מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עישון לאחר התקף לבנוני17/09/2009
שלום רב פרופ אדלר.
אני בן 51, עברתי התקף לב לפני כארבעה חודשים ויצאתי ממנו בשלום. האם העובדה שאני ממשיך לעשן (כחצי קופסה ביום) גורמת לסכנת מוות גדולה יותר מאשר ההתקף שחטפתי, או שמא במצבי הסיגריות כבר לא ממש משנות?
תודה על תשומת הלב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנוני
פרופ' יהודה אדלר18/09/2009אסור לעשן! ולך אסור שבעתיים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שאלה
אלישבע28/10/2009שלום פרופ' אדלר.
ראיתי את התשובה שלך והיא, כמובן הגיונית, משום שעישון אינו בריא. את זה כולנו יודעים.
אך מדוע העישון אסור שבעתיים על מי שעבר אירוע לב? האם באמת יש קשר בין המשך עישון לסיכון לחוות התקף לב או אירוע לב שני?
תודה על ההתייחסות וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יהודה אדלר28/10/2009שאלה מצוינת אלישבע-אדם שכבר לקה במחלה טרשתית (טרשת עורקים) כ בר "הוכיח" שהוא מפתח למעשה את המחלה-לפיכך הסיכוי שלו ללקות בארוע חוזר גבוה שבעתיים מאיש שלא לקה עדיין במחלה, יתרה מכך-הרבה מקרים של חולה לב לאחר אוטם למשל יש לחולה עוד חסימות בעורקים שעדיין לא גרמו לו לבעיה-לחסימה הרבה יותר קל להחסם מאשר לעורק בריא.
בקיצור לא לעשן בכל מקרה לא בבריאים ולא בחולים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית וקרדיומפטיהאלכס12/09/2009
שלום,
אני בן 39 עם Dilated Cardiomyopathy, מקטע הפליטה הוא 35. דופק מנוחה נמוך - כ - 35 (שבו הקוצב נכנס לפעולה). מושתל IDC. אני אסימפטומטי לחלוטין. כושר גופני טוב. לאחרונה ביצעתי בדיקות ארגומטריה ולאחריהן התייעצתי עם פיסיולוג המתמחה בשיקום לב, ועם רופא מומחה בתחום רפואת הספורט. שניהם המליצו על גישה יותר אקטיבית בפעילות הגופנית מתוך מגמה לחזק את שריר הלב. לפי המלצתם, האימון השבועי כולל 50 דקות ריצה קלה (9 קמ"ש, דופק 110, בעוצמת קושי 6 מ - 10), ופעמיים בשבוע אימוני אינטרוולים (כל אינטרוול 6 דקות בקצב של כ - 11 קמ"ש, בעוצמת קושי 8 מ - 10). בנוסף, יום בשבוע 50 דקות של הליכה מתונה. אומנם מחקרים רבים נעשו בשנים האחרונות בדבר היתרונות המוכחים בפעילות גופנית גם לסובלים מ - DCM, ואף על פי כן אני חושש שמא התכנית תפגע יותר משתועיל, ולכן ארצה חוות דעת נוספת. יש לציין שהתכנית שנבנתה לי בהחלט מהנה וסבירה מבחינת תחושתי. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר12/09/2009קשה לי לענות לשאלותיך עי האתר, מציע כדי שתהיה בטוח שתיגש למומחה נוסף בנושא לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון02/09/2009
מהי השעה המייטבית,בשעות היממה,ללקיחת מיקרופירין
האם רצוי או אפשרי בריאותית\רפואית ליטול אותו בשעה 11 בלילה?
עקב אילוצי זמן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשגיא
פרופ' יהודה אדלר02/09/2009הכל ניתן-המומלץ בבוקר לאחר ארוחת הבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיים לאחר צינתור עם סטנטהילה02/09/2009
בוקר טוב.
האם לאחר השתלת סטנט בצנתור, אחרי יומיים בבית חולים ושחרור במצב טוב- ייתכן שבבית יופיעו תופעות כמו חולשה ותחושה קלה של כאב באיזור הלב, בעיקר בעקבות מאמץ?
עברתי את הצנתור לפני שבועיים והתופעות החלו לפני כ-10 ימים.
תודה על המענה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר02/09/2009אנא בדקי עצמך אצל קרדיולוג מומחה מיידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידה חיצונית מורגשת גם פנימיתאריק25/08/2009
לד"ר שלום רב,
אני בן 26,בחור בריא בדרך כלל.
היום בשעת ערב בזמן עמידה הרגשתי למשך ממש כמה שניות אחידות את האזור של הלב.צד שמאל רועד לי וגם זה היה מורגש ונראה לעין .יותר חזק ובטוח גדול מאיך שמקפיצים את שרירי החזה ..
מי שמצליח להקפיץ "שרירניים" האם זה יכול להיות בעיה לבבית?
בתודה
אייל
פרופ' יהודה אדלר25/08/2009בדכ זה לא בעל משמעות, אם יחזור פנה לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לביהודית24/08/2009
שלום .
אמי עשתה בדיקת מיפוי לב באמצעות טליום ודיפירידמול בשיטת SPECT . היא בת 83 חולת סכרת ולחץ דם גבוה ובזמן האחרון חשה חולשה וקשה לה ללכת אפילו בבית וכל פעולה היא מרגישה דפיקות לב חזקות המבהילות אותה. להלן פרטי תשובת המיפוי:
במנוחה דופק 79 לחץ דם 130/80. הממיצאים באק"ג: אין שינויים איסכמיים CRBBB. חדר שמאל : גודל תקין. ריאות: קליטה תקינה. הערות: הודגם פגם מילוי בחומרה משמעותית בגודל קטן וקבוע באזור אינפריורי בזלי. סיכום: המיפוי מצביע על אוטם בגודל קטן של ה- RCA. אין עדות לאיסכמיה פעילה משמעותית באזורים אחרים סביב האוטם.
שאלותי:
מה הכוונה בהערה שיש פגם מילוי משמעותית בגודל קטן וקבוע ומה אפשר לעשות במקרה זה ? האם הטיפול הוא תרופתי או צריך צינתור? מה הכוונה ל"אין עדות לאיסכמיה פעילה סביב האוטם"?
מה צריך לעשות לאחר תוצאות המיפוי הזה? האם יש צורך בניתוח מעקפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר24/08/2009אני חושב ששאלותייך מצוינות אך התשובות צריכות להינתן עי קרדיולוג מומחה שיראה את אימך יבדוק אותה ויקבל כמו שצריך את כל המידע שניתן יחד. לפי תאורך אימך עברה אוטם קטן באזור התחתון של הלב-מימצא שלא מפתיע לאור התאור שלך של מצבה הבריאותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמני23/08/2009
שלום רב.
אני עומד לעבור צנתור בגלל איסכמיה, ורציתי לשאול האם לאחר צנתור מותר לעסוק בפעילות גופנית. הסיבה שאני שואל היא כדי לדעת האם אוכל להמשיך באורח חיי הספורטיבי לפני הצנתור. זה חשוב לי מאוד ואני חושש שלא אוכל לרוץ ולקפוץ יותר...
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר24/08/2009קשה מאוד לדעת, תלוי בתוצאות הצינתור שתעבור. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיורם13/08/2009
שלום.
בבדיקת אקו לב קיבלתי תוצאה של :swirling קל בפרוזדור ימני.
(אני גבר בן 61 שנתיים אחרי ניתוח תיקון מסתם).
בתודה
יורם
פרופ' יהודה אדלר13/08/2009מציע שתיגש למומחה לאקו שיראה את התמונות-קלטת לשם ביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו אנזים Q10 ושיפור לאחר התקף לבח. קראוס12/08/2009
שלום פרופ' אדלר היקר.
אני מעוניין לדעת, לאחר שקראתי מאמר שלכם על [a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8490' id='link']קו אנזים Q10[/a], האם זה באמת נכון מה שכתוב שם, שאכן קו אנזים Q10 עוזר במניעת ארועי לב? בנוסף, אם התשובה חיובית, מהן הצורות המומלצות לצריכת קו אנזים Q10 לאדם בן 44 שעבר התקף לב לפני כשלושה חודשים?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר13/08/2009מוכח לחולי אי ספיקת לב או השפעות לואי של סטטינים כאבי שרירים. אין הוכחות חד משמעיות לאחרי התקף רגיל-כנראה גם לא מזיק-200 מג ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח א.ק.ג.יהודית04/08/2009
אמי בת 83 ולאחר ארוע אוטם לפני כשנה עשתה א.ק.ג. מאחר ולא מרגישה טוב מתלוננת על עייפות ועל דפיקות לב מואצות. ולהלן התוצאות:
SINUS RHYTHM
LEFTWARD AXIS
RIGHT BUNDLE BRANCH BLOCK
QRS CONTOUR ABNORMALITY
CONSIDER INFERIOR INFARCT
AXIS = P 0.16
P 90 = S -0.12
QRS S = R 0.68
T 14 = SOKOT 1.2
INTERVALS = 825
P=138
PR= = 124
QT =436
QTC 484
שאלתי את הרופאה מה זה אומר החסימה שישנה והיא אמרה התעלמה מכך.
אני רוצה להבין מה הכוונה בדיאגנוזה שקבוצת עצבים חסומה אצלה ? במה זה מתבטא ? ומה כל שאר הממצאים אומרים
פרופ' יהודה אדלר05/08/2009על פי הנתונים שנתת החסימה אינה בעלת משמעות, יחד עם כך מציע שתלכו לקרדיולוג שיראה את כל התמונה ויחליט בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופני לאחר צינתורחגי02/08/2009
שלום רב פרופ' אדלר.
רציתי לדעת כמה זמן יש להמתין מביצוע תינתור עד חזרה לכושר גופני מלא? אני הייתי רץ כל בוקר 10 ק"מ ומשתתף במירוצים למרחקים בינוניים עד התינתור. האם יש סיכוי שאחזור למצב הקודם או שכדאי להתחבר למציאות אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחגי
פרופ' יהודה אדלר05/08/2009קשה לענות על שאלתך מכיוון שאין לי כלל נתונים על מצבך הבריאותי, תוצאות הצינתור וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מפריקרדיטיסצפוני24/07/2009
מה זמן ההחלמה מפריקרדיטיס קלה ללא נוזל
כייצד יודעים שניתן לחזור לפעילות ספורטיבית
ואחרי כמה חודשים ניתן לחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מפריקרדיטיס - תגובה
ד''ר בלה קויפמן13/06/2016הדבר הוא אינדיוידואלי, לא ניתן לניבוי ודורש בדיקה ומעקב של רופא משפחה/קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' יהודה אדלר24/07/2009בדכ דלקת קלה של כפורת הלב אינה מצריכה טיפול מיוחד וחולפת לבד די מהר, אין חוקיות בזמן לגבי שאלתך כל מקרה לגופו ומצריך מעקב ראשוני של רופא המשפחה ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקרדיטיס לאחר טמפונדה לבבית
שנית12/06/2016בן 40. לפני חצי שנה עברתי צריבה ובעקבותיה טמפונדה לבבית שנוקזה. כעת סובל מפריקרדיטיס כבר 10 ימים כאבים וחום 37.
אקו לב וא.ק.ג תקינים אולם מדדי crp גבוהים. מטופל באיבופן 600.
שאלתי: מנסיונך, כמה זמן אני עשוי לסבול מהתסמינים הללו? אני מרגיש רע ודי מיואש מחוסר ההתקדמות במצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקאורי24/07/2009
קודם כל סליחה על אורך השאלה הארוכה..
אני בן 29 , כל חיי עסקתי בפעילות גופנית (חדר כושר , כדורסל ועוד..) לפני שנה גילו אצלי עקב תלונות שלי דליפה קלה עד בינונית במסתם אאורטלי בלב (מסתם דו עלי) , ואסרו עלי לעשות פעילות אנירובית בכלל ומותר לי לעשות פעילות אירובית אך שתהיה מבוקרת...
איך שהוא יצא ששנה שלמה הפסקתי לעשות פעילות גופנית כלל וכלל.
לאחרונה התחלתי ללעשות הליכה במכשיר ריצה ביתי במהירות 6.5-7 ואני מודד דופק תוך כדי , יוצא שהדופק שלי במהירות זו הוא בין 120 ל140 , אבל שאני מגביר מהירות ומתחיל לרוץ אני מגיע ל 150-170, שאלתי היא כזאת 1.האם זה בסדר שהדופק הוא בקצב 120-130 במשך 40 דקות הליכה (די קבוע כל זמן ההליכה)
2.מהו הטווח הרצוי של דופק בריצה במהירות 10-11
3.תוך כמה זמן אמור הדופק לייצב את עצמו ולחזור לקצב סדיר במנוחה לאחר הליכה של כ 40 דקות
4.לאחר שאני עושה הליכה ,אפילו כשעתיים שלוש אחרי אני שם את היד על הצוואר לבדוק דופק ויש קצת שיבוש בקצב , דהיינו המרווחים בין הפעימות לא שוות או שיש פעימה מוקדמת , אבל לא באופן קיצוני למשל אחרי דקה של פעימות איטיות יש כמה מהירות ורק בגלל שאני בודק אני מרגיש את זה ,אם לא , לא הייתי שם לב - האם זה שכיח שלאחר פעילות גופנית יש מעין הפרעות קצב.
5.לפעמים יש לי פעימה מוקדמת אפילו לא לאחר מאמץ - ולזה התחלתי לקחת תוסף מזון מגנזיום ממש לאחרונה - האם זה אכן עוזר והאם זה יכול להזיק אם צורכים מעל למידה הנדרשת?
6.באופן כללי באיזה אופן כדאי לי לעשות כושר (תדירות, איזה פעולות, ובאיזה דופק , ומהו הדופק שמהווה עבורי סימן אזהרה ואסור לי להגיע אליו)
ראוי לציין שהדופק שלי במנוחה הוא 55-60 , הקרדיולוג טוען שזה נובע מחדר שמאלי רחב שהתרחב במהלך השנים שלמעשה חיפה על הדליפה במסתם (החדר השמאלי שלי קצת מעל הגבול העליון של הנורמה)
בבדיקת ארגומטריה שעשיתי נתגלו צניחות st של עד 1.5 בקטעים מסויימים , אך הקרדיולוג פירש אותם כפולס פוזיטיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר29/07/2009הסיבה הינה שאיני יכול בפורום לכתוב הרצאה שלמה על פעילות גופנית. ככלל-הדופק הרצוי הינו 220 פחות הגיל ולקחת מזה 70-80%-לגילך זה לערך 150 במכ. הדופק מיצב את עצמו באופן סגולי אצל כל אחד מאיתנו -אם יש חריגה לכל כיוון מהממוצע גם אז בדכ לא מעיד על בעיה אך יש לבדור את הנתונים.לפעימה מוקדמת פה ושם אין צורך לטפל.על פי מחקרים די בהליכה מהירה של 20-25 קמ סך לשבוע בדופק שדיברנו.לגבי כל שאר הנתונים מציע שתתיעץ עם פיזיולוג של מאמץ.איני יכול לחלוק על הקררדיולוג שלך במה שאמר לך לגביך-איני מכיר אותך כמוהו ואין לי די נתונים קרדיאלים.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מעקפיםגדי 5018/07/2009
אני לאחר 11 שבועות מניתוח מעקפים
שהיה מתוכנן וללא כל ארוע לב קודם
האם יש לי מגבלה גופנית לבצוע של פעילות גופנית
אני מרגיש מעולה...
לצערי אני גר במקום מרוחק ממקום שיקום לב מסודר
כשעה וחצי לכל כיוון
כך שעלי להתאמן לבד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ' יהודה אדלר21/07/2009לפני ביצוע פעילות גופנית מוסדרת אנא פנה לקרדיולוג לביצוע הבדיקות המתאימות לשם ביטחונך ובריאותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שישה שבועות אחרי החלפת מסתם אורטלירינת15/07/2009
אקו לב תקין היום באקג לפני בדיקת מאמץ גילו בלוק בהולכה החשמלית
ושלחו אותי להולטר
האם זה שכיח אחרי ניתוח כשלי? מדוע זה קורה? האם זה עובר? האם זה מסוכן?
אם תוכל בבקשה קצת להסביר לי
נוטלת נורמיטן 12.5 מג פעמיים ביום
ואני אמורה לטוס לחול עוד כמה שבועות האם הטיסה מסוכנת לי עם הבעיה החשמלית?
כללית אני מרגישה טוב רק הענין הזה מלחיץ
לפני הניתוח לא היה לי את זה
תודה רבה
פרופ' יהודה אדלר15/07/2009בהחלט יתכנו צורות שונות של פגם בהולכה לאחר ניתוחי לב בכללם החלפת המתם הותיני. אנא גשי לקרדיולוג לבדיקה כולל אקג לשם תשובה. למעט הרגעה רוב המקרים הם חסרי משמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)