מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CLOOD 75 N"Dרחל גולן06/01/2011
לרופאי הפורום שלוןם
אימי לוקחת את התרופה זמן השנה השנייה ,מדיי חודש הרופאה מטעם קו"פח לוקחת לה דמים,החודש נודע לי שלאימי יש דלקת כבד חריפה ,אימי בת 83 הרופאה שלחה אותה לאישפוז בבית החולים איכילוב לבדיקות אמבולטוריות,לאחר שעתיים החזירו אותה
בטענה שכל שנותר שהיא תהיה במעקב,ויש לעשות לה אולטרסאונד.
הרופאה רוצה להפנות אותה לגסטרו,אבקש לדעת האם יש צורך בבדיקות כלכך דחופות
ומה הקשר לכבד וגסטרו שלוקחים פלביקס.
בתודה
רחל גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CLOOD 75 N"D - תגובה
פרופ' יהודה אדלר06/01/2011הסיפור אינו ברור דיו לתת תשובה לא מיקצועית, אנא פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני06/01/2011
שלום רב הנני נהג אטובוס באגד לפניי 10 ימים הרגשתי כאב בחזה שהתחזק עם הזמן עד למצב של זיעה ואי תחושה ביד שמאל
הובלתי בניידת טיפול נמרץ לרמבם ושם בוצע לי צינתור ונאמר לי שעברתי אוטם בשריר הלב
לאחר שהייתי במנוחה 7 ימים שוחררתי לביתי עם הזמנה לצינתור יזום בעוד כחודש
מהו זמן ההחלמה והאם אוכל לחזור לפעילות על ההגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר06/01/2011גם זמן ההחלמה וגם חזרתך למיקצוע תלויות בהמון גורמים. מציע הפנייתך בהמשך לשיקום הלב לחזרה לחיים פעילים ובריאים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר התקף לב וצינטורקובי29/12/2010
כולל הכנסת סטנט.
בן 42 בתחילת דצמבר התקף לב וצינטור כולל הכנסת סטנט.
עד היום מאף גורם עוד לא קיבלת מענה מה ואיך אני אמור לעשות עכשיו.
מבחינת אוכל, עבודה, דיאטה וכו', בכל לוקח המון זמן, בדיקות קרדיולוג קופה וכו'
האם יש איזה הכוונה מה אני אמור לעשות ומתי ?
אם זו לא הכתובת הנכונה אשמח לקבל הכוונה למקום הנכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר התקף לב וצינטור - תגובה
פרופ' יהודה אדלר30/12/2010הכתובת לכל הטיפול לאחר ארוע לבבי הינה הקרדיולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה29/12/2010
שלום לרופאים
קראתי מחקר שיש קשר בין מי שסבל ממיגרנה יסבול חס ושלום או משבץ מוחי או מבעיה לבבית האם לדעתכם זה נכון? ואיך ניתן למנוע זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר30/12/2010מניעת מחלות לב לא קשור למיגרנה שאינה גורם סיכון למחלות לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוויקסאיילה20/12/2010
שלום רב, קראתי פה כמה תגובות לגבי הפלאוויקס ויש לי שאלה. אני עברתי צינתור עם סטנט לא מצופה,. אישרו לי רק לשלושה חודשים ולא מאשרים יותר. היש דרך שיאשרו עד שנה כי הרי זאת ההמלצה או שעלי לרכוש זאת במחיר מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוויקס - תגובה
פרופ' יהודה אדלר21/12/2010פני לקופה ובררי את המגיע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkטל09/12/2010
שלום ד"ר.
בבדיקת דם שגרתית נמצא ערך של CPK=334 .
הפסקתי לבצע פעילות גופנית (הליכה של שעה כל יום ) ועשיתי בדיקה חוזרת והתקבל CPK=235 .
אני מבין שעליית הCPK היא בגלל המאמץ בהליכה ולא בגלל הליפיטור שאני לוקח 10 מ"ג ביום .
אני רוצה לציין שעברתי אוטם בעבר ואני היום בן 60 , כתוצאה מההליכה כל יום הרגשתי עייף יותר וכשירדתי בתדירות אני מרגיש פחות עייף .
האם התוצאה מראה על בעיה רפואית בלב שהשתנה לדעתך ?
האם מומלץ לבצע בדיקות כלשהן בנוסף למה שאני עושה (אקו ומאמץ) ?
האם עלי לרדת לפעילות גופנית נמוכה יותר של 3 פעמים בשבוע במקום כל יום ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk - תגובה
פרופ' יהודה אדלר14/12/2010מהתאור שלך קשה לקבוע מה המצב הלבבי שלך, פעילות גופנית מעלה את ה-CPK באופן רגיל גם אצל בריאים. עצם זה שחזר לנורמה מרגיע בהחלט, לגבי שאר התסמינים דרושה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת28/11/2010
שלום רב
אמא שלי בת 63, אופיינה כסובלת מפרפור בלב ובעיית לחץ דם וקרישיות, מטופלת בכמות גדולה יחסית של כדורים, בין היתר: קומדין וריתמקס.
מזה מספר חודשים ישנה תופעה שבה היד שלה "קופצת" ללא שליטה, הדבר קורה בעיקר בזמן שהיא ישנה, אך לעיתים גם ביומיום.
אנחנו מעוניינים לדעת האם לקפיצות הללו ישנו קשר אפשרי לבעיה בלב או לכדורים שהוזכרו, במידה ולא - איזה כיוונים אחרים מומלץ לבדוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר29/11/2010קשה מאוד לדעת, מציע שתיגשו לרופא נמטפל בנושא,ף ייתכן וזקוקה לייעוצים נוספים בהתאם להחלטתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cpkTOM14/11/2010
שלום ד"ר .
עשיתי 2 בדיקות בהבדלים של מספר חודשים והתוצאות של בדיקת CPK היו גבוהות = 334
התחום הוא עד 200 .
אני לוקח תרופות : איזיטרול וליפיטור שני ועושה פעילות ספורטיבית - הליכה כשעה כל יום .
רציתי לשאול:
1. האם הפעילות מעלה את התוצאה ?
2. האם התרופות מעלות את התוצאה ?
3. האם תוצאה כזו פוגעת בשריר הלב או מצביעה על בעיה כלשהי ?
4. האם לבצע בדיקה חוזרת ולא לבצע פעילות גופנית מספר ימים לפני כן על מנת לדעת מהיכן העלייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cpk - תגובה
פרופ' יהודה אדלר14/11/20101)כן יכולה להעלות
2)כן כן יכולות להעלות-סטטינים
3)כל מקרה לגופו
4)בדיוק זה מה שעליך לעשות
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר לאחר אוטםחיים04/11/2010
אין מכון כושר היכן שאני גר
מכבי אירגנו לנו פיזיוטרפיסטיט שתעשה לנו מה שצריך לעשות בחדר כושר ובהדרחה
עי מס גורמים כך הבנתי
האים זה אפקסיב והאים זה תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר לאחר אוטם - תגובה
פרופ' יהודה אדלר04/11/2010לא מכיר את השיטה ולכן לא יכול לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים03/11/2010
לפני חודש קיבלתי התקף לב
מזה 3 שבועות אני חש עיפות מרובה הרופא ממר לי שיכל להיות מהסנבקור
האם זה יתכן
כששאלתי את הקרדיולוג הוא טוען שאין שום קשר
מה עלי לעשות להפסיק את התרופה או להמשיך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר04/11/2010לא ניתן לענות על השאלה מהאתר, עליך להיבדק עי קרדיולוג בדיקה מלאה לשם כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון פגם LBBBעודד26/10/2010
הנני סובל מפגם LBBB בלבי זה למעלה מעשור. ספיקת הלב הולכת ויורדת, ועימה גוברת והולכת חולשתי הכללית. הנני בן 71, צמחוני ולא שמן. כולסטרול 130, טריגליצרידים 90. הוסבר לי כי יש נתק בעצב המוליך את פעימת הלב אל החדר השמאלי, ולכן הוא מפגר בפעולתו. כן נאמר לי, שכאשר ספיקת לבי תרד ל-35% תאושר לי השתלת קוצב לב, אבל אני חושש שאז כושרי הגופני כבר יהיה נמוך מאד וזה כבר לא יושיע לי.
שאלתי: לאור המחקרים האחרונים בתאי הגזע, האם נמצא בפיתוח שיקום העצב המקיף את הלב, כמו במקרה שלי ? האם גם בארץ מבוצע מחקר כזה ? אם כן - איך אפשר להתקשר אליהם ולהציע את עצמי להשתתף במחקר באנשים ?
תודה מקרב לב !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון פגם LBBB - תגובה
פרופ' יהודה אדלר26/10/2010אין לפורום מגע לשאלותיך בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הצעד החכם הבאראות19/10/2010
עברתי התקף לב קל ,לפני הגעתי למיון לעסתי 350 מ"ג אספירין,כנראה לכן הוגדר acs בהמשך לאור עליית האנזימים ,טרופוניון עלה ל3.41 ועוד ,שינו miל, שוחררתי הביתה לאחר 3 ימים במצב טוב ומרגיש טוב,הקרדיולוגים אמרו שאני הייתי הכושר מצויין והנזק קל כך שאני יכול די מהר לחזור לפעילות,
כעבור יומים בבית התחלתי להתעורר עם קוצר נשימה והרגשה שנשמתי כמו מפוח.
עברתי לשיקום אסותה ל7 ימים שם החלו סימפטומים קלים של תעוקה במאמצים קלים,והתחילו לדבר על צינטור חוזר,
ערכו לי בדיקת אקו לב במאמץ שיצאה טוב ובכושר גבוה,
מנהלת השיקום אמרה לי שאם כזה אקו לא יעשו צינטור חוזר ,אך אני חייב לשים לב לסימטומים הם לדעתה אמיתיים,
בבית בעקבות כמעט התעלפות בזמו קניות בסופר,פוניתי לאסף הרופא,ליחידת ביניים טיפול נמרץ,למרות בקשותי להסתובב ,כי הסימפטומים מתרחשים בהליכה רגועה,רותקתי למוניטור והמחלקה ,סביר כי זה אופי המחלקה,
ביום א בבוקר 5 בבוקר התעוררתי עם קוצר נשימה והרגשה לא טובה שנמשכה שעות ובהמשכה עברתי אקו לב,שהראה ששסתום מירטלי עובר מדליפה קלה לקלה בינונית,
מנהל המחלקה ביקש שהעבור מבחן מאמץ,הסכמתי בתנאי שיבחנו קודם את תוצאות האקו לב מהבוקר ושיהיה רופא מפענח צמוד להשגחה,
במבחן היתה רק טכנאית .סרבתי קראו לרופא מהמיון שבדק האקו ואמר שתקין ןליווה המבחן,לבסוף הסתבר לי שהוא אומנם מאוד נחמד אך אינו הרופא המתאים כי הוא מתמחה בקרדיולוגיה,
לעיקר,
חזרתי ממבחן המאמץ מותש לחלוטין עם קושי להתאושש,כעבור שעה במיטה התאוששתי מעט ושוחררתי,לא נתנו לי בשחרור את דפי מבחן המאמץ אלא ציינ 13.3 mets במשך 13:53 תגובה נורמוסטנטיבית למאמץ,לא ניצפו הפרעות קצב.שינוי st-t בצורת sloping up ב !! !!! avf ובv3=6 לציין שבדומה למבחן מאמץ קודם(בוצע בוולפסון 6 ימים לאחר הצינטור
מחוץ לבית חולים בקושי יכלתי ללכת ,הולך ונח הולך ונח, שקית של 2 קילו בקושי יכולתי להרים,הזמנתי מונית הביתה וישר למיטה,התאוששתי לאחר כמה שעות,אך ההרגשה שנגרם לי נזק ,מאמצים די קלים גורמים לעייפות וקוצר אוויר מועט,
דופק הלב שלי שהוא בשכיבה במנוחה תמיד כ40(כולל לאחר הארוע) לא יורד מתחת ל60
אני מרגיש שעברתי ארוע קל ומאז המצב מדרדר,הרופאים שוליחם אותי שלאשפוזים חוזרים שאינם מועילים ואולי מזיקים,
כרגע אני מנסה ביכולתי הדלה לברר האם הבדיקה האחרונה הזיקה לליבי
בתודה
אשחמ לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הצעד החכם הבא - תגובה
פרופ' יהודה אדלר20/10/2010מציע שתיגש לרופא המטפל, קשה מהאתר לענות על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט אחרי התקף לבסנדו18/10/2010
שלום
אני בן 55 ,עברתי התקף לב לפני 5 ח ,בצינטור הוכנס סטינט בלתי מצופה ,ויש עוד שני עורקים צרים שלא מצריכים התערבות בשלב זה,אני מקבל פלויקס 75 וקרטיה ,עשיתי עד עכשיו שני מבחני מאמץ שהיו תקינים ,אני הולך כל יום שעה הליכה מואצת בלי בעיות.
לפני ההתקף היתי מרים משקולות 30 דקות יום כן יום לא .
מתי אני יכול לחזור להרמת משקולות,?
האם זה מומלץ?ואם כן באיזה קצב?
בכבוד סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט אחרי התקף לב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר18/10/2010באופן בסיסי לא מומלץ, אנחנו כן מתירים לחולים מסוימים להרים במסגרת השיקום משקלות קלים ביותר (עד 3-5 קג) וגם זאת רק תחת פיקוח ומעקב צמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאויקססנדו14/10/2010
שלום
אני בן 55 עברתי התקף לב לפני 5 ח הושתל סטינט בלתי מצופה ,בדו"ח הצינטור הוגדרתי כנושא מחלת שלושה עורקים השניים האחרים לא מצריכים התערבות בשלב זה.השומנים הרע 60 הטוב35 ואני מנסה להעלותו ע"י ניאספאן ספורט ודיאטה.
אני מקבל בנוסף חומצה פולית פלאויקס וקרטיה.
עד מתי אני אמור לקבל פלאויקס 75 מ"ג או את הקרטיה או שניהם?
תודה מראש
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאויקס - תגובה
פרופ' יהודה אדלר15/10/2010על פי המחקרים אספירין לכל החיים פלויקס לשנה על פי גישתי אם אין השפעות לוואי שניהם לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלאויקס - תגובה
פרופ' יהודה אדלר18/10/2010אספירין לכל החיים תלות בגורמי סיכון, פלויקס על פיט ההתוויות שנה לאחר הארוע. יש הממליצים גם פלויקס לכל החיים ללא ביסוס מדעי עם ביסוס הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת11/10/2010
שלום שהייתי קטנה סבלתי מרשוש בלב והיום אני בת 30 והרופאה אומרת שאין לי רשרוש האים אליי לעשות משהו איזה בדיקות אקג תקין תודה אין לי כאבים בחזה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר11/10/2010מקרה שכיח-מכ תבקשי שיעשו לך אקו לשם הביטחון-לא יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)