פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם
    רר
    27/07/2010

ברצוני לדעת מה צריכים להיות הערכים של לחץ הדם בגיל 73. מאלו ערכים מדובר על לחץ דם גבוה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• שושנה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    27/07/2010

לחץ דם מעל 140/90 נחשב ליתר לחץ דם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ולחץ דם
    לימור
    24/07/2010

אני בת 36 הריון שלישי שבוע 12 אתן הקדמה לפני הריון זה היו לי חרדיות קשות כלפי מדידות לחץ דם עברתי התייעצות נורפולוג פרטי בנוסף 3 הולטרים האחרון חודש לפני כניסה להריון שמראים על קפיצות מדי פעם אך רובם המכריע תקין ההמלצה לגבי היתה לא למדוד לחץ דם כי המדידה עצמה מעלה לי את לחץ הדם

נמדד לי לחץ דם ביתי בתחילת ההריון שהראשון מראה גבוה כמו 140/92 והשני פחות והשלישי ממש פחות עד שאני נרגעת וזה מגיע ל 110 על 70 הגעתי לרוופא נשים חדש שמדד לי אצלו והרגשתי שליבי יוצא החוצה ואצלו היה גם מדידה יחידיה142/90 והוא אמר שאין לו מה למדוד לי כרגע לחץ דם ואין לי מה לעקוב אחרי זה הוא אמר אם אני רוצה לדכא אותך אני אשלח אותך כל יומים למדידות ואין צורך עשית את כל הבירורים כבר לפני רעלת הריון יכולה להיות החל משבוע 20 ודבר נוסף הריונות קודמים היו לגמרי תקינים בענייון לחץ דם אפילו נמוך שמחתי זרקתי את מכשיר לחץ דם הביתי אך יש לי חולשה וכאבי ראש שהולכים וחוזרים במהלך היום במשך כמה ימים ואני לא לוקחת כלום להקלה זה לא משתק אותי אך בהחלט מטריד אותי ולמדוד לחץ דם לא יעזור לי רק יעשה יותר גרוע .... ושאלתי אם יש דחיפות בבירור כי עוד שבוע יש לי תור אצל הרופא שלי שהוא גם במקרה מומחה להריון בסיכון גבוה

כל מי שמסביבי לא מוכן שאמדוד לחץ דם בגלל ההשלכות.... רק הולטרים.

אשמח אם תנחה אותי .... וחוות דעת???

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ולחץ דם

הוספת תגובה

• לימור

ד``ר ויקטור פרחויקי
    24/07/2010

הרופא שלך צודק, עליך להיבדק אצל המומחה.
    אם לחץ הדם בבדיקות חוזרות הוך ויורד, כנראה שיש השפעה של המדידה עצמה.
    כנראה שעד שהרופא ייבדוק אותך אין צורך בפעילות או בירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת מלח ומים
    רחל
    23/07/2010

בת 52 בטרום גיל המעבר. רקע תורשתי- האב סבל מלחץ דם יחסית בגיל צעיר . גילו לי מעט לחץ דם סיסטולי בהולטר ( 142 ) . אני התחלתי דיאטה דלת נתרן וגם פעילות גופנית מוגברת והייתה הטבה. שמתי לב שבשבוע או מספר ימים שאני לא מקפידה על תזונה דלת נתרן , למרות הפעילות הגופנית לחץ הדם שוב עולה.
    1. האם השפעת המלח היא כל כך מיידית ?
    2 האם כדאי להפחית בכמות המים שאני שותה - אני שותה די הרבה ? מהי הכמות המומלצת ביום?
    3. לפעמים יש לי הפרשים של 15 מ"מ כספית בין 3 בדיקות רצופות? לאיזו בדיקה להתייחס? בדרך כלל בבדיקה האחרונה הלחץ הכי נמוך?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת מלח ומים

הוספת תגובה

• בטי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    24/07/2010

לאנשים שיש קשר בין המחל ולחץ הדם, למספר ימים של אכילת מלח יש השפעה משמעותית.
    אם לחצי הדם בגבול העליון של הנורמה, מספיק להקפיד על הגבלת נתרן ומאמץ גופני מבוקר.
    אין קשר עם המים. יש לשתות בצורה רגילה.
    לגבי לחצי הדם, כנראה שהלחץ האמיתי נמצא בממוצע בין המדידות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם והריון
    לירון
    22/07/2010

הי,
    אני בת 34 ומצאו שיש לי לחץ דם גבוה, בהתאם לייעוץ רפואי התחלתי לקחת אקספורג' 5/160 מ"ג.
    הטיפול עוזר - זאת לא הבעיה. הבעיה היא שאני רוצה להיכנס להריון. מהו הטיפול התחליפי לתרופה בזמן ההריון כדי שלחץ הדם יישאר מאוזן? כמה מה זמן לפני אני צריכה להפסיק את הטיפול התרופתי?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם והריון

הוספת תגובה

• לירון

ד``ר ויקטור פרחויקי
    22/07/2010

באקספורג' שילוב של 2 תרופתות. לאחת מהן, ולסרטן, יש הוראת נגד מוחלטת בהריון.
    יש להמתין מספר שבועות עד סילוק התרופה ובדיקה אם לחץ הדם מאוזן עם הטיפול החדש המותאם להריון.
    יש מספר אופציות טיפוליות, אבל כדאי להתיעץ עם הרופא משפחה והרופא נשים שמכירים אותך לצורך התאמת הטיפול למצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם אצל הרופא-זקוקה ליעוץ
    ניב
    20/07/2010

שלום רב,
    הייתי אצל הרופא לביצוע בדיקות דם והייתי מעט לחוצה. הוא בדק לי גם לחץ דם ,המדידה הראשונה היתה 140/85 ולאחר 3 מדידות ותרגילי נשימה לחץ הדם היה 115/75. הרופא אמר שמדובר בתגובה ללחץ שבו הייתי (היה גם דופק מהיר) ומאחר והלחץ הדיסטאולי לא עלה על 90 באף מדידה הוא ממש לא מודאג. יש לציין כי אני בת 25,בריאה בדכ,לא מעשנת,שומרת על תזונה וספורט. האם הרופא צדק? יש משהו שכדאי לעשות? במדידה נוספת אחרי כשעה לחץ הדם היה 120/75

הוספת תגובה

• לניב

פרופ` אליעזר קליינמן
    22/07/2010

הרופא צדק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ,ותודה על המענה

ניב
    22/07/2010

האם זה שהלחץ הדיסטואלי לא עלה אומרת שזה בהכרח מלחץ?תודה
    האם שווה לקנות מכשיר ולמדוד בבית מידי יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר תחילת טיפול ביל"ד
    אלדד
    19/07/2010

בן 54 מזה 3 שבועות מטופל בטרטייס קומפ5מ"ג-1 ליום ואמלו 10 מ"ג שניים ליום, זאת לאחר מדידות לחץ דםשל 210/110 וכיום מאוזן על 145/85.בדיקות אקו לבבמאמץ, ודופלר כליות+אולטראסאונד כליות-תקינות.
    איסוף שתן וקיאטנין-תקין,בדיקות דם-תקינות-אין כולסטרול,אין טריגליצרידים,אין סוכרת-הכל בגבול הנורמה.
    במשפחה יש הסטואריה של יתר לחץ דם
    בדיקת עיניים-תקינה,מראה היצרות כרונית.
    מאז נטילת התרופות-עייפות,חולשה,קושי במאמץ גופני הכי פשוט \שבעבר לא היה בעייתי-למשל-עלייה של 2 קומות ברגל,חיוורון פתאומי והרגשת סחרחורת.

הוספת תגובה

• אלדד

ד``ר ויקטור פרחויקי
    22/07/2010

האם השאלה קשורה עם אלה תופעות לוואי של הטיפול?
    כדאי לחזור על בדיקות הדם לשלילת הפרעת מלחים אחרי לקיחת המשתן.
    אם התופעות ממשיכות. יש להחליף את התרופות אחאת אחת לבדיקה אם הן גורמות להפרעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרומבוציטים גדולים נראו בבדיקת דם .
    אנונימי
    19/07/2010

גיל 17 וחצי הכמות שכתוב היא
    plt = 179

מה הסיבה לכך ?
    ומה יכול לגקרות חס וחלילה מתוצאה מכך ?
    ומה אפשר לעשות כדי שהמצב ישתנה תודה רבה

הוספת תגובה

• אנונימי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    19/07/2010

טסיות של 179000 הם בגדר הנורמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    עידית
    18/07/2010

רופא המשפחה שלי המליץ לי על תרופה חדשה בשם ראסילז לטיפול ביתר לחץ הדם שלי במקום לוטן, אותה אני לוקחת כיום אך היא גורמת לי לשיעול (לפחות זה ההסבר של הרופא שלי).
    רציתי לדעת לפני שאני מחליפה תרופה, האם השיעול יכול להיגרם מהלוטן? והאם התרופה החדשה לא תגרום לי לשיעול?

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• עידית

ד``ר ויקטור פרחויקי
    18/07/2010

בדרך כלל הלוטן אינו גורם לשיעול, אבל כל תופעת לוואי אפשרית עם כל תרופה.
    באותה מידה, האליסקירן (התרופה שברסילז) אינה אמורה לגרום לשיעול.
    כדאי לעשות את הנסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך ללכת לרופא?
    אופק
    18/07/2010

הלכתי לחדר כושר ובדקו לי את לחץ הדם (לפני אימון) ויצא 132/56.. רציתי לדעת אם זה מחוץ לנורמה כי מצד אחד הסיסטולי גבוה מידי ומצד שני הדיאסטולי נמוך מידי.. לאחר מכן בדקתי בבית והיה מדובר בערך באותן תוצאות.. האם צריך ללכת לרופא? (יש לציין שאני רק בן 16 ואני הולך לחדר כושר 3 פעמים בשבוע בעיקר אנאירובי)

לקביעת תור
    סגירה
    האם צריך ללכת לרופא?

הוספת תגובה

• אופק

ד``ר ויקטור פרחויקי
    18/07/2010

הכל תלוי בגובה ובמשקל שלך.
    132 מ"מ כספית של לחץ דם סיסטולי יכול להיות בנורמה או מעבר לכך.
    כדאי להתיעץ עם הרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי לחץ דם
    איציק
    17/07/2010

שלום

במשך 3 חודשים אני מקיים מעקב אחר לחץ דם - בודק כל בוקר ו כל ערב . בדרך כלל בשעות הבוקר והערב לחץ דם סביב 120-70 ו. שמתי לב שבשבועות האחרונים לחץ דם בערב אחרי העבודה התחיל לטפס ומדידות סביב 130 -134 . אמש עשיתי מספר מדידות והם היו סביב 145 . יש לציין שהייתי דיי עייף ושתיתי מספר כוסות תה . מה דעתך גרם לעליה ? האם יכול להיות שלחץ דם עולה לפעמים ללא סיבה? ללא קשר לפעילות גופנית ?
    האם אני יכול להפסיק להתעסק עם הלחץ דם -למדוד כל בוקר וכל ערב ,על סמך הנתונים שציינתי.
    אני בן 50 בריא בד"כ ללא משקל יתר עוסק בספורט .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי לחץ דם

הוספת תגובה

• איציק

ד``ר ויקטור פרחויקי
    18/07/2010

לחצי דם של 130-135 נמצאים בגדר הנורמה. 145 מעבר לכך.
    הייתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות אשר יתן תמונה שלמה של הרבה מדידות במשך היממה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם בגיל 17 (לבדוק אם זה תקין )
    אנונימי
    16/07/2010

אז ככה עשיתי בדיקת לחץ דם ויצא התוצאה 120/82 עכשיו אני לא יודע אם זה תוצאה תקינה והכל אני בריא בדרך כלל .. רזה והכל מקפיד על תזונה בריאה אבל בזמן האחרון (חצי שנה ) לא עשיתי פעילות ספורט כי היה לי בגרויות וכו' ..
    ואני זוכר לפני שנה היה לי לחץ דם ממש נמוך והרופאה אמרה לי שזה לחץ דם של ספורטי משהו כזה...

אז השאלות הם :
    1.האם הלחץ דם תקין ?
    2. לחץ דם מעיד על כולסטרול ?
    3. למה בצו ראשון ביקשו ממני לעשות בדיקת דם אם אמרו לי שהבדיקת שתן שלי הכל תקין ואין לי בעיות בריאותיות כל הצו היה תקין והכל ואני בריא בד"כ מה יכולה להיות הסיבה ??
    4. איך אפשר להוריד לחץ דם או להגיע למצב שהלחץ דם יהיה תקין ולהוריד אותו ..
    תודה רבה לעונים ..

הוספת תגובה

• סליחה תיקון

אנונימי
    16/07/2010

הלחץ דם הוא 121\72 והדופק הוא 82

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    17/07/2010

לחץ דם 121/72 הינו בגדר הנורמה.
    אין קשר בין כולסטרול ולחץ דם, למעא ששניהם כאשר גבוהים הם גורמי סיכון למחלת כלי דם.
    אם תקפיד למאמץ גופני מבוקר ותוכל עם פחות מלח, יש להניח כי לחצי הדם יירדו עוד יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל מדידיות- לחץ דם?
    רחל
    16/07/2010

שלום
    הבן שלי חייל בצבא בן 22 .מבנה גוף בריא (לא שמן). במדידות בבית שנעשו מספר פעמים בערב במכשיר ביתי במשך כבר חודשיים נמצא לחץ דם 140/70 , לפעמים הסיסטולי אפילו קצת גבוה יותר, אבל הדיאסטולי תמיד 70 ואפילו נמוך מזה. בבדיקה בצבא אצל הרופא בבוקר נמדד הלחץ לא באמצעות מכשיר דיגיטלי , אלא בשיטה הישנה הסתבר שהוא תקין 115/70 וגם היה מקרה שבו היה בחדר מיון עקב נקע וגם שם היה תקיון. הרופא אמר שכרגע לא יעשה כלום, אלא מעקב כי זה בסדר.
    אני לא שקטה. מדוע יש הבדל? האם נכון להיות רק במעקב. ( גם אצלי יש מעט לחץ דם 140/75 בממוצע, בבדיקה במכשיר ( אני בת 53) , אבל בבדיקות באותו מכשיר אצל בני המשפחה הנוספים התוצאות תקינות. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל מדידיות- לחץ דם?

הוספת תגובה

• אמא

ד``ר ויקטור פרחויקי
    16/07/2010

מדידות לחץ הדם משתנות לאורך היום והמדידות.
    כל המדידות שאת מתארת בגדר הנורמה.
    נרופא צודק. כעת דרוש מעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על איזה סוג מעקב אתה ממליץ? מה צריך

רחל
    16/07/2010

על איזה סוג מעקב אתה ממליץ? מה צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעלת הריון-השלכות
    דקלה
    15/07/2010

שלום,
    בת 34.5. בעברי הריון יחיד לפני 4 שנים. מס' ימים אחרי הלידה הופיעה אצלי רעלת הריון (ל"ד היה בשיאו 190/100). לחץ הדם טופל במשך מס' חודשים עד לאיזון, אחריו הופסק הטיפול התרופתי. כיום לחץ דם תקין. שאלותיי הן:
    1. האם אתה מכיר מקרים בהם הופיעה רעלת הריון מס' ימים אחרי לידה?
    2. מהי התחזית לגבי הסיכוי ללקות בלחץ דם גבוה/מחלות לב וכלי דם בהמשך החיים?
    3. מה לגבי ההריונות הבאים: האם קיים סיכוי גבוה להישנות רעלת אחרי הלידה או במהלך ההריון?
    אציין רק שאני סובלת מקרישיות יתר (אבי עבר אירוע מוחי בגיל צעיר ועל כן נעשה הבירור). מיועדת לטיפול בקלקסאן בהריונות הבאים. ההריון הראשון היה ללא מדללים והיה תקין עם לידה במועד של תינוק ששקל 3.800 ק"ג. הבעיה בעצם התחילה אחרי הלידה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רעלת הריון-השלכות

הוספת תגובה

• ליבי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    15/07/2010

בהחלט קיימת תופעה של רעלת הריון דווקא מיד אחרי הלידה. גם חולפת מספר ימים עד שבועות אחרי הלידה עצמה.
    לא מוסיף סיכון של מחלות לב, כלי דם או כליות אבל במקרים מסוימים יכול לגרום לעליית לחץ דם אפילו בגבולות הנןרמה או ליתר לחץ דם בהמשך, אך באחוזים יחסית קטנים.
    רעלת בהריון מגביר את הסיכוי של רעלת בהריון הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מומחה-אלוף ביתר לחץ דם
    ספי
    13/07/2010

שלום,

אני מחפשת מומחה - מישהו אלוף-תותח-הטוב בתחום - ליתר לחץ דם.

המדובר באשה בת 55, סובלת מיתר לחץ דם שנים רבות (היסטוריה רפואית כזו במשפחתה אצל ההורים וחלק מהאחים).
    היא לוקחת תרופות באופן קבוע ובטווח של פחות משנה בשנה האחרונה סבלה מ - 3 אירועים מוחיים קטנים.
    כשזה קורה, אמנם בהתחלה היא מתעלמת אך גם כשהיא מתאשפזת היא למעשה רק במעקב רפואי, ללא תרופות או טיפול מיוחד שאין לה בבית.
    בפעם האחרונה (שהיתה לפני 3 שבועות והפעם השלישית) הרופאים הזהירו אותה שהיו לה כמה אירועים קטנים והגדול בדרך.

אנו, המשפחה, אובדי עצות. היא לוקחת כדורים וגם כשמשאפזים אותה היא לא מקבלת טיפול מיוחד. בבית היא סובלת מאוד ולא תמיד אומרת. יד ופנים נרדמים לה, היד כבדה, כאבי ראש, רואה שחור, לא מתפקדת.

בבקשה, אשמח לכל המלצה על רופא שיכול באמת לעזור לנו עם המקרה. מישהו שבאמת יכול לתת לנו עצות של עשה/אל תעשה או כדורים חדשים או משהו, כל דבר.
    אנו מפחדים מפני שרופאי בית החולים בעצם, במילים אחרות, אומרים לנו שאין מה לעשות פרט ללחכות לגרוע מכל.

אימה קיבלה אירוע מוחי ועקב כך הייתה משותקת עד יומה האחרון, אך היתה יותר מבוגרת ממנה כשזה קרה.

אגב, חשבתי על לחצן מצוקה של חברות כדוגמת נטלי. החיסרון בזה הוא שגם אם יגיע אליה רופא הביתה או שישלחו אליה אמבולנס, שוב היא במצב בו היא בבית חולים ללא טיפול מיוחד שאין לה בבית וחוזר חלילה.

בבקשה, כל עזרה תתקבל בברכה.

תודה.

הוספת תגובה

• ספי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    14/07/2010

באיזה איזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה לבריאות סבתא
    אושר
    13/07/2010

שלום רב

לסבתא שלי לחץ דם גבוה מאוד 380/168 והיא מאושפזת בבית החולים.
    האם נתון זה הגיוני ? מה גם שלאחר שעה לחץ הדם ירד ל- 40/30 .
    אנשים שדיברתי איתם מתחום הרפואה טוענים שלא נתקלו בלחץ דם גבוה שכזה .
    אנא עיזרו לנו לפני שיהיה מאוחר .
    תודה רבה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה לבריאות סבתא

הוספת תגובה

• דליה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    14/07/2010

איך מדדו לחצי דם שכאלה ומה היו תלונותיה.
    אם זה נכון ערכי לחץ דם כל כך גבוהים אמורים לתת תסמינים ועוד יותר אם יש ירידה חדה כל כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה