מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו לבשלי02/02/2010
מה התנאי לעבור בדיקת אקו לב?
למי פונים?
פסיכולוגית שלי המליצה שאעבור בדיקה כזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר03/02/2010אין לי מושג איך הפסיכולוגית יודעת שעלייך לבצע אקו לב, ההתוויות לבדיקה מרובות, אנא גשי לרופא המישפחה שיחליט אם בכלל את זקוקה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי31/01/2010
חבר טוב שלי, בן 25 והוא היה על סף אירוע לבבי כלשהו. עכשיו הוא כבר בסדר, אבל אני ממש מודאגת. רציתי לשאול האם יש איזה שהם השפעות פסיכולוגיות ידועות של קירבה לאירוע לבבי בגיל כה מוקדם? בנוסף, האם זה אומר שעליו להימנע מדברים מסוימים? אוכל מסוים? פעילות ספורטיבית< אלכוהול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר03/02/2010קשה להבין משאלתך מה זה על סף ארוע לבבי-אם חולה לב אם לוא? מציע שתיגשו עם כל הבדיקות והאבחנות לקרדיולוג מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן25/01/2010
שלום
חבר שלי עבר התקף לב, אושפז וצונתר.
המצנתר הסביר שמצבו מחיב ניתוח מעקפים - "לא פשוט!"
חברי בן 55 אבל כבר מספר שנים מקבל טפול נגד מחלה אוטו אמיונית.
החשש שלי הוא שמצב העורקים לא יאפשר את השתלת העורק.
האם אפשר לבדוק את זה לפני הניתוח?
האם יש סכון שאחרי שחותכים לא מצליחים לחבר את המעקף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר25/01/2010המנתח רואה את הצינתור ומחליט אם ניתן לנתח על סמך החסימות-מיקומם ואם ניתן לחבר מעקף לעורק החסום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לב?אורית21/01/2010
האם הלב משתקם אחרי התקף לב? או שהפגם שההתקף גורם נשאר כמו צלקת המהווה סכנה לבאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר23/01/2010שיקום לב הינו תהליך מורכב שהשפעתו על הגוף מורכבת גם היא-הצלקת אינה קטנה אך הלב לומד עי האזורים שמתפקדים לתפקד במצב נתון טוב יותר בחולים המשוקמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתוראושרית17/01/2010
בן 54 אחרי 2 ארועים מוחיים בשנתיים האחרונות
אחרי שיקום כפול נמצא בכסא גלגלים ואינו עצמאי
לאחר 9 חודשים עבר אוטם שריר לב כיום בהתאושששות
מקבל מאז האירוע מוחי הראשון נורמיטן100 ,גלוקמין פעמיים ביום, אוסמו אדלט, אוקסאר
פלוס וקומדין.
בנוסף חולה סוכרת בעקבות האירוע הראשון ולחץ דם גבוה
עבר צינתור לפני כ 4 שנים בעקבות אוטום בו בוצע הרחבה בעזרת בלון
מה הסיכונים הכרוכים בביצוע צינתור נוסף לאחר 2 CVA תוך שנתיים?
אם טרם השתקם לגמרי?
האם האוטם הבא יהיה חמור יותר?
מה עושים?
תודה
פרופ' יהודה אדלר17/01/2010כל מיקרה לגופו, על פניו הסיכון בצינתור לחולים כאלו גבוה יותר. מציע שתתיעצו עם הנוירולוג והקרדיולוג המטפלים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי13/01/2010
שלום שמי מירי ואני בת 72 וסובלת מבעיות לב וכולוסטרול.
שמעתי שקיים יין רימונים אשר מונע ומעקב מחלות לב .
הייתי רוצה לדעת עם יש בידיעתכם לגביי יין מומלץ
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר13/01/2010לצערי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לב כאינדיקציה לשיקום?טינה06/01/2010
שלום,
לסבתי בת ה-97, הותקן קוצב לב בהתערבות חירום, לפני פחות מחודש.
לאחריו היה לה ארוע מוחי חולף. כעת היא בבית.
האם מה שסיפרתי מהווה אינדיקציה לשיקום לב? (השאלה מכוונת לאינדיקציה רפואית ולא בירוקרטית)
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר07/01/2010לפי סל הבריאות אם הושתל לסבתך קוצב ICD מגיע לה, אם מתאימה אם לוא יחליט הקרדיולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתנועה05/01/2010
שלום,
סבתא שלי בת ה-80 מתלוננת מאז ומתמיד על כאבי לב. יש לה כדורים שהרופא רשם לה. אני תוהה באיזה מצב אני אמורה להזמין אמבולנס. כלומר האם בגיל הזה כל כאב בלב הוא מקום לדאגה ולטיפול נמרץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר05/01/2010שאלה טובה מאוד למרות שאין יכולת לענות עליה דרך האתר, לכל אדם ולכל חולה סף כאב שונה ותסמינים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתוראמא31/12/2009
בעלי עבר צינתור לפני כשבוע ומתעקש לחזור לשחות 3 פעמים בשבוע כפי שהיה עושה לפני התינתור
האין זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר31/12/2009כל מיקרה לגופו-איני יכול לדעת מהנתונים את התש-אנא פני לקרדיולוג המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפרימיוקרדיטיסיוני28/12/2009
ד"ר אדלר שלום,
שוחררתי לאחרונה מביה"ח עם אבחון של פריקרדיטיס. זאת, 18 חודשים לאחר מקרה פרימיוקרדיטיס. הטיפול שניתן הינו IBUPROFEN למשך שבועיים.
אני בן 37 בריא בד"כ. מעוניין למנוע הישנות של המחלה, אך רופאי ביה"ח לא יכלו להציע דרך להמנע ממקרים חוזרים.
ע"פ מחקר שלך שמצאתי משנת 1998, מומלץ שימוש בקולוצ'ין למניעה.
Colchicine Treatment for Recurrent Pericarditis
האם ההמלצה עטדנה בתוקף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר28/12/2009כל מיקרה לגופו-הטיפול בקןלכיצין להתלקחיות חוזרות של כפורת הלב נמצא היום על פי ההתוויות האירפואיות שכתבנו בדרגה ראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהrecurrent pericarditis
טל23/02/2010יוני שלום
שמי טל בן 26 ואני גם סובל מאותה התופעה
הפעם הראשונה היתה במאי 2009 והפעם השניה קרתה בדצמבר
הטיפול התרופתי הוא סטרואידים קולחיצין
וניסו גם לתת לי אימוראן אך ללא הצלחה בגלל שהוא פגע לי בכבד ומיד הפסקתי אותו
כרגע אני עם 22 גרם סטרואידים ומתחיל לרדת בהדרגתיות בתקווה שמקרה זה לא יחזור על עצמו
אשמח לדבר איתך בקשר שנוכל לשמוע חוות דעת נוספות וללמוד אחד מהשני לגבי התופעה הלא קשורה לעולם הזאת חח
חזק ואמץ טל.
פרטי התקשרות
[email protected]
050-6787396
ירושלמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלית דופקשלומי23/12/2009
שנתים אחרי ארוע לב קל שני סטנטים ולאחר 3 בדיקות תקינות של אקו לב במאמץ
מזה ארבע חודשים מתאמן במכון כושר בעיקר אירובי
שלשום לקראת סוף האימון בדופק של 105 מד הדופק קפץ למספר שניות ל200
לציין שמכשיר הדופק מקודד והקריאה נצפתה גם במכשיר וגם בשעון היד
לא היתה לי שום הרגשה לא טובה כנשימה או כאב כל שהוא
היום הגעתי למכון עם הרגשת מתח לא קטנה ובלאחר כ 15 דקות ולא במאמץ מיוחד מד הדופק החל לעלות מ85 באופן איטי ורציף וכאשר הוא הגיע ל 105 הפסקתי מידית את ההליכה
לאחר כ 10 דקות עליתי בשנית על ההליכון והתופעה חזרה על עצמה
אני משתמש במד דופק שנים רבות ותמיד עלית הדופק היא ביחס ישר לעלית המאמץ
אני יודע שדופק 105 הוא תקין אבל ההרגשה שהיתה לי שאם אני לא מפסיק את ההליכה הדופק ימשיך וימשיך לעלות
בזמן ההליכה הרגשתי טוב ללא שום כאב או לחץ והדופק ירד לסביבות 85 באופן די מהיר לאחר הפסקת ההליכה
מה יכולה להיות הסיבה לקפיצת הדופק הריגעית במקרה הראשון ולעלית הדופק המוזרה שתארתי ביומים שאחרי?
בתודה מראש
שלומי
פרופ' יהודה אדלר23/12/2009לדופק מהיר יכולים להיות המון סיבות, דופק מהיר זה לא מחלה אלא בדכ ביטוי למשהו אחר שיכול להיות גם חסר חשיבות. מציע שתתחבר להולטר ותיגש לקרדיולוג לבדיקה אם התופעה תימשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזיטרולחנן18/12/2009
שלום ד"ר .
אני בן 50 לאחר אוטם שני לפני 5 שנים ומקבל איזיטרול 10 מ"ג +ליפיטור 10 מ"ג ומגיע לערכים של :
cholesterol=148
hdl=57
ldl=70
לחץ דם 140/80 (לוקח נורמיטן 12.5 מ"ג)
האם לדעתך אני מאוזן מבחינת שומנים ולחץ דם ?
לאחרונה שמעתי שאיזיטרול היא תרופה שלא הוכיחה שהיא פועלת בכיוון הורדת שומנים בדם , האם זה נכון ? ועגיף להגדיל את הליפיטור במקום איזיטרול .
מודה לתשובתך הרפואית .
פרדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר18/12/2009אתה מאוזן מבחינת השומנים, לד שלך הסיסטולי מעט גבוה-יש לאזנו.
האזטרול מוריש את שומני הדם בעוד 20-25%. יש ויכוחים לגבי השפעתו על התהליך הטרשתי. מחקריפ עתידייים יוכיחו סופית את הנקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול במהלך שיקוםויקי16/12/2009
שלום, דודי עבר ניתוח מעקפים ועכשיו הוא בהתאוששות. לאחרונה הוא החל להשתעל חזק. האם זה משהו שצריך לדאוג בגללו? זה יכול להיות סימן לבעיה בלב<?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר16/12/2009שיעול יכול להיות מהרבה גורמים ולא רק לב-מציע שייגש לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לב בגיל צעירגיא09/12/2009
אבי עבר התקף לב בגיל 51
מאז הוא שומר על עצמו, פעיל פיזית ואוכל נכון
אצלי ואצלי אחי גילו כולסטרול גבוה, אני צמחונית ובדיאטה תמידית, מה שאומר שאיני אוכלת שומן מהחי וכל דבר אחר אינו עולה על 5-3% שומן
עם קשר ובלי קשר לפעמים יש לי דקירות בחזה בצד שמאל וכאבים ביד שמאל, שני המצבים עוברים מיד או כעבור יום יומיים
האם אני צריכה להתנהל אחרת? כמי שעלולה לחטוף התקף לה או אירוע לב כזה או אחר.
אני לא לוקחת תרופות לכולסטרול ולפני 3 שנים הפסקתי לעשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר09/12/2009אין לי די נתונים עלייך-גיל, גומי סיכון נוספים-לד, סוכרת, שומנים בדם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףנעמי03/12/2009
בי בן 81 אחרי ניתוח של החלפת מסתם סובל מאי ספיקת לב קשה. מתאשפז פעם בשבוע במחלקה של אי ספיקת לב בתל השומר.
מזה כחודשיים סובל מהתפרצויות חוזרות של דימום מהאף בכמויות גדולות.
לפי בדיקות הדם אין בעיה של קרישת הדם, ולחץ הדם שלו תקין. ממה יכולות להגרם התפרצויות אלה ?? במחלקת אף אוזן גרון שללו את האפשרות שהדימום נובע מהאף. ולאיזה ברורים נוספים עליו לפנות על מנת לגלות מה המקור של התופעה? תודה.
נ.ב. האם יכול להיות שהתופעה נובעת מכדורים שהוא לוקח למרות שבבדיקה של קרישת הדם יצא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר03/12/2009בהחלט יכול להיות-אבל זה לא המקום לברור שצריך להעשות עי רופא הבודק את החולה את הבעיה ואת מכלול התרופות שנוטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)