מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות ליתר לחץ דם - התפקוד מינישולמית09/07/2010
שלום, בעלי בן ה 57 סובל מיתר לחץ דם. מסרב לקחת תרופות מכיון שהן, לטענתו פוגעות בתפקוד המיני הגברי. האם זה נכון?? והאם יש וניתן להמליץ על תרופות שלא פוגעות בתפקוד המיני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולמית
ד``ר ויקטור פרחויקי09/07/2010הפרעה בתיפקוד המיני אכן תופעת לוואי של חלק מהתרופות ליתר לחץ דם. יש תרופות שגורמות לדבר עם שכיחות יותר נמוכה. עליו ליתיעץ עם רופא לצורך לבחור מה התרופה המתאימה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בלחץ דםרוחלה08/07/2010
משכיבה לעמידה,35 מ"מ האם יכול להסביר סחרחורות,בחילה והקאות לעיתים. מה הפתרון? האם לחפש סיבות אחרות כמו מחלת מנייר ידועה מזה שנים. האם החלפת תרופות יכולות לסייע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחלה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/07/2010ירידצ לחץ דם בשינוי תנוחה בהחלט יכולה להסביר את התלטנות.
אם את מטופלת בתרופות המורידות לחץ דם סביר להניח שיש לשנות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי06/07/2010
ניתבקשתי לעבור בדיקת הולטר לחץ דם מה כוללת הבדיקה וכיצד היא מיתבצעת
ניתן להוסיף שלחץ הדם שלי 160/90
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי מורדוך
ד``ר ויקטור פרחויקי07/07/2010בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות מתבצע עם מכשיר לחץ דם נייד וקטון אשר אפשר להחזיק אותו צמוד לגוף. המכשיר מודד לחץ הדם כל 20 דקות או רבע שעה במשך היום ופעם בשעה בשעות הלילה. המכשיר רושם את התוצאות והדו"ח כולל חישוב של הממוצעים ביום ובלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילובי תרופותמירקה05/07/2010
לאחרונה אני נחשפת למידע על שילובי תרופות ללחץ דם. מה דעתך בנושא? יש לזה עתיד להצליח?
האם יש תרופות משולבות ללחץ דם שאתה יכול להמליץ לי עליהן.
מודה לך מאוד!
מירקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירקה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/07/2010כעת יש בארץ שילוב של מספר תרופות, לרוב חוסמי אנזים ACE וחוסמי ה- ARB עם משתן כמו TRITACE COMP ו-OCSAAR PLUS או .ATACAND PLUS. כן יש KALURIL אשר משלב שני סוגים של משתנים.
התרופה החדשה EXFORGE משלבת AMLODIPINE + VALSARTAN.
אין אפשרות להמליץ על טיפול זה או אחר ללא בדיקה ישירה של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ סלקמאיר שטרנברג05/07/2010
לפי מחקר נמצא שמיץ סלק מוריד לחץ דם, האם מדובר במיץ טרי או מסלק מבושל. אודה על המלצה כיצד לסחוט את המיץ? מאירקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מאיר שטרנברג
ד``ר ויקטור פרחויקי08/07/2010לא מכיר מחקר שכזה (ולא מצאתי ברשימה של העבודות המדעיטת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר פרחויקידקלה04/07/2010
שלום,
אנא התייחסותך לתגובה שכתבתי בהודעה לגבי קריאטינין קלירנס לפני מס' ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר ויקטור פרחויקי05/07/2010מה היתה התוצאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאה
דקלה05/07/2010התוצאה היתה 128 כשהנורמה היא עד 125
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם 160/85אהרן04/07/2010
לחץ הדם שלי הגבוה נע בין 160 ל180 אבל הנמוך אף פעם לא מגיע ל90. אני בן 62 ולוקח טרטס 5 מ"ג בבוקר ובערב. האם עלי לשנות את הטיפול התרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרן
ד``ר ויקטור פרחויקי04/07/2010כן, יש להשתדל להגיע לערכים סיסטולים ודיאסטולים תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
גבי24/01/2011שלום ברצוני לדעת האם לחץ דם 54\117 הוא לחץ תקין יש לציין שאני עוסק כל חיי בספורט וגם במשקולות .דרך אגב אני בן 33.5 .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה בדופקצבי02/07/2010
אמא שלי היתה מאשפזת יתר משבועה עם יתר לחץ דם
אחרי שיחרורה המצב התדרדר הלחץ דם לא יציב
ולדופק מאד נמוך אחרי שעשתה דופלר יש היצרות עורק כליה 25%
מחפשת מומחה בצפון לפתרון בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בויאר אנה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/07/2010יכולה לפנות לד"ר דניאל קושניר, ס.מנהל המחלקה הנפרולוגית בביה"ח כרמל.
0506265550* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ולחץ דם גבוהתמר02/07/2010
שלום רב.
בת 36 נשואה +3 ילדים.לידה אחרונה לפני 8 חודשים.
בהריון הראשון יילוד בשבוע 35 בשל חשד לרעלת הריון.טופלתי לאחר הלידה בניפדיפין 60 מ"ג מספר חודשים. גם לאחר לידה שנייה ושלישית טופלתי בניפדיפין בשל ערכי לחץ דם של עע 160/100.
אתמול בלילה סבלתי ממיגרנה נוראית ומדדתי לחץ דם- -150/105.בבוקר הערכים היו דומים לערך זה אולי טיפה נמוכים יותר.לאחר כמה שעות חלפה המיגרנה ולחץ הדם ירד ל- 133/78.
לציין לפני ההריון טופלתי ברילרט למיגרנה - כעת לא יכולה ליטול בהל הנקה.
בנוסף - מרגישה כשערכי לחץ הדם עולים - יש לי כאבים בעמוד השדרה הצווארי.
מה עללי לעשות?לחף הדם משתנה ואינו גבוה כל הזמן?אילו בדיקות ממליץ?
תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
פרופ` אליעזר קליינמן02/07/2010לחצי הדם הגבוהים שלך שנלווים לכאבי ראש אינם מעידים על יתר לחץ דם אמיתי וטוב תעשי עם תנסי כדור נגד כאבים כמו אקמול או אופתלגין. אני מניח שעם חלוף כאבי הראש גם לחץ הדם ירד כפי שאכן קורה אצלך. באשר למניעת כאבי מיגרנה - התייעצי עם הרופא שלך באשר לאפשרות נטילת תרופות כמו דרלין (80 מ"ג) או נורמיטן (50) שמותרים גם בעת הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרין או אומגה 3?רונן01/07/2010
ד"ר שלום,
אני בן 65 לוקח EXFORGE160MG/5MG ֹ+ PAMID 2.5 MG + LIPITOR 10 MG לח"ד שלי מאוזן, הליכה ספורטיבית 3 פעמים בשבוע ואני מרגיש ממש טוב. עודף משקל של 3-4 ק"ג.
משך 10 שנים לקחתי אספרין 100MG מדי יום. לפני 3 חודשים הפסקתי עם האספרין ובמקום זה אני לוקח 2 כמוסות אומגה 3 מרוכז ביום ואני מרגיש שזה ממש טוב עבורי.
עשיתי זאת על דעת עצמי כי קראתי לאחרונה שמחקרים רציניים בקרב נבדקים רבים עם יתר לח"ד הוכיחו כי האספרין אינו מוסיף ולא כלום ולפעמים אף מעלה את לח"ד (שלא לדבר על פוטנציאל של בעיות בקיבה).
שאלתי: האם האומגה אכן יכול להוות תחליף לאספרין? למשפחתי יש היסטוריה של בעיות לח"ד ולב, האם לחזור לאספרין?
תודה - יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
פרופ` אליעזר קליינמן01/07/2010אם מצבך מאוזן כפי שאתה מתאר ואין עדות למחלת לב או כלי דם, יש בהחלט מקום לטיפול כפי שהנך נוקט, ללא אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצחק
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2010מצטער אבל אין בסיס לקביעות שלך.
לאספירין במינון נמוך, עד 300 מ"ג ליום אין כל השפעה על לחץ הדם אבל הוכח במספיק עבודות מדעיות כיעיל למניעת מחלת לב ואירוע מוחי. האומגה 3 אינו תחליף לאספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהה מאוד מאוד מאודעירית29/06/2010
שלום רב,
אבא שלי כבן 73 סובל מזה 40 שנה מלחץ דם גבוה (התגלה במקרה) של למעלה מ 200 על למעלה מ 100 (פעם אחרונה 215/115, מסרב בעקשנות לקבל טיפול תרופתי, כעת יש לו PVD בשתי הרגליים (בקושי הולך), התחיל לקחת (אחרי הרבה לחץ מאיתנו בנותיו) כדור נגד לחץ דם שכלל לא משפיע עליו (לחץ הדם עדיין בשמיים), מסרב ללכת למרפאת יתר לחץ דם, ולא משתף פעולה עם רופא המשפחה. שמעתי כי יש כדור שלוקחים פעם בחודש נגד לחץ דם (הוא שמע שלוקחים פעם בחודש ואמר כי כדור כזה הוא כן יקח) האם אתם יודעים באיזה כדור מדובר ? מה שמו ? ברור לי שניתן לקחת אותו רק עם מרשם רופא..
אבל אולי זאת האופציה האחרונה לטפל בו - הוא סרבן טיפול כפייתי ומצבו מתדרדר מרגע לרגע ואנחנו - בנותיו ואשתו לא יודעות מה לעשות כבר...
בבקשה עזרו לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
פרופ` אליעזר קליינמן01/07/2010צר לי שאין בשורה בפי באשר לתרופת פלא של פעם בחודש. ברור שעל פי כל קריטריון רפואי מקובל, יש צורך באיזון וטיפול תרופתי מתאים ללחץ הדם של אביך. מאידך, אם אכן הבעיה קיימת למעלה מ-40 שנה
ללא טיפול בלי שקרה כלום, ייתכן מאוד שיעברו עוד כמה שנים טובות ללא סיבוכים מיוחדים למרות לחץ הדם הגבוה. אינני רואה דרך לטפל ב"סרבני טיפול בתוקף" ואני גם לא מאמין שטיפול בכוח יעזור באדם מבוגר . נותר רק לשכנע בניחותא להגיע למומחה המתאים שיוכל בכל זאת לברר עימו את הטיפול הכוללני המתאים ביותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירית
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2010עדיין אין תרופות ליתר לחץ דם לנטילה פעם בחודש.
ערכי לחץ הדם של אביך גבוהים וצפוי צורך של 2 או 3 תרופות להורדת הערכים לרמה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטנין קלירנסדקלה27/06/2010
שלום,
מה יכולה להיות הסיבה לקריאטינין קלירנס מעל הנורמה בבחורה בת 34? לא סכרתית, לא סובלת מהשמנת יתר ולא בהריון. נוטלת זייבן, ריספרדל וציפרלקס לטיפול בדיכאון וחרדה. מעשנת. לחץ דם תקין. קריאטינין בדם 0.7 EGFR גדול מ-60. מה המשמעות ובאיזו דרך ניתן להחזיר הערכים של הקריאטינין קלירנס לנורמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2010עד כמה שאני מבין לא עשית איסוף שתן.
אם כך חישוב פינוי הקריאטינין הינו עקיף ע"פ רמת הקריאטינין בדם, אבל החישוב מדויק מתחת ל- 60 ועל כן מעל המספר הזה המעבדות לא נותנות תשובהץ
בקיצור, תיפקוד הכליות שלך נראה תקין, כמו שאת מציינת, בהעדר השמנת יתר סוכרת או הריון כנראה שאין משמעות.
הדרך היחידה לבדוק את ה- CLEARANCE הינו עם איסוף שתן 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דקלה01/07/2010התוצאה של הקריאטינין קלירנס היא מאיסוףפ שתן של 24 שעות. התוצאה יצאה מעל הנורמה לא זוכרת כמה אז על מה זה מעיד אם אין השמנת יתר, סוכרת אאו הריון? ממה זה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דקלה01/07/2010התוצאה של הקריאטינין קלירנס היא מאיסוףפ שתן של 24 שעות. התוצאה יצאה מעל הנורמה לא זוכרת כמה אז על מה זה מעיד אם אין השמנת יתר, סוכרת אאו הריון? ממה זה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת וחלבון בשתןתהל27/06/2010
סבתא שלי חולת סוכרת ויש לה חלבון בשתן 500 מ"ג, הרופא המליץ לה על רסילז אבל הבעיה היא שהיא צריכה לקנות אותה באופן פרטי כיוון שזה לא בסל. אני יודעת שהמחיר של התרופה הוא 170 ש"ח לחודש, מה אתה ממליץ לה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהל
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2010יש אופציות אחרות שכלולות בסל. במקרה שלא סובלת תרופות מקבוצות ה- ARB או ACEI אז יש מקום לטיפול ב- RASILESS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אשמח אם תוכלו לעזור..רעות27/06/2010
אני חיילת, בת 20. לפני שבוע וקצת סגרתי בבסיס שבת ונשלחתי למיון עקב עקיצה שגרמה ליד שלי לא לזוז, ועשו לי בדיקות בסיסיות כמו שעושים תמיד של לחץ דם ודופק, היא טענה שיש לי לחץ דם גבוה והיא לא מבינה למה, ושאחרי שאני אהיה אצל הרופאה לחזור ולבדוק שוב את הלחץ דם. חזרתי לבדוק ועדיין הלחץ דם היה גבוה אפילו יותר ממקודם, ולא חשתי בשום לחץ. היא אמרה לי לבדוק את זה במרפאה ביחידה ובינתיים עדיין לא בדקתי את זה.. אבל לפני כמה ימים היו לי דפיקות לב חזקות ומהירות לפי מה שהרגשתי, שנמשכו בערך שעה שלמה. וזה קרה לי כבר כמה פעמים אבל עכשיו אחרי שגם הלחץ דם נבדק והיה גבוה אני מתחילה קצת לחשוש... אני חושבת שאולי זה מלחץ נפשי אבל אני בכל מקרה רוצה לשאול פה לפני שהולכים לטרטר אותי בבסיס. אפשר גם לציין שלפעמים יש לי דקירות בחזה בצד שמאל באיזור הלב, חשבתי שזה טבעי וזה קורה לכל אחד, אבל זה קורה לי די הרבה פעמים וזה נמשך לכמה שניות- הרגשה מאוד לא נעימה, אני לא יודעת אם זה שייך כי זה דבר שקורה לי כבר שנים פשוט לאחרונה זה קורה לעיתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
פרופ` אליעזר קליינמן27/06/2010מה שאת מתארת יכול להתאים לתגובת לחץ או חרדה בעקבות העקיצה ומה שאחריה. לאחר שהכל יעבור אני מציע לערוך מעקב לחץ דם מסודר פעם-פעמיים בשבוע ורק לאחר כ-10 מדידות להעריך עם הרופא המטפל אם אכן מדובר בבעיה. הדקירות ודפיקות הלב המהירות בדר"כ אינם קשורים לבעית לב משמעותית אך אם יחזרו על עצמם כדאי לבקש המשך בירור כמו בדיקת הולטר להפרעות קצב ובדיקת מאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רעות27/06/2010אני אבדוק את זה במרפאה ביחידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3תמי25/06/2010
שלום, ה
אם נטילת אומגה 3 יכולה מומלצת למי שסובל מיתר לחץ דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
פרופ` אליעזר קליינמן27/06/2010אכן כן. ממחקרים שונים כולל כאלה שקבוצה שלנו בצעה, התברר שאומגה 3 עשויה להוריד לחץ דם עד
כ - 10-15% אם בערכים גבוהים מהנורמה. יש לקחת תכשיר שמינון EPA+DHA בו הינו לפחות 600 מ"ג. המינון מופיע על החפיסה. רצוי 2 כמוסות ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)