מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם ותמרהינדירחל21/05/2010
שלום,
לאחר שהתחלתי לשתות תרכיז תמרהינדי שמתי לב כי ישנו שינוי בלחץ הדם שלי והוא עלה יותר מכרגיל. לרוב לחץ הדם שלי מאוזן על ידי תרופות ועומד על 130 על 85.
ברצוני לדעת האם יתכן וקיים קשר בין עלית לחץ הדם לשתיית התרכיז.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד``ר ויקטור פרחויקי22/05/2010אין לי כל נסיון אישי.
בחיפוש במקורות מידע אין כל קשר בין צריכת תמרהינדי לבין יתר לחץ דם. הדווחים מהמזרח מצביעים (כצפוי) על תועלת בריאותית זו או אחרת אך ללא התייחסות מיוחדת ללחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור14/05/2010
ד"ר שלום
עשיתי היום בדיקת הולטר שיצאה נראה לי תקינה עוד לא הייתי אצל הרופא אך מה שקרה השרוולון של ההולטר היה ממש רופף האם יש לזה השפעה על המדידה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` אליעזר קליינמן16/05/2010ההשפעה יכולה להיות בכוון של מדידות גבוהות מהמציאות. אם בכל זאת הן בנורמה - אין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדעת עם הלחץ דם תקיןרונה10/05/2010
אני בת 32 ולחץ הדם שלי תמיד היה נמוך אך שעכשיו הוא קצת יותר נמוך ,בסביבות הצהרים הלחץ דם שלי הוא 106/63 בדרך כלל וגם 96/70 ...רציתי לדעת אם זה תקין או ממש נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
ד``ר ויקטור פרחויקי12/05/2010תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונה12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם המשךלימור10/05/2010
היום הייתי אצל רופאת המשפחה היא מדדה לי מדידה ראשונה 170/100 הדופק היה 88 וזה היה בסדר אחרי דקה 130/100 ואחרי 5 דקות 150/100 נכנסתי ממש ללחץ היא אמרה שאם בהולטר יצא חצי תקין חצי לא היא לא תדע איך לטפל בי כי אצלי אי אפשר לדעת בגלל הלחץ שאני נמצאת בו מה דעתך לגבי זה???
ודבר נוסף אני מנסה עכשיו להיכנס להריון אחרי שעברתי הפלה לפני חודשים האם זה מסוכן במצב זה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010כדאי לך להתיעץ עם מומחה בלחץ דם, במיוחד אם מתכננת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בליפדיםמשה10/05/2010
בן 51 היצרות קרוטיס ע"י רובד 25%
י . ל. ד. טריטייס קומפ 2.5+ טריטייס רגיל 2.5
- מיקרופירין 0.75
פראווסטטין[ pravastatin] 20
אומפרדקס 20
ברקע mvp מינימאלי
אסטמה לא פעילה
אוסטאוארטריטיס בירכיים
בתאריך1.7.2009 כולסטרול 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73
מינון סימבסטטין הועלה מ 10 מג ל20 מג
בבדיקה בתאריך 1.3.2010 כולסטרול 183 טריגליצרידים 99 hdl 71 ldl 92
בעיקבות כך שונתה התרופה ל-pravastatin
בבדיקה מהיום התוצאות- כולסטרול 195.7 טריגליצרידים141 hdl62 ldl 105
לציין לא חל שינוי בתזונה או בתחום אחר
שינוי טוטאלי לרעה מה עושים? מה הסיבה והגורם לשינוי ואיך להביא את הערכים לאופטימליים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: משה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010איו מדובר בנושא של לחץ הדם.
הערכים של הליפידים עדין בגבול הסביר, אבל הייתי בודק האם יש סיבה המסבירה את הממצאים בבדיקת שתן ותיפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופקנוקי10/05/2010
גבר בן 71 בריא , שוחה יום יום , שומר על תזונה נכונה. לאחרונה לחץ הדם היה 138/68 - ללא תרופות כימיות , רק כדורים טבעיים כמו: עלי זית, תה פרשר, כדורי שום, ועכשיו גם Q10 (לח"ד קודם היה 162/79 ) אבל מה שמדאיג הוא הדופק 40 ! וזה היה תמיד (בסביבות 50 ) שגם זה מאוד נמוך ! האם יש משהו טבעי נוסף לנ"ל כדי לשפר את לח"ד וגם את הדופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נוקי
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010לחץ הדם שאתה מתאר הינו בתחום הנורמה.
לגבי הדופק, יש לעשות אקג ולהתיעץ עם הרופא. אם מרגישים טוב והאקג תקין, יתכן ולא צריך לעשות הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם מגיע ל 155/108פרופ` אליעזר קליינמן10/05/2010
ד"ר שלום
שוב אני...
עם בקפיצות לחץ הדם מגיע ל 155/108 זה לא השלב בו נותנים כדור מתחת ללשון??? זה לא מצב מסוכן בגלל ה 108 אח"כ הוא ירד אבל לא יותר מדי...
(תזכורת המודדת האובססיבית עם 2 הולטרים תקינים אחרון לפני חצי שנה)
אני עושה שוב הולטר יום חמישי אך אתמול עשיתי דיקור סיני כדי להירגע ללא נגיעה בלחץ הדם האם זה אמין לעשות את ההולטר?? אני נוהגת לעשות דיקור אחת לשבועיים לערך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: לימור
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010אין כל הנחייה ללקיחת כדור מתחת ללשון, כן של טיפול דרך הפה, אם יש מדידות עוקבות של לחץ דם גבוה.
כדור תחת הלשון שמור למקרים של בקרה רפואית צמודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ?רחל09/05/2010
אני בת 23. לאחרונה , במשך שבוע בבדיקה ביתית לחץ הדם שלי הוא בממוצע 142/75 . האם זה דורש בדיקה נוספת. האם יכול להיות חשד לגידול באדרנל?. אני מרגישה טוב ואין לי שום סימנים מיוחדים. מדוע יש פער כזה והסיסטולי גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ירדן
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010לחץ הדם שלך גבולי. כל מה שאת צריכה לעשות זה לעקוב ולבדוק כל שבוע, שבועיים.
גידול באדרנל הינו יחסית נדיר, וכעת לחצי הדם שלך אינם מרמזים על מצב שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עילפון ולחץ דםרחל09/05/2010
אני בת 52-בעקבות הולטר שעשיתי בו התגלה לחץ דם סיסטולי גבוה במקצת 142/83ובגלל רקע תורשתי של אב שנפטר ממחלת לב והיה לו לחץ דם ניתן לי אנלדקס 5 מ"ג ע"י רופא נופרולוג ולחץ דם. ביום הראשון שלקחתי את הכדור ולראשונה בחיי, אחרי 4.5 שעות התעלפתי לכמה שניות כשהתעוררתי הזעתי והקאתי ופינו אותי לבית חולים שם אושפזתי 5 ימים לבדיקות מקיפות. לא מצאו כלום. האם תופעת התעלפות יכולה להיות מהכדור? הרופאים בבית החולים לא בטוחים שזה מזה, אבל הורו לי להפסיק לקחת כדורים ללחץ דם. בינתיים בבדיקות לחץ דם ביתיות לחץ הדם הממוצע היומי בזמן הערות הוא 140/80. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ירדן
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010למרות שהתגובה אינה טיפוסית והמינון יחסית נמוך, פרק הזמן של ההשפעה יכול לרמז קשר עם התרופה. הדרך היחידה להוכיח זאת הינו לנסות שוב, אבל לא הייתי מנסה בגלל שאין צורך.
בעת צורך בטיפול, הייתי בוחר בתרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ונקע או...רחל08/05/2010
אני בן 22. קיבלתי נקע ברגל עם נפיחות. במדידות לחץ דם שעשיתי בבית במקרה במשך יומיים ( יש לנו מכשיר) לחץ הדם הממוצע שלי הוא 140/78 האם יש השפעה לנקע על עליה בלחץ הדם הסיסטולי?כמו כן עברתי לפני שמונה חודשים ניתוח וריקוצל האם יש קשר? אני במשקל קצת מעט לנורמה ועוסק בפעילות גופנית מאומצת פעמיים בשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/05/2010בינתיים כל הערכים שאתה מתאר הם בגדר הנורמה. 140 הינו ערך גבולי של הנורמה.
אין קשר עם הנקע אבל אם לקחת תרופות נגד דלקת או כאב, הן מסוגלות להעלות את לחץ הדם באופן זמני בעת הלקיחה.
אין כל קשר עם וריקוצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעקבות נטילת אמלו 10 מ"גיעקב07/05/2010
שלום רב,
לאחר שימוש יומי באמלו 10 מ"ג זה חודש, לחץ הדם שלי ירד מ 140/90 ל 130/85 במנוחה. שאלתי מה הקריטריון להחלטה שהמינון נכון? האם מדידות במנוחה\מאמץ\הולטר ...
מלבד השינוי בלחץ הדם, מאז נטילת התרופה פחתו כאבי הראש שלי, השתן שלי שהיה תמיד לבן ונדיר שהיה צהוב, הפך ברוב המקרים לצהוב - האם אפשר להסביר לי מדוע זה קורה? או לפחות מה המשמעות של שתן שהוא תמיד לבן - אבל תמיד!
אני חש יותר צמא מאז נטילת התרופה וגם אני משתזף ממש בקלות. האם התופעות הללו קשורות לאמלו או שאני מדמיין ונפשוט נמצא יותר בחוץ?
בתודה, יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב
ד``ר ויקטור פרחויקי08/05/2010נראה שהיתה תגובה טובה לטיפול.
שילוב של שתן כהה וצמאון מרמז שאתה לא שותה מספיק, מה שלא נראה קשור עם הטיפול באמלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד שאלתי
איציק09/05/2010לא היה שינוי בהרגלי השתיה שלי, ובכל זאת חל שינוי בצבע השתן.
תחת ההנחה ששינוי צבעהשתן התחיל יחד ולכן נובע מנטילת התרופה, מה להערכתך יכול להסביר את השינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
ד``ר ויקטור פרחויקי10/05/2010בכל זאת לא נראה קשור לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא יתר לחץ דםzac07/05/2010
שלום רב,
בן 51, בריא גופנית אולם ב-20 שנה האחרונות סובל מהפרעות חרדה. מטופל כעת ב-4MG קלונקס ביום בשילוב עם ציפרלקס. כמו כן, מבנה גוף אתלטי, אני אתלט שרץ 5 ימים בשבוע 10 ק"מ עם דופק מנוחה של מתחת ל-60. במבחן מאמץ אחרון שעשיתי הגעתי ללחץ דם מקסימלי של 180/80 עם התאוששות מהירה.
לפני כשבועיים מדדתי באופן אקראי לחץ דם והופיע לי 140/80, לאחר המתנה של דקות אחדות בקופת חולים, ירד ל-130/80. מאז קניתי מכשיר והחלתי לבצע מעקב כאשר את הלחץ הדם בבדיקת הבוקר ערכתי בקופת חולים והערכים היו בסביבות 120/70. ככל שמתקדם היום לקראת הצהריים ואחרי הצהריים אני בודק במכשיר, בעבודה, שהיא בתוך משרד ולא מאומצת גופנית, במדידה הראשונה אני מודד לעיתים 140/75 ובמדידה השניה לאחר כדקה או שתיים, הערכים יורדים לפחות מ-140 עד 130 ואילו השני פחות או יותר בסביבות ה-70.
שאלתי היא האם בערכים אלו אני צריך לקבל טיפול תרופתי? לציין שהתייעצתי עם קרדיולוג בכיר במדינת ישראל ולטענתו אני אינני סובל מיתר לחץ דם.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gidon
ד``ר ויקטור פרחויקי08/05/2010הערכים שאתה מתאר עדיין נמצאים בגדר הנורמה. אין כל הנחייה לטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלימור06/05/2010
אני מעט לא רושמת פה על חרדה מלחץ דם על מדידות רבות בבית ו 2 הולטרים לחץ דם תקינים אחרונה לפני חצי שנה.
היום הרגשתי לא טוב בגלל מחזןר כאבי ראש חולשה דופק מואץ מדדתי לחץ דם ובפעם הראשונה מדידה יד ימין 160/93 עם דופק 100 יד שמאל 143/102 דופק 108 עוד לא היתה לי מדידה ראשונה של 162 וזה הלחיץ אותי נוראה הכי גבוה שקפץ לי בבית היה 150 ובהולוטר הכי גבוה 160 חד פעמי
נלחצתי מאוד עשיתי מדידות עוקובות אחת אחרי השניה .
מה שמוזר ביד ימין אחרי המדידה של 162 המדידה היתה 126/90 בהפרש של דקה ןהמדידות העוקובות הנוספות 130/90 עד שהגעתי למדידות של 120/84 שבד"כ במדידות עוקבות אני מגיעה ל 125/85 בממוצע
אני בחרדה עכשיו בגלל זה ורוצה לשמוע לחוות דעתך???. מה זה אומר עם אני מסוגלת לעלות את לחץ הדם עד כדי כך??? האם זה מסוכן??? האם זה נכון המדידות העוקובות???? כי אני חייבת לראות שזה יורד. אשמח לחוות דעתך.
אני רוצה להיכנס להריון ומקווה שזה לא יהווה לי בעיה.
תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד``ר ויקטור פרחויקי08/05/2010אם בדיקות הניטור 24 שעות הראו כ- 60% מהמדידות בגדר הנורמה אין כל מקום לדאגה.
בתגובות של חרדה יש עליות בלחץ הדם ואין משמעות.
לחץ הדם משתנה ממדידה למדידה.
אין כל קשר או בעיה עם הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהשרה05/05/2010
לרופא שלום,
אני בת 65, סובלת מלחץ דם גבוה. אני לוקחת בערב קרדילוק 1.25, רמיפריל 5, קדקס 1. בלילה לחץ הדם מאוזן לא עולה על 130/70. בבוקר לוקחת דיזותיאזיד חצי, רמיפריל חצי. לחץ הדם לפני הצהריים מאד נמוך, יכול לרדת עד ל90/50. לקראת הצהריים מתחיל לחץ הדם לעלות.
שאלותיי הן: האם אפשר בבוקר לקחת רק דיזותיאזיד או רק רמיפריל? - האם לחץ הדם לא ירד יותר מדי, או שאני חייבת לקחת את שניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/05/2010יתכן ויש מקום לסדר בתרופות שלך, אבל רק רופא המטפל בך באופן ישיר יכול לעשות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בסוכר ושומני הדםכלנית04/05/2010
אמי סובלת מלחץ דם גבוה הרבה שנים. מקבלת אטקאנד פלוס 16/12.5 מיליגרם, לאחרונה עלה לה הסוכר ושומני הדם. הרופא המליץ לעבור לאקספורג' 5/160 מיליגרם כי טוען שלתרופה יש השפעה יותר טובה על הסוכר והשומנים, וגם שהיא מורידה טוב את לחץ הדם. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלנית
ד``ר ויקטור פרחויקי06/05/2010למשתן שבאטקנד פלוס אולי השפעה על רמת הסוכר בדם. נסיון טיפולי עם EXFORGE יכול לתרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)