מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני31/01/2011
שלום רב,
אני בת 39 כבר שנים שאני נלחצת מרופאים ומדידות לחץ דם. לפני שנה ילדתי וכל תקופת ההריון בחרתי ללכת לרופא שמתמחה בהריון בסיכון מפני שבתחילת ההריון הרופא שבדק אותי החליט שיש לי לחץ דם גבוה (140/80) ורצה לשלוח אותי לביה"ח .
כשהגעתי לרופא להריון בסיכון הוא לא הבין על מה המהומה ואמר שבהריון מתייחסים לערך הנמוך, הערך הגבוה מראה על לחץ.יש לי שני מדי לחץ דם חדשים בבית,המדידות בבית הן תקינות וכך עברתי את כל ההריון והכל היה בסדר. בביה"ח אחרי הלידה ערכי לחץ הדם היו תקינים (120/80). אני מתכננת להתחיל בחודש הקרוב שוב טיפולי פוריות, הגעתי לרופא המשפחה הוא מדד לי לחץ דם בפרק כף היד (155/95) ואמר לי שתסמונת "החלוק הלבן" כבר לא קיימת, המליץ לי לבדוק בבית לחץ דם ושלח אותי לניטור לחץ דם. ערכי לחץ הדם בבדיקות הביתיות הן 130/80.
אני קצת מבולבלת מכל בדיקות הרופאים, אני סובלת מלחץ דם גבוה ?
ובמידה ואני סובלת מלחץ דם גבוה אז למה לא להתחיל טיפול תרופתי ?
מדוע צריך ניטור לחץ דם, בדיקות בשני מכשירים חדשים בבית לא מספיקים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/02/2011על פי הסיפור כנראה שאין לך לחץ דם גבוה, אבל:
א. תסמונת חלוק הלבן אכן קיימת
ב. מדידות עם מכשירים בשורש כף היד לא תמיד מדויקים
ג. רצף מדידות בבית כן משקף את לחץ הדם האמיתי
ד. כדאי לאמת את כל האמור עם בדיקת לחץ הדם 24 שעות שמסוגלת לבדוק את המתרחש גם ביום וגם בלילה ותאשר או לא אם לחץ הדם בגדר הנורמה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה לאחרונהאיציק גור30/01/2011
אני בן 55 וסובל במשך מספר שנים מלחץ דם גבוה יחסית, במשך מספר שנים לקחתי כדור אחד ביום CILARIL PLUSE 5/12.5 MG, בשבועיים האחרונים לחץ הדם שלי עלה ל155/110 פחות או יותר במשך רוב היממה, הרופא המליץ לי לקחת עוד כדור אחהצ AMLOW 5MG, ו LORIVAN 1MG, גם זה לא עזר, בנוסף אני מרגיש לחץ מעל הגבות במצח ,במשך מספר שעות כל יום ומרגיש חום בפנים ובאוזניים, מה לדעעתך הגורם ומה ההמלצות לריפוי התופעה - בתודה, איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה לאחרונה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/01/2011לחץ הדם נוטה להשתנות בעונות.
בנוסף יש נטייה לעליה בערכים עם השנים.
בנוסף יש מרכיבים אחרים כמו אכילת מלח או נטילת תרופות נגד דלקת.
אם כל זה לא הסיבה, כדאי לך להתיעץ קודם כל עם הרופא שלך ובהמשך עם מומחה ללחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרקפרס ווזודיפ ופעילות אירוביתפבל28/01/2011
שלום רב,
לקחתי במשך חודש לרקפרס 10 מ"ג
וכעת עברתי לוזודיפ 10 מ"ג ואני לוקח אותו כשבוע ימים.
כמו כן אני מבצע פעמיים בשבוע פעילות אירובית הכוללת ריצה של 20 דקות בקצב של 13 קמ"ש.
לאחרונה אני מרגיש כאבים בצדדים וכמו כן נתוני הקריאטינין ופרמטרים נוספים הקשורים לכליות עלו (עדיין בתחום המותר אך מאוד קרוב אליו)
רציתי לשאול:
1) האם לוזודיפ או לרקפרס יש השפעה שלילית על תפקוד הכליות?
2) האם מותר לבצע פעילות אירובית כפי שתיארתי כאשר לוקחים לרקפרס או וזודיפ?
3) האם יש איזה הגבלה מבחינת פעילות כאשר לוקחים וזודיפ או לרקפרס?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקפרס ווזודיפ ופעילות אירובית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/01/2011פעילות אירובית תמיד מבורכת בהקשר ללחץ הדם.
בלרקפרס ו וזודיפ, אותה תרופה והיא לרקנידיפין. אין הוראות נגד לביצוע פעילות אירובית תחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן להוריד לחץ דם?אבי28/01/2011
שלום,
אמי (בת 58) מטופלת בתרופות להורדת לחץ דם (קונטרולוק, ואני חושב שגם חלק מהתרופות האחרות שהיא לוקחת מורידות לחץ דם, כמו טילופטיק לעיניים).
לאחרונה יש לה לחץ דם גבוה, לעיתים 135/90 ולעיתים בערב גם 155/90.
בהקשר זה, אודה לך לתשובה על שאלותיי:
1. כיצד ניתן לעזור לגוף להוריד את הלחץ הדם בנוסף לנטילת התרופות. הבנתי שספורט (האם ספורט אירובי כמו הליכה כחצי שעה ביום למשל?), ולהמעיט אכילת מזון מעובד ומלוח וירידה במשקל. אילו דברים נוספים ניתן לעשות (הרי לא תמיד מצליחים בירידה במשקל)?
2. באיזה שלב יש להגיע למסקנה שצריך להעלות את מינון התרופה או להוסיף תרופה נוספת? האם על אימי להציג רישום ביתי של לחץ הדם לרופא פעם בתקופה (למשל פעם בחודש)? כל כמה זמן רצוי לבצע מדידת לחץ דם - למשל פעמיים בשבוע? ואם לחץ הדם גבוה, האם ניתן להמתין עד לתור הבא שיהיה לה, או שיש להזדרז ולהזמין תור מוקדם יותר?
3. איך נקרא רופא מומחה שיכול לעזור בהורדת לחץ דם, מעבר לטיפול של הרופא המשפחתי?
4. רופא המשפחה אמר לאימי שאם יש לה לחץ דם גבוה, היא יכולה לקחת כדור (נוסף על זה שהיא לוקחת בבוקר) של קרדילוק (אני חושב 5 מ"ג). מה נחשב ללחץ דם כזה גבוה, שצריך לקחת אז כדור נוסף? למשל, האם ב 155/92 כבר צריך לקחת את הכדור הנוסף? מה הגבולות באופן כללי?
אודה לתשובותייך. בברכה, אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן להוריד לחץ דם? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/01/2011מומחה ללחץ דם יכול לעזור לאמך.
הסטרטגיות לא תרופות להורדת לחץ דם כמו הורדה בכמות המלח בדיאטה, ירידה במשקל, ירידה בשתיית אלכוהול, פעילות אירובית מבוקרת ודיאטה עשירת אשלגן תמיד יכולים לעזור.
אם לחץ נדם עדיין לא לגמרי מאוזן לאחר האמצעים הנ"ל יש מקום לעלות במינון התרופה או להוסיף תרופה חדשה. לרוב מדידה אחת או שתיים לשבוע מספיקות כדי לבדוק אם יש איזון או לא.
אגב הקונטרולוק איננה תרופה שמורידה לחץ דם ולטימולול בעיניים השפעה שולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התוצאה הנכונה?אריק26/01/2011
שלום רב,
זאת דוגמא של המדידות שלי (יש דקה הפסקה בין מדידה למדידה)
שעה סיסטולי דיאסטולי דופק
15:40 160 63 61
156 63 57
142 61 62
15:45 130 59 55
יש תנודתיות גדולה בין מדידה למדידה מה הלחץ הדם האמיתי שלי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יותר ברור
אריק26/01/201115:40 160 63 61
156 63 57
142 61 62
15:45 130 59 55* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטינין ולרקפרסאריק25/01/2011
================================================
אני משתמש בלרקפרס 10 מ"ג כחודש וחצי ושמתי לב לעלייה בערכים של הקריאטינין בדם
מ-0.9 ל- 1.2 האם זה יכול להיות קשור ללרקפרס?
כעת עברתי לוזודיפ האם זה ישפיע על הערכים של הקריאטינין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטינין ולרקפרס - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/01/2011לרקפרס מיוצר בארץ ע"י אוניפרמה מכיל רק לרקנידיפין, בדיוק כמו הוזודיפ. בדרך כלל אין השפעה על רמת הקריאטינין.
הלרקפרס בצרפת מכיל גם אנלפריל אשר יכול להשפיע על הקריאטינין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
אריק26/01/2011כעת אני משתמש בואזודיפ...האם הערכים של הקריאטינין צריכים להשתנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקספורג' וחשק מינימיכל25/01/2011
רציתי לדעת האם יש קשר בין תרופות ללחץ דם (אני לוקחת אקספורג') לבין החשק המיני? האם הן עשויות להקל או לשפר את ירידת החשק המיני בגיל המעבר ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקספורג' וחשק מיני - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/01/2011האקספורג' מכילה 2 תרופות: ולסרטן ואמלודיפין. הן לא אמורות להשפיע בכלל על החשק הימיני לטובה או לרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקספורג' וחשק מיני
חמוטל26/01/2011שלום רב,
לתרופה דיובן, שהינה אחד ממרכיבי האקספורג', יש 3 מחקרים לגבי השפעתה המיטיבה על תפקוד מיני בגברים ואף בנשים, לעומת תרופות אחרות לאיזון יתר לחץ דם.
בברכה
חמוטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםל25/01/2011
בוקר טוב,
אני בת 34, סובלת מיתר לחץ דם מגיל 18, עשיתי את כל הבדיקות וכולן תקינות, נוטלת תרופות באופן קבוע, עד לפני שבועיים נורמיטן 2.5 ביום, הערכים היו תקינים, הכדור הוחלף לקרדילוק 2.5 ביום, אני מרגישה שהכדור לא מכסה לי את כל היום, בלילה הערכים עולים משמעותית ואני קמה בבוקר לפעמים עם כאב ראש, כראב בעורף ואני מרגישה שלחץ הדם גבוה, יש אפשרות לקחת כדור של 5 ולחלק אותו במהלך היום, בוקר וערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/01/2011סביר להניח שזה יהיה הפתרון אך כדאי לך להתיעץ עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךסנדו מזור24/01/2011
שלום רב
אני בן 56 עברתי התקף לב לפני 8 ח נאמר לי קטן בדיקות אקו לב ומאמץ תקינות .
אני מקבל פלויקס75 וקרטיה בבוקר ,חומצה פולית 5 בצהרים,קריסטור10 בערב וניאספאן 1,5 גר לפני שינה,אני קם בבוקר עייף בדיקות לחץ דם בבוקר 95\45 ,89\45 עוד לפני שלקחתי את הפלויקס והקרטיה במשך היום הלחץ דם עולה ל120\80, 115\75 .
לציין אני לא מקבל ביטא בלוקרים.
אני מבקש הסבר ,בבקשה או פתרון.זה טוב ,רע?מה לעשות?
הקרדיולוג שלי אומר שזה בסדר,אבל העייפות מעצבנת אותי,ואני הולך ביום שעה הליכה נמרצת כל יום.
תודה מראש
סנדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/01/2011התרופות שאתה לוקח בדרך כלל לא משפיעות על לחץ הדם.
לא בטוח שיש הרבה מה להתערב ולשנות בטיפול התרופתי.
העקומה שלך, עם לחץ דם נמוך בבוקר שעולה במהלך היממה איננה טיפוסית, אבל, כאמור אינני חושב שיש הרבה מה להציע, למעט בדיקה של מרכיב אחר לעייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרוות לטיפול בלחץ דם ואומגה 3שרה23/01/2011
שלום רב
האם למטופל המטופל בתרופות הבאות : enalapril 5mg בבוקר
amlow 10mg בערב
pentoxifylline 400mg שלוש פעמים ביום
מותר לקחת תוסף 500 מ"ג אומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרוות לטיפול בלחץ דם ואומגה 3 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/01/2011לא ראה הוראות נגד ללקיחת אומגה 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה שיורד במדידות עוקבותאודי22/01/2011
שלום רב,
אני בן 35.
אני סובל בשנים האחרונות מהתקפי חרדה וסטרס לאחר אירוע תאונת דרכים (נמצאתי כסובל מ-PTSD).
לאחרונה, יש לי אירועים מינוריים קב כך התחלתי למדוד לחץ דם.האם
באירועים שכאלו לחץ הדם יכול להגיע עד לכדי 150/95.
שמתי לב שכל פעם שאני מודד לחץ דם (אפילו ל בהתקפים), אני מתחיל עם לחץ דם של בערך 140/95. לאחר כ3/4 מדידות רצופות - לחץ הדם יורד לכדי 130/85.
1. מה מהמדידות שלי היא המדידה האמיתית? - האם הראשונה או האחרנה?
2. האם יש לשקול לקיחת תרופות כנגד לחץ דם?
3. מה גובה לחץ דם שצריך ללכת בעקבותיו לטיפול רפואי דחוף?
תודה מראש,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה שיורד במדידות עוקבות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/01/2011הייתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ הדם במשך 24 שעות על מנת לבדוק מה המשמעות של ההתקפים. עם הבדיקה אפשר יהיה להחליט אם אתה צריך טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש שאלות על תוצאות בדיקת דםרועי22/01/2011
בבדיקת דם אחרונה נמצא לי :
Cholesterol - 195
LDL - 156
HDL - 39.6
הכי גבוה שהיה לי אי פעם(השוואת בדיקות קודמות) היה 46
האם רמה נמוכה כזו היא בעייתית ודורשת טיפול כלשהו, או שאפשר להתעלם?
כמו כן היה לי Vitamin B-12
ברמה של 396 ( סקאלה בין 211 ל 911) . יש להתייחס לזה ?
הפרוטאין הכללי שלי עומד על 8.2 כאשר הקצה 8.3 ככה שאני מניח שזה מצויין.
כתוב כי
מטרת הבדיקה
הערכת מצב התזונה.
הערכת המצב הבריאותי הכללי.
אבחון וניטור של מחלות כבד וכליה.
אם זו תוצאה טובה, כיצד יש לי בעית משקל? או שזה לא קשור
מקווה להתייחסות לשלוש השאלות.
תודה.
נ.ב אם לא צריך ללכת לרופא אנא ציין, עדיף לא ללכת סתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוש שאלות על תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/01/2011הפורם מכוון לבעיות לחץ דם.
רמת ה- LDL כולסטרול מעל הרצוי. יתא הבדיקות הם בגדר הנורמה. כן הייתי ממליץ שתתיעץ עם הרופא לגבי תוכנית קשורה לשומני הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרופה והבדלים בין מדידותאריק21/01/2011
שלום רב,
אני מטופל מזה מחודש בכדור Lercapress 10 מ"ג, לאחרונה התחילו לי כאבי ראש שבאים וחולפים ואינם מקומיים אלא מתפלגים על כל היקף הראש.
רציתי לשאול מספר שאלות:
1. האם זה יכול לנבוע מהתרופה? אם כן, האם זה בסדר וצריך לעבור?
2. אני מודד ערכי לחץ דם בבית ואלו הם הערכים (כאשר אני מודד בהפרש של דקה אחת בין מדידה למדידה)
סיסטולי דיאסטולי דופק
150 61 52
140 60 53
133 60 54
127 5 לי שנדרש למדוד מספר פעמים בהפרש של דקה על מנת לקבל ערכי לחץ דם מדויקים.
מתוך הנתונים הללו מה הערך הנכון של המדידה שלי?
למה יש הפרשים כל כך משמעותיים בין מדידה למדידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרופה והבדלים בין מדידות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/01/2011תמיד יש הבדלים בין מדידה למדידה. לחץ הדם האמיתי יושב בין הממוצעים של הבדיקות.
בהחלט כאב הראש יכול להיות קשור לנטית התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי מלח לחולי לחץ דםלוני20/01/2011
שלום,
אבי מושתל כליה ובלי קשר סובל מלחץ דם מאוד גבוה. לא סוד שמאכלים ללא מלח הם די תפלים, נכון שיש עשבי תיבול ודרכים יצירתיות להעשרת הטעם, אבל רציתי לדעת האם יצאו לשוק תחליפים מלוחים לתיבול שלא מעלים את לחץ הדם? אשמח לתשובה, ט"ו בשבט שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי מלח לחולי לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2011יש תחליף של מלח המבוסס על מלחי אשלגן. חייבים להתיעץ עם הרופא העוקב אחרי תיפקוד השתל כאשר בעת כשלון כליתי אסור להשתמש בתוספת אשלגן.
רופא העוקב אחרי השתלת כליה מכיר את הסוגייה היטב.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשעליזה20/01/2011
כאב ראש בערב האם יש קשר ללחץ דם אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2011יש משמעות אם יש לחץ דם גבוה בעת הכאב ותקין כאשר לא כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)