מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבות לירידת לחץ דם בנטילת וקטור וקרדילוקדנה24/07/2020
פרופסור שלום, אמא שלי בת 81, סובלת מיתר לחץ דם כ-15 שנה.
טופלה בשנים האחרונות בווקטור וקרדילוק והממדים של הסיסטולי נעו בין 160 ל-140 ושל הדיאסטולי בין 80 ל-70 .
בחודשיים האחרונים לחץ הדם ירד בצורה חדה למרות שלא נוטלת תרופות (הפסיקה לאחר שהבחינה במדדים נמוכים) לדוגמה 155/65 במדידה הראשונה,117/57 במדידה השניה
141/62 מדידה ראשונה, 105/56 מדידה שניה.
לעיתים כן נוטלת קרדילוק רק 1.25 מ"ג עקב פלפיטציות.
1. קראתי שהלחץ דם יכול לרדת עקב אי ספיקת לב .האם ייתכן שזו הסיבה?
2. וקטור שומר גם על תפקוד הלב, אם היא לא נוטלת יותר מה היא אמורה לקחת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן26/07/2020יש בהחלט מקום לשקול הפחתת מינון הוקטור למחציתו. אי ספיקת לב ניתן להעריך בקלות באמצעות בדיקת אקו לב שאותה כדאי לבצע בכל מקרה כמעקב גם אחר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מנטילה ממושכת של BISOPROLOL FUMARATEחנה23/07/2020
זה כ-5 שנים שאני לוקחת בהמלצת רופאת משפחה את התרופה הנ"ל במינון של MG 2.5. זאת בעקבות לחץ דם גבוה שנמדד בקופ"ח. מעולם לא עברתי ביקורת או בדיקות לגבי המשך נטילת התרופה, ושאלתי מה הנזק שיכול להיגרם מנטילתה, מה התועלת ומה עלי לבקש מרופאת המשפחה כהמשך טיפול?
תודה וברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן26/07/2020קודם כל מה גילך? לחץ דם גבוה חד פעמי אינו מהווה אינדיקציה לטיפול תרופתי כה ממושך וללא כל בקורות. במקומך הייתי מציע לרופאת המשפחה להוריד מחצית המינון ולהפנות לבדיקת הולטר לחץ דם למעקב. גם בדיקת אקו לב, רצוי במאמץ, יכולה להיות דרך טובה לאישור או שלילת לחץ דם גבוה, וזאת תוך הפסקת התרופה לקראת הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך פרטים - לחץ דם נמוךניסים19/07/2020
שכחתי לציין - בן 45 ללא תרופות.
רוב חיי עושה ספורט 5 פעמים בשבוע, עכשיו מאוד קשה לי אפילו לעשות הליכה בגלל הסחרחורת. הופניתי לבדיקת tilt tsat מה דעתך היום בבוקר לאחר השכמה 104/66 דופק 55.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ` אליעזר קליינמן19/07/2020ישנן 2 סוגי סחרחורות - האחת נובעת מלחץ דם נמוך והתחושה היא של ערפול או "שחור מול העיניים". היא מכונה דיזינס. השניה היא ורטיגו - תחושר של אבדן יציבות והעולם מסתובב סביבינו. מצב כזה עשוי להעלות את לחץ הדם עקב מצב הסטרס שיש כאן. במצב הראשון צריך להפחית או אך להוריד לגמרי תרופות ללחץ דם. המצב השני אינו קשור ללחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם נמוך סחרחורות
ניסים19/07/2020תוד על תשובתך אני לא סובל מורטיגו הרגשה של חוסר יצביות ערפול ראש תפוס מרחף וכאבי ראש לא משתמש בתרופות בכלל האם הלחץ דם תקין או נמוך 104/66 דופק55
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן20/07/2020תנסה לשתות קפה שחור 2-3 כוסות ליום ולהוסיף מלח לארוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם במאמץ לעומת לחץ דם סביר במנוחהשרגא12/07/2020
שלום,
בבדיקת מאמץ ל"ד במנוחה לפני היה 140/70. בשיא לאחר 8 דקות הגיע ל 245/170. 6 דקות לאחר 160/80. הומלץ להתחיל בכדור להורדה.
האם נטילת כדור לא תגרום לל"ד נמוך מדי במנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן13/07/2020התגובה למאמץ נראית מוגזמת מדי. נראה שהיתה בעיה במכשיר המדידה. אני מציע לבקש מהרופא שלך הפניה להולטר לחץ דם להשלמת הבירור לפני טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם
שרכא13/07/2020מצטער מאד.טעיתי.
בשיא המאמץ הלח"ד היה 250/94.במנוחה לפני היה 140/60.
האם זה משנה את תגובתך?
האם תרופה להורדת ל"ד לא תפיל אותו במנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שירד מהמצב הרגיל - מה הסיבות?גדעון10/07/2020
בן 60, במשך השנים האחרונות לחץ דם במנוחה בסביבות של 140/90 שזה לא כל כך טוב להבנתי ובשל כך מודד בבית מידי פעם. בחודשים האחרונים שמתי לב שהוא ירד באופן קבוע מהרמה שהייתה לסביבות 115/75 (נכון שאם תמיד היה כך זה מצוין). לציין שללא תרופות כלשהן, מודד באותו אופן עם אותו המכשיר שגם נבדק כיולו במעבדה.
יש לציין שהיה בעבר טרומבוס בשוק שעבר לאחר טיפול תרופתי שהופסק. האם יש סיבות שלחץ דם יורד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנודות לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן12/07/2020ראשית אין לך ולא היה לך לחץ דם גבוה.
שנית, כנראה שנכנסת למצב רגוע יותר נפשית ו/או פיסיולוגית ולחץ הדם מגיב בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גדעון13/07/2020תודה על תשובתך,
אבל המצב נפשי/פיסי דווקא בחודשים האחרונים לא פחתו ואפילו להייפך. המדידות הם שנים תמיד אחרי מנוחה לפני שינה. מוזר שישנה ירידה של כ 20% בסיסטולי ובדיסטולי ובגיל שכזה בדרך כלל הלחצים אם כבר עולים. האם התופעה מוזרה או שיש הסבר אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופות חוסמי ביטא ומדלליםארתור07/07/2020
בן 61.
עקב פרפור פרוזדורים כרוני מקבל:
טמבוקור 100×2
נורמלול 50
אספירין 100×2
האם יש מקם לשנות אספירין לפרדקסה?
לשנות נורמיטן לקרדילוק או אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן07/07/2020אם יש לך גם יתר לחץ דם ו/או סוכרת ו/או מחלת לב יש צורך להמיר לתרופות כמו פרדקסה. אם מדובר רק בפרפור ללא גורמי סיכון נוספים אין צורך לשנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ארתור07/07/2020
ומה לגבי נורמלול לעומת קרדילוק ?
יש מקום לשנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם כגורם סיכון למחלת הקורונהרינה05/07/2020
האם כאשר מודיעים שנמצא כי יל"ד (יתר לחץ דם) הוא גורם סיכון עיקרי לקורונה, הכוונה היא ל-יל"ד לא מאוזן, או גם ל-יל"ד המאוזן תרופתית?
מה בדיוק מצאו המחקרים בעניין זה?
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן06/07/2020בכל מקרה צריך לאזן את לחץ הדם. כמובן שצריך לשמור על כללי ההיגיינה בקפדנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בערכי לחץ הדם האם מעידים על בעיה בלב או בכליות?נינה25/06/2020
שלום רב,
בת 82 עם לחץ דם גבוה כ-15 שנים.
מטופלת בוקטור, וקטור פלוס .
בשנים האחרונות לחץ הדם היה במדידה הראשונה 160 ,165 ובמדידה השניה 150,140 ...
בימים האחרונים היו מקרים של לחץ דם מאוד נמוך ,120 ואפילו 105 . הדיאסטולי 60...
מה יכולה להיות הסיבה?
לא החלפתי תרופה, האם זה מעיד על בעיה לבבית או בכליות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן27/06/2020לעיתים מדובר דווקא בעודף טיפול. מציע לבקש הפניה להולטר לחץ דם לאחר הפסקת אחד הכדורים ואם זה רק אחד להפסיקו ולהעריך את המצב באותו אופן. ואז להחליט עם הרופא המטפל על הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
נינה28/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת שימוש בתרופה נגד לחץ דם גבוהאור17/06/2020
שלום רב.
התחלתי ליטול תרופה בשם טרנדייט לאחר לידה כתוצאה מלחץ דם גבוה שהתפתח בסוף ההריון. נקבע מינון 200 מ"ג פעמיים ביום, ולאחר כחודש הורדתי מינון ל-300 מג (100 ו-200), ולאחר עוד כמה שבועות נשארתי עם 100 מג פעמיים ביום וככה אני כבר נוטלת מזה 4 חודשים.
לחץ דם יחסית יציב ונמוך 110-115/ 70-75 , אבל יש מצבים בהם יש עלייה בדיאסטולי עד ל 85 לפעמים. חוץ מזה בבוקר או מאוחר בערב ישנם מצבים בהם לחץ דם יכול להיות 85/68 עם דופק 87.
האם זה אומר שתרופה חזקה מדי כבר או לא מתאימה? האם אפשר לנסות להפסיק לקחת אותה ואיך? לא קיים מינון פחות מ100 מג
כמו כן, בזמן אחרון יש לי לחץ בחזה ובאזור הלב, לפעמים עם קושי לנשום.
האם זה יכול להיות כתוצאה ממינון יתר של התרופה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן17/06/2020ניתן לנסות להפסיק ולעקוב אחר לחץ הד במעקב הרופא שלך והפניה להולטר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ופענוח בדיקות דםמיקי15/06/2020
לחץ דם גבוה 150/100 שלא מטופל מזה שנים. עשיתי לאחרונה בדיקת דם והתשובה: renin-91
-aldosterone 16.4
האם התוצאה מראה על לחץ דם גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד
פרופ` אליעזר קליינמן15/06/2020לחץ דם של 150/100 הוא גבוה וצורך טיפול לאיזונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ערך להחשיב בבדיקת לחץ דם?מדידת לחץ דם31/05/2020
אני בת 36 ויש לי תסמונת חלוק לבן ונלחצת מרופאים וממכשיר הלחץ דם גם.
בבית כשאני מודדת, אני עושה כמה מדידות והערכים יוצאים לי ממש שונים אחד מהשני, בהתחלה גבוה מעל 140/100 ואז כשאני נרגעת כל פעם יותר במהלך הדקות המדידות הולכות ויורדות עד שהגעתי במצב הכי רגוע שלי ל-118/85...
איזה מהם אבל אני צריכה להחשיב כמדידה ה״אמיתית והנכונה״?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן01/06/2020אין לך לחץ דם גבוה. תרגילי הרגעה יועילו לך מאוד. כדאי להתעניין איך מבצעים זאת. ניתן גם דרך האינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי נשירת שיער - לוסרדקס פלוס פעם ביוםשרי27/05/2020
אני לוקחת מדי יום לוסרדקס פלוס 50 מג וגם נורמיטן 50
מאז שהחליפו לי את התרופה ללוסרדקס פלוס התחילה לי נשירת שיער מסיבית האם ידוע שתרופה זו יכולה לגרום לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון לחץ דם
פרופ` אליעזר קליינמן27/05/2020לאו דוקא. אבל כדאי לבדוק בכל זאת את הסיבה. ניתן לעשות זאת ע"י בדיקות דם ספציפיות - לבקש מהרופא המטפל. וכן לנסות להחליף את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאזדים ופרוטינוריה שיפור תפקודי כליהיצחק23/05/2020
שלום
האם תיאזיד 12.5 מג שנלקח כחלק מטיפול הפחתת ילד משפר תפקודי כליה בהפרשת פרוטאין?
תודה
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד וטיפול תרופתי
פרופ` אליעזר קליינמן24/05/2020לתיאזיד במינון כזה אין בדר"כ השפעה על התפקוד הכלייתי. לשיפור התפקוד נהוג להציע נוגדי ACE או נוגדי רצפטורים של אנגיטנסין. לדוגמה: אנלדקס, טריטייס מקבוצה ראשונה , ו - דיוואן (וקטור) או לוסרדקס מקבוצה שנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם בגיל 92אורנה10/05/2020
שלום, אמי בת 92 בקירוב. מזה כשלוש שנים סובלת מיתר לחץ דם. לאחרונה נמדד 200 ואפילו מעבר לזה. מידי פעם יורד ל 170-180. בשלושת הימים האחרונים מתלוננת על כאב ראש. אמי מטופלת קרוב לשנה וחצי ע"י אמלודיפין 5 מ"ג (המינון עלה לפני כחודשיים מ-1.5 ל-2 ביום). כמו כן לאחרונה הפסיקה לשתות קפה (במקומו שותה תה מחליטת צמחים). כאמור, לחץ הדם נותר גבוה . מה ניתן לעשות ? תודה, אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם?
פרופ` אליעזר קליינמן11/05/2020מהם הערכים הנמוכים של לחץ הדם? למשל 200/80 וכד'.
מהו הדופק שהוא המספר השלישי המופיע במכשיר המדידה האלקטרוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליטה על לחץ דם סיסטוליאבי02/05/2020
מטופל שנים אחדות ביתר לחץ דם מתון המתבטא בעיקר בלחץ דם סיסטולי לא יציב בתקופות שונות (אולי בגלל מתח?). הלחץ בדרך כלל בבוקר הוא תקין בסביבות 120 אך אחה"צ לעיתים עולה ל-145 (שאר הערכים תקינים) ואני מרגיש גם לחץ מסוים בחזה לעיתים אחה"צ שמשפיע על פעילות גופנית.
לוקח בבוקר דיובאן 40 ועוד אחד אחה"צ אך האחרון אינו משנה כלל את את הערך הסיסטולי שנשאר 140. לוקח גם קרסטור 10 כך שבדיקות הדם בערכים טובים.
האם דיובאן בכלל מתאים לי? איך ניתן להוריד את הערך הסיסטולי ביעילות? האם יש קשר בין עליית הערך הסיסטולי ללחץ בחזה? בדיקה קרדיולוגית ללא ממצא.
אני בן 76 עם משקל תקין, שמירה על תזונה, פעילות גופנית. מוטרד משינויים בערך הסיסטולי כלפי מעלה בתקופה האחרונה
בתודה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד וסטרס
פרופ` אליעזר קליינמן03/05/2020ברור שמצבי לחץ עלולים להשפיע על לחץ הדם עם אפשרות עלייה עד 200/100 וזה ייחשב לתקין כל עוד לחצי הדם תקינים במצבי מנוחה ורגיעה. אצלך לחץ הדם מאוזן לגמרי לפי הערכים שהצגת כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)