מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח תוצאות הולטר לבת 34ספיר13/03/2020
בת 34, הלכתי עקב לחץ דם גבוה ודפיקות לב
האם תקין? האם אני צריכה לקחת תרופה
קצב סינוס. מהירות מינימלית - 60 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 88 פעימות לדקה. נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 145 פעימות לדקה. נצפו קטעי SINUS ARRHYTHMIA עם מרווחי R--R עד 1.3 שניות . APC's ו- VPB's בודדים.
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה"כ 2 VPB'S במשך הבדיקה. משני מוקדים.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה"כ 3 APC'S במשך הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לב
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2020נראה שאין בעיה המחייבת טיפול תרופתי. אין כאן התייחסות ללחצי הדם שלך. לשם כך צריך לבצע גם הולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמלודיפין בעקבות לחץ דם והשפעה על ראייהלוזינסקי12/03/2020
שלום רב,
לפני כ-6 שנים אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם והרופא רשם לי אמלודיפין 5 מ"ג. הוא עושה את עבודתו:
120/70 רוב הזמן. רציתי לשאול:
1. האם צריך מדי פעם לשנות את ה"מסלול", כלומר, לקחת תרופה אחרת? אפילו עם לחץ דם בסדר?
2. אמלודיפין, בלי שום ספק, פגע לי בראייה - ראייה כפולה. נבדקתי כמה פעמים על-ידי רופא עיניים.
רופאת המשפחה מתקשה להציע אלטרנטיבה כי כל התרופות מהקבוצה הזאת משפעות על הראייה.
מה אפשר לשנות בשביל ראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2020ניתן בהחלט לנסות להמיר את התרופה באחרת דוגמת טריטייס או וקטור וכד' ואם זה ישפר את ראייתך יהיה זה רווח נקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות קשר בין לחץ דם גבוה לברדיקרדיה?ארתור12/03/2020
שלום רב! בן 30 עם לחץ דם גבוה וברדיקרדיה. האם יכול להיות קשר בין שניהם? האם יש בדיקות שדרכם אפשר לגלות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן12/03/2020מציע לבקש הפניה לבדיקת מאמץ + הולטר לחץ דם כדי לברר זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך - כאבי ראשאבי09/03/2020
שלום ! אני סובל מכאבי ראש כרוניים יומיים הלחץ דם שלי נמוך בדרך כלל זה 100 על 50 כל הבדיקות תקינות גם ויטמין B12 אני רזה תת משקל בדרגה קלה אבל אוכל הרבה , הלכתי לרופא משפחה וניורלוג אמרו לי אין טיפול ללחץ דם נמוך . יש לי גם סחרחורות ואני כל הזמן רעב ואם אני לא אוכל עד השעה 12 מתחיל לכאוב לי הראש. האם אפשר לטפל בזה והאם זה גורם לכאבים ? רצוי לציין שאני אוכל מלא מלח . תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
פרופ` אליעזר קליינמן09/03/2020ניתן להוסיף 2-3 כוסות קפה שחור ליום. זה מעלה את לחץ הדם וגם מקל על כאבי הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה מעל 160אבי05/03/2020
היי דוקטור
היה לי לחץ דם 170/115
לקחתי נורמפרסון חצי כדור בבליעה
ולאחר חצי שעה שלא ירד לקחתי מתחת ללשון עוד חצי כדור.
האם מותר?
או שצריך להמתין יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן11/03/2020מותר. עדיף למדוד מספר פעמים בהפרשים של 5 דקות ולחזור על כך מידי יום בעת שאתה חש בטוב ונינוח. בהתאם לתוצאות פנה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מלרקפרס לסובלת מסוכרתשושי04/03/2020
אחר צהריים טובים. אני בת 57, סובלת מסוכרת סוג 1 כבר 53 שנים. סובלת מסוכרת בעיניים, יתר ל"ד, צליאק עודף משקל ותת-פעילות בלוטת התריס. המוגלובין a1c 8.2. לוקחת תרופות, בנוסף לאינסולין, בבוקר: מיקרופירין, יוטירוקס, טריבמין, נורמלול ורמיפריל 5 מ"ג. בערב: רמיפריל 5 מ"ג וסימבקסון. הרופאה הוסיפה לרקפרס 10 מ"ג. לקחתי בשעה 12.30 בצהריים. כעשר דקות אחר כך מתחילים כאבי ראש ועייפות שנמשכים כשלוש שעות, ואז עוברים. האם זה מסוכן? הפסקתי לקחת כי התחושה לא נעימה. האם אלה תופעות זמניות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן04/03/2020נראה לי כי התרופה לא מתאימה וכנראה מורידה יותר מדי את לחץ הדם. יש לשקול עם הרופא להחליף אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי מלרקפרס
שושי05/03/2020תודה רבה על התשובה, אך למרות הוספת לרקפרס לתרופות, הערכים עדיין גבוהים רוב היום, ונעים בין מעל 140 עד מעל 160 סיסטולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן05/03/2020לעיתים גם עודף תרופתי מעלה את לחץ הדם לאחר שהוא מוריד אותו יתר על המידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת הולטר לחץ דםאילה03/03/2020
אני בת 32 וסובלת מיתר ל.ד והפרעות קצב ולכן גם מושתלת קוצב לב, נוטלת תרופות דרלין, טריטייס ודילטיאזם, ביצעתי הולטר לאחר שהל.ד היו לא מאוזנים וגבוהים,
אשמח לשמוע חוות דעת על התוצאות וכן למה במסקנות כתוב בדיקה פסולה?
לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 174
דיאסטולי: 113 דופק ממוצע ב-24 שעות :92
לחץ דם ביום סיסטולי ממוצע: 166 דיאסטולי ממוצע: 112
דיאסטולי מעל 85 % :47.89 סיסטולי מעל 135 %:47.89
לחץ דם בלילה סיסטולי ממוצע: 194 דיאסטולי ממוצע: 114
דיאסטולי מעל 70: % 100 סיסטולי מעל 120 :%100
מסקנות
בדיקה פסולה
לפי הבדיקות הקיימות אין לשלול גם ביום וגם בלילה תמונה של HTN DIASTOLIC AND SYSTOLIC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן04/03/2020על פי בדיקה זו לחץ הדם שלך לגמרי לא מאוזן וטוב יעשה רופא המשפחה שלך אם יפנה אותך להמשך טיפול במכון ייעודי ליתר לחץ דם. לא ברור לי מדוע צויין שהבדיקה פסולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר לחץ דם
אילה05/03/2020תודה רבה על המענה!
הייתי רוצה לדעת מה יכול להיות שבלילה יש עליה בלחץ דם והוא יותר גבוה מביום, למרות שבד"כ בלילה המספרים אמורים להיות נמוכים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בתרופות לאחר תוצאות ההולטר
אילה10/03/2020לאחר שעשיתי את ההולטר לחץ דם והתוצאה היא שהלחצי דם שלי גבוהים שינו לי בתרופות ואני כרגע לוקחת בוקר וערב 30 מ"ג פורולול ודופלקס 160/10,
אבל לאחר שאני כבר ביום השני שהתחלתי לקחת את ה דופלקס אני מרגישה רע מאד, כאבי גב עליון ובטן יחד עם בחילות וחולשה קיצונית בעיקר בשרירים, יש לציין שהלחץ דם התאזן וכרגע זה בסביבות 130/90 אבל אני מרגישה לא טוב, השאלה האם זה תופעות לוואי נורמליות והאם בהמשך הגוף אמור להתרגל ויעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופות ליתר לחץ דםצ`יקו22/02/2020
שלום רב. אני בן 71 מטופל שנים רבות בתרופות ללחץ דם.
המינון: אוקססר 50 פעם ביום (בוקר)
אמלו 10 מ"ג פעמיים ביום (בוקר וערב)
קרדילוק 1.25 מ"ג פעם ביום (בוקר), כמו כן אלקטרוסין לבלוטת התריס ובנוסף פלביקס לדילול הדם בעקבות חשד לאירוע לפני כ-7 שנים,
בתקופה האחרונה במדידות הביתיות וגם בקופ" לחץ הדם הסיסטולי נע בסביבות 170 והדיאסטולי נשאר במסגרת הנורמה
70-80, שאלתי: האם יש קשר בין גילי (71) לעליית ל"ד הסיסטולי או רצוי להתאים תרופות אחרות לל"ד, עוד אציין שבשנים האחרונות אני עוסק בהליכה יומיומית של חצי שעה ומשקל גופי קצת גבוה (כ-95 ק"ג)
אודה מאד על התייחסותך לשאלתי.
בברכת בריאות טובה ובכבוד רב, צ'יקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן24/02/2020מציע לבקש מהרופא הפניה להולטר לחץ דם לברר את האיזון במהלך יממה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות פרופסור
צ`יקו24/02/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן24/02/2020בקש מהרופא הפניה להולטר לחץ דם. עד אז אין צורך בשינוי טיפולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללקיחת כדור להורדת לחץ דםמשה18/02/2020
האם וקטור פלוס 80/12.5 עשוי לפגוע בתפקוד המיני?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן18/02/2020הן יתר לחץ דם והן טיפול תרופתי בו עלולים לפגוע בתפקוד המיני באופן זה או אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי 90 נחשב לגבוה?לורה09/02/2020
האם לחץ דם דיאסטולי 90 מידי פעם נחשב לגבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן10/02/2020התשובה היא לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידות של לחץ דםמיכל09/02/2020
אם אני מודדת לחץ דם שלוש או ארבע מדידות ברצף לאיזה מדידה עלי להיתיחס. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן09/02/2020אני בעד הנמוכה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב בעקבות לחץ דםלימור07/02/2020
דר שלום
אנע בת 45 ויש לי אקו לב יום רביעי ויום לפני אני עושה אימון כח . האם אימון כח ישפיע על תוצאות הבדיקה לטובה או לרעה ? האם צריך להמנע ? והאם ביצוע הבדיקה בזמן מחזור גם משפיע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה על אקו לב
פרופ` אליעזר קליינמן09/02/2020האימון לא אמור להשפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בלחץ דם והתחלת תרופותלור07/02/2020
בת 65 מודדת לחץ דם באופן קבוע. הלחץ דם יכול לעלות עד 140. יש מקרים שעולה קצת מעל 140.
האם לדעתך צריך להתחיל בתרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן09/02/2020לא ולא. מציע למדוד לא יותר מפעם בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרקפרס וטריטייס בהתאם למדידות לחץ דםמרגלית ויסברג06/02/2020
שלום פרופ'.
אני בת 68 , לחץ דם גבוה, מטופלת בטריטייס. 2.5 מ"ג בוקר . בבדיקת הולטר י.ל.ד נמצא כי במשך היום לחץ דם עדיין גבוה. בהמלצת רופא מומחה לי.ל.ד, הוסיף למינון בוקר לרקפרס 10 מ"ג + 1.25 טריטייס גם בערב. לחץ דם ממש ירד 107/77 והרגשתי חולשה ועייפות. הורדתי את מינון הלרקפרס ל5 מ"ג (חציתי את הכדור לשניים) ועדיין ערכי לחץ דם נמוכים 105/77 עם הרגשת חולשה ולעיתים דופק מהיר. אני מודדת בוקר וערב. לפני הכדורים. בממוצע 107/77. בערב הערכים עולים(לפני תרופה). האם להמשיך לקחת את הלרקפרס רק במידה ומדידת הבוקר גבוהה מ135/85? או להפסיק אותו בכלל ולהמשיך רק עם הטריטייס ולהגדיל את המינון שלו ? אודה על תשובתך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן06/02/2020אין ספק שמדובר בעודף טיפול. הייתי מנסה טריטייס 2.5 בוקר+ערב בלבד ולבקש כך הולטר לחץ דם חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות
מרגלית ויסברג06/02/2020אכן כך אעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם פער גבוה בין ערך עליון לתחתוןע.ז04/02/2020
לחץ דם של 150 על 65 כתוצאה מתרופה דיזוטיאזיד ו40 מג ביממה של אנאלדקס. מדוע הערך העליון גבוה ויש פער כזה?המינון הוגדל על ידי רופא המישפחה בימים האחרונים מ20 מג ליממה וזה גורם לי קושי ממעבר מישיבה לקימה. הרגשה שהדם לא עולה לראש....מה המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן05/02/2020לדעתי יש מקום לחזור למינון קודם ולבקש הפניה לניטור (הולטר) לחץ דם ל 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)