מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדידה נכונה במכשיראריק19/01/2011
שלום רב,
למדידת לחץ דם אני משתמש במכשיר OMRON M3. המדידות שלי אינם קבועות ומשתנות ממדיה למדידה (כאשר אני נח דקה בין המדידות)
זאת דוגמא אחת לערכים:
158 67 54
145 60 54
140 63 55
133 61 54
135 65 57
136 שלי התבצע ביד ימין, כאשר הצינור עובר במרכז היד ויורד לאורך היד.
פתאום הסתכלתי על המדריך המצורף למכשיר ושמתי לב שמצויין כי במדידת לחץ דם במכשיר ביד ימין יש לוודא כי הצינור עובר בצד המרפק ולא במרכז היד כמו ביד שמאל.
האם יש לכך השפעה על ערכי לחץ הדם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידה נכונה במכשיר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2011אין כל משמעות על מיקום הצינור. חשוב שהמתמר של המנג'טה יעמוד מעל העורק במרפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריק21/01/2011שלום,
מה זה חשוב שהמתמר של המנג'טה ? האם זה השרוול עצמו?
איך זה נשראה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2011בדרך כלל בשרוול (מנג'טה) יש סימון איפה המתמר נמצא. הוא צריך להיות ממוקם מעל העורק בצד הפנימי של המרפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אריק23/01/2011שלום,
רציתי לשאול..למה יש הנחייה ברורה כאשר מודדים על יד ימין?
מצויין בחוברת הסברה, כי במדידה ביד ימין נדרש למדוד כאשר הצינור בצד של המרפק כאשר במדידה ביד שמאל צריך למדוד כאשר הצינור עובר במרכז היד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ריאתי סיסטוליdanieka19/01/2011
בתקופה של 7 חודשים עברתי 3 בדיקות אקו לב עקב לחץ דם גבוה.
תוצאות הבדיקות יצאו יחסית אותו הדבר למעט לחץ ריאתי בראשון יצא 14 ממ"כ+JVC בשני 19 ממ"כ ובאחרון 23 ממ"כ +RAP.
ברור שהכל תקין.
שאלתי היא: האם עלייה או שנורמלי ככה להשתנות?
לרקע כללי: בת 40 מטופלת ברמפריל 5 מ"ג לחץ דם עדיין לא מאוזן לגמרי ,משקל תקין בכושר גבוה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ריאתי סיסטולי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2011המשתנים הביולוגים כמו לחץ הדם משתנים מבדיקה לבדיקה. כל התוצאות נופלות בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לאיזון לחץ דםרוני19/01/2011
בוקר טוב,
אמא שלי סובלת מלחץ דם מאוד גבוה.
ברצוני לחפש עבורה מומחה לאיזון לחץ דם.
הבנתי שרופאי המשפחה מטפלים בזה אולם מצבה מצריך מומחה.
מהו תחום ההתמחות שעלי לחפש? האם יש מרכז המטפל בתחום?
תודה ויום נעים,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לאיזון לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2011באיזה איזור בארץ מתגוררת אמך?
עליך לחפש מומחה ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהefrat19/01/2011
שלום,
אני בת 44 עם עודף משקל.
לפני כחצי שנה נמדדו אצלי ערכים של לחץ דם 140/95 .הרופאה הציעה לרדת במשקל.
אכן ירדתי 10 קילו,אך לחץ הדם לא רק שלא ירד,אלא אף עלה ל 145/106 .
אני סובלת מכאבי ראש לעיתים קרובות מה שלא היה קודם.לא אחת אני מתעוררת במהלך הלילה מכאבי ראש.
אני לא רוצה להיות תלויה בכדורים.מה אני יכולה לעשות עוד כדי להוריד את לחץ הדם?
מה אני אמורה לעשות ברגע שיש לי כאבי ראש והלחץ דם גבוה?
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2011פעילות גופנית מבוקרת יכולה להוריד לחץ הדם.
גם הגבלה משמעותית באכילת מלח, כולל מזון מעובד ומשומר.
אם רלוונטי הגבלת כמות צריכת אלכוהול, אם כי אפשר לנחש שזה לא רלוונטי.
אם כל זה לא עובד, תצטרכי לקחת כדורים נגד יתר לחץ דם. במיוחד אם כואב לך הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום מיצים כפתרון ליתר לחץ דםבני17/01/2011
שלום רב ,
קראתי שצום על בסיס מים או מיצים יכול להועיל להורדת לחץ דם ולניקויי הגוף.
יש הסברים באתרים מסויימים על צום כפתרון בעיות .
שאלתי :
1. האם צום באמת מועיל ?
2. האם ניתן לנסות צום כזה ? האם זה מסוכן ?
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום מיצים כפתרון ליתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/01/2011יתר לחץ דם הינה מחלה כרונית. ירידה במשקל גורמת לירידה של ערכי לחץ הדם. צום נקודתי אינו תורם לטיפול המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהאורלי אלימלך17/01/2011
אני אשה בת 53 בריאה לפני שבוע התחיל שיעול חזק ברונכיתעם חום גבוה
נבדקתי על ידי האחות ונבהלתי לחץ דם 168 על 105
האם זו תוצאה של שיעול כבד .או שעלי להתחיל לקחת כדור אנלדקס ולא לחכות לסיום השיעול? תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/01/2011אין כל צורך למהר ולקחת תרופות ללחץ הדם שלך כל עוד יש לך מחלה או זיהום בגוף. אלה כשלעצמם מעלים את לחץ הדם עקב הסטרס הפיסיולוגי בו נתון הגוף. המשיכי לעקוב אחר לחץ הדם לאחר מחלת החום ובכל פעם - מספר מדידות. נראה לי שהענין יסתדר ללא צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?חן16/01/2011
לאבא שלי יש יתר לחץ דם כבר בערך 6 שנים. הוא הצליח לשמור על ערכים
טובים עד עכשיו בלי תרופות ע"י דיאטה דלת נתרן ופעילות גופנית.
לאחרונה (3 חודשים בערך), הוא החל לסבול שוב מערכים גבוהים אשר מגיעים
ל 160/100 וזאת למרות הפעילות הגופנית והדיאטה (העיניין מפתיע אותי שכן אבא שלי דווקא בכושר ושומר על תזונה ולא שמן).
הוא החל להיות מטופל בכדורים כאשר אף אחד מהם לא עזר (חוסמי בטא, אנטגוניסטים לאנגיוטנסטין 2, חוסמי תעלות סידן וכו'). הוא מחליף כל שבועיים תרופה ללא שיפור במצב. בימים שהוא עושה פעילות גופנית הלחץ דם יורד אבל בימים שלא הוא גבוה.
הטיפול שהוא מקבל הוא ע"י רופא המשפחה. אני מבינה שב 90% מהמקרים לא ניתן לדעת מה גורם ללחץ הדם הגבוה אבל האם אין צורך להפנות אותו למרפאה שמתמחית בלחץ דם? או רופא מומחה? כמה זמן צריך פשוט לנסות תרופות עד שמבצעים בדיקות קצת יותר רציניות מבדיקות דם? האם עלי לשכנע אותו לפנות לגורם יותר מוסמך או שאני קצת עושה עיינין גדול מידי מהסיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/01/2011אם לא מסתדר עם הטיפול כנראה שיהיה צורך טיפול ע"י מומחה. עם ערכים של מעל 160/100 בדרך כלל יש צורך ביותר מתרופה אחת. אגב, לא ראיתי שקיבל משתן, אולי תרופה חשובה לטיפול בגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שונה בקיץ ובחורף.בת 6316/01/2011
אני סובלת מלחץ דם גבוה מזה כ- 10 שנים ומקבלת תרופות. נורמיטן 25 מ"ג ואמלו. יש הבדל ניכר בין לחץ הדם שלי בחורף ובקיץ , עד כדי כך שאני זקוקה לשנות את המינון הקבוע. בקיץ לחץ הדם שלי נשאר תקין לאורך כל היום עם כדור נורמיטן בבוקר ,ואילו בחורף הוא עולה מאד בשעות אחרי הצהריים ואני זקוקה לכדור נוסף- אמלו. הרופאים טוענים בוודאות שאין כזה דבר וזה לא יתכן. הכיצד הם יכולים לטעון כך? הרי כולנו יודעים שאם יתפרסם מחקר כזה , פתאום כולם יהיו ערים לתופעה, ואני מניחה שאינני היחידה . מה לעשות מול רופא שפוסל את מה שאני מרגישה , רואה על מד לחץ הדם ויודעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם שונה בקיץ ובחורף. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/01/2011בהחלט יש תנודתיות של הערכי לחץ הדם במהלך החודשים, עם נטייה של העליה בחודשי החורף. ההסבר הוא לא כל כך ברור, יתכן וקשור עם הדיאטה ועליה במשקל זמניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםאבנר13/01/2011
שלום
אני בן 44, שוקל כ - 70 ק"ג בגובה 160
כמו כן בשנתיים אחרונות עקב שינוי סוג העבודה (לחץ והרבה ישיבה במשרד) השמנתי במקצת (כ - 8-10 ק"ג).
לאחרונה אובחן אצלי יתר לחץ דם
קיבלתי מספר הפניות (הולטר לחץ דם, אקו לב, בדיקות עיניים)
תוצאות ההולטר הם כדלהלן:
ממוצע של 24 שעות
גבוה - 135
נמוך - 85
לב - 78
ממוצע יום
גבוה - 146
נמוך - 93
לב - 83
ממוצע לילה
גבוה - 108
נמוך - 63
לב - 65
בדיקות אקו לב (ללא מאמץ) תקינות (מלבד הערה ש – TDI הפרעה קלה ברלקסציה
קיבלתי גם כדור מסוג רמיטנס במינון של 2.5 מ"ג שטרם התחלתי לצרוך.
בנוסף ביצעתי בדיקות דם ושתן והתוצאות סה"כ יצאו תקינות מלבד
בילירובין ישיר - 1.32
בילירובין כללי - 1.67
uric acid - 7.73
HCT - 41
MPV - 7.68
דעתך והמלצתך
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/01/2011בדיקות הניטור מראות יתר לחץ דם במשך שעות הפעילות וירידה מצופה בשעות הלילה.
בהחלט יש מקום לטיפול תרופתי.
יתכן ואם תרד במשקל לחץ הדם ירד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה ולחץ דםאורי13/01/2011
אני נוטל כעת ארקוסיה ולחץ הדם שלי שהיה מאוזן עלה !
הבנתי שארקוקסיה עלולה להעלות את לחץ הדם.
האם התופעה חולפת עם הפסקת השימוש בה ?
אם לא, מה עושים ?
ואם כן, תוך כמה זמן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה ולחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/01/2011ארקוקסיה, כמו תרופות נוגדות דלקת אחרות, יכול לגרום לעליית לחץ הדם. בדרך כלל התופעה חולפת לאחר הפסקת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם -תופעות לוואיירון יעקב12/01/2011
אני בו 66 הולך כל יום ברגל כ 50 דקות ואינני שמן ...בבדיקות הדם האחרונות
ה GOT GPT GGT
היו גבוהים מהנידרש-- בבדיקה הקודמת היו במגבלות-
אני צורך כדורי איקאפרס 240 מג להורדת לחץ דם וכדורי סימבסטין 10 מג לכולסטרול -שיתכן והם הגורם לסטייה
מבקש חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם -תופעות לוואי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/01/2011בהחלט יש סיכוי שהסימבסטטין גורם לעליה באנזימי הכבד. כנראה יהיה צורך בהפסקת התרופה ולעקוב אחרי התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ולחץ דםאין12/01/2011
שלום אני בן 20 לאחרונה בדקתי דופק ולחץ דם ונמצא:
לחץ דם 78\135דופק 90 חום 36.6
וכאבי ראש ושינויים קלים בגדר החום..
יכול להיות שקצת התקררתי ואולי מלחץ
מצב זה בגדר הנורמה?
יש צורך בדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק ולחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/01/2011כל בערכים שאתה מתאר הינם בגדר הנורמה. לא רואה סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ והטיפול בואבנר12/01/2011
שלום
אני בן 44, שוקל כ - 70 ק"ג בגובה 160
כמו כן בשנתיים אחרונות עקב שינוי סוג העבודה (לחץ והרבה ישיבה במשרד) השמנתי במקצת (כ - 8-10 ק"ג).
לאחרונה אובחן אצלי יתר לחץ דם
קיבלתי מספר הפניות (הולטר לחץ דם, אקו לב, בדיקות עיניים)
תוצאות ההולטר הם כדלהלן:
ממוצע של 24 שעות
גבוה - 135
נמוך - 85
לב - 78
ממוצע יום
גבוה - 146
נמוך - 93
לב - 83
ממוצע לילה
גבוה - 108
נמוך - 63
לב - 65
בדיקות אקו לב (ללא מאמץ) תקינות
קיבלתי גם כדור מסוג רמיטנס במינון של 2.5 מ"ג שטרם התחלתי לצרוך.
דעתך והמלצתך
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם והטיפול בו, המשך לקודם
אבנר12/01/2011בנוסף ביצעתי בדיקות דם ושתן והתוצאות סה"כ יצאו תקינות מלבד
בילירובין ישיר - 1.32
בילירובין כללי - 1.67
uric acid - 7.73
HCT - 41
MPV - 7.68
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרופה לוסארטאןנורית10/01/2011
האם התרופה להורדת לחץ דם לוסארטאן עשויה להעלות את רמת הקריאטנין?
(בבדיקת הדם האחרונה נרשם 1.4 , כשהמקסימום הוא 1.2)
בדיקת השתן היתה תקינה לחלוטין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התרופה לוסארטאן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/01/2011במקרים בהם יש ירידה של תיפקוד הכליות, צפויה עליה קלה של הקריאטינן בעת התחלת הטיפול עם התרופה. אם העליה נמשכת מעבר למשאת מתארת, יש מקום לשקול שנית אם להמשיך את הטיפול וכמובן להעמיק בבירור.
אגב, הגבול העליון של קריאטינין של 1.2 מתיחס לגברים ולא לנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לא מורידים לי את הלחץ דםאלי08/01/2011
קיבלתי מרופא כד' ללחץ דם גבוה והוא לא יורד...חוץ מלעשות לי כאבי ראש הלחץ עצמו לא עוזר...מה עושים?
האם יש כד' אחרים שאולי כן יעבדו?
הכדורים שלי הם לרקפרס
לחץ דם 175/95* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לא מורידים לי את הלחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/01/2011יש תרופות אחרות לטיפול ביתר לחץ דם אבל על הרופא המטפל בך להחליט ע"פ ההיסטוריה הרפואית שלך איזה הטיפול המתאים. אגב, ע"פ הערכים שאתה מתאר יתכן וצריך יותר מתרופה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)