מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיסה לאחר ניתוח מעקפים,4 מעקפיםגולי23/03/2011
כמה זמן אחרי מותר לטוס למי שעבר ניתוח מעקפים (4 מעקפים)? מדובר על אדם בן 60.
הטיול הוא עוד 3 חודשים בדיוק. מצד שני אם זה גבולי מעדיפים שלא לקחת סיכון.
מדובר על טיסה של 5 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר ניתוח מעקפים,4 מעקפים - תגובה
פרופ' יהודה אדלר24/03/2011כל מקרה לגופו ובהתאם להתוויות חברת הביטוח של החולה, אנא פנה לקרדיולוג שלך ולחברת הביטוח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים למי שעבר התקף לבעזרא רג'ואן20/03/2011
אני בן 55 ועברתי התקף לב בחודש ינואר 2010 והוכנס לי סטנט בצינתור.בריאותי הנוכחית תקינה ובדיקות הדם שלי שביצעתי לאחרונה תקינות וכל הפרמטרים נמצאים בטווח הנורמה לאנשים במצבי.אני מטופל בתרופות להורדת לחץ דם,אספירין ותרופה להורדת כולסטרול. אני עושה פעילות אירובית בעיקר הליכה כ-45 דקות שלוש פעמים בשבוע לפחות.בשבועיים האחרונים התחלתי לרכב על אופניים בישוב ומחוצה לו על מנת לגוון את הפעילות האירובית ולשבור את השיגרה.אני גם משלב בין רכיבה על האופניים ובין הליכה כאשר ממוצע התירגול הוא כ-45 - 50 דקות. אני מקפיד לבצע את הפעילות עם שעון דופק בטווח שקבע לי הקרדיולוג ובמידה ואני מגיע לטווח המקסימלי אני מפחית את המאמץ.עשיתי גם טיול אופניים של כ-14 קילומטר בחיק הטבע כמובן עם הפסקות.האם יש מניעה שאעסוק ברכיבת שטח ובלבד שלא אחרוג מדופק המטרה ? האם ישנן קבוצות רכיבת קרוס קאנטרי לאנשים במצבי והיכן ניתן להצטרף אליהן? עוד פרטים:גובה: 1.75 מטר.משקל 84 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים למי שעבר התקף לב - תגובה
פרופ' יהודה אדלר24/03/2011אנחנו לא מודעים לקבוצות רכיבה לאופנים לחולי לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהולדי14/03/2011
אני בן 19,מעשן 3 שנים.אני לא שומר על כושר או משהו בסיגנון אבל אני לא שותה קפאין כבר כמה חודשים.אני שותה תה ירוק שאמור לעזור לתפעול הלב.
עכשיו לפני כ-חודשיים התחילו לי כאבים בחזה וביד שמאל,זה מגיע למצבים שקשה לי להירדם בלילה,זה לא ממש כואב אבל אני מרגיש דקירות בחזה וביד וזה ממש מלחיץ אותי.
רציתי לדעת מה אני יכול לעשות כדי שזה יפסיק,אם אני צריך לעבור בדיקות כול שהם כדי לברר מה לא בסדר איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר16/03/2011בהחלט אתה צריך בדיקות לברור הכאבים בחזה, ממליץ שתפנה לרופא המשפחה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטיה או אספירין באייר 81סנדו מזור12/03/2011
שלום
לאיזה מתרופות האלה יש פחות תופעות לואי אספירין קרטיה או אספירין באייר 81?
תודה סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטיה או אספירין באייר 81 - תגובה
פרופ' יהודה אדלר13/03/2011אנו לא נותנים ייעוץ בנושא זה, אנא פני ליצרנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטיה או אספירין באייר 81
סנדו מזור14/03/2011תודה על התשובה המהירה,אבל מי הסוחר שיודה שהעז שלו חירשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נשימה לאחר ניתוח לב פתוחאודי07/03/2011
אבא שלי עבר לפני שנתיים ניתוח לב פתוח
כל הבדיקות שלו תקינות אך יש לו בעיה שלא נפתרה עד היום
קושי רציני בנשימה לאחר עליה במדרגות או עליה במדרון.
מה ניתן לעשות או עם מי ניתן להתייעץ?
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נשימה לאחר ניתוח לב פתוח - תגובה
פרופ' יהודה אדלר07/03/2011יש להתייעץ עם הקרדיולוג, כירורג הלב ורופא ראות. אם לא יועילו ניתן להוסיף ייעוץ נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה.
אודי08/03/2011בדקתי איתו, הוא עבר כבר מספר התיעצויות עם קרדיולוג וכן טופל תקופה מסוימת אצל רופא ריאות ע"י משאפים מסוגים שונים אך ללא הצלחה.
בבדיקות האחרונות שהוא ערך לפני כחודש הלב תקין והריאות נקיות לחלוטין.
האם יש פתרון אחר ?אשמח להסבר מה הכוונה בייעוץ ניורולוגי ללב.והאם יש מישהו שאתה יכול להמליץ עליו בפרטי או בקופ"ח (מכבי)
ושוב תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה. - תגובה
פרופ' יהודה אדלר09/03/2011המלצתי כאמור ניתנה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטוריה של בעיות לב במשפחהאורן28/02/2011
שלום, אני בן 28, אבי עבר התקף לב לאחרונה ויצא מזה במזל והוא בשלבי התאוששות
יש משהו שאני יכול לעשות מעכשיו כדי למנוע בעיות לב בשלב מאוחר יותר בחיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטוריה של בעיות לב במשפחה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר28/02/2011בהחלט, פנה לרופא לב לבדיקות סקר מתאימות לגילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח מעקפיםפלטניק אירנה17/02/2011
אבא שלי עבר ניתוח מעקפים באסותא ב13 יפברואר. שיחרור מתוחנן למחר. אני פוחדת לקחת אותו לביתו כי אין מי שיכול לטפל בו. ע''ס של אסותא לא נמצאת היום, ולא מחר ולא בשבת. האים באחראיות של בית החולים לסדר לבן אדם שיקום? האים אני יכולה לסרב לקחת אותו עד הסדר סוציאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר ניתוח מעקפים - תגובה
פרופ' יהודה אדלר28/02/2011שיקום לב מבוצע בתכנון עם המקום המשחרר כיאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי עשו נתוח מעקפים,
איתן24/03/2011אחרי שבועים הלכתי להוציא תפרים,הרופא אמר לי,מעכשו אתה יכול לשחק כדורגל, הכל בראש ולכן מיד חזרתי לכל תרגילי הספורט שלי,,גם להליכה ברגל,נהפכתי לאדם חדש עם כושר גופני,כאמור הכל בראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמן שחיהגיל15/02/2011
שלום,
אני בן 44 משקל יתר, עישון, אוטם ראשון (וסטנט ראשון) בגיל 35 וכמה שנים לאחר מכן סטנט נוסף. (קולטרלים טבעיים - אין נזק לשריר). בין יתר השינויים באורח חיי לאחרונה, אני מאד רוצה להכנס לתכנית אימונים לשיקום מצבי ומעוניין לעשות זאת בשחיה (מי היה מאמין שהייתי שחיין במכבי ובאסא ת"א בנעורי....). אני קצת חרד לעשות זאת לבד ללא תכנית אימון מסודרת נוכח מצבי (אפילו הציפרלקס לא עוזר :). בקיצור- האם תוכל להפנות אותי למאמן שחיה שמתמחה בשיקום לב או מומחה לשיקום לב שיודע לאמן שחיה.....
בתודה,
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמן שחיה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר28/02/2011בשיבא יש שילוב של הידרוטרפי לחולי לב, ממליץ שתיפנה לשיבא בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום אחרי ניתוח מעקפים.וילהלם סטלה15/02/2011
שלום,
קרוב משפחה שלי, בן 75, עבר אתמול ניתוח מעקפים. אני מבקשרת המלצה על בית
החלמה שיקומי, למקרים כאלה, באיזור הקריות שליד חיפה.
המנותח הוא חבר קופת חולים כללית, כולל "מושלם".
אני מודה מראש על תשובתכם המהירה, כדי שנוכל להערך בהתאם.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום אחרי ניתוח מעקפים. - תגובה
פרופ' יהודה אדלר28/02/2011אנא פני לקופת החולים שלך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לבבישפרה10/02/2011
שלום
אני בן 61 חולה באי ספיקת לב מספר שנים lvef 18%
הומלץ לי על נסיון לשיקום חולי לב
א. היכן יש פעילות כזו מפוקחת רופא בצפון הארץ?
ב.לא ביצעתי כל פעילות פיזית למעלה מ 10 שנים עקב המגבלה..
ג.אי הספיקה יציבה פחות או יותר
ד.האם אתה ממליץ על פעילות שיקומית זו, ואם כן תחת איזה תנאים
תודה מראש על תשובתך
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לבבי - תגובה
פרופ' יהודה אדלר11/02/2011היום יש ניסיון רב לשיקום לחולי אי ספיקת לב, עליך לפנות לקרדיולוג שלך בנושא, על פי משרד הבריאות אי ספיקת לב דרגה 2-3 זכאים על פי סל הבריאות לשיקום לב, איני יודע את הניסיון בצפון לחולים כמוך בכל מיקרה בתל השומר בשיקום הלב יש ניסיון רב בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתרצה09/02/2011
אני בת 43 וסובלת מאי ספיקת דם לב במסתם המנטרלי ואני גם מאוד מלאה, האם זה יעזור אם אני ארזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר09/02/2011אם את סובלת מעודף משקל טוב שתרזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפיטורציפי01/02/2011
שלום רב,
בעלי בן 50 עבר ארוע לב מלפני 10 חודשים והוכנס לו סטנד מפריש תרופה.
LDL - 75
HDL - 52
הוא ירד ללפיטור 10 מ"ג.כי בשלב מסויים הLDL ירד ל-54.
רציתי לשאול אם יש צורך לעלות שוב את המינון ל-20 כי חולי לב צריכים להגיע לערכים של פחות מ-70.
בנוסף בבדיקה לקרישתיות נמצא הומציטאין גבוה 18.1 האם יש צורך לקחת חומצה פולית?
הוא עושה פעילות גופנית בחדר כושר 3 פעמים בשבוע כל פעם שעה האם זה מספיק.
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפיטור - תגובה
פרופ' יהודה אדלר01/02/2011LDL של פחות מ-70 זו המטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוויקססנדו מזור24/01/2011
שלום רב
אני בן 56 עברתי התקף לב לפני8 ח הושתל סטינט בלתי מצופה ,אני מקבל פלויקס 75 וקרטיה הקרדיולוג רוצה להפסיק את הפלויקס בתום השנה במיוחד שתוצאות אקו ומבחן מאמץ חוזרים תקינות ,קראתי שהפלויקס תרופה מעולה והקרדיולוג רוצה להפסיק אותה ולהשאיר את הקרטיה לכל החיים,אבל אם הפלויקס כל כך טוב למה לא משאירים אותה לכל החיים?
תודה מראש סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוויקס - תגובה
פרופ' יהודה אדלר24/01/2011על פי חוק ביטוח בריאות החולים זכאים לשנה אחת. שאלתך מצוינת, דבר על כך עם הקרדיולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה סמינריוניתעדי18/01/2011
אני מעוניינת לדעת היכן אני יכולה למצוא מידע מהיבט ניהולי על שיקום לב (מס' מכוני שיקום בארץ, כמות משתתפים, נתונים סטטיסטיים וכו'), לצורך עבודה סמינריונית
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה סמינריונית - תגובה
פרופ' יהודה אדלר18/01/2011תיצרי עימי קשר מחר דרך מנהלת לשכתי איריס 0506617446 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי16/01/2011
בת 42 , חולת סוכרת, מטופלת בכדורים לוקחת נורמיטן 100.
לפני חודשיים עברתי בדיקה תקינה של אולטר של הלב, בעקבות מצבים של פעימה
מוקדמת, מצב זה ממשיך, הדופק שלי בערך 80 לדקה, הבעייה שאני שומעת את דופק הלב שלי בזמן מנוחה, זה ממש מציק לי. אני חולת אי ספיקת כליות, אשלגן גבוה, לוקחת אבקה להורדת אשלגן בדם, פוחדת שיהיה לי הפרעת קצב בגלל האשלגן.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' יהודה אדלר16/01/2011את צודקת, במצבך חשוב ביותר לשמור על איזון אלקטרוליטים מאוזן, יחד עם כך רצוי מעקה דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)