מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם לא תקין למרות טיפול תרופתיחי12/02/2011
שלום רב, אני בן 63 , סובל מל"ד גבוה (150/84) למרות טיפול יומי באנלדקס 2x20 מ"ג, נורמלול 25 מ"ג ומונוניט 20 מ"ג (בעקבות אנגינה פקטוריס). מבצע פעילות אירובית כל יום חצי שעה לפחות ומשתדל לא להכניס כל דבר לפה ( סוכרים, מלח במידת האפשר וכיו"ב). מה עוד אפשר לעשות??? חשבתי להתחיל ביוגה ותרגילי נשימות. האם עוזר?? חי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לא תקין למרות טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/02/2011למרות הטיפול ב- 2 תרופות לחץ הדם לא מאוזן.
יתכן ויהיה צורך להוסיף תרופה נוספת ככדור הנוסף או בתוך אחד הכדורים שאתה מקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם סיסטולי גבוהרות12/02/2011
אני בת 70 - יש לי לחץ דם סיסטולי גבוה - מדוע זה קורה בעצם ועל מה זה מצביע ברוב המקרים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם סיסטולי גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/02/2011לחץ הדם הינה תופעה פיזית לא קווית אשר לצורך הנוחיות מאופיינת ע"י ערך גבוה- סיסטולי, וערך נמו דיאסטולי.
יש גורמים שונים שמשפיעים יותר על זה או על האחר. בין היתר מצב של הנפח תוך מחזור הדם, נוקשות של כלי הדם או השפעה של הורמונים יכולים להשפיע על הערך הסיסטולי.
רצוי להוריד את לחץ הדם הסיסטולי לנורמה לצורך הורדת הסיכון של פגיעה באברי מטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהיהודית09/02/2011
שלום ,בת 49 סובלת כ6 שנים ,מטופלת בtritace5 .סובלת ממיגרנות ומטופלת ברילט. השבוע האחרון עלה הלחץ דם והגיע 170/110 ודןפק 100-110 המליצו על הכדורcaptopril 25 .האם להתחיל כדור חדש,מה לקחת בזמן המגרנה (מטופלת אצל נויורולוג)
אני ממש מבולבלת. תודה על עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן09/02/2011מאחר וגם הדופק וגם לחץ הדם עלו ייתכן שאלה הם תוצאה של מתחים וכי"ב, לכן עדיף לעקוב מס' ימים ללא תוספת טיפול או להוסיף למס' ימים לפחות תרופה מסוג חוסמי ביטא דוגמת נורמיטן או קרדילוק. התייעצי עם הרופא המטפל בנוגע לנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם - תרופותאיילה08/02/2011
שלום רב,
אבא שלי סובל מלחץ דם, אני לא יודעת מה בדיוק הערכים אבל אם יש צורך אני בהחלט אברר.
הוא היה אצל רופא משפחה שרשם לו אקספורג' 5 מ"ג/ 160 מ"ג בבוקר וקרדילוק 2.5 מ"ג בערב.
עכשיו הוא הלך לרופא משפחה אחר שהמליץ לו עליו קרוב משפחה, והוא רשם לו במקום זה קרדילוק 2.5 מ"ג בבוקר ו-וזודיפ קומבו10 (10 מ"ג) בבוקר ובערב.
הוא מאוד מבולבל ולא יודע מה לקחת ומה לא.
ברור לי שאתם לא יכולים להגיד מה עדיף עבורו, אבל אשמח אם תוכלו להסביר לי מה ההבדל בין שילובי התרופות הנ"ל ומה הפעילות של כל תרופה.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תרופות - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן09/02/2011ההבדלים אינם מאוד משמעותיים וברור שצריך לאמץ טיפול אחד ולעקוב אחר התוצאות במדידות חוזרות של לחץ דם. בהתאם למדידות ניתן להחליט על אופן המשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם והשתנה מרובהמיכל07/02/2011
שלום .אני מטופלת באקספורג' ללחץ דם גבוה ואני רוצה לדעת האם יש קשר בין השתנה מרובה לבין לחץ הדם.
לאחרונה אני הולכת הרבה לשירותים, אני לא שותה באופן יוצא דופן ואני מקפידה על תזונה
מסודרת ופעילות גופנית (לא מאומצת מידי- הליכה),
למרות כל אלו אני בחמישה ימים האחרונים הולכת הרבה יחסית לשירותים.
האם יש קשר ללחץ דם?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם והשתנה מרובה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/02/2011באקספורג' שילוב של 2 תרופות, AMLODIPINE ו- VALSARTAN. בין תופעות לוואי של תרופות אלה אינה נכללת השתנת יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמישהו05/02/2011
איך ניתן להעלות את לחץ הדם?
הכוונה היא לא לריצה או משהו או פעילות כול שהי אלה בחומרים כגון כדורים וכו?...הכוונה להעלות אותו הרבה לא בקצת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011אין טיפול בכדורים להעלאת לחץ הדם. בדרך כלל גם לא נחוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרגשות בעת המדידהפבל05/02/2011
שלום רב,
בעת מדידת לחץ דם הן במרפאה והן בבית אני מרגיש תופעה חריפה של התרגשות כלומר אני רועד ומרגיש כי עצם המדידה משפיעה עליי.
הערכים המתקבלים הינם גבוהים ויורדים עם המשך המדידות זה מתחיל בערכים של 160 סיסטולי ובמדידה השלישית יכול להגיע לערכים של 135 סיסטולי כאשר בין מידה למדידה אני נח כדקה.
הנה דוגמא למדידות שלי:
158 67 54
145 60 54
140 63 55
133 61 54
135 65 57
בגלל הדבר הזה הרופא נתנה לי לרקפרס ולאחר מכן וזודיפ (אני לוקח אום כחודשיים)
לאחר כחודשיים הערכים עדיין זהים ולא ניכר שום שינוי ולכן זה מחזק לי את ההרגשה כי הערכים הם מהתרגשות של המדידה. גם כשביצעתי הולטר הערכים היו גבוהים ביום (כי זה מודד כל 20 דקות ואני יודע מתי יעברו 20 דקות) ובלילה הערכים היו תקינים לחלוטין.
כמו כן , במדידה ממש כשאני מתעורר הערכים נורמליים לחלוטין.
רציתי לשאול מספר שאלות:
1. במקרה והאבחון לא נכון ואני לא צריך את התרופות, האם השימוש בהם יכול לגרום נזק לדוגמא לכליות ?
2. איך אפשר להתגבר על ההתרגשות?
3. אני יודע כי התרופות אמורות להוריד את הערכים, אך בפועל המדידות לא משתנות והערכים "גבוהים" האם זה אל מרמז על זה שהתופעה היא התרגשות וחרדת יתר?
4. האם מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ולנסות לקחת תרופות נגד חרדה (כמובן דרך רופא שימליץ איזה כדאי) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגשות בעת המדידה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011בדרך כלל עליית לחץ דם בעת המדידה הינה תופעה שמתרחשת בבדיקה אצל הרופא. ע"פ הרשימה שלך לחצי הדם סבירים, אך קשה להתעלם מבדיקת ניטור לחץ דם במשך 24 שעות שמראה לחצי דם גבוהים.
אם הוחלט שצריך לטפל בך, יש להגיע לערכי לחץ דם תקינים תחת הטיפול.
לתרופות שאתה לוקח אין כל השפעה שלילית על הכליות.
כל סטרטגיה טובה לצורך הורדת לחץ הדם. אולי כדאי להתיעץ עם מומחה ללחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריק07/02/2011אם התרגשות היא תופעה שמתרחשת רק אצל הרופא, איך אפשר להסיבר את הירידה החדה בערכים ממדידה למדידה?
האם אולי לנסות תרופה להרגעה ולא תרופות נגד לחץ דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ושימוש בתוסף תזונה ויטהמודאג04/02/2011
שלום רב,
אודה לקבלת תשובה. אימי סובלת מיתר לחץ דם 191/81 מזה מספר חודשים. אימי בת 69. בנוסף אימי משתמשת בתוסף תזונה נגד בשם ויטה פלקס המכיל גם חומרים שונים כגון נתרן, גלוקוזאמין, הידרוכלוריד, מגנזיום, כונדרואיסין סולפט ועוד.
האם לדעתך יכול להיות קשר בין תוסף תזונה כזה ליתר לחץ דם? בנוסף אשמח אם תסביר לי מה המשמעות שרק לחץ הדם הסיסטולי גבוה?
תודה רבה,
מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה ושימוש בתוסף תזונה ויטה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011אין קשר בין ויטה פלוס ללחץ הדם של אמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות לחץ דםמיכל04/02/2011
שלום, אשמח אם תוכל לעזור לי..
אני כבר שנתים סובלת מ"נפילות" מסויימות שמתרחשות בעיקר כשאני קמה בבוקר.
(קרה שהמקרה היה גם אחה"צ פעמיים ברצף).
מה שקורה במהלך האירוע עצמו- בחילות איומות ודחף להקיא/ ללכת לשירותים, טשטוש ראייה וסחרחורות, רעד, יובש בפה, נימולים באצבעות הידיים, נשימות מהירות, כיווצים וחיוורון.
יש לציין שאני בת 19, חיילת (לא נתונה תחת לחץ ועושה פעילות גופנית שעה בשבוע) היינו בטוחים שאולי מדובר בנפילות סוכר כי כל הזמן שקורים המקרים נותנים לי משהו מתוק ותוך כמה זמן אני מרגישה יותר טוב.
לאחרונה אושפזתי בביה"ח לצורך מעקב סוכר וצום במשך 48 שעות כדי לבדוק סוכר בנפילה. אירוע באמת התרחש אבל לא בצום. ב-12 בלילה לאחר שאכלתי 5 שעות קודם. הייו בחילות נוראיות וגלי חום במצב שכיבה במיטה. וכשקמתי הייתה הנפילה המוכרת. בבדיקת סוכר באותו רגע- יצא תקין אך לחץ הדם היה 80/30.
לאחר שהקאתי הרגשתי הרבה יותר טוב והרופא טען שהאוכל לא היה מעוכל.
יש אפשרות שיש בעיה בעיכול האוכל (לבלב) ולכן הגוף מנסה להוציא פסולת עד כדי כך שיש נפילות?, יש גם להוסיף שיש לי תת-פעילות של בלוטת התריס- השימוטו.
מה זה יכול להיות ומה יכול להביא לנפילות האלו... ואילו בדיקות אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילות לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011הפורום מתרכז ביתר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דם לבת 83סנדי03/02/2011
האם אישה בת 83 יכולה לקחת 3 תרופות שונות ללחץ דם במשך היום, אם 2 בלבד לא עוזרים?
היא לוקחת לוטן 50 מג בבוקר
וקרדילוק 5 מג בערב
(קרדילוק זאת תרופה חדשה שהיא מקבלת, לפני זה קיבלה לרקפרס, והיה לה לחץ דם גבוה למרות זאת, אז החליפו לקרדילוק)
הבעיה היא שבערב לחץ הדם שלה עדיין גבוה, האם היא יכולה להוסיף גם לרקפרס 10 מג ? ואם כן, מתי? בערב? (אז מופיע לה לחץ דם גבוה)
האם התרופות האלה מתנגשות או שאפשר לקחת את כולם ביחד?
יש לה אי ספיקת כליות בינונית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם לבת 83 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011במסגרת אי ספיקת כליות לעיתים יש מקום להוריד את לחץ הדם סביב 130/70-80
לא נדיר צורך ביותר מ2 תרופות.
יתכן וטיפול במשתנים ישפיע לטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםמנדי03/02/2011
שלום
בדקתי את לחץ הדם התמול בערב והיה לי לחץ של 102/165
בדקתי כמה פעמים וזה היה הלחץ
אני לעולם לא לקחתי כדורים ואין אף מחלה
האם אני צריך להתחיל עם כדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
מנדי03/02/2011רציתי לציין שאני בן 58
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות להורדת לחץ דםמיכל02/02/2011
שלום לרופא,רציתי לברר אילו תרופות מורידות לחץ דם ובמקביל מורידות מינימום דופק,אני בת 53,עם לחץ דם נמוך בדרך כלל,שמשתגע לפעמים,קופץ לערכים של 160\95,והדופק שלי בסביבות ה50,קיבלתי מרופא המשפחה נורמיטן 12,5מג וזה הוריד לי את הדופק ל44,על אילו תרופות היית ממליץ שלא יורידו לי כך את הדופק? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות להורדת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011רק מיעוט התרופות לטיפול בלחץ הדם מורידות את הדופק.
אם הדןפק הבסיסי שלך בסביבות 50 חוסמי ביטא כמו הנורמיטן יורידו את הדופק יתר על המידה.
כל קבוצה אחרת תשפיע פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 170 כאבי ראש ,סחורחורת בן 70רוית02/02/2011
שלום דר' ,
אבי מיום א ( כ 3 ימים ) מתלונן על כבאי ראש , סחרחורות ( רואה משבצות ) , אתמול פעמיים העיניים והאישונים לפתע "נעצרו " וכאילו בהו בתקרה - מראה מפחיד ביותר .
ב2003 היה לו אירוע מוחי .
אתמול הזמנתי רופא הביתה והמליצה למיון אך אבי מסרב .
אשמח לתשובתך המהירה
הבת המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם 170 כאבי ראש ,סחורחורת בן 70 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/02/2011לא ברור אם לחץ הדם עלה בעקבות אירוע חדש או לא. ההתייחסות שונה לחלוטין אם ככה או לא. הדרך היחידה על מנת להחליט הינה להבדק ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין ימין אדומה לאחר מקלחתאבי01/02/2011
שלום,
רציתי לברר לגבי אמי, בת 58, בעלת יתר לחץ דם אשר מטופל באמצעות כדורים (אני חושב "קרדילוק 5 מ"ג", וטיפות עיניים "טילופטיק").
במהלך היום העיניים של אמי אדומות רק מעט.
אך לאחר שהיא מתקלחת, עין ימין שלה אדומה מאוד. בעין שמאל רק קצת אדימות לאחר המקלחת.
רציתי לברר ממה זה יכול להיות?
האם זה דורש בדיקה/טיפול?
האם יכול להיגרם נזק אם באחת הפעמים העין תהיה מאוד מאוד אדומה חס וחלילה?
מודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין ימין אדומה לאחר מקלחת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/02/2011הפורום הינו של בעיות לחץ דם.
כדאי להתיעץ עם רופא עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצי דם לא מאוזניםיוסי יערי31/01/2011
שלום רב
אני בן 63, גבר בריא, משקלי תקין (BMI נמוך מ-25), עוסק בפעילות גופנית כשגרה ושומר בקפדנות על תזונה נכונה. בעשר השנים האחרונות אני סובל מיתר לחץ דם וטופלתי בכדורי Tritace Comp במינון של 2.5/12.5 מ"ג. בשנתיים האחרונות אובחנה אצלי צניחת ST במבחני מאמץ שלהערכת קרדיאולוג של המכון עשויה לנבוע מיתר לחץ דם. למרות שמדידות קבועות שאני עושה בבית הראו לחצים מאוזנים ביקשתי מרופאת המשפחה להתחבר לרשם של 24 שעות. למרבה ההפתעה התברר לי שבמרבית שעות היממה לחץ הדם שלי אכן לא מאוזן. רופאת המשפחה הכפילה לי את המינון ל-5/25 מ"ג והפנתה אותי לקרדיאולוגית לברור נוסף.
אני חייב לציין שבשנה שעברה כשאובחנה אצלי צניחת ה-ST בפעם הראשונה עברתי בדיקת ECO במאמץ והבדיקה היתה תקינה. הפעם המליצה לי הקרדיאולוגית על תוספת של כדור Lercanidipine במינון של 10 מ"ג אלא שתופעות הלווי של הכדור הזה מדאיגות אותי.
לחצי הדם שלי נעים בתחומים 65-75 סיסטלי 130-150 דיאסטלי. האם תוכלו לייעץ מה עוד באפשרותי לעשות על מנת להתאזן.
אודה על התייחסותכם
בכבוד רב
יוסי יערי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצי דם לא מאוזנים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/02/2011בדרך כלל כאשר יש ממצא באקג גם יש ממצא בבדיקת האקו.
על כל פנים יש הנחייה לאזן את לחץ הדם מתחת ל- 140/80
לא ברור במכתבך אם מדאיגות תופעות הלוואי שקיימות או אפשריות.
אם יש כאלה אפשר יהיה לחשוב על שילוב תרופתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)