פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליפי חלב
    שמרית
    06/09/2011

שלום,
    אני בחורה שסובלת מקרוהן (מעי דק סופי). אולם אני לא סובלת משלשולים, אלא מהיצרות. הייתי אצל נתורופטית שאמרה לי להוריד מוצרי חלב. מאוד קשה לי לוותר על גלידות ויוגורטים. האם יש איזה שהם תחליפים שאפשר בכל זאת לאכול?
    תודה

נ.ב-הבנתי שגם סוכר לא טוב לדלקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליפי חלב

הוספת תגובה

• תחליפי חלב - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    07/09/2011

שמרית שלום רב,
    במידה והמחלה פגעה בעיקר במעי האילאום בחלק הסופי, כדאי לשקול את הצורך להוסיף גם ויטמין B12. מחלת קרוהן מתאפיינת גם בספיגה לקויה של מינרלים כמו סידן, מגנזיום וברזל ויש צורך להוסיפם כהשלמה תזונתית. לכן אם את נמנעת ממוצרי חלב חשוב השלמה של סידן וכו'. לגבי גלידות- יש היום גלידות צמחוניות / פרווה ואת יכולה לנסות אותן.
    לגבי יוגורט- נסי יוגורט סויה או תראי האם את רגישה ליוגורט מן הצאן.
    בברכה,
    מיכל לזרוביץ, אחות מוסמכת ונטורופתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    05/09/2011

יש לי חיידק הליקובקטור ואני רוצה להכין לי מיץ סחוט מאיזה שהם ירקות מה את ממליצה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    07/09/2011

שרה שלום רב,
    כן, מיץ חמוציות
    בברכה,
    מיכל לזרוביץ, אחות מוסמכת ונטורופתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה

שרה
    09/09/2011

מה לגבי מיץ לימון סחוט בחצי כוס מים כל בוקר מותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלוטן
    מאיה
    03/09/2011

שלום
    הייתי רוצה לדעת האם עדיף לאכול מוצרים ללא גלוטן במידה ואין רגישות לגלוטן?
    כלומר האם עדיף לחם מקמח תירס למשל (שאין לו ערך תזונתי עד כמה שידוע לי) לעומת לחם מקמח מלא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלוטן

הוספת תגובה

• פיספסתם אותי. אשמח לתשובה

מאיה
    08/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבץ ומגנזיום
    אריאלה
    01/09/2011

שלום,

אני מעוניינת לקחת תוספים של אבץ, מגנזיום וויטמין D.

לפי מיטב הבנתי יש כל מיני "חוקים" לגבי הספיגה של כל אחד מהם.

מכיוון שהתזונה שלי בצהריים כוללת שעועית מש, כוסמת וגריסי פנינה (והבנתי שמש יש חומצה פיטית שמונעת ספיגה של אבץ) ובערב אני לפעמים אוכלת דברים שיש בהם סידן ולכן אני מבינה שהם גם כן מונעים ספיגת אבץ, אני מחכה 3 שעות אחרי הארוחה ואז אוכלת פלפל אדום ומיד אח"כ נוטלת את האבץ.

עכשיו אני רוצה להוסיף גם מגנזיום ומכיוון שאני מבינה שהוא מונע את הספיגה של האבץ ולהיפך, אני נוטלת אותו על הבוקר על קיבה ריקה.

האם הסדר הזה הוא נכון? האם זה בסדר לקחת את המגנזיום ללא אוכל? איפה להוסיף את הויטמין D?

האם אחרי כל התוספים האלה (שכרגע נראה שיש לי חוסר בהם ספציפית ולכן לקחתי כל אחד בנפרד) יספיק שאקנה מולטי ויטמין וזה יכסה את הכל?

האם ליטר וחצי מי עדן ביום לא אמורים לספק לי מספיק מגנזיום לתזונה?

אשמח להבהרות בנושא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבץ ומגנזיום

הוספת תגובה

• אבץ ומגנזיום - תגובה

06/09/2011

ריקי שלום רב,
    יופי של שאלות. ניכר כי את לוקחת את בריאותך מאוד ברצינות.
    החישוב שלך לענין החלוקה של המינרלים.
    ההפרדה נכונה. לענין מגנזיום, ניתן ליטול לפני האוכל. חשוב לציין כי כאשר נוטלים תוסף תזונה (להבדיל מבמזון) בד"כ תהיה ספיגה נאותה של החומר למעט מקרים נדירים.
    מים מינרלים לא יכולים לספק כ"כ הרבה מגנזיום, בטח לא לאדם פעיל.
    בריאות שלמה!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדיצידין
    יפית
    26/08/2011

שלום אני בת 36 אובחנתי עם קנדידה וקיבלתי טיפול מערכתי מנטורופתית שכולל גם קנדיצידין.
    הבעיה היא שאני לא בולעת כדורים אלא פותחת אותם בכף עם מים. הקנדיצידין מאוד חריף ולא ניתן ללפתיחה לכן מהלתי את זה בשתי כוסות מים גדולות ואיךשהוא בלעתי את המרות הזו. לאחר מכן נתקפתי בעייפות חסרת הסבר למשך שעתיים (כך קרה בשתי הפעמים שניסיתי את הכדור). השאלה היא האם ישנו כדור אחר בעל טעם פחות רע או פשוט האם אפשר לקבל את זה בשתיה.

לקביעת תור
    סגירה
    קנדיצידין

הוספת תגובה

• קנדיצידין - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/08/2011

יפית שלום רב,
    יכול להיות שהפורמולה של הכדור הנ"ל חזקה מידי ולא מתאימה לך. הייתי מתאימה לך פורמולה של צמחי מרפא בשתייה במידה וכן מדובר בקנדידה.
    בברכה,
    מיכל לזרוביץ, ד"ר לנטורופתיה ואחות מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בשתן
    ת
    25/08/2011

אני כב רכמה ימים לוקחת חמוציות בכדורי ג'ל ופרוביוטיקה כטיפול למניעת דלקות חוזרות בשתן הנגרמות ע"י חיידק אי-קולי.אני לא מבינה מאיפה החיידק הזה מגיע כל הזמן ועל אף טפולים אנטביוטיים הוא כל הזמן שם.עכשיו גם גילו לי חיידק אבל ברמה נמוכה ולא נותנים לזה טיפול רפואי.כמובן שאני מרגישה אותו ואת הסימפטומים ולכן אני מנסה טיפול מניעתי.אני מבקשת לדעת אם יש סיכוי שאם אתמיד לאורך זמן בלקיחת כדורי חמוציות + פרוביוטיק יש סיכוי שהחיידק יפסיק להיות באופן קבוע באזור הזה? אני מפחדת פשוט שאיך שאפסיק ליטול את התוספים הללו הכל יחזור עוד באותו יום.מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות חוזרות בשתן

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות בשתן - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/08/2011

ורד שלום רב,
    לא בהכרח כי זה ימנע את ההופעה בעתיד. יש לעשות אבחון נטורופתי ולהבין מהו מקור הבעיה. הייתי מוסיפה גם צמחי מרפא המשקמים את הריריות.
    בברכה,
    מיכל לזרוביץ, ד"ר לנטורופתיה ואחות מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיער לבן
    טליה
    23/08/2011

שלום רב,
    אני בת 23 וב-4 החודשים האחרונים אני מבחינה בשיערות לבנות רבות בראשי,(הן לא היו שם לפני...) רובן מתרכזות רק בצד אחד של הראש.
    השיער של הוריי האפיר בערך בגיל 40.
    מה יכולה להיות הסיבה? האם ניתן לטפל בבעיה או למנוע את המשך התפשטות השערות הלבנות?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שיער לבן

הוספת תגובה

• שיער לבן - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/08/2011

טליה שלום רב,
    שיער לבן הוא תופעה גנטית גנטי - אם את בלחץ אז זה יכול להחמיר את התופעה. הטיפול היחידי שאני מכירה הוא צביעה של השיער. לכן אולי הייתי ממליצה לך על טכניקות של הרגעה והורדת לחץ וסטרס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    מירי
    19/08/2011

שלום רב

אני לוקחת מזה שנה גלולות לצורך טיפול בתסמינים של שחלות פוליציסטיות. עד לפני חודשיים לא הייתה כל בעיה ,הרגשתי מצויין,הבדיקות היו תקינות וכו...

בחודשיים האחרונים אני חשה חולשה רבה וחלה עליה פתאומית של כולסטרול וטריגליצרידים. לא השתנה שום דבר באורח החיים או באכילה שלי.
    לאור התלונות נשלחתי לבדיקות מקיפות והכל נמצא תקין - בלוטות,הורמונים,כבד,אין חסר בויטמינים וכו...

קראתי קצת באינטרנט והבנתי שלקיחה ממושכת של גלולות יכולה לגרום לכל מיני תופעות ביניהם החולשה שאני חשה ועליה בשומנים ללא קשר לאכילה.

שאלתי היא באיזה סוג תזונה עליי להתמקד כאשר אני לוקחת גלולות?
    האם יש צמחים,תוספים שמומלץ לקחת?
    האם כדאי להימנע ממאכלים מסויימים ?
    המטרה שלי היא תזונה שתשאף לתקן את ה"נזק" שגורמות הגלולות שאותם כרגע אינני מעוניינת להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• גלולות - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/08/2011

מירי שלום רב,
    המקרה אותו את מתארת הוא מורכב. מציעה לך להגיע לאבחון נטורופתי ע"מ להתאים לך טיפול אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות - תגובה

08/09/2011

מירי שלום רב,
    אכן גלולות עלולות לגרום לעליה בשומנים ובכולסטרול. גלולות נחשבות למייצרות רדיקלים חופשיים מאוד חזקות. רדיקלים חופשיים עלולים לגרום לעייפות, תשישות, ירידה במצב הרוח, נטייה לחלות לעתים תכופות וכו'.
    המלצתי היא ליטול קומפלקס ויטמין B באופן קבוע בעת נטילת הגלולות וכן קומפלקס של נוגדי חמצון (להשיג בבתי הטבע).
    הקפדה על שתית מים נאותה והפחתת הסוכרים והמתוקים.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמוציות לדלקת בדרכי השתן
    מאי
    18/08/2011

האם חמוציות יבשות טובות לטיפול בדלקת בדרכי השתן או רק מיץ חמוציות?

לקביעת תור
    סגירה
    חמוציות לדלקת בדרכי השתן

הוספת תגובה

• חמוציות לדלקת בדרכי השתן - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    18/08/2011

מאי שלום רב,
    הנפוץ ביותר הוא שתייה של מיץ פרי החמוציות. יש מחקרים על מיצוי של אבקה יבשה אך אינני מכירה מחקרים המדברים על אכילת הפרי היבש. כנראה שמנגנון הפעולה של החמוציות מונע מהחיידקים להיצמד לתאי הרירית של השלפוחית ודרכי השתן. הייתי אומרת כי טיפול בחמוציות עשוי להיות יעיל אך מומלץ לשלב בטיפול גם צמחים אשר הם משקמי ריריות, מחטאים ומחזקי מע' חיסונית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן אחרי אכילה
    טל
    16/08/2011

שלום,
    אשמח לעצה - אחרי שנים שאני מחפשת פיתרון לבעית הנפיחות בבטן אחרי אוכל, ולא מוצאת טיפול במערכת הבריאות הרגילה, הפנו אותי למאמר על נפיחות בבטן לפי הרפואה הסינית. רציתי לשאול - האם גם הנטורופתיה מסכימה עם האבחנות האלו? או שאולי כאן אשמע דברים אחרים לגמרי?

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בבטן אחרי אכילה

הוספת תגובה

• נפיחות בבטן אחרי אכילה - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    18/08/2011

טל שלום רב,
    לנפיחות בבטן יכולים להיות מספר גורמים. הטוב ביותר הוא להגיע לאבחון ולהבין מה הסיבה לנפיחות ואז לטפל. אחרת יהיה מצב כי מטפלים בסימפטום ולא בבעיה עצמה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין
    אופק
    13/08/2011

אינני בטוח שהשאלה מדוייקת לתחום הפורום, אך שאלתי היא האם אור בזמן השינה (משהו עם מלטונין) עלול לעזור להתפתחות לסרטן, והאם אתם ממליצים לסגור בלילה את התריסים כדי שבבוקר לא ייכנס אור שעלול להיות מזיק (אני תלמיד ואני קם בעשר בערך). אני שואל כי קראתי שאור בזמן השינה לא בריא, למרות שמצד שני אולי סגירה של התריסים תמנע כניסה של אוויר טרי (למרות שהדלת בחדר פתוחה).
    אשמח לשמוע דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• מלטונין - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/08/2011

אופק שלום רב,
    היה מחקר בארץ שהראה כי חשיפה לאור מלאכותי בזמן השינה מעלה הסיכון לסרטן שד אצל נשים.
    ההסבר : חשיפה לתאורה בשעות הלילה מעכבת הפרשה של ההורמון מלטונין, שמעכב גידול של תאים סרטניים. ע"כ מומלץ לישון כאשר החדר חשוך ללא טלויזיה או אמצעי תאורה אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין - תגובה

08/09/2011

אופק שלום רב,
    אכן שאלה מתאימה לפורום זה.
    מלטונין הנו הורמון המופרש באת השינה והגירוי להפרשתו היא חושך. הנכון ביותר הוא שינה בחדר חשוך, כמובן מאוורר ולכן ניתן להשאיר מעט מהתריסים פתוחים. מומלץ שלא יהיה אור ישיר על הפנים או הגוף בעת השינה.
    לעניין התפתחות שלסרטן, אני חושב שזוהי טענה מעט מוגזמת ולא מבוססת. יחד עם זאת, מחסור במלטונין עלול להפריע להתפתחות תקינה ולגרום לתהליכי הזדקנות מואצים במעט.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתורופתיה או הומיאופתיה?
    איילת השחר
    09/08/2011

שלום.
    אני סובלת מווסטיבוליטיס וחזרות של קנדידה נרתיקית ואף התגלה שיש לי קנדידה ברמה נמוכה במעיים.
    מה עדיף יותר לטיפול במצב זה? נתרופתיה או הומיאופתיה? היכן יש יותר הצלחות במחלות מסוג אלה?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    נתורופתיה או הומיאופתיה?

הוספת תגובה

• נתורופתיה או הומיאופתיה? - תגובה

09/08/2011

שלום רב,
    השאלה איננה איפה יש יותר הצלחות. הטיפול הוא אישי וכל אישה צריכה התאמה למצבה. ווסטיבוליטיס קשור עם המון גורמים. בין הגורמים גם אלמנטים רגשיים וכן רגישויות למזונות מסויימים. הטיפול הנטורופתי וכך גם ההומיאופתי יכולים להיות מוצלחים מאוד רק נדרשת סבלנות והתמדה.
    מאחל לך הצלחה ובריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה בגרון
    רוני
    07/08/2011

שלום אני בת 47 סובלת משריפה חזקה בגרון כתוצאה מרפלוקס,עשיתי גסטרוסקופיה ושללו את החיידק הליקובקטר,לקחו ביופסיה וראו שיש עודף חומציות בקיבה,קיבלתי את התרופה לנסופרזול שלדעתי עושה לי יותר גרוע,בחילות ותחושת הצריבה לא נעלמת.
    החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופה ולקחת לפני האוכל מיץ לימון שהבנתי שעושה תגובה בסיסית בקיבה.
    אני יודעת שכל זה נגרם לי כתוצאה ממתח שהייתי בו לאחרונה,האם אני עושה טוב שהפסקתי עם התרופה? ומה לגבי הלימון האם זה בסדר לקחת והאם את יכולה להמליץ לי על דברים נוספים בתזונה?

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה בגרון

הוספת תגובה

• שריפה בגרון - תגובה

07/08/2011

טליה שלום,
    אני תמיד ממליץ להודיע לרופא המטפל על התחלה או הפסקה של תרופה.
    הלימון יכול בהחלט לסייע למצב זה.
    מומלץ בנוסף ליטול תוסף פרוביוטיקה ולקחת כדור אחד 3 פעמים ביום.
    בנוסף, יש ליטול אנזימי עיכול מיד עם כל ארוחה. השניים יסייעו רבות להחשת החלמתך.
    כמו כן, מומלץ לקבל ייעוץ מקצועי בנוגע לתזונתך, עם נטורופת מוסמך.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון

ת
    12/08/2011

הי גל, לי יש גם את התופעה הזאת מדי פעם כי גם לי יש ריפלוקס וברור שהיא מתרחשת בגלל זה.אני הייתי בטיפול הומאופתי ונתנו לי רמדי שנראת ליקופודיום ובכל פעם שהיו את העיקצוצים המטרידים הללו בגרון לקחתי 3 כדוריות קטנות וזה עבר לגמרי.כדאי לך לשקול לעשות טיפול הומאופתי בשילוב עם תזונה נכונה ותראי אם זה עשוי לעזור לך.לי זה עזר אבל לכל אחד מותאם הטיפול באופן אישי כך שאני לא יודעת אם מה שעזר לי יוכל לסייע גם לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוגורט
    אלעד
    03/08/2011

האם יש הבדלים משמעותים בין יוגורט לגיל או אשל?
    כי ממה שאני מבין כדי לקבל כמות יפה של חיידקים פרוביוטים עלינו לאכול 20 יוגורטים ביום,לכן השאלה המתבקשת היא אם לא כדאי לקנות את הגיל או האשל גם מבחינת מחיר הוא יותר נמוך והאם יש הבדלים תזונתיים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה
    יוגורט

הוספת תגובה

• יוגורט - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    04/08/2011

אלעד שלום רב,
    את היוגורט מעשירים בחיידקים פרוביוטיים. לעומת זאת גיל ואשל לא מועשרים.
    בברכה,
    מיכל לזרוביץ, N.D M.A אחות מוסמכת ונטורופתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה
    איילת השחר
    02/08/2011

אני מאובחנת כחולת וסטיבוליטיס כבר שמונה שנים, ואף עברתי טיפול וסטיבולקטומי בעברי,אך לפני כמה זמן כתוצאה משיטוט באינטרנט נתקלתי בתופעה קנדידה מערכתית. כמה מהסימפטומים היו לי מוכרים אישית ולכן עשיתי בדיקת cadida 5 כדי להיות בטוחה אם יש / אין לי קנדידה.
    אובחן אצלי קנדידה ברמה נמוכה :+/++
    רציתי לשאול, לפני שאני נכנסת לתהליך טיפול ארוך ויקר, האם באמת הכאבים שיש לי באיבר המין (בעיקר בבוקר ובערב) יכולים לנבוע מקנדידה שאובחנה לא ברמה גבוהה?
    האם באמת כל זה יכול להגרם בגלל הפטרייה הזאת?
    כפי שציינתי, הכאבים הם בעיקר בבוקר כשאני קמה ובערב כשאני הולכת לישון. אולי גם לזה יש קשר לקנדידה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה

הוספת תגובה

• קנדידה - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    02/08/2011

שלום רב,
    חשוב לעבור אבחון נטורופתי מקיף על מנת לעזור לך. לתופעה זו יש תיאוריות רבות ועל כן יש חשיבות להתאים לך את הטיפול המיועד לך ולא דרך הרשת.
    התופעה נפוצה בעיקר אצל נשים צעירות וגם אצל אלו הנוטלות גלולות למניעת הריון.
    אי אפשר לבוא ולומר כי זה על רקע קנדידה מתונה.
    בברכה,
    מיכל לזרוביץ N.D
    נטורופתית ואחות מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה