מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי בדיקות דם ולחץ דם גבוהאוהד06/06/2021
שלום, אני בן 32, סובל כבר שנתיים ממעי רגיז, לוקח כדור פרוביוטיקה אחד ביום עם האוכל, בממוצע פעם בחודש לוקח 2-3 כדורי סטופיד בעקבות המעי הרגיז. בנוסף לוקח כבר 3 שנים כדורים נוגדי דכאון וחרדה וכדורי שינה.
אין לי מחלות רקע, עודף משקל קל (bmi 26)
ב-10 שנים האחרונות יש לי רעידות בגוף, בשנתיים האחרונות זה התגבר (הפסיכיאטרים טוענים שזה תסמינים של חרדה)
בנוסף לפני כחודש מדדו לי מספר פעמים (בימים שונים) לחץ דם ודופק- וזה היה ממש מעט גבוה, האחות אמרה שזה לא משהו רציני.
ההמוגלובין אצלי מעט גבוה (הרופא משפחה גם אמר שזה לא משהו רציני, אך יכול להחמיר).
אשמח לדעת אילו בדיקות דם מקיפות חשוב לבצע
והאם הבדיקות הדם הללו חשובות:
אנזימים:
CPK
LDH
תפקודי כליות ומדדי חלבון:
Uric Acid
egfr
תפקודי כבד:
Ast
GGT
מדדי דלקת:
Esr
בלוטת התריס:
T3, t4, pth
Anti tpo
Anti thyroglobulin
בלוטת האדרנל:
קורטיזול
Dhea
אלקטרוליטים ומינרלים:
נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, זרחן
הורמונים: טסטוסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן06/06/2021אינני מתרשם שיש לך בעיה פיזית ממשית. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול הרגעה מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 66 חולה לב וסכרתיורי01/06/2021
אני בן 66 חולה לב, סוכרת. הרבה תרופות. לאחרונה שמתי לב באופן מובהק שמייד אחרי ארוחה הלחץ דם שלי צונח לערכים אל מתחת ל-90 (סיסטולי) האם יש מצב שבזמן איכלה יש יותר זרימת דם אל מערכת העיכול ואז מתרחשת ירידה חדה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
פרופ` אליעזר קליינמן02/06/2021אני מקווה שאינך מעמיס יותר מדי בכל ראוחה. על כל פנים לאחר ארוחה תתכן תגובה רפלקסיבית עצבית שאכן מורידה לחץ דם ולכן כדאי לנוח לאחר הארוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בבוקר בן 86אורי29/05/2021
בן 86, נוטל תרופות שונות לל"ד במשך היום. בערב נוטל אוקסאר 50 מ"ג. כשמתעורר בבקרים ל"ד 155/80. בהמשך היום לאחר נטילת הכדורים ל"ד מתאזן. האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן30/05/2021זה בהחלט תקין לגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוצאה של כריתת יותרת הכליהאליהו28/05/2021
בזמנו כרתו לאבי את האדרנל, כאשר גילו שיש לו יתר לחץ דם.
לאילו תוצאות יכולה לגרום כריתה כנ"ל לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` אליעזר קליינמן30/05/2021אם נותרה בלוטה אחת מתוך השתיים לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. צריך כמובן מעקב אנדוקרינולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ליתר לחץ דם מגבירות סיכון לסרטן?אלעד28/05/2021
האם לתרופות arbs סיכון גבוה לגרום לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן30/05/2021היה זמן שקשר כזה נחשד לגבי דיוואן (וקטור) מקבוצה זו אך הוא הוזם וחזרו להשתמש בתרופה. אין בעיה גם עם תרופות אחרות מקבוצה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת לחץ דם פתאומית בן 50לוגי25/05/2021
בן 50
ל/ד 110/70 קבוע !
באחד הימים צרכתי כמות של כ- 6000 מ"ג מלח ( בדקתי )
ולחץ הדם שלי השתולל לכיוון 160/95
שאלה:
1-יתכן מצב,נקודתי כזה ?
2- תוך כמה,זמן מתפנה,כמוץ נתרן עודפת מהגוף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודות לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן27/05/2021לחץ הדם התקין במנוחה נע בין 90/60 עד 140/90. במצבים שונים כמו מתח, מאמץ פיסי או רגשי או באכילה מופרזת ולא מומלצת כמו שאתה מתאר לחץ הדם יכול להגיע עד 200/100 לזמן קצר כמובן וזו תגובה פיסיולוגית תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ומתח ממכשיר לחץ הדםשרוליק23/05/2021
שלום פרופסור יקר. אני בן 35 ללא מחלות רקע. מזה כשנים יש לי פחד ממכשיר הלחץ דם שגורם לי לרכב ומתח בלתי נשלט בעת המדידה.. במרפאה מודעים לעניין ואומרים לי למדוד פעם בהמון זמן לבד. הבעיה שלעיתים במדידות הראשונות מהלחץ הכבד שנמצא בו מתקבלות תוצאות של 150/100.. לאחר שנרגע זה יורד אפילו עד 120/75 או 120/83 וכו.... יש לי 75 מדידות תקינות ביתיות של ממוצע 124/83 בטווח של חצי שנה.
האם לדעתך כדאי לי להפסיק למדוד, כי זה ממש משבש לי את השגרה והחיים.
לציין כי אני ידוע כהיפוכנדר ומתעסק בזה רוב היום.
והאם זה טבעי שבמדידות הראשונות בלחץ ובחרדה מתקבלות תוצאות מעל הנורמה..
תודה על התשובה פרופסור יקר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן24/05/2021לחץ הדם שלך תקין. תפסיק למדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לטיפול ביתר לחץ דםשרה23/05/2021
שלום רב,
עקב יתר לחץ דם אני מטופלת בוזודיפ.
קודם טופלתי באמלודיפין שגרם לי לבצקות קשות.
הטיפול הוחלף לוזודיפ שגם גורם לי לבצקות .ואני מעונינת להחלף.
שאלתי
איזה עוד אופציה יש במקום הכדורים האלה
אני מבינה שאני צריכה חוסמי תעלת סידן.
תודה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן23/05/2021לא ברור לי מדוע את צריכה דווקא נוגדי סידן. אם אכן כך הדבר ניתן לבקש מהרופא המטפל תוספת של משתן קל כמו דיזותיאזיד חצי כדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור האם לחץ דם גבוהלמד21/05/2021
היי, אני בן 29. בריא,
מדדתי סתם בבית לחץ דם ובדיקה ראשונה הייתה 123 על 75 ובדיקה שניה 130.
הבנתי שמדובר במצב מסוכן יחסית, האם צריך ללכת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן23/05/2021שתי המדידות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בלחץ דם באינטרקציה עם אדם מסויםאסף16/05/2021
יש אדם מסוים שכאשר אני באינטרקציה עימו אני מרגיש את לחץ הדם שלי עולה מאוד. אני מרגיש גלי חום בצורה מאוד מובהקת, חולשה פיזית בגפיים, תחושת מועקה בחזה ועלייה חדה בדופק הלב.
אני בן 30 עם היסטוריה של לחץ דם (היה בעבר 140/95 וירד ל-120/85). בעל רקע של מחלות לב במשפחה.
האם הדבר הזה אפשרי? עלייה בלחץ הדם בעקבות אינטקציה עם אדם ספציפי? באופן רגיל אני לא מרגיש את הסימפטומים הללו.
מה אפשר לעשות בנדון ואיך אפשר לבדוק אירוע שהוא יחסית נקודתי ולא סיסטמטי?
אודה לתשובה,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד וסטרס
פרופ` אליעזר קליינמן16/05/2021אני מניח שאתה נכנס ללחצים נפשיים כאלה או אחרים עם אותו אדם ולכן עליך לשקול את צעדיך לגבי המשך קשרים רצוי או לא. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתאים בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריטייס וקרדילוק = הפרעה בתפקוד המיני?שי10/05/2021
שלום רב,
בן 47
לפני כחצי שנה התחלתי לקחת טריטייס וקרדילוק במינון 1.25 מ"ג בשל יתר לחץ דם גבוה קל יחסית (145/100).
בסמוך לאחר לקיחת הכדורים החלו הפרעות בתפקוד המיני.
התור הראשון לנפרולוג הוא בעוד 4 חודשים !!!
האם ישנן תרופות שאינן גורמות להפרעות בתפקוד המיני אך יכולות לאזן את לחץ הדם כמו התרופות הנוכחיות
תודה רבה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביל"ד
פרופ` אליעזר קליינמן12/05/2021נסה לוותר בינתיים על הקרדילוק והוסף פעילות גופנית סדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לח"ד - שאלת המשך
שי12/05/2021תודה רבה,
היות והטריטיס לבדו לא הצליח להוריד את לחץ הדם ופעילות גופנית סדירה אני עושה כבר.
האם כדאי/אפשר להגדיל את המינון של הטריטייס ל- 2.5 במקום 1.25 עד שאפגוש נפרולוג של הקופה?
תודה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן12/05/2021ראה תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים וקשר לנטילת זודיפ 10חנה07/05/2021
שלום רב,
עקב יתר לחץ דם אני מטופלת במספר תרופות
טופלתי באמלודיפין
אך עקב בצקות הוחלף לוזודיפ 10 פעמיים ביום.
התחלתי לסבול מכאבי שרירים
האם זה יכול להיות בגלל הוזודיפ.
תודה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביל"ד
פרופ` אליעזר קליינמן12/05/2021על פי רוב לא אבל תמיד תתכן תופעת לואי לא שגרתית. מציע להפסיק את הואזודיפ למספר ימים ולבדוק תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופה מאור אאשר ללוסרדקסדודי04/05/2021
האם עלול להיות הבדל בהחלפת אוקסאאר בלוסרדקס?
ידוע לי שזו אותה תרופה אבל לפעמים יש הבדל במותגים שנוצר מהרכב הנלווים לתרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן04/05/2021בדרך כלל ההבדל פסיכולוגי אם ישנו כזה. הבדל מהותי נדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בבליעת כדורים זודיפ קומבולאה אגמון01/05/2021
שלום, לאחרונה קבלתי וזודיפ קומבו 10 מ“ג
הכדור נתקע לי בגרון. א י מתקשה בבליעה זמן רב. האם יש תחליף נוזלי לתרופה הנ“ל או כדור אחר שאפשר לחצות או לרסק.
תודה ל.א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן02/05/2021אין תחליף נוזלי. תנסה לבקש ואזודיפ 10 לחוד ודיזותיאזיד חצי כדור של 25 מ"ג לחוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי בן 33דני21/04/2021
בן 33, רזה וספורטיבי. מעולם לא סבלתי מלחץ דם. לאחרונה גיליתי במקרה שלחץ הדם הדיאסטולי שלח עומד על 91 בערך. לחץ הדם הסיסטולי בסביבות 125. מהסתכלות בבדיקות לחץ דם שעו לי בשנים האחרונות (2017-2020) ראיתי שלחץ הדם הסיסטולי לא ממש השתנה, אבל הדיאסטולי ממש קפץ (ערכים בין 72-80) המדידה האחרונה שעשו לי הייתה בספטמבר 2020 (115/78) מה יכול להסביר קפיצה כל כך גבוהה של לחץ דם דיאסטולי? אני מציין שבשנה האחרונה התחלתי לקחת באופן קבוע תרופה בשם פרפ.האם זה יכול להסביר את המצב?
האם אני יכול להמשיך לרוץ כרגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2021לא נראה לי שישנה בעיה אבל אם אתה מודאג בקש מהרופא שלך הפניה להולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)