקה למשך 5 שבועות והגבס הוסר ביום חמישי שעבר ( כלומר עברו 6 ימים מהסרת הגבס ) . הרופא המטפל בבי"ח רמבם ( דר אידלמן) אמר כי תוך יומיים שלושה הילד ירוץ ואין צורך בשופ פיזיוטרפיה או תרגילים .... הילד לא הולך עדיין ולמרות שהוא עושה תנועות רבות עם הרגל הוא לא מוכן לעמוד ולשים את כפות הרגליים על הרצפה . הוא טוען שכואב לו שאנו מנסים להעמיד אותו . בגלל שהוא עושה המון תנועות בישיבה ובשכיבה אני חושבת שהכאב הוא "פסיכולוגי". אנחנו קצת דואגים ושאלתי היא מתי ללכת לבדיקה , אחרי כמה זמן שהוא לא הולך? שבוע , שבועיים , שלושה ?
תודה
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב ההליכה אחרי שבר בירך
ד''ר אודי לבל30/05/2008הילה שלום, ממש אין מקום לדאגה, אחרי החלמת שבר בכל מקום ברגל (ירך שוק וכף רגל) יש תקופת הסתגלות, חלקה אולי הסתגלות של הנפש וחלקה - כאבים, חולשה, חששות. אין מה להאיץ, יש לזכור שההליכה תהיה בהתחלה הוססת, ולרוב הרגל בסבוב חיצוני וצליעה - הכל יחלוף. ראית גם מקרים שזה לקח חודש וללא ספק השבר היה מחובר מצוין.
אני לא ממליץ על פזיותרפיה - זה עומס רב להורים, זה לא משפר שום דבר אמיתי, למה אתם ממהרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר לבל , עודדת אותי....!!
הילה01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות קרקע ומכשירים לילדיםיפעת25/05/2008
שלום
אני אם לילד בן 5 וחצי . הבן שלי בנוי מאד חזק ובעל יכולות אתלטיות בולטות. בכוונתי לקחת אותו לנסיון לחוג התעמלות קרקע ומכשירים מקצועי. האם אימון ממושך , במסלול מקצועי בענף זה יכול לפגוע בהתפתחות הילד או לגרום לו נזקים אורתופדיים כלשהם?
תודה
יפעת אמא של יהלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות קרקע בגיל חמש וחצי
ד''ר אודי לבל31/05/2008יפעת שלום. אני מניח שבחוג שבו ישתתף בנך יהיו בני גילו, ולכן אין חשש משמעותי שיגרם לו נזק - הוא יבצע מה שבני גילו יכולים (להזכירך כמאתיים ק"מ דרומה ממרכז ישראל - ילדים בני 5 מסתובבים עם עדר עיזים יום שלם עם ליטר מים ב- 40 מעלות - ושורדים בלי בעיה). ילדים הם חזקים ולרוב לא יבצעו פעולה שתגרום להם כאב. נזקי מאמץ-יתר או שברי מאמץ לא מאפיינים קבוצת גיל זו אלא את גיל ההתבגרות - אז יש נטייה לאימון מופרז, הישגיות מוגזמת - ואז אנו נתקלים בתופעות של רזון קיצוני, הפסקת המחזו בבנות, שברי מאמץ, קרעי שרירים וכדומה. אם יש לך עניין מעמיק בנושא - אפשר לפנות ליחידה לרפואת ספורט של ילדים בבי""ח מאיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים במפרק הירךסיגל24/05/2008
לבני בן ה-7 אובחן נוזלים במפרק הירך בצד ימין, לאחר שהיינו בים הוא התלונן שאינו יכול ללכת וסובל מכאבים נוראיים. (הרופא אמר שהנוזלים יספגו מעצמם) האם ישנה תרופה המזרזת את התהליך ספיגת הנוזלים? והאם רק מנוחה ואקמול יעזרו? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חולפת של פרק ירך
ד''ר מרק אידלמן24/05/2008שלום סיגל,
6 % מהילדים על פיספרות מקבלים דלקת חולפת של פרק ירך (transient synovitis ).סיבה לא בדיוק ידוע לנו , אחד מספקולציות- שזה תגובה ווירלית לזיהום שהיה( האיים בנך היה מצונן לפני שבוע -10 ימים? ).
בכל מקרה , טיפול הוא סימפטומטי (תומך).ממליצים לקחת אדוויל למספר ימים( אני חושב שגם נשיקה תעזור).ברוב המקרים ילד מפסיק לצלוע אחרי יומיים-שלושה , גג שבוע.במידה ואין שיפור תוך שבועיים -חשוב גם נלבצע צילום אגן כדי לשלול מחלות אחרות.אך רוב הסיכויים שבנך יסתדר ללא טיפול מיוחד תוך מספר ימים.
שבוע טוב.
מרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי - כאבים ברגל שמאלשרון23/05/2008
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי המתלונן כבר כשנה על כאבים ברגל שמאל, באזור השוק האחורי ועקב עכילס. כאבים אלו מופיעים בפתאומיות, ונעלמים תוך זמן קצר מאד - מס' שניות עד כדקה, אף גורמים לו לפרוץ בבכי קשה ולצרוח. אציין כי פעמים רבות הוא סובל כאשר הוא מעלה חום, אך גם, כאמור, ללא קשר למצבו הבריאותי או להליכה מאומצת...אלא "סתם כך" (כפעם בחודש-חודשיים).
התייעצתי עם רופא ילדים לפני כשנה - דבר לא נמצא.
התייעצתי ובדקתי עם אורתופד ילדים לפני כחודש - זה טען כי לילד גמישות יתר (על סמך בדיקה פיסיולוגית בלבד של כמה תרגילים וההבאת הרגל לראש), כי אין כל בעיה ממשית, ועם הזמן זה יפתר..
קראתי בפורום על בעיות דומות שהסתכמו באפשרות של כאבי גדילה, אז, כאמור, הכאס תמיד באותה רגל ובאותו מקום, ולרב הופיע בשעות שהיום דווקא...
דבר אחרון - הילד אמנם הולך ורץ, אך נוטה לרוץ בדילוגים (יותר על רגל ימין) ואינו יציב מאד.
שאלתי - מה יכול להיות מקור העניין? מה עלי לבקש מרופא הילדים ומהאורתופד באופן ספיציפי(על מה עלי להתעקש?רנטגן? CT?) - ברור לי כי העניין המתואר לעיל אינו נורמאלי...מה דעתכם???
בתודה רבה!!
שרון המוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוק
ד''ר מרק אידלמן23/05/2008שרון שלום ,
על פי סיפורך הייתי כן מצלם שוק שמאל.כמובן חשוב לבדוק ילד .הייתי ממליץ לך לפנות לאורטופד ילדים בסביבית מגורך ולא לאורטופד מבוגרים.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר אידלמן
שרון23/05/2008ד"ר אידלמן שלום רב,
ראשית - תודה על תגובתך המהירה.
ברצוני להדגיש כי בני הופנה לאורתופד ילדים אך זה איבחן אותו כבעל גמישות יתר.
כמו כן אודה לך אם"
1) תשתף אותי בגורמים אפשריים לכאבים אלו.
2) עד כמה דחוף נראה העניין בעינייך?
3) האם רנטגן מספיק לאבחום בעיה גם ברקמות? אם לא - האם עלי לבקש בדיקות נוספות?
בתודה רבה!!!
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרן
ד''ר מרק אידלמן24/05/2008אם אורטופד ילדים לא האבחין בעיות מיוחדות את יכולה לישון בשקת.במידה ואת משוכנעת שכאב רק ברגל אחד ולא בשני גפיים- תגשי לצילום שוק ( צילום שולל רוב הפתולוגיות עצמות ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אעשה כך!
שרון24/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע שישית ברגל לתינוק בן 5 חודשיםאלה21/05/2008
שמי אלה אמא ל3 ילדים , לפני 5 חודשים ילדתי את בני אורי בלידה רגילה במשקל של 2160 גרם
לאחר הלידה נוכחתי לדעת שיש לבני הפעוט 6 אצבעות.
מה אליי לעשות ? באיזה גיל צריך לבצע את הניתוח? אם זמן הניתוח הוא סמוך לתקופת התפתחות שמעודדת הליכה האם הניתוח יכול להשפיע ? פיזית או פסיכולוגית ?
והשאלה המעניינת היא איך זה קורה ומדוע ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם ..... תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ד''ר מרק אידלמן22/05/2008שלום רב,
אצבעות נוספות תופעה מוכרת ויחסית שחיכה.בד"כ אינדיקציה לאקסציזיה(הוצאת האצבע) -מסביב גיל 12 חודשים ( נוח יותר לנתח בגיל הזה, יש התפתחות מספקת של אצבע ליד, כדי לא לבצעה קטיעה מיותרת).אין שום איחור התפחותי , ילדים מסתדרים ממש מצויין לאחר הניתוח ופרט מצלקת קטנה לא יהיה שום זכר לאצבע נוספת.למה זה קורה : אנחנו לא יודעים באמת , אל כנירא שפקטור גנטי מאוד תורם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי - כאבים ברגלשרון21/05/2008
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי המתלונן כבר כשנה על כאבים ברגל שמאל, באזור השוק האחורי ועקב עכילס. כאבים אלו מופיעים בפתאומיות, ונעלמים תוך זמן קצר מאד - מס' שניות עד כדקה, אף גורמים לו לפרוץ בבכי קשה ולצרוח. אציין כי פעמים רבות הוא סובל כאשר הוא מעלה חום, אך גם, כאמור, ללא קשר למצבו הבריאותי או להליכה מאומצת...אלא "סתם כך" (כפעם בחודש-חודשיים).
התייעצתי עם רופא ילדים לפני כשנה - דבר לא נמצא.
התייעצתי ובדקתי עם אורתופד ילדים לפני כחודש - זה טען כי לילד גמישות יתר (על סמך בדיקה פיסיולוגית בלבד של כמה תרגילים וההבאת הרגל לראש), כי אין כל בעיה ממשית, ועם הזמן זה יפתר..
דבר אחרון - הילד אמנם הולך ורץ, אך נוטה לרוץ בדילוגים (יותר על רגל ימין) ואינו יציב מאד.
שאלתי - מה יכול להיות מקור העניין? מה עלי לבקש מרופא הילדים ומהאורתופד באופן ספיציפי(על מה עלי להתעקש?רנטגן? CT?) - ברור לי כי העניין המתואר לעיל אינו נורמאלי...מה דעתכם???
בתודה רבה!!
שרון המוטרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר...
שרון21/05/2008קראתי בפורום על בעיות דומות שהסתכמו באפשרות של כאבי גדילה, אז, כאמור, הכאס תמיד באותה רגל ובאותו מקום, ולרב הופיע בשעות שהיום דווקא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני21/05/2008
עקב כאבים מאחורי הברך שנמשכים 3 חודשים עשיתי ב-17.2 בדיקות דם שקיעת דם וספירת דם והן יצאו תקינות וב-10.4 עשיתי צילום רנטגן והוא יצא תקין האם זה שולל גידול סרקומה?גם בבדיקת האורתופד שהייתה ביום חמישי לא נמצא נפיחות או אודם או משהו אחר ולטענתו מדובר בדלקת גידים עקב עומס של פעילות גופנית ומשקל יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר מרק אידלמן22/05/2008למה את חושבת שיש סרקומה??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני23/05/2008כי קראתי באינטרנט ביום שזה התחיל ושאלתי במוקד אחיות בקופת חולים שלנו והן אמרו שצריך לבדוק את האפשרות הזו .זה היה ממש מפחיד ישר שאמרתי כאב מאחורי הברך הם הקפיצו את האפשרות הזו אני לא הייתי חושבת על זה אם לא הן.לכן אני בעצם גם לחצתי על האורתופד ועל הרופא ילדים והם נתנו לי לעשות רנטגן ובדיקות דם ובעצם לכן שאלתי אותך אם זה שולל?
שני25/05/2008תוכלו לענות לי בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהה
שני30/05/2008תוכל לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
ד''ר אודי לבל31/05/2008שלום. אני מבין שאת מאוד דואגת. דאגות מסוג זה לא מתאימות לדיון ברשת. אנא פני לרופא המשפחה, בקשי שיקדיש לך זמן וקשב ואני מקווה שחרדותיך יתבדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילותסימה19/05/2008
בני בן שנה ושמונה חודשים מרגע שבני התחיל ללכת לעיתים קרובות הוא מועד ונופל או נתקל בחפצים והוא כל הזמן רץ וממהר ללא כל סיבה בתור הורה דואג לקחתי את בני לבדיקת עיניים והבדיקה יצאה תקינה שאלתי היא האם יש צורך לקחת אותו לעוד הבחנה אתל רופא מומחה לאורטופד או כל רופא אחר שיכול לעזור לנו לדעת מדוע בני ופל כל הזמן .
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות
ד''ר מרק אידלמן21/05/2008סימה הוא עןד לא בן שנתיים , לא חייב ללכת כמו חייל רוסי בכיכר האדומה!
תני לא עוד 6 חודשים לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)