מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבוקדודינה17/10/2015
שלום רב
בהנחה שאין לי בעיות משקל (אני רזה) כמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבוקדו - תגובה
צחי כנען19/10/2015כמה שכיף לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםרינה17/10/2015
שלום
ברצוני לשתות כוס של יין אדום אחת ליום,האם את יכולה להמליץ לי איזה יין כדאי לרכוש ואוכל לקבל את מיטב היתרונות שבו,יש כול כך הרבה מהם וכאחת שלא מבינה בזה ,אבקש את המלצתך מתוך ניסיון שלך או ידע שלך.
בתודה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
צחי כנען19/10/2015יין אדום יבש (חצי יבש מכיל סוכר). לא משנה איזה יקב.
עדיף כמובן לחזק את התעשייה הישראלית ולכן יקב מקומי. אין כל הבדל ביניהם מבחינה בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיום סרוםרוני12/10/2015
בבדיקות דם התגלה אצלי עודף נתרן קל (145) כבר פעם שנייה ב-8 חודשים.אני נאבקת בסכרת ללא תרופות (5.6) ובצום 90-110 ע"י פעילות גופנית ואכילה של ירקות, פירות, עוף, סלומון, סרדינים, ביצים, יוגורט, מעט קטניות ותפו"א מתוקים. בלי לחם. אוכלת כשר. לא מוסיפה מלח לאוכל. כיצד להוריד את הנתרן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיום סרום - תגובה
צחי כנען19/10/2015ריכוז הנתרן בדם הוא תוצאה של שתיה ולא של כמות הנתרן במזון.
ריכוז גבוה פירושו שהיית מיובשת קצת. בפעם הבאה תשתי יותר מים לפני הבדיקות ותראי את ההבדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גויאבותדינה11/10/2015
שלום רב
קראתי שלגויאבות יש ערך גליקמי נמוך ומאזן סוכר בדם, ולכו טוב לסוכרתיים, אך צריך לאכול אותם ללא הקליפה .
האם זה נכון?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גויאבות - תגובה
צחי כנען12/10/2015דווקא הקליפה מכילה סיבים תזונתיים המורידים את האינדקס הגליקמי ולכן חבל להימנע.
באשר לגויאבה וסוכרת , האם את חולת סוכרת או מעונינית להפחית במשקל ולכן נמנעת ממזונות המעלים את האינדקס
תשובתי תתבסס על מטרותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגויאבות
דינה12/10/2015שלום רב
אני מאובחנת בטרום סוכרת לכן אני מעדיפה מאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
למרות שהמשקל שלי נמוך.
לגבי גויאבות האם טוב לסוכרתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגויאבות - תגובה
צחי כנען19/10/2015טוב אבל מוגבל. 2-3 פירות ביום בדכ מתאים לרוב האנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיויטמין09/10/2015
האם כאשר יש מחסור בויטמין די (בבדיקת דם התוצאה הייתה 7) זו יכולה להיות הסיבה לשלשול כרוני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
צחי כנען10/10/2015קרוב לוודאי שלא. אינני מכיר תגובה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבב בתנור או על שיפוד במנגלליאור02/10/2015
האם זה אותן קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבב בתנור או על שיפוד במנגל - תגובה
צחי כנען08/10/2015אותן קלוריות.
אולי במנגל חלק מהשומן מטפטף ולכן תאורתית פחות קלוריות, אך זו ספקולציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרגירי חומוסרינה26/09/2015
שלום
איזה יתרונות בריאותיים יש לגרגירי חומוס מבושלים?
אני מבשלת את גרגירי החומוס הקפואים ,ואז גם נושרת להם הקליפה האם אני מקבלת את היתרונות שלהם גם בלי הקליפה?
תודה מראש לתשובה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגירי חומוס - תגובה
צחי כנען30/09/2015גרגרי חומוס טריים אינם ניתנים לאכילה ללא בישול כך שאין ממש אלטרנטיבה.
עצם אכילת הגרגרים גם אם חלק מהקליפה נושר (=הסיבים התזונתיים) בריא ומשמשים כמקור לחבלון איכותי, ברזל ושאר ויטמינים ומינרלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר פירותליאור24/09/2015
האם בפירות יש סוכר טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר פירות - תגובה
צחי כנען24/09/2015בוודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קציצות עוףליאור24/09/2015
האם אפשר קצת לטגן אותן ואחר כך לבשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות עוף - תגובה
צחי כנען24/09/2015אפשר לטגן בשביל "לסגור" את הקציצה אבל כמובן עדיף רק לבשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האומנם??????שירי24/09/2015
בארוחה מפסקת לא מומלץ לאכול מאכלים עם תבלונים או מצמיאים. פסטה ותפוחי אדמה הם מאכלים עם הרבה תבלון. ואף פעם לא הומלצו בארוחה מפסקת. דג לא ממלא את הקיבה. ההמלצה היא לצרוך אורז עם עוף שוקיים או כרעיים וגרעיני חומוס. אבל זה בעיה אם לא אוהבים את זה. הבעיה שהרבה מאכלים מתובלנים. וגם ההמלצה שלך על עוגיות היא מתמיה הרי זה מצמיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא התייחסת?
שירי24/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאומנם?????? - תגובה
צחי כנען30/09/2015חזרתי מחופשה...
וכעת לעצם העיניין: פסטה ותפוחי אדמה אינם חייבים להיות בתיבלון עמוק ואין בעיה בתוספת מלח/פלפל בכמות סבירה.
לא כולם אוכלים/אוהבים עופות/בקר, למשל צמחונים ולכן לאלו אמליץ על דגים.
עוגיות אינן מצמיאות באופן מיוחד ולא רואה בעיה בארוחה מפסקת לסיים איתם במקביל לשתיה מספקת
הכל כמובן לפעם הבאה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבשליאור23/09/2015
האם לדבש יש סגולות רבות? האם כדאי לצרוך ממנו כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש - תגובה
צחי כנען30/09/2015למה לא? כמקור למתוק טבעי אך עדיין ממליץ בהגבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי סגולות הדבש
ליאור30/09/2015האם יש לו כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי סגולות הדבש - תגובה
צחי כנען01/10/2015על פניו סוכר הוא סוכר באשר למקבילו הסוכר הלבן, כמו תמיד שימוש מושכל ובכמיות קטנות איננו מזיק
ברפואה העממית (ואין זו מילת גנאי) יש שימוש לפצעים, למחלות דלקתיות וכו', אולי כדאי גם להפנות את השאלה בפורום תזונה אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה מפסקתליאור20/09/2015
מה מומלץ לאכול בארוחה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה מפסקת - תגובה
צחי כנען20/09/2015הרבה פחמימות כמו פסטה, פירה, אורז. אפשר עם בשרי או דג ומעט ירקות
הרבה מים ועדיף מרק
תה עם כמה עוגיות בסוף הארוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חרובים וקקאורינה19/09/2015
שלום רב,
האם שתייה מאבקת קקאו או מאבקת חרובים טובה לבריאות?
מה היתרונות?
והאם יש גם חסרונות?
תודה אניטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חרובים וקקאו - תגובה
צחי כנען20/09/2015קקאו בוודאי טוב לבריאותינו שכן מכיל ריכוז גבוה של תרכובות אנטי חימצוניות , כנל חרובים בתנאי שלא הוספו לו סוכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינהש19/09/2015
שלום. אני אוהבת לאכול טחינה ויודעת שמדובר במזון בריא ומומלץ. אולם לאחר שאוכלת ממאכל זה, יש לי גזים רבים. לכן אני נמנעת ביותר לאכול טחינה. מה אפשר לעשות בכדי שיתאפשר לי לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה - תגובה
צחי כנען20/09/2015אפשר לנסות טחינה של חברה אחרת או בהפוך על הפוך דווקא טחינה מלאה
במידה ועדיין יוצר גזים לא תהיה ברירה אלא להימנע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת מעי גס חלקיתלילי7018/09/2015
שלום , אני כ- 7 ימים אחרי הניתוח ורציתי לדעת על איזו תזונה מדובר ? האם יש לעבור ממזון ללמזון בשלבים ? הכוונה היא כשחוזרים הביתה ואמורים לחזור לשגרה . כל פרט שניתן להוסיף בענין שיקל עלי , אודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת מעי גס חלקית - תגובה
צחי כנען20/09/2015תוזנה לאחר כריתת מעיים דורשת התייחסות מאוד פרטנית ולימוד התיק באופן מפורט.
ממליץ לגשת לדיאטנית בקופת החולים וכמובן להיות בקשר עם הדיאטנית בבית החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)