מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוע מוחי+פוליצטמיה ורה+פרפורי לבצבי01/05/2011
אבי בן 79 הוא סובל מפולציטמיה ורה ופרפורי לב .בחודש האחרון היו לו 3 ארועי מוח חולפים שהתבטאו בנטייה חזקה של הגוף לאחור הוא אושפז פעמיים בבית חולים התאושש ושוחרר (בפעם השניה נרשם לו טיפול בקומדין). אבי לא טופל מעולם בתרופות ליתר לחץ דם אולם לפחות בשתי הפעמים האחרונות שבהם היו לו הארועים התברר שלחץ הדם שלו היה גבוה (180X70 בארוע השני לא ניתן לו טיפול ואילו הפעם במלר"מ הרופאה נתנה מרשם לכדורים לטיפול בלחץ הדם כדור ליום ולערב יום 29/4/2011
בביקור היום 1/5 בקופת חולים הרופא בדק את לחץ הדם והתברר שלחץ הדם נמוך ולכן הורא שלא לקחת את הכדורים אלא רק אם יתברר שיש צורך . אולם הדבר אינו צפוי וכשלחץ הדם כבר עולה מתרחש האירוע כיצד יש לטפל בנושא הלחץ דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוע מוחי+פוליצטמיה ורה+פרפורי לב - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2011בעת אירוע ו/או פירפור לחץ הדם נוטה לעלות.
אם כעת לחץ הדם תקין ללא טיפול, הרופא שלו צודק בהחלט, אין הנחייה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםאביגיל30/04/2011
שלום וברכה ,
אני בת 24 גובה:1.64
לחץ הדם שלי הוא 100 / 130 האם זה נחשב גבוה
ואם כם מה לעשות ?! תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2011לחץ הדם שלך גבוה. אם הבדיקה חוזרת על עצמה עליך להיבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר הכל בסדר
אביגיל02/05/2011הלכתי לקופ"ח לאחר 3 ימים והלחץ דם היה 124/84 יום טוב ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לאחר לידה שבועייםאפרת28/04/2011
שלום ! אני שבועיים אחרי לידה שלישית ומשבוע 36 עלה לי הלחץ דם ל90\130 והפסקתי לעבוד והתחלתי מעקב והלחץ דם ירד במנוחה ללא טיפול תרופתי. כיום יש לי לחץ דם של 94\145 בשעות הערב בבוקר שאני קמה הלחץ דם בסדר 76\117 . הרופא משפחה נתן לי לקחת טריטייס2.5 מ"ג פעם ביום ולעשות בדיקות לברור כגון אולטרסאונד כליות וגם של כלי דם.
האם לקחת את התרופה או לחכות לבדיקות? אשמח לקבל תשובה במיידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לאחר לידה שבועיים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2011עיקרונית אם יש לחץ דם גבוה אין מה לחכות לתוצאות הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטיניןדינה28/04/2011
לפרופסור,שלום רב!
במסגרת בירור של יתר לחץ דם אצל בני בן 15 לפני מס' ימים נעשתה בדיקה לVMA וHVA/creatinine.
מדובר באיסוף שתן של 24 שעות והבדיקה נעשתה עם חומצה מילחית.
הרופאה שלנו טענה שלא ניתן לבדוק קראטינין בדגימת שתן בה יש חומצה מלחית.
למרות זאת ,כבר בפעם השניה אנו מקבלים את התשובה מהמעבדה ובתשובה את ההערכים של קראטינין.
האם יש אפשרות לקבוע את רמת הקראטינין בדגימה שמיועדת לבדיקת VMA ומכילה חומצה מלחית?
ועוד שאלה חשובה:בבדיקה האחרונה רמת הקראטינין בשתן היא 2086 מ''ג באיסוף של 24 שעות.
את כמה חריגה התוצאה הזאת?
כבר שנתיים בני נמצא בבירור נפרולוגי ואף פעם לא היה לו קראטינין גבוה.האם הערך הזה מעיד על תפקוד הלקוי של הכליות?
בתודה ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראטינין - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2011תוצאת בדיקת המטנפרינים בשתן תמיד ניתנות ביחס לרמת הקריאטנין בשתן.
לגבי הרמה בשתן של הקריאטינין, ההפרשה של קריאטינין בשתן בדרך כללל בין 15 ל- 25 מ"ג/ק"ג, תלוי במבנה הגופני, הרגלי אכילה ופעילות גופנית שלו.
תיפקוד הכליות שלו אמור להיות תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לתץ דםמירי26/04/2011
תןדה רבה על תשובתך. רציתי לשאול אם 118 על 58 גם נחשב לתקין.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לתץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי27/04/2011תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןסמדר23/04/2011
שלום! אני כותבת את השאלה שלי כאן ולא בפורום הריון כדי לא להלחיץ את ההריוניות.
חברה שלי בת 31 סובלת ממשקל עודף, הייתה בהריון עם תאומים לאחר טיפולים והיה ידוע שמתפתחת אצלה רעלת הריון. יומיים אחרי הלידה היא פיתחה רעלת הריון ומאז היא בקומה, מדי פעם פותחת עיניים, מגלגלת אותם וחוזרת לתרדמת.
מה הסיכויים שלה לשרוד ולהישאר בחיים? האם יש סטטיסטיקה? היא כבר שבועיים במצב הזה ויש לה בעל וילדים שמחכים לה וזקוקים לה. האם ידוע מה הם אחוזי ההישרדות במצב שכזה?
תודה סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2011איבוד הכרה איננה תופעה של רעלת הריון אלה של סיבוך. קשה להעריך מה קרה ולכן גם לא ברור מה יקרה לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה - תוך כמה זמן ה - exforrge 10mאיתי22/04/2011
שלום
אני בגיל 54 185 ס"מ משקל 94 ק"ג
עקב חולשה והרגשה חום שעולה בראש עשיתי בדיקות והתברר שלתץ הדם הוא גבוה 160/100 בממוצע, התחלתי לקחת לפני שבוע ודוזיפ קומבו 10 , הוא הוריד את הלחץ דם ל - 150/90 אבל ההרגשה הלא נעימה המשיכה מה גם שהוא עבד רק ל - 12 שעות ונאלצתי לקחת פעמיים ביום.
היום החליפו לי ל - exforrge 10mg/160 והתחלתי לקחת, אבל הלחץ עלה שוב לרמות גבוהות, האם אני יכול לקחת עוד כדור ? או להמתין עד מחר בבוקר
תוך כמה זמן הוא אמור להתחיל לעבוד?
בכללי עד לפני חודש שהתחלתי להרגיש לא טוב ההיתי בכושר גופני נפלא הכולל הליכות מהירות מדי יום לשישה קילומטר וכן אימון כח בחדר כושר מדי יום, בשנה האחרונה הורדתי 12 ק"ג עקב כך ( ההיתי 106 ק"ג וירדתי ל94 ק"ג ) בעקבות ההגשה הלא טובה והלחץ הפסקתי לחלוטין את האימונים הגופניים .
אשמח לקבל תשובה וחג שמח
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תוך כמה זמן ה - exforrge 10m - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2011לחצי הדם שאת מתארת הינם מעל הנורמה. לא ברור אם התופעות קשורות ללחצי הדם.
בדרך כלל לוקח לפחות שבוע עד 10 ימים עש שמגיעים לרמה יציבה של התרופות ואפשר להחליט אם יש צורך בשינוי בטיפול או במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ודופק מהירמישהו22/04/2011
שלום,
אני נמצא עכשיו במהלך של טירונות קרבי,
הפרופיל שלי הוא 72 בגלל לחץ דם שלא דורש טיפול תרופתי, את האמת ממש לא בדקו לי לעומק את הנושא
לאחרונה אני מרגיש לחצים בחזה בזמן מאמץ ולאחריו (בעיקר לאחריו) עשו לי בדיקת אקג הרופא אמר שהכל תקין רק הדופק היה מהיר 120 במנוחה לחץ דם 154/78
כשאני בסופ"ש בבית אני עושה לעצמי בדיקות במכשיר ביתי והממוצע שיוצא הוא בערך 160/86 הדופק בד"כ בסדר רק שלפעמים הוא מגיע במנוחה למדד של מעל 110
היה לי מקרה שאחרי ריצה של ק"מ וחצי אני פשוט הרגשתי כאילו הלב שלי יוצא מהמקום ובנוסף ראיתי שחור למשך כמעט דקה
עדיין לא קיבלתי הפנייה לקרדיולוג, מה ההמלצה לעשות? האם לפרוש מהטירונות האם זה סיכון לחיים שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
מישהו23/04/2011שמתי לב שכמעט בכל הבדיקות שלי ההבדל בין הסיסטולי לדיאסטולי הוא מעל 70 זה אומר משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2011כעת אין לזה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה ודופק מהיר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2011לחצי הדם והדופק שאתה מתאר הינם מעל הנורמה. עליך להיבדק- שוב- ע"י רופא על מנת לקבל טיפול והמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםמירי22/04/2011
שכחתי לציין שיש לי סחרחורת ןהרגשה שאני הולכת להתעלף.יכול להיות מההפרשים בלחץ הדם.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2011שוב, לחצי הדם שאת מתארת תקינים. אם יש חשש שירידת לחץ הדם גורמת לסחרחורות, הייתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת לאשר אם התלונות קשורות לשינוים בלחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםמירי22/04/2011
אני סובלת מיתר לחץ דם ומקבלת קו דיאבן כדור אחד ליום 12.5 לחץ הדם שלי בחודשים האחרונים הוא 128 על 68 או 134 על 68.יש לציי שאני מקבלת קורטיזון בגלל בעיה בראות.האם לחץ הדם תקין.? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2011לחצי הדם שאת מתארת הינם בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהדפנה20/04/2011
אני חמישה שבועות אחרי לידה,ולאחרונה סובלת מתחושה של חוסר יציבות רופא המשפחה שלח אותי לעשות בדיקות דם שכולן היו תקינות .לחץ הדם שנמדד אצל הרופא היה 130 על 100 בבדיקות בבית היו לעיתים ערכים גבוהים יותר 140 על 100 ,הרופא החליט לתת לי טיפול נגד לחץ דם ע"י כדור רמיטנס .יש לי שתי שאלות:
אחת האם ניתן לקחת את הכדור בזמן הנקה?
שאלה שניה ממה שאני קוראת לחץ הדם יורד אחרי הלידה האם מתן התרופות לא פתרון מהיר מידי ולא כדאי לחכות עוד קצת,תחושה של היד קלה על ההדק בעניין הכדורים .
אשמח להתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2011הרמיטנס לא אמור להפריע להנקה. יש נטיה כיום להמליץ על אומגה 3 גם בעת ההריון וגם לאחריו. אפשר שכמוסה עד שתיים כאלה יפתרו את הבעיה. רצוי הסוג המרוכז יותר המכיל EPA+DHA בכמות של 600 מ"ג לכמוסה לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוההעמיר19/04/2011
ערב טוב
אני בן 27 ואני בריא בדרך כלל לאחורנה התגלה אצלי לחץ דם גבוה מבדיקה שעשיתי לתרומת דם ובסוף לא תרמתי בגלל הלחץ דם ואני מרגיש כל הזמן חלש ועייף יכול להיות שהחולשה הזאת והעייפות מהלחץ דם
אשמח אם תגיד לי מה אני צריך לעשות עדיין לא התחלתי לטפל בזה בגלל העבודה אין לי זמן
ומצד שני אני מפחד שזה יפגע בבריאות שלי למי אני צריך לפנות מי מטפל בזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוהה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2011כדאי לברר ביסודיות האם אכן מדובר ביתר לחץ דם אמיתי או שהוא נבע מהתרגשות שלפני מתן תרומת הדם, זאת בעצה עם הרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמלו 5אהרון19/04/2011
אני מקבל כדור אוקסר ליום ובזמן האחרון הוסיף לי הרופא אמלו 5 ירד ל1.2בימים האחרונים
התחלתי לסבול מחום ברגליים וגרד חזק.
קראתי בהסבר של אמלו וכנראה זאת הסיבה.
לחץ דם אצלי מאוזן וגם סוכרת מאוזן
אני בן 84.
אני מודה לך מראש חג שמח
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמלו 5 - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2011ייתכן שיש לך רגישות לאמלו ולכן ישנן אופציות תחליפיות לא מעטות לאיזון לחץ הדם ללא תופעות לואי. התייעץ עם הרופא שלך ביחס אליהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה -תרופותרן18/04/2011
אני סובלת מלחץ דם גבוה כבר כמה שנים ולאחרונה הלחץ דם אינו מאוזן, האם ייתכן שהגוף שלי התרגל לתרופות (בעבר לוטן) ? הרופא רשם לי תרופה בשם אקספורג' להורדת לחץ הדם, תוך כמה זמן אוכל לדעת אם היא טובה לי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה -תרופות - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2011עם הגיל נוטה לחץ הדם לעלות עקב אבדן גמישות כלי הדם וכד'. לפיכך יש צורך לעיתים להוסיף תרופות על הקיימות או להחליפן ליעילות יותר. אני מניח שתוך שבוע ניתן יהיה להעריך את יעילות התרופה החדשה שקבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של לחץ דם כזה?כוכבית18/04/2011
שלום רב,
אני סובלת מיתר לחץ דם ומטופלת בכדורים קרדילוק 2.5 מ"ג ווסקס פלוס , כמו כן אני בעלת עודף משקל, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג ביום, נורוליפ לאיזון שומנים בדם, בסה"כ המצב די מאוזן, לא מעשנת, בת 43.5. הרבה פעמים יוצא לי במדידות הערכים הבאים: 135/60 ודופק 60-65, או 140-70 ודופק 60-65 מה זה אומר? אני די מודאגת מזה.
אודה מאוד על תשובה מהירה.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של לחץ דם כזה? - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן21/04/2011בטיפול בתרופות מסוג קרדילוק המורידות דופק ישנם לעיתים קרובות הפרשים גדולים יותר בין לחץ הדם הנמוך לגבוה. סה"כ לחצי הדם הם בגדר הנורמה. ניתן לנסות להוריד את הטיפול בקרדילוק או להפחיתו למינימום של 1.25 מ"ג בלבד, זאת בעצה אחת עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)