מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשךרמי16/03/2011
האם התרופה גורמת לבצקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2011כן. יש תחליפים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזודיפ 10 והפרעה מיניתרמי16/03/2011
שלום רב
לוקיח שני כדורים של וזודיפ 10 ביום
רציתי לשאול האם הכדור זה עושה הפרעה מינית
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזודיפ 10 והפרעה מינית - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/03/2011בדר"כ לא. עם זאת יש לזכור כי גם לחץ דם גבוה וגם טיפול כלשהו בו עלולים לגרום אימפוטנציה במידה זו או אחרת. פעילות גופנית סדירה עשויה לעזור מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם המשךלימור15/03/2011
התכוונת לפעם בשבוע באופן קבוע????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם המשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/03/2011אם הוחלט שלחץ הדם שלך בסדר, אז יש לאשר במשך מספר שבועות שכך ואחר כך כל מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם, במנוחה ואימון גופניצ15/03/2011
אני בחור בגיל 30 מתאמן באופן סידר אירובי ואימוני כוח
היה לי מקרה של פיק בלחץ ל 190/90 בעקבות חרדה עמוקה, ואמור לעבור בירור עם הולטר לחץ דם
כרגע הרופא אמר שאני יכול להתאמן כרגיל וככל הנראה הכל תקין
בנוסף אני סובל מעוויתות בבטן (מעי רגיז)
כמו כן ברצוני לציין שיש לי דופק מנוחה נמוך יחסית שנע בין 47 ל 55
וגם עשיתי לפני חצי שנה בדיקת א.ק.ג. במאמץ מבחן ברוס יצא תקין (זה היה בלי מדידת לחץ דם) למרות שסבלתי מתופעות קשות של מעי רגיז במהלך הבדיקה
ברגיעה מוחלטת
להלן שאלותי
1. כאשר יש לי תופעות של מעי רגיז לחץ הדם שלי עולה והוא נע בין 140 ל 155 סיסטולי, 70-80 דיאסטולי, האם זה הגיוני ויש קשר בין התופעות?
2. כאשר אין לי תופעות של מעי רגיז, או לוקח כדור להרגעת התופעות מקבוצת PPI, עם חומר פעיל אומפרדקס הוא נע סביב ה 130 סיסטולי 60-70 דיאסטולי, האם יש קשר בין התופעות?
3. היום רציתי לבדוק מה קורה לי במהלך אימון גופני, מדדתי מיד לאחר האימון של 30 דקות אינטנסיבי והלחץ דם היה 154/80, לאחר 5 דקות מנוחה 128/6, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם, במנוחה ואימון גופני - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/03/2011אין קשר בין התרופה לבין לחץ הדם.
על פניו לחץ הדם שלך בגדר הנורמה.
צריך בדיקה כל כמה חודשים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור14/03/2011
ד"ר שלום
אני בת 36 חודש וחצי לאחר קיסרי .
2 הריונות קודמים עם לחץ דם נמוך . לפני הריון זה פיתחתי את תסמונת החלוק הלבן ולקחתי מכשיר הביתה ובבית זה הפך להיות מפחיד בפני עצמו הייתי מודדת 60 פעם ביום ולא נרגעת לפני הריון זה הייתי בהתייעצות עם נורפולוג עשיתי הולטרים שכולם היו תקינים היו פה ושם קפיצות אך רובו המכריע תקין כולל הלילה. ההוטר האחרון נעשה לפהני כ 11 חודש לפני הכניסה להריון בהריון הרופא נשים שלי בגלל התסמונת שלי והאובססיה אסר עלי לבדוק בבית ורק אצלו הסכים מדידה אצלו רק אחת היתה 140/90 פלות או יותר ובשבילו זה היה מספיק. בהמשך מדידות אצל האחרות הראשונות הגיעו ל 156/92 ואח:"כ ירדו ל 130/80 בהתחשב ללחצי דם בהריונות הקודמים זה היה בשבילי גבוה אך מבחינת הרופא כל עוד אין רעלת הכול בסדר. בביה" לאחר הניתוח המדדים היו 130/80 פחות או יותר שבוע לאחר מכן כשהגעתי לביקורת היה לי מדידה ראשונה אצל האחות 160 אפילו 170 על 98 ואח"כ שוב יורד ואחרי שעה מדדו לי ושוב גבוה וזה כבר שוב היה מין לופ כזה. הרוםא בביקורת ביקש שאמדוד כל שבוע הרופא נשים אמר לי לא תהיה במעקב אצל רופא משפחה הוא לא נלחץ.
אני מאמינה שגם בהריון זה אם הייתי מודדת בבית לאחר שהייתי מתרגלת המדדים היו אפילו נמוכים אבל את זה לא בדקנו. אני כרגע מפחת להיכנס ללופ הזה שוב ולא רוצה להכניס מכשיר הביתה ומפחת ממדידה אצל האחות . הולטר כרגע קשה לי לעשות כי אני עם תינוק וערה כל הלילה ומותשתלא מדדתי מאז הביקורת אצל הרופא שהמדידה לא היתה טובה. אני די עובדת עצות איך להתנהל עכשיו. האם לעשות בכל זאת למדוד אצל הרופאה ואחת לכמה זמן?? האם אני יכולה לחכות עם זה עוד קצת??
אציין שכל הזמן יש מדי פעם כאבי ראש טשטוש ראיה לשבריר שניה הכול נבדק ולא רואים קשר בן השניים.
אשמח לחוות דעתך.... סליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011אין הרבה אופציות, אבל לא נראה שיש צורך בהרבה מדידות עצמיות. לא מאמין שיש צורך מדידה מעל פעמיים בשבוע, וזה אפשר לעשות אצל האחות. אם יש ספק, הדרך היחידה יהיה לחזור על ההולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רמיטיסלוטוס14/03/2011
אני עומד לעשות הולטר לחץ דם בשבוע הבא וברמיטנס 5 מג אני משתמש כבר כמעט חודש.הנפרולוג המשונה רוצה לתת רמיטנס פלוס למרות שיש ירידה ברמה ולמרות שאינו בטוח שזה משהו יציב! אני רוצה להפסיק בימים הקרובים כדי לבדוק מה קורה.האם זה בעייתי לעשות זאת לפני ההולטר?נראה לי שהולטר צריך לעשות בלי כדור כך שניתן יהיה לאבחן אם לחץ הדם גבוה כל הזמן.האומנם ?
האם בזמן ההולטר ניתן לבצע הליכה ארוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת רמיטיס - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011תלוי למה עושים את ההולטר: אם קודם היה לחץ דם גבוה ועכשיו רוצים לבדוק את השפעת התרופה או רוצים לבדוק אם בכלל צריכים טיפול תרופתי.
אפשר לעשות כל פעילות רגילה במשך הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר ושאלה
לוטוס15/03/2011לחץ הדם התגלה לראשונה באוקטובר שנה שעברה ואחר כך בבדיקות רצופות בפברואר.לפני כן זה היה רגיל ולעיתים טיפה נמוך.אציין שאני מתקרב לגיל 50 אבל עושה ספורט הליכה וקצת תרגילים.הרופא הזה מאד עצבן אותי כך שלא הבנתי למה הוא נתן את זה.מה ניתן להבין מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר ושאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011אם לחץ הדם נמדד גבוה במספר מדידות ולאחר מכן עם הטיפול התייצב, גם הפעם הרופא שלך צודק ויש לעשות את הבדיקה תחת הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם והסרת שיערדריה14/03/2011
שלום
לאמי בת 49 יש לחץ דם גבוה לעיתים קרובות ודווקא היא כן רוצה לקחת את עצמה לידיים
בכל אופן השאלה שלי היא לגבי הסרת שיער לצמיתות, היא קנתה מכשיר ביתי -מי, שעד כמה שאני מבינה פועל על טכנולוגית אלוס
האם זה בסדר להשתמש בזה בשבילה? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם והסרת שיער - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011לא ידוע לי על קשר בין הסרת שיער ויתר לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקספורג ליתר לחץ דםמיכל14/03/2011
הרופא שלי רשם לי אקספורג' ואמר שהכדור יעיל מאוד משום שהוא חדש והוא משלב שתי תרופות. האם תוכלו להסביר לי מהן 2 התרופות שנמצאות בכדור ומה יעילות התרופה?
כבר עברתי הרבה תרופות ללחץ דם ואני מתלבטת אם להתחיל לקחת או לא ואשמח לדעה נוספת.
תודה לכם
חג פורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקספורג ליתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011באפספורג' שילוב של ולסרטן ואמלודיפין. אחד הוא תרופה מסוג ARB והשני חוסם תעלות הסידן. משמעותו של דבר 2 תרופות שעובודת במנגנונים שונים. התרופה בהחלט טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר REPRATEבני13/03/2011
שמי בני בן 27
על מנת לנסות להוריד את לחץ הדם שלי התחלתי להשתמש במכשיר נשימה RESPRATE
האם המכשיר אפקטיבי?
האם אתם ממליצים להשתמש בו למטרה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר REPRATE - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011אין לי כל נסיון עם המכשיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה שטופל וירד מדי?אירית13/03/2011
אמי בת 77 ומטופלת בתרופות ללחץ דם גבוה ולאחרונה הרופא
בבית אבות הוסיף לה את התרופה לוסרטאן פלוס
בנוסף לתרופות המצויינות למטה.
1. לוסרטאן פלוס 50 מ"ג
2. לוסרטאן 50 מ"ג
3. דראלין (Propranolol) 40מ"ג
לכאורה הטיפול הזה הואיל כי הוא הוריד לה את לחץ הדם
נכון לבדיקה האחרונה להיום בבוקר 110/68
לכאורה זה נשמע טוב והרופא היה מרוצה.
אבל אמי סובלת מסחרחורות כשהיא מנסה לקום מהמטה בבוקר ומחולשה כללית.
קראתי על לחץ דם אורטוסטטי ואני מבינה שהיא צריכה לקום מהמטה בהדרגה,
ויתכן שאינה עושה זאת.
יחד עם זאת היא הרגישה במיטבה כשלחץ הדם שלה היה: 130/85
מה דעתך?
יתכן שהיא לוקחת יותר מדי תרופות להורדת לחץ דם?
בתודה,אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה שטופל וירד מדי? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011אכן הרושם הינו שמקבלת יותר מדי תרופות. אולי כדאי להוריד את המינון או להפסיק אחת מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם אצל אימי...שאלה קצת מורכבתט13/03/2011
לרופא שלום רב ושבוע טוב!
יש לי שאלה קצת ארוכה ומורכבת...אבל אנו מאוד מבולבלים ואולי תוכל לעזור לנו:
לאימי יש היצרות מסתם אאורטלי ( ללא סומטומים, ללא כאבים, ללא קשי נשימה - ברוך השם מרגישה טוב )
אבל יש לה לחץ דם גבוה.
לפני 4 שנים עברה צנתור ולא הצליחו לפתוח העורק אך לא המליצו על ניתוח מעקפים ורשמו לה תרופת "מונוניט רטארד".
לקחה מונוניט במשך 3 שנים ושוב הרגישה לא כ"כ טוב ונשלחה לצנתור השני שהיה מוצלח ושמו לה 2 סטנדים.
מאז אין בעיות של תעוקת לב ומרגישה בסדר.
אך כפי שאמרתי יש לה בעיה נוספת : היצרות מסתם אאורטלי והיא נמתאת במעקב.
הבעיה שהיא ממשיכה לקחת "מונוניט"....למרות שעברה צנתור ועורקים במצב טוב.
אף אחד לא אמר להפסיק....הקדיאולוג גם לא אמר אף פעם וגם רופא משפחה...
אבל שמעתי ש"מונוניט" לא טוב לחולי עם היצרות מסתם אאורטלי...
כך אמר לנו פעם רופא..."זרק מילה" ש" מסתם לא אוהב את מונוניט"...
אבל אנו פוחדים חהפסיק את המונוניט כי התרופה מורידה לאימי לחץ דם...
עוזרת להורדת לחץ דם...ואם היא לא לוקחת את מונוניט אז...יש עליות בלחץ דם...בערבים מידי פעם יש "קפיצות של לחץ דם" פתאומיות...
אולי זה תוצאנ ממונוניט? אולי מפסיק להשפיע ואז יש עליות בלחץ דם?
אני מבינה שאולי כדי להפסיק את מונוניט ( כי שמעתי שהתרופה מגבירה מפל לחתים על פני המסתם...???) , אבל לא יודעים איזה תרופה ניתן לקחת במקום...
שמעתי שכל תרופות נגד לחץ דם המרחיבות כלי דם לא טובים למסתם מוצר...???
האם זה נכון?
ולכל תרופה יש כ"כ הרבה תופעות לואאי: כמו ירידות חדות של לחץ דם, כאבים בחזה...שזה יכול לבלבל ונחשוב שזה "סימנים וסמפטומים של היצאות המסתם"...
לפני שבוע רופא משפחה רשם לנו תרופה " TRITACE".
לקחה כדור אחד 2,5 ממ"ג והרגישה לא טוב...לחץ דם מאוד ירד...
אז נבהלנו ושוב חזרנו למונוניט....
אחרי כך ראיתי בעלון לצאכן שכתוב:
" אין להשתמש בתרופה לחולי עם AORTIC STENOSE VALVE"
אז...אולי כל התרופות נגד לחץ דם לא טובים ל- AORTIC STENOSE?
יש משהו שמותר לקחת?
אי אפשר להמשיך במונוניט...משפיע לא טוב למסתם וגם...אין תרופה נגד לחץ דם שמותר לקחת אותה?...מה לעשות?
** מה אתה חושב על "אמלודיפין"....מותר לחולי עם היצרות מסתם או גם לא?
סליחה שכתבתי כ"כ ארוך, אבל...היתי צריכה לספר את כל ההיסטוריה ו...רופא משפחה לא יכול להמליץ על משהו טוב...
אמר כך: "אם את מרגישה טוב עם מונוננט אז תמשיכי"....לא נראה לי שזו תשובה טובה ונכונה...
בתודה מראש ובברכת שבוע טוב!
ושוב סליחה...
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם אצל אימי...שאלה קצת מורכבת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011עד כמה שאני מבין ההיצרות של המסתם לא חמורה. אם יש לה יתר לחץ דם שמצריך טיפול לגיטימי לתת כל טיפול. אמלודיפין תרופה טובה. על הנייר יכולה לעזוראבל עש שלא יהיה נסיון לא נוכל לדעת. למונונית קרוב לודאי השפעה מוגבלת ביתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לדר' ויקטור פרחויקי
ט15/03/2011לדר' ויקטור פרחויקי תודה רבה על תשובתך!
עוד שאלה ברשותך: מה אתה חושב על "מונוניט" בכלל?
האם מזיקה למסתם מוצר?שמעתי שעלול להגביר מפל לחצים על פני המסתם?
אימי ברגע שלוקח את מונוניט מרגישה כאילו....כל העורקים "נפתחים לה" ואפילו מרגישה חום בצוואר ובגב...
אולי זה לא טוב כך?
זה מאוד מדאיג אותנו כי...היה לה צנתור ועורקים בסדר...אז למה היא ממשיכה במונוניט? אולי סתם מזיק לה?
או כל התרופות המרחיבות כלי דם יכולים להזיק למסתם?
תודה רבה לך שוב יום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ולחץ תוך עיני - האם יש קשר?מור12/03/2011
רציתי לשאול האם מי שסובל מיתר לחץ דם גם הלחץ תוך עיני שלו יעלה?
האם יש קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ולחץ תוך עיני - האם יש קשר? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011אין כל קשר בין יתר לחץ דם ולחץ בתוך גלגל העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםרונה12/03/2011
אני בת 33 ומדדתי לחץ דם והתוצאה היתה 122/68 האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופייעל07/03/2011
ברצוני לדעת אם אחרי נטילת טיפול תרופתי יש מצבים בהם המטופל מפסיק את הטיפול? או שזה משהו תמידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2011יתר לחץ דם הינה מחלה כרונית ובדרך כלל קשה להפסיק את הטיפול בגלל שלחץ הדם עולה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהיעל06/03/2011
לצוות הרופאים שלום רב,
מזה כשבוע בבדיקות שערך בעלי בקופ"ח נתגלה אצלו לחץ דם גבוה, ורופאת המשפחה המליצה על כדורים על מנת לאזן את לחץ הדם.
ברצוני לבדוק ברפואה פרטית את הבעיה לפני התחלת טיפול תרופתי, ולכן אני שואלת לאיזה תחום של רפואה אני יכולה לפנות?
האם זה כירורגיה של כלי דם שמטפלת בכך או לא?
האם יש המלצת על רופא מסויים?
על תשובתכם אודה
בברכה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן06/03/2011ליעל,
מה שאני יכול להציע לך בטרם התחלת טיפול היא בדיקה המודינמית במאמץ שעשויה בהחלט לענות על שאלותיך. בדיקה כזו מתבצעת במכוננו באופן פרטי. טלפון: 03-5710411.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)