מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין ביצים וחלב לסרטןנועה17/11/2008
שלום לכם אני נמצאת במעקב רפואי עקב רגישות בשחלות קראתי בספרות נטורופטית כי צריכת ביצים ומוצרי חלב (על בשר אינני מדברת היות ואני צמחונית) קשורה בסרטן השחלות. האם כדאי לי, עד אשר יתבהרו העניינים, להימנע ממוצרים אלו? האם ישנה הבחנה בין מוצרי חלב בקר לעיזים או ששניהם אינם מומלצים? האם סוייה מומלצת? נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין ביצים וחלב לסרטן
17/11/2008נועה שלום רב,
מדובר בסוגייה מורכבת ביותר. אינני מוסמך לייעץ לך דבר שכזה. אין הוכחה מדעית לקשר בין השניים. יחד עם זאת, יש להבדיל בין מזון אורגני ולא אורגני. כמו כן, מוצרי חלב קשים לעיכול. ייתכן והמנעות ממזון זה יקל על מערכת העיכול וכך גם על שאר המערכות שלך בתהליך ההחלמה.
ישנו ספר מצויין המדבר על מוצרי החלב. כתוב בעברית- "שוטי החלב" (עם ט) המדבר על נסיונו של רופא מישראל עם חלב ומחלות. ראוי לקרוא.
מעבר לכך אני ממליץ להגיע לייעוץ מלא ומקיף בו נוכל לקבוע מהי התזונה הנכונה ביותר עבורך.
בריאות שלמה!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאור16/11/2008שלום אשמח לדעת אם יש דרך ל"חסוך" את האכילה המרובה בשעות הערב. אני שומר על תזונה מאוזנת כל היום אבל בשעות הערב, במיוחד אחרי ארוחת הערב הרעב אצלי עולה. אני אוכל סלט ומספר פרוסות לחם קל אבל מייד אחרי זה אני מרגיש צורך עז לאכול. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראכילה בלילה
16/11/2008אור שלום רב,
תחילה, רצוי לשים לב לכמות המים שאתה שותה. פעמים רבות איתות על צמא מתפרש כרעב. שים לב לכמה מים אתה שותה במהלך היום, שים לב בכל פעם שרעב צץ, תחילה שתה מעט מים ותחכה. אח"כ תבדוק אם עדיין ישנו הרעב.
תפוח ירוק יכול להוריד את הכמיהה למתוק. נין לאכול אחד כחצי שעה לפני ארוחת הערב. זה אמור לעזור.
תנסה זאת ועדכן אותי.
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה של העורא.13/11/2008רציתי להתייעץ איתך לגבי אטופיק דרמטיטיס שאיבחנה אצלי רופאת משפחה.. הזנחתי את זה ולאט לאט זה התפשט והיום זה ב 2 זרועות הידיים ומרגישה גרד גם ברגלים ללא כל סימן.. קראתי בכמה מקומות שלנטורופתיה(אם כל הכבוד ויש הרבה..) אין הצלחה של 100% .. מה עושים?? יש לציין שבבדיקות הדם wbc שלי נמוכה (1800) אך הבאזופילים שלי תקינים מסיקה מכך שאין לי אלרגיה...(תקן אותי בבקשה אם אני טועה..) מישהי המליצה לי לקחת 2 מוצרים בשם: intra+nutria של לייף סטייל(לא של סופרפארם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראסטמה של העור / אטופיק דרמטיטיס
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D14/11/2008ערב טוב
ספירת דם לבנה נמוכה מעידה על סיכון לחלות במחלות זיהומיות לכן חשוב מאד כי תהיי במעקב.
מה שחשוב להבין האם ערך הנויטרופילים גם נמוך? מעבר לכך, באלרגיה אנחנו מחפשים גם תאי בזופילים אך גם תאי איאוזינופילים בדם (תאים הממלאים תפקיד בריאקציות אלרגיות ע"י הפרשת חמרים מחוללי דלקת כגון היסטמין ובמנגנוני הגנה נגד מחלות הנגרמות על ידי טפילים) וכן רמה גבוהה של נוגדנים מסוג IgE (אלו נוגדנים שמסוגלים ע"י התחברותם לאלרגן לגרום לשחרור חומרים הגורמים לתגובה דלקתית). לפי מה שאת מתארת אין לדעת אם את סובלת האלרגיה.
דרמטיטיס או אקזמה מתייחסת לקבוצה לא ספציפית של מחלות עור דלקתיות. המקור של המילה אקזמה הוא יווני והפירוש הוא "רתיחה". כאשר המונח אקזמה מופיע לבד בדרך כלל הכוונה לדלקת בעור של שכבת האפידרמיס הסיבה יכולה להיות אלרגית (אך לא בהכרח...!) זיהומית או נטיה תורשתית כגון דלקת עור סבוראית או אטופית. המונח אטופי פירושו לא טיפוסי והינו מתייחס לנטייה תורשתית ששיעורה כ-10-15% מן האוכלוסיה. כפי שזה גם אצלך, בדרך כלל הסימן הראשון יהיה גרד = Pruritus, לאחר מכן אדמומיות, יובש בעור ולעיתים אקזמה מפרישה.
לגבי הטיפול: נכון שלנטורופתיה אין 100% סיכויי הצלחה אך לכל תחום רפואי אחר אין, כולל לרפואה הקונבנציונלית. אבל יש כמה דברים שאני יכולה לומר דרך הפורום באופן כללי - אצל כל הסובלים מהתופעה נמליץ על טיפול נכון בעור, לחות, לחות ועוד פעם לחות ( שמן קלנדולה יכול להיות מאד יעיל). וזוהי הסיבה כי טיפולי לחות-מאד חשובים. מומלץ לשים קרם לחות טוב לאחר הרחצה. ניתן להוסיף לתוך קרם לחות על בסיס טבעי טיפה של שמן אתרי לוונדר, קמומיל גרמני, או זרעי גזר ולהחדיר היטב לתוך הגוף. הדבר מאפשר ללחות להישמר בתאי העור ועוזר למניעת החמרת היובש והגירוי של האקזמה.
הימנעות מטריגרים מלחיצים.
להכיר את הגנים שלך, אם ידוע כי התופעה קיימת במשפחה יש להיות מוכנים. יש לאכול בריא, לשתות תה צמחים המחזק את המערכת החיסונית , להימנע מגורמים מזיקים כגון עישון, חוסר פעילות גופנית, קולה, ג'אנק פוד, אלכוהול ודברים נוספים המגרים.
מומלץ שהקרמים יהיו נטולי ריחות, וחומרים משמרים.
כמובן שקיים טיפול בצמחי מרפא וגם בתוספי תזונה אך אלו יש להתאים באופן אישי ובמינון נכון (תוספים כגון חומצות שומן חיוניות, צמחים כגון שוש קרח או/ו ג'ינקו בילובה) לאחר תישאול מדוייק בקליניקה הנטורופתית.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם מר בפהטלי10/11/2008ערב טוב מזה שלושה ימים יש לי טעם מר בפה שלא עובר מה יכולה להיות הסיבה לכך? במהלך השבועיים האחרונים צירפתי לתזונה שלי מה שנקרא רסק ירוק-עלים ירוקים ופירות בבלנדר האם השילוב הזה יכול לגרום לחומציות יתר בקיבה ועקב כך לטעם מר בפה?? אשמח לקבל את חוות דעתכם תודה, עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D10/11/2008עינב שלום רב
תחושה של טעם מר בפה דורשת בירור ועל כן קשה לענות מבלי לבצע תישאול. לעיתים זה מצביע על צרבת או רפלוקס (עליית מיץ קיבה לושט), טעם מר גם יכול להיות על רקע של נטילת תרופות שונות כגון אספירין או אדויל ועוד שהם מסוג תרופות אנטי דלקתיות שאינן סטרואידליות. צריך גם לבדוק הימצאות פטרייה בלשון או במע' העיכול, האם יש בעיות עיכול או ריח רע מהפה. גם דלקת שיניים או חניכיים יכולה לגרום לטעם מר בפה.
לירקות עלים ירוקים יש לעיתים טעם מר אך אינני יכולה להיות בטוחה כי זוהי הסיבה לטעם המר. בכל מקרה ירקות מעלים ירוקים נחשבים לבסיסיים ולא חומציים. לגבי הפירות- על איזה פירות מדובר? אם זה פרי הדר הוא יכול בהחלט לגרום לחומציות בקיבה. רימונים או מנגו נחשבים כבעלי חומציות קלה.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3'אופיר10/11/2008האם תוסף אומגה 3' בריכוז כפול הוא מומלץ לצריכה לאדם שסובל מהתקפי חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D10/11/2008אופיר ערב טוב
המחקרים שאני מכירה מדברים יותר על אומגה 3 בהקשר לדיכאון ופחות חרדה. בכל מקרה אדם שסובל מהתקפי חרדה זקוק לטיפול יסודי ומעקב, אומגה 3 איננו תחליף לטיפול שכזה.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש לספר לך על אומגה 3 צימחית
יובל קופרמן20/11/2008אופיר,
אשמח לשוחח עימך על כל נושא האומגה 3 , אני נחשפתי לאומגה 3 צימחית
צור קשר והרחיב
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בכליה וחומצת אמינואבישי08/11/2008נתגלתה אצלי במקרה לאחרונה בסיטי ציסטה לא פשוטה עם תוכן סמיך בכליה (לא חשודה). מדובר על ציסטה שהיתה ידועה בעבר כפשוטה בU.S. בחודשים האחרונים אני משתמש בהמלצת קרדיולוג בחומצת אמינו ארגינין במינון גבוה. 1. האם ידוע מה יכול לגרום לציסטה להכיל חומר סמיך (חלבונים, דימום, דלקת???) והאם בכלל ניתן למנוע התפתחות שלילית יותר שלה? 2. האם יכול להיות שארגינין במינון גבוה זרז את התופעה? 3. מה יכולה הרפואה המשלימה להציע לי בשלב זה. בתודה אבישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציסטה בכליה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D10/11/2008אבישי בוקר טוב
בדרך כלל לא ידוע מה הסיבה לכך שציסטות נוצרות. ציסטה בכליה היא תופעה שכיחה ובדרך כלל לא בעייתית (אלא אם כן המדובר בריבוי ציסטות בכליות מה שנקרא פוליציסטיק ואז יש חשיבות לביצוע מעקב רפואי). כדי לתת איזשהיא המלצה בנושא יש לבצע תישאול ולהבין את ההיסטוריה הרפואית.
לגבי הארגינין-מציעה לחזור לקרדיולוג שרשם לך את השימוש בארגינין ולברר עימו שוב את המינון המתאים למצבך הייחודי. מה שאנחנו יודעים כי מינון יתר של חלבון יוצר עומס על הכליות ועל הכבד על מנת שיופרשו החוצה. אגב, ארגינין קיים גם בתזונה ואז אין חשש למינון יתר.
בכל מקרה ממליצה לך להמשיך מעקב רפואי.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוראהחגית07/11/2008בוקר טוב אשמח לדעת האם יש לרפואה הטבעית משחה או קרם לטיפול בסבוראה? יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסבוריאה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D07/11/2008חנית בוקר טוב
קיים טיפול טבעי לטיפול בסבוראה, אבל יש לטפל בסיבה ולא רק בסימפטום, כי ברפואה טבעית בעיית עור מהווה סימפטום למשהוא שהוא יותר רציני. מתח למשל, יכול להחמיר תופעה של סבוראה .
אני יכולה לת לך כמה טיפים לטיפול בסימפטומים דרך הפורום כגון: עיסוי המקום עם שמן רוזמרין. פעולה זו ממריצה את זרימת הדם ומזינה את העור.
עיסוי ומריחת זרעי פשתן טחונים גם יכולים להועיל.
עיסוי מקומי עם מרתח סרפד- להרתיח סרפד , לאחר מכן לחכות שיתקרר כ-20 דקות ולעסות בעדינות את המקום (הסרפד מפחית את הפרשת החלב)
לעבור לשתיית חליטת צמחים: לשים בכוס מים רותחים רוזמרין ועלי סרפד, לכסות ולהמתין כ-15 דקות. מסננים ושותים. צמחים אלו עוזרים להוריד את השומניות והיווצרות הקשקשים.
זהו על קצה המזלג. במידה ותרצה טיפול יותר אינטנסיבי לצורך פתירת הבעיה עצמה ולא רק בסימפטומים אשמח לעמוד לרשותך
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
נטורופתית ומומחית בטיפולים טבעיים
michal@ ginko-natural.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכורכוםיונתן04/11/2008שלום, רציתי לדעת מהם היתרונות התזונתיים של כורוכום? כמו כן, באיזה צורה משתמשים? (אבקה במים רותחים או שורש או כמוסות, איך הכי טוב?) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכורכום
05/11/2008יונתן שלום רב,
הכורכום הנו תבלין המכיל פיטו כימיקלים המסייעים לגוף בתהליכי החלמה. הכורכום מכיל כורכומין, חומר פעיל המסייע בהחלמת דלקות, מאיץ החלמת נקעים, יעיל כחומר אנטי דלקתי על פצעים פתוחים ומשכך כאב יעיל.
ניתן למצוא תבלין זה כתוסף תזונה בקפסולות, ניתן לשתות את האבקה מעורבבת במים, ניתן לשים את התבלין בצורת אבקה על פצע להאיץ החלמתו...
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגברת סרוטונין אומגה 3עופר03/11/2008שלום רב.האם אומגה 3 בריכוז גובה מגביר הולכה של סרוטונין אצל מי שחסר במוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראומגה 3
03/11/2008עופר שלום רב,
אומגה 3 משפר את ההולכה העצבית בגוף. אינני חושב כי הוכח שהוא מגביר הולכת סרוטונין, אך כן הוכח כי הוא משפר את מצב הרוח עד מאוד. הוכח כי הוא משפר את מצבם של הסובלים מדיכאון. הוכח כי הוא מחזק את הלב.
נראה כי גם אם אינו קשור ישירות לסורוטונין, תפקידו דומה לא מעט.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתועלת טיפולית וסיכון
עופר04/11/2008תודה על התשובה.האם יש סכנה בנטילת אומגה 3 אצל הסובל מחרדה(ללא דיכאון)? היש תועלת טיפולית בחרדה במוצר בעוצמה כפולה של EPA ו- DHA?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3, המשך
04/11/2008עופר שלום,
ממש אין כל בעיה ליטול אומגה 3 לסובלים מחרדה. ההפך הוא הנכון. עוצמה כפולה יכולה להועיל למצב זה
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון מלכותיונתן01/11/2008שלום רב, שמעתי לאחרונה על הסגולות הרפואיות של מזון מלכות.(הבנתי שהוא גם מצוין לקראת החורף) העניין שעדיין לא הבנתי איך משתמשים בו על מנת להנות מיתרונות אלה. עם דבש, בלי דבש, אפשר בכלל להשיג אותו בארץ?, איך צורכים אותו בצורה הכי טובה שאפשר ושומרים על יתרונותיו? אשמח לשמוע את עצתם וקצת סדר בעניין זה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמזון מלכות
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D02/11/2008יונתן ערב טוב
מזון מלכות מכיל פחות סוכרים ורמה גבוהה יותר של אינזימים, חלבונים, ויטמינים (כגון ויטמיני B, חומצה פולית) ועוד יחסית לדבש. הוא מיוצר מדבורים צעירות ומופרש מבלוטות המצויות בדבורה. מאחר וטעמו חמצמץ – מר הרי שמדללים אותו בדבש. לערך הגבוה של מזון מלכות יש שימושים רפואיים רבים כגון משפר אנרגיה, מגביר פוריות, לתמיכה במע' החיסון, עקב תכונותיו האנטי מיקרוביאליות משמש מזון מלכות לטיפול גם בחורף.
ניתן לקנות מזון מלכות בארץ, הוא כבר מדולל עם דבש (כלומר הוא לא בא בצורה נקייה אלא מדוללת), אך לא מומלץ לערבבו עם שתייה חמה מאחר וייפגעו מרכיביו התזונתיים.
העדפה שלי היא לערבב את מזון המלכות עם פולן (שהפולן יהיה באבקה כמה שיותר טרייה), ואת כל זה להוסיף ליוגורט או משקה- למעט משקאות חמים (בשל הסיבה שהסברתי למעלה).
הערה: יש כאלו שהטעם של מזון מלכות לא ממש ערב לחיכם....
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהB 12רוני30/10/2008שלום, אני בן 48 בבדיקת דם אחרונה נמצא כי יש לי B12 ברמת 279. האם זה מספיק ? ואם לא האם עליי לקחת ויטמינים? כמו-כן ברצוני לציין שרמת פוטסיום מעל מקסימום - 5.2. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויטמין B12 ופוטסיום
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D02/11/2008צהריים טובים
אם רמת האשלגן בגופך הינה 5.2 אזי היא עדיין בתחום התקין, אם כי גבולי כלפי מעלה
(3.5-5.2meg/L). רמה גבוה של פוטסיום יכולה לנבוע ממספר גורמים כמו למשל לאחר פציעה והרס שריר, בעיה בתפקודי הכליות ועוד. אני מציעה כי תמשיך להיות במעקב ותוודא כי הערכים לא ממשיכים לעלות למעלה. כמו כן יש מאכלים המכילים פוטסיום כגון:בננה, אבוקדו, תמרים, משמש, צימוקים, שקדים, קשיו, פקנים, סרדינים, וזרעי חמניות. לכן כדאי לא להגזים באכילתם.
לגבי ויטמין B12 ערכיו נעים בתחום 150-900 pg/ml. כך שאתה מצוי בגדר הנורמה. יחד עם זאת כדאי שתגדיל את המזונות שהם המקור לויטמין B12 כגון: דגים, בשר, ביצים, מוצרי חלב ועוד.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמיני bנעמי29/10/2008איפה אני יכולה למצוא בכמוסה את כל ויטמיניb מתחת ללשון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויטמיני B תת לשוני
30/10/2008נעמי שלום.
למיטב ידיעתי לא קיים מוצר כזה, כיוון שלמעט ויטמין B12 הנספג טוב יותר תחת הלשון, שאר ויטמיני ה- B יספגו טוב יותר במערכת העיכול.
ניתן לקבל מולטי ויטמין B בצורת טבליה או אבקה לבליעה או דרך רופא שהוא גם נטורופת באמצעות זריקה.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהatkvתמי28/10/2008האם מותר להשתמש במקביל לטיפות אוזניים אנטיביוטיות (או כל תכשיר אנטיביוטי) עם טיפות הומאופטיות? האם מותר להשתמש בשמנים ארומטים עם טיפות הומאופטיות (לדוג´ שמן עץ התה)? כל הנ"ל נשאל על טיפול בתינוק. בתודה מראש על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשילוב הומיאופתיה בטיפולים אחרים
30/10/2008תמי שלום רב,
ישנו הבדל בין השימוש בהומיאופתיה קלאסית לבין הומיאופתיה מודרנית. עם המודרנית בצורה של מוצרי חברת היל או רקווג ניתן להשתמש בשילוב כמעט עם כל תרופה אחרת (כמעט). בטיפול הומיאותי קלאסי רצוי להימנע מכל תרופה אחרת. לגבי טיפות אוזניים אנטי ביוטיות, סביר להניח כי לא יפריעו לטיפול ההומיאופתי.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספרגוסחגית25/10/2008שלום רב רציתי לשאול לגבי אספרגוס. שמעתי כי הוא טוב לניקוי הגוף. האומנם? וכן איך מומלץ לבשל אותו. יש לי בגינה תודה רבה, שאול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראספרגוס
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D25/10/2008שאול שבוע טוב
באספרגוס יש הרבה פיטוכימיקלים (במיוחד בסוג הירוק). בנוסף הטעם החריף אשר קשור לאלמנט המתכת ברפואה הסינית, עושה אותו למזון דהטוקס מיוחד. המרכיבים החיונים הכוללים asparagines ואשלגן, עוזרים לתהליך הדהטוקס מאחר והוא משתן ולכן מפרישים מים. אספרגוס מכיל גם FOS , צורה של סיבים המעודדים צמיחה של חיידקים ידידותיים במעי ומדכאים צמיחה של תאי סרטן המעי. ברפואה סינית אספרגוס נחשב כמנקה גודש של ריאות ושוטף את הכליות.
לכן אם נסכם, יתרונותיו לדהטוקס / ניקוי רעלים יהיו:
1.אפקט משתן
2.עוזר לשמור על פלורה ידידותית (החיידקים הידידותיים במעי).
לגבי אופן בישולו: לא משנה איך אוכלים אספרגוס - תמיד יש לבשל אותו תחילה במים. קוצצים את חלקו התחתון ובעזרת קלפן מסירים את השכבה של הגזע שלו. מבשלים אותו בעמידה כשראשו מציץ מהמים. מבשלים כ-10 דקות. בודקים את מצבו בעזרת קיסם. הוא מוכן כאשר הקיסם נתקל בהתנגדות אך גם מצליח לחדור אליו.
לבריאות ובתיאבון
ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה לאחר מחלהמיכל25/10/2008אני פונה בשם חברה בת 27 שלפני חצי שנה התמוטטה אחרי שקיבלה בקופת חולים זריקת וולטרן לכאבי בטן, מה שיצר תגובה אלרגית חריפה לאסטמה שלה. כתוצאה מכך היא איבדה את ההכרה,דופק ונשימה, נכנסה למצב של מוות קליני, עברה החייאה ומכות חשמל, היתה מאושפזת כשבוע בבית חולים, שם קיבלה המון תרופות , בינהן כמות גדולה של סטרואידים. בחודש לאחר האירוע היא עלתה כ-15 קילו. הרופאים טענו שזו נפיחות כתוצאה מהסטרואידים שתרד בהמשך. מאז עברה חצי שנה והיא לא מצליחה להיפטר מהמשקל העודף. היא עברה את כל הבדיקות האפשריות, וחוץ מהאסטמה שהחמירה הכל תקין. היא אוכלת בריא ומאוזן בהמלצת דיאטנית ,עוברת טיפולי דיקור, חזרה לעשות ספורט, אבל לא מצליחה לרזות. היא מרגישה שמשהו תוקע אותה או חוסם אותה מלרזות, שמשהו לא בסדר בגוף שלה, שמשהו חסר לה או להיפך- שהגוף שלה מקבל משהו שמזיק לה. היא הגיעה למצב נפשי מאוד קשה בעקבות כך ולחוסר אונים. מה הנטורופתיה יכולה להציע לה? אני מציינת שוב שמבחינת תזונה היא כבר התייעצה עם דיאטנית ומטפל סיני , מיישמת את ההמלצות וללא תוצאות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשמנה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D25/10/2008מיכל שבוע טוב
הנטורופתיה יכולה להציע לחברתך להגיע לפגישת אבחון וייעוץ. את מתארת בעיה מורכבת כך שכל התייחסות ללא כל אבחון היא פשוט לא רצינית ולא רלוונטית.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)