מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם אופטימלישי21/02/2010
שלום רב,
אני בן 58 ,סובל מסכרת (מטופל בג'נוביה 100 מ"ג)ולחץ דם גבוה,(מטופל באנאלפריל 10 מ"ג פעמיים ביום).
בהתחשב בגילי וברקע הרפואי שלי מהו לחץ הדם האופטימלי שיש לשאוף אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
פרופ` אליעזר קליינמן21/02/2010בקיום סוכרת יש לשאוף ללחץ דם מירבי במנוחה של 130/85.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת השפעהא20/02/2010
שלום
אני בן 23 עם לחץ דם של כ145 על 90. התחלתי טיפול אתמול בלוטן 12.5 מ"ג פעם אחת ביום
רציתי לדעת מתי השפעת התרופה תחל ואני אראה שהלחץ דם תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
פרופ` אליעזר קליינמן20/02/2010השפעת התרופה אמורה להתחיל תוך יום אחד, מקסימום תוך ימים ספורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופהאורי14/02/2010
שלום פרופסור ,
אני בן 48 , אוכל בריא , עושה הליכה 5 פעמים בשבוע . לחצי דם שלי הם בין 128/75-145/80
לפני 3 שבעות התחלתי טיפול תרופתי ב enaladex 5mg . לחצי דם ירדו טוב ל- 120/75 -130/75 , אבל התחיל שיעול יבש . כבר כמה ימים לא לקוח תרופה , אך השיעול עדיין לא עבר .
רופא משפחה החליף ל LOTAN 50 mg חצי כדור ביום . קראתי שתרופות מקבוצה הזאת פחות מעודפות מתרופת מקבוצה של enaladex ויכולים לגרום למחלת סוכרת ובעיות בתיפקוד המיני .
האם זה נכון ?
אגב , גם קראתי שתרופה הכי נפוצה ממשפחה הזאת היא Diovan ולוטן כמעת לא בשימוש , אז אולי אני אבקש מהרופא לתת לי Diovan ?
ובבקשה , מה לדעתך , האם לעבור תרופת מהקבוצה השניה או לנסות תרופה אחרת מקבוצה ACE
בתקווה שלא יגרום לשיעול .
אודה לך על תשובתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
פרופ` אליעזר קליינמן15/02/2010אריק היקר!
ערכי לחץ הדם שלך לא מחייבים כל טיפול אלא המשך שמירת אורח חיים בריא ומעקב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר resp@rateיהודית14/02/2010
האם ידוע למישהו היכן ניתן להשיג
מכשיר זה
בזול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
פרופ` אליעזר קליינמן15/02/2010נסי דרך הבטוח המשלים של הקופה שלך. אם אין - נסי לאתר את החברה דרך האינטרנט וכך להתקשר אתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק ליטול הכדור ?אריקו14/02/2010
שלום לך פרופ' קליינמן,
אני בן 48, בריא בד"כ. עוסק כשנתיים בספורט אירובי - 5 פעמים בשבוע, כשעה בכל פעם.
לפני כשנה עלה לחץ הדם ל 130/90 בממוצע, ולקחתי כדור 2.5 מ"ג.
לחץ הדם התאזן ל 120/80. המשכתי עם הכדור כשנה.
לפני כשבוע הפסקתי ליטול הכדור ול"ד עלה חזרה ל 130/90.
שאלתי :
האם להמשיך לטפל בכדור או אפשר להפסיק לתקופה של חודש-חודשיים ואז להחליט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריקו
פרופ` אליעזר קליינמן15/02/2010לחץ הדם שלך עדיין בגרד התקין ובהעדר גורמי סיכון נוספים אין צורך בטיפול תרופתי אלא מעקב בלבד ושמירת אורח חיים בריא. רצוי להוסיף 2 כמוסות של אומגה 3 מהסוגים בהם רכוז EPA+DHA לפחות 600 מ"ג לכמוסה. ישנם פרסומים לפיהם תוספת כזו עשויה להוריד כ-10% מלחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול:תופעת לוואי כדורים להפחתת ל.דאלונה13/02/2010
לפני 5 חודשים התחלתי טיפול להורדת לחץ דם אני בת 41 עם הכדורים מאוזנת אבל אני סובלת משיעול נוראי שממש פוגע כבר באיכות החיים שלי והסובבים אותי כי הוא בעיקר בלילה והוא חזק מאוד ומכאיב לפעמים מעלה לי הקאות.
נפריזיד היה הכדור הראשון הפסקתי איתו ואני ממשיכה להשתעל עם רמיפריל פלוס.
אני ממש מיואשת הרופא שלח אותי לצילומי חזה ומערות האף לשלול דברים אחרים ,
מחכה לתוצאות .
הייתי שמחה לקבל כיוון לפגישה הבאה עם הרופא:
האם יש "משפחה" אחרת שחדוע שהיא פחות גורמת לתופעה של השיעול?
או שצריך להמשיך ולהחליף עד שמוצאים את הנכון?
כמה זמן בין החלפה להחלפה צריך לעבור כדי לדעת אם הגוף "נקי" מהכדור הקודם .
השיעול באמת נמאס לי , אנשים לפעמים מבוהלים מסביבי כי זה נישמע שיעול ממש חולני ואני נראת נחנקת וכבר כואב לי מהשיעול ממש בא לי להפסיק עם הטיפול הזה !!!
תודה רבנ מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
פרופ` אליעזר קליינמן13/02/2010הרמיפריל ודומיו אכן גורמים לתופעת השיעול ואין כל סיבה להמשיך עם תרופה זו לפי מה שאת מתארת. בקשי מרופאך להמיר את התרופה לכזו מקבוצה אחרת כמו - נוגדות סידן ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל כך פשוט העניין ?
אלונה14/02/2010תודה רבה רבה ,ככה אני מרגישה חיזוק שיש פתרון ואין סיבה להתעללות הזו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה
פרופ` אליעזר קליינמן15/02/2010אכן כך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה אחרי לידהנתי12/02/2010
שלום רב,
בת 32 לידה שלישית ללא יל"ד בעבר.
בהריון לחצי דם משתנים כאשר לקראת סוף ההריון אושפזתי בבית החולים עקב לחצי דם גבוליים.
מאחר וגם הייתה סוכרת הריונית,הוחלט שלא לקחת סיכון וזירזו את הלידה בשבוע ה-40 ע"י פיטוצין.
לאחר החידה לחץ דם היה תקין בבית החולים.5 ימים לאחר הלידה נמדד לחץ דם 173/110 160/100 145/95
חזרתי לבית החולים ובדקו שם סימנים לרעלת הריון לאחר הלידה-בדיקות יצאו תקינות :
אין עדול לחלבון בשתן ותפקודי כבד וכליות תקינות.
הרופא נתן מרשם לאוסמואדלאט 1 כדור ביום.
אני נורא מפחדת לקחת את הכדור.
האם יש סיכוי שלחץ הדם יתאזן ללא טיפול תרופתי.
מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
פרופ` אליעזר קליינמן13/02/2010יש סכוי! אני מציע לך לקחת 2 קפסולות של אומגה 3 ברכוז של לפחות 600 מ"ג של EPA+DHA בכל קפסולה. כ"כ לעסוק בפעילות גופנית סדירה, אירובית בעיקרה, כמו - הליכה, אופניים, שחיה. בנוסף עליך לאמץ דיאטה מתאימה בהתיעצות עם דיאטנית. גם תרגילי הרפיית מתחים יועילו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חוזרת עים שאלה נוספתצבייה11/02/2010
אני הבחורה שאחרי לידה שישית עים לחצי דם גבוהים האים יש קשר לכאבים בידיים מאזור הכתף לכיוון הכף היד בעיקר ביד שמאל כאב חד שמתגבר בקור אני לא יכולה להצביע איפה בדיוק כואב לי כי כשאני נוגעת בנקודה מסויימת אין כאב בעצם או בשריר וגם הכאב מתפשט לאורך היד. כשאמרתי זאת לרופאה היא אמרה שיש תופעות שונות לאחר לידה וזה יעבור ולא ראתה צורך להמשיך ולבדוק ואני עים כאבים חזקים שבליה הפריעו לי לישון כבר שני לילות האם זה קשור ללחץ דם????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביה
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2010נראה שהכאבים קשורים יותר לחוליות הצוואר. נסי לחמם את איזור הצוואר במים חמים וכד'. ניתן גם להעזר בפיסיותרפיסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהצבייה11/02/2010
אני בת36 אחרי לידה שישית הגעתי לחדר לידה עים עליה קלה140\80 לחץ דם ויילדו אותי אולם מאז חודש אחרי אני עים לחצי דם מאוד גבוהים 186\110 לבין 149\95 ושאלתי למה יש לי לחץ דם אני בחורה בריאה? ושאלתי השנייה האים מחייב שאני אצטרך כל חיי להיות עים כדורים?? ואלו בדיקות עלי לבצע?? תודה מראש על תשובתך(וכן להורי היה לחץ דם גבוהה ואבי ואחי נפטרו מcva האם מעכשיו עלי לדאוג?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביה
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2010לחצי הדם הנוכחיים דורשים מעקב וטיפול מתאים. מנסיוני במקרים כאלה שלאחר הלידה אני ממליץ על נטילת 2 כמוסות אומגה 3 של דגים ברכוז של לפחות 600 מ"ג של EPA+DHA בכל כמוסה. אפשר שאלה ישפרו מאוד את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנקות הגוף מהאנלדקסגלית11/02/2010
שלום רב,
לאחר שימוש במשך חצי שנה , בחצי כדור אנלדקס ליום
, כמה זמן לאחר הפסקת האנלדקס יקח לגוף להתנקות מהתרופה ?
תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2010מקסימום תוך ימים ספורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית13/02/2010לפרופסור אליעזר קליימן שלום רב,
אני מודה לך מקרב לב על תשובתך.
בברכה, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך ודופק לא סדיריעל11/02/2010
שלום,
אני בת 20, ביקרתי אצל חברה ומדדתי לחץ דם במכשיר ביתי חדש שיש להם ומשמש אותם נאמנה (יש שם אנשים עם לחץ דם גבוה).
התוצאות היו 115/42 וכמו כן דופק של 90 כשהמכשיר מציין שהדופק לא סדיר.
רציתי לשאול אם יש עניין ללכת לרופא או שזה בגדר נורמה? במיוחד לגבי ה 42?
אני בד"כ בריאה, ולאורך כל החיים היו לי כאבי ראש, זה יכול להות קשור? (אני אוכלת ושותה בצורה מסודרת)
תודה רבה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` אליעזר קליינמן11/02/2010כדאי ללכת לרופא ולמדוד שוב. אם אכן יש הפרש כה גדול בין הערך הגבוה לנמוך כדאי לבקש הפניה לאקו-לב לשלול אפשרות דליפה של המסתם האאורטלי (בין אבי-העוקים ללב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תרופה ללחץ דםלאה10/02/2010
אני בן 62 וסובל מלחץ דם. אני משתמש היום בשתי תרופות: נורבסק ודיובן ומרוצה מיעילותן.
השבוע הרופא שלי המליץ לי לעבור לתרופה בשם אקספורג' והסביר לי שבמקום לקחת את שני הכדורים אני לוקח כדור אחד. ושהכדור הזה זה בדיוק אותו דבר כמו שני הכדורים שאני לקוח היום. האם כך הדבר?
אשמח לקבל חוות דעתך לפני שאני מחליף תרופה. האם יש טעם לעבור?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אברהם
ד``ר ויקטור פרחויקי11/02/2010אכן ה- EXFORGE מכיל בכדור אחד את 2 התרופות שאתה מקבל היום לאיזון לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרב בצד שמאל מתחת בקו הבטן העליונהערן08/02/2010
שלום לרופא
בן 35 יתר לחץ דם מטופל תרופתית (BMI 35),
מזה מס חודשים סובל מכאב עמום מעל קו הבטן העליונה ומתחת לשד בצד שמאל
הכאב מופיע ללא קשר למאמץ ונמשך כשעה שעתיים (לפעמים יותר לפעמים פחות) מתגבר בעיקר בזמן מתח, עייפות, לחץ
יכול להופיע במשך מס ימים לסרוגין במהלך היום.
לפני כשנתיים עברתי ברור של בדיקת מאמץ ואקו לב תקינים. (תלונות דומות)
אני מניח שלא מדובר בבעיה לבבית למרות שמאוד קרוב לאיזור הלב ובצד שמאל
אם כך ממה יכול לנבוע כאב שכזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
פרופ` אליעזר קליינמן15/02/2010כאב זה אינו ספציפי והוא נובע לרוב מבעיה מקומית או אזורית - כגון - בעית עמוד שדרה צווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי לחץ דםיאיר08/02/2010
שלום
בן 30 סובל מ cdk (אי ספיקת כליות) מקבל סוגים של תרופות פלוס תרופות של יתר לחץ דם כמו
אנלדקס 5mg כדור ליום
לפני כחצי שנה התחלתי לקבל עוד כדור של לחץ דם -amlodipine 5mg
האם התרופה השניה מפריעה על-הזקפה של המין או חלש מיני
ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
פרופ` אליעזר קליינמן08/02/2010גם יתר לחץ דם וגם טיפול ליתר לחץ דם עלולים לגרום בעיות זקפה. פעילות גופנית סדירה, לא תחרותית יכולה לעזור. אם לא - עליך להתייעץ עם הרופא המטפל שיוכל לנסות שנוי טיפולי או להפנות אותך ליועץ המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בשוק שמאלערן08/02/2010
שלום רב
בן 35 סובל מי.ל.ד. מאוזן תרופתית
מזה מס חודשים מופיע כאב חזק, מעין צריבה בשוק בחלק הפנימי כ-4 ס"מ מעל העצם (העגולה) הכאב מופיע לסרוגין ונמשך כ 5 שניות בערך ומפסיק. הכאב מופיע לאורך שעות היום ללא קשר למאמץ (מופיע גם בזמן מנוחה\שינה בשעות הבוקר)
לא קבלתי מכה ואין שום נפיחות או אודם באיזור. אבל כאשר אני לוחץ הכאב הוא כאב דומה לכאב כאשר לוחצים על "סימן כחול".
מה זה יכול להיות ולמי צריך לפנות??
אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
פרופ` אליעזר קליינמן08/02/2010לא ברור לי היכן הכאב בדיוק. על כל פנים כדאי לפנות לרופא המשפחה בענין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרופא
ערן08/02/2010הכאב ממקום כ 30 סמ מתחת לברך בחלק הפנימי כ 10 סמ מעל העצם העגולה שבכף הרגל
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)