פורום אורתופדיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגל עקומה
    נורית
    03/08/2008

הבת שלי בת שנה ושלוש ולאחרונה התחילה לעמוד וללכת בעזרת שולחנות וכדומה... שמתי לה שכשהיא עומדת אז באחת הרגליים הכף רגל שלה נוטה קצת עקום, האם יש צורך לעשות עם זה משהו או שזה מסתדר לבד? האם זה יפריע לה ללמוד ללכת? תודה מראש נורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגל עקומה

הוספת תגובה

• תחלית עמידה על רגל "עקומה"

ד''ר אודי לבל
    03/08/2008

נורית שלום. התחלת העמידה וההליכה הן תמיד תהליך קשה לתינוק - זו הפעם הראשונה שהמוח מתמודד עם הצורך לשאת את כל משקל הגוף וזאת תוך כדי איזון הגוף על הקרקע - זהו מצב שונה בתכלית מזחילה או כל יציבה אחרת שתינוק התמודד עימה עד כה. לכן אנו רואים לעיתים בתחילת העמידה מנח חריג של כפות הרגליים, וברוב המקרים התופעה נעלמת. עם זאת - אם זה מתמשך כדאי לבוא לאורתופד ילדים להיבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרסול עקום
    נתי
    02/08/2008

שלום, ביתי בת 10 חודשים. עומדת בכוחות עצמה מגיל 6 חודשים. התחילה לפני כחודש לשבת W ונראה שזה מפעיל לחץ על הקרסול. בימים האחרונים שמתי לב שקרסול שמאל שלה עקום. זה לא היה כך בוודאות! יש לה FFA מימין (אנו במעקב אצל אורטופד) והוא בדק את שתי הרגלים ולא היתה בעיה. אני ממש מודאגת. האם ייתכן שזה בגלל שהיא יושבת לא נכון וזה יחזור להיות רגיל? האם זה בעיה חמורה?
    תודה רבה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    קרסול עקום

הוספת תגובה

• לחץ על הקרסול בישיבת W

ד''ר אודי לבל
    03/08/2008

נעמי שלום. איני מוצא מקום לחרדה. ישיבת W מאוד שכיחה אצל ילדים וקשורה להערכתנו במצב מסוים של מפרקי הירך שמצוי אצל הרבה מהילדים. עיינתי בתמונה - קשה לקבוע מה מדאיג אותך ואני בטוח שהאורתופד שבדק את ביתך בדק היטב. עם זאת - אם נראה לך שהמצב אינו משתפר - הביאי אותה לבדיקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב לילד
    גולדה
    30/07/2008

בן 9 וחצי מתלונן על כאב גב תחתון. בעיקר לפני השינה כשעייף. מאוד פעיל ( ג'ודו, קייטנות- בריכות / מגלשות /כדורסל) עד כמה להילחץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב לילד

הוספת תגובה

• לגולדה

ד''ר מרק אידלמן
    30/07/2008

לא להלחץ , בד:"כ אין ממצא בבדיקה , אך אם כאב מתמיד יש סיבה לקחת ילד לבדיקת אורטופד ילדים ( בדיקה במרפאה וצילום ע "ש מספקים ברוב המקרים להבחנה )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליוסיס מותנית 42%
    אורלי אזולאי
    30/07/2008

ביתי בת 12.5 אובחנה עם סקוליוסיס 42% -לפי הגדרתם של 2 אורתופדים ככקשה. הופנתי לשניידר, אך לצערי נקבע לי תור רק לעוד חודשיים!!ילדתי כבר כמעט שנה אחרי מחזור ואני חוששת שזה עלול להיות מאוחר מדי. מה אעשה על מנת לזרז את הטיפול בה / אני בלחץ, והכי מכל אני חוששת מדרכי הטיפול, מה הם ימליצו לה/לה לעשות? PLEEAAASE תגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    סקוליוסיס מותנית 42%

הוספת תגובה

• עקמת של 42 מעלות

ד''ר אודי לבל
    03/08/2008

אורלי שלום. עקמת כזו אכן מחייבת התייחסות . ישנם בארץ רופאים רבים שמתמחים בנושא ואם את מודאגת פני לאחד מהם שמוכן לבדוק את ביתך מוקדם יותר - הארץ קטנה ואין בעיה להגיע. עם זאת - עקמת היא תופעה איטית מאוד מאוד, אין כל סכנה שבטווח של חודשיים משהו יקרה, אם דאגתך היא לעקמת של הילדה לא יקרה דבר מהמתנה של חודשיים. אם הבעיה היא המתח שבדבר - והציפיה הדרוכה לטיפול - פני לרופא הראשון שיכול לטפל בביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת 42 מעלות

אורלי אזולאי
    03/08/2008

תודה לתגובתך. היום הייתי אצל ד"ר צוני סיגל - שמחשב מומחה בתחום. ומצא סטיה של 50 מעלות. לאור מס' גורמים המליץ בחום על ניתוח אצלו באסותא. רוצה המלצתך ודעתך, האם ניתוח בבי"ח ממשלתי שיעלה הרבה פחות יתן תוצאה פחות טובה? או לחילופין באסותא התוצאה בטוחב יותר. מדובר בסכומי עתק, אם אין לי כיסוי של ביטוחים פרטיים. האם עליי לפנות באופן עצמאי לבי"ח, ועם איזו הפנייה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עקמת - פרטי?

ד''ר אודי לבל
    05/08/2008

אורלי שלום, את מעלה נושא מאוד חשוב שטוב שעלה כאן. מה מקומה של רפואה פרטית בתוך המערכת הכללית של רפואה בישראל, והאם אכן רפואה פרטית טובה יותר.
    הקוראים יבינו בודאי שהבעת דעה פומבית כאן לא פשוטה, קולגים רבים שלי עובדים במסגרות שונות ואין כל סיבה להביע דעה גורפת בעד המערכת הציבורית או בעד המסגרות הפרטיות או כל מצבי הביניים כמו בחירת מנתח במערכת הציבורית, או פניה לבי"ח כמו אסותא עם הפניה מקופ"ח. אני מרשה לעצמי לומר רק זאת: טיפול טוב ושיתוף פעולה עם רופא/ה בעל/ת מחויבות למוטפל/ת - זה הדבר החשוב. לא משנה איפה זה מבוצע. תקלות איומות קרו ויקרו בכל מסגרת, וגם רשמים טובים ניתן לשמוע ממי שטופל בכל מסגרת.
    אני מזמין את המשתתפים להביע דעתם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    איזה אחד
    30/07/2008

שלום רב ובוקר מצוין אני בן 17 ו6 חודשים אני רוצה לדעת עם בגיל הזה אני יכול לגבוה עוד ?אבא שלי מטר 86 ודודים שלי אמרו לי שאני עוד יהקוף את אבא שלי ואני לא רוצה לעקוף אותו בגבוה אני רוצה לשאר בגבוה שלי עכישו מטיר 83 אני בבקשה תענו לי מהר אני יעקוף את אבא שלי בגבוה?אני לא רוצה לעבור אותו ?עד איזה גיל אפשר לגבוה?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לערן

ד''ר מרק אידלמן
    30/07/2008

סיכויים שלך לגבות משמעותית קלושים ( גברים יכולים לגבות מקסימום עד גיל 18 )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים בילד בן 6
    קיי
    27/07/2008

שמתי לב בחצי שנה האחרונה, שבני בן ה 6 מתלונן הרבה על כאבי רגליים. בד"כ התלונה באה בשעות הערב והלילה, בזמן מנוחה. אם הוא היה בישיבה, הוא היה מתלונן על כאבים מאחורי הברכיים. כשהו שוכב, הוא מתלונן על כאבים בלתי נסבלים לאורך צד כף הרגל. לאחרונה אנחנו מתמודדים עם זה כמעט כל לילה. זה נראה לי כמו growing pains אבל איני בטוחה. הוא מסרב לנעול נעליים סגורות כי הוא מתלונן שזה כואב. הוא מתפקד יפה מאוד במשך היום כשהוא נועל סנדלים. האם זה שווה בדיקה אצל רופא או אורטופד? האם יש לתת לו משכך כאבים או סתם לעסות את הרגל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים בילד בן 6

הוספת תגובה

• כאבי רגליים בלילה

ד''ר אודי לבל
    27/07/2008

קיי שלום. כמו בכל מקרה שמועלה כאן - מצד אחד - התיאור אינו מעורר בי דאגה אך מצד שני בודאי, ללא כל ספק הילד חייב להיבדק - הרבה מחלות רציניות עשויות להתחיל כמשהו דמוי "כאבי גדילה" - כאב לילי בעיקרו ופחות בבוקר. פנו בהקדם לרופא להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    איזה אחד
    26/07/2008

אהלן הגבוה שלי הוא מטר 82 וחצי ואני בן 17 וחצי גר בתל אביב ועכישו השאלה שלי היא האם אני יגבה עוד כי וואלה אני לא רוצה עוד להיות גבוה זה מספיק לי לגמריייי האם אני יגבה עוד ועם כן עד איזה גיל?והיתי רוצה גם לדעת עם יש תרופה שיכולה לעצור שאני לא יגבה עוד וישאר באותו גובה שלי כי באמת זה מזה לא יפה להיות גבוה יותר מי מטר 82 וחצי שזה נחשב לגבוה ואני לא אוהב להיות גבוה יותר מדי?בחודש 4 הלכתי למדוד גובה היה מטר 82 וחצי ובחודש 7 גם הלכתי למבדוק את הגבוה נשיאר אותו דבר 82 וחצי מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה לשלומי

ד''ר מרק אידלמן
    26/07/2008

סיכויים שלך להיות יותר גבוה בגיל 17 הם לא גדולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליוזיס ובליטה באיזור הצלעות
    ויוי
    22/07/2008

שלום, אתמול שמתי לב שלבן שלי בן ה7.5 בליטה אורכית קלה, בערך בגודל של אצבע (?), באיזור הצלעות התחתונות (שמאל). הוא לא מתלונן על כאבים ולא זוכר שקיבל מכה. יש לו סקוליוזיס (קל?), עם נטיה לעמוד עם הקשתה קלה של הגב לכיוון שמאל. אני לא יודעת אם זה קשור אחד לשני, אבל נוכח הבליטה אתמול קצת נבהלתי. יש לציין שהילד ספורטיבי (משחק המון כדורסל, רוכב שעות על אופניים) ולא מתלונן על שום מגבלה. אודה מאד על כל חוו"ד. בברכה, ויוי

הוספת תגובה

• תשובה לויוי

ד''ר מרק אידלמן
    24/07/2008

ויוי שלום, כל מה שכתבת -סיבה מספיק טובה כדי לפנות לאורטופד ילדים במקום מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת פרטס אצל בן 7
    אמא לבן 7
    21/07/2008

שלום, בני היה בן 7 במרץ האחרון. הכאבים במפרק אגן שמאלי החלו בפברואר אך אורטופד ילדים היבחן אותם ככאבי צמיחה (ללא צילום רנטגן אלא על סמך בדיקה פיסית בלבד). לאחר 4 חודשים של צליעה וכאבים בדק את הילד אורטופד ילדים אחר והיבחן את מחלת הפרטס במפרק אגן שמאלי עפ"י תסמינים חיצוניים וצילום רנטגן. הבחנתו המדויקת היא הליכה רציפרוקלית תקינה ללא צליעה או עיוותים. מנח כפות רגליים פלנטיגרדי. קפיצה על רגל אחת תקינה דו צידית. טרנדלנבורג חיוסי מצד שמאל. טווח תנועות מוגבל ברוטציה פנימית 10 מעלות (שמאל) 30 (ימין), אבדוקציה משמאל 30 מימין 60. אורך ירכיים שווה. המליץ על המנעות מפעילות גופנית מאומצת (אימוני הג'ודו הופסקו לאחר שנתיים של אימונים), הפנה לבדיקת מיפוי עצמות מיידי, טיפול פיזיוטרפי מיידי, צילום רנטגן לעוד 3 חודשים וביקורת בעוד 3 חודשים. בנוסף לטיפול הפיזיוטרפי מזה כשבועיים, האורטופד המליץ גם על שחיה ומזה כשבוע הילד נמצא בחוג שחיה. שאלותי הן: 1. קראתי קצת חומר על פרטס באינטרנט ולמרו שהרופא השני (דרך אגב, הוא אורטופד בכיר בבי"ח לילדים) טען שאין אפשרות לערוך ניתוח לשיקום המפרק, מצאתי שקיימים ניתוחים לשיקום ראש הירך - אז מה נכון ומה כדאי לבן 7? 2. האורטופד היבחן את המחלה בשלב הבינוני שלה - האם הילד יצטרך סד לאגן או קביים להליכה על מנת להפעיל כמה שפחות לחץ על האגן? הוא ילד מאוד אנרגטי, פעיל ספורטיבית אך יחד עם זאת הבין את מצבו הבריאותי ואת הצורך בויתור על פעילויות ספורטיביות "טרואמתיות" למפרק. 3. האם יש צורך לעשות צילום של ששורש כף היד כדי לדעת את מצב גדילת העצמות בגופו להיום, עקב המחלה? האורטופד השני אינו מוצא לנכון צורך בצילום זה ובמעקב התפתחות גדילה. 4. חוג השחיה הוא לתקופה של שלושה שבועות - האם יש מקום לשיפור מבנה ראש הירך באמצעות הפיזיוטרפיה המשולבת עם שחיה? בתום שלושת שבועות הלמידה, האם לרשום אותו לעוד חוג שחיה או שמספיקה השהייה בבריכה ללא חוג שחיה? 5. מה הן האפשרויות הנוספות לעזור לראש הירך להבנות עצמו מחדש, מלבד פיזיוטרפיה, שחיה ורכיבה על אופניים (המלצה נוספת של האורטופד השני)? מודה לכם לתשומת לבכם ועזרתכם. אמא לבן 7

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת פרטס אצל בן 7

הוספת תגובה

• מחלת פרתס (Legg Calve Perthes)

ד''ר אודי לבל
    25/07/2008

אמא שלום. שאלותיך מאוד ארוכות והפורום קצת יותר מתומצת, אענה על חלק מהדברים ואנא המשיכי לשאול כך שאבין מה ברור לך ומה לא.
    משאלותיך אני מבין שקראת על הנושא. התופעה לא ממש מובנת לנו, ובעיקרקשה לנו לחזות לאן יתפתח התהליך של נמק ראש הירך. ככל שהילד צעיר יותר - הסיכויים להחלמת הראש למבנה עגול - עולים. מה עושים עם ילדים שעברו את גיל 6, או שמעורבות ראש הירך אצלם ניכרת? אין ממש הסכמה. קיימים הקצוות - אלה שמנתחים כל מקרה, ואלה שאף פעם לא מנתחים (והם מהאורתופדים הידועים בעולם) - אנחנו הפשוטים, מאמצים לנו גישה (ומעדכנים אותה מדי פעם) לפי הבנתנו, ויהיה לך קשה להחליט "עם מי ללכת", תמצאי בארץ שונות רבה בשיטות הטיפול. רובנו נוטים להציע להפחית פעילות בנשיאת משקל ולהעדיף פעילות ללא משקל כמו שחיה. יש שאף ימליצו על הליכה עם קביים. לגבי ניתוחים - אלה ניתוחים גדולים וקשה לדעת אם הילד שלך אכן זקוק לניתוח. אני מציע (כרגיל) לדבוק במטפל אחד, שיש לכם עימו (בעיקר לילד) קשר טוב, ולעשות כעצתו. הקפידו לשאול ולהבין מה שיקוליו וככה תהיו שלמים עם הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באותה סירה

דינה
    02/08/2008

שלום, גם בני בן ה6 וחצי אובחן לפני שנה כסובל מפרטס. כמה עצות: לטפל אצל אורטופד ילדים, צילום כל 3 חוד', צילום כף היד לגיל העצמות, בריכה , ולאחרונה התחלנו טיפול ביורגונומי- אנרגיות ללא מגע- ולמרבה הפלא זה מאוד עוזר לכאבים -מאז שהתחלנו- אין יותר כאבים! בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מחלת פרת'ס

ד''ר אודי לבל
    03/08/2008

דינה תודה, בהקשר זה אוסיף מספר דברים על התופעה. הבדל מהותי מאוד קיים בין התופעה כשהיא מופיעה בגיל פחות משש שנים למצבים שמופיעים בגיל מבוגר יותר. אצל הקטנים ההחלמה לרוב טובה מאוד, והסכויים שראש הירך יהיה עגול בסוף התהליך טובים. לעומת זאת, בגיל מתקדם יותר הראש עשוי להתעוות והסכוי לנזק מתמשך במפרק הירך גדול יותר. לגבי טיפולים ללא משקל כמו התעמלות במים - הם בהחלט מתאימים ללוקים בתופעה זו היות שהם מאפשרים תנועה ללא משקל. לגבי טפולים אלטרנטיביים במחלת פרת'ס - אלה בהחלט נהוגים אצל רבים אם כי לא ידוע לי אם הוכחה השפעה מיטיבה של מי מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטס

שוש
    12/06/2009

ד"ר אורי לבל,

במסגרת הטיפולים האפשריים, לא הוזכרה שיטת טיפול אשר איננה מהווה ניתוח מז'ורי (על כל ההשלכות) ובמקביל מהווה פתרון יעיל לבעיה באופן שנחשב לנסבל (מדובר בילדים:- הגבלת תנועה למשל זמן ממושך כאב וכדומה).
    לצורך הפחתת הלחץ באזור הפגוע (מפרק הירך), מתבצע גירוי מלאכותי כירורגי (מעין חירור) אשר גורם ל"פציעה קלה" ומהווה גירוי ליצירת תהליך החלמת המקום. על פעולה זו הנחשבת לניתוח מינימלי ולא טראומתי יחסית להיות מלווה בהקפדה על חוסר דריכה מוחלט למשך מספר מועט של חודשים (ובעזרת עזרים מתאימים, הילד מסוגל לנוע ולתפקד ללא דריכה) ובעת זו האזור מחלים לחלוטין והבעיה הייתה כלא הייתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירור צואר הירך במחלת פרת'ס

ד''ר אודי לבל
    13/06/2009

שוש שלום. הנסיון בפעולה של קידוח צואר הירך במחלת פרת'ס מועט מאוד. גם במבוגרים הפעולה שנויה במחלוקת (תוכלי לראות מאמרי שלי בנושא באנגלית). מחשבתנו על פרת'ס היא שזו מחלה של ה"אפיפיזה" אזור שמופרד מצואר הירך על ידי לוחית הצמיחה, ולכן אספקת הדם שלו נפרדת. כמו הרבה טיפולים אחרים במחלה זו - אין הסכמה ולא ברור מה משפיע ובעיקר למה משפיע (או לא).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת פרטס

אביב
    06/06/2011

שלום לגב' שבאותה סירה! אומנם כמה שנים אחרי אך אבקש לדעת מהו אותו טיפול " ללא מגע" שעבר בנך אם תוכלי ליצור עימי קשר באימייל אודה לך מאוד .

בתודה מראש אביב על העזרה, האימיל שלי וגם מספר הנייד שלי [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגלי X
    רוני
    21/07/2008

שלום, לבני בן ה 3 (כמעט) יש רגלי X - הרגליים צמודות בירכיים ומתרחקות מהברכיים. אני קצת מודאגת מהעניין וחוששת שזה גורם לו לסרבול בהליכה וריצה. הייתי רוצה לראות אורטופד שיתן לי יעוץ איך ואם להמשיך ולטפל. האם אתם יכולים להמליץ לי על כתובת? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגלי X

הוספת תגובה

• רגלי X

ד''ר מרק אידלמן
    21/07/2008

לבן 3 שנים אופצייה יחידה -להמתין וליראות התפתחות , בד"כ רגליים מתיישרות , לפעמים לא ,אך decision making לגבי טיפול מבצעים בגיליים 5-7 שנים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על קצות האצבעות
    תמי
    20/07/2008

בני בן 13 חודשים, זוחל היטב, אך מעדיף ללכת בעזרת תמיכה שלי כאשר אני מאחריו ומחזיקה בשתי ידיו. הבעיה היא שהוא הולך על קצות האצבעות וממש רץ קדימה ללא שיווי משקל האם זהו שלב ראשוני של הליכה או שיש מקום לדאגה ? לציין, כי הוא גם לא יושב על הטוסיק כשרגליו קדימה אלא יושב על הברכיים דבר שנראה לי מאוד כואב ולא נוח האם לשנות לו את צורת הישיבה ? האם יש ק/שר בין הדברים ?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על קצות האצבעות

הוספת תגובה

• toe walkers

ד''ר מרק אידלמן
    21/07/2008

לא מעט ילדים שאין להם שום בעייה מתחילים ללכת על קצות האצבעות ואחרי תקיפה זו או אחרת מסתדרים יפה.
    יש מעט ילדים(דגש על מילה מעט) שהולכים על קצות האצבעות עקב קיצור גיד אכילס, ואלה דורשים טיפול ( לפעמים גם כירורגי).אם ילדון שלך ימשיך ללכת על קצות האצבעות עוד חצי שנה -כדי לך להבדק אצל אורטופד ילדים בסביבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בעצם הבריח
    הילה
    20/07/2008

שלום רב, במהלך הלידה נשברה עצם הבריח בצד שמאל לבתי בת ה 3 שבועות וחצי . טרם התאחה אחרי צילום שעשינו היום. בצילום נראה שבר רציני אחד למטה אחד למעלה עם בליטה חיצונית. הבטיחו לנו בבי"ח שהשתחרננו שזה יתאחה תוך זמן קצר (תוך 4-6 ימים), אך טרם!!! יש לנו הפנייה לאוטופד. אך רציתי לדעת אם זה רציני? האם זה יתאחה ולא יהיה לה השלכות עתידיות? מה קורה במקרה כזה של שבר האם צריך לקבע לה את הצד? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בעצם הבריח

הוספת תגובה

• שבר בעצם הבריח

ד''ר מרק אידלמן
    21/07/2008

הי הילה,
    קודם כל להירגע: שבר בעצם הבריח בגיל כזה תמיד (1000000000$% )מסתדר ללא טיפול מיוחד .אחד מהסיבוכים נדירים מאוד זה שיתוק היד זמני , אך ילדה שלך מזיזה יד אז הכל בסדר.זה לא משנה בכלל איך נירא שבר בצילום , אני אפילו לא מפנה לצילומי ביקורת .
    מזל טוב על הבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הילה
    21/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ביד
    לילך
    20/07/2008

ביתי בת ה - 5 נפלה ונחבלה בידה. הופנינו למיון שם צילמו את כף היד בלבד (האזור החשוד שנפגע) והאבחנה היתה שאין שבר. אזור כף היד נחבש בתחבושת אלסטית. לאחר שישה ימים בעקבות נפיחות ורגישות באמה ותנועה מוגבלת של היד הופנינו לצילום חוזר שם אובחן שבר באונה אחת של האמה עם תזוזה מינימלית. היד גובסה מעל המרפק לשלושה שבועות. שאלתי היא האם השבוע בו הסתובבה ביתי עם שבר לא מקובע עשוי לגרום סיבוכים באיחוי השבר?

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ביד

הוספת תגובה

• שבר ללא קיבוע

ד''ר מרק אידלמן
    21/07/2008

לא סביר שהמתנת שבוע תגרום לסיבוך , אל תדאגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לילך
    21/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדי הליכה AFO - ילד בן שנתיים
    דנה
    20/07/2008

בני בן שנתיים, נולד בשבוע 34 במשקל 1775 גר'. סבל מדיספלזיה של ירך שמאל שתגלתה כשהיה בן 7 חודשים. עבר שיחזור סגור והיה מקובע בגבס פישוק למשך 3 חודשים. החל לזחול בגיל שנה וחודש. מזה כ-4 חודשים עומד והולך (מסביב לרהיטים) על קצות האצבעות. לאחר בדיקות ובירורים (גם נוירולוגיים) הוסבר לנו שמדובר בגיד אכילס קצר והתחלנו טיפולי פיזיותרפיה למתיחת הגיד. לפני כחודש קיבל זריקות בוטוקס ל-2 הרגליים לצורך הורדת ספסטיות והמשכנו פיזיותרפיה. יש שיפור, במיוחד ברגל ימין. רגל שמאל עדיין עם טונוס גבוה. לפני 3 ימים קיבלנו את סדי ה-AFO. אנחנו שמים לב שגם אחרי שמלבישים לו את הסד ומהדקים היטב את הרצועות, עדיין העקב לא נוגע ברצפה (יש חור בעקב כדי שנוכל לראות). כלומר, כף הרגל עדיין לא בזווית של 90 מעלות עם השוק. כמובן שכשהסדים עליו הוא נמנע מלעמוד או ללכת, בגלל אי הנוחות שכרוכה בפעולה. בנוסף, קנינו נעליים סגורות,גדולות בכמה מידות כדי להלביש על הרגל כשהיא בתוך הסד ובכך להחזיק טוב יותר את הרגל. שאלותינו הן: מה האפקטיביות של הסדים אם העקבים לא נוגעים ברצפה ? גם כשהוא כבר נעמד עם הסדים, רגל ימין ישרה לגמרי, בשמאל הוא פשוט מכופף את הברך... האם יש טיפול אחר, חוץ מהסדים לטיפול בבעיה ? אנחנו יודעים שקיימת אופציה ניתוחית - מתי זה בכלל רלוונטי ? לא דיברו איתנו כלל על אופציה כזו, למדנו על זה מקריאה באינטרנט וזה הכניס בנו חששות גדולים. תודה מראש על התשובות, דנה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר מרק אידלמן
    21/07/2008

דנה שלום ,
    פעם הבא תנסי לכתוב סיפורך יותר תכלס.
    סד שבו עקב באוויר (לא 90 מעלות )לא סד מתאים .
    תחזרי למכון שקבלת ממנו את הסד ויתכן שבעייה תחלןף.
    תמיד קיימת אופצייה כירורגית ת טאורטית במידה וגיד אכילס מאוד קצר.
    בברכה ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרטיקוליס קל
    נתי
    17/07/2008

שלום, ביתי בת 9.5 חודשים סבלה מטרטיקוליס קל כאשר היתה בת 3 חודשים (אני שמתי לב לכך כאשר הרימה את הראש). היא טופלה בפיזיוטרפיה והכל עבר. עכשיו לעיתים יש לה הטיה שוב של האש ימינה. יש ימים שממש ראים את זה (בעיקר בזחילה) ויש ימים שהראש ישר לחלוטין. בדיקת שמיעה וראיה תקינים. היינו מס' פעמים אצל אורטופד אך כאשר היינו אצלו הוא אמר שהראש ישר והטווחים מלאים ולכן לא כדאי לטפל, אך מאחר וזה לסרוגין לא תמיד רואים. האם זה חמור? האם יהיה צורך בניתוח? האם אתה ממליץ על פיזיוטרפיה בכל זאת? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    טרטיקוליס קל

הוספת תגובה

• טרטיקוליס קל

ד''ר אודי לבל
    17/07/2008

נעמי שלום. אענה לך תשובה קצת פילוסופית. כהורים אנחנו רוצים לגדל ילדים בריאים במאה אחוז. כרופאים זה מאוד קשה, ובעיקר כאשר התופעה לא מגיעה לסף האבחנה שלנו - אנחנו פשוט לא מוצאים אותה בעת הבדיקה, ואין לי ספק שהיא אמיתית, רק שזמן ההתרשמות במרפאה מוגבל. לעצם העניין אין ברירה אלא להמשיך לעקוב, הייתי מתעקש על עניין הראיה - זה גורם נפוץ להטיה של הראש מדי פעם - ברגעים של מיקוד הראיה. כמובן יש להמשיך לשמור על טווחי תנועה מלאים של הצואר על ידי תרגילים שבודאי אתם יודעים לבצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה