מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבילה במעיינות טרמייםמקס גרטלר30/06/2010
שלום ד"ר
בתאריך 9.11.2004
עברתי ניתוח החלפת מסתם אאורטלי במסגרתו בוצעו גם שני מעקפים וכן תיקון אנוריזמה באאורטה אני מטופל בקומדין ועוד תרופות
האם אני יכול להתרחץ בבריכות טרמיות בהונגריה לשם אני מעונין לנסוע
בתודה מראש
מקס גרטלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר30/06/2010אנא התייעץ בנושא עם הכירורג שביצע לך את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך שיקום לבמירב28/06/2010
אבי עומד לעבור צינתור והייתי רוצה לברר האם הוא יצטרך לעבור אחכ תהליך של שיקום לב. אם כן, אז מה זה דורש ואיפה בדיוק זה מתבצע? הייתי רוצה ללוות אותו בתהליך לכן אשמח לדעת כמה שיותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר28/06/2010שיקום לה כרגע מאושר על פי סל הבריאות לחולים לאחר אוטם שריר הלב, לאחר ניתוח מעקפים, חלי אי ספיקה דרגה 2-3 או חולים שהושתל בהם דפיברילטור. הייתי ממליץ שאם מדובר לאחר צנטור טיפולי לבצע את השיקום על חשבונכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום חולי לבהגר22/06/2010
מאיזה EF אסור להכניס חולה לשיקום, או לחילופין מה רמת המינימום של EF בה מותר לבצע שיקום על ידי פעילות גופנית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר22/06/2010אין התווית נגד של EF מסוים לביצוע שיקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בריאותשירה20/06/2010
לסבא שלי הייתה הצטברות של מים בריאות ואחר כך אמרו לו שהוא צריך לעבור ניתוח לב. מה הקשר בין השניים? האם יש? על מה זה מעיד מבחינת לב?
פרופ' יהודה אדלר20/06/2010בהחלט יכול להיות קשר בין השניים ויכול להיות שבמקרה זה אין קשר. גשו לרופא לבדיקות בנושא זה ולאחר מכן תהיינה לו התש לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צינתורסמדר20/06/2010
אבי חודש אחרי צינתור מתעקש בתוקף לחזור לעבודה. נראה שהוא מרגיש טוב יותר אבל אני חוששת שזה עלול להזיק לו. הוא עובד בתור מורה נהיגה. מה דעתך בנושא?
פרופ' יהודה אדלר20/06/2010אין לי די נתונים לענות על שא זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני09/06/2010
אני בן 27 ועברתי בגיל שבעה חודשים תיקון של TGA (אאורטה) ובגיל 5 שנים השתלת קוצב, רציתי לדעת קצת יותר על ההליך של התיקון, אצלי ביצעו מאסטרד והבנתי שלפני 27 שנים היו משתמשים בחלקי פלסטיקה בניתוח זה השאלה שלי היא מה ההליך עצמו כאילו מה עשו בניתוח עצמו נורא מעניין אותי. בנוסף מה ההשלכות של המום הזה בחיי היום יום בכל תחומי החיים ומה הסיכונים שלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר11/06/2010זה לא המקום לענות על שאלותיך וגם קצרה היריעה, מציע שתיגש לכירורג לב ילדים בשאלות אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשיקום לב וחייבת מתוקרינה09/06/2010
אחרי אירוע לב אך חייבת מתוק פעם ביום. מה לעשות כדי להתמודד עם הדחף?
פרופ' יהודה אדלר11/06/2010אני לא בטוח שאת לא יכולה לאכול מעט מתוק פעם ביום, אנא פני לדיאטנית בשא זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונותשילה08/06/2010
אלו מזונות מומלצים לחולי לב?
פרופ' יהודה אדלר10/06/2010כל חולה לב צריך בנושא ללכת לדיטנית בדיוק כדי שיהיה לו ברור אלו מזונות יכול לאכול וכמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלוניתנטע01/06/2010
באילו בתי חולים באזור הדרום יש אפשרות להשתכן במלונית לצורך שיקום לב? שמעתי שיש דבר כזה באזור המרכז.
פרופ' יהודה אדלר01/06/2010לא ידוע לי על מלונית החלמה בדרום. יש שיקום לב בבאר שבע סמוך לבית החולים סורוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לב עם פרפור פרוזדוריםאריה31/05/2010
אני סובל מפרפור פרוזדורים כרוני, האם טיפול של שיקום לב יכול להסדיר את סינוס הלב, כשזה נעשה במכון לשיקום לב. אודה על תשובתך.
פרופ' יהודה אדלר01/06/2010שיקום לב לא נועד לטפל בפרפור עליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי24/05/2010
מהם הסכנות בהשתלות לב בארצות כמו הודו וסין? האם זה חוקי? האם זה מומלץ לדעתך או לא?
תודה רבה מראש על התשובה
פרופ' יהודה אדלר24/05/2010אנא פנה בנושא למי שמוסמך לענות על שאלות אלו, הפורום אינו עוסק בתחום זה ובחוות דעת על אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח מיותרלימור24/05/2010
האם רצוי לאדם שעבר אירועי לב לנסוע לחו"ל סמוך מאד להחלמה? מדובר על חתונה של הבת, הוא מתעקש לנסוע ואני מאד פוחדת. החתונה באמריקה כלומר הרבה שעות.
פרופ' יהודה אדלר24/05/2010מאוד תלוי במה שעבר, מתי ומצבו-צריך שילך לקרדיולוג המטפל שלו בנושא. מלבד כך יש את בעיית הביטוח כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשתי?אביגיל16/05/2010
בעלי עבר ניתוח לב. ההגעה לחדר הכושר קשה לו. האם מומלץ לקחת מאמן כושר פרטי? האם יש מישהו שמתמחה בשיקום לאחר אירוע לב?
פרופ' יהודה אדלר16/05/2010אנא תתייעצי בנושא עם הקרדיולוג המטפל בשיקום הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירבת 2709/05/2010
ערב טוב \
באיזה מצבים הדופק עולה למעל 150 פעימות בדקה בזמן מנוחה ? והאם זה מסוכן ?
ומה עושים אם זה חוזר חס וחלילה ?
כן , זה קרה לי , הייתי במיון פנימי בגלל אנימיה (HB=6.7) ושמה בהמתנה לאישפוז הייתי שוכבת במיטה ופתאום הרגשתי קושי בנשימה וכאבי חזה , סחרחורת אפילו בישיבה ומטושטשת ...
בא הרופא ובדק אותי , ומייד חבר אותי למכונות רבות והתחיל להזריק לי חומר בעירוי ...
הדופק בהתחלה היה 192 אבל אח"כ התייצב ל - (130-150) ...
אחרי ארבעה ימים שוחררתי בלי שום המלצה על הדבר הזה חוץ ממעקב רופא מטפל וס"ד ...
את האמת , הם לא ידעו למה זה קרה , אבל אמרו לי שזה לא מסוכן , ודווקה המילה הזאת מדאיגה אןית יוץר ...
אני בת 25 \ רק סובלת מאנימיה מחוסר ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר11/05/2010מציע שתיגשי לקרדיולוג המטפל בקופה לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהרעות06/05/2010
האם כדאי להימנע ממאכלי חלב בעת שיקום מאירוע לב?
פרופ' יהודה אדלר06/05/2010כל מיקרה לגופו באופן כוללני לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)