מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם נמוך?אקו18/05/2011
שלום
עד לפני כחודשיים היו לי לחצי דם גבוהים [140-100] גם בבדיקת 24 שעות מכשיר צמוד..בעזרת "נורמלדם" הטבעי פעם ביומיים שלושה הלחץ ירד לרמות של 100-71 ו106-69.בדיקות אחרות מראות 110-82 ו87-108.מה זה אומר קלינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/05/2011לא מכיר את הרכב הנורמלדם.
רוב מדידות לחץ הדם לאחר הלקיחה בגדר הנורמה. 87 דיאסטולי הינו ערך גבולי.
אם יש תופעת אינבו (פלצבו) או לא קשה לדעת. עם הזמן תדע אם לחץ הדם התאזן או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמבוציטיםעינבר לוי16/05/2011
האם יש קשר בין לחץ דם גבוה לבין תוצאת טרמבוציטים גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמבוציטים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/05/2011לרוב אין קשר בין מספר גבוה של טסיות לבין יתר לחץ דם.
במיעוט המקרים כאשר קיימת ESSENTIAL THROMBOCYTOSIS מצב בו יש בדרך כלל מעל מיליון טסיות יכול להיות תופעות של קרישיות יתר עם תופעות של תסחיפים לתוך הכליות ועליה של לחץ הדפ. המצב נדיר מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאושרית13/05/2011
האם לחץ דם 158/80 זה נחשב גבוהה? אם כן האם לשתות כדור להפחתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/05/2011לחץ דם סיסטולי של 158 אכן מעל הנורמה ורצוי להוריד אותו מתחת ל- 140. אם יש מקום לטיפול תרופתי או שילוב עם אמצעים אחרים כדאי לך לדון עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בכלל יתר לחץ דם?משה13/05/2011
שלום
אני בן 35, בריא, לא מעשן, לא הייתי פעיל גופנית בשנה האחרונה, אך לפני 3 חודשים חזרתי להתאמן 3-4 פעמים בשבוע.
לפני מספר חודשים נמדדו לי ערכי לחץ דם של כ- 70-80/130-140. בעקבות זאת נשלחתי לבצע מעקב הולטר ל"ד, שהראה שבשעות בהן אני ער לחץ הדם יציב על כ-160 (הגבוה כמובן). מעקב ע"י מכשיר ביתי לאחר בדיקת ההולטר, הראה שוב ערכים של 70-80/130-140.
רופאי החליט שיש לטפל תרופתית בבעיה ונתן לי cilazapril 5 מ"ג.
השתמשתי בתרופה כבר למעלה מחודש, הערכים אינם יציבים, כ - 60-75/120-140.
נראה לי שהשינוי לא משמעותי אך בכל זאת רופאי החליט להמשיך בטיפול 3 חודשים נוספים. לא הייתי אמור לראות תוצאות טובות ויציבות יותר כתוצאה מהטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בכלל יתר לחץ דם? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/05/2011הבדיקו שאתה מתאר בבדיקות עצמיות הינן בגבול העליון של הנורמה.
אם ההולטר גילה שרוב המדידות הסיסטולית סביב 160, בהחלט יש מקום לטיפול.
לחצי הדם אחרי הטיפול בכל זאת נראות נמוכות ממה שהיה קודם.
עשית השוואה בין המכשיר שלך לבין מכשיר מכויל במרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר
משה15/05/2011תודה על התיחסותך
לשאלתך - ביצעתי בדיקה לגבי תקינות המכשיר שלי.
גם במכשירי המרפאה, לחץ הדם הוא כ- 130-140 ולמעשה למעט בדיקת ההולטר, מעולם לא "הצלחתי" להגיע לערכים של 160.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/05/2011לגבי ההולטר לחץ דם, מה אחוז של מדידות לחץ הדם במשך שעות הפעילות מעל 135 בשעות הפעילות ומה היה הממוצע?
מה היה בשעות השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
משה15/05/2011בשעות הפעילות אחוז הבדיקות מעל 135 היה 95.7%, הממוצע היה 149/84.
בשעות המנוחה, ב-53.3% הבדיקות היו מעל 120 והממוצע עמד על 118/83.
נתונים נוספים מסיכום המרפאה -
ללא קפיצות/נפילות חריגות
וריאביליות - גבוהה
white coat effect - לא, תמונה של reverse hypertension
excessive morning surge - כן, 40-50 ממכ'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/05/2011מגיע לך טיפול ומעקב ע"י הולטר. הממצא איננו שכיח ונקרא REVERSE WHITE COAT, ממצא בו לחץ הדם בבדיקה אוטומטית עם ערכים גבוהים מהבדיקה ידנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםדן שטיגליץ12/05/2011
אני בן 75 יש לי לחץ דם בסביבות 160/ 50 לוקח בוקר וערב AMLOW 5 מה שרשם לי רופא המשפחה. הדופק שלי בין 40 ל 50 כבר הרה מאד שנים (ברדיקרדיה?.) וזה לא מפריע לי. היות ולחץ הדם הנמוך הוא נמוך מדי, לכן אני לא יכול לקחת כדור יותר חזק לפי דברי הרופא.האם יש דרך לייצב את לחץ הדם? אני צריך לציין שיש לי סוכרת מאוזנת ע"י כדורים.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/05/2011אם זה אפשרי קיימת המלצה להוריד את לחץ הדם הסיסטולי מתחת ל- 140 אפילו שיש לחץ דם דיאסטולי יחסית נמוך.
אם הרופא שלך המכיר אותך, אינו בטוח שאפשר להשיג את זה ללא תופעות לוואי, אפשר להמתין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרקפרסרונה11/05/2011
שלום
אני מקבלת 4 כדורים ביום להורדת לחץ דם,
בבוקר אטקאנד +
ולרקפרס 10
וכן בלילה
אטקאנד
לרקפרס
ברצוני לדעת האם כדור כמו לרקפרס סחוסם סידן,יכול להגרום לחוסר סידן,?
אודה לכם על ההענות
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקפרס - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן11/05/2011כדורים חוסמי סידן פועלים בחסימת כניסת הסידן, שמצוי כרגיל בדם, לתאי השרירים החלקים המצויים בדפנות כלי הדם ובכך מונעים את התכווצות כלי הדם, כלומר גורמים להרפיתם ולכן יורד לחץ הדם. ברור, איפוא, שאין כל קשר לזה ולאפשרות של חוסר סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך למדוד לחץ דםאריקו09/05/2011
שלום,
אני בן 49, בריא. לחץ דם 130-135/90-95. כשאני מודד לחץ דם כאשר היד שמוטה מטה, לחץ הדם הוא כנ"ל. אבל אם היד מאונכת לגוף, בגובה החזה/כתף, אז לחץ הדם יורד ל 120-130/80-85.
שאלותי :
א. איך רצוי למדוד ?
ב. למה זה כך ?
ג. מה המשמעות מבחינתי ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך למדוד לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/05/2011יש למדוד לחץ הדם בישיבה כאשר היד מונחת על משטח בנחת.
לחצי הדם הדיאסטולים שלך גבוליים.
יש לדעת שלחץ הדם משתנה ממדידה למדידה אפילו באותה תנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי09/05/2011
בת 41, יתר לחץ דם כבר שנים.
קיבלתי לעשות בדיקת VMA .
מה בודקת בדיקה זו?
חיפשתי באינטרנט מידע ודובר על גידולים.
היות ואני בלחץ נוראי אחרי מה שקראתי, אודה לכם על הסבר.
אעבור בדיקה זו בעוד יומיים. בינתיים יש מזונות שצריך להימנע מהם.
האם אפשר להמשיך לקחת נורמיטן ווזודיפ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/05/2011אין לך מה לדאוג.
לעיתים נדירות יש הגדלה או גידולים שפירים של בליטות יתר הכליה. בשני המצבים יש הפרשת יתר של חומרים הגורמים לעליית לחץ דם. החומרים- קטכולמינים- מתפרקים ל- VMA אשר נבדק בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסטולי גבוה דיאסטולי תקיןעודד06/05/2011
לחץ הדם הדיאסטולי שלי נע בתחום בין 66 ל- 75 אבל הסיסטולי שלי נע בין 150 ל- 155. אני בן 70, בעל משקל תקין, לא מעשן ואני צועד לפחות 4 - 5 פעמים בשבוע כ-5 ק"מ כל פעם.
היות והדיאסטולי נראה לי תקין ורק הסיסטולי גבוה, האם יש בזה סיכון והאם זה מחייב טיפול תרופתי? שמעתי על מכשיר לטיפול על ידי נשימה מודרכת, האם יש סיכוים לשיפור בעזרתו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסטולי גבוה דיאסטולי תקין - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/05/2011יש לך יתר לחץ דם סיסטולי. אם אין בעיות אחרות יש להוריד גם את לחץ הדם הסיסטולי לנורמה.
אין לי כל נסיון עם המכשיר שאתה מתאר.
עליך להתיעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין עצבנות כרונית ליתר לחץ דםאיתן06/05/2011
האם הגיוני שאדם הסובל מיתר לחץ דם ומטופל בתרופות להורדת לחץ דם בקביעות כבר 20 שנה, עצבני באופן כרוני כתוצאה מהמצב הנ"ל ? ז"א האם ידוע שיתר לחץ דם או שימוש בתרופות להורדת לחץ דם (ביחד או לחוד) משפיעים על האדם באופן כזה שהוא עצבני בקביעות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין עצבנות כרונית ליתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/05/2011לכל תרופה יש תופעות לוואי, אבל בדרך כלל המצב שאת מתארת לא מתקיים וקשור יותר למצב אחר או האישיות של הבן אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםקרן05/05/2011
שלום
אני בת 31, מזה שנתיים מקבלת קו דיובאן 160 , בנוסף ללחץ דם אני סובלת מהפרעות חרדה שכרגע מטופלים בציפרלקס. יש לציין שלפני שנתיים גם סבלתי מחרדה ולאחר שנה וחצי הוספק הטיפול סציפרלקס. בעקבות מותו של אבי לפני כשלושה חודשים חזרתי לקחת ציפרלקס שוב בהוראת רופאת המשפחה .
נכון להיום הלחץ דם שלי תקין , ולפעמים אף נמוך. במדידות ביתיות יום יומיות היו גם תוצאות של 110/60 ו 110/70.בבדיקה במרפאה אתמול היה לי גם 110/70 לדוגמא.
בנוסף, ירדתי במשקל והתחלתי לאכול בריא יחסית ועוברת דיקור לטיפול בחדרות.
איך אוכל לדעת האם אני צריכה להפסיק את הכדורים ? האם ניתן לעשות בדיקה מסויימת לגבי התנהגות הלחץ דם שלי ללא תרופות ?
האם זה מסוכן שעם הכדורים אני מגיעה לכאלו טווחים ?
שהיה לי את ה 110/60 הרגשתי ממש עייפות במשך כמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/05/2011אין כל בדיקה שיכולה לנבא אם אפשר להפסיק את הטיפול.
לדעתי עליך לפנות לרופא שלך על מנת להוריד את הטיפול בהדרגה.
הייתי מעביר אותך ל- DIOVAN ללא משתן, ואם לחץ הדם לא עולה, מוריד את המינון ל- 80 מ"ג ליממה. אם שוב לא עולה, הייתי מפסיק תוך כדי בקרה מתמדת על המדידות.
כל זאת כפוף להערכת הרופא שלך אשר מכיר אותך ויכול לשקול מצבים או תנאים שאת לא ציטת בהודעתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמון ויתר לחץ דם8888805/05/2011
האם קינמון בצורה טבעית , לא מהול במים וכו' מוריד לחץ דם או מעלה אותו? והאם הוא טוב נגד יתר לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון ויתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/05/2011אין בספרות הרפואית כל עדות שלקינמון השפעה על לחץ הדם.
אישית אין לי כל נסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לגופרית ו יתר לחץ דםליאורה05/05/2011
שלום רב, לאחרונה שהיתי באתר מרפא לצורך טיפול בבעיות מיפרקים. נכנסתי פעמיים לבריכה שריכוז הגופרית בה גבוה, וקיבלתי טיפול בחבישת בוץ. בעקבות זאת ערכי לחץ הדם שלי זינקו. אני בת 68, מטופלת באנאלדקס, נאובלוק ואמלודיפין, ובדרך כלל לחץ הדם שלי מאוזן. הכפלתי את המינון של אנאלפריל (מ 5 מ'ג פעמיים ביום ל 10 מ'ג פעמיים ביום), ובהדרגה היה שיפור. לאחר שחזרתי הביתה שב לחץ הדם לערכים הנורמליים. שאלתי: האם מוכרת תגובה כל כך דרמטית לחשיפה לגופרית? האם התנסות כזו עלולה לגרום נזק ללב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לגופרית ו יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/05/2011לא מוכר לי כל קשר בין רחצה במים עם גופרית לבין לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד לחץ דם ביתידורון בלבן02/05/2011
איזה סוג מד לחץ דם ביתי דיגיטלי עדיף לרכוש-מדידה בזרוע או בשורש כף היד. מה יותר אמין או שיש אף אפשרות אחרת.המטרה שהמכשיר יהיה נייד וימצא ברכב.
כמו כן -איזוהי החברה הטובה ביותר בתחום?
בתודה מראש,
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד לחץ דם ביתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2011רק מכשיר שמודד בזרוע.
פחות חשוב איזה חברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה של לחץ דם אחרי לידהאפרת02/05/2011
לאחר ששאלתי לחץ הדם ירד למתחת ל 120 ומתחת ל 90 בבוקר וגם בערב וזה ללא לקיחת הכדור טריטייס 2.5 מ"ג האם יש בכל זאת לקחת את הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה של לחץ דם אחרי לידה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2011אם עוד לא התחלת לקחת את הכדור, יתכן ויש להמשיך לעקוב בלבד.
אם הרק היום לא לקחת את הטיפול, יש להמשיך כפי שהומלץ ע"י הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)