מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות מתמשכת בתרופה ללחץ דם גבוהה נורמפרסנסדב21/10/2020
נורמפרסנס מועילה להורדת לחץ דם רק לאחר פעם ראשונה כשלוקחים פעם שניה לאחר יום אינה מורידה את לחץ הדם גם אם תגדיל את המינון.יש להמתין תקופה על מנת (אולי שבוע) שתוריד לחץ דם.הרבה רופאים לא יודעים זאת.בגלל "שהמדיק מטעה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן23/10/2020איזון לחץ דם איננו פשוט כל עיקר לפחות בחלק מן המטופלים. לתרופות שונות לוקח זמן עד לאיזון לחץ הדם ומאידך, לעיתים נלקחות תרופות שלא לצורך וזה בהחלט עלול לתעתע באיזון לחץ הדם. יש גם לקחת בחשבון שתרופות שונות מגיבות באופן שונה אצל מטופלים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תקין בקיץ וגבוה בחורף - מה הסיבה?יפית18/10/2020
בקיץ לחץ הדם שלי תקין אפילו בלי כדורים , בחורף גם 3 כדורים ביום לא עוזרים ולחץ הדם מאד גבוה.
מה הסיבה שבקיץ לחץ הדם תקין ובחורף גבוה מאד , האם שבגלל ההזעה בקיץ ? , יש עוד סיבות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן19/10/2020בקיץ ישנה הרחבת כלי דם כדי להתמודד עם חום הגוף וזה מה שמוריד את לחץ הדם. תשתדלי שגם בחורף יהיה לך חם מספיק כדי שכלי הדם לא יתכווצו ואז גם לחץ הדם לא יעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחור בן 44 עם לחץ דם 115/150גד11/10/2020
היי,אני בחור בן 44
מעשן ואוכל בלי לשמור על כלום
ולא עושה שום פעילות גופנית
הרופא הביאה לי כדור של טריטייס 5 מג
ועדיין לחץ הדם בממוצע 115/150
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן12/10/2020מציע לבקש מהרופא הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גד12/10/2020תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לחץ דם בבדיקות ביתיות לספורטאיטל04/10/2020
שלום רב בן 48 ספורטאי
לחץ הדם אצלי נע בבדיקות ביתיות לאחר שאני ממש נרגע לגמרי /129/118 על 57 /60/65/70/75
האם הערכים הללו בגבול התקין
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן05/10/2020הערכים הללו תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מגדירים אדם שסובל מיתר לחץ דם?אלי02/10/2020
האם ההגדרה "סובל מיתר לחץ דם" (הכלולה בשאלונים שונים) נכונה למבוגר (85) שיש לו יתר לחץ דם זה עשרות שנים, המאוזן בטריטייס 2.5 מ"ג, ואינו חש כל סבל על רקע זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וסבל
פרופ` אליעזר קליינמן05/10/2020זהו מונח שהשתרש במינוח הרפואי אך אינו מדוייק לגמרי. לחץ דם גבוה כשלעצמו לא אמור לגרום לתסמינים כלשהם, אלא שלטווח ארוך עלולים להופיע סיבוכים שיכולים לגרם סבל משני כמו ארועי מוח ולב, סיבוכים בכליות ובעיניים ועוד. לכן חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביתר לחץ דם אצל בן 49גלעד26/09/2020
שלום לחץ הדם שלי הוא בין 120-135 ל 89-94
אני מבין ש 94 זה כבר לחץ דם גבוהה האם נדרש להתחיל מיד בכדורים או שכדאי להתחיל בדיאטה ?
אני בן 49
תודה ויום טוב
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן29/09/2020ברור שעדיפים דיאטה + פעילות גופנית סדירה בלחצי דם כמו שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקספורג' ותופעה של נפיחות בקרסולייםזוהר17/09/2020
לפני כחודש התחלתי ליטול אקספורג' 160/5 מ"ג עקב עליה בלחץ דם. הכדור מחליף את הלוסרטן 50 מ"ג שלקחתי ומתווסף לקרדילוק 2.5 מ"ג.
הלחץ דם אמנם ירד אבל הקרסוליים מתנפחים. אני יודעת שזו אחת מתופעות הלוואי של האקספורג'.
האם יש תחליף יעיל לכדור הזה, שאינו גורם לנפיחות ובצקת?
תודה וחג שמח,
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן17/09/2020הייתי מנסה וקטור פלוס במינון 160/12.5. נסה לבקש מהרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושנה טובה
זוהר18/09/2020תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן21/09/2020ראה תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של תרופות לרקפרס ואמלודיפיןי17/09/2020
שלום,
האם לתרופה אמלודיפין השפעה יותר חזקה מאשר ללרקפרס, גם מבחינת תופעות הלוואי? והאם תופעת לוואי האפשרית של דלקת בלבלב שכיחה יותר עם אמלודיפין?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן17/09/2020שתי התרופות הן מאותה קבוצה של מעכבי סידן. ההשפעה הינה פונקציה של מינון כמובן וייתכנו מינונים שונים לכל תרופה. לא ידוע לי ולא נתקלתי בדלקת לבלב כתופעת לוואי של תרופות אלה אם כי ברפואה מקובל שהכל אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בזמן שכיבה לעומת לחץ דם בעמידהאלי09/09/2020
לחץ הדם במשך היום 120/75 בממוצע בישיבה. במצב שכיבה (בלילה) לחץ הדם עולה 150/90 בממוצע. כשאני נעמד לחץ הדם חוזר לתקין. מה הסיבה? יש מקרים שאני פוחד לשכב לישון. אני בן 75. לוקח דואודארט לערמונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן09/09/2020אני מציע לך לבקש מהרופא המטפל הפניה לבדיקת הולטר לחץ דם ל 24 שעות. אין סיבה להבהל בינתיים ואתה יכול ללכת לישון בשקט בלי למדוד לחץ דם שיפחיד אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד למדוד נכון לחץ דם וכמה פעמים ביום?רון15/08/2020
שלום רב, אבי בן 88 נוטל כעשר שנים תרופות ללחץ דם, ברצוני לשאול הוא מנהל רישומים כל יום, כמה פעמים מומלץ למדוד כל פעם, בוקר, צהריים, ערב ומה לקחת בחשבון כאשר יש הבדלים משמעותיים בין התשובות? נניח 132/75 או 150/80, האם מודדים פעם שלישית? איזה תוצאה יש לקחת בחשבון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודות לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן16/08/20202 הבדיקות הנ"ל תקינות לגילו. אני מציע לבדוק פעמיים בשבוע לכל היותר, כל פעם בשעה אחרת. אם זב גדוה במדידה ראשונה ניתן לחזור עוד פעמיים בהפרש של 5 דקות בין המדידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללחץ דם גבוהשמואל רותם06/08/2020
שלום רב!
אני בן 79
לפני שנים אובחן אצלי לחץ דם גבוה.
טופלתי בקרדיאולוק 2.5 וטריטייס 2.5.
לחץ הדם התייצב. ל-130\70.
אך מאחר שבבדיקת הדם שביצעתי לאחרונה היו מספר חריגות מהנורמה בממדים הבאים:
אוראה - 5.3
קריטינין - 1.26
פוטסיום - 5.3
רופאת המשפחה הורידה לי את כדור הטריטייס.
לחץ הדם עלה ל- 160\70.
ועל כן הרופאה הוסיפה לי כדור אמלודיפון 5 מ"ג.
לחץ הדם התייצב ל-130\70 דופק 55
יש לציין יש לי נפיחות בכפות הרגליים.
חוץ מהטיפול בלחץ הדם, אני נוטל ליפיטור 10 מ"ג
סדאם 5 מ"ג. וגלוקומין חצי כדור של 850 מ"ג.
מבקש את דעתך והתיחסותך בבעית לחץ הדם.
ואיזה טיפול אתה מציע לאור מצבי.
מודה לך מאוד פרופסור..
ממתין לתשובתך..
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן08/08/2020הייתי מציע לנסות שילוב של איקפרס 120 מ"ג + דיוואן 80 מ"ג לאחר יעוץ עם הרופא המטפל. את שתיהן לקחת בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופות שונות ללחץ דם גבוהיעל03/08/2020
שלום רב, אבי בן 85 מטופל מזה שנים באנלדקס 20 מ"ג. לאחרונה הרופא הוסיף גם נורבסק 5 מ"ג. בדיקות לחץ דם תקינות אך סובל מסחרחורות וחולשה.
מה יכולות להיות הסיבות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן05/08/2020הסיבה העיקרית הינה התגובה לנורווסק . הייתי מפסיק אותו ובוחן את התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ללחץ דם גבוה לאחר החלפת כדורשמואל רותם30/07/2020
בן 79.
לפני שנים אובחן אצלי לחץ דם גבוה.
קיבלתי טיפול ב-קרדילוק 2.5 ו-טריטייס 2.5
ולחץ הדם התייצב.
אך מאחר שבבדיקות הדם האחרונות יש עלייה בממדי הפוטסיום.
רופא המשפחה החליף לי כדור הטריטייס בכדור אמלודיפון 5 מ"ג.
לציין... חוץ מהטיפול בלחץ דם אני נוטל ליפיטור 10 מ"ג
טאדם 5"ג וגלוקומין. (חצי כדור של 850 מ"ג)
יש לציין, בבדיקת הדם האחרונה היו לי כמה חריגות מהנורמה:
1.אוראה -5.3 2.קריטינין- 1.26 3.פוטסיום- 5.3
כל יתר הממדים בטווח הנורמה.
מבקש את התייחסותך ודעתך בבעיית לחץ הדם..
ואיזה טיפול אתה מציע.
מאוד מודה לך פרופסור.. וממתין לתשובתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ללחץ דם גבוה
שמואל רותם31/07/2020ברצוני להוסיף..
כאשר הפסקתי את הטיפול ב-טריסייט לחץ הדם עלה
ל -70\160. דופק-57* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגליים כתופעת לוואי מטיפול נורבסק 10 מ"גאני26/07/2020
שלום רב,
אבי בן 78 לוקח המון שנים נורבסק 10 מ"ג + וקטור 160 מ"ג.
לאחרונה, הרגליים התחתונות כולל כף הרגל התנפחו מאוד (כמו בצקות).
מצב הלח"צ יציב, תודה לאל.
בבדיקה אצל מומחה כלי דם, נאמר לו שהנפיחות היא תופעת לוואי מנטילת הנורבסק, ושאין מה לחשוש. אולם, זה נראה די מבהיל וקשה לו לנעול נעליים בשל כך.
השאלה - האם כדאי להחליף את הכדור לאחר המון שנים...?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן26/07/2020לדעתי כדאי בהחלט להחליף את הטיפול, למשל לוקטור פלוס המכיל את אותו וקטור ובמקום נורווסק ישנו דיזותיאזיד שהוא משתן חלש יחסית שאמור לסלק את הבצקת. התייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך לאחר נטילת תרופות עבור לחץ דם גבוהפנינה25/07/2020
שלום רב! בעלי בן 66 חולה לב המון שנים. גם סוכרת והתחלה של בעייה בכליות. עבר הרבה צינתורים בחייו. 2 התקפים. סטנטים. גם יש לו בעיה של פרוסטטה מוגדלת. וכמובן יתר לחץ דם.
לכל המחלות האלה לקח כדורים, נורמיטן, אומניק, ולסרטן, דיזוטיאזיד וקדקס. לפני 3 חודשים התחיל להיות לו לחץ דם נמוך עד מאוד. לאט לאט עזב חלק מהכדורים. עם ליווי של רופא משפחה כמובן. כיום לא לוקח כלום. וזה כולל אפילו את הנורמיטן. ובכל זאת בלי כדור, הדופק שלו מתחת ל-60 כל הזמן ולחץ דם נמוך בסביבות ה-100/65 רוב היום.
האם יכול להיות שאחרי כל כך הרבה שנים של תרופות הוא פתאום "לא צריך כלום" יותר? אני לא יודעת מה לחשוב. האקו אחרון היה כמו בשנים האחרונות: 45%.
יכול להיות שמשהו מאוד לא בסדר? אל מי לפנות?
נ.ב. המוגלובין שלו מאוד נמוך (12-11.7) תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט שאולי לך חשוב
פנינה25/07/2020לפני שנה וחצי היה לו אירוע פרפור חד פעמי ומאז ועד היום הוא לוקח פרוקור. הקרדיולוג המליץ לו לאחרונה להוריד ל- 5 ימים בשבוע. תודה שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)