מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםאריה03/05/2010
מזה כמה שנים אני נוטל כדור אטקנד 8 מג ...לאחרונה ערכי לחץ הדם עלו והרופא החליט להעלות את המינון של אטקנד ל-16 מג והוסיף גם אדיזם CD 120 מג . מאז שהתחלתי לקחת את הכודרים הללו אני מרגיש יובש חזק בפה . האם היובש הזה נובע מעליית המינון של האטקנד או עצם השילוב של התרופות גורם לתופעה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/05/2010יובש בפה תופעת לוואי ידועה של ה- DILTIAZEM. גם תואר עם ה- ATACAND אבל פחות שכיח. עקרונית אם מאוד מפריע צריך להפסיק את התרופה ולבדוק אם יש שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוההאביבה לוי02/05/2010
ד"ר שלום אני בת 59 בזמן האחרון אני סובלת מלחץ דם גבוה ומשתנה בעצת הרופא להורדת לחץ הדם אני לוקחת לוטן פלוס ביום ואמלו 10 בערב למרות זאת הלחץ דם לא יציב ומגיע לערכים גבוהים של 175/90 ולפעמים יותר אני סובלת מבקע סרעפתי והצרות בעורקי הצוואר של 50% האם אבחנות אלה הם הגורם ליתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אביבה לוי
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2010לבקע הסרעפתי אין כל קשר עם לחץ הדם. עקרונית גם לא להיצרות של עורקי צואר, אבל במסגרת מעורבות של כלי הדם כדאי לשלול היצרות של עורקי הכליות אשר יכולים לגרום לעליה בערכי לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביתר לחץ דם באמצעות ליפיטורדני30/04/2010
שלום,
הנני סובל מספר שנים מרמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, במהלכן הלך לחץ הדם שלי ועלה עד ל- 153 על 92. הנני מקפיד במשך שנים על דיאטה דלת כולסטרול. שאלתי - האם הורדת הכולסטרול הגבוה באמצעות ליפיטור עשויה להוריד את לחץ הדם הגבוה, או שעלי לטפל בלחץ הדם בנפרד?
דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2010הורדת לחץ הדם איננה תופעת לוואי של הליפיטור, על כן איננו צפוי כי לחץ הדם ירד עם הטיפול בליפיטור בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסקופיה ולחץ דםענת30/04/2010
ד"ר שלום
שבוע הבא יש לי בדיקת גסטרוסקופיה וכל מה שמפחיד אותי זה מדדית לחץ הדם לפני הבדיקה הלחץ דם עולה לי בשעת חרדה הייתי במעקב והולטר תקין שאלתי אם אני יביא מדידה של יומים אחרונים מהבית וזה יצא תקין יוכלו לוותר לי על בדיקת לחץ דם לפני הגסטרו?
ואם לא עד כמה זה לא מסוכן עם הלחץ דם עולה??
דבר נוסף בגלל נקודות שחורות שאני רואה מדי פעם הייתי אצל רופא עיניים אמר שלא רואה בעיה בעין ולא לחץ דם והכול תקין
אז אני תקנית לבצע את הבדיקה
תודה על תשטובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2010לא צריך להיות כל בעיה, אפילו שימדד לחץ דם גבוה. למרות תגובות בלחץ, בהתחשב שגסטרוסקופיה נעשית תחת הרגעה/הרדמה, שמורידות את התגובות הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וזקפהeubh30/04/2010
אני בן 50 בכושר מצוין (מתאמן 2-3 פעמים בשבוע) וללא עודף משקל אבל מעשן.
לפני כשנה וחצי איבחנתי שיש לי לחץ דם גבוה (כאבי ראש) - אני לוקח אנלדקס 5 פעמיים ביום.
לאחרונה יש לי ירידה משמעותית בזיקפה והתחלתי להשתמש בויאגרה.
האם ניתן לייחס את הירידה בזיקפה ליתר לחץ דם? לאנלדקס? לעישון? כלי דם?
האם יש טיפול והאם התהליך הפיך? מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחי
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2010בדרך כלל האנלדקס לא גורם להפרעה בזקפה. הלחץ הדם בטוח שלא. הדבר המרכזי כנראה יהיה להפסיק לעשן וזה יתרום לבריאותך מעבר לכל דבר אחר.
יעוץ עם אורולוג תמיד יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםצדוק30/04/2010
כבר כמה חודשים אני לוקח כדורים להורדת לחץ דם.
הבעיה היא שזה גורם לי לסחרחורות.
שאלתי היא האם יש סוג של כדורים שלא גורמים לתופעות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צדוק
ד``ר ויקטור פרחויקי02/05/2010בהחלט, בשיחה עם הרופא שלך תוכל לדון איתו על תופעות הלוואי על מנת למצוא אלטרנטיבה לטיפול הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם גבוה מוגדר ברפואהאריה חי30/04/2010
כמחלת לב ??
השאלה נוגעת לאבי שקיבל ממשרד הרישוי טופס שמקבלים אחרי גיל 60 אם אינני טועה ושם צריך לעדכן את המצב הבריאותי .
רופא המשפחה שמילא את השאלון סימן "וי" ליד השאלה "סובל ממחלת לב " ולשאלתו של אבי לפשר הדבר (אבי ב''ה לא עבר שום ארוע ולא נוטל שום כדור השייך ללב ) נענה מאת הרופא ש לחץ דם ומחלת לב חד הם . האם נכון הדבר או שמא הרופא והסנדלר חד הם
רבה התודה על תשובתכם .
אגב לא ציינתי אבל הנחתי שברור , אבי נוטל כדורים להורדת לחץ דם (לא משו היסטרי קצת גבוה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריה חי
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2010יתר לחץ דם איננה מחלת לב. מה הפירוששים לצורך מילוי שאלונים זה סיפור אחר לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בגלל עייפות?אמא עייפה30/04/2010
שלום רב,
אני בת 35, 9 חודשים אחרי לידה. אני עייפה מאוד לרוב בגלל טיפול בשני ילדים, למרות העזרה שיש לי לפעמים. לפני חודשיים התחלתי טיפול בלוסטרל נגד חרדה, אך זה עדין לא עוזר. בשבוע אבחרון הרגשתי עייפה יותר וחרדה יותר, חלשה מאוד. בדקתי לחץ דם הוא היה 114/92 , בערב למחרת 130/100 ובבוקר למחרת 120/85 בצהריים 130/90 . יש לי לפעמים גם לחץ בעין שמאל. בעבר היו לי דפיקות לב ולחץ דם בגלל החרדה, הוא ירד מיד אחרי נחתי ושתיתי רלקסין. השאלה שלי האם גם עכשיו התופעות האלה קשורות לעייפות חורדה? האם לחץ דם יכול לעלות בגלל עייפות?או חרדה?
בהריון לא היה לחץ דם גבוה, הכל היה תקין. אמא שלי סובלת מלחץ דם גבוההמגיל 32 לוקחת תרופות. כולסטרול שלי גבוה, למורת שאני רזה. אין לי זמן לפעילות גופנית בגלל עומס מטלות בבית.
אשמח לקבל את תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא עייפה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2010אין קשר בין לחץ הדם ועייפות.
לגבי החרדה זה אפשרי אבל בכל המדידות שאת מתארת הערך הדיאסטולי נמדד מעל הנורמה.
עם הסיפור המשפחתי וגורמי סיכון אחרים יש לשקול בכובד ראש מה שלבי המעקב. כדאי לך חהבדק ע"י מומחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיוכבד אביטל30/04/2010
שלום רב ,
אני סובלת מלחץ דם גבוה מעט מעל הסטנדרט - ובזמן האחרון נהיה לי הפרעה בשדה הראייה של העין . אם אתאר זאת בצורה יותר מוחשית- פס שזז עם האישון שלי . ההפרעה זאת קשה מאוד ומפריעה לי בתיפקוד. האם ייתכן וזה באמת תוצר של לחץ דם ? . האם זה נפוץ? ומה ניתן לעשות בנוגע לזה
יוכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוכבד אביטל
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2010זה אפשרי אבל מאוד מומלץ להיבדק ע"י רופא עיננים לאבחנה מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאישה27/04/2010
שלום, יש לי שתי שאלות: 1-הרופא נתן לי וזודיפ 10
הוא מעלה לי את קצב הלב, לפעמים עד 90 ,
אבל זה יורד אחרי מספר שעות, גם גורם לי להסמקה
וחום בפנים, האם כדאי להמשיך לקחת?
2- אני לוקחת גם קדקס, 2 מג בוקר, 2 ערב, והרופא העלה לי
ל3 בוקר ו3 ערב, אכן הוריד לי את לחץ הדם, אבל האם זה
לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוכי
פרופ` אליעזר קליינמן27/04/2010ייתכן שהוזודיפ לא מתאים לך וכדאי לבקש מהרופא להחליפו לאחר הפסקתו למספר ימים כדי לבחון אם העלאת הקדקס לבדה מספיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם משתנהיוסי26/04/2010
שלום אני בן 20.לפני שנה עשיתי הרזיה מאוד חריפה ורזיתי 15 קילו גרם בחודש וחצי.כעבור חצי שנה בבדיקה שגרתית אצל האחות גיליתי לחץ דם גבוהה הממוצע באותו זמן היה 142/80 מאז כל פעם שבדקתי,בבדיקה אחת היה תקין בבדיקה שניה קפץ ל150 וכך הלאה.לאחרונה גם הפנים שלי התחילו להיות מאוד חמות באופן קבוע.כתוצאה מכך העניים מתעייפות מאוד ואני דיי עייף.ובנוסף הידיים והרגליים שלי קרות באופן תמידי.
האם יש קשר בין ההרזיה לבין הלחץ דם?האם זו בכלל בעיה הורמונלית?טמפרטורת הגוף מאוד מטרידה אותי זה כמו חום גבוה אבל בלי החום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
פרופ` אליעזר קליינמן27/04/2010בקש מרופאך בירור לאפשרות יתר לחץ דם כולל שלילת פיאוכרומוציטומה וקרצינואיד. הסיכוי שיימצאו - קטן אך כדאי להיות על הצד הבטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור24/04/2010
האם מדידות מרובות אחת אחרי השניה המון יכולות לעשות נזק כל שהו ???
דבר נוסף האם המכשירים הביתים נועדו למדידות גם בעמידה כי ניסיתי ובישיבה זה למשל 125/80 ובעמידה 145/100 זה נועד גם לזה או שהוא לא יודע לקרוא את זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` אליעזר קליינמן25/04/2010עצתי לך לא למדוד יותר מפעם-פעמיים בשבוע. מדידות צפופות וחוזרות מכניסות ללחצים מיותרים שעלולים בעצמם להעלות את לחץ הדם. יש למדוד בישיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמירה24/04/2010
שלום, רציתי לדעת האם יתכן כי TRITACE גורמת לי לגרד בכל הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
פרופ` אליעזר קליינמן25/04/2010ייתכן. כל תרופה עלולה לגרום תופעות לוואי כמו אלרגיה המתבטאת בגרד. בקשי מהרופא להחליף תרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 140/95ת24/04/2010
שלום,
היום עשיתי בדיקות אקג ולחץ דם עוד לא ניגשתי לרופאה עם התוצאות
האקג לפי מה שאמרה האחות נראה בסדר ואילו לחץ הדם היה גבוה 140/95
ברצוני לדעת ממה נובע לחץ דם גבוה?
יכול להיות שצטרך לקחת תרופות במידה וכן האם יכול להשפיע על כניסה להריון ובהריון עצמו?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לת'
פרופ` אליעזר קליינמן25/04/2010מדידה בודדת אינה מספקת לאבחון ודאי כלשהו. יש לחזור על המדידות מספר פעמים ובכל פעם מספר מדידות בהפרשים של מספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להפסיק טיפול בי.ל.דאריק22/04/2010
שלום רב
אני בן 49 לפני מס שנים התחלתי לקחת דיובאן 160 מ"ג,ואמלו 5 מ"ג,בעקבות י.ל.ד
שהיה בסביבות 140\90.משקל תקין,לא סובל מבעיות רפואיות נוספות,ולא מעשן.
לפני כחודשיים התחלתי לעסוק בפעילות ספורטיבית מידי יום ,כשעה עד שעה וחצי,פעילות אירובית ואנאירובית,ולהפתעתי בבדיקות האחרונות שערכתי נמדדו ערכים נמוכים של לחץ דם.
115\70 בערב ,ובבוקר אפילו נמוך יותר.
לכן אני מבקש לדעת האם יש אפשרות לנסות להפסיק לקיחת תרופות תוך כדי מעקב,ובאופן
הדרגתי??
תודה אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
פרופ` אליעזר קליינמן25/04/2010התשובה חיובית. כדאי לישות זאת בהדרגה ובייעוץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)